Pittsburgh Penguins 2021–2022

  • 173 784
  • 732

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Uusi kausiketju tulille kun menneen kauden voittajakin on selvinnyt ja Tampa Bay liittyi Pittsburghin kanssa samaan kastiin vasta toisena joukkueena, mikä pystyy voittamaan palkkakaton (heh) aikakaudella tai ylipäätään tällä vuosituhannella peräkkäisillä kausilla Stanley Cupin. Penguinsin mennyt kausi oli sen sijaan hyvin mollivoittoinen. Runkosarjassa joukkue pystyi vielä venymään loukkaantumisista huolimatta hyvään suoritukseen, mutta pudotuspeleissä tie tyssäsi jälleen kerran heti alkuunsa. Vieläkö uusi manageri Ron Hextall pystyisi antamaan lisähappea joukkueelle vai pitäisikö vihdoin ja viimein koko pakka räjäyttää ja aloittaa rebuild? Tuohon tuskin osaa edes itse Hextall vielä tässä vaiheessa vastata. Parin viime kauden ajan Penguinsia on alettu jo veikkailemaan säännöllisesti playoffien ulkopuolelle, mutta toistaiseksi vielä rutiini on riittänyt suorittamaan playoff-paikan edellyttämällä tasolla, mutta sitten playoffeissa on meno hyytynyt jo useamman kerran peräjälkeen heti alkuunsa. Nostetaan alle muutama mielenkiintoinen pointti.

Maalivahtitilanne. Tristan Jarry pelasi hyvän runkosarjan, mutta playoffeissa ote herppaantui selvästi eikä pystynyt enää venymään sille tasolle mitä kevään peleissä vaaditaan. Aika ajoin nimi Marc-Andre Fleury on nostanut päätään esiin huhuissa, mutta olisiko Fleury enää mikään ratkaisu? Yleensä vanhojen asioiden haikailu ei tuota toivottuja tuloksia. Fleuryn tapainen veteraanimaalivahti olisi tottakai hyvä lisäys joukkueeseen ainakin omasta mielestäni (varsinkin nuorelle Jarrylle tämä voisi tuoda paljonkin hyvää), mutta Fleuryn cap hit pitäisi olla todella pieni, jotta näkisin tuossa järkeä. Fleury pienellä cap hitillä vaatisi puolestaan treidiä jonkun joukkueen kautta palkanpidätyksineen, mikä nostaisi Fleuryn vaihtoarvon aivan liian suureksi tai sitten Vegasin pitäisi ostaa Fleuryn sopimus ulos mitä ei tule tapahtumaan.

Malkin ja Letang. Näiden molempien herrojen sopimukset loppuvat ensi kauden jälkeen ja ainakin itselleni on täysin epäselvää vielä, että millaisia suunnitelmia Hextallilla ja Burkella mahtaa heidän varalleen olla. Tottakai kaikki haluaisivat nähdä Malkinin ja Letangin pelaavan NHL-uransa nimenomaan Pittsburghissa ja niin nämä itsekin ovat puhuneet, mutta millä hinnalla? Jos sieltä tulee herroille jatkosopimukset kouraan niin mielestäni joukkueen pitää olla yhä iskukykyinen ja edes jollain tasolla mahdollinen Stanley Cup -voittaja sekä itse noiden sopimusten pituudet ihan max. kolme kautta pienemmällä palkalla kuin nykyiset sopimukset. Letang pelasi kyllä vahvan kauden, mutta tuntui playoffeissa kadottavan fokuksensa täysin ja muutenkin käyrä on todennäköisesti enää vain alaspäin. Malkinilla tuo käyrä on jo selvästikin alaspäin osoittamassa, vaikka tuo yhä edelleen on parhaimmillaan erinomainen sentteri.

Kolmas pointti minkä haluan nostaa esille on Hextallin ja Burken filosofia kuinka rakentaa jääkiekko-joukkue. Jo pitkään herrat ovat antaneet kommentteja, että haluavat tehdä joukkueesta suoraan sanottuna isomman ja v-mäisemmän vastustajan kannalta. Onkin mielenkiintoista nähdä, että siirrytäänkö puheista tekoihin milloin ja millä hinnalla? Valmennustiimi nauttii ilmeisesti vielä luottoa samoin kuin Jarry? Tämäkin on mielenkiintoista nähdä, että kuinka kauan Sullivanilla on vielä aikaa ja tuodaanko maalivahtiosastolle vahvistusta vielä off-seasonin aikana?

Viimeinen pointti koskee tietenkin tulevaa laajennusdraftia sekä entry draftia. Itse tuota asiaa pohtineena suojaisin seuraavat pelaajat 7+3+1 kaavalla: Crosby, Malkin, Guentzel, Rust, Tanev, Kapanen ja Blueger/McCann (tämä on todella vaikea päätös), Letang, Dumoulin, Marino (tarvitseeko tuota edes suojata?) ja Jarry. Jättäisin tarjolle siis nimiä Zucker, McCann/Blueger, Pettersson ja Matheson. Jos Marinoa ei tarvitse suojata niin suojaisin Petterssonin sitten, koska tämä on puolustajaksi yhä suhteellisen nuori eikä tämän sopimus ole mikään katastrofi. Zuckerista ei ole saatu lähellekään parasta irti Pittsburghissa. Matheson pelasi ihan ok kauden ainakin odotuksiin nähden, mutta tuo sopimus on vain niin karsea, että eroon tuosta pitäisi päästä ja käyttää cap-tilaa viisaammin. Ehdottomasti Bluegerin tai McCannin menetys olisi noista se pahin. Blueger on ihanteellinen nelossentteri ja McCann toisinaan väläyttelee. Itse lupausten varaustilaisuudessa meillä ei ole taaskaan paljon juhlittavaa kun varausvuoroja on niin vähän; 2. kierros, 5. kierros ja 3 x 7.kierros. Kun Hextall nimitettiin Penguinsin GM:ksi niin jotkut arvelivat, että Hextall saattaisi ruveta haalimaan varausvuoroja itselleen, joten jäädään tuon suhteen seuraamaan tuleeko siellä treidien kautta vielä varausvuoroja sisään päin vai mennäänkö noilla.

Alla sopimustilanne tällä hetkellä:

Hyökkääjät:Sopimus (cap hit): Vuosi/status
#71 Evgeni Malkin 9,500 000M$2022/UFA
#87 Sidney Crosby8,700 000M$2025/UFA
#59 Jake Guentzel6,000 000M$2024/UFA
#16 Jason Zucker5,500 000M$2023/UFA
#17 Bryan Rust3,500 000M$2022/UFA
#13 Brandon Tanev3,500 000M$2025/UFA
#42 Kasperi Kapanen3,200 000M$2022/RFA
#19 Jared McCann2,940 000M$2022/RFA
#77 Jeff Carter2,636 364M$2022/UFA
#53 Teddy Blueger2,200 000M$2023/UFA
#18 Sam Lafferty0,750 000M$2022/UFA
#57 Anthony Angello0,725 000M$2022/RFA
#10 Drew O'Connor0,925 000M$2022/RFA
#22 Samuel Poulin0,863 333M$2024/RFA
#34 Nathan Legare0,789 169M$2024/RFA
#20 Kasper Björkqvist0,750 000M$2022/RFA

Puolustajat:Sopimus (cap hit):Vuosi/status:
#58 Kris Letang7,250 000M$2022/UFA
#5 Mike Matheson4,875 000M$2026/UFA
#6 John Marino4,400 000M$2027/UFA
#8 Brian Dumoulin4,100 000M$2023/UFA
#28 Marcus Pettersson4,025 175M$2025/UFA
#50 Juuso Riikola1,150 000M$2022/UFA
#73 Pierre-Olivier Joseph0,863 333M$2022/RFA
#2 Chad Ruhwedel0,750 000M$2022/UFA
#52 Mark Friedman0,725 000M$2022/RFA

Maalivahdit:Sopimus (cap hit):Vuosi/status:
#35 Tristan Jarry3,500 000M$2023/UFA
#1 Casey DeSmith1,250 000M$2022/UFA

RFA-lista: Aston-Reese, Jankowski, Zohorna, Björkqvist, Lindgren.

UFA-lista: Sceviour, Rodrigues, Gaudreau, Ceci, Lagace.
 
Viimeksi muokattu:

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Kiitos @Walkin uuden kausiketjun avaamisesta.

Juuri tulleen tiedon mukaan Bluegerille tehty 2 vuoden jatkosopimus, arvoltaan 2,2 miljoonaa vuodessa. Mielestäni hyvä sopimus. Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä että Blueger tullaan suojaamaan vai onko tällä mitään merkitystä siihen?

Molemmat noista Blueger ja McCann olisi saatava pidettyä. Jos pitäisi valita niin pitäisin McCannin. On kumminki noista kahdesta parempi pelaaja, pystyy pelaamaan tulosyksikössä ja potentiaalia on edellee lyödä kunnolla läpi NHL:ssä. Harmi ettei ole vielä tapahtunut ja vielä harmimpi olisi jos se tapahtuisi Seattlessa.

Paras mahdollinen skenaario olisi että Seattle ottaa Zuckerin. Myös Matheson kelpaa, toivottavasti Hextall saa jommankumman noista ujutettua sinne.

Mitä tulee maalivahti tilanteeseen, ihan ei pysty huolettomin mielin lähtemään kauteen Jarryn kanssa. En kuitenkaan näe järkeä käyttää vähäisiä assetteja jonkun konkari veskan hankkimiseen. Joten Jarrylla toivottavasti mennään ja toivotaan parasta.

Olisihan se myös hienoa että Malkin & Letang pelaisivat uransa loppuun Pensissä. Mikäli suostuvat ottamaan palkanalennuksen tulevan kauden jälkeen niin ei muuta kun Crosbyn loppuajalle lappua kouraan ja sitten säästetyllä tilalla koitetaan lisätä kärkiosaamista ja syvyyttä. Sieltä on kumminki tulossa Poulin & Legare jossain vaiheessa ylös halvoilla soppareilla tuomaan syvyyttä ja tuolla säästöllä mikä Malkinin ja Letangin soppareista jää voisi sitten lisätä terävyyttä kärkeen. Samalla mietin että olisiko tämä vain löyhässä hirressä roikkumista ja olisiko järkevämpää alkaa vaan rakentaa uutta?

Oli miten oli, ensi kausi vähintään mennään tällä rungolla vielä kerran ja katsotaan mihin se riittää. Tuskin kovin pitkälle, mutta aika näyttää.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins

Teddy Bluegerille kahden vuoden sopimus 2.2 cap hitilla. Hyvä sopimus. Tarkoittaisikohan tämä sitten sitä, että McCann jätetään suojaamatta? McCann ei ehkä ole Hextallin ja Burken näköinen pelaaja, enemmän sellainen säbäilijä-kynäniska kuin Hextallin ja Burken haluama "vertapakkiin"-ÄJJÄ.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hienoa, että Blueger jatkaa teräskaupungissa! Hieman ongelmallista on vain se, että nyt kaksi nelosketjun kaveria (Tanev ja Blueger) vievät jo yhteensä 5,7M$ capista tilaa.

Paras mahdollinen skenaario olisi että Seattle ottaa Zuckerin. Myös Matheson kelpaa, toivottavasti Hextall saa jommankumman noista ujutettua sinne.

Kyllä mä pitäisin parhaana skenaariona nimenomaan Mathesonin poimimista pois. Zuckerin sopimus on kuitenkin sellainen, että tarvittaessa tuon saa kyllä kaupattua pois, mutta Mathesonin sopimuksesta ei eroon pääse. Tuskin Seattle koskee edes pitkällä tikulla mieheen, mutta toivossa on hyvä elää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huomenna ilmeisesti joukkueet julkistavat suojattavien pelaajien listansa. Kun jokunen joukkue on tehnyt keskenään treidejä niin mitähän Pens voisi saada McCannista? Olen jokseenkin varma, että jos Pens jättää McCannin suojaamatta niin hänet Francis poimii Seattlelle. Tai jos McCann suojataan niin sitten sieltä poimitaan Blueger. Tai voihan tässä käydä vielä niin, että Hextall jättääkin Tanevin suojaamatta, mutta itse en tuohon usko ja en tuota toivokaan. Vaikka Tanevin lapussa on ilmaa niin kyseessä on kuitenkin eliitti-luokan alaketjujen laituri. Lähtisin siitä oletuksesta liikkeelle, että Tanev suojataan ja Seattle valitsee McCannin tai Bluegerin. Kumpaakaan ei ilmaiseksi mielelläni menettäisi, joten jonkinlaista treidiä tässä toivoisi, jos ei muuta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Huomenna ilmeisesti joukkueet julkistavat suojattavien pelaajien listansa. Kun jokunen joukkue on tehnyt keskenään treidejä niin mitähän Pens voisi saada McCannista? Olen jokseenkin varma, että jos Pens jättää McCannin suojaamatta niin hänet Francis poimii Seattlelle. Tai jos McCann suojataan niin sitten sieltä poimitaan Blueger. Tai voihan tässä käydä vielä niin, että Hextall jättääkin Tanevin suojaamatta, mutta itse en tuohon usko ja en tuota toivokaan. Vaikka Tanevin lapussa on ilmaa niin kyseessä on kuitenkin eliitti-luokan alaketjujen laituri. Lähtisin siitä oletuksesta liikkeelle, että Tanev suojataan ja Seattle valitsee McCannin tai Bluegerin. Kumpaakaan ei ilmaiseksi mielelläni menettäisi, joten jonkinlaista treidiä tässä toivoisi, jos ei muuta.
Jos oikein muistan, niin joukkueet ilmoittavat suojattavien pelaajien listansa Seattlelle (?) huomenna, ja samalla NHL tarkistaa, että ne täyttävät suojausvaatimukset. Ja sitten varsinaisesti listat julkistetaan sunnuntaina.

Hatusta heitettynä veikkaan McCannin arvo on aika lähellä Arvidssonin ja Gravesin arvoa eli kakkos- ja kolmoskiekan varausvuorot tai kakkoskiekan varausvuoro ja joku prospect siihen kaveriksi. Kyseessä on kuitenkin suht nuori pelaaja, jolla on ihan hyvä soppari, minkä lisäksi hän on sen päättymisen jälkeen yhä RFA. Toki jostain pitää löytää joukkue, joka pystyy suojaamaan hänet ja jolla on tilaa palkkakatossa, mutta eiköhän noita luulisi löytyvän. En ylläty, jos olen väärässä McCannin arvosta.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hatusta heitettynä veikkaan McCannin arvo on aika lähellä Arvidssonin ja Gravesin arvoa eli kakkos- ja kolmoskiekan varausvuorot tai kakkoskiekan varausvuoro ja joku prospect siihen kaveriksi. Kyseessä on kuitenkin suht nuori pelaaja, jolla on ihan hyvä soppari, minkä lisäksi hän on sen päättymisen jälkeen yhä RFA. Toki jostain pitää löytää joukkue, joka pystyy suojaamaan hänet ja jolla on tilaa palkkakatossa, mutta eiköhän noita luulisi löytyvän. En ylläty, jos olen väärässä McCannin arvosta.

Nyt voisivat soitella Anaheimiin päin ja kysellä Haydn Fleuryn perään. Anaheimilla vähän sellainen tilanne, että Fleury saattaa jäädä suojaamatta (paitsi jos päättävät mennä 4+4, jolloin kuitenkin jää tukku hyviä hyökkejä saatavaille). McCann <-> Fleury ja jotain pientä kivaa vielä Ankoista mukaan, niin sehän on siinä. Molemmat voittavat, kun Anaheim saa sitä taitoa lisää hyökkäykseensä ja Penguins saa halvan NHL-pakin, joka vielä saattaa kehittyä vaikka kuinka korkealle. Tämän seurauksena toki Pettersson jäisi suojaamatta, mutta ei liene suuri murhe...
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Nyt voisivat soitella Anaheimiin päin ja kysellä Haydn Fleuryn perään. Anaheimilla vähän sellainen tilanne, että Fleury saattaa jäädä suojaamatta (paitsi jos päättävät mennä 4+4, jolloin kuitenkin jää tukku hyviä hyökkejä saatavaille).

Jos 4+4 menisivät niin Fowler, Manson, Lindholm, Fleury, Rakell, Terry, Lundeström ja Steel/Jones suojattuna. Suojaamatta jää toki Silfverberg ja Henrique hyökkääjistä, mutta tuskimpa hirveästi kirpaisee jomman kumman menettäminen kun molemmilla päälle 5 miljoonan soppareita jäljellä aina vuoteen 2024 asti. Kumpikaan ei ole enää sopparinsa arvoisia. Ja Seattle muutenkin varmaan valitsee jonkun nuoremman kaverin tuolta, esim. Steel/Jones, Milano, Volkov, Larsson, Guhle tai Mahura.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins teki tuossa viime viikolla muutoksia scouttaus- ja pelaajien kehitysosastolle:

The Pittsburgh Penguins have hired Will Acton and Kerry Huffman as professional scouts, Brett Hextall as an integrated development coach, Alexander Khavanov as a European amateur scout, and Matt Mangene as an amateur free agent scout, it was announced today by general manager Ron Hextall.


Will Acton on Hextallin entisen pelikaverin poika, Kerry Huffman on Hextallin entinen pelikaveri, Matt Mangene pelasi Flyersin organisaatiossa Hextallin ollessa siellä GM ja Brett Hextall tosiaan on Ronin poika. Eli samalla linjalla jatketaan jossa Hextall palkkaa sinne saunakavereitaan ja sitten vielä löysi suojatyöpaikan omalle pojalleenkin, toistamiseen (palkkasi sen jo Flyersiin jokunen vuosi takaperin).

No Khavanov ilmeisesti puhtaasti ansioilla palkattu kun mitään ulospäin näkyvää selkeää suhdetta Hextalliin ei etukäteen ollut. Onkin siten tällä erää ainoa Hextallin tekemä palkkaus/signaus joka ei kohdistunut etukäteen vanhaan tuttuun.
------------------

Penguinsin organisaatiossa tilastoanalyysista vastannut ja myös CBA sekä palkkakattoasioiden kanssa työskennellyt Sam Ventura puolestaan siirtyi Buffalo Sabresin organisaatioon vastaavanlaiseen rooliin. Ventura oli aikoinaan yhden suosituimman tilastoanalyysi-sivusto war-on-icen perustajajäsen ja sieltä eteni aina NHL-organisaation palkkalistoille JR:n palkattua tämän vuonna 2015. Myös Jason Karmanos työskenteli noiden tilastoanalyysien kanssa ja jatkavat nyt tuota yhteistyötä Buffalossa, kun Karmanos siirtyi sinne aiemmin keväällä.
-----------------

Pitkän linjan Pittsburghilainen kiekkovaikuttaja ja Penguinsin viestintäpäällikkönä pitkään toiminut Tom McMillan jää eläkkeelle.

-----------------
 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Niin, melko turha edes ajatella Seattlen ottavan Mathesonia. Hänessä ollaan nyt jumissa, mutta onneksi oli viime kaudella parempi mitä odottaa saattoi. Toivottavasti käyrä jatkuu nousevana.

Mietin että jos suojataan molemmat McCann ja Blueger, ottaisiko Seattle mieluummin Tanevin kuin Zuckerin? Tuosta nelikosta ehdottomasti Zuckerista olisi helpoin luopua, hänestä ei vain ole saatu parasta irti enkä usko että saadaan jatkossakaan.

No turha näillä enempää vaivata päätä, kohta tiedetään kenet suojataan. Vahva veikkaus on että McCann jää suojaamatta ja hänet Seattle tosiaan melko varmasti nappaa. Kova menetys mutta ehkä ei koskaan olisi meillä parhaaseen kukoistukseen päässytkään, sentteri tontit on meinaan jo täytetty.

Oli miten oli niin uutta verta tuohon kärkiketjujen laituri osastolle on siis tämän laajennusdraftin myötä hankittava.

Loppuun vielä, sen enempää näiden taustahenkilöiden osaamisesta tai tasosta muihin verrattuna tietämättä niin ei mielestäni kovin lupauksia herättävää että siellä on koko Penguins toimisto kohta täynnä Hextallin saunakavereita. Eikö tälläinen touhu ole jo aika mennyttä aikaa? No, sellainen vanhankansanmies kuva tuosta Hextallista on jäänytkin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mikäli Penguins ei ole asetelmissa pitkään runiin kevään korvalla, olisiko Malkinin kauppaaminen edessä alkavan kauden dediksellä? Onnistunut runkosarja alle ja palkka pidättäen ykköskierroksen picki. NMC luonnollisesti painaa alla, mutta vaikea uskoa Penguinsin enää kallista diiliä Malkinille ensi kesänä vääntävän, joten "vielä kerran" kannu- ja Conn Smythe-jahtiin jossain contenderissa ja Penguinssille arvokas lähtölaukaus jälleenrakennukseen?
 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Mikäli Penguins ei ole asetelmissa pitkään runiin kevään korvalla, olisiko Malkinin kauppaaminen edessä alkavan kauden dediksellä? Onnistunut runkosarja alle ja palkka pidättäen ykköskierroksen picki. NMC luonnollisesti painaa alla, mutta vaikea uskoa Penguinsin enää kallista diiliä Malkinille ensi kesänä vääntävän, joten "vielä kerran" kannu- ja Conn Smythe-jahtiin jossain contenderissa ja Penguinssille arvokas lähtölaukaus jälleenrakennukseen?

Kyllähän tätä on joka kesä nyt parin vuoden ajan jo keskusteltu, fakta taitaa vaan olla se että Malkin haluaa uransa Penguinsissa lopettaa ja samat intressit on seurajohdolla. Toki jos tässä ensi kausi menee täysin penkin alle niin voihan tuon rentaliksi myydä vaikka sinne Floridaan ykköstä vastaan ja tuokoon Malkin menestyksen sitten sinne. Kesällä sitten vielä uusi soppari pariksi vuodeksi Penguinsiin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tuosta Jarryn jättämisestä suojaamatta on kanssa ollut jonkinlaista spekulaatiota (perustuu toki pitkälti Rob Rossin juttuihin). Vaikka playoffit menivätkin heikosti niin olisihan tuo nyt aivan käsittämätön ratkaisu suojata DeSmith Jarryn sijasta. Toki playoff-esitysten myötä Hextallin kynnys "oman maalivahdin" hankkimiselle matalampi, mutta siltikin turha tässä alkaa kaikkea laittamaan Jarryn niskaan. Kyseessä on edelleen nuori ja lahjakas tasoaan osoittanut ykkösmaalivahti, joka pelasi vasta ensimmäiset playoffinsa NHL:ssä. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen maalivahti joka ei tuossa tilanteessa pystynyt pelaamaan hyvällä tasolla. Kaikki eivät ole heti ensimmäisellä yrityksellään playoffeissa Matt Murrayn veroisia kylmänviileitä torjujia. Vaikka sinne Seattlen tarjolle tuleekin paljon päteviä maalivahteja, niin tuskin ketään yhtä lahjakasta ja NHL:ssä jo tasoaan osoittanutta kuin mitä Jarry olisi.

Penguinsilla on lisäksi tuo kolmas suojauspaikka puolustuksessa täysin avoin tällä hetkellä. Mielenkiintoista nähdä että keneen valinta kohdistuu sitten lopulta. Tässä olisi Hextallilla nyt ollut erinomainen paikka lähteä kaupoille ja hakea puolustuspään suojauspaikkojen kanssa vaikeuksissa olevalta joukkueelta Penguinsinin nykyisiä tarjokkaita (Matheson, Pettersson, Ceci, Friedman, Riikola) paremman puolustajan siihen. Mielellään vaihdossa johonkin hyökkääjään kun siellä Penguinsilta jää useampi laatupelaaja suojaamatta väkisin. Hextall ei kuitenkaan ole aktiivinen manageri siirtomarkkinoilla joten eihän tuollaista tapahdu.

Hyökkäyksessä sitten kärkiviisikon (Crosby, Malkin, Guentzel, Kapanen, Rust) takana suojauspaikat tosiaan avoinna ja päteviä ehdokkaita niihin on viisi kappaletta (Blueger, McCann, Tanev, Zucker ja Carter - kuusi jos Aston-Reeselle laskee arvoa myös). Tuosta Carterin suojaamisesta tosiaan on ollut spekulaatiota, mutta ei tuossa edelleenkään ole mitään järkeä. Jos Seattle vie Carterin niin Penguins selviää hyvin vähällä tästä laajennuksesta, vaikka Carter erinomainen vahvistus joukkueelle olikin ja olisi noilla otteilla hienoa saada pidettyä vielä toisen vuoden ajan. Minä laittaisin suojaukseen Bluegerin ja McCannin joilla iän ja sopimuksen puolesta korkein arvo NHL:ssä tällä hetkellä. Blueger on täydellinen sentteri alempiin kenttiin Crosbyn ja Malkinin taakse, sellainen jota sinne usean kauden ajan haettiin Boninon lähdön jälkeen. Pystyy vetämään vahvasti puolustusvoittoiset minuutit, pelaa vastustajien parhaita vastaan ja hänen kenttä suorittaa jatkuvasti korkealla tasolla vaikeista minuuteista huolimatta. Penguinsilla ei ole varaa menettää Bluegeria kun tässä vielä menestystä haetaan supertähtien johdolla parin vuoden ajan. McCann taaseen hakee edelleen rooliaan joukkueessa, mutta tuo potentiaali ja monipuolisuus on arvokas käyttövara joukkueelle. Turha tässä asioita miettiä sen enempää sillä onhan nämä kaksi selkeästi parhaat vaihtoehdot suojattaviksi pelaajiksi. Zucker toisessa joukkueessa on edelleen hyvä top-6 laituri, mutta Penguinsissa ei ole pelannut odotusten ja palkan mukaisella tasolla, eikä sopinut mitenkään hyvin Malkinin laidalle, joten hänen menetys tarjoaisi sitten hyvin cappitilaa. Toki se olisi ikävää menettää pelaaja josta maksettiin ykköskierros ja saldona pari 1st round exitia, mutta tosiaan vähäisempi menetys kuitenkin kuin Blueger tai McCann olisi. Tanevin menetys pelillisen panoksen vuoksi kirpaisisi pahasti, ja näitä Tanevin kaltaisia pelaajia jo etukäteen joukkue kaipaisi muutamaa lisää, mutta vapailta markkinoilta saa noita neloskentän roolipelaajia kolmen miljoonan sopimuksella kyllä hankittua. Vähäisempi menetys hänkin olisi kuin Blueger tai McCann.

Eli tosiaan suojaukseen laittaisin Crosbyn, Malkinin, Guentzelin, Kapasen, Rustin, Bluegerin ja McCann (sekä sitten Jarryn, Letangin, Dumoulinin ja ihan sama kenet puolustajan kolmanneksi). Sen jälkeen sitten odottaisin ja katsoisin kenet Seattle vie pois kuljeksimasta ja mikä sen vaikutus Penguinsin cap-tilanteeseen sitten on.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Athleticin Rob Rossin tietolähteiden mukaan Penguins suojaisi seuraavasti:

FWD: Crosby, Malkin, Guenzel, Rust, Blueger, Kapanen, Carter
DEF: Letang, Dumoulin, Ceci
GK: DeSmith

Carterin suojaaminen olisi mielestäni melko outoa. Mies voisi ihan hyvin uhata lopettavansa mikäli Seattle valitsee hänet, mikä tekisi hänen päätymisestään Krakeniin entistäkin epätodennäköisempää.

Tuolla suojauksella McCann lienee se todennäköisin menetys Seattleen, mikä olisi harmin paikka mm. Boscon mainitsemista syistä. Jarrylla olisi myös jonkin verran vaihtoarvoa mikäli Kraken flippaisi hänet tai ottaisi 50-50 tandemiin esim. Jake Allenin kanssa. Tanev myös yksi mahdollinen pelaaja Seattleen, mutta ehkei nyt kuitenkaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Athleticin Rob Rossin tietolähteiden mukaan Penguins suojaisi seuraavasti:

FWD: Crosby, Malkin, Guenzel, Rust, Blueger, Kapanen, Carter
DEF: Letang, Dumoulin, Ceci
GK: DeSmith

Eihän toi nyt voi pitää paikkansa. Suojataanko siellä esim. UFA-Ceci ennen Petterssonia?? Ja Carter ennen McCannia ja Tanevia?! Sitten vielä tuo Jarryn suojaamatta jättäminen!?!? Ei voi pitää paikkansa, ei vain voi. Olisi niin outo listaus ettei mitään järkeä. Tai sitten siellä olisi jonkinlainen treidi takataskussa mikä vain odottaisi julkistustaan.
 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Aiemman jälkeen tosiaan päivitetty tuo listaus, Cecin sijaan suojattaisiin siis Friedman.

Ei voi muuta sanoa kuin mitä v*ttua. Tarkoittaako tuo nyt sitten sitä että DeSmith halutaan ensi kaudeksikin kakkoseksi ja Jarryn tilalle haetaan uutta ykkös / 1B veskaa? Ja mitä helvettiä tuo Friedman tuolla tekee?! Jos tuolla mennään niin lähtijä on sitten McCann tai Jarry, enkä voi sanoa että kumpikaan olis kovin hyvä vaihtoehto.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jos oikein muistan, niin joukkueet ilmoittavat suojattavien pelaajien listansa Seattlelle (?) huomenna, ja samalla NHL tarkistaa, että ne täyttävät suojausvaatimukset. Ja sitten varsinaisesti listat julkistetaan sunnuntaina.

Hatusta heitettynä veikkaan McCannin arvo on aika lähellä Arvidssonin ja Gravesin arvoa eli kakkos- ja kolmoskiekan varausvuorot tai kakkoskiekan varausvuoro ja joku prospect siihen kaveriksi. Kyseessä on kuitenkin suht nuori pelaaja, jolla on ihan hyvä soppari, minkä lisäksi hän on sen päättymisen jälkeen yhä RFA. Toki jostain pitää löytää joukkue, joka pystyy suojaamaan hänet ja jolla on tilaa palkkakatossa, mutta eiköhän noita luulisi löytyvän. En ylläty, jos olen väärässä McCannin arvosta.
No, ei ollut McCannin arvo ihan samaa luokkaa kuin Arvidssonin ja Gravesin kohdalla. Tai no, miten sen ottaa. En ole varma, onko Hållander enää myöhäisen kakkoskiekan arvoinen. Mutta silti jää vähän jälkeen. (Kai. Ei ollenkaan käsitystä, mihin suuntaan Hållanderin arvo on mennyt.)
 
Viimeksi muokattu:

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
En tiedä onko tässä nyt jotain mitä en ymmärrä, mutta.. Oltais menetetty McCann siis ilmaiseksi Seattleen joten päätettiin kaupata hänet lähes ilmaiseksi Torontoon, mutta edelleen menetetään joku Seattleen ilmaiseksi. Mitä saatanan järkeä tässä touhussa taas on? Nyt sitten jos yllä olevat suojaukset pitävät paikkansa, menetetään McCann sekä joku nelikosta Zucker, Tanev, Pettersson tai Jarry käytännössä saamatta mitään takaisin. Voi v*ttu.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Joko tässä on jokin katala juoni tai toimistolla ollaan yhä enemmän ja enemmän kassalla kaikesta. Ei kyllä mikään yllätä enää, voispa pudota AHL:n.

Hallanderi on ainakin raporttien mukaan junnannut nyt kolme kautta paikoillaan SHL:ssä, mutta ehkä siitä jotain vielä tulee. Oma varaus kuitenkin ja Penshän on tunnettu upeasti onnistuneista varauksistaan!

Juu hyvää kesän jatkoa, eipä jaksa nyt päätään vaivata kun luotto tähän punppuun on pyöreä nolla. Saa yllättyä positiivisesti tai ei yllättyä laisin.
 
Aiemman jälkeen tosiaan päivitetty tuo listaus, Cecin sijaan suojattaisiin siis Friedman.

Mikä on tuon Rossin luotettavuus? Kuuluuko sisäpiiriin vai heitteleekö ihan mitä sattuu? Ensin hän oli tviitannut, että jos itse olisi GM, niin suojaisi nämä ja heti seuraavassa lähes sama lista, jossa hän ennakoi mitä Pens tekee. Tulee vaikutelma, että mitään tietoa hänellä ei ole, mutta kertoo ikäänkuin faktana omat mieltymyksensä. Alla vielä se viittaamani aiempi tviitti: 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Mikä on tuon Rossin luotettavuus? Kuuluuko sisäpiiriin vai heitteleekö ihan mitä sattuu? Ensin hän oli tviitannut, että jos itse olisi GM, niin suojaisi nämä ja heti seuraavassa lähes sama lista, jossa hän ennakoi mitä Pens tekee. Tulee vaikutelma, että mitään tietoa hänellä ei ole, mutta kertoo ikäänkuin faktana omat mieltymyksensä. Alla vielä se viittaamani aiempi tviitti:

Okei, niin näyttääkin olevan. Olin siinä uskossa että nämä on hänen tietojansa sisäpiiristä mutta näemmä onkin vaan jotai omia heittoja. Aika höpöhöpö hommaa näemmä koko touhu joten eiköhän se ole järkevämpi odotella vaan että päätökset tulee julki.
 
Okei, niin näyttääkin olevan. Olin siinä uskossa että nämä on hänen tietojansa sisäpiiristä mutta näemmä onkin vaan jotai omia heittoja. Aika höpöhöpö hommaa näemmä koko touhu joten eiköhän se ole järkevämpi odotella vaan että päätökset tulee julki.

Siis kyllä hän kirjoittaa myöhemmin, että omiin lähteisiin vedoten jne. Jäin vain miettimään miten hyvät lähteet hänellä on. No sen huominen näyttää kun listat tulevat julki, kuten totesit.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos McCannin arvo oli tuo niin sitten se oli tuo. Tottakai tuntuu, että halvalla lähti, mutta ei McCann ole mitään kummoista vielä onnistunut osoittamaan. Ihan hyvä kolmosketjun pelaaja ja mielelläni olisin hänet toki pitänyt Pittsburghissa. Tuskin Hållanderista mitään top-6 pelaajaa tulee, mutta kenties bottom-6 pelaaja vielä. Nuori pelaaja edelleen kyseessä ja pelannut paljon kansainvälisiä pelejä Ruotsin paidassa viime kaudella, ei noihin peleihin nyt kuitenkaan ihan kaikkia valita eli jotain tuokin kertoo.

Jarryn suojaamatta jättäminen olisi silkkaa typeryyttä, koska aivan varmasti tuolla olisi jonkinlaista vaihtoarvoa. Erittäin hyvä runkosarja kuitenkin alla. Toki me ei nähdä joukkueen sisälle ja voihan se olla, että Hextall ja Burke ovat valmennustiimin ja muiden kanssa todenneet, että Jarryn pää ei paineita kestä. Silloin pelaajasta on parempi hankkiutua eroon kuin pitää, vaikka se ulkopuolelle voisikin näyttää hyvin huonolta ratkaisulta. Silti, toivon todella ettei Jarrya jätetä suojaamatta vaan mieluummin sitten pyritään vaikka siihen treidiin. Varmasti on valueta.

Hieman tässä pelottaa, että millainen lista sieltä tulee julki klo 17. Toivon todella, että siihen listaan kuuluvat seuraavat nimet: Crosby, Malkin, Guentzel, Rust, Kapanen, Tanev, Blueger, Letang, Dumoulin, Pettersson, Jarry. Tämän jälkeen voisi vain toivoa, että se on Matheson, jonka Seattle nappaisi. Tuskin kuitenkaan. Zuckerin valinta ei myöskään harmittaisi, vaikka voisin nähdä tuollakin valueta treidiä ajatellen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tämähän oli hyvin Rutherfordmainen kauppa kun siellä hankitaan takaisin jo kertaalleen pois kaupattu pelaaja/lupaus. Toki sitähän tuo Hextall on osin harrastanut myös signauksillaan (Carter, Friedman, pukuosaston lisäykset - sillä erolla ettei ollut potkinut heitä pois missään vaiheessa aiemmin vanhoissa työpaikoissaan), mutta Hållander ei ollut hänen entisiä suojattejaan joten siksikin rikkoo tuon muotin.

Hållander on edelleen lupaava NHL-potentiaalia omaava pelaaja, ja ilmeisesti mennyt eteenpäin viime kaudella kun teki niin maali- kuin piste-ennätyksensä Ruotsin pääsarjassa ja sen lisäksi valittiin myös MM-kisoihin mukaan. Silti kyllähän tässä nyt kenties parempi olisi ollut menettää McCann vaikka ilmaiseksi ja saada muut pidettyä, kuin että menetetään kaksi rosteripelaajaa ja saadaan Hållander sekä seiskakierros. Toki cap-tilaa tulee myös jos McCannin lisäksi lähtee laajennuksessa joku isompipalkkaisempi pelaaja ja sen puolestaan voi sitten heti tuhlata vapaille markkinoille johonkin tulevaan ylipalkattuun pelaajaan. No kauppa on tehty ja katsellaan millaiseksi kokonaiskuva sitten muodostuu.

McCann olisi tosiaan ollut seitsemäs hyökkääjä omissa suojauksissa, mutta nyt sinne avautui sitten paikka Taneville. Tai no siis Carterille tuo kaikkien ennakkopuheiden puolesta menee, mutta itse suojaisin Tanevin ennen Carteria.

McCann on edelleen ihan hyvän tason kakkos-kolmoskentän laituri/sentteri, mutta kuten monesti todettu niin hakee vielä sitä omaa rooliaan NHL:ssä. Tai ainakin haki sitä Penguinsissa. Parhaat pelinsä pelasi tosiaan top-6 sentterin roolissa ollessaan Crosbyn tai Malkinin ollessa sivussa. Torontossa rooli pysyy heidän sentteriensä vuoksi samanlaisena kuin Pittsburghissa, joten nähtäväksi jää sopiiko siellä paremmin kolmoskentän keskelle tai jomman kumman heidän kärkisentterin laidalle. Lisäksi tuo laukaus olisi hyvä ase ylivoimalla, mutta rooli olisi siellä Matthewsin toimistolla joten vähäiseksi jää Torontossa sekin vastuu. Pelaajan kannalta olisi voinut päästä siten optimaalisempaankin paikkaan omien kykyjen maksimoisen kannalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös