Pittsburgh Penguins 2021–2022

  • 106 217
  • 445

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Mitenköhän on huomisen pelin laita? Vielä tuota ei ole virallisesti peruttu, mutta Pensillä on covid listalla kahdeksan pelaajaa; Kapanen, Carter, Simon, Jarry, Matheson, Blueger, Joseph ja Marino. Tämän lisäksi Ruhwedelilla ilmeisesti perus flunssa. Sitten loukkaantuneiden listalla ovat Malkin, Boyle, Zucker, ja Guentzel. Näistä Malkin voisi ehkä olla valmis peleille? Rust taitaa olla jo varmistettu, että olisi valmis takaisin tositoimiin, mutta on tuossa niin järkyttävän pitkä lista poissaolijoita, että miten meinaisivat raapia joukkueen kasaan huomiselle?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mitenköhän on huomisen pelin laita? Vielä tuota ei ole virallisesti peruttu, mutta Pensillä on covid listalla kahdeksan pelaajaa; Kapanen, Carter, Simon, Jarry, Matheson, Blueger, Joseph ja Marino. Tämän lisäksi Ruhwedelilla ilmeisesti perus flunssa. Sitten loukkaantuneiden listalla ovat Malkin, Boyle, Zucker, ja Guentzel. Näistä Malkin voisi ehkä olla valmis peleille? Rust taitaa olla jo varmistettu, että olisi valmis takaisin tositoimiin, mutta on tuossa niin järkyttävän pitkä lista poissaolijoita, että miten meinaisivat raapia joukkueen kasaan huomiselle?

Guentzel on koko viikon ollut harjoituksissa ykköskentässä Crosbyn ja Rustin kanssa, sekä myös ykkös-ylivoimassa, joten Rustin tavoin odotettavasti tekee huomenna paluunsa.

Matheson, Marino ja Simon ovat tänään ilmeisesti päässeet koronaprotokollasta pois. Ruhwedel on myös harjoituksissa.

Jeff Carterille tämä on muuten toinen kerta tällä kaudella kun on saanut koronan. Taitaa olla Capitalsin Kuznetsovin kanssa toistaiseksi ainoa useampaan otteeseen koronan saanut NHL-pelaaja?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Parinkymmenen minuutin päästä pääsee jälleen katselemaan Penguinsin pelaamista. Takana kahden viikon tauko peleistä ja sitten heti vuorossa iltapäiväottelu, joten pelillisesti ei kannattane odottaa ihmeempiä ottelusta. Etenkään kun siellä rosteri elää koronan vuoksi sivussa olevien ja paluutaan tekevien vuoksi siihen nähden millainen rosteri edellisessä ottelussa oli jalkeilla. Vastustaja saanut joulutauon jälkeen pari peliä alleen, eli heillä on parempi pelituntumakin, joten olosuhteet otteluun lähdettäessä eivät erityisen hyvät. Kotiottelu kuitenkin ja ykköskenttä pitkästä aikaa vakiokoostumuksessaan kentällä, joten odotetaan sen siivittämänä sitten voittoputkelle jatkoa.

Sharks on yksi niistä harvoista joukkueista joita vastaan Crosbyn tilastot eivät ole mairittelevat uran ajalta. Tänään olisikin hyvä paikka parennalla niitä oikein kunnon tehoilulla. Molemmilla joukkueilla kakkosveskarit maalissa (edit. Näköjään Sharksilla Reimer eli heidän ykkönen sittenkin maalissa), ja tosiaan tauon jäljiltä viisikkopelaamisen ei voi odottaa olevan optimissaan, joten hurlumhei-kiekolla vaan tänään hakemaan voittoa ja kapteenille tehoiltaa.

Ottelussa nähdään suomalaisväriäkin kun Kasper Björkqvist tekee NHL-debyyttinsä. Björkqvist on neloskentässä yhdessä Zohornan ja Laffertyn kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hurlumheiksihän se sitten menikin ja Penguinsille voitto 8-5 lukemin. Salama-alku otteluun kun ensimmäiseen kuuteen minuuttiin neljä maalia, eikä ollut mitään tietoa siitä että Sharks olisi päässyt paremmalla pelituntumalla otteluun ja siten saaneet etua siitä. Lahjoittivat Penguinsilla tukuttain laatupaikkoja heti alkuun ja niistä Penguins rankaisi kovalla kädellä. Sitten vielä pari maalia erän loppuun ja taululla ensimmäisen erän päätteeksi 6-1 lukemat. Sen jälkeen olisi ollut paikkoja latoa taululle toinenkin puolen tusinaa maaleja, mutta tolpat ja toiseen erään maalille tulleen Sharksin NHL-debyyttiään pelanneen tulokasveskarin laatutorjunnat estivät Penguinsin maalinteon. DeSmith taasen päästi kaksi erää aneemisesti ja heikosti pelanneen Sharksin mukaan peliin kolmannen erän alun imuroinnillaan ja nopeasti kyseessä oli maalin peli. Rodriguesin hattutemppu ylivoimalla erän loppuun päästi Penguinsin piinasta ja viimeinkin saivat kiekon Sawchenkon selän taakse. Rust viimeisteli tyhjiin oman hattutemppunsa ja näin siellä nähtiin ensimmäiset tuplahatulliset Penguins-pelaajilta sitten joulukuun 2008 (Dupuis ja Sykora).

Crosby oli jäällä viiden Penguinsin maalin aikana mutta tyytyminen oli kahteen syöttöpisteeseen. Nyt olisi ollut mahdollisuus enemmänkin tehoilla ja parennalla uran tilastoja Sharksia vastaan. Sen sijaan paluun tehnyt Rust oli siellä tehomiehenä 3+2 pisteillä. Guentzelille 1+1 ja pisteitä 14 peräkkäisessä pelaamassaan ottelussa. Rodriguesille uran ensimmäinen hattutemppu ja hänen ilmiömäinen läpimurtokautensa jatkuu. Pelaa se sitten sentterinä tai laidalla, ja kenen tahansa kanssa, on hänellä ollut koko kauden kultainen kosketus siellä. Jokohan @Walkin alkaa myös lämpenemään pikkuhiljaa ERodille?

Björkqvist pääsi heti debyytissään myös maalin makuun, joten hieno alku NHL-uran luomiselle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Guentzel jatkoi kuumaa virettään ja Rust 3+2. Hieno paluu molemmilta! Rodrigues iski myös hattutempun ja pari noista maaleista oli kyllä todella nättejä suorituksia. Ehkä vähän lämpenen tälle kaverille, vaikka tällainen päiväpeli ei kerro oikein mistään mitään. Katsotaan miten tuo räpeltelijä pärjää sitten ns. kovemmissa paikoissa ja keväällä. 6-1 tilanteesta 6-5 tilanteeseen, paljon oli epäonnea tuossa eikä tuo oikein mitenkään vastannut pelin kuvaa kun Pens kolisutteli rimoja tämän tästä ja loi huippupaikkoja toinen toisensa perään, mutta ei tuosta "sulamisesta" ihan puhtaita papereitakaan voi antaa.

Crosbyn on pakko parantaa omaa viimeistelyään. Nyt tuo viimeistely on täysin sillä tasolla, mitä se oli viimeksi Capsia vastaan eli tyhjästäkin maalista ladotaan kiekkoa ohi. Guentzel tarjoili aloituspisteiden väliin kivasti, mutta jumaliste kun kasiseiska hukkaa kiekon eikä saa edes ratkaisua aikaan. Nyt Crosby on taantunut täysin pelaajaksi, joka ei pysty itse tekemään maaleja vaan on pelkästään tyytyminen puhaasti pelinrakenteluun. Neljä maalia tällä kaudella kasassa ja kymmenen maalia uupuu tuosta 500 maalin rajapyykistä. Tätä menoa se tapahtunee vasta ensi kaudella...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jarry, Kapanen ja Blueger ovat vapautuneet koronakaranteenista. Jottei liike olisi yksisuuntaista, on O'Connor sitten laitettu koronaprotokollaan (Carterin seuraksi).

Kentälliset harjoituksissa:

Guentzel-Crosby-Rust
Rodrigues-Malkin-Kapanen
ZAR-Blueger-McGinn
Simon-Boyle-Heinen
Bjorkqvist-Zohorna-Lafferty

Dumoulin-Letang
Pettersson-Marino
Matheson-Ruhwedel
Riikola-Friedman

Jarry
DeSmith

Malkin ei välttämättä vielä tulevissa b2b-otteluissa pelaa, mutta tulevalla länsirannikon vieraskiertueella hänenkin kauden debyytti tullaan viimein näkemään.

Carterin toipuessa koronasta sitten hän tiputtanee Boylen tuosta ulos (Boylen siirtyminen laidalle ja Simonin putoaminen ulos on toinen mahdollisuus). Kysymys silloin siitä että rakentaako nuo kaksi kenttää Malkin-Kapanen ja Carter-Rodrigues akselien ympärille, ja saada näin neljä laadukasta kenttää jalkeille, vai jättääkö tulikuuman ERodin 'top-6:een' kannattelemaan pelikuntoa hakevaa Malkinia ja säännöllistä pelivirettä hakevaa Kapasta? Tällöin tuo 'nelonen' ei niin vakuuttava ole, vaikka toki Simon ja Heinen hyvin ovatkin pelanneet.

Edit. Ai niin, onhan siellä vielä Zucker sivussa. Hänen paluusta ei ole tietoa. Paperilla ainakin sitten parantaisi Carterin kenttää. On tuossa neljään kenttään hyvin syvyyttä hyökkäyksessä, etenkin jos Malkin on oma itsensä ja saa Kapasen siinä hyvään vireeseen. Zucker on siellä vetänyt hyvällä asenteella tällä kaudella, ollut tunnollinen, mutta palkkaan ja odotuksiin nähden parempia tehoja on aina vaan lupa vaatia. Kokonaisuus siten hänen osaltaan aika mitäänsanomaton. Vielä jos hänkin paluunsa jälkeen löytäisi Penguins-aikana kadottamansa maalivainun, niin ai että...
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Letangin ja Malkinin vastaukset kysyttäessä kauanko tahtovat jatkaa uraansa. Aiemmin joulukuussa Letang oli ranskankielisessä haastattelussa sanonut haluavansa pelata 45-vuotiaaksi. Joka tapauksessa pelihaluja löytyy selkeästi vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Olisi jo aika lyödä jatkosopimukset käteen ja antaa tämän kolmikon lopettaa uransa pelaten NHL:ssä ainoastaan Pittsburgh Penguinsin riveissä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins vaihtoi Sam Laffertyn Alexander Nylanderiin.

Penguinsilla alkoi olla liikaa waiver-kelpoisia pelaajia rosterissaan, kun sieltä sairastupa on tyhjentymässä, joten Lafferty oli vaarassa lähteä waivereihin lähiaikoina. Siten järkevää kaupata vielä tämän kauden waiver-vapaana olevaan Nylanderiin, vaikka bust tuo vaikuttaisi selkeästi olevan. Saapahan WBS varmuudella loppukaudeksi pelimiehen siitä. Pittsburghin oman kylän pojalle Laffertyllekin jatkossa lienee helpompaa saada vakituista peliaikaa Chicagossa, joten hänen NHL-uran jatkolle hyvä siirto.

Tänään sitten Blues kotona ja huomenna heti perään Flyers vieraissa. Voittoputkelle jatkoa hakemaan.
 

reduxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens ja suomalaiset
Ensimmäinen fiilis ihan jees, harmi ettei Lafferty päässyt vakirooliin joukkueessa ja varmasti tosiaan hänelle hyvä päästä Hawkseihin ja siellä saada vastuuta. Alex Nylanderia en ole kyllä hetkeen nähnyt, mutta kuitenkin aikansa 8. picki joten potentiaalia (sukujuurten lisäksi) pitäisi olla. Pens on kyllä usein onnistunut näiden reclamation projectien kanssa, ja tällä kertaa ei tulee mitään raskasta sopparia (tune: JMFJ) rasitteena. Ihan hyvä lowrisk-haku. Alex muuten vaihdettiin Henri Jokiharjuun edellisessä treidissään nopealla vilkaisulla, en tiedä olisiko Henri hieman paremmin kaksikosta menestynyt treidin jälkeen?

Meneeköhän loppukausi WBS:n mukana ja sitten joku näytönpaikka tai syksyn campiltä sitten näyttöjä ensi kaudelle jos sopimusta jatketaan?
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Löysähkön alun ja maalivahdin vaihdon jälkeen homma takaisin omiin näppeihin ja vastatuuleen. Ja kyllä, tämän kaltaisella kunnolla ja effortilla Penguins kykenee haastamaan kenet tahansa myös keväällä. Sen verran sokeaa uskoa löytyy.

Kapteenilta muutaman heikon pelin jälkeen statementtia. Sai tuon maalinsa jälkeen selkeästi pervitiiniä, ja seuraava osuma olikin kunnon vintage-Crosbya: Keskiympyrästä aloitus eteenpäin satanolla omiin käsiin, väkisin hyökkäysalueelle josta Rustin ja Letangin kautta Rodrigues jälleen kaamealla pommilla verkot solmuun. Olisi ansainnut kolmannen syöttöpisteen.

Sanokaa nyt saatana, mikä tuon Rodriguesin homma oikein on? Tullut itsekin arvioitua sitä hädintuskin NHL-tason pelaajaksi ynnämuuta. Mutta voisiko tässä oikeasti olla kyseessä Rustin kaltainen (todella) latebloomer?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
En mä nyt tuota löysähköksi aluksi sanoisi. Penguins oli vahva alusta loppuun ja etenkin ensimmäisen erän toisella puolella otti täysin komennon haltuunsa. Binnington veteli tukun loistotorjuntoja ja piti tilanteen kuitenkin tasoissa, ja sitten muutamat virheet kostautuivat toisessa erässä (Rustin tyhmä hyökkäyspään jäähy yhdistettynä Marinon huonoon purkuun; Letangin huono pelaaminen hyökkäyspäässä yhdistettynä hänen huonoon puolustuspelaamiseen jatkotilanteessa omalla alueella; DeSmithin kykenemättömyys tehdä iso torjunta heti kun oma joukkue pääsi kaventamaan ottelun). Penguins jatkoi kuitenkin samalla asenteella maalivahdinvaihdon jälkeen ja se tuotti tulosta ja upean nousun kahden maalin takaa voittoon. Kyllä mä sanoisin että tuossa oli täysi 60 minuutin "effort" joukkueelta eikä siellä mitään löysää alkua ollut mukana. Muutamat virheet kun olisi karsittu niin voittokin oli voinut irrota helpommalla, nyt vastustaja rankaisi niistä kovalla kädellä, ja sitten jouduttiin tekemään urotekoja voittoon nousemiseksi.

Crosbyltä tosiaan hienoa joukkueen herättelyä ja sytyttelyä siinä vaiheessa kun joukkue sitä eniten kaipasi, kun siinä oli pientä suvantovaihetta Bluesin toisen maalin jälkeen ja vaaraa ottelun karkaavan hallinnasta. Mikkolan kanssa sitä kunnon vääntöä päälle, ja suomalaispakki pääsi iskemään siinä sitten Crosbyn naaman verille. Se sytytti Crosbyä vaan entisestään sitten. Kapteeni oli ennen tuota pelannut vahvaa ottelua jo, ja sen jälkeen nosti tasoaan vielä pari pykälää ja sen siivittämänä nousu voittoon. Näitä on totuttu näkemään sekä Crosbyltä että Malkinilta vuosien varrella - ensin hieman lämpöä päälle kunnon väännöllä vastustajan kanssa, sitten pienen huilin jälkeen todellinen beast mode päälle.

ERodilta hieno voittomaali one-timerilla ylivoimalla, taas. Taitaa olla Malkinin paluun jälkeen aika vaikea pudottaa häntä tuosta ykkösylivoimasta, joten näinköhän Rust joutuu tekemään tilaa, vai rakennetaanko Malkinin ympärille sitten toinen yv-viisikko alkuun?

Tänään vaan samalla asenteella sitten kaatamaan Flyersia.
 
Viimeksi muokattu:

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Joukkue tarvitsee kakkosmaalivahdin. Ollaan tammikuussa ja DeSmith on pelannut kärjistettynä yhden hyvän pelin. Jarryn vaihto oli tismalleen oikea päätös ja rauhoitti selvästi.
Mikkola Crosby vääntö oli muuten perussettiä, mutta se, että joku rookie pakki vetää kirjaimellisesti Sidney Crosbyä turpaan ei ole hyväksyttävää. No tähän toki reagoitiin Sullivanin tyylillä kääntämällä peli, mutta mun mielestä tollasesta pitää kuitata aina tappelulla.
Brian Burke varmaan yritti ite könytä rappuja alas hihat käärittynä, kukaan muu organisaatiossa ei taida olla samaa mieltä kanssani ja se on perseestä.
9 ottelun voittoputki ja Genon paluu lähipäivinä, ihan hyvin menee kuitenkin.
 

Pistelinko87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Boston Bruins
Crosby alisti viime yönä Mikkolaa. Ensin hyvä nahina maalin edestä, josta saa vähän sytykettä peliin. Sen jälkeen komea syöttö Rustin maaliin. Lopulta maalineduskahinassa Mikkola jää auttamatta kakkoseksi, kun vääntövoima ei riitä yhtä aikamme suurinta jääkiekkotähteä vastaan ja tulos on nähtävissä taululla! Kiekko maaliin ja Mikkola niska kyyryssä vaihtopenkille.

Vaikken Penguins-fani olekkaan niin menestystä kyllä heille toivon. Crosby, Malkin ja jopa Letang ovat kuitenkin sellaisia pelaajia, joita ilman NHL ei ole NHL.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Mä sytyin viime yön pelille, ai että mikä matsi! Mielestäni tuo peli oli yksi tämän kauden parhaista ellei jopa paras ja myös yleisössä oli selvästi normaalia enemmän energiaa. Vaikka Pens joutui 2-0 tappioasemaan ja heti kun päästiin maalin päähän, niin takaisku omiin, mutta kaikesta tuosta huolimatta ei tullut mieleenkään sammuttaa telkkaa. Mielestäni tuo peli oli hyvää tekemistä Pensiltä ihan alusta saakka, mutta Binnington oli todella hyvä ja muutenkin Blues on laadukas joukkue puolustamaan. Melkein koko joukkueelta vahvaa tekemistä ja kyllä mä sytyn tuolle ettei Crosby ole koskaan urallaan kääntänyt toista poskeaan vaan antaa samalla mitalla takaisin mitä joutuu itse kokemaan. Täysin päinvastainen esimerkki olivat Sedinin veljekset, hemmetin tylsiä yleisesti, vaikka huippupelaajia. Mikkolakin kuitenkin taitaa olla sen jotain 193 tms. pitkä jässikkä eli reilu 10 cm pidempi kuin itse Crosby? No tuon nokkapokan jälkeen se on Mikkola, joka joutuu katsomaan ensin Crosbyn alustuksen Rustin maaliin ja sitten kapteeni alistaa vielä itse maalinedustalla iskien irtokarat sisään. Samaa mieltä kuitenkin kuin @Kaspar11 yllä, lopen kyllästynyt olen Pensin pehmeyteen tietyissä tilanteissa. Nyt kapteenin puolustaminen jäi siihen kun Mikkola kampitti Jarryn ja siinä jälkihöyryissä vähän Dumoulin ja Boyle kävivät Mikkolaan kiinni, mutta halpa on hinta tintata Pensin kapteenia nekkuun. Toki Pensin tyyliin Mikkola tuossa vain herätti Crosbyn vielä kovempaan liekkiin ja Pens paineli ohi. Kiitos tästä.

Vaikea on tämän viikon ohjelma kun nyt "väsyneenä" painellaan vieraisiin kohtaamaan Philly ja sitten vielä lauantaina päiväpeli Dallasissa. Ainakin kotimaisen Liigan puolella tilastot ovat melko rumat, jos joutuu menemään b2b -pelien jälkimmäisen osan pelaamaan vieraissa ja kotijoukkue siellä levänneenä vastassa. Toivottavasti Philly ja kymmenen ottelun voittoputki kuitenkin motivoivat pistämään kaiken likoon taas.

Lafferty ja Nylander treidille varovainen peukku. En odota mitään Nylanderilta, mutta joskus nämä vaihdokset herättävät pelaajan. Nylander on kuitenkin vielä nuori kaveri, joten suunnanmuutos on ihan mahdollista vielä tehdä. Tuskin onnistuu kun realisteja ollaan, mutta ei tuossa kuitenkaan menetetty kuin Lafferty, jonka katto on nimenomaan bottom-6 osastolla. Just tällä hetkellä Chicago sai paremman pelaajan, mutta toivottavasti tämä tästä kääntyy. Nylanderin veljeksistä vanhempi oli Torontossa hyvää pataa Kapasen kanssa, toivottavasti Kapanen tulee juttuun myös nuoremman veljeksen kanssa. Kapanen pelasi muuten heikon pelin Bluesia vastaan, Phillyä vastaan tuo on ollut yleensä hyvä, joten toivottavasti tulevana yönä kuittaa tuon pelin heikot otteet vaikka nyt parilla maalilla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Vaikea on tämän viikon ohjelma kun nyt "väsyneenä" painellaan vieraisiin kohtaamaan Philly ja sitten vielä lauantaina päiväpeli Dallasissa. Ainakin kotimaisen Liigan puolella tilastot ovat melko rumat, jos joutuu menemään b2b -pelien jälkimmäisen osan pelaamaan vieraissa ja kotijoukkue siellä levänneenä vastassa. Toivottavasti Philly ja kymmenen ottelun voittoputki kuitenkin motivoivat pistämään kaiken likoon taas.

Toisaalta Flyers pelasi tiistaina Anaheimissa ja ovat siten joutuneet matkustamaan mantereen toiselta puolelta takaisin kotiinsa. Lisäksi heillä jyllää korona ja siellä on Giroux/Provorov/Sanheim/Konecny sen vuoksi sivussa, ja ennestään sivussa ovat Couturier ja Ellis loukkaantumisten vuoksi. Eli he joutuvat pelaamaan ilman useaa kärkipelaajaansa. Toki Penguinsin suunnalta ei yhtään sympatiaa, tuo kun on hyvin tuttua Penguinsille, ja se on nähty että noissa tilanteissa jalkeilla oleva rosteri sitten useasti venyy parhaimpaansa. Siltikin ei ole optimaalinen tilanne myöskään Flyersille, joten nyt Penguinsin pitää hyödyntää tämä vaikka kyseessä on jälkimmäinen b2b-ottelu.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Nick Ritchie waivereissa. Siinä olisi sitä fyysistä preesenssiä Pensin joukkueeseen kertaheitolla lisää. Torontossa ei ole lähtenyt kulkemaan odotetulla tavalla, mutta kenties Pittsburghissa tuosta voisi saada jotain irti? Toki jos osoittautuu ns. käyttökelvottomaksi kaveriksi, niin kahden vuoden 2,5 M$ lappu ei ole hyvä homma.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nick Ritchie waivereissa. Siinä olisi sitä fyysistä preesenssiä Pensin joukkueeseen kertaheitolla lisää. Torontossa ei ole lähtenyt kulkemaan odotetulla tavalla, mutta kenties Pittsburghissa tuosta voisi saada jotain irti? Toki jos osoittautuu ns. käyttökelvottomaksi kaveriksi, niin kahden vuoden 2,5 M$ lappu ei ole hyvä homma.

Ritchie olisi kesällä kelvannut oikein mainiosti joukkueeseen tuomaan lisää fyysisyyttä sinne, mutta se olisi vaatinut tuollaista Heinenin kaltaista sopimusta. Penguinsilla ei ollut kesällä mahdollisuuksia vastata tuohon häneen saamaansa sopimukseensa, ja tällä kaudella Torontossa annetuilla näytöillä siihen ei todellakaan ole järkeäkään tällä hetkellä vastata. Ei mahdu mitenkään capin alle tällä kaudella, ja ei ole mitään järkeä ensi kaudeksi sitoa kahta ja puolta milliä tuollaiseen pelaajaan kun sitä on vähän tärkeämpiäkin sijoituskohteita joita varten tulee säästää jokainen mahdollinen dollari (Malkin, Letang, Rust, Rodrigues ja Carter nyt alkajaisiksi). Eli ei mitään käyttöä tai tilaa Ritchielle tällä hetkellä tuolla sopimuksella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Eli ei mitään käyttöä tai tilaa Ritchielle tällä hetkellä tuolla sopimuksella.
No joo ei ole ehkä tosiaan tilaa tuolle sopimukselle. Eikä edes ehkä käyttöä koko pelaajalle tai riippuisi siitä ilmestyykö sieltä Bruins-versio Richiestä vai tämä Toronto-versio. Parhaimmillaan tuo olisi just sellainen pelaaja millaista tarvittaisiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Helpot pisteet sieltä irtosi. Avauserässä lyötiin jo statement ettei kotijoukkueella tule olemaan mitään palaa tässä ja 3-0 taululle. Toinen erä surfailtiin täysin ohi, mutta kolmannessa tehtiin se minimi ja varmistettiin voitto.

- 10 ottelun voittoputki!
- Guentzelin pisteputki nyt 15 ottelun mittainen, näissä tehot 15+10.
- Rust paluun jälkeen kolmeen peliin tehot 7+4!!!!
- Crosby tämän voittoputken aikana tehnyt tehot 3+13.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Voittoputki tosiaan venyi 10 ottelun mittaiseksi kun Flyers kaatui selkein 6-2 lukemin. Ei tuohon erityistä huippuesitystä vaadituttu, vaan käytännössä erittäin laadukas ensimmäisen erän jälkimmäinen kymmenminuuttinen riitti siihen. Sen jälkeen sitten vähän energiaa säästellen loppuottelu ja johtoasemaa varmistellen. Kolmannessa sitten kiiteltiin vielä Flyersin puolustuksen nukahteluista iskemällä vastaiskuista toiset kolme maalia. Sellainen esitys joukkueelta kuin b2b-tilanteessa vajaamiehisenä pelaavaa vastaan vaaditaan. Ei huippuesitystä mutta riittävän hyvä ettei siellä anneta heille erityisiä edellytyksiä taistella voitosta. Penguins oli selkeästi parempi ottelussa, piti virheet minimissä ja ottelun kokoajan hyvin hallussaan.

Rustilla ollut paluunsa jälkeen tosiaan kultainen kosketus kiekkoon. Maaleja seitsemän (!!!) kolmeen otteluun ja huipputontteja olisi ollut vaikka tuplatakin tuo maalimäärä, jos jokaisesta huippupaikasta olisi saanut kiekon sisään.

Rodriguesilta tyylikkäät harhautukset ja viimeistely läpiajossaan ja hänenkin kultainen kosketus jatkui jälleen. Kapanen on ollut hiljainen siellä viime ajat, mutta tuohon läpiajoon antoi hyvän syötön.

Hyviä suorituksia laajalta rintamalta viime yönä ja tässä voittoputken aikana. Tästä on hyvä lähteä viiden ottelun mittaiselle vieraskiertueelle länteen ja hakemaan putkelle jatkoa.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Tulipa unettoman yön pimeydessä kuunneltua matsi radiosta, ja mihin sitä unta näillä otteilla tarvitsisikaan... Ennen kautta tuli pohdittua Pensin hyökkäyskaluston leveyden riittävyyttä, mutta nyt Rodriguezin (kaverihan on todellinen sveitsiläinen linkkuveitsi!) ja kumppaneiden loistaessa on tilanne kääntynyt päälaelleen; joukkueella on (hypoteettisessa) terveessä rosterissa laatua ihan nelosta myöten, ja parilla loukillakin tilanne on varsin hyvä.

Nyt vain toivomaan, että Malkin pääsee palatessaan suht nopeasti vireeseen, JA pysyy kasassa...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nylanderille viime yönä debyytti WBS:n riveissä ja pistetili kertyi heti kahden syöttöpisteen edestä. Tässä olisi Sullivanilta kommentti tuosta hankinnasta:

“(Management) is really excited about his skill level, his potential to play the type of game that we’re trying to play here in Pittsburgh,” Sullivan said. “He was obviously a real high pick. He has a lot of skill, he has real good offensive instincts. He has an immature game. He’s going to get an opportunity to develop his game on both sides of the puck. I’m looking forward to getting more familiar with his game first-hand. I know our scouting department and (general manager Ron Hextall), in particular, is very excited about the opportunity that we have with Alex to try to help him improve and get to the point that he can be an impact player at the NHL level.”

Penguinsin johtoportaassa tittelillä 'Hockey Operations Advisor' oleva Trevor Daley puolestaan tekee lyhyen paluun pelikentille, kun lähtee ECHL:ään Florida Everbladesin riveihin auttamaan heitä koronan vuoksi vajavaisen miehistön täyttämisessä.


-----

Tänään sitten päiväottelu Dallasissa ja sieltä hakemaan voittoputkelle jatkoa. Katsellaan nähdäänkö siellä Malkin/Carter-kaksikosta kumpikin tai ainakin toinen rosterissa tänään.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Carter palaa kokoonpanoon, Malkin ei. Carterilla ollut ilmeisesti vähän vaikeampi tauti, toivottavasti mies on kunnossa.

Rusty ja McGinn sitten seuraavaksi Covid-protokollaan.. Eiköhän Rust sillä saada taas hyytymään. Toivottavasti e-Rod ei palaa Rustin paikalle kun miehellä on alemmissakin ketjuissa nyt kulkenut.

Tuli mieleen että eiköhän tässä ole tämäkin koko joukkue pikkuhiljaa käynyt koronan läpi, niin saisikohan ne tartunnat liigassa sillä kohta vähentymään kun ainakin puoli vuotta taudin jälkeen pitäisi olla hyvin epätodennäköistä saada uusi tartunta. Toki Carterilla tämä oli jo kuitenkin toinen kerta.

Onko NHL-pelaajilla yleisesti edelleen vasta toinen, keväällä otettu rokoteannos? En nyt niin vakuuttunut ole noiden tehosta mutta en ole kuullut että olisi kolmansia otettu joka saattaisi sekin pelastaa loppukauden.

E. Toki varmaankin sekin vielä pitää ottaa tuossa huomioon ettei rokotetta käsittääkseni suositella ottamaan alle puoli vuotta sairastelun jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös