Pittsburgh Penguins 2021–2022

  • 106 217
  • 445

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Hieno voittoputki päällä, mutta aika tylsä matsi oli. Islanders on kyllä niin saatanan meh-joukkue väreineen kaikkineen. Tuomarilinja oli aivan käsittämätön, kuinkahan monta kamppia ja kahvausta meni läpi? Onneksi tuolta haettiin voitto.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Voittoputki katkesi sitten kotona Canadiensia vastaan. Taas hukkaan heitetyt pisteet siellä - tällä kertaa vielä heikolla pelillä. Nämä on pelejä jotka pitäisi yksinkertaisesti vaan voittaa. Ei ollut tässä pelissä mukana kuitenkaan tarvittavaa latausta heti alusta lähtien eikä sitten ollut aiempien pelien kaltaista tiivistä viisikkopelaamista, joten voi sanoa että otteluun lähdettiin liian löysällä asenteella ja vaikka kuinka heikkovireinen vastustaja tuleekin niin tuohon ei ole NHL:ssä yhtään varaa. Tasoituksenkin jälkeen heti seuraavassa vaihdossa Canadiens pääsee tekemään Penguinsin heikon puolustuspään pelaamisen johdosta johtomaalin, ja tuossa näkyi taas ettei asenne ollut kohdillaan. Olettivat tasoituksen jälkeen että peli hoituu tästä ja sen sijaan heti kolisi omissa. Lopussa oli yritystä nousta kyllä tasoihin, mutta sekin päättyi sitten kolmeen omaan tyhjään maaliin tehtyyn osumaan. DeSmith ei kyennyt myöskään pitämään joukkuettaan paremmin pelissä mukana torjumalla Canadiensin kolmatta maalia, joten ei vakuuttanut vieläkään.

Crosbylle sentään kolme pistettä ja mahdollisuus olisi ollut useampaankin, eli tilanteita kertyi itselle ja joukkuekavereille taas, mutta ei nyt vieläkään mitään huippuottelua silti nähdy kolmen pisteen illasta huolimatta.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Crosbylle sentään kolme pistettä ja mahdollisuus olisi ollut useampaankin, eli tilanteita kertyi itselle ja joukkuekavereille taas, mutta ei nyt vieläkään mitään huippuottelua silti nähdy kolmen pisteen illasta huolimatta.

Kuvaavaa ottelulle oli se Andersonin tyhjiin tekemä maali jossa kapteeni, ottelun hengen mukaisesti, katseli aitiopaikalla näennäisesti puolustaen.
Näennäistä oli ottelun hallintakin, oliko 50 laukausta kohti Allenia, liian helppoja. Canadiens puolusti maalin edustan niin ettei vaarallisille tekopaikoille juuri päästy.
DeSmith ei vakuuta yhtään ja tuohon pitäisi saada upgrade, tuskin sitä on Domingue ja Lindbergin kannattaa opetella alhaalla isoilla minuuteilla.
Rodrigues nousi tasoihin kolmannelle sijalle eniten laukauksia maalia kohti ottelussa penguins historiassa, edellään Stackhouse ja Larouche, tasoissa Schinkel Lemieux 3krt, Jagr, Malkin 3krt, Gonchar, Neal, Hörnqvist. Yritystä oli, voisi ehkä sanoa väärältä mieheltä, vaikka onhan tuo yllättänyt kaikki.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Paska asenne ja löysää tekemistä vaikka vetoja tuli enemmän kuin riittävästi. Tuo hyökkäyspelaaminen on todella köyhää, ei mitään vaaraa vastaiskuissa, ylivoimassa jne. DeSmith on ollut myös huono tällä kaudella, pitäisikö tuonne löytää kakkosmaalivahti jostain?

Ei tuollaiselle joukkueelle vain saa hävitä. Vituttaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Uusi "In The Room" -jakso on julkaistu. Tuossa noin neljän ja puolen minuutin kohdalla näkyy muuten Jim Rutherford kuvissa äänessä. Osaako joku sanoa, että onko tuo jotain vanhaa materiaalia vain vai onko Jim Rutherford yhä organisaatiossa taustalla joissain "hommissa" tai jotain?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsin myynti Fenway Sports Groupille on nyt sinettiä vailla valmis. Enää vaatii NHL:n johtokunnan (Board of Governors) hyväksynnän mikä lienee pelkkä muodollisuus tässä vaiheessa enää. Mario Lemieux ja Ron Burkle säilyttävät jonkinlaiset omistusosuudet joukkueesta edelleen, ja Mario jatkaa nykyisessä roolissaan eli viime kädessä hän tekee kiekollisen puolen tärkeimmät päätökset. Muutkin ylemmän johtoportaan henkilöt ja ylimmät kiekkopuolen vaikuttajat jatkavat rooleissaan. Myyntihintaa ei virallisessa tiedotteessa julkistettu mutta tosiaan se lienee $900 miljoonaa.

As part of the transaction, Mario Lemieux and Ron Burkle will remain part of the ownership group and will be closely aligned with FSG. Lemieux, a member of the Hockey Hall of Fame, will continue his role guiding hockey operations for the organization. In addition, continuity of leadership will be maintained among the club's senior management team of CEO David Morehouse, COO Kevin Acklin, President of Hockey Operations Brian Burke, General Manager Ron Hextall, and Head Coach Mike Sullivan.

"As the Penguins enter a new chapter, I will continue to be as active and engaged with the team as I always have been and look forward to continuing to build on our success with our incoming partners at FSG," Lemieux said.

 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Paljonko Mario maksoi Penguinsista aikoinaan kun ryhtyi pääomistajaksi? Joka tapauksessa ansaittu tilipäivä legendalle ja kun periaatteessa samat hommat jatkuvat, niin voisi kuuskutosella olla huonomminkin. Hieno lajin lähettiläs edelleen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tuollaisenaan tuo kuulostaa hyvältä. Toisin sanoen turvaavat selustan (rahallisesti), mutta eivät sotkeudu jääkiekollisiin asioihin (kuten vaikka Buffalossa on omistajilla ollut tapana).

Ja todellakin ansaittu tilipäivä legendalle.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Paljonko Mario maksoi Penguinsista aikoinaan kun ryhtyi pääomistajaksi? Joka tapauksessa ansaittu tilipäivä legendalle ja kun periaatteessa samat hommat jatkuvat, niin voisi kuuskutosella olla huonomminkin. Hieno lajin lähettiläs edelleen.

Lemieuxin johtama ryhmittymä sai vuonna 1999 Penguinsin haltuunsa konkurssipesästä $95 miljoonan arvostuksella (jossain myöhemmissä artikkeleissa on sittemmin käytetty $107 miljoonaa hintana). Penguinsin edelliset omistajat olivat tuolloin Lemieuxille velkaa $32.5 miljoonaa maksamattomia palkkoja pelivuosilta, josta Lemieux sitten siirsi saataviaan $20 miljoonan edestä joukkueen omistusosuuksiksi, antoi anteeksi $7.5 miljoonan edestä saataviaan ja loput $5 miljoonaa sai sitten maksuina. Lemieuxin omistusosuudeksi tuolloin muodostui noin 25% joukkueesta, Burklen osuus oli noin 20% (Burklen alkuperäinen sijoitus joukkueeseen oli $20 miljoonaa) ja loput menivät muiden pienempiä osuuksia omistaneiden sijoittajien kesken. Lemieuxin omistusosuus taisi jossain vaiheessa myöhemmin vuosien varrella sitten nousta noin 40%:een ja Burklen taas 25%:een kun noita omistusosuuksia/joukkueen varoja uudelleenjärjesteltiin. Vuonna 2007 Lemieux sai silloisessa uudelleenjärjestelyssä $21 miljoonan edestä varoja (en tiedä saiko 'käteisenä' vai nousiko omistuusosuus juuri tässä yhteydessä sitten).

Joka tapauksessa ansaittu tilipäivä nyt Mariolle ja mikä kaikkein parasta niin jatkaa edelleen joukkueen (vähemmistö)omistajana ja keskeisenä päätöksentekijänä!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Malkin ottanut askeleen eteenpäin kuntoutuksessaan ja on tänään ollut muun joukkueen mukana aamujäillä. Vielä on ei-kontaktia paidassa, mutta positiivista että on joukkueen mukana vieraskiertueella ja osallistuu aamujäille. Parin viikon päästä viimeistään voisi alkaa jo odotella takaisin pelaavaan kokoonpanoon kunhan kuntoutus etenee hyvään malliin tässä. 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Piste mukaan Calgarystä ja sekin on enemmän kuin pelitapahtumat oikeuttaisivat. Flames oli selvästi parempi joukkue ja Penguins oli ottelussa mukana ainoastaan Tristan Jarryn ansiosta. Jarry tarjosi sekä ottelussa että myös voittomaalilaukauskilpailussa Penguinsille mahdollisuuden voittoon, mutta ei kelvannut muille toinen piste mukaan ottelusta. Jarryn lisäksi ainoa positiivinen seikka ottelussa oli ylivoima, joka ottelun ainoalla mahdollisuudella onnistui tasoittamaan ottelun vain seitsemän sekunnin yv-ajan jälkeen. Siinä jälleen osoitus toimivan ylivoiman tärkeydestä, auttoi tuomaan pisteen mukaan tästä ottelusta, vaikka muutoin kaikki kunnia pisteestä kuuluukin Jarrylle. Maalivahdin lisäksi siellä ei ollutkaan onnistujia, mutta epäonnistujista voisi mainita erikseen Marcus Petterssonin. Pettersson on pelannut hyvän alkukauden mutta tässä ottelussa oli jatkuvasti vaikeuksissa Flamesin hyökkääjien kanssa.

Joulukuu lähteekin sitten keskiviikkona käyntiin vierailulla Edmontonissa. Nyt saa Crosby esittää sitten parastaan kun ottelun aikana katseet pitkälti kohdistuvat hänen ja McDavidin vertailuun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Löysä on se sana mikä kuvaa tuota joukkuetta. Tuo hyökkäyspelaaminen on yhä vain täysin mielikuvituksetonta, jokaisen seuraavan siirron on vastustaja voinut lukea jo edellisen päivän lehdestä. Pakit ovat kuin pultattuina siniviivalle, eivät tarjoa mitään tukea hyökkäämiselle. Vastapainona voisi luulla, että no ainakin puolustetaan hyvin ja tiiviisti, mutta ei. Omanpään pelaaminen on kuin katsoisi jotain D-junnujen peliä, tosin sielläkin tuo on paremmin organisoitua. Reikäjuusto on paras kuvaus Pensin puolustuspelaamisesta. Huippupaikkoja siunaantuu vastustajille tämän tästä, riittää kun vain tulee hyökkäysalueelle.

Jarry pelasi hyvin ja siinä mielessä tuo piste oli ihan oikeutettu, koska Pittsburghissa se oli puolestaan Markström, joka seisoi silloin päällään ja ryöväsi pisteet mukaansa. Jarry ryösti nyt yhden. On nuo rankkarit vain perseestä kun niin monta pistettä on tippunut noiden seurauksena pois. Haikeena saa muistella jotain viime vuosikymmenen alkupuolta kun Crosby, Malkin, Neal ja Letang kävivät noita naulaamassa sisään takuuvarmasti ja Fleury koppaili sitten riittävästi myös.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt se on kyllä itekin pakko myöntää ettei tästä joukkueesta oo enää mihinkään! Moni on sen tiennyt jo kevään 2018 jälkeen, mutta itselläni on ollut jostain syystä koko ajan luottoa, että päätyyn saakka on mahdollisuus! EI OLE!

Näennäistä hallintaa laukausten suhteen, mutta kuinka montaa niistä voi kutsua maalipaikaksi? Jep. Milloin Crosby on viimeksi päässyt suorassa luistelussa 1 vs 1 -tilanteessa ohi vastustajan esim. harhauttamalla? Ei tule mieleen. Kulmissa on toki edelleen loistava.

Vaikka peli on mitä on, niin silti joka perkeleen pelipäivä tulee herättyä kukonlaulun aikaan katsomaan näitä matseja. Fanin mieli on kyllä tyhmä, ei siitä mihinkään pääse! :D
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins sai tosiaan pitää kiekkoa ja viettää aikaa Oilersin päädyssä ihan riittämiin ottelussa, mutta hallinta oli hyvin näennäistä silti. Ei päästy kunnon tilanteisiin juurikaan ja sitten McDavid kääntää pelin Crosbyn kenttää vastaan siellä ja omissa soi useasti. Nyt kyllä #97 vei #87 oikein huolella tässä ottelussa. Se olisi Crosbyn pitänyt nyt nousta paremmin esiin Oilersin köykäistä puolustuskalustoa vastaan, mutta ei vieläkään nähty kapteenilta huippuottelua, päin vastoin vaan. No ensi pelissä sitten...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Nyt se on kyllä itekin pakko myöntää ettei tästä joukkueesta oo enää mihinkään! Moni on sen tiennyt jo kevään 2018 jälkeen, mutta itselläni on ollut jostain syystä koko ajan luottoa, että päätyyn saakka on mahdollisuus! EI OLE!

Tervetuloa kerhoon! Tosin itse väitän, että tuon tuplan jälkeen pari-kolme kautta oli/olisi ollut vielä mahdollisuudet olemassa, jos GM Jim Rutherford olisi tehnyt fiksumpia peliliikkeitä. 2018 olisi Caps kyllä kaatunut, jos ei olisi ollut Malkin puolikuntoisena ja takana kahta päätykevättä väsyttämässä. Tuolloin verotti cupit, mutta sitten alkoi JR:n joukkueen tuhoaminen ja tältä se nyt näyttää. Hextallin kädet ovat täysin sidottu kun pelimerkkejä ei ole eikä tuohon joukkueeseen kannata edes panostaa enää. Itse räjäyttäisin koko pakan tänä kautena, jotta saataisiin tulevaan rebuildiin vähän boostia.

Pakko se on myös ihmetellä, että yhä vain Sullivan saa jatkaa tuolla penkin takana, vaikka mikään ei muutu ja varsinkin vaatimustaso on todella alhaalla. Ei ole valmennus läksyjä tehnyt kunnolla tai saanut niitä perille joukkueelle, jos hyökkäät McDavidia vastaan nähdyllä tavalla. Kun puhuin aiemmin siitä, että Pensin pakit ovat kuin pultattuina siniviivalla, niin mites kävikään nyt? No nyt oli pakeilla haluja lähteä oikein kulmiin pyörimään ja täten sieltä aukesi lukematon määrä ylivoimahyökkäyksiä omiin. McDavidin nopeus on vaan täysin ylivoimainen ase jota pitää kunnioittaa ja Pens ei noteerannut tuota yhtään. Aivan käsittämätöntä puuhastelua tällä tasolla! Muutenkin tuo Hymanin ensimmäinen maali kertoo kaiken siitä millä tasolla Pensin puolustaminen on. Orastavan 3-2 ylivoimahyökkäyksen kuroi Crosby vahvalla luistelullaan kiinni (tässä vaiheessa kaikki siis hyvin), mutta sitten kolmikko Crosby-Letang-Dumoulin ottavat jokainen täysin väärät kaverit itselleen ja Hymanilla oli helppo työ vauhdin kanssa ohittaa Letang, joka joutui hidastamaan oman vauhtinsa yrittäessään päästä antamaan Hymanille painetta. Ihan ehdottomasti Hymaniin olisi pitänyt iskeä Crosbyn kiinni ja Letangin sekä Dumoulinin ottaa muut Oilers-pelaajat tilanteessa. Aivan luokatonta puolustamista! Jarrylle upposi nyt myös hieman helpolla, mutta Jarrya on paha sättiä kun on ollut joukkueen ylivoimaisesti paras alkukaudesta ja toinen jolle voi hieman antaa posia kiitos pisteputkensa on Guentzel, vaikka koen hänelläkin olevan vielä paljon varaa parantaa yleispelaamistaan. Tuossa Oilersin avausmaalissa se oli nimenomaan Guentzel, joka möhli kiekon kanssa kulmassa ja myös Oilersin toisessa maalissa pelasi löysästi tuon tilanteen mistä McDavid karkasi ylivoimahyökkäykseen Hymanin kanssa. Nämä suoritukset löytyy pisteiden takaa. Jos mietitään alisuorittajia, niin ikävä kyllä Dumoulin on nykyään hyvin kaukana siitä täysin varmasta pakista, mitä hän joskus oli. Nykyään hyvin virhealtis pelaaja kiekon kanssa eikä tunnu tuo itse puolustaminenkaan sujua.

Itse vaihtaisin valmennusta asap. Caps on paras esimerkki siitä miten uusi valmennus voi vielä motivoida ja saada vanhankin joukkueen hyvään iskuun. Ja jos jossain on positiivisia kokemuksia valmennuksen vaihtamisesta, niin nimenomaan Pittsburghissa! Sullivan ei ole osoittanut mitään halua kehittyä ja oppia viimeiseen muutamaan kauteen. Sama päätön koohottaminen sen kuin jatkuu, mutta enää ei ole niin vahvaa nippua jalkeilla tai prime-iässä olevaa Crosbya/Malkinia/Letangia kantamassa. Joko vaihtaa valmennuksen tai sitten räjäyttää pakan. jotain pitäisi kuitenkin tehdä, sillä nykymeno ei vain riitä yhtään mihinkään. Vieläkö se Babcock haluaisi valmentaa? Mitään tuossa ei menettäisi, jos toisi herran takaisin NHL:ään yrittämään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Guentzel kävi iskemässä hattutempun Vancouverissa ja niiden osumien myötä Penguins eteni voittoon. Toisen erän lopulla Penguins sai reilusti aikaa kahden miehen ylivoimalla ja Guentzelin kahdella maalilla niiden aikana onnistuikin kääntämään pelin tasatilanteesta edukseen. Vastassa liigan heikoin alivoima (joka aloittanut kauden historiallisen huonosti) ja kun tuolla tapaa annetaan pidennettyä kahden miehen ylivoimaa, niin kyllähän noista pitääkin ottelu ratkoa ja siinä kärkipelaajat onnistuivat sitten. Muutoin ottelussa Canucks oli todella heikko ja siinä ennen tuota yv:tä peli oli Penguinsin hallinnassa, mutta tehottomuus vaivasi paikoissa (eikä niitä laatupaikkojakaan taaskaan niin paljoa tullut kuin mihin hallinta olisi antanut luvan odottaa). Ottelu oli kuitenkin hyvin hallussa alusta loppuun, kärkipelaajat kävivät ratkomassa 5v3 yv:llä ottelun ja Jarry pelasi taas hyvän ottelun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Hyvää voitto, kärkipelaajien tehoilu ja Jarryn otteet. Muuten sanoisin, että oli taas aivan mitäänsaamatonta (paskaa) pelaamista. Enpä muista milloin viimeksi olisin tuollaisen jäähysuman nähnyt ja se nyt ratkaisi voiton Pensille. Ei tuo ylivoima mitenkään hyvältä näyttänyt, mutta lopulta sieltä kuitenkin ne maalit saatiin kaivettua. Silti tuo ylivoima kaipaa paljon enemmän vaarallisuutta. Harmi kun se ainut kaveri, joka osaa laukoa one-timerin kunnolla on telakan puolella ja hänet tietäen, niin siinä kestää se pari kuukautta vähintään ennen kuin alkaa saamaan juonen päästä kiinni. Ja sitten kun siitä kiinni saa, niin sitten hän loukkaantuu ja on sivussa kuusi viikkoa...

Jos tuota joukkuetta haluaisi vahvistaa, niin rightin yv-pyssyä tuo huutaa. Boeser?? Rust ja Kapanen eivät tuohon pysty ja nyt siellä häärää Rodrigues ykkösketjussa ja ylivoimassa. Pelaaja, joka mahtuu ehkä ainoastaan Arizonan kokoonpanoon, ja Pittsburghin. Jostain syystä. No okei on se ollut ihan ok, mutta väkisinkin tuolla vastuulla tehoja tulee välillä. Joku oikea NHL-tason pelaaja tekisi niitä vain enemmänkin.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
ylivoima kaipaa paljon enemmän vaarallisuutta. Harmi kun se ainut kaveri, joka osaa laukoa one-timerin kunnolla on telakan puolella
rightin yv-pyssyä tuo huutaa. Boeser?? Rust ja Kapanen eivät tuohon pysty ja nyt siellä häärää Rodrigues ykkösketjussa ja ylivoimassa.
Siellä ois rosterissa yks reilu neljäsataa maalia tehnyt rightin hyvä laukoja. Mä en älyä miksei sitä kokeilla tuonne. Maalin edessä voi olla hyvä kätinen Guentzel ohjaamassa, okei sen fysikka tuossa hommassa on likipitäen kärpässarjaa, mutta kokeilla vois.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Hyvää voitto, kärkipelaajien tehoilu ja Jarryn otteet. Muuten sanoisin, että oli taas aivan mitäänsaamatonta (paskaa) pelaamista. Enpä muista milloin viimeksi olisin tuollaisen jäähysuman nähnyt ja se nyt ratkaisi voiton Pensille. Ei tuo ylivoima mitenkään hyvältä näyttänyt, mutta lopulta sieltä kuitenkin ne maalit saatiin kaivettua. Silti tuo ylivoima kaipaa paljon enemmän vaarallisuutta. Harmi kun se ainut kaveri, joka osaa laukoa one-timerin kunnolla on telakan puolella ja hänet tietäen, niin siinä kestää se pari kuukautta vähintään ennen kuin alkaa saamaan juonen päästä kiinni. Ja sitten kun siitä kiinni saa, niin sitten hän loukkaantuu ja on sivussa kuusi viikkoa...

Jos tuota joukkuetta haluaisi vahvistaa, niin rightin yv-pyssyä tuo huutaa. Boeser?? Rust ja Kapanen eivät tuohon pysty ja nyt siellä häärää Rodrigues ykkösketjussa ja ylivoimassa. Pelaaja, joka mahtuu ehkä ainoastaan Arizonan kokoonpanoon, ja Pittsburghin. Jostain syystä. No okei on se ollut ihan ok, mutta väkisinkin tuolla vastuulla tehoja tulee välillä. Joku oikea NHL-tason pelaaja tekisi niitä vain enemmänkin.

Katselin koostetta aamulla ja hieman myös hymyilytti tuo Rodriguesin yv-pelaaminen. Sid syötti mahtavan poikkisyötön Evanille, niin Evanin täytyi ottaa kiekko ensin haltuun, jonka jälkeen aivan paska laukaus logoon. Siitä suoraan syötöstä ampua osaava kaveri olisi laittanut sisään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Grubauer imuroi taakseen kaiken maalia kohden tulleen ja ensimmäisen viiden minuutin jälkeen taululla Penguinsin 3-0 johto. Sen myötä pelin kuvakin muuttui sitten ja Penguins keskittyi enemmän keskialueen pelaamiseen ja johtoaseman puolustamiseen. Seattle oli toki sen myötä sitten päässyt peliin kiinni ja alkoi saada otetta toisessa erässä, mutta erän loppuun antoivat sitten Penguinsille pari ylivoimahyökkäystä ja niiden myötä tulos repesi lopullisesti. DeSmithille kauden ensimmäinen voitto eikä nyt joutunut sen eteen erityisiä huipputorjuntoja esittämään. Kärkipelaajien pistesaldot kertyivät myös, joten kaiken kaikkiaan mukava ensimmäinen vierasreissu Seattleen.

Crosby on nyt nostanut itsensä takaisin piste-per-peli tahtiin, joten siltä osin kaikki on hetken aikaa taas hyvin maailmassa. Ottelu ottelulta alkaa lämpenemään (vaikka Oilersia vastaan McDavid rokottikin tuota kenttää vastaiskuista ja Penguinsin alueella pelattaessa) ja paikkoja tulee kunnolla sekä itselle että kenttäkavereille. Koronan ja ranneleikkauksen jäljiltä pääsemässä siten pelirytmistä kiinni ja jälkikin alkaa olla sen mukaista. Nyt vaan jatkoa tehoilulle sitten.

Dumoulinille viime yönä pari syöttöpistettä ja niiden myötä 100 tehopisteen rajapyykki rikki. Letangilla on piste matkaa 600 pisteeseen ja se toivottavasti rikkoontuu tämän viikon aikana.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ei ole tämä Seattle ihan niin laadukas joukkue kuin mitä Vegas oli debyyttikaudellaan. Helpolla irtosi pisteet. Mukavahan se on nähdä, että Crosby sekä Guentzel takovat tehoja nyt tasaisesti. Carterista on myös kasvanut itselleni hyvin mieluisa pelaaja, hieno lisäys joukkueeseen viime kaudella. Suurin testi on kuitenkin tämän viikon perjantaina (Suomen aikaan lauantain vastaisena yönä) kun kohdataan Caps jälleen vieraissa. Viime esitys noita vastaan oli niin järkyttävän huono, että jonkinlaista statementtia joukkueelta odottaisi näkevän. Tilanne sarjataulukossa on tukala ja Pens taistelee oikeastaan neljännestä sijasta sekä villikorttipaikasta. Divisioonassa kolme seuraa ovat sen verran vakuuttavia (Washington, NY Rangers ja Carolina), että tuskin suuremmin tuolta romahtavat ja puolestaan idän toiseen divisioonaan mennee myös se neljä paikkaa (Florida, Toronto, Tampa, Boston). Ei auta päästää Columbusta, New Jerseytä tai Philadelphiaa ohitse.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Se joukkueen kuumin pelaaja eli Jake Guentzel loukkaantumisen takia week to week sivussa. Hienoa! Ihan kun tässä alkukaudesta ei olisi joukkuetta jo riittävästi koeteltu...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Taisi se käsi mennä rikki siinä kun blokkasi viime pelissä sen yhden vedon sillä. Poistui välittömästi kättään pidelleen vaihtoon silloin, mutta oli seuraavassa vaihdossa kuitenkin heti jäällä. Taisi vielä molemmat maalinsakin tehdä sen jälkeen jos oikein muistan tilanteen ajoittumisen ottelussa. Että näytti jo siltä että oli pelkkä pieni säikähdys, mutta tyypilliseen Penguins-tapaan sitten ottelun jälkeen useaksi viikoksi sivuun. Näitä on nähty vuosien varrella jo kyllästymiseen saakka...

Siihen katkesi nyt sitten Guentzelin pitkä pisteputki ja pistepörssissäkin oli hienosti nostanut itsensä jo kärkikymmenikköön. Nyt jää upea kausi sitten toistaiseksi ainakin tauolle, mutta toivotaan nyt että ei montaa viikkoa joudu olemaan sivussa. Sillä välin katseet sitten näihin joukkueen kahteen ailahtelevasti ja lyhyissä jaksoissa tehoilevaan laituriin, jotka JR hankki kovalla hinnalla viimeisten parin-kolmen vuoden sisään, eli Kapaseen ja Zuckeriin. Nyt olisi syytä löytyä se kuuma jakso tähän väliin, sillä Guentzelin ja Rustin ollessa sivussa vastuuta olisi tarjolla riittämiin ja tuloksentekoa odotetaan nyt heiltä. Toivottavasti Crosbyn tehoilu jatkuu ilman luottolaituria nyt ja saa samalla sitten tosiaan toisen noista mainituista kahdesta laiturista sitten vireeseen myös.

Malkinin paluutakin odotetaan jo kovasti. Vielä on ilman kontaktia joukkueen mukana, eli tällä viikolla ei taida paluu tapahtua, mutta toivottavasti ensi viikon aikana jo. Sitä ennen tässä loppuviikosta kun ottaisi kontaktiakin harjoituksissa niin lupailisi hyvää tuon osalta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Siellä se meidän kukkanen nappasi 500:n voittonsa NHL:ssä! Voitaisihan tuo hankkia takaisin kakkosmaalivahdiksi ja henkiseksi turvaksi Jarrylle siirtotakarajalla täydellä palkanpidätyksellä ja sitten kausi kerrallaan pienellä palkalla vielä kausi tai pari päälle ja hokkarit naulaan Pittsburghissa. Tiedä vaikka se paitakin vielä päätyisi kattoon, vaikka sitä hieman epäilen, mutta ei mitenkään varma juttu tuo!

Tänä yönä Caps. Joukkueen parhaista hyökkääjistä ainoastaan Crosby on pelikuntoinen. Toivottavasti nämä alisuorittavat pelaajat mallia Zucker ja Kapanen löytäisivät nyt niitä tehoja. Jos joskus olisi hyvä paikka ruveta löytämään tehoja, niin nyt ensi pelissä!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ihan kohtalainen vieraspeli menossa, mutta on tuo Letang vaan vitun uuno. 1-3 kavennuksessa nukkuu ensiksi siniviivan nurkilla ja Capsille on avautumassa 2 vs. 1 hyökkäys ja kun Sprong ensiksi pyyhkii lumet kiekosta niin olisi tällä meidän pakilla aikaa paikata oma virheensä, mutta selkä suorana kurvailee takaperin ja no toisella yrittämällä se avaus lähtee ja pum 2 vs. 1 omiin. Vittu mikä uuno.

E: Meinasivat vielä puppeloida. Meidän kapteeni voisi painua opettelemaan kiekon puttaamista tyhjään maaliin. Miten voi sihti olla noin vitun hukassa?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös