Pittsburgh Penguins 2021–2022

  • 106 217
  • 445

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Voittoputki katkesi Dallasissa 3-2 lukemilla. Viihdyttävää ja kahden hyvän joukkueen molemmin puolin tarjoamaa laadukasta jääkiekkoa päiväotteluksi. Penguinsilta vahvaa pelaamista mutta vastustaja oli tällä kertaa hieman parempi. Kahden maalin johto tuossa menetettiin ja voittomaali tuli kolmannen erän viimeisen viiden minuutin aikana, joten kyllähän nuo pistävät silti harmittamaan. Siinä olisi kolmannessa erässä ollut Crosbyllä pienestä kiinni taas yhden upean highlight-maalin tekeminen, Heinen toisessa ottelussa putkeen ei saanut tyhjistä sisään ja ylivoimallakin Rodriguesilla oli loistotontti. Noista kun yksi olisi tehnyt tilanteen 1-3 lukemiksi niin olisi helpottanut. Mutta ei uponnut ja Stars suoritti sitten nousun. Voittomaalissa saivat hyvin pomput vielä edukseen (ja Hintziltä hieno viimeistely) - pienestä oli kiinni.

Crosbyltä ja hänen kentältä todella vahva ottelu. Kapteenin pistesaldo jäi siitä huolimatta nolliin, olisi kyllä ansainnut pisteitä noilla otteilla, ja niitä olisi joukkue nyt kaivannutkin voiton eteen. Kapaselta myös yksi parhaista peleistään vähään aikaan, erityisesti ensimmäisen erän osalta. Jarry oli jälleen erittäin hyvä eikä voi syyttää päästetyistä maaleista.

Uutta putkea tästä vaan rakentelemaan sitten. Tällä pelillä kyllä voittoja irtoaa jatkossa, putken aikana kun usea voitoista irtosi paljon heikommallakin esityksellä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Laskeva trendi oli pelissä. 2-0 johto ei riittänyt Dallasia vastaan pelata tuolla tavalla. Pienestä se oli taas kiinni, mutta kun menetät 2-0 johdon saamatta pistettäkään ottelusta, niin kyllä se vähän laittaa kismittämään.

Toivottavasti koronapotilaat selviävät pienellä noista oireistaan ja Malkin saataisiin vaikka ensi pelissä mukaan. Jännästi tuon paluu on vain venynyt ja venynyt, vaikka sitä jo joulukuun alussa odoteltiin takaisin.

E: Mainitaan nyt vielä yhden putken kuitenkin jatkuneen eli Guentzelin pisteputken, mikä on nyt komea 16 ottelun mittainen!
 
Viimeksi muokattu:

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Toivottavasti Malkin saataisiin vaikka ensi pelissä mukaan. Jännästi tuon paluu on vain venynyt ja venynyt, vaikka sitä jo joulukuun alussa odoteltiin takaisin.
Olisihan se kiva saada tähtipelaaja mukaan mutta toisaalta on todella hyvä juttu että voittoputki on mahdollistanut sen ettei Malkinia kiirehditä takaisin vaan mies olisi 100% kunnossa palatessaan. Siirtotakarajaa silmällä pitäen cap-tilan "Kucherovointi" olisi ihan tervetullutta kun tässä ostajia taas ollaan.
 

reduxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens ja suomalaiset
Syö miestä kyllä tuo Stars-pelin häviö, olisi ollut 2 pojoa tarjolla, mutta onneksi viimeaikojen vire on ollut riittävää jotta playoffpaikka alkaa näyttämään hyvältä ja keskinäisistä peleistä divisioonan sisällä voi tuo neljän parhaan järjestys vielä muuttua.

Sairastupa alkoikin jo tyhjeneen - mutta sitten tuli taas lisää ruuhkaa. Malkin, Rust, Zucker ja McGinn - ihan tekijämiehiä. Onneksi mitään pidempiä loukkeja ei ole nyt päällä. Carter palasi kaukaloon, mutta oli todella kaukana parhaasta tasostaan, eiköhän se sieltä toki löydy seuraavissa otteluissa.

Kevääksi huutaisi kyllä pakistoon tekijämiehiä. Oikeastaan Letang-Dumoulin-Matheson-Marino täyttää ihan jees mitat, mutta oli taas Pettersonilta aika kohellusta tänään, varsinkin Starsin ekassa maalissa aivan karmea pinchaus ja yvhyökkäys omiin ja siitä Carterin sisäsyrjäsyötöstä rebound sisään. Ruhwedel on pelannut tasoonsa/hintaansa nähden ihan hyvin, mutta kun se taso on AHL/taxi squad - ei kokoonpanossa muiden puolustajien ollessa terveinä.

Hyökkääjistä on ylitarjontaa ja vaikeaa on saada mahtumaan cappiin kaikki, joilla ensi kaudella sopimus umpeutuu. Olikos siellä nyt 16 sopparia katkolla tähän kauteen kaikki pelaajat laskettuna! Tärkeimmät Rust, Rodrigues, Kapanen Malkin ja Letang. Täytyy vaan toivoa kahden jälkimmäisen tekevän järkevän hintaiset paperit.

Uskaltaisikohan sitä toivoa jotain treidiä top9-hyökkääjä -> top4-puolustaja. Luultavimmin tehdään Pensin näköinen kauppa ja annetaan Rust/E-Rod + 1rd ja saadaan joku puukätinen pakki järkyttävällä pahvilla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
E: Mainitaan nyt vielä yhden putken kuitenkin jatkuneen eli Guentzelin pisteputken, mikä on nyt komea 16 ottelun mittainen!

Itse asiassa Guentzelin (epävirallisella) pisteputkella on nyt viime ottelun jälkeen pituutta 17 ottelun verran. Penguinsin historiassa ainoastaan Lemieux ja Crosby ovat kyenneet tekemään pisteitä useammassa peräkkäisessä pelaamassaan ottelussa. Lemieux teki sen kolmesti (sekä kertaalleen playoffeissa eli kaikkinensa neljä kertaa) ja Crosby tehnyt sen kahdesti. Lisäksi Lemieuxilla kaksi, John Cullenilla yksi sekä Pascal Dupuisilla yksi 17 ottelun mittainen putki.

Guentzel on lisäksi ollut pisteillä jokaisessa pelaamassaan vierasottelussa tällä kaudella. Kauden alusta lukien alkaneissa peräkkäisten pelattujen vierasotteluiden pisteputkessa Guentzel on noussut jo korkealle kaikkien aikojen listauksella:

Tämäkin siis Guentzelin osalta epävirallinen putki (NHL puhuu siksi "consecutive games with a point" eikä point streakista) kun joulukuussa jäi väliin kaksi vierasottelua.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Uskaltaisikohan sitä toivoa jotain treidiä top9-hyökkääjä -> top4-puolustaja. Luultavimmin tehdään Pensin näköinen kauppa ja annetaan Rust/E-Rod + 1rd ja saadaan joku puukätinen pakki järkyttävällä pahvilla.

Pakkohan tuota pakistoa olisi vahvistaa kun se on Pensin ehdoton heikkous. Ikävä kyllä nykyisessä rosterissa ei ole oikein ketään, josta olisi järkevää luopua ja jolla olisi vaihtoarvoa eli jos kaupoilla haluaa käydä, niin siinä saa taas tuhlata tulevaisuuden assetteja. Zucker ja Pettersson ovat niitä, joista Hextall olisi varmaan valmis luopumaan ensimmäisenä, mutta näiden vaihtoarvo pyörii nollan tuntumassa ellei jopa negatiivisen puolella, koska sopimukset ovat isoja ja jälkimmäisen kohdalla myös pitkä. Kapanen olisi varmaan ainut järkevä palanen, josta voisi luopua ja jolla on vaihtoarvoa. Tämän kauden jälkeen RFA ja vaikka ei ole onnistunut niin hyvin kuin mitä olisi toivottu, niin silti todennäköisesti edessä on palkankorotus eikä Pensillä ole siihen varaa. Ellei sitten Rust ja Rodrigues hinnoittele itseään ulos. Kauhulla odotan noiden kahden mahdollista jatkosopimusta, varsinkin jälkimmäisen. En usko millään, että Rodriguesin tuloksenteko olisi kestävällä tasolla. Jonkinlainen suonenveto päällä. Rust on hyvä pelaaja, mutta ei hänkään nyt sentään noin hyvä ole mitä viime peleissä on nähty. Tiukan paikan edessä on Hextall ensi kauden joukkueen rakentamisen suhteen.
 

reduxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens ja suomalaiset
Jep, aika vaikea paletti kun mitään "huonoa" sopparia ei ole päättymässä vaan pääosin näitä suhteellisen edukkaita sopimuksia on katkolla + Malkin ja Letang. Toki kaippa se ihminen ja pelaaja niin toimii, että kun edullinen soppari on katkolla, niin sitä yritystä löytyy illasta toiseen pari napsua enemmän, ja sitten kun isompi lappu on kädessä niin voi sitten ainakin välillä pellailla vaan. Haastava kevät/kesä tulossa kyllä toimistolla, pääsee/joutuu kyllä Hextall ensimmäiseen isoon näytönpaikkaan Pens-GM:nä.

Nyt vaan sama peli-ilme päälle kun on viimepeleissä ollut ja kannua kohti sitten keväällä. Voidaan hyvissä mielin mennä mestareina ensi kauteen uudella joukkueella!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Täällä kukaan ei kommentoi mitään, vaikka Malkin teki vihdoin paluun kaukaloihin ja heti tehot 2+1 tauluun? Tuohon ylivoimaan Malkin tuo välittömästi apua tuon hänen laukauksensa avulla. Hieman verkkaista oli 5 vs. 5 pelaaminen, niin kuin olettaa saattoikin. Guentzel jatkoi pisteputkeaan, mikä on nyt sitten 18 ottelun pituinen. Tämän lisäksi on ollut tosiaan nyt kaikissa 15:ssä vierasottelussa pisteillä. Enää normaaleista ihmisistä edellä Coffey ja Nicholls, joiden vastaava putki kauden alusta on tuo 16 ottelua. Sitten onkin vielä kaikkien aikojen kaksi parasta enää edellä. Crosbylle tähän väliin toinen perättäinen pisteetön peli. Pari hyvää paikkaa oli, mutta molemmissa Stolarz veti pidemmän korren. Mielenkiinnolla seurataan pystyykö kapteeni vetämään yli ppg kauden vai ei. Tiukkaa tuosta tulee kun oma viimeistely on noin kehnoa eikä Crosby ole tehnyt vielä kuin kahdesti tällä kaudella kolme pistettä yhdessä pelissä eikä kertaakaan enempää.

Jarry jatkaa edelleen todella vahvaa kautta. Toivottavasti myös keväällä pystyy pelaamaan tuolla tasolla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ducks oli hyvin heikko ja siten Penguinsilta ei vaadittu voittoon mitään huippuesitystä. Olivat kuitenkin hallitseva joukkue läpi ottelun ja selkeästi kotijoukkuetta parempi. Malkinilta tosiaan tehokas paluuottelu ja oli välittömästi voiton takuupelaaja. Tehot 2+1 ja siinä vierellä sitten Carter ja Kapanen olivat myös pelipäällä. Epäitsekkäästi siirsi vielä kiekon Carterille Ducksin pelatessa ilman maalivahtia eikä lähtenyt väkisin yrittämään juuri punaviivan väärältä puolelta itse hattutempua tyhjiin - se on voittavaa pelaamista. Jarry taas erinomaisessa torjuntavireessä. Hyvä vierasvoitto ja hienosti välittömästi takaisin voittokantaan kiinni.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Crosbystä, Malkinista ja Letangista tuli viime yönä Genon kauden debyytin myötä NHL:n historian eniten kausia yhdessä pelannut kolmikko:

(Howe/Delvecchio/Pronovost-kolmikolle väärä joukkue listattu tuossa - kuten kaikki varmasti jo huomaavat nopealla vilkaisulla)

Malkinille ja Letangille neljän vuoden jatkot ja kyllä Crosby nykyisen päätyttyä vielä ainakin yhden jaksaa, jotta saavat kaksikymppiä täyteen yhdessä!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins

Entinen Philly GM, nykyinen meidän GM saa melko kovaa tylytystä Phillyn suunnalta. Se, että onko tuossa kuinka paljon totuuden siementä mukana ja muutenkin kuinka helppoa tuo jälkiviisaus aina on, mutta jos tuo pitää paikkansa, niin toivottavasti oppi on mennyt perille. Kuitenkin tässä jossain vaiheessa tulevina kausina alkaa tuo sama vaihe mitä Hextall kävi Phillyssä läpi, eli rebuild.
 
Viimeksi muokattu:

Humboldt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On kyllä harvinaisen turhaa jälkiviisastelua Clarken Bobbylta. Kummasti just nyt kun Cale Makar on puhjennut kukkaan niin kaikki Flyerssin tietäjät tiesi sen jo 2017, vaikka Nolan Patrick oli edellä kaikissa mock drafteissa ja arvioissa aikanaan*. Ja tähän sitten lista kaikista huipuista, jotka Bobby skippasi vuosina 1985-2006…

* 27 mock draftia ”asiantuntijoilta”: Cale Makar kolmessa noista sijalla 4.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
On kyllä harvinaisen turhaa jälkiviisastelua Clarken Bobbylta. Kummasti just nyt kun Cale Makar on puhjennut kukkaan niin kaikki Flyerssin tietäjät tiesi sen jo 2017, vaikka Nolan Patrick oli edellä kaikissa mock drafteissa ja arvioissa aikanaan*. Ja tähän sitten lista kaikista huipuista, jotka Bobby skippasi vuosina 1985-2006…

* 27 mock draftia ”asiantuntijoilta”: Cale Makar kolmessa noista sijalla 4.
Friedmanin 32 Thoughtsissa oli juttua, että kaikki Flyersin scoutit olivat Heiskasen eivätkä Makarin perässä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Joo ja kun miettii kuinka sekaisin tuo koko Phillyn organisaatio on, niin ehkä siellä nyt vain itketään pahaa oloa ja ex-GM, joka nykyisin toimii suurimman vihollisen leirissä, niin valikoitui hyvin helposti kohteeksi. Oli sille varmasti syynsä miksi Hextall tuolta lähti ovet paukkuen, mutta toivottavasti ne eivät oikeasti olleet mitään sellaista, että yksinään GM kävelee kaikkien scouttien jne. ylitse, koska tuollainen toimintatapa ei tule johtamaan yhtään mihinkään yhtään missään. No en osta juttua ihan tuollaisenaan ja toivottavasti Hextall on omista virheistään oppinut, niitäkin on varmasti matkan varrella sattunut.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Reilumpi tappio sitten Kingsin vieraana. Kotijoukkue oli erittäin vahva ottelussa, mutta Jarryn loistotorjuntojen ansiosta Penguins sinnitteli mukana ottelussa ja kolmannen erään alkuun nousi vielä tasoihin. Sitten tuomarivirheen seurauksena heti tasoituksen perään Kingsille maali ja Penguins suli sitten siihen. Siinä jäi selkeä pitkä kiekko viheltämättä, sen sijaan Kingsille hyökkäyspään aloitus josta sitten tekivät maalin. Penguins ei joukkueena sitten osannut käsitellä tuota ja totaalinen sulaminen sen jälkeen. Ei muuta kuin oppia tästä ja ensi kerralla parempaa vastausta tällaiseen vastoinkäymiseen.

Crosby tarjoili kahteen ensimmäiseen erään tukun tontteja kavereilleen ja itsekin kolisutti ylärimaa, mutta niin vain jäi taas nollille. Nyt olisi hyvä saada kapteenillekin taas tehopisteitä, pari kunnon tehoilua kelpaisi tähän väliin oikein hyvin. Samalla Guentzelin putket menivät poikki.

Malkinin toinen ottelu ei sujunut vastaavissa merkeissä kuin ensimmäinen. Siinä ottelun ainoan ylivoiman aikana lahjoitti kiekonmenetyksillä Kingsille kaksi vastahyökkäystä, ja siten kotijoukkue oli lähempänä maalia alivoimalla kuin Penguins sen ylivoiman aikana. Toivottavasti nämä vanhat huonot tavat jäävät tähän yhteen kertaan nyt, ja ylivoimalla sitten parempaa kiekollista varmuutta jatkossa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tuo peli oli todella huono, ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä siitä kumpi oli parempi. Kings ansaitsi voittonsa täysin. Pens näytti joltain AHL-tason joukkueelta tuolla jäällä. Jokohan se Rodriguesin kuherruskuukausi olisi ohitse? Tuo ykkösketju on, jos ei nyt kadonnut kuvasta täysin, niin lopettanut tehoilunsa tasan siihen paikkaan kun siihen on nostettu Rodrigues takaisin. Rodriguesin kiekolliset ratkaisut ovat viime peissä olleet kasa sitä itseään. Mitä tulee Crosbyyn, niin voi luoja tuota sen viimeistelyä. Onko se kadottanut kyvyn tehdä maaleja noin totaalisesti? Malkinin toinen peli ei sitten sujunutkaan ihan niin hienosti kuin se ensimmäinen.

Tuosta kymmenen ottelun voittoputkesta huolimatta mulla on edelleen isot epäilykset sen suhteen, että Pens voisi olla minkäänlainen contender keväällä. Tämä homma toistaa täysin samaa kaavaa kuin viime kaudet, eli toisinaan runkosarjassa näyttää hyvältä ja tuntuu, että kaikki voisi olla mahdollista, mutta ne joukkueen ongelmakohdat pilkahtelevat sieltä ja täältä esiin säännöllisen epäsäännöllisesti ja lopulta keväällä joku Trotzin tapainen poppoo syö Sullivanin pelikirjan täysin.

Jossain Burke sanoi, että pelimerkkejä ei tulla hassaamaan. Varmaan ihan fiksua, että ei anneta vauhtisokeuden (=kymmenen ottelun voittoputken) hämätä. Toisaalta jos keväällä haluaa edes yrittää sinnitellä vahvempien mukana, niin kyllä tuo Pettersson-Ruhwedel kaksikko olisi pakko saada korvattua paremmilla puolustajilla. Pahaa tekee katsoa noita kahta top-6 roolissa, täysin vitsi koko tuo pakisto. Ikävää, että viime pelissä Crosbyn parhaat jakelut siunaantuivat nimille Rodrigues, Pettersson ja Ruhwedel. Väärät miehet maalintekopaikoilla...
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Jossain Burke sanoi, että pelimerkkejä ei tulla hassaamaan. Varmaan ihan fiksua, että ei anneta vauhtisokeuden (=kymmenen ottelun voittoputken) hämätä. Toisaalta jos keväällä haluaa edes yrittää sinnitellä vahvempien mukana, niin kyllä tuo Pettersson-Ruhwedel kaksikko olisi pakko saada korvattua paremmilla puolustajilla. Pahaa tekee katsoa noita kahta top-6 roolissa, täysin vitsi koko tuo pakisto.
Voinemme yhteys tuumin lisätä Mathesonin tuohon listaan, vaan siitä ei taida eroon päästä.
Eihän se odotetun huono sentään ole ollut, mutta tulee heikko olo aina kun muistaa sopimuksen.. Jotenkin toivoi että Reirden nostaa tuon tasoa, mutta liian kova homma hänellekin.
Työkalut on sekaisin pakissa ja pahasti.
Pettersson on kyllä heikko, alkukaudesta oli parempi. Kuinkahan heikolta näyttäisi ilman John Marinoa vieressään, joka taas on ollut mielestäni loistava. Toisaalta taas kunnon shut down mies Marinon viereen ja näkyisi varmaan enemmän pistetilastoissa numero 6.
Ilmeisesti nyt maksellaan Ruhwedelille palkintona viime vuosien uskollisuudesta minuutteja, Riikola tai Joseph olivat varmasti yhtä hyviä, joskin jonkunmielestä vääränkätisiä.
Zucker+Petterson ulos ja solidi nelospakki tilalle ois ok, palkat ei ole helpot ulostaa, vaikka oikeassa paikassa molemmat saattaisivat olla varsin käyttökelpoisia. Ja sitten jostain se backup veskari..
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Voinemme yhteys tuumin lisätä Mathesonin tuohon listaan, vaan siitä ei taida eroon päästä.
Mathesonista voidaan hankkiutua heti eroon kun se on vain mahdollista, mutta pakkohan tuonne on pakistokin kasaan saada ja ensimmäisenä ainakin omalla liipasimella olisivat herrat Pettersson ja Ruhwedel. Kesällä sanoin, että pitäisin joukkueessa mieluummin Petterssonin kuin Mathesonin, mutta ei tuosta Petterssonin touhustakaan meinaa tulla yhtään mitään ja Matheson on ollut parempi kentällä. Mathesonin sopimus on vain pahempi. Petterssonin kohdalla olen toivonut sitä breikkaamista, edelleen kyseessä on "vasta" 25-vuotias pelaaja ja usein pakeilla kestää kypsyä pidemmän aikaan kuin vaikka hyökkääjillä, mutta en minä tuossa Petterssonin kohdalla näe enää mitään sellaista, että sieltä kasvaisi contenderiin solidi top-4 pakki.
 

reduxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens ja suomalaiset
Vieraskiertue jatkuu Kaliforniassa San Josen vieraana, ja Louis Domingue aloittaa maalissa. En ole miestä hetkeen nähnyt, mutta uran tilastot eivät nyt kaikista mairittelevimmat ole. Toki ihan ok kolmosmaalivahti ja ei kyllä haittaisi jos koppi jäisi kiinni kun DeSmithillä ei ole jäänyt ja Jarrylle olisi hyvä saada huiliaikaa, varsinkin kevään lähestyessä.

Toiveissa paluu voittokantaan, Malkinilta enemmän ensimmäisen peli kaltaista esitystä ja muutenkin Kings-peliä parempaa ilmettä ja pelaamista. LGP!
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Järkyttävän huono peli Penguinsilta, huolimatonta ja halutonta.
Letangilta hieno maali avauserään.
Jatkoilla Crosby rakensi Guentzelille avopaikan josta oli helppo lakaista tyhjiin.
Louis Domingue torjui 40/41 ja oli todella hyvä, kaikille muille pitkää miinusta.
Tuolla maalivahtipelillä pitää saada enemmän näytönpaikkoja, varsinkin kun kakkosmaalivahtipeli on mielestäni joukkueen suurin ongelmakohta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ihan täyttä paskaa, halutonta neppailua koko peli. Malkinin beast-mode vaihtui nopeasti surfing-modeen ja tuota peliä osaavat hienosti pelata myös Carter ja Kapanen. Melkein koko jengin voisi nostaa tässä tikunnokkaan, mutta se olisi turhaa. Tärkein sieltä kuitenkin tuli eli ne pisteet ja maalit olivat nättejä. Yhtään pistettä ei Pens olisi tuosta/kaan pelistä ansainnut, mutta otetaan ne nyt kuitenkin vastaan. Domilta hyvä peli!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tosiaan heikko peli Penguinsilta. Jos nyt jotain hyvää haluaa sanoa, niin oli kuitenkin nousujohteista läpi pelin, mutta kun ensimmäinen erä oli todella huonoa niin ei se nousujohteisuus paljoa vaatinut. Organisaation kolmosveskarilta kuitenkin hieno Penguins-debyytti ja torjui joukkueelle jatkoajan kautta voiton. Kenttäpelaajista Zohornalta miehekästä pelaamista jälleen ja saikin ansaitun ylennyksen Malkinin vierelle ottelun kuluessa. Muutoin niin Malkinilta kuin Crosbyltä huonot ottelut. Crosbyllä olisi ollut kaksi paikkaa maalintekoon, toinen vieläpä viimeisellä minuutilla lähes tyhjään maaliin, mutta ei vieläkään uppoa kiekko sisään. Jatkoajalla sitten hienosti rakensi voittomaalin, mutta muutoin ei tarjoilukaan pelannut ottelussa tuttuun tapaan, joten ei ollut lähelläkään omaa tasoaan. Muutoin voisi mainita negatiivisessa mielessä Petterssonin, joka kolmannen erän jäähyillään (ja toista jäähyä edeltävällä kaatumisellaan) tarjosi Sharksille avaimet ottelun ratkaisemiseen. Mutta kaksi pistettä mukaan lopulta kuitenkin.

Maanantaina sitten vieraskiertueen päätös ja sen kovin koitos, kun joukkue matkaa Vegasiin. Kahden viimeisen ottelun perusteella ei kannata odotella pisteitä tuliaisiksi, mutta jos nyt viime yön jatkoaikavoitto ja Vegas-ottelun jälkeen edessä häämöttävä kotimatka piristäisi joukkueen parempaan esitykseen sitten.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rust on päässyt koronaprotokollasta pois ja tehnee tänään paluun pelaavaan kokoonpanoon. Virallisesti taitaa olla game-time decision. Tervetullut paluu kuitenkin, koska ykköskentän peli oli päässyt hyvään vireeseen ennen Rustin koronaa ja sitten tämän ollessa sivussa meno hiljeni. Rodrigues ei samalla tapaa siinä Crosbyn ja Guentzelin vierellä loista kuin on tehnyt tällä kaudella omillaan. Hyvävireinen Rust sen sijaan täydentää hyvin tuota kaksikkoa. Rodrigues ei ole tuossa Crosbyn ja Guentzelin vierellä samalla tapaa kentän kiekollinen dynamo, jossa roolissa on loistanut tällä kaudella muutoin. Täten oikea ratkaisu ei taida olla myöskään Malkinin vierelle laittaminen, vaan taipuisin sille kannalle että Rodriguesin ympärille kasataan oma kentällinen. Hän voi olla siinä laidallakin, jos Carter pelaa keskellä, kun kuitenkin saisi olla se kentän kiekollinen johtava silloinkin. Malkinilla oli eilen huilipäivä harjoituksista (mikä toivon mukaan pitää paikkansa), joten näistä kentällisistä ei voi suoria johtopäätöksiä oikein vetää:

Guentzel-Crosby-Rust
Zohorna-Carter-Rodrigues
Zucker-Boyle-Kapanen
Simon-Blueger-McGinn

Ottaisiko Malkin sitten Boylen paikasta tuosta, vaiko Zohornan paikan (jolloin Carter siirtyy laidalle)? No se jää nähtäväksi sitten.

Heinen, ZAR ja DeSmith ovat vielä koronaprotokollassa.

Rustin lisäksi Zucker on game-time decision ja lähellä paluuta rosteriin. Sen jälkeen sitten LTIR-lista tyhjenee ja joukkueella on capissa tilaa vain noin satatonnia. Zohornan ja/tai O'Connorin pysyminen ylhäällä sen jälkeen kun Heinen ja ZAR tervehtyvät edellyttää sitten Boylen ja/tai Simonin laittoa waivereihin, joten todennäköisempää lienee että waiver-vapaat siirretään vaan siitä farmiin vaikka pelillisesti tarjoaisivatkin enemmän kuin nuo kaksi muuta (jotka sinänsä ovat kyllä omat roolinsa hoitaneet tällä kaudella).
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mahtava alku ottelulle! Kuuden pelin vieraskiertueelle olin budjetoinut 4-2 saldon mutta näyttäisi ikävä kyllä tulevan 3-3. Se pirun Dallas -matsi.. Ja myös Kingsiä vastaan pääsivät johtoon. No ne ovat menneitä ja vielä on 40min aikaa kääntää tämä matsi. Kova on tosin savotta edessä.

Ennen All-Star -taukoa 8 matsia, joista 7 kotona. Vieraissa vastassa CBJ ja kotona puolestaan OTT, WIN, ARI, SEA, DET, LAK ja WSH. Näistä on kyllä otettava 7 voittoa ja toivottavasti myös Caps kaatuu. Vaikka tässä tulevassa putkessa vain 2 divarin sisäistä matsia niin muutkin pelit on vaan kunnialla hoidettava ja voittoja kairattava ettei kärki karkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös