Pittsburgh Penguins 2021–2022

  • 106 217
  • 445

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins on pelannut alkukaudesta 12 ottelua ilman Crosbyä/Malkinia, ja osan niistä otteluista lisäksi ilman Letangia (puhumattakaan kaikista muista poissaolijoista). Saldona noista 12 ottelusta 5-3-4 eli 14 pistettä, 95 pisteen kausitahti. Tuolla ollaan playoff-taistelussa hyvin mukana. Joukkue on suoriutunut siten kiitettävästi tästä alkukauden vaikeasta rupeamasta. Pisteitä toki olisi ollut saatavissa enemmänkin, ja usea piste hukattu aika turhaan, mutta materiaalin mukaisesti tullut pisteitä kuitenkin tähän mennessä. Odotusten mukaisesti siellä lähes jokaisessa ottelussa joukkue on taistellut melko tasapäisesti ja odotusten mukaisesti myös iso osa otteluista venyi jatkoajalle (6/12 eli tasan puolet).

Homma helpottuu toivon mukaan nyt jos ja kun Crosby (ja Dumo) tänään palaisi takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Tosin sitten ensi viikolla kaksi vieraspeliä Kanadan puolella, en tiedä miten sitten menee peluutus niissä peleissä sen pidemmän pakollisen karanteenin vuoksi. Joudutaanko jättämään tuo kaksikko kyydistä, kuten jouduttiin viime yön otteluun tekemään Petterssonin ja Ruhwedelin kanssa? No sen näkee ensi viikolla sitten.

Ylivoima on ollut onnettoman tehokasta ilman Crosbyä ja Malkinia, että vaikka monesti sitä yv-peliä on surkuteltu heidän kanssaankin, on se silti aina heidän kanssaan kuitenkin kyennyt heikolla pelillä tekemään aika hyvin tulosta. On tuon supertähtikaksikon taidot ja pelikäsitys vaan iso osa Penguinsin yv-peliä.

Senatorsia vastaankin yv-peli ratkaisi aika paljon, kun ensin ei 1.erän lopun 5v3 yv:tä onnistuttu hyödyntämään, ja toisessa erässä eivät saaneet yv-peliä toimimaan juuri ennen Sensin avausmaalia. Siinä koko yv-viisikko tosiaan lamaantui sen Carterin ylärimakudin jälkeen, jäivät odottamaan summeria maalin merkiksi ja sitä ei koskaan tullut. Loppu yv sen jälkeen oli hyvin aneemista ja antoi Sensille avaimet käteen avausmaalin tekemiseksi. Siitä se peli nopeasti kääntyikin sitten kotijoukkueelle. Gustavsson oli lisäksi paljon parempi kuin DeSmith ja tuossa iso osa sitä miksi Senators voitti ottelun. Gus teki ennen avausmaalia useita laadukkaita torjuntoja, kun taas DeSmithin ei joutunut mitenkään venymään siellä erityisen vaativiin torjuntoihin.

Toivotaan nyt että Crosbyn toinen paluu tälle kaudelle siivittää joukkueen kunnon lentokeliin ja että kapteenikin olisi huippuvireessä. Luulisi että on hyvin ärsyyntynyt avausottelunsa esityksestään, ja erittäin motivoinut kun tänään kohtaa Capitalsin, ja sen myötä nähtäisiin huippuottelu kapteenilta. Sitä lähdetään odottamaan.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Yllä @Bosco jälleen ihan viisaita kirjoitteli. Poissaolot huomioon ottaen kauden alun voidaan sanoa olleen varsin hyvä.
Viitekehyksestä huolimatta, totuus on raaka fakta ja Penguins on kivikovan Metropolitanin toiseksi viimeisenä. Vähimmäisvaatimus on että suoritustason täytyy nousta samassa suhteessa kuin paperilla jengi vahvistuu kun sairaslista toivottavasti pikkuhiljaa lyhenee.

Carter on ollut kultaakin kalliimpi, erinomaista suorittamista nestorilta. Ja hatunnosto myös Letangille. 34 vuotiaana urakoi liigan peliaika kakkosena ja liike on edelleen jumalaista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Montakohan tartuntaa tulee mukaan Ottawan vierailulta? Senatorsin Drake Batherson antoi lauantai-aamuna positiivisen näytteen, mutta saivat uuden testin suoritettua ennen pelin alkua ja se oli negatiivinen. Batherson sai siten peliluvan illan otteluun. No tänään sitten antanut taas positiivisen näytteen ja nyt on laitettu koronalistalle. Kävi sitten tartunnan kanssa tehoilemassa 2+2 pisteet Penguinsia vastaan ja Penguinsin tuurin tietäen tartutti ne pelaajat jotka eivät vielä ole sitä tartuntaa aiemmin saaneet....
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Huolestuttavaa. Pens on aivan vitun paska ja noin huonoa Crosbya en oo kenties nähnyt koskaan. Ei todellakaan tunnista Crosbyksi tuota kasiseiska paita päällä pelaavaa pelaajaa! Aivan hirveää paskaa ja ihan kuin koko joukkue luistelisi tervassa eikä mitään järkeä oman alueen pelaamisessa, hyökkäysalueen pelaamisessa, ylivoimassa. Ihan hengetöntä. Tulee iso floppikausi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eipä jäänyt tästäkään Crosbyn paluuottelusta muisteltavaa. Turpaan tuli oikein huolella Capitalsilta ja Crosbyn pelaaminen ei ollut sen parempaa kuin edellisessäkään ottelussa. Parannettavaa on paljon kapteenilla. Toisaalta ymmärrettävää että menee aikansa pelirytmiin kiinni pääsemiseksi, toisaalta taas tottunut että Crosby aina palatessaan heti huippuvireessä joten siksi huolestuttavaa. Parempaa kauden kolmatta ottelua odotellessa...
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Pakkohan näitä ei ois kattoo, mut ei osaa olla ilmankaan.. Jarry imaisi ekan, Dumo tarjoili yhden, Sid teki komeen maskin väärässä päässä. Siellä ollaan työpaikalla mutta mitään ei viitti tehdä. Pelin aikana ei tapahdu mitään ryhtiliikettä. Tappio paremmalle sinänsä ei haittaisi, mutta tuntuu että se aika usein tulee niin ettei jää kuin verta vuotava hanuri muistoksi. Parempaan tulee pystyä.
Capitals oli joskus todella kova, nyt se on täysin voitettavissa ilman että tarvii olla huippupeli, jostain covidin runtelemasta Sensistä puhumattakaan.
Divari on niin kova että ryhtiliikettä tarvitaan pikaisesti.
Jännä nähdä miten ja milloin se tapahtuu.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tappio paremmalle sinänsä ei haittaisi, mutta tuntuu että se aika usein tulee niin ettei jää kuin verta vuotava hanuri muistoksi. Parempaan tulee pystyä.
Capitals oli joskus todella kova, nyt se on täysin voitettavissa ilman että tarvii olla huippupeli, jostain covidin runtelemasta Sensistä puhumattakaan.

Onhan Caps ollut alkukaudesta todella hyvä ja Ovie liekeissä, mutta mielestäni Caps oli todella kesy Pensiä vastaan ja silti vei pelin täysin ansaitusti isoin numeroin. Ehkä kuvaavin tilanne tuolle pelille oli kun Ovie haastoi Letangia 1 vs. 1 tilanteessa, siis "haastoi". Ovie vain luisteli laitaa pitkin ja vaikka Letangilla oli tilanne sijoittumisellaan täysin hallussa, niin päätti Letang jostain kumman syystä lähteä hakemaan jotain taklausta. Semmoinen helvetin löysä kroppaan kiinni meno ja Ovie jatkoi vain matkaansa Letangin jäädessä taakseen. Mitä vittua?! Ei Pensin pelaajilla toiminut tuossa pelissä päät eivätkä jalatkaan. Crosbyn turhautumiset tuohon vielä kirsikkana kakun päälle, niin kyllä Caps-fanit saivat just sitä mitä halusivat. Toki pidän hyvänä asiana sitä, että osoittaa jotain elonmerkkejä eikä ole haluton kasa väritöntä paskaa ja onhan Pens onnistunut ennenkin nämä vaikeudet kääntämään jollain tasolla voitokseen. Joka tapauksessa tämän hetkinen Pens vääntäisi varmaan kotoisten Mestis-seurojenkin kanssa tiukasti.

Olipahan mahtava matsi viime yönä tuo Tampa-Isles. Siinä on kaksi idän tämän kauden powerhousea, jotka eivät muuten käännä toista poskea tilanteissa. Tuo Nelsonin taklaus oli sellainen puoli rottamainen, mutta olen aivan satavarma ettei Pensin joukkueesta olisi kukaan reagoinut yhtään mitenkään siihen kun taas Tampalta tuli heti Cirelli päälle. Liian pehmeä tämä Pens on ollut sitten tuplan ja kun luovuttiin Reavesista, Oleksiakista ja Colesta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei sentään jouduta jättämään Crosbyä ja Dumoa pois loppuviikon Kanadan vieraskiertueelta, vaan pääsevät muun joukkueen mukana ylittämään rajan ja pelaamaan. Sullivan sen sijaan joutuu kotoaan käsin katselemaan Montrealin ottelun, kun hänellä ei se rajanylitykseen vaadittava pidempi karanteeniaika ole täyttynyt. Lauantain Toronton otteluun Sullivan ilmeisesti pystyy liittymään muun joukkueen mukaan sitten.

Tänään olisi sitten joukkueella kasvojenpesun aika viikonlopun kahden suuren tappion jäljiltä. Kotiottelu, kapteeni mukana, Malkinia lukuunottamatta muutoinkin viimeinkin siellä täysi miehistö jalkeilla ja vastassa Buffalo Sabres. Ei ole mitään tekosyitä, vaan tämä pitää hoidella rutiinilla varsinaisen peliajan puitteissa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kotona sitten pystyttiin tekemään yksi maali Sabresin verkkoon, ja sekin onnekas tuuripomppu. Yhdessä asiassa sentään onnistuttiin - saataessa vastustajan maalivahti näyttämään hyvältä.

Crosbyn aikana nyt kolme peliä ja kolme tappiota. Miinuksia kapteenilla ties kuinka paljon noista peleistä. No sai sentään syöttötilin avattua viime yönä. Parannettavaa on melkoisesti. Joukkue sinnitteli hyvin ilman kapteenia, hänen kanssaan ei ole sujunut sitten alkuunkaan.

Kentän ulkopuolella tapahtuu sen verran että omistajat ovat vaihtumassa. Liverpoolin ja Boston Red Soxin omistava Fenway Sports Group LLC on ostamassa Penguinsin. Mario olisi säilyttämässä ilmeisesti pienen osan ja siten jää vähemmistöomistajaksi kaupan jälkeen.

 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kentällä aivan täyttä paskaa. Crosby keräilee miinuksia minkä ehtii eikä kukaan saa yhtään mitään aikaan. Carterilla oli pari paikkaa, joista toinen eli tuo wraparound-yritys oli senteistä kiinni ja ylivoimalla Crosbyn tarjoilusta ykkösellä napakka kuti A-luokan maalipaikasta, mutta Sabresin veskarilta hyvä torjunta (ja olisi tarvinnut enemmän tarkkuutta tuo). Viimeiset kolme kautta (sitten Kesselin) olen kritisoinut Rustia ylivoimalla ja jatkan tuota. Niin hieno pelaaja kuin onkin kyseessä, niin ylivoimalla tuosta ei vain ole yhtään mihinkään. Täysin väärä paikka ykkösylivoima Rustille.

Noista omistajahuhuista sen verran, että hyvä homma ettei Lemieux ole vetäytymässä kuitenkaan kokonaan pois. Onhan se vain hienoa nähdä yksi kaikkien aikojen suurista (ellei jopa suurin!) tuolla aitiossa ja ylipäätään mukana toiminnassa. Kun tämä Fenway Sports Group LLC omistaa tosiaan myös esim. Liverpoolin, niin huoli tottakai syntyy siitä, että mitä heille merkitsee Pittsburgh Penguins? Onko tuolla edes ymmärrystä lajista nimeltä jääkiekko ja sarjasta nimeltä NHL? No, kuten sanoin, niin onneksi Lemieux olisi kuitenkin jäämässä edes pienellä osuudella mukaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Viimeiset kolme kautta (sitten Kesselin) olen kritisoinut Rustia ylivoimalla ja jatkan tuota. Niin hieno pelaaja kuin onkin kyseessä, niin ylivoimalla tuosta ei vain ole yhtään mihinkään. Täysin väärä paikka ykkösylivoima Rustille.

Jos nuo huhut pitävät paikkansa, että Canucks olisi valmis kauppaamaan Boeserin, niin kokeilisin Hextallina tuon naaraamista Pittsburghiin. Siitä puhdas maalintekijä joukkueeseen ja rightin yv-pyssy millainen joukkueesta puuttuu. Kapanen ja Poulin voisivat kuulua treidipakettiin ihan hyvin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Noista omistajahuhuista sen verran, että hyvä homma ettei Lemieux ole vetäytymässä kuitenkaan kokonaan pois. Onhan se vain hienoa nähdä yksi kaikkien aikojen suurista (ellei jopa suurin!) tuolla aitiossa ja ylipäätään mukana toiminnassa. Kun tämä Fenway Sports Group LLC omistaa tosiaan myös esim. Liverpoolin, niin huoli tottakai syntyy siitä, että mitä heille merkitsee Pittsburgh Penguins? Onko tuolla edes ymmärrystä lajista nimeltä jääkiekko ja sarjasta nimeltä NHL? No, kuten sanoin, niin onneksi Lemieux olisi kuitenkin jäämässä edes pienellä osuudella mukaan.

Tosiaan olisi hienoa nähdä Mario jatkossakin Penguinsin omistajaportaassa mukana ja siten organisaation "kasvoina". Ymmärrettävää kuitenkin että on myymässä (oletettavasti) suurimman osuutensa joukkueesta, sillä hän ei ehtinyt pelivuosina ansaita mitään satoja miljoonia vaan suurin osa hänen omaisuudestaan on kiinni Penguinsin omistajuudessa. Hän on antanut kaikkensa joukkueelle ja ilman häntä Pittsburgh Penguinsia ei olisi enää edes olemassa. Ansaitsee hyvin tilipäivänsä ja vähän takaviistoon siirtymisen kevyemmälle vastuulle.

Tuo huoli on sinänsä aiheellinen mikäli omistajat haluavat olla aktiivisesti mukana päättämästä asioista. Esimerkiksi Buffalossa on sen tyyliset omistajat. Kun portfoliossa on kuitenkin isommatkin rahasammot Liverpoolin ja Red Soxin muodossa, niin tuskin tulevat kuitenkin mitenkään aktiivisesti pyörittelemään itse sitten Penguinsin päivittäisiä asioita. Ehkä alkuun uuden lelun viehätys voi toki olla suuri, ja siinä sitten aina oma vaaransa, mutta luulisi että Penguins on vain yksi sijoituskohde ja siten ymmärrystä on että sinne tarvitaan lajin ja asiansa tuntevat tahot sitten tekemään ne päätökset. Kun kyseessä on sitten sijoituskohde, niin ei liene huolta (joillekin Penguins-kannattajille tämä tuntuisi kuitenkin olevan toivo nykyisin) siitäkään että joukkuetta oltaisiin ajamassa heti alas kohti jälleenrakennusprojektia, sillä Pittsburghissa tulot ovat pitkälti kiinni yleisömäärissä ja siten joukkuetta pyritään varmasti pitämään kilpailukykyisenä. Ei kukaan sijoita $900 miljoonaa (huhuttu kauppahinta) aloittaakseen heti useavuotista jälleenrakennusprojektia.

Parhaassa tapauksessa uudet omistajat ovat edellisen eli Ron Burklen kaltaisia omistajia, eli sijoittavat joukkueeseen rahaa ja jättävät sitten joukkueen rakentamisen ja hallinnoimisen muiden käsiin. Sitten melkeinpä ainoastaan mestaruusjuhlissa tulevat näyttäytymään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Paluu voittojen tielle tyylikkäällä 6-0 vierasvoitolla Montrealista. Vahva ensimmäinen erä, toisessa erässä ajoittaista huolimattomuutta mutta Bluegerin kentän erän lopun maaleilla siitäkin selvittiin voittajana, ja kolmannessa erässä pelattiin hyvin sekunnit pois kellosta. Canadiens oli hyvin kesy ja siten ei mikään mittari joukkueen tasolle, mutta kuitenkin kaksi pistettä ja tärkeä paluu voittokantaan. Kapteenillekin kauden avausmaali koko hyökkäyskolmikon hienon kuvion päätteeksi. Muutoin ei Crosbyltä nähty vieläkään mitään erityistä huippuottelua, mutta kuitenkin nyt oli parempaa peruspeliä ja selkeää parannusta aiempiin nähden. Jarrylle aika helposti nollapeli, ei joutunut juurikaan venymään huipputorjuntoihin, ja selvisi hyvin perustorjunnoilla ja sopivalla tuurilla niistä vähistä vaarallisemmista tilanteista.

Kanadan vieraskiertue jatkuu sitten visiitillä kahta liigan kuumimpiin kuuluvaa joukkuetta vastaan (Leafs ja Jets), joten siinä tuleekin sitten todelliset mittarit vastaan. Noista kun mukaan irtoaisi ainakin kaksi pistettä, niin voisi olla tyytyväinen siihen pistesaaliiseen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Joo laitan tuon voiton enemmän Habsin huonouden kuin Pensin hyvyyden piikkiin. Crosbylta vähän parempaa tekemistä, mutta edelleen todella kaukana mistään omasta tasostaan. Samaan aikaan Rust on myös aivan karsea, ei tunnu luistin liikkuvan normaaliin tapaan ja sen lisäksi hukkailee kiekkoja tämän tästä. Varsinkin ylivoimalla. Bluegerin ketju on toki hyvä ja siitä homma ei varmasti tule missään vaiheessa jäämään kiinni. Carterin ketjulta odottaisin paljon enemmän, varsinkin laitureilta eli Zuckerilta ja Kapaselta. Carter on ollut mielestäni hyvä.

Toivottavasti tuo voitto avasi joitain lukkoja. Paljon auttaisi, jos joukkueen kapteeni rupeaisi johtamaan joukkojaan edestä oikein toden teolla. Jets ja Maple Leafs ovat paljon kovempia mittareita tällä hetkellä kuin Habs.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins kävi sitten nollaamassa liigan kuumimman joukkueen heidän kotiareenallaan! Leafs painoi vahvasti päälle läpi ottelun, mutta Penguins pelasi yhtälailla erittäin vahvan ottelun ja otti kaksi tärkeää pistettä mukaansa. Toisen erän vahvasta Leafs-vyörystä selvittiin ja sitten kolmannessa se vyöry onnistuttiin hyvin tyrehdyttämään. Etenkin kolmannen erän esitys Penguinsilta olikin todella upea. Erinomaista viisikkopuolustusta ja kaksi alivoimatilannetta (mukaan lukien lähes kahden minuutin mittainen 5v3 av) selvittivät tyylikkäästi. Penguins selvitti siten tämän kovan testin tyylillä.

Jarryllä nyt b2b-nollapelit ja tässä pelissä joutui jo tekemään täyden työn nollapelinsä ansaitakseen, ja tolpatkin olivat jälleen sopivasti maalivahdin parhaat ystävät. Kapanen oli erittäin näkyvä vanhaa joukkuettaan vastaan ja pelasikin kauden parhaan pelinsä. Guentzel jatkoi myös vahvoja otteitaan ja on ykköskentästä tällä hetkellä ainoa joka on parhaalla tasollaan. Rust hakee vielä loukkaantumisen jäljiltä jalkojaan ja peliröyhkeyttään, ja Crosby samoin hakee vielä pelituntumaa siellä. Tässä pelissä Crosbyn tarjoilu alkoi pelata jo paremmin kuitenkin ja tarjoili jokusen laatupaikan kavereilleen siellä, paremmalla onnella ja ilman Campbellin laatutorjuntoja pistetilikin olisi karttunut. Kolmikkona ykköskenttä pelasi hyvän ottelun huippuvireistä Matthewsin kolmikkoa vastaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Noh, topuuttelen sen verran tässä, että Pens oli pääosin vastaanottava osapuoli ja rimat kilisi Jarryn takana neljästi. Toki Zuckerin yritys Crosbyn tarjoilusta jäi ehkä milleistä vajaaksi, mutta joka tapauksessa ei Pens pystynyt peliä millään muotoa hallitsemaan. Vahvaa ja uhrautuvaa taistelua toki eikä vastus ollut huono tietenkään. Crosbyn kentältä odottaisi muutakin kuin purkukiekkoja omista.

En ole vakuuttunut, mutta tärkeää tässä vaiheessa on vain napsia voittoja ja pitää kausi elossa. Siinä Pens nyt onnistui. Paljon pitää kuitenkin parantaa peliä, jos meinaa mennä tässä divisioonassa playoffeihin ja siellä yhtään minnekään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins kävi päättämässä kolmen ottelun mittaisen Kanadan vieraskiertueen 3-1 voitolla Winnipegistä ja siten kiertueelta mukaan täydet kuusi pistettä. Ensimmäinen erä aina avausmaaliin saakka oli aikalailla Jetsin hallintaa ja laukaukset taisivat olla sen jälkeen tyyliin 10-2. Avausmaali herätti joukkueen otteluun ja sen jälkeen toisen erän loppuun saakka aika tasaista peliä, ja sen aikana Penguins nousi sitten tasoihin. Kolmas erä olikin sitten Penguinsin hallintaa, oikeastaan ainoa kauneusvirhe Dumon hyökkäyssinisen virheestä tapahtunut Connorin läpiajo jonka Jarry onneksi kuitenkin selvitti (kiekon pomppiminen viime hetkellä Connorin lavassa auttoi myös). Muutoin kolmas erä erittäin hyvää pelaamista Penguinsilta ja johtoasemassa peli pidettiin hyvin hallinnassa. Kaiken kaikkiaan nousujohteinen ottelu Penguinsilta kun taas Jets kovan alkurynnistyksen jälkeen väsähti ottelun edetessä.

Crosbyllä olisi ollut Guentzelin tarjoilusta pari tonttia takakulmalta, mutta ei saanut kiekkoa Hellebuyckin taakse. Nyt on kuuden pelin jälkeen kasassa vain kaksi pistettä, joten ylämäki kiivettävänä loppukauden ajaksi jotta ei jää piste-per-peli rajan alapuolelle. Ei esittänyt tässäkään vielä ihmeempiä, ihan ok pelaamista kuitenkin, mutta luotetaan että ranneleikkauksen ja koronan jäljiltä kestää nyt vaan vähän pidempään huippuvireeseen pääsy ja että se vire sieltä ennen pitkää kuitenkin taas löytyy. Sama pätee myös Rustiin joka on aika hukassa tällä hetkellä ja ei auta paljoakaan Guentzelin ja Crosbyn peliä siellä.

Rodriguesin johtamalta neloskentältä erittäin vahva ottelu ja hyvin tuo pieni kentällinen pärjäsi siellä isokokoista Jets-joukkuetta vastaan. Tässä alkaa jo hieman syttyä tuolle Rodriguesin pörräämiselle, siinä on jotain samaa kun aikoinaan Tyler Kennedyssä - niin hyvässä kuin pahassa. Kumpikin pienikokoisia ja vauhdikkaita rightin kavereita, jotka laukovat paikasta kuin paikasta, ja useimmiten antavat kaukalossa aina kaikkkensa. Yritystä riittää, järkeä ei aina yhtä paljoa mukana. 18 ottelun jälkeen kasassa 13 pistettä ja Guentzelin jälkeen toiseksi tehokkain pelaaja joukkueessa, joten ei tuosta hänen alkukauden panoksesta voi juurikaan valittaa. Yksi alkukauden parhaista onnistujista joukkueessa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hyville otteille jatkoa kun Canucks kaatui 4-1 lukemin. Crosby jäi taas nollille mutta alkoi näyttää enemmän omalta itseltään, ja siellä olikin hänelle ja kenttäkavereille tarjolla lukuisia laatupaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä/tuurilla pistetili olisi voinut karttua usealla pisteellä. Muutoinkin ensimmäisen erän ensimmäiset 15 minuuttia olivat laatupaikkoja toisensa perään Penguinsille, mutta avausmaalin syntyminen jäi kuitenkin toiseen erään. Siellä sitten ykkös-yv viimeinkin onnistui Rustin toimesta, tärkeä onnistuminen heikosti alkukauden toimineelle ylivoimalle. Jarry oli maalilla erittäin hyvä jälleen kerran. Ottelun alussa Canucksin harvat paikat olivatkin sitten Penguinsin kiekonmenetyksistä tapahtuneita vaarallisia tilanteita, ja avausmaalin jälkeen Canucksin paremmin peliin kiinni, oli Jarry kokoajan hyvässä torjuntavireessä maalinsuulla. Harmittavasti nollapeli jäi viiden minuutin päähän.

Seuraavaksi sitten vierailu Islandersin uudelle areenalle ja toivottavasti siellä jatketaan heidän ahdinkoa sitten. Korona runtelee heidän joukkuetta pahasti parhaillaan, joten tuo pitää nyt hyödyntää. Crosbylle tilaukseen viiden pisteen ilta.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tärkeä voitto ja sen myötä voittoputkelle jatkoa. Edelleen kyllä syö miestä nuo Devilsille, Sabresille, Senatorsille ja Wildille kärsityt tappiot. Tiukka lohko niin ei olisi varaa tuollaisille joukkueille hävitä. Onneksi nuo ajat ovat takanapäin ja nyt on hyvä meininki päällä.

Jarry ollut viime aikoinan erittäin vakuuttava. Toivottavasti jatkaa samaa rataa ja joukkuepuolustuskin toimisi sekä vältettäisiin turhat omista virheistä annettavien maalipaikkojen antaminen.

Crosbylle ei kyllä pinnoja kerry ja Ovie tuntuu joka pelissä ottavan pari täppää. Kyllä suoraan sanottuna v**uttaa! Toivotaan, että tahti tuosta kiristyy ja kauden päätteeksi olisi vähintään pinna per peli tahti ettei ensimmäistä kertaa urallaan jäisi sen alle. Ei ole ollut helppo alkukausi kapteenille, missattu training camp, ranneleikkauksesta toipuminen ja korona. Kaikki toki tekosyitä mutta kyllä pitäisi 87:n parempaan pystyä!
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä se vielä kapteenillakin kone käyntiin lähtee. Demkon huippupelastukset pitivät Crosbyn tänään nollilla.

Toki tuo ranteen kunto huolestuttaa. Canadiens peliä lukuunottamatta Crosby on ottanut takkiinsa aloitusympyrässä, ja paikoin rumastikin kuten tänään Canucksia vastaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Voihan se olla, että Crosbyn raja on tullut nyt vastaan. 18-33 ikävuodet revittiin sylinteristä kaikki irti, nyt ei vain enää pysty. Ainahan pelaajilla jossain vaiheessa tulee raja vastaan, toisilla aiemmin ja toisilla myöhemmin. Tuollainen 15 vuotta on pitkä aika kaikkine menestyksineen sekä loukkaantumisineen. Pitää muistaa, että esim. Ovechkinin ensimmäinen taantuminen tuli jo reilu 10 vuotta sitten kun katosi kaikki räjähtyvyys liikkeestä. Nyt tuo näyttää syntyneen uudestaan, ehkä se maalitilasto motivoi noin paljon. Mikä motivoi Crosbya? Ehkä ei enää mikään. Kaikki mikä on saavutettavissa on saavutettu.

Tai sitten se pääsee kohta taas vireeseen mitä tietenkin toivotaan...
 
Viimeksi muokattu:

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Viimeiset 4 peliä näyttänyt taas vähän paremmalta. Jarry on todella hyvä maalissa, onneksi ei lähdetty hätiköimään maalivahti markkinoille viime kevään jälkeen.

Rodrigues myös ollut hyvä ja ehdottomasti yksi alkukauden yllättäjistä. Toivottavasti pystyy jatkamaan pistetehtailua alemmissa kentissä myös Malkinin paluun jälkeen.

Samaa olen itsekin pelännyt että nytkö se raja on Crosbyllekin tullut vastaan. Toisaalta peli on näyttänyt kokoajan paremmalta, joten toivottavasti myös tehot seuraa perästä.

Seuraavaksi sitten vaan kunnolla Islandersia pataan, tuo peli on kyllä pakko voittaa, koska Isles tulee varmasti taistelemaan tuosta viimeisestä playoff paikasta meidän kanssa ja nyt jos koskaan pitää iskeä heidän vajaaseen rosteriin! Lets go Pens!
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Edelliset ~5 peliä .986 torjuntaprosentilla vedellyt Jarry voitti niukasti maalivahtien taiston ja sitä myöten odotetut pisteet divari vastustajalta. Pääsi helpommalla kuin Sorokin, mutta Koivulan paikasta huikea torjunta viime minuuteilla. Maalintekopaikkoja oli riittämiin, Kapanen ainoa onnistuja.
Rust lower-body tippui kokoonpanosta, Rodrigues paikkasi ollen paljon parempi tuolla paikalla. Crosby syötti maalin ja olihan itselläänkin pari hyvää paikkaa, mutta todella kaukana on oma taso vielä. Paljon harhasyöttöjä ja heikkoja ratkaisuja mirlestäni. Toivotaan että Jevgeni tulee valmiimpana joulukuussa takaisin. Olisiko DeSmithin vuoro seuraavassa, tämä on ollut heikko joten toivottavasti käyttää mahdollisuutensa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Voittoputkelle tosiaan jatkoa ensimmäisellä vierailulla Islandersin uudella areenalla. Vähämaaliseksi jäi ottelu kun Kapasen maali oli ottelun ainoa. Paikkoja useampaankin olisi ollut, ja etenkin ottelun aloitus oli vahva Penguinsilta ja siinä oli useita laatupaikkoja (mm. Crosbyllä takakulmalta Letangin tarjoilusta). Kolmannessa erässäkin Zucker ja Crosby pääsivät läpiajoihin mutta eivät onnistuneet maalinteossa. Maalivahdit kummassakin päässä olivat erinomaisessa vireessä, ja Jarrylle tosiaan jälleen yksi nollapeli. Jos esimerkiksi Jetsia vastaan tarjoili hieman irtokiekkoja eteensä, joita Jets ei pystynyt kuitenkaan hyödyntämään, niin tässä pelissä kiekot jäivät varmasti Jarryn haltuun eikä tarjoillut Islandersille toisia tilanteita juurikaan.

DeSmith päässee tosiaan tänään b2b-tilanteessa pelaamaan pitkästä aikaa. Ei ole tosiaan vielä vakuuttanut pelaamissaan otteluissa tällä kaudella, mutta tänään kotiottelussa Canadiensia vastaan kiekon on tartuttava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös