Pittsburgh Penguins 2019–2020

  • 286 527
  • 1 004

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mitä palstalaiset luulette mistä voisi löytyä potentiaalinen kauppakumppani Pensille kun toinen maalivahdeista kaiken järjen mukaan tullaan kauppaamaan ja mitä voisi ylipäätään odottaa takaisin päin tulevan? Itse pohdin, että mahdollisia kauppakumppaneita voisivat olla Buffalo, Detroit ja Edmonton, mutta tuleeko muilla joitain muita seuroja mieleen? Jonkun Bjugstadin voisi yrittää tunkea treidiin mukaan, mutta kuinka paljon se näkyy sitten treidiarvossa kun tuommoinen turhake 4M$ cap hit lapulla tungetaan mukaan? Johnsonia tuskin saa yhtään minnekään kaupattua millään konstilla...

Vanha ystävämme Billy G ei ole tyytyväinen ja luottavainen perimäänsä maalivahtiosastoon Minnesotassa, joten eiköhän JR ja vanha oppipoikansa juoni tuosta toisen kaupan näiden organisaatioiden välille. Guerin saa sieltä sitten maalivahtiosastolle uudeksi ykkösmaalivahdiksi "oman miehen", maalivahdin jonka tuntee läpikotoisin, joko Murraysta tai Jarrystä. Nähnyt läheltä kummankin kehityksen ja kasvun ja tietää tasantarkkaan heidän potentiaalin ja tason. Eli ei muuta kuin odottelemaan jatkoa Zucker-kaupalle näiden joukkueiden välillä.

Fialaa ja Kaprizovia sieltä ei varmasti saada, ja Eriksson-Ekin saaminen uudeksi kolmossentteriksi myös lienee toiveunta, mutta nuoriso-osastolla siellä on heidän takanaankin Luke Kuninin ja Jordan Greenwayn kaltaiset pelimiehet jotka olisivat kiinnostavia tapauksia. Omaa Zucker-kaupassa annettua ykköskierrostakin voisi yrittää takaisinpäin, tai sitten laittaa maalivahdin kylkeen toinen ykköskierros (ja kenties muutakin) ja yrittää isoa saalista sieltä, Matthew Dumbaa. Marcus Foligno olisi alempiin kentällisiin myös mielenkiintoinen pelaaja, fyysistä peliä ja asennetta tuovana kaverina, mutta on vain vuoden päässä UFA-statuksesta, täyttää ensi vuonna 30 vuotta ja on kalliimman puoleinen alempien kenttien kaveriksi (yksi Tanev muutoinkin saa riittää) joten ei ainakaan Murraysta eikä Jarrystä mieleinen palanen (jos DeSmithin haluavat niin sitten eri asia). Joku Greenway +2nd/3rd lienee ainakin sellainen realistisesti saatavilla oleva potentiaalinen vastine, vaikka mieluummin sitä Kuninia tavoittelisi kun pystyy pelaamaan myös keskellä. Jarry pysyy halvempana vaihtoehtona sopimuksensa puolesta pitää itsellä, joten jos hän on se ketä Wild havittelisi niin silloin vaatisin Kuninia (tai Eriksson-Ekia) Greenwayn sijasta.


P.S. Wild olisi viime kesänä ollut valmis ottamaan Johnsonin siinä Kessel-kaupassa jos Phil ei olisi torpannut siirtoa sinne. Se oli ennen Guerinin palkkaamista GM:ksi, mutta Billy G oli Penguinsissa yksi niistä Johnsonille sopimuksen antaneista johtoportaan herroista, joten eiköhän JMFJ olisi mahdollista saada tuohon ujutettua mukaan jos niin halutaan. Voi vaatia Raskin ottamista takaisinpäin kuitenkin, sitähän se olisi tainnut osana Kessel-kauppaakin edellyttää.
 
Viimeksi muokattu:

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Penguinsin ja Pens Inside Scoopin twitterissä on muutamia Jim Rutherfordin mietteitä menneestä kaudesta. Siellä on mollemmilla tileillä useampia tweettejä aiheesta niin tiivistän tähän lyhyesti pääpointit.

Rutherfordin mukaan runkosarja tarjosi haasteita, mutta oli olosuhteisiin nähden hyvä ja siitä pitää antaa kiitosta. Pudotuspeleissä on kuitenkin parina viime kautena toistunut sama kaava ja se ei häntä tyydytä.

Ruthford kertoi tekevänsä muutoksia, mutta samalla kertoi, että aikoo kuitenkin jatkaa samoilla runkopelaajilla ja jos joku tarjoaa mahtavaa diiliä niin asiaa mietitään, mutta hän ei aio aktiivisesti treidata runkopelaajia muualle. Hänen mukaansa tämä voi olla vuosi, jolloin Penguinsia nuorennetaan, mutta sillä tapaa, että joukkue pystyy edelleen voittamaan.

Playoffeissa Penguins ei ole Rutherfordin mielestä sama joukkue kuin muutoin, ja hänen mukaansa tietty draivi katoaa pelistä kun Penguins on lähellä putoamista.

Rutherford totesi myös, että tässä cap-tilanteessa on hankalaa pitää molemmat maalivahdit. Jarrylla oli hänen mukaansa parempi alkukausi, mutta Murray oli vahvempi kauden toisella puolikkaalla.

Ei sinällään mitään yllättävää. Saapa nähdä mitä syksy tuo tullessaan. Jopa pelonsekaisin tuntein odotetaan, että minkälaista vastinetta GMJR saa esimerkiksi toisesta maalivahdista. Rutherfordin itsensä asema ei taida tällä hetkellä olla vaakalaudalla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei sinällään mitään yllättävää. Saapa nähdä mitä syksy tuo tullessaan. Jopa pelonsekaisin tuntein odotetaan, että minkälaista vastinetta GMJR saa esimerkiksi toisesta maalivahdista. Rutherfordin itsensä asema ei taida tällä hetkellä olla vaakalaudalla.

Ei yllätä, että vanhus jatkaa kahdella cupilla ratsastamistaan, vaikka mies on tehnyt ihan hirveää työtä noiden jälkeen. Onko se yhtään treidiä ns. voittanut? Kaikki pelimerkit se on onnistunut tuhlaamaan jne. Nyt rosterissa on pari ongelmasopimusta joista eroon pääseminen joko syö jonkin treidin (maalivahtitreidin) vaihtoarvoa tai sitten joudutaan maksamaan jotain, että jokin seura ottaisi ongelmasopimuksen kontolleen. Olisi ne valmentajapotkutkin varmaan myös jo kuuluneet eli eiköhän tässä jatketa Sullivanin opeilla yhä vain eteenpäin?
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
Miltä näyttää pensselien prospecti pooli vai näyttääkö se yhtään miltään kaiken tuhlaamisen jälkeen? Ja jos veskaria treidataan, niin kiitos kaikesta MM, mutta tervemenoa. Muutenkin treideihin voisi lisätä nimiä, kuten Letang, Hörnqvist jne, jos niillä saadaan mitään vaihtoarvoa takaisinpäin.
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Miltä näyttää pensselien prospecti pooli vai näyttääkö se yhtään miltään kaiken tuhlaamisen jälkeen? Ja jos veskaria treidataan, niin kiitos kaikesta MM, mutta tervemenoa. Muutenkin treideihin voisi lisätä nimiä, kuten Letang, Hörnqvist jne, jos niillä saadaan mitään vaihtoarvoa takaisinpäin.
Aika hiljaista siellä taitaa olla. Hyökkääjistä Samuel Poulin ja pakeista Pierre-Olivier Joseph nousee ekana mieleen. Jengiä lähemmin seuraavat voivat avata, miltä näiden kahden kehityskäyrä näyttää.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Joseph tiedettiin fyysisesti raakileeksi, pärjännyt tilastojen valossa kelvollisesti, varmasti jonkinlainen potentiaali nousta nhl:ään. Tuskin pariin vuoteen. Poulin on minusta ainoa prospect jolle uskoo melko varmasti nhl uraa. Tasaisen vahva pelin joka osa-alueella, olisko Bryan Rust tyyppinen pelaaja lähtökohtaisesti kovemmilla hyökkäyspään taidoilla.
Nathan Legare on mulle mieluisen tyyppinen pelaaja tuohon joukkueeseen. Oikeakätinen maaliahne pelaaja hyvällä laukauksella. Maalimäärä pieneni edelliskaudesta, toivon että johtuu osaltaan peluutuksesta. Molemmat edellä mainitut hyökkääjät joukkueidensa kapteeneja Q:ssa.
Seuraavana lienee Filip Hållander joka Ruotsissa pelannut ja oli loukkaantuneena alkukaudesta. Patric Hörnqvist oli joskus vertauksena. Sitten lienee jo Kasper Björkvist joka voisi hyvinkin jonain päivänä olla nelosketjun työmyyrä.
Eli allas on tyhjä. Toivottavasti unohdin jotain, ja toverit paikkaa..
Sen mitä draft juttuja ehtinyt parina päivänä lukemaan, sopivalta minusta tuntuvat Mercer, Jarvis ja Quinn. Mielestäni tämä on maalinteko peli, arvostan sellaisia ominaisuuksia kaiken muun edelle. Tunnollinen sentteri, peruspakki saati maalivahti on pirun paljon helpompi löytää. Jos se pick nyt edes enää on meillä kun draft alkaa
 

ipaz

Jäsen
Ja jos veskaria treidataan, niin kiitos kaikesta MM, mutta tervemenoa. Muutenkin treideihin voisi lisätä nimiä, kuten Letang, Hörnqvist jne, jos niillä saadaan mitään vaihtoarvoa takaisinpäin.

Matt Murrayn sopimus päättyi tähän kauteen, eli siellä on edessä neuvottelut - tai treidi. Mistäs sen tietää. Joku hyvä pitäisi saada tilalle ja UFA-maalivahteja kauden jälkeen olisi mm. Lehner, Holtby ja Markström.

Patrick Hörnqvistillä on vielä ensi kaudelle täysi NMC, eli ei liiku minnekään ellei itse anna lupaa. Letangin klausaali sallii hänen treidaamisensa 18:aan joukkueeseen, vaan kuka haluaa maksaa vielä kaksi kautta 7,25 miljoonaa pleijarissa näkymättömäksi muuttuvalle 33-vuotiaalle pakille?

Justin Schultz on myös UFA, joten jos hän tekee sopimuksen jonnekin muualle, niin Pensin ole mitään järkeä luopua Letangista. Elleivät sitten saa haalittua Pietrangeloa St. Louisista jollain mottipäisellä sopimuksella. Ja sellainen ei ole ollut JR:n strategia, että tarjoittaisiin jollekin enemmän kuin tämä ansaitsee. Jos (ja kun) Murray Pittsburgissa jatkaa, niin palkka tullee sijoittumaan johonkin 5-6 miljoonan hujakoille. Sama tai enemmän pitäisi maksaa myös laadukkaalle UFA-vahdille.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mark Recchi, Sergei Gonchar ja Jacques Martin ulos. Eli eiköhän nyt viimeistään ole selvää, että Mike Sullivan jatkaa ja koko muu valmennustiimi menee kokonaan uusiksi.

JR:n mukaan Pens ei ole rebuild tilassa vaan re-tool. Miten tämä tulee sitten lopulta näkymään joukkueen rakennuksessa sen aika näyttää?
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
JR:n mukaan Pens ei ole rebuild tilassa vaan re-tool. Miten tämä tulee sitten lopulta näkymään joukkueen rakennuksessa sen aika näyttää?
JRn mukaan kyseessä oli viesti faneille ettei joukkue ole rebuildissa vaan retoolissa. Eli katkaistiin jo etukäteen Malkin <-> 1st round -huhuilta siivet.

Sullivanille tämä tosiaan tietänee viimeistä näytönpaikkaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Penguins on päättänyt pitää tämän vuoden ykköskierroksen varausvuoron ja luonnollisesti siis ensi vuoden ykköskierroksen varausvuoro kuuluu nyt virallisesti Wildille. Numerolla 15 pitäisi saada hyvä prospecti organisaatioon ellei sitten taas varata täysin puskista ynnämuille sijoille rankattua pelaajaa mallia "Derrick Pouliot".

Matt Murrayn sopimus päättyi tähän kauteen, eli siellä on edessä neuvottelut - tai treidi. Mistäs sen tietää. Joku hyvä pitäisi saada tilalle ja UFA-maalivahteja kauden jälkeen olisi mm. Lehner, Holtby ja Markström.

Tuskin sieltä ketään UFA-vahtia ruvettaisiin roudaamaan sisään vaan eiköhän tällöin luotettaisiin kaksikkoon Jarry&DeSmith.

Patrick Hörnqvistillä on vielä ensi kaudelle täysi NMC, eli ei liiku minnekään ellei itse anna lupaa. Letangin klausaali sallii hänen treidaamisensa 18:aan joukkueeseen, vaan kuka haluaa maksaa vielä kaksi kautta 7,25 miljoonaa pleijarissa näkymättömäksi muuttuvalle 33-vuotiaalle pakille?

Hörnqvistiä ei tarvitsekaan kaupata mihinkään sillä kyllä tuolle käyttöä yhä löytyy. Letangin kauppaamista myöskään toimistolla tuskin edes harkitaan, mutta aivan varmasti ottajia olisi ns. jonoksi asti, jos Letang päätettäisiin kaupata. Sopimusta vain pari vuotta jäljellä niin siinä mielessä riski olisi pieni ja onhan tuo kaikesta huolimatta vieläkin ihan eliittitason pakki.

Justin Schultz on myös UFA, joten jos hän tekee sopimuksen jonnekin muualle, niin Pensin ole mitään järkeä luopua Letangista. Elleivät sitten saa haalittua Pietrangeloa St. Louisista jollain mottipäisellä sopimuksella.

Schultz päästetään lähes varmasti menemään ja taso on tippunut viime kausien aikana radikaalisti, mutta eiköhän tuo vielä jostain kohtuullisen sopimuksen itselleen saa. Pensillä ei ole varaa tarjota mitään Schultzista ja maisemanvaihdos onkin ihan paikallaan.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Miltä näyttää pensselien prospecti pooli vai näyttääkö se yhtään miltään kaiken tuhlaamisen jälkeen? Ja jos veskaria treidataan, niin kiitos kaikesta MM, mutta tervemenoa. Muutenkin treideihin voisi lisätä nimiä, kuten Letang, Hörnqvist jne, jos niillä saadaan mitään vaihtoarvoa takaisinpäin.
Tuossa alkuvuodesta The Athleticin Scott Wheeler kirjaili aika kattavasti näistä, tässä linkki Wheeler's 2020 NHL prospect pool rankings: No. 28 Pittsburgh Penguins

Lienee maksumuurin takana, mutta suosittelen kyllä maksamaan ja löytyyhän tuo, köhköhköh, interwebistä tarvittaessa.

Pääpiirteittään siis Pensin mahdolliset uima-allas (tm) ihan täyttä paskaa, Tammikuussa oli siis artikkelin mukaan 28. paras NHL:ssä ja mun mielestä tossa on kovasti optimismia muutamien pelaajien kohdalla. Kuten aiemmin kirjoitinkin, niin Pens ei kyllä tunnu oikein osuvan drafteissa edes vahingossa ja sellaiseen vahinkoon tässäkin vissiin luotetaan. En sitten tiedä kuinka ajan tasalla tuo enää on kokonaisuudessaan, mutta ei se nyt ainakaan paremmaksi ole muuttunut. Koomisintahan tietenkin on, että ainoa pelaaja, joka nosti Pensin pois viimeiseltä sijalta oli Calen Addison - joka siis nyt surffailee Minnesotaan. Hienosti on nämä kyllä hoidettu, ei voi kun hattua nostaa!

Ja voi luoja paratkoon siellä oli Sergei "löysääkin löysempi löysähousu" Gonchar koutsitiimissä! Tämänkin katastrofin olin siirtänyt mieleni syvimpään lokeroon ja avaimen heittänyt jordaaniin. Siis maailmankaikkeuden laiskin, ylimielisin ja vastenmielisin Pens-pelaaja siellä sohlaamassa - en muuten ihmettele enää yhtää että kaikki on niin päin pärsettä. Hyi saatana ja tervemenoa!

Elleivät sitten saa haalittua Pietrangeloa St. Louisista jollain mottipäisellä sopimuksella. Ja sellainen ei ole ollut JR:n strategia, että tarjoittaisiin jollekin enemmän kuin tämä ansaitsee.
Hahaha, repesin ihan huolella, kiitos! JR ei oo tainnut olla tarjoamatta kenellekään enempää kuin ansaitsee, ei treideissä eikä sopparipöydässä. Mutta semmosta se on, kannun metsästys.
 

Letangi

Jäsen
Edmonton voisi olla yksivaihtoehto mikäli maalivahtia aletaan kauppailemaan. Onko siellä sitten mitään potentiaalista vaihtoehtoa en tiedä. Athanasiou huhujen mukaan heivataan pois mutta tainnut kehitys hälläkin stopata. Joku Yamamoto olisi kova mutta hintakin on varmaan sen mukainen ja tuskin luopuvat. Pakkipuolelta ehkä vain Bear mutta sama kuin Yamamotolla eli hinta. Prospecti puolesta ei mitään hajua mutta todennäköisesti sieltä voisi jotain irrota.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Edmonton voisi olla yksivaihtoehto mikäli maalivahtia aletaan kauppailemaan. Onko siellä sitten mitään potentiaalista vaihtoehtoa en tiedä. Athanasiou huhujen mukaan heivataan pois mutta tainnut kehitys hälläkin stopata. Joku Yamamoto olisi kova mutta hintakin on varmaan sen mukainen ja tuskin luopuvat. Pakkipuolelta ehkä vain Bear mutta sama kuin Yamamotolla eli hinta. Prospecti puolesta ei mitään hajua mutta todennäköisesti sieltä voisi jotain irrota.

Mun mielestä Yamamoto ei ole sitä mitä joukkue tarvitsee. Pens tarvitsee luotettavan kolmosketjun sentterin jostain (onko Athanasiou semmoinen niin hieman epäilen vaikka potentiaalia varmasti olisi kiitos nopeuden), rightin uhan ylivoimalle (ylivoimaisesti tarpeista vaikein/hinnakkain löytää) ja ihan yleisesti tuosta joukkueesta pitäisi saada paljon inhottavampi vastustajien näkökulmasta. Se oli helppoa Habs-pakkienkin kiekotella omissa kun Pens-pelaajat tulevat mailanpäähän vähän kopauttamaan, mutta eivät aja tilanteita loppuun saakka ja muutenkin kaikki ilkeys jne. puuttuu kokonaan. Ei tuolla kiltit joukkueet pärjää, se on sotaa. Pens on liian pehmeä.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Pens on tosiaan pehmeä, mutta en tiedä kuinka paljon siitä on sellaista pään sisäistä pehmeyttä? Eihän ne mestaruusjengitkään olleet mitään kyrpäjyriä, mutta asenne ja pelinopeus jotain ihan muuta - sitä myöten myös löytyi sitä kovuuttakin. Pakistossa kyllä oli silloinkin sellasta kiekonsyönti/siivousosastoa ihan erilailla kun nyt.

Voi kun joku olisi joskus opettanut Letangin ampumaan, olisi se ylivoima heti vähän helpompaa. Hyviä Kiprumaisia siipasuja se heittää, mutta ei kyllä uhkana voi pitää edes hyvällä tahdolla. Harmi kun ei niistä nuorista kiekollisista pakeista tullut ikinä mitään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pens on tosiaan pehmeä, mutta en tiedä kuinka paljon siitä on sellaista pään sisäistä pehmeyttä? Eihän ne mestaruusjengitkään olleet mitään kyrpäjyriä, mutta asenne ja pelinopeus jotain ihan muuta - sitä myöten myös löytyi sitä kovuuttakin. Pakistossa kyllä oli silloinkin sellasta kiekonsyönti/siivousosastoa ihan erilailla kun nyt.

Totta tuokin ja voittaa voi monella tapaa. Viimeiset pari jengiä finaalijoukkueineen ovat vain olleet melkoisia "kyrpäjyriä" täynnä. Sanoisin kuitenkin, että cup-keväinä mm. Cole oli melkoinen soturi joka osasi jakaa maukkauta taklauksia. Myös Kunitz osasi tarpeen vaatiessa olla ns. "kyrpäjyrä" joka vei taklaukset loppuun saakka hyvällä prosentilla vielä uran ehtoopuolellakin.

Kyllähän meidän joukkueessa on parina viime keväänä pettänyt ihan jokainen osa-alue. Tähtipelaajat, tähtien takana olevat pelaajat, pelisapluuna, maalivahdit. Kaikki.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins on päättänyt pitää tämän vuoden ykköskierroksen varausvuoron ja luonnollisesti siis ensi vuoden ykköskierroksen varausvuoro kuuluu nyt virallisesti Wildille. Numerolla 15 pitäisi saada hyvä prospecti organisaatioon ellei sitten taas varata täysin puskista ynnämuille sijoille rankattua pelaajaa mallia "Derrick Pouliot".

Tuo on odotettu ja järkevä ratkaisu, mutta samalla tietenkin riskiä sisällään pitävä päätös. Numero 15 on kuitenkin korkein varausvuoro joka Penguinsilla on ollut käytössään sitten vuoden 2012, ja korkein Penguinsin oma sitten vuoden 2006. Tällä kaudella pettymykseen päättyneestä qualifying roundista huolimatta Penguins oli runkosarjassa kuitenkin top-10 joukkue ja Crosby sekä Malkin ovat edelleen eliittitason pelaajia. Eli ensi kauden runkosarjasta voi hyvin odottaa taas sellaista oman divisioonan top-3 paikoista taistelua. Tämän vuoden drafti on myös laadukas ja siellä varattu lupaus lähtökohtaisesti vuotta nopeammin NHL-valmis kuin ensi vuoden draftista saatava pelaaja. Eli onhan tuossa reilusti syitä pitää siitä kiinni.

Maailmantilanne on toki vielä täysin avoin ja siten koko ensi kauden kohtalo kysymysmerkki. Entä jos kautta ei pystytä pelaamaan, onko silloin edessä vuoden 2005 kaltainen tilanne jossa kaikki joukkueet ovat mukana draftilotossa? Tai jos kausi päästään pelaamaan niin jos siellä tapahtuu se romahdus, kuten Sharksille kävi tällä kaudella, ja kuten kahden viime kauden playoffit (1-7 rekordi) voivat ennakoida? Riskejä on olemassa päätökseen liittyen, mutta on ainakin signaali kärkipelaajille että luottoa heidän kykyihin riittää edelleen ja odotukset joukkuetta kohtaan edelleen korkealla tasolla.

Mark Recchi, Sergei Gonchar ja Jacques Martin ulos. Eli eiköhän nyt viimeistään ole selvää, että Mike Sullivan jatkaa ja koko muu valmennustiimi menee kokonaan uusiksi.

Vähän näistä ratkaisuista tulee samanlainen fiilis kuin vuodelta 2013, jolloin pettymykseen päättynyt 'all-in' kevät päättyi noloon sweeppaukseen konferenssifinaaleissa jossa joukkue ei saanut minkäänlaista tulosta aikaiseksi ja kesällä Bylsman valmennustiimiin palkattiin 'lapsenvahdiksi' kokenut Jacques Martin. Bylsma sai silloin sen viimeisen mahdollisuuden, vähän tuntuu että Sullivan sai sen nyt. Bylsma ei omaa mahdollisuuttaan osannut hyödyntää kun seuraavana keväänä joukkue suli 1-3 johdon Rangersia vastaan, toivotaan että Sullivan oppii virheistään paremmin ja ensi kevään playoffeissa joukkue pystyy hänen johdollaan pelaamaan parempaa kiekkoa kuin nyt kahtena viimeisenä vuotena on nähty.

Recchi ei Tocchetin korvaajana pystynyt herättämään ulospäin minkäänlaista luottamusta. Hänen johdollaan ylivoimapelaaminen ei toiminut, ja ei pystynyt sitten samalla tapaa ottamaan edes ketään siipiensä alle kuten Tocchet teki Kesselin kanssa. Toki Kessel ainutlaatuinen tapaus valmennukselle eli samanlaista vaatimusta Recchille ei edes ollut. Siihen tilalle nyt tarvittaisiin kuitenkin sitten joku joka kykenee laittamaan ylivoimapeliin kuviot kuntoon.

Gonchar ja Martin olivat puolustuspelaamisesta vastanneet henkilöt sitten. Kumpikin on ulospäin tehnyt siellä pääosin hyvää työtä, Gonchar erinäisten puolustajien kehittäjänä, ja Martin taas puolustus- ja alivoimapelaamisen suhteen, erityisesti b2b-mestaruusvuosina ja niistä erityisesti jälkimmäisenä Letangin ollessa sivussa ja muun puolustuskuusikon silloin nostaessa hyvin tasoaan. Uudet näkemykset sinnekin tervetulleita kuitenkin, kun se puolustuspään pelaaminen on niistä mestaruuskausista kuitenkin lähtenyt lipsumaan.

Toivotaan että Sullivan ja uudet kaverit saavat sitten kokonaisuuden jatkossa toimimaan paremmin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vähän näistä ratkaisuista tulee samanlainen fiilis kuin vuodelta 2013, jolloin pettymykseen päättynyt 'all-in' kevät päättyi noloon sweeppaukseen konferenssifinaaleissa jossa joukkue ei saanut minkäänlaista tulosta aikaiseksi ja kesällä Bylsman valmennustiimiin palkattiin 'lapsenvahdiksi' kokenut Jacques Martin. Bylsma sai silloin sen viimeisen mahdollisuuden, vähän tuntuu että Sullivan sai sen nyt.

Itselle tulee tästä fiilis, että tehtiin jotain koska jotain oli vain tehtävä. Edelleen kuitenkin sama pääpiru siellä penkintakana on niin muuttuuko isossa kuvassa yhtään mikään? Sullivan ei ole saanut joukkuetta ja sen tähtipelaajia motivoitua näihin peleihin nyt kahtena kautena putkeen ollenkaan, tulos on jäänyt täysin piippuun. Sullivan teki joukkueen kanssa joitain mitä mikään muu seura ei ole tehnyt ainakaan toistaiseksi koko tällä vuosituhannella, mutta kaikesta ainakin huokuu, että naama on ns. kulunut loppuun. Pelaajat ovat parhaimmillaan kun ovat vähän varpasillaan.

En ole itse vielä vakuuttunut tästä ja tosin oma ultimaattinen toive olikin, että Burkle sekä Lemieux olisivat näyttäneet JR:lle ovea. En jaksa alkaa luettelemaan miehen tekemisiä tähän tuplamestaruuksien jälkeen, mutta ihan karseatahan se on ollut ja hyvät siirrot ovat olleet todella vähissä. 90% siitä mitä JR touhuaa on paskaa. Hankkiutuisi nyt alkuun edes eroon Bjugstadista sekä Johnsonista niin saisi vähän anteeksi, vähän. Omia mokiahan nuokin ovat...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiinnostava asia liittyen ensi kauden budjettiin. Saa nähdä, kuinka moni joukkue seuraa Pensin esimerkkiä.

Tuossa "low 70" ei ole kyllä mitään realismia mukana. Nyt taitaa olla päälle 69 miljoonaa sidottu 16 pelaajaan ja esim ykkösmoke puuttuu. Vaikka jättäisivät kaikki RFA:tkin ilman sopimuksia ja tekisivät vain minimilappuja niin "mid 70" heilahtaa vähintään.

Toki jos lähtevät ulosostoja tekemään enemmänkin tai antamaan ykköskierroksia Jack Johnsonin kylkeen niin tuo "low 70" lienee mahdollinen. Mutta luulisi, että noita ratkaisuita ei juuri haluta tehdä tässä tilanteessa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuossa "low 70" ei ole kyllä mitään realismia mukana.

Ei ole ellei Bjugstad ja Johnson saada tungettua johonkin varausvuorojen kera ilman, että takaisin tulee mitään ja sitten vaan halvoilla miehillä ja prospecteilla täytetään joukkue.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei ole ellei Bjugstad ja Johnson saada tungettua johonkin varausvuorojen kera ilman, että takaisin tulee mitään ja sitten vaan halvoilla miehillä ja prospecteilla täytetään joukkue.
Ei noitakaan sopimuksia (etenkään Johnsonin) minnekään tungeta tässä koronatilanteessa noin vaan. Erikoiset ajat ne on muillakin edessä. Palkkoja on otettava vastaankin nyt kun cap ei nouse. Etteivät vaan puhuisi lämpimikseen jotta sopimusneuvotteluista ei tule ihan yhtä tiukkoja vaikkapa Murrayn kanssa. Jos tämä kuuluukin pitkän tähtäimen suunnitelmiin. Heikentämättä selkeästi joukkuetta eivät millään pääse huhuttuihin palkkalukemiin enkä usko sen olevan oikeasti tavoitteenakaan kun eletään isojen poikien viimeisiä huippuvuosia. Joukkueet joilla teoriassa olisi mahdollisuus ottaa vaikkapa Jack Johnsonin sopimus tuskin sitä haluavat kun siitä on hallaa sitten ku ne ovat iskukykyisempiä joukkueita. Se pitäisi saada tungettua joukkueeseen joka on vasta aloittamassa rebuildia ja uudelleenjärjestäytyminen kestää kauemmin. Eli esimerkiksi Penguins, jolla se on vääjäämättä edessä Johnsonin sopimuksen aikana.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Onko täällä ollut tieto ettei Goncharin, Martinin ja Recchin sopimuksia uusita? Todennäköisesti Sullivan saa jatkaa tehtävässään ja "syylliset" löytyivät muualta.

Linkki uutiseen:
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Malkin käynyt leikkauttamassa kyynärpäänsä. Ilmeisesti vamma oli olemassa jo ennen Canadiens-sarjaa eli ei sittenkään pelannut terveenä siellä. Voi taas sitten miettiä ja jossitella että kuinka paljon tuo vaikutti hänen pelaamiseen ja heikkoihin edesottamuksiin.

Kuntoutumisaikataulu on 3-4 viikkoa eli ei mikään pitkä kuntoutumisjakso edessä ja seuraavan kauden alkuun mennessä pitäisi olla toipunut täysin.



 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kiinnostava asia liittyen ensi kauden budjettiin. Saa nähdä, kuinka moni joukkue seuraa Pensin esimerkkiä. Siellä voi olla aika monella pelaajalla saada ensi kaudeksi sopimuksia itselleen.




" Rutherford reiterated that ownership has given him clearance to again spend to the salary-cap ceiling. "It doesn't mean that I want to," he said. "I would prefer not to. I would prefer to leave some room (under the ceiling). I would prefer to be $2 million or $3 million under it going into the season, and have that flexibility going forward, knowing that John Marino is coming the following year (to be re-signed). But I have that direction (to spend to the ceiling)."


Rutherfordin mukaan edelleen siellä on mandaatti käyttää rahaa ihan palkkakattoa vasten, mutta kuten tuosta näkee niin tahtoisi jättää sinne pelivaraa muutaman miljoonan verran kuitenkin. Sehän ei ole mikään ihan uusi asia Penguinsille Rutherfordin alaisuudessa, sillä vaikka useimpina vuosina cappi on käytetty ääriä myöten jo kesän aikana ja sitten syksyllä tehty kikkailua että dollarit mahtuvat juuri ja juuri capin alle, niin toisen peräkkäisen mestaruuden jälkeen Penguins lähti 2017-18 kauteen noin kolme miljoonaa dollaria palkkakaton alapuolella operoiden. Nuo rahat käytettiin sitten kauden aikana sen verran tehokkaasti silloin että Guentzelin bonusten jälkeen sinne taisi jäädä noin tuhat dollaria tilaa katon alapuolelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös