Päivitetty rosteri- ja sopimustilanne kun ainoastaan Pettersson on enää RFA-statuksella:
Guentzel ($6.0M) - Crosby ($8.7M) - Rust ($3.5M)
McCann ($1.25M) - Malkin ($9.5M) - Galchenyuk ($4.9M)
Kahun ($0.925M*) - Bjugstad ($4.1M) - Hörnqvist ($5.3M)
Tanev ($3.5M) - Blueger ($0.75M) - Aston-Reese ($1.0M)
Simon ($0.75M)
Dumoulin ($4.1M) - Letang ($7.25M)
Pettersson (RFA) - Schultz ($5.5M)
Johnson ($3.25M) - Gudbranson ($4.0M)
Riikola ($0.85M)
Murray ($3.75M)
DeSmith ($1.25M)
Ylijäämäbonukset viime kaudesta: $0.1325M
Yhteensä 22 pelaajaa (joista Pettersson ainoa sopimukseton) ja palkat $80.125 miljoonaa. Eli capissa tilaa $1.375 miljoonaa Petterssonin jatkosopimusta varten.
Tuosta porukasta ei löydy yhtään waiver-vapaata pelaajaa ja ainoastaan Kahun pelaa tulokassopimuksella. Siinä onkin sitten ne maksimibonukset, kiitokset Chicagon avokätisyyden, joten kauden mennessä nappiin olisi siitä tuloillaan ongelmia seuraavaksi kaudeksi sitten. Se on sitten kuitenkin ensi kesän mahdollisia murheita vasta.
Tiukka on cappitilanne ja vaikea nähdä että tuosta ilman kauppoja selvitään, mutta onhan se mahdollisuuksien rajoissa että Petterssonnille riittäisi joku $1.2 -1.3 miljoonaa vuoden mittaisella sopimuksella. Todennäköisintä kuitenkin että sieltä kolmikosta Rust, Bjugstad tai Johnson joku vaihtaa maisemaa. Myös Gudbranson voisi olla yksi vaihtoehto cappisäästöjen kohteeksi. Sellainen häviävän pieni 1-5% mahdollisuus vielä että treidin tullessa valinta voisi osua myös Schultziin tai Hörnqvistiin, mutta muutoin on vaikea nähdä vaihtoehtoja sieltä mainittujen ulkopuolelta. Toki sitten Jarryn pitämisellä DeSmithin sijasta saisi myös hieman säästöjä cappiin, mutta tämä voisi olla myös waiver-siirto kaupan sijasta kun ei taida enää oikein olla markkinoita kakkosmaalivahdeille.
Noin muutoin hyökkäyksessä riittää tällä hetkellä erittäin hyvin syvyyttä, kunhan toivottavasti Rustia eikä Bjugstadia jouduta kauppaamaan pois. Siellä on nähdäkseni Guentzel-Crosby ja Malkin-Galchenyuk kaksikot aika tiukasti lähtökohtaisesti lyöty yhteen, ja Blueger on lähtökohtainen neloskentän sentteri, mutta muutoin siellä pelaajat varmasti ahkeraan tahtiin kiertävät eri paikoilla eri kentissä kunnes löytyy toimivia koostumuksia. Kahun, McCann, Hörnqvist ja Rust sellaisia pelaajia joiden pelipaikka vaihtelee varmasti paljon pitkälti peliesitysten ja ottelutilanteiden mukaan. Tuossa hahmotelmassa neloskentän laidalla olevat Tanev ja Aston-Reese sekä ylimääräisenä oleva Simon myös kaikki näkevät varmaan kauden mittaan aikaa myös Crosbyn tai Malkinin vierelläkin. McCann ja Bjugstad ensimmäiset ehdokkaat kolmoskentän sentteriksi, ja lähtökohtaisena ennakkosuosikkina sille paikalle tällä hetkellä Bjugstad. Tämäkin voi kuitenkin pelata laidalla ja aina sitten joko Crosbyn tai Malkinin vierellä. Variaatiomahdollisuuksia toimivien kenttäkoostumuksien löytämiseksi löytyy kiitettävä määrä hyökkäyksestä.
Crosbylta, Malkinilta ja Guentzelilta on lupa odottaa kovaa tuloksentekoa, mutta taustallakin vähintään 20 maaliin kykeneviä löytyy Galchenyuk, Hörnqvist, Rust, McCann ja Bjugstad. Simon ja Kahun enemmän sitten pelintekijöitä mutta kykenevät kumpikin 10 maaliin ja 30 pisteeseen, ja sinne myös on viime kauden perusteella selvät eväät myös Tanevilla. Aston-Reesekin on lyhyen NHL-uransa pelannut toistaiseksi sellaisella 15+15 saldon kausitahdilla eli hyökkäyksessä ainakin 12 pelaajalla on mahdollisuudet pelata vähintään 30 pisteen kausi, eikä sellaista nyt sovi sulkea pois Bluegerinkaan osalta vaikka toki neloskentän sentterin paikalta ensimmäistä täyttä NHL-kauttaan pelaavalta pelaajalta ei nyt liiemmälti kannata odotella tuloksentekoa. Kaikki nyt eivät toki yllä tuollaisiin saldoihin mihin kyvyt muutoin riittäisivät, koska vastuuta maksimisuoritukseen ei riitä kaikille ja loukkaantumisia jne. sattuu kauden mittaan, mutta tosiaan lähtökohtaisesti tuossa on kyllä omaan silmään hyvin tyydyttävä määrä syvyyttä ja talenttia hyökkäyksessä.
Puolustuksessa taas on selkeä ykköspari ja jos tuo Letang nyt saisi pelattua ehjän kauden niin ehkä saisi viimein Norriksen takanreunustaan koristamaan. Viimeisen yhdeksän kauden aikana Letang on kuusi kertaa sijoittunut Norris-äänestyksessä kärkikymmenikköön, ja kaksi kertaa kun ei sinne yltänyt niin pelimäärä jäi puoleen tai alle sen. Toki toissa kaudella sai pelata täyden kauden (79 peliä) ja jäi sitten kärkikympin ulkopuolelle mutta se kausi ei sujunut Letangilta hyvin ja siihen vaikutti pitkälti se sitä edeltävän kauden loukkaantumisen jäljiltä hidas pelirytmistä kiinni saaminen. Kakkosparissa Schultzilla on paljon parantamisen varaa viime kaudesta, ja Petterssonin osalta voi vain toivoa että kehitys jatkuu hyvään malliin, mutta siinä on eväät hyvälle kakkosparille. Kolmosparissa Gudbranson viime kauden tasolla pelatessaan enemmän kuin täyttäisi tuon paikan rosterista, ja Johnsonillakin oli niitä hyviäkin pelejä siellä kauden toisella puoliskolla. Ongelma vaan on se että ensinnäkin parina nuo kaksi eivät lähtökohtaisesti vaikuta toimivalta koostumukselta, ja toisekseen siinä on hitonmoinen määrä rahaa kiinni kolmospariin. Eli parhaassa tapauksessa Penguins saa tukalaan cap-tilanteeseensa helpotusta Johnsonin kauppaamisella (ilman että tarvii Rustista tai Bjugstadista luopua), ja silloin sitten Riikola nousee kolmospariin tai kaupalla takaisinpäin siihen tulee joku JJ:tä halvempi vaihtoehto. Ei tuo puolustus varmasti NHL:n kärkipäätä ole mutta jos Letang saa ehjän kauden niin kyllä siellä on mahdollisuus olla pätevä koostumus jos kolmospari vaan toimii, missä muodossa se sitten onkaan, jäällä aikanaan edes kohtuullisella tasolla.
Maalinsuulla Murrayhin samoja sanoja kuin Letangiin eli kunhan pysyy terveenä niin edellytyksiä on olla ihan Vezina-kisassa mukana. Jarryyn ja hänen potentiaaliin on myös luottoa eli kakkosmaalivahdiksi löytyy mielestäni kaksi hyvää vaihtoehtoa.
Joku treidi sieltä varmaan on vielä tuloillaan ja siten tuossa pieni muutos tapahtuu mutta kyllä tuo nyt ihan hyvältä vaikuttaa omaan silmään tällä hetkellä ainakin. Penguins ei ole monissakaan arvioissa kärkikympissä tällä hetkellä, ja sen vuoksi näenkin että joukkue on aliarvostettuna sillä kyllä tuossa nipussa edelleen on valtava määrä potentiaalia. Malkinilta bounce-back kausi parantaisi joukkuetta jo valtavasti, Crosby-Guentzel kaksikko kun jatkaa tehokasta yhteispeliään, Murray vetelee sillä kauden toisen puoliskon tasolla nyt läpi kauden ja Letang saa vedettyä viime kauden alkupuolen tasolla ilman loukkaantumisia, niin jo pelkästään noilla mennään pitkälle. Sitten toivotaan että sieltä syvyysosastolta löytyy niitä huippukauden pelaavia siihen rinnalle, ainakin sieltä on monia potentiaalisia tapauksia siihen.
AHL:ssä sitten taas olisi seuraavanlainen nippu kasassa:
Agozzino-Johnson-Miletic
Lafferty-Palve-Haggerty
Blandisi-Angello-Björkqvist
DiPauli-Bellerive-Cramarossa
Almeida, Lucchini, Drozg, Powell*, Sexton*, Scarfo*, Brown*, Krastenbergs*
Warsofsky-Trotman
Joseph-Ruhwedel
Almari-Czuczman
Abt*, Erkamps*, Siebenaler*, Lizotte*
Jarry
Tokarski*
Larmi
D'Orio
*nimen perässä ilmaisee pelkkää AHL-sopimusta.
- Maalivahtiosastolta Jarry (tai DeSmith) ei välttämättä koskaan päädy WBS:ään saakka jolloin pelaavana kaksikkona siellä siis Tokarski-Larmi.
- Puolustuksessa Ruhwedel on nyt WBS:ssä tiukan cappitilanteen vuoksi, mutta jos siihen tulee treidillä helpotusta lienee Ruhwedel taas koko kauden ylhäällä sitten seiska-kasipuolustajan roolissa.
- Johnson lienee hyökkäyksestä ensimmäinen ylösnosto, mutta myös suomalaiskaksikko Palve ja Björkqvist voivat kauden mittaan saada kutsun ylös.
- Bellerive, Björkqvist, Almeida, Palve, Larmi, Almari ja Joseph mielenkiintoisia tulokkaita seurattavaksi.
- Pitäisihän tuossa olla potentiaalia nousta takaisin playoff-joukkueeksi ensi kaudella, viime kauden AHL-mestaripäävalmentajan ohjeistuksella.