Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 09.05.2019 klo 19.01.

 1. lomapäivä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & Ilves
  Jep, ei muuten varmasti tule valmentamaan sopimuksen loppuun asti.
   
 2. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Ei ole tähän hätään heittää tilastoja sen enempää puolesta kuin vastaan, mutta uskallan mutulla olla eri mieltä. Eiköhän JR:n kynnys myöntää oma "virhe" (jatkosopimus) noin aikaisin ole aika korkea. Melko samanlainen tilanne kuin Tampassa, jossa fanit toivovat jo tuuletusta valmennukseen, mutta GM lyökin monivuotisen jatkon pöytään.

  Vuoden päästä Martin lähtee johonkin päävalmentajaksi, minkä jälkeen Sullivanin korttitalo romahtaa, kun puolustus ei enää ylisuorittakaan.

  EDIT: Tai siis, Tampassahan jatko Cooperille tehtiin runkosarjan aikana, kun kaikki näytti hyvältä, muttei potkuja tullut kauden päätyttyä, vaikka homma kosahti jälleen kerran pudotuspeleissä ja vielä kaikkien aikojen floppiin.
   
 3. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Penguinsin neljästä RFA-pelaajasta Zach Aston-Reese oli ainoa joka haki välimieskäsittelyä. Toki Pettersson ei ollut edes kelpoinen eli kolmesta vaihtoehdosta vain yksi haki sinne. Nyt on sitten ainakin ZAR:n sopimus ratkeamassa seuraavan kuukauden sisään.

  Harmittaa että Teddy Blueger ei tuota hakenut samalla sillä eliteprospectissa on ollut jo kuukauden ajan joku epämääräinen huhu yhdistämässä häntä Omskiin. En ole sen huhun alkuperiä lähtenyt sen tarkemmin selvittämään. Välimieskäsittelyä hakemalla Bluegerin NHL-sopimus olisi varmistunut joten siksi se olisi ollut tervetullut vaihtoehto. No toivotaan vielä että tuo KHL-huhu jää vain sille epämääräiselle ('doubtful rumours') asteelle jolla se on.
   
 4. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  https://www.capfriendly.com/players/brandon-tanev

  Tanevin sopimus ei muutu paremmaksi edes tarkempaa rakennetta tarkkailtaessa:

  - Kymmenen joukkuetta sisältävä siirron estävä pykälä (juuri vastikään nähtiin Kesselin kanssa kuinka tehokkaita tuollaisetkin voivat olla).
  - Tasapalkka koko sopimuksen voimassaolon ajan eli sopimusta ei ole etupainotettu yhtään. Kauppaaminen ei siten helpotu ajan myötä ollenkaan sillä että ensimmäisinä vuosina oli maksettu AAV:ta isompaa palkkaa.
  - Miljoonan allekirjoitusbonus joka kesä maksuun ja koska nämä ovat ulosostolta suojattuja rahoja, on ulosostokin tämän myötä hieman epäedulllisempi ratkaisu sopimuksen aikana.

  Tanev agentteineen onnistui täydellisesti näissä sopimusneuvotteluissa.

  Jack Johnsoniin kun vertaa niin hän ei saanut mitään siirtoa rajoittavia pykäliä (toki monen mielestä sopimus itsessään sellainen on ilman mitään klausuuleja), hänen sopimusta oli aavistuksen verran etupainotettu ja siksi jäljellä oleva maksettava palkka on pienempi kuin AAV ja vuosia tosiaan yksi vähemmän ja AAV aavistuksen pienempi. Kolmosparin veteraanipuolustajat muutenkin yleisemmin enemmän kolmen miljoonan hintahaitarissa kuin alempien kenttien alle 30 pisteen duunarilaiturit eli yleisen markkina-arvon puolesta Johnsonin sopimus enemmän linjassa. Hänellehän olisi viime kesänä muualta tarjottu korkeampaa vuosipalkkaakin huhujen mukaan mutta sopimusvuodet toivat sitten Pittsburghiin. Taneville on vaikea nähdä mistään tarjotun suurempaa vuosipalkkaa. Toki Tanevillekin löytyy vertailukohtia kolmen millin tuntumaan menevän vuosipalkan puolesta mutta silloinkin hänen AAV taitaa olla ihan kärkisijoilla. Johnsonin sisääntuonti maksoi käytännössä Shearyn kauppaamiseen, nyt Tanevin mukaantuonti saattaa maksaa Rustin tai Bjugstadin, ja kyllä noista Sheary oli kaikista helpoiten korvattavissa oleva pelaaja. Eli kyllä tässä vertailussa Tanevin sopimus on selvästi huonompi kuin Johnsonin. Pidän siitä näkemyksestä loppuun saakka kiinni.

  Toivotaan tietenkin että Tanev onnistuu ja ei tässä pelaajaa vastaan ole mitään, hänhän oli tosiaan juuri sellainen pelaaja jota tuonne rosteriin kaivattiin ja täyttää siten tärkeän paikan joukkueessa. Mutta ei se sopimusta hyväksi tee.
   
 5. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  En tiiä, ite kyllä tykkään Sullivanista valmentajana. Persoona sopivan vittupään oloinen. Tämä perustuu mutuun. Juu, Jukka Jalonen saan jengin puhaltamaan yhteen hiileen, mutta itse enemmän neuvostolliittoryylisestä hierarkisesta johtamisesta lätkässä. Toki taktisella puolella voi olla puutteita, mutta itse koen kyllä tärkeimmäksi sen, että saa poijjaat pelaamaan ja on ehdoton auktoriteetti penkin takana. Ja vapaamatkustajille ala Kessel ei ole tilaa (niin paljon).

  Ja pääseehän ukosta tarvittaessa eroon, jos niikseen tulee, mutta jos rakkaus roihuaa, niin onpahan pahvia pitkäksi aikaa. Viimekausi oli kyykkäys, mutta nyt pitää saada hiottua yksinkertainen ja nopea pelisysteemi, ja mikä tärkeintä, saada sitoutettua pelaajat siihen!

  Voihan se olla, että Sullivanin kortit on katsottu, mutta ei tuolla Babcockit ja Coopperit ole lähi vuosina kannua nostelleet. Sullivan sen sijaan on. Just saying. Tyyli vapaa, tulos ratkaisee.
  Tietty voi olla, että enää ei pelaajia saa iskuun räksyttämällä, mutta annetaan mahdollisuudet!

  Jos Malkininkin luistin alkaisi liikkua, kun ei ole enää muita selän suoristajia joukkueessa ja samassa ketjussa.

  Ristiriitaisia fiilareita Kesselin lähdöstä (niin kuin viestistä ilmenee) , omia suosikkeja, tekee pisteitä, uniikki laukaus, mutta silti tavallaan time to move on ja selkä suoristuu!

  Mutta vielä on JR:llä hommia tehtävänä toimiston puolella, ja paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2019 klo 17.11
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Mike Sullivan tuskin valmentaa sopimuksensa loppuun saakka. Ellei nyt sitten olla konferenssifinaaleissa tai toisella kierroksella useamman kerran.
   
 7. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Tämähän nyt on ihan selviö, että hänellä on tulosvastuuta. Samahan se on vaikkapa Tampassa, jos ekalla kierroksella lähtee kerran pari lauluun niin ei varmasti katsota hyvällä.
   
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Aika harva valmentaja valmentaa sopimuksensa loppuun saakka. Joko saat kenkää kesken kauden tai "lähdet yhteisymmärryksessä" kesällä sopimuksesta huolimatta. Trotz oli Washingtonissa piristävä poikkeus tuohon.
   
 9. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Lainaus:
  Tämäpä se. Sen takia vaikea ymmärtää, että mikä hinku Pingviineillä tehdä joku 4v soppari nyt jo uppoamisvaiheessa olevan Sullivanin kanssa.

  Muutenkin kun miettii niin ei tule hirveästi esimerkkejä (varmasti niitäkin silti löytyy...) missä hirveässä nosteessa ollut coutsi olisi siirtynyt toiseen seuraan, kun vanha seura ei olisi kiinnittänyt ajoissa moneksi vuodeksi. Kyllä se yleensä juuri potkuihin päättyy tai sitten vain ei nähdä coutsille enää käyttöä sopimuksen päättymisen jälkeen.
   
 10. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Ja sekin poikkeus oli hyvin lähellä jäädä toteutumatta, kun viimeisellä eli mestaruuskaudella kenkä oli kahdesti matkalla kohti persusta, mutta joukkueen otteet paranivat juuri oikealla hetkellä.
   
 11. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Kyllä näin vuonna 2019 osapuilleen jokaisen NHL-seuran toimistolla ymmärretään, että ainoa tapa olla antamatta liiaksi valtaa pelaajille on valmentajasopimus, joka jatkuu vähintään kaksi kautta eteenpäin. Jos ei jatku, niin pelaajat näkevät sen helposti tilaisuudeksi vaihtaa valmentajaa.

  Näin on aina ollut ja siitä näkökulmasta on aika uskomatonta, että vielä ihan viime vuosina ainakin Armstrong ja Nill ovat opetelleet asiaa kantapään kautta.
   
  mountainsnake ja Mängimies tykkäävät tästä.
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näinhän se on. Jos pitkien pelaajasopimusten kohdalla voidaan jo julkaisuvaiheessa ajatella, että tätä tuskin pelataan loppuun saakka, niin valmentajasopimusten osalta asia pitänee vielä enemmän kutinsa. Työrauhaa tuolla pitkällä sopimuksella ensisijaisesti haetaan. Annetaan omistajan ja välillisesti GM:n taholta valmentajalle viestiä, että sinä johdat tätä puljua ja me luotetaan, että olet oikea mies hommaan. Ja taas pelaajille viestitään, että tässä on meidän mies ja parempi sopeutua siihen.

  Aikajana Kesselin treidin ja Sullivanin jatkosopimuksen suhteen on liian täydellinen ollakseen sattumaa. Helppo todeta kumpi tämän ”valtataistelun” lopulta voitti.

  En usko, että Sullivan valmentaa seuraavaa neljää kautta tuolla. Kengänkuva löytyy takamuksesta ennemmin tai myöhemmin kun se pidempi tappioputki jossain vaiheessa koittaa. Siihen saakka hän saa kyllä täyden työrauhan. Ja sitä ennen hallin kattoon on saatettu ripustaa lisää bannereita, kuka tietää.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  http://www.wbspenguins.com/2019/07/08/penguins-sign-goaltender-dustin-tokarski/

  Tokarskille AHL-sopimus Wilkes-Barren kanssa eli siinä on nyt varauduttu siihen että DeSmith tai Jarry poistuu ennen kauden alkua jollain tapaa (treidi tai waiverit) organisaatiosta, ja silloin WBS:n ensi kauden maalivahtikaksikkona olisi Tokarski-Larmi ja D'Orio puolestaan aloittaisi ammattilaisuransa Wheelingissä.
   
 14. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Lainaus:
  Samaa mieltä, ja kyllä mielestäni Sullivanin pitkä pahvi on vain ja ainoastaan hyvä asia, kuten aiemminkin totesin; "kyllä hänestä eroon päästään tarvittaessa".
   
 15. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ferland sitten Vancouveriin, 4 vuotta ja 3,5 miljoonaa. Hieman parempi pelaaja kuin Tanev ja lisäksi muutoin hyvin samantyylinen. Noh, JR taisi jälleen voittaa ”paskin sopimus” kilpailun.

  Sääli, olisi mahtunut Pensiin myös.
   
 16. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Onhan Ferland ihan jo huomattavasti parempi pelaaja kuin Tanev. Vaikea oli Tanevin sopimuksen julkaisuhetkellä ymmärtää miten ihmeessä siitä maksettiin noin paljon ja vielä pitkä sopimus ja nyt on kyllä vieläkin vaikeampi sitä ymmärtää.

  Ferland on parempi pelaaja ja sen lisäksi tämän sopimus on parempi seuralle.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 17. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Kova oli kyllä Tanevin sopimus, kun käytännössä kaikki saman kategorian pelaajat saivat lyhyempiä ja pienempiä sopimuksia. Ehkäpä Rutherford onkin kaavaillut Tanevin selvästi neloskentän sijaan kolmosketjuun ja toki myös alivoimaspesialistiksi. Tanev kuitenkin oli Jetsissäkin jokaisella mittarilla enemmänkin kolmosketjun peluri eikä niinkään nelosen. Toivotaan Tanevin onnistuvan hyvin ja pystyvän tuomaan hieman secondary scoringiakin, sillä tuolla sopimuksella sitäkin jo kaivataan.
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Blueger jatkosopimukseen, kaksi vuotta ja yhteisarvo 1,5M$ eli AAV 0,75M$. Hyvä diili ja hienoa ettei lähtenyt KHL:ään helpon rahan perässä, kenties se läpimurto sieltä tulee tulevalla kaudella? Toivotaan ainakin niin.
   
  lake79 ja mountainsnake tykkäävät tästä.