laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kingsistä voisi irrota Tyler Toffoli?
Muistaakseni sopparin viimeinen vuosi menissa ja caphit ehkä 4? Kuitenkin ihan ok laituri, ellen väärin muista. Voisin itse GM:b tuhlata siihen jonkun 2nd roundin tai vastaavaa, ehkä jotain bottom 6 hyökkääjääkin voisi uhrata.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Crosby palannut jäälle ilman rajotteita. Palannee pelaavaan kokoonpanoon vielä tämän viikon aikana, kenties jopa seuraavassa pelissä. Sellaisia uutisia joita joukkue mitä kipeimmin kaipaakin Guentzelin uutisten myötä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Valitettavasti se pahin skenaario sitten toteutui Guentzelin kanssa ja vamman laatu oli juuri niin paha kuin miltä se näyttikin tuon tilanteen perusteella. Loppukauden sivussa, tai no siis konferenssifinaaleissa voi mahdollisesti palata jos joukkue sinne tiensä selvittää. Tie sinne vaikeutui kuitenkin tämän myötä merkittävästi sillä niin tärkeästä pelaajasta tässä on kysymys. Crosby ja Malkin joutuvat taas pelaamaan yli-inhimillisellä tasolla, kuten Letangin ollessa sivussa keväällä 2017, jotta tästä kaudesta tulee vielä menestystarina. Mutta uskoa tuohon kaksikkoon ja koko joukkueeseen on. Pelataan tästä nyt kannu Guentzelille.

Guentzel oli Kesselin poistumisen jälkeen Penguinsin teräsmies (203 peräkkäistä pelattua ottelua; 244 playoffit huomioiden), mutta viimein tämä Penguinsin yllä oleva kirous loukkaantumisten suhteen kohdistui sitten häneen ja heti karuimmalla mahdollisella tavalla. Pistää kyllä vituttamaan huolella nämä ainaiset, ja vielä aina kärkipelaajiin, kohdistuvat loukkaantumiset.

Crosby palannut jäälle ilman rajotteita. Palannee pelaavaan kokoonpanoon vielä tämän viikon aikana, kenties jopa seuraavassa pelissä. Sellaisia uutisia joita joukkue mitä kipeimmin kaipaakin Guentzelin uutisten myötä.
No ei sentään ihan noin hyviä uutisia kuitenkaan olleet ne tiedot Crosbyn paluusta harjoituksiin. Rajoituksia on edelleen ja oli siellä 'ei-kontaktia' paidalla mukana, ja muutoinkin muun joukkueen kanssa jäällä vain vapaiden jäävuorojen puutteen vuoksi. Jatkaa tämän jälkeen edelleen kuitenkin joukkueen kunto/taitovalmentajan kanssa harjoittelua jäällä, kuten on tehnyt jo kolmen viikon ajan, eikä vielä ole liittymässä muun joukkueen harjoitusvahvuuteen. Eli ei kannata odotella paluuta tämän viikon aikana.

----------------------------------

Syyskauden voi katsoa tulleen virallisesti päätökseen kun kalenteri kääntyi uuteen vuoteen, joten tässä katsaus syyskauden top-10 pelaajiin PPG:n osalta:

1. Connor McDavid 1.524
2. Leon Draisaitl 1.476
3. Evgeni Malkin 1.462
4. Nathan MacKinnon 1.450
5. Brad Marchand 1.439
5. David Pastrnak 1.439
7. Artemi Panarin 1.410
8. Jonathan Huberdeau 1.359
9. Jack Eichel 1.325
10. Bryan Rust 1.280

Top-5 maalikeskiarvon mukaan (minimi 10 pelattua ottelua:

1. David Pastrnak 0.707
2. Auston Matthews 0.659
3. Bryan Rust 0.640
4. Jack Eichel 0.625
5. Mika Zibanejad 0.615

Malkin on vetänyt upealla tasolla ja johtanut joukkuettaan jälleen kerran hienosti Crosbyn ollessa sivussa. Huikea pelimies.

Mutta annetaan nyt tunnustusta tälle Bryan Rustin huikealle syyskaudelle kun siitä ei ole paljoa tullut kirjoiteltua. Guentzel-uutisen lomassa on hyvä siirtää katsetta johonkin positiiviseen. Aivan käsittämätöntä ollut tämä Rustin tahti sen jälkeen kun tervehtyi siitä viimeisessä harjoitusottelussa hänet sivuun laittaneesta blokkauksen aiheuttamasta käsivammasta ja ei ole voinut kuin epäuskoisena katsella tuota hänen tahtiaan päästyään viimein aloittamaan kautensa. Rust teki viime kaudella uransa parhaan maalisaldon (18) ja toissakaudella tuli uran paras pistesaldo (38). Nyt 25 pelatun ottelun jälkeen hänellä on kasassa tehot 16+16=32 eli kohta ollaan jo hänen uran parhaissa lukemissa ja siihen vaaditaan ainoastaan yli puolet pienempi pelimäärä kahden edelliskauden ottelumäärään nähden!

Kaikkein huikeinta tässä Rustin syyskaudessa on tosiaan tuo tahti johon on tehoillut. Koko liigan laajuisesti 25 pelatun ottelun jälkeen liigan top-10:ssä PPG:n osalta. Siis Bryan Rust! Taakse jäävät heti perään tulevat Patrick Kane ja Mitch Marner! Maalikeskiarvossa edellä ainoastaan maalipörssin kärkikaksikko ja taakse jäävät muun muuassa Nathan MacKinnon ja Alexander Ovechkin!

Melko täydellinen vastakohta viime syksyyn Rustin osalta jolloin hän kauden 29 ensimmäisessä ottelussaan tehoili ainoastaan 1+6=7 saldon edestä ja sai heikon tehoilunsa vuoksi paljon kritiikkiä osakseen. Se oli toki silloin ansaittua mutta silloin jo totesin että maalien puutteesta huolimatta pelasi hyvällä tasolla kahteen suuntaan ja ei vain saanut paikoistaan sisään. Niitä paikkojahan hän tuhlaili jopa Hagelinia kovempaan tahtiin viime kauden alkupuolella.

Viime kauden 30. ottelussa (joulukuun 12. päivä) Chicagoa vastaan tapahtui se Rustin kauden käännekohta kun hän iski hattutempun Blackhawksin verkkoon. Ketsuppipullo-ilmiö oli todellisuutta Rustin osalta ja seuraaviin viiteen otteluun hän sitten iski heti perään viisi maalia, ja tosiaan lopulta kauden päätteeksi oli kerännyt uransa parhaan maalimäärän NHL:ssä. Yhteensä tuosta Blackhawks-pelistä eteenpäin Rust tehoili 43 otteluun saldon 17+11=28. Se oli jo erittäin hyvä saldo Rustille ja tällä kaudella on jatkanut siitä ja ottanut vielä huiman loikan eteenpäin.

Guentzelin jäädessä sivuun vähintään runkosarjan loppuun saakka onkin Rustin vireen erityisen tärkeää kantaa nyt kauden loppuun saakka ja tämä alkukauden huima tykitys ei saa jäädä suonenvedoksi. Missään nimessä viime kauden käännekohtaa känteisenä ei saa tapahtua. Mutta sellaisesta ei ole mitään viitteitä. Malkin dominoi siellä ja Rust säestää täydellisesti, tuon kaksikon voi odottaa jatkavan hyvää virettään myös ilman Guentzelia. Sitä toivotaan, siihen uskotaan ja sitä vaaditaan.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tässä on tullut pohdittua, että mitä JR:n kannattaisi nyt tehdä kun Guentzel loukkaantui? Ensinnäkin kolmosketjun keskelle tarvittaisiin jostakin uusi sentteri kun Bjugstad on ollut suuri pettymys. Tähän tarjoaisin itse nimeä Mikko Koivu jos vain mies haluaa siirtyä vielä seuraan jossa pääsisi tavoittelemaan kannua tosissaan. Myös Koivun seurakaveri Staal voisi tulla kyseeseen, tällä on maltillista sopimusta myös ensi kausi jäljellä eikä näin ollen olisi edes rental. Muita potentiaalisia nimiä voisivat olla Rakell sekä vanha tuttu Bonino jos Nashvillen suunta ei tässä käänny piakkoin (Boninon hankinta edellyttäisi kyllä sitä, että Preds pidättaisi jonkin verran palkasta itsellään).

Vasempaan laitaan oma lempiehdokas olisi varmaan Minnesotan Zucker. Tällä hetkellä mies on loukkaantuneena (sopii siis hyvin joukkueeseen, heh), mutta mielestäni tuolla on kaikki ominaisuudet Sullivanin pelityyliä toteuttamaan sekä pelaamaan Crosbyn tai Malkinin laidalla onnistuneesti, sopimustakin on sopivasti jäljellä eikä jäisi vain rentaliksi. Rangersin Kreider olisi myös yksi vaihtoehto, mutta jotenkin epäilisin miehen sopivuutta Crosbyn tai Malkinin laidalle. Kokoa mies toisi joukkueeseen mistä on kyllä pulaa. Jos Kreider tulisi niin lisukkeena tuossa treidissä voisi pyrkiä saamaan myös Lemieuxin Pittsburghiin. Losin Toffoli voisi olla myös yksi vaihtoehto.

Pakistoon hakisin sitä kovuutta, mutta kuitenkin myös kiekon kanssa pitää pystyä pelaamaan. Ristolaisen lisäksi itselläni tulee mieleen nimi Josh Manson Anaheimista. Mielestäni Pensin pakisto huutaa Ristolaisen/Mansonin tyyppistä pelaajaa.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bjugstadiin riittää täällä vielä uskoa. Viime kaudella joukkueeseen tulonsa jälkeen pelasi kolmossentterin paikalla 23 maalin ja 35 pisteen tahdissa. Tuo tuntuu monelta unohtuvan tässä. Tuo on hyvin kunniallinen tahti kolmossentterille. Bjugstadin kiekonhallintatilastot viime kaudelta erinomaiset ja esimerkiksi Brassardin tuloksiin nähden täysin ylivertaiset. Tähän kauteen hiljaisempi aloitus ennen loukkaantumistaan tuloksenteon puolesta, mutta kiekonhallintatilastot edelleen erittäin hyvällä tasolla. Rightin sentterinä tuo sinne joukkueeseen ulottuvuuden jota siellä ei ole, ja tosiaan uskoa on siihen että kykenee tekemään tulosta hyvällä tasolla siellä - joko keskellä tai sitten Guentzelin loukkaantumisen myötä vaikka Crosbyn laidalla. Antaisin Bjugstadille aikaa.

En ymmärrä tuota Pens-kannattajien haikailua Boninon perään. Bjugstad ei ole yhtä hyvä omalla alueella, mutta Bjugstadin ollessa kentällä se kentällinen ei ole jatkuvasti myös pelkästään omalla alueella pelaamassa. Sellaistahan tuo Boninon kentän pelaaminen oli etenkin kevään 2017 playoffeissa. Pelkkää selviytymistaistelua omalla alueella vastustajan pyörittäessä peliä ja sitten kiekon blokkaamista. Sen näkee suoraan kiekonhallintatilastoista ja voi vaikka hakea vanhoja viestejä noista playoffeista jolloin lähes joka pelin jälkeen sen sai nostaa esille. Eikä tehnyt tulosta hyökkäyspäässä niissä playoffeissa juuri ollenkaan. Caps-sarjaan yksi iso maali ja ensimmäisessä finaaliottelussa pari maalia (onnekas maali + tyhjiin), mutta hiljaista oli muutoin. Boninon johdattama kolmoskenttä oli täysi musta aukko hyökkäyssuuntaan noissa playoffeissa. Penguinsin pelillisessä tasossa ei tapahtunut minkäänlaista heikennystä Boninon loukkaannuttua kesken finaalisarjan tuolloin. Joten en ymmärrä tosiaan tätä haikailua hänen peräänsä. JR teki oikein päästäessään Boninon kauden päätteeksi kävelemään muualle, toki siitä sitten miinusta että korvaajan löytäminen ei ole ollut ihan kivuton prosessi. Boninon tähtihetket olivat siellä keväässä 2016 HBK-kentän keskellä ja niistä pelkkiä hyviä muistoja, mutta eipä noihin aikoihin ole paluuta joten turha katsella taaksepäin. En näe Boninon mitenkään sopivan tämän vuoden Penguins-rosteriin tai olevan parannusta Bjugstadiin nähden.

Kreider sopisi nähdäkseni erinomaisesti pelityyliltään sekä Crosbyn että Malkinin rinnalle. Näen hänessä paljon samaa kuin mitä Chris Kunitzissa oli. Kelpuuttaisin mielihyvin Penguinsiin. Toisi myös hyvin särmää ja myös vittumaisuutta sinne. Rentaleista olisi se kaikkein ideaalisin hankinta.

Toffoli on kohtuuhyvä laituri mutta en usko hänen sopivan Penguinsiin yhtään sen paremmin kuin mitä Tanner Pearson viime kaudella. Jalkanopeus on heikkous ja kohtuullisen hyvän maalivainun lisäksi ei oikein tuo sellaisia ominaisuuksia sinne joista olisi hyötyä. Toffoli ei ole pelaaja jolta saisi vaihdosta toiseen 100% yritystä. Ei tuo fyysisyyttä juuri ollenkaan. En vain näe häntä joukkueeseen sopivana pelaajana. Ehkä jos Galchenyukin viimeisten pelien vire ei tästä jatku hänen noustessa ykköskenttään Guentzelin tilalle, niin maisemanvaihtokauppa tuosta, mutta molemmille en näe tilaa rosterissa.

Laitetaan nyt muutama oma ehdotus hankinnaksi tähän:

- Chris Kreider
- Andreas Athanasiou
- Brandon Saad
- Blake Coleman
- Miles Wood
- Vlad Namestnikov

Jason Zuckerin suhteen uskon junan menneen asemalta ohitse silloin kun Kessel ei suostunut siirtymään Minnesotaan. En usko että tuohon palataan enää.

Sentteriä en lähtisi hankkimaan koska Crosby, Malkin, McCann/Bjugstad, Blueger riittää omasta mielestä varsin hyvin. Ja sitten siellä on reservissä Laffertyä ja Blandisia jotka voivat tarpeen tulleen pelata niitä nelossentterin minuutteja kohtalaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Mitä Bosco uskoisi tarvittavan esimerkiksi tuon Kreiderin hankintaan? Mun mielestä Kreider olisi sopiva pelaaja Penguinsiin. Juurikin jotain sellaista kuten nuorempi Kunitz. Athanasiou myös nopeutensa ansiosta, mutta onko siinä sitten paljon muuta hyvää? Saad muuten oman kaupungin miehenä olisi ok, mutta sopimus 6 mil vielä ensi vuodesta ei kuulosta hyvältä. Devils kaksikon miellän kolmos-neloskentän palaajiksi, joten liekö heistä nyt apuja kenties siihen akuuteimpaan tarpeeseen eli Guentzelin luokkaantumisen jättämän aukon täyttämiseen. Johon tottakai toivoisi nousevan Hörnqvist tai Galchenyuk, mutta epäilen..
 
915 690 1033 1723 834

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mitä Bosco uskoisi tarvittavan esimerkiksi tuon Kreiderin hankintaan? Mun mielestä Kreider olisi sopiva pelaaja Penguinsiin. Juurikin jotain sellaista kuten nuorempi Kunitz. Athanasiou myös nopeutensa ansiosta, mutta onko siinä sitten paljon muuta hyvää? Saad muuten oman kaupungin miehenä olisi ok, mutta sopimus 6 mil vielä ensi vuodesta ei kuulosta hyvältä. Devils kaksikon miellän kolmos-neloskentän palaajiksi, joten liekö heistä nyt apuja kenties siihen akuuteimpaan tarpeeseen eli Guentzelin luokkaantumisen jättämän aukon täyttämiseen. Johon tottakai toivoisi nousevan Hörnqvist tai Galchenyuk, mutta epäilen..
Kaipa se jotain viime kauden Zuccarellon kaltaista vastinetta vaatisi. Se taisi jäädä muotoon 2nd+3rd lopulta mutta pickien suhteen siinä oli playoff-menestyksen ja/tai Zuccarellon jatkosopimuksen myötä ehtoja joiden myötä vuoro olisi voinut nousta ykköskierrokseksi. Kun otetaan vielä Penguinsin oleminen samassa divisioonassa Rangersin kanssa, niin tuohon vähän extraa sitten, ja varmaan paria kakkoskierrosta vaatisi (tosiaan ehtojen mukaisesti toinen voisi nousta ykkökseksi; silloin sitten ehkä toinen voisi myös alentua myöhäisemmäksi kierrokseksi koska 1st+2nd olisi selvää ylihintaa).

Rangersin prospectipooli sen verran syvä että siellä Penguinsilla tuskin on tarjottavaa heille eli pickiosastolla varmasti liikuttaisiin vastineen suhteen.

Saadin osalta sopimus olisi tosiaan vaikeuttava tekijä mutta ehkä maalivahtitilanteen vuoksi Murrayn jatkosopimus ei nouse niin korkeaksi kun alunperin ounastelin, joten siksi ensi kauden capissa voisi olla liikkumavaraa Saadin mahduttamiseksi sinne.

Devils-kaksikko tosiaan lähtökohtaisia alempien kenttien pelaajia mutta molemmilla sellaisia ominaisuuksia pelaajina että voivat toimia sekä Crosbyn että Malkinin vierellä täydentävänä pelaajana, samaan tapaan kuin vuosien varrella vaikka Dupuis tai Hagelin ovat parhaimmillaan toimineet siinä. Eivät toki mitään Toffolin kaltaisia maalintekijöitä mutta toisivat enemmän ulottuvuuksia pelaamiseen ja siten näkisin paremmin joukkueeseen sopivina vaihtoehtoina (jos ovat ylipäänsä saatavilla). Ja onhan tuo Coleman 20 maalin mies kuitenkin ja Wood myös toissakaudella teki 19 maalia, eli kyllä heillä kykyjä tehoiluun on. Parhaassa tapauksessa löytäisivät sitten sitten jostain saman vireen kuin heidän tehoiluun ennen tätä kautta verrannollisena ollut Rust on itsestään löytänyt.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kreider sopisi nähdäkseni erinomaisesti pelityyliltään sekä Crosbyn että Malkinin rinnalle. Näen hänessä paljon samaa kuin mitä Chris Kunitzissa oli. Kelpuuttaisin mielihyvin Penguinsiin. Toisi myös hyvin särmää ja myös vittumaisuutta sinne.
Mun mielestä Kreider olisi sopiva pelaaja Penguinsiin.
Myön minun mielestäni Kreider sopisi hyvin Pensiin, mutta sopiiko Kreider hyvin Crosbyn tai Malkinin laidalle? En olisi siitä niin varma. Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta itselleni on jäänyt kuva kuitenkin suhteellisen suoraviivaisesta kaverista joka käyttää paljon hyödykseen nimenomaan luistelunopeuttaan ja kokoaan. Ei ole mielestäni sattumaa, että Guentzel on pärjännyt erinomaisesti niin Crosbyn kuin myös nyt Malkinin rinnalla, Guentzel on itsekin hyvin älykäs pelaaja ja osaa lukea hyvin näiden kahden supertähden oivalluksia ja ottaa kaiken hyödyn irti näistä. Guentzel on myös erittäin hyvä pelaaja tuommoisissa ns. "pienissä peleissä" joissa käytetään kiekkoa omalla kaverilla nopeasti pienessä tilassa ja liikutaan itse vapaaseen tilaan ja taas puolestaan itse passataan vapaisiin tiloihin. Onko Kreider tämmöinen pelaaja? Ei ainakaan minun silmääni ole koskaan ollut tällainen. Minulle kelpaisi kyllä Kreider, mutta uskoisin kuitenkin tämän lopulta löytävän itsensä kolmosketjusta. Eikä siinä sinänsä mitään vikaa olisi, niin se Kessel myös pelasi 2016 playoffit kolmosketjussa ja hyvinhän se meni. Mietin vain kun Galchenyuk ei ole saanut ainakaan vielä koneistaan mitään irti supertähtien rinnalla, että ketkä pelaavat sitten Crosbyn ja Malkinin rinnalla? Nyt kun Guentzel on poissa tyyliin koko loppukauden.

Ai että tuo Guentzelin loukkaantuminen ottaa päähän, just kun pikkuhiljaa rupesi näyttämään siltä, että palaset alkavat loksahtamaan kohdilleen ja pitkään kevääseen voisikin olla kaikki mahdollisuudet niin yksi joukkueen tärkeimmistä lenkeistä tipahtaa pois. Noh, 2017 loppukausi mentiin ilman Letangia niin siitä uskoa ja toivoa, että kaikki on mahdollista eikä sota lopulta yhtä miestä kaipaa.

Ps. Hyviä nimiä Bosco heitit lisää, Saad oli aikanaan yksi omista lempipelaajista (jotenkin hän muistutti pelityyliltään Hossaa), mutta en tiedä onko tuo enää tänä päivänä ihan sitä mitä huippujoukkueet laituriltaan vaativat? Varsinkaan tuohon hintaan mikä miehen AAV on. Tähän joku Chicagon mies osaa varmasti vastata, vaikka @Lico? Ei tuo ainakaan siinä vireessä ole mitä vielä joskus Hawksin mestaruuksien aikaan oli sen tietää jokainen, mutta onko riittävä pelaaja kärkiketjuihin tänä päivänä?

Devils-kaksikon näen hyvinä syvyyspelaajina alempiin ketjuihin. Vaikea nähdä kumpaakaan top-6 roolissa supertähtien rinnalla, mutta erinomaisia pelureita alempiin ketjuihin olisivat ehdottomasti.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kuten sanoin Kreider menisi parhaiden vuosiensa Kunitzin korvaajasta, enemmänkin kuin Guentzelin, pelityylinsä puolesta. Nopea ja aktiivinen kärkikarvaaja, joka kykenee hakemaan hyökkäysalueella itseään vapaaksi vetopaikoille, ja uskaltaa ajaa röyhkeästi maalille. On tosiaan suoraviivainen pelaaja kuten totesit. Vastahyökkäyskiekossa myös olisi erinomainen pelaaja niitä kahdella yhtä vastaan hyökkäyksiähän Penguinsille on aika paljon siunautunut tämän kauden aikana. Rangers-pelien koosteista olen tämänkin kauden aikana muistelevani nähneeni Kreiderin siellä aika usein Zibanejadin tai Panarinin kanssa vastaavissa tilanteissa. Kunitzhan sopi parhaina vuosinaan erinomaisesti niin Crosbyn kuin Malkininkin rinnalle ja näkisin Kreiderissa samaa potentiaalia.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
@Walkin Saad on ollut mun mielestä tasapainoisin hyökkääjä koko Blackhawksin kokoonpanosta koko kauden aikana. Ei ehkä koskaan palaa sinne kevään 2015 tasolle, jolloin toki ketjukaverit olivat ihan maailman eliittiä, mutta ihan varmasti pärjäisi Penguinsin kärkisenttereiden mukana. Sanoisin, että Crosbyn viereen aika kiva laitahyökkääjä, mutta Guentzelin maalintekotaitoa ei korvaisi eikä Saadia kannata ylivoimallekaan tunkea. 25 maalin mies, Crosbyn kanssa ehkä 30 maalia. Hintansa tai palkkansa väärti? Ei ehkä ihan. Hyvä pelaaja? Kyllä. Pudotuspeleissä yleensä hänen kaltaisensa pelaajat pärjäävät.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Tristan Jarry valittu joulukuun toiseksi parhaaksi pelaajaksi. Jarry pelasi yhdeksän ottelua saldolla 8-1-0, 1.54 GAA, .947 SV% ja 3 nollapeliä. Eli dominoivaa menoa nähtiin joulukuun aikana Jarryltä maalinsuulla. Valinta kuukauden kolmen parhaan pelaajan joukkoon ehdottoman ansaittu.

NHL:n nykyinen kuukausittainen (ja viikottainen) kolmen parhaan pelaajan valintasysteemi on ollut voimassa kaudesta 2006-07 alkaen. Sitä vanhemmalta ajalta ei käsittääkseni mistään löydy täydellisiä tietoja palkituista pelaajista ja ehdolla olleista pelaajista. Ainoastaan yksittäisten pelaajien kohdalta löytyy mainintoja jos ovat tulleet palkituiksi. Joka tapauksessa tällä nykyisellä systeemillä, eli Crosby/Malkin-aikakaudella, kuukauden kolmen parhaan pelaajan joukkoon ovat tulleet valituksi seuraavat Penguins-pelaajat: Crosby (x10), Malkin (x10), Letang (x1), Fleury (x1) ja nyt sitten Jarry (x1). Harvalukuiseen ja kovatasoiseen Penguins-joukkoon pääsi Jarry liittymään huikean joulukuunsa ansiosta.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Yllättävää, että Letang on vain kertaalleen tullut valituksi. Varmastihan Pens-fanit häntä arvostavat korkeammalle kuin muut, mutta on hänellä täysin kiistattomiakin loistavia ajanjaksoja ollut urallaan. Näköjään sitä on sitten sattunut aina sopivasti olemaan piirun verran kovemmassa vireessä olevia kavereita kukin vuorollaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Yllättävää, että Letang on vain kertaalleen tullut valituksi. Varmastihan Pens-fanit häntä arvostavat korkeammalle kuin muut, mutta on hänellä täysin kiistattomiakin loistavia ajanjaksoja ollut urallaan. Näköjään sitä on sitten sattunut aina sopivasti olemaan piirun verran kovemmassa vireessä olevia kavereita kukin vuorollaan.
Ei ole puolustajalle helppo paikka tulla valituksi kuukauden kolmen parhaan pelaajan joukkoon kun pitkälti pistesaldojen perusteella valinnat muodostetaan ja joka kuukausi sieltä kyllä löytyy kovatehoisempia hyökkääjiä huippukuukauden pelanneisiin pakkeihin nähden. Tässä listaus kaikista kuukauden kolmen parhaan pelaajan joukkoon valituista puolustajista tuosta 2006-07 kaudesta alkaen:

Scott Niedermayer x2
Shea Weber x2
Brent Burns x2
Mike Green
Dustin Byfuglien
Nicklas Lidström
Keith Yandle
Erik Karlsson
P.K. Subban
Mark Giordano
Kris Letang
John Carlson

Eli ei siellä ole kuin kolme puolustajaa jotka ovat tulleet useammin kuin kertaalleen valituksi kuukauden kolmen parhaan pelaajan joukkoon. Sehän on kaikkein suurin yllätys ettei useampia 70+ pisteen kausia pelannut Erik Karlsson ole tuota kunniaa saanut kuin Letangin tavoin kertaalleen.

Yhteensä valintoja on tehty 77 kuukauden ajan ja siten yhteensä 231 valintaa (tai oikeastaan 232 kun kerran Bruinsin veskaritandemi Thomas/Fernandez jakoivat ykköstähden paikan). Puolustajille niistä on mennyt vain 15 valintaa eli vain 6.5% valinnoista. Joten tosiaan ei ole helppo paikka puolustajille tulla valituksi ja se että Letang on saanut jo kertaalleen sen kunnian on erinomainen suoritus.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Pens oli parempi vaikka ei parastaan pöytään lyönyt joten siinä mielessä vain piste pelistä on kyllä pettymys. Letangilta täysin idioottimainen jäähy jatkoajalla joka maksoi voittomaalin sekä pisteen menetyksen. Mitä kummaa mahtoi Letangin päässä liikkua? Malkinilta myös laiskaa pelaamista jatkoajalla. Marino haparoi muutaman kerran pelissä, harvoin on noita sattunut nuorelle miehelle niin hyvin on pelannut tällä kaudella. Tuomarit vihelsivät ihan kuin olisivat sokeita kun meni Sharkseilta ohi korkea maila, kiekon vippaaminen katsomoon ja vielä rikkinäisellä mailalla pelaaminenkin. Myös Jarry sai päähän osumaa kun Marleau meni maalinkulman ohi huolimattomasti ja osui Jarryyn jonka pää hieman retkahti tilanteessa, mutta onneksi mitään pahempaa ei ilmeisesti käynyt kuitenkaan.

Pensin peli jätti parantamisen varaa, tuomareiden viheltäminen vielä enemmän. Vieraat eivät olleet kovin kummoinen porukka myöskään.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Jep, ei ollut ihan parasta pöydässä, ja Letangille jäähyn lisäksi muitakin virheitä. Niissä tilanteissa, joissa olisi parempi tiputtaa, niin saatta hän lähteä hyökkäyssinisellä liian myöhään vastaan, jolloin sekä kiekko&vastustaja pääsee polkemaan tyhjään kenttään.

Tappiosta huolimatta 1p kilahti, ja tällä noustiin tasapisteisiin yhden pelin vähemmän pelanneen, Devilsille just hävinneen Islesin kanssa. Jollain ilveellä flyers myös roikkuu vielä kisassa mukana, joskin onneksi Atlantin divarissa ollaan vähän heikommassa pistetahdissa wildcardeja ajatellen. Mutta tappioputkiin ei saa kyllä ajautua, sillä nyt kisa pleijaripaikoista vasta kiristyy!
Horny taas kaivoi tehot esiin, kun niitä tarvittiin, molemmat hienoja maaleja, ehkä jälkimmäinen kirsikkana!
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jarry pelasi erinomaisen ottelun jälleen kerran maalinsuulla ja olisi ansainnut voiton. Teki useita isoja torjuntoja kun siellä vastustajaa päästettiin useaan kertaan ylivoimahyökkäyksiin. Letangilta tosiaan kuitenkin jatkoajalla sitten typerä jäähy ja aika useinhan nuo sitten ratkeavat siihen jatkoajalla, kuten tälläkin kertaa. Olisi ollut voitettavissa ollut peli kuitenkin ja Penguins oli ottelussa niskan päällä. Ei vaan kääntynyt kotijoukkueen eduksi tällä kertaa.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
2 pistettä Habsilta matkaan, hankalien vaiheiden jälkeen. Philly ja Isles ottivat vielä kuokkaan, niin sopii kyllä!
Murray pelasi hienon ottelun virkaveljensä tavoin, ja Letang sähläsi jälleen ison maalin kaverisyötöllä oman maalin eteen. Kahun sopi hyvin Rustin ja Genon rinnalle, ne vaihdot mitä siellä pelasi. Päivä päivältä tuntuu enemmän siltä, että eikö Kesselillä ihan oikeasti mitään kummempaa saatu vastineeksi,. Ok, jos ei Genon kanssa mahtunut samaan koppiin, niin fine.

Pettersson. Syöttöpisteitä Johnsonin tapaan on kertynyt viimeaikoina, mutta silti tuntuu että miehen pelin taso on laskenut. Toimitukset maalille ei mene läpi, ja laukaukset menee seinille. Ja omissakin vähän hankaluuksia antaa se helppo 1. syöttö ja pitää pää ylhäällä.
 
Viimeksi muokattu:
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Murray oli hyvä ja Price oli myös todella hyvä, mutta onneksi tarvittavat maalit saatiin aikaan. Tuo viimeisillä minuuteilla tapahtunut videotarkitus on ehkä jääkiekon yksi vittumaisimmista asioista, Price oli 90 prosenttisesti maalissa ja eiköhän se kiekkokin siellä ollut, mutta kun mistään ei saa tarkkaa kuvaa, että kiekko siellä olisi niin ei maalia oli lopullinen tuomio. Kuitenkin vihellyksen jälkeen kun Price nostaa patjansa niin siellähän se kiekko on selkeästi maalissa. Toisaalta 2018 playoffeissa ei sekään riittänyt, että yksi kamera onnistui taltioimaan kuvaa jossa näki kiekon olevan maaliviivan yli kun jonkin ilmiön takia ei voitu olla varmoja siitä oliko kiekko maaliviivan yli vai ei, toisaalta vuotta aiemmin vai oliko kaksi niin samaisella kuvalla onnistuttiin päättämään jatkoaika.

Galchenyuk tippui ilmeisesti taas pois, ei tuosta meinaa tulla kyllä yhtään mitään. Kyllähän sen varmaan kaikki tiesi, että sitten kun se Kessel treidi tapahtuu niin takkiin siinä tullaan ottamaan, mutta olisi ollut kiva saada edes jotain hyödyllistä tuosta kuitenkin. Saihan Torontokin sentään Kapasen meiltä. Yllä mainittiikin jo Pettersson niin mielestäni miestä on todella vaikea arvioida. Periaatteessa on hyvä luistelija, omaa ulottuvuutta ja ihan hyvät kiekolliset taidot, mutta silti tuntuu ettei vain saa riittävästi irti itsestään. Kiekollisia oivalluksia ei paljon nähdä ja toisinaan mies kierretään suorissa hyökkäyksissä liian helpolla.

Otteluohjelma on kyllä toisinaan kummallinen. Nyt pelattiin lauantaina Montrealissa perinteiseen aikaan, mutta nyt sunnuntaina pelataankin pari tuntia aiemmin Pittsburghissa ja vielä vastustajaa vastaan joka on levännyt. Matkustamisen lisäksi palautumisaikaa on normaalia vähemmän ja vastassa on vielä levännyt joukkue. Ei ihan reilut asetelmat.
 
Viimeksi muokattu:
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Otteluohjelma on kyllä toisinaan kummallinen. Nyt pelattiin lauantaina Montrealissa perinteiseen aikaan, mutta nyt sunnuntaina pelataankin pari tuntia aiemmin Pittsburghissa ja vielä vastustajaa vastaan joka on levännyt. Matkustamisen lisäksi palautumisaikaa on normaalia vähemmän ja vastassa on vielä levännyt joukkue. Ei ihan reilut asetelmat.
Eikös tuo Pantherskin kuitenkin samalla tavalla eilen pelannut ja heilläkin matkustamista yhtä lailla.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Murray oli hyvä ja Price oli myös todella hyvä, mutta onneksi tarvittavat maalit saatiin aikaan. Tuo viimeisillä minuuteilla tapahtunut videotarkitus on ehkä jääkiekon yksi vittumaisimmista asioista, Price oli 90 prosenttisesti maalissa ja eiköhän se kiekkokin siellä ollut, mutta kun mistään ei saa tarkkaa kuvaa, että kiekko siellä olisi niin ei maalia oli lopullinen tuomio. Kuitenkin vihellyksen jälkeen kun Price nostaa patjansa niin siellähän se kiekko on selkeästi maalissa. Toisaalta 2018 playoffeissa ei sekään riittänyt, että yksi kamera onnistui taltioimaan kuvaa jossa näki kiekon olevan maaliviivan yli kun jonkin ilmiön takia ei voitu olla varmoja siitä oliko kiekko maaliviivan yli vai ei, toisaalta vuotta aiemmin vai oliko kaksi niin samaisella kuvalla onnistuttiin päättämään jatkoaika.

Galchenyuk tippui ilmeisesti taas pois, ei tuosta meinaa tulla kyllä yhtään mitään. Kyllähän sen varmaan kaikki tiesi, että sitten kun se Kessel treidi tapahtuu niin takkiin siinä tullaan ottamaan, mutta olisi ollut kiva saada edes jotain hyödyllistä tuosta kuitenkin. Saihan Torontokin sentään Kapasen meiltä. Yllä mainittiikin jo Pettersson niin mielestäni miestä on todella vaikea arvioida. Periaatteessa on hyvä luistelija, omaa ulottuvuutta ja ihan hyvät kiekolliset taidot, mutta silti tuntuu ettei vain saa riittävästi irti itsestään. Kiekollisia oivalluksia ei paljon nähdä ja toisinaan mies kierretään suorissa hyökkäyksissä liian helpolla.

Otteluohjelma on kyllä toisinaan kummallinen. Nyt pelattiin lauantaina Montrealissa perinteiseen aikaan, mutta nyt sunnuntaina pelataankin pari tuntia aiemmin Pittsburghissa ja vielä vastustajaa vastaan joka on levännyt. Matkustamisen lisäksi palautumisaikaa on normaalia vähemmän ja vastassa on vielä levännyt joukkue. Ei ihan reilut asetelmat.
Millähän tavalla Panthers on levännyt? Pelasi eilen Buffalossa ja edellispäivänä Ottawassa.
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...

Ralph

Jäsen
Eikös tuo Pantherskin kuitenkin samalla tavalla eilen pelannut ja heilläkin matkustamista yhtä lailla.
Millähän tavalla Panthers on levännyt? Pelasi eilen Buffalossa ja edellispäivänä Ottawassa.
Veikkaan tuossa käyneen klassiset eli pelipäiviä on katsottu Suomen aikaa. Suomen aikaa kun Panthers pelasi neljäs päivä ja Penguins viides päivä.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Veikkaan tuossa käyneen klassiset eli pelipäiviä on katsottu Suomen aikaa. Suomen aikaa kun Panthers pelasi neljäs päivä ja Penguins viides päivä.
Näin kävi, mun moka!
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hieno vierasvoitto Montrealista jatkoajan kautta. Maalivahdit olivat tosiaan hyvässä vireessä molemmissa päissä kenttää. Penguins oli hallitsevampi osapuoli kiekollisesti ja sai luotua enemmän paikkoja joten oikea joukkue otti lopulta ne kaksi pistettä sitten jatkoajan kautta.

Malkinilta jälleen huippuottelu. Kerta toisensa jälkeen hienoja oivalluksia ja Rustilla olisi hieman paremmalla viimeistelyllä ollut paikat tehdä hatullinen maaleja Malkinin tarjoilusta. Mutta onneksi sentään sen tärkeän tasoitusmaalin sai tehtyä.

Murray oli hyvä ja Price oli myös todella hyvä, mutta onneksi tarvittavat maalit saatiin aikaan. Tuo viimeisillä minuuteilla tapahtunut videotarkitus on ehkä jääkiekon yksi vittumaisimmista asioista, Price oli 90 prosenttisesti maalissa ja eiköhän se kiekkokin siellä ollut, mutta kun mistään ei saa tarkkaa kuvaa, että kiekko siellä olisi niin ei maalia oli lopullinen tuomio. Kuitenkin vihellyksen jälkeen kun Price nostaa patjansa niin siellähän se kiekko on selkeästi maalissa. Toisaalta 2018 playoffeissa ei sekään riittänyt, että yksi kamera onnistui taltioimaan kuvaa jossa näki kiekon olevan maaliviivan yli kun jonkin ilmiön takia ei voitu olla varmoja siitä oliko kiekko maaliviivan yli vai ei, toisaalta vuotta aiemmin vai oliko kaksi niin samaisella kuvalla onnistuttiin päättämään jatkoaika.
Kyllähän sen tosiaan videoilta näki selkeästi että kiekko ylitti maaliviivan tuossa tuomiossa, mutta maali hylättiin Rustin työnnettyä kiekon kädellään maaliin.


Type of Review: Puck Over Goal Line

Result: Call on the ice is upheld - No Goal Pittsburgh

Explanation: Video review confirmed the actions of Bryan Rust caused the puck to illegally enter the Montreal net. According to Rule 78.5 (i), apparent goals shall be disallowed, "When the puck has been directed, batted or thrown into the net by an attacking player other than with a stick. When this occurs, if it is deemed to be done deliberately, then the decision shall be NO GOAL. A goal cannot be scored when the puck has been deliberately batted with any part of the attacking player's body into the net."
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Herranen aika miten huono avauserä Pensiltä. Ihan täydellistä sekoilua joka jätkältä Letangin johdolla ja ylivoima oli niin karseaa, että paremmat paikat aukesi panttereille alivoimalla. Onhan nuo ylivoimakoostumukset aika vitsi NHL tasolle noiden loukkaantumisten takia, Malkin "vähän" yksin.

E: Semmoinen nuhaisa esitys, ansaittu tappio. Kauankohan Kahun saa säheltää tuossa Malkinin ketjussa? Toisaalta eipä tuolla vaihtoehtoja juurikaan ole.
 
Viimeksi muokattu:
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Herranen aika miten huono avauserä Pensiltä. Ihan täydellistä sekoilua joka jätkältä Letangin johdolla ja ylivoima oli niin karseaa, että paremmat paikat aukesi panttereille alivoimalla. Onhan nuo ylivoimakoostumukset aika vitsi NHL tasolle noiden loukkaantumisten takia, Malkin "vähän" yksin.

E: Semmoinen nuhaisa esitys, ansaittu tappio. Kauankohan Kahun saa säheltää tuossa Malkinin ketjussa? Toisaalta eipä tuolla vaihtoehtoja juurikaan ole.
Eipä tullut itse katseltua kuin kooste, mutta ainakin sen perusteella aivan luokaton peli Letangilta. Monta kertaa hävisi luistelukilpailut näyttäen siltä kuin liikaa luottaisi omaan nopeuteen laittamatta kaikkea edes likoon, ja sitten vastustaja olikin jo edellä. Kunhan Dumoulin jossain vaiheessa palaa, niin tekee kyllä hyvää Letangillekin ottaen häneltä hieman puolustustaakkaa harteilta pois.

Guentzelin loukkaannuttua vasen laita on kyllä ongelmallinen. Galchenyuk ei sovellu mitenkään Malkinin laidalle ja Kahun nyt vaan ei ole Guentzelin tasoinen kaveri. Ehkäpä Crosbyn tervehdyttyä McCannia voisi yrittää istuttaa Malkinin ja Rustin toiselle laidalle, tai sitten hän jatkaa sentterinä kun on pelannut siinä hyvin. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä, että miten Sullivan ketjut pyöräyttää kun Crosby ja Bjugstad jossain vaiheessa palaavat. Tuohon mennessä toki ehtii jo joku toinen hyökkäyksen kärkiäijistä tippuamaan pois...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy