Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Mitähän siellä aikalisän aikana jatkoajalla puhuttiin? Ei näyttänyt ihan suunnitellulta touhulta vaikka onnekkaasti maali saatiin aikaan juuri sen kolmikon ansiosta jonka piti tulosta tehdä.
Olettaisi että Gonchar pystyisi antamaan jotakin tuolle yyveelle.
Petterssonille voisi myös kädestä pitäen opettaa kuinka toimittaa kiekko maalille.
Ei siinä, voitto on tärkeintä tässä kohtaa.
Joskus jos sattuu käymään niin että kaikki ovat terveenä luulis olevan kovakin kisa siitä kuka pelaa. Bjugstad, Galchenyuk, Hörnqvist, Simon, siinä kauppatavaraa mun puolesta. Onko Juusolla jotain vammaa vai miksi Ruhwedel saa mokailla pelistä toiseen?
 
915 690 1033 1723 834

Kyljys83

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, TPS, Kroatia,Pittsburgh Penguins
Murray vaan ykköskiekan kanssa NJ:n suuntaan ja Hallia takaisinpäin. Jos Hallille riittäis joku reipas 8 miljoonaa niin olis hyvin sovitettavissa cappiin jatkossakin. Olisi vähän Kessel tyylinen hankinta, mikä ainakin osoittautui aikanaan kultasuoneksi.
Malkin Crosbyn laitaan niin ei tarvii erottaa Guentzeliä kummastakaan. Ei tietysti tule tapahtumaan, vaikka terveenä joukkueen leveys sen sallisikin.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
2 pojoa plakkariin, ja kyllä Rust on ihan älyttömässä vireessä. Jalat käy, veto lähtee nopeasti, ja on pelin zonessa todella hyvin. Rankkarissa suorastaan "nöyryytti" quickiä, itseluottamusta piisaa!

Muuten oli hankalahko peli losia vastaan, mutta 2 pistettä pottiin, se tärkeimpänä!
Jarryltö hyvää peliä, mutta sitten losin kolmannessa maalissa vähän turhan juicy rebound. Laffertylle propsit väännöstä ja hiustyylistä, vaikka mättöä edeltänyt taklaus olikin siellä rajamailla.

Jarry, tällä hetkellä voittava maalivahti. Kopitarin nollaus varsinaisella rankkarista oli ottelun käännekohta siinä mielessä, että vähän tämän jälkeen soi toisessa päässä.

E: ja tosiaan ukkoa sivussa reilusti, mutta pisteitä karttuu. Pleijarit ei kyllä metrossa tule ilmaiseksi tänä vuonna, mutta juna on riittävässä vauhdissa
 
Viimeksi muokattu:
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Niin se peli sujui kuten yllä todettiin. Jarry hyvä, mutta kolmas maali osittain kyllä Jarryn piikkiin. Taisi Alex Galchenyuk saada tuosta maalista pienen ripityksen Sullivanilta kun meni vaihtoon eikä estänyt nousevaa Carteria tilanteessa, heti maalin jälkeen Sullivan kääntyi ainakin Galchenyukin suuntaan. Kingsin neljäs maali olikin semmoinen, että siinä olisi mahdollisesti voinut olla kyseessä maalivahdin häirintä kun Toffoli ajoi selvästi maalivahdin alueelle ja otti kohtalaisen ison kontaktin Jarryyn. Letang-Marino pakkipari otti kevyet kolme maalia vastaan, ei ihan toiminut homma tällä kertaa niin kuin pitäisi, mutta vastapainoksi Letangille 0+3 tehot. Rust kovassa vireessä, samoin Guentzel siinä rinnalla pelaa nyt hyvin. Lafferty väänsi yllättävän hyvin nujakassaan vaikka ei toki vastapuolen Kempe myöskään mikään tappelija ole. Siitä huolimatta peukku Laffertylle tilanteesta.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Toinen peräkkäinen voitto ilman Crosbyä ja Malkinia pelattaessa, maistuu oikein hyvin! Voitto ei tullut millään erityisen hyvällä pelillä sillä Kings oli hallitsevampi osapuoli ottelussa. Mutta hienosti joukkue taisteli ja käytti paikkansa hyväkseen. 5v3 ylivoimalla tärkeä tasoitusmaali ja tosiaan Jarryn torjuessa ensin Kopitarin läpiajon ja heti perään siitä annetun rankkarin, jonka jälkeen sitten nopea 4-2 maali Johnsonilta olivat tärkeitä hetkiä ottelussa. Voitto olisikin tuon jälkeen pitänyt kyllä sitten ottaa varsinaisella peliajalla, mutta mehukas irtokiekko Jarryltä tuossa 4-3 kavennusmaalissa oli häneltä ottelun ainoa virhe ja sen jälkeen Kings sai lisää virtaa ja runnoi ottelun nopeasti vielä tasoihin. Onneksi ei tapahtunut mitään tuon suurempaa sulamista sitten ja sieltä rankkareitten kautta irtosi se toinenkin piste vielä sitten. Jää oli muuten kehnossa kunnossa tuossa vaiheessa ja lähes jokaisessa yrityksessä kiekko pomppi pelaajien lavassa, mutta lopulta sitten Penguinsin kannalta onnekkaasti.

Galchenyuk ei jälleen otteillaan kerännyt valmennuksen luottoa ollenkaan. Ensimmäisen ylivoiman aikana heikko syöttöyritys viivalle Letangille jonka Kings pelaaja katkaisi ja sai siitä puolittaisen läpiajon. Letangilla riitti sen verran vauhtia että ei ihan kunnon yritykseksi muodostunut. Sitten otti jälleen siellä samanlaisen jäähyn jossa kaksinkamppailutilanteessa hyökkäyspäässä jalallaan potkaisi vastustajan tasapainon pois. Noita joku voisi kutsua myös slew-footeiksi, ei toki mistään törkeimmästä päästä olevia, mutta kuitenkin selviä jäähyjä molemmat olleet. On kyse sitten yliyrittämisestä tai mistä vaan, niin ei noilla suorituksilla nyt erityisesti luottoa kerätä. Ei vaan lähde peli kulkemaan. Galchenyukin kunniaksi toki sanottava ettei siellä mitään surffailua ole havaittavissa vaan tosiaan sitä yritystä kyllä on, ehkä liikaakin.

McCann siirtyi toiseen erään Guentzelin ja Rustin keskelle ja olikin erittäin vahvalla pelipäällä siitä eteenpäin. Vahvaa kiekonsuojaamista ja tilanteiden luomista sen myötä. Yksi veto kolahti ylärimaan ja sitten rankkareissa veto samaan paikkaan. Lähellä maalintekoa siten pariin otteeseen.

Tosiaan Rustin vahvat otteet saivat jatkoa ja pelaamassa todellista 'career seasonia'. Toivottavasti tämä vire kantaisi pitkälle kevääseen saakka.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Rust puolestaan kipeänä, Malkinin status on game time decision.

Pisteitä pitäisi kairata edelleen, toivottavasti voittoputki saa jatkoa. Onneksi Phila on ottanut dunkkuun siellä takana pari matsia, mutta Columbus puolestaan voitti Capsin. On kyllä kova vääntö pleijaripaikasta kertakaikkiaan, jo tässä vaiheessa kautta
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Rust oli pelikuntoinen ja jatkoi tulikuumia otteita tehoin 1+1! Ja Jarryn loistavan työskentelyn myötä 2pojoa plakkariin ihan hyvä vireiseltä Flamesilta! Malkinilta paluu askiin ja 1+1!
Letangilla niin ikään myös 1+1 ja melkoinen roikotus oman maalin viereltä lähetettynä tyhjiin!

Orastava voittoputki päällä, ja lisää löylyä koneeseen! Marinoa tuli hehkutettua alkukaudesta, ja onhan kaveri ihan huikea peluri!
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ensimmäisessä erässä Penguins on vastaantulijana ja vain Jarryn torjunnat pitivät Penguinsin pelissä vielä mukana ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä (tilanne 1-0 Flamesille). Sieltä sitten valmennukselta tuli varmasti kunnon ripitykset erätauolla ja toiseen erään tuli eri ilmeellä pelaava Penguins. Erän alkupuolella McCannin kentältä todella vahva vaihto ja sen siivittämänä koko joukkueen peli lähti kulkemaan. Sieltä se peli sitten toisen erän toisella puoliskolla kääntyikin Penguinsin eduksi. Sitten vielä erän lopulla Jarrylta game saveri siihen Johnsonin hyökkäyssinisellä tapahtuneen kiekonmenetyksen seurauksena tulleeseen kahden miehen läpiajoon oli yksi ottelun tähtihetkistä. Kolmannessa erässä Flames sai jokusen laatupaikan liian helposti, mutta heidän kavereilla oli viimeistely onneksi heikkoa läpi illan ja Jarry muutoin sitten toimi viimeisenä lukkona Penguinsin maalinsuulla. Läntisen Kanadan vieraskiertue lähti tämän voiton myötä hyvin liikkeelle.

Schultz tippui vahvuudesta pois heti ensimmäisessä vaihdossa kun polvi kolahti yhteen Flames-pelaajan kanssa (Schultz oli se joka haki kontaktin tilanteessa). Toivottavasti polvi ei mennyt pahemmin rikki siinä sitten. Ottelu menikin lävitse viidellä puolustajalla sitten ja siihen nähden joukkueelta hyvä suoritus.

Malkinille tuo tyhjiin tehty maali oli hänelle uran 400. ja liittyi siten Lemieuxin, Crosbyn ja Jagrin seuraan neljäsataa maalia Penguinsin riveissä tehneenä pelaajana.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Malkin tehnyt urallaan maaleja 0,45/ottelu tahtiin. Ei huono. Ensimmäistä erää lukuunottamatta hyvä vieraspeli, Jarry oli onneksi avauserässä hereillä ja myös siinä 2-0 hyökkäyksessä missä Johnson sähläsi omiaan viivalla ja takana ei ollutkaan enää ketään.

Crosbykin käynyt jo jäällä, olisiko sitten heti joulutauon jälkeen kasiseiska takaisin kokoonpanossa?
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Crosby on nyt tosiaan reilun viikon ajan käynyt jäällä omatoimisesti joten kuntoutuminen sen perusteella etenee hyvään tahtiin ja joulun jälkeen voisi tosiaan odotella sitten takaisin kokoonpanoon. Siinä olisi sitten vielä vuoden loppuun kolme peliä jäljellä joten niihin kun vetäisi kymmenkunta pistettä tai monta vaatiikaan että ottaa Kanelta takaisin 2010-luvun tehokkaimman pelaajan tittelin. Kane kun valitettavasti pääsi tämän Crosbyn poissaolon aikana nousemaan 2010-luvun pistesaldossa edelle.

Penguins teki eilen pienen kaupankin kun Ryan Haggerty vaihtui Kevin Roy'hin. Haggerty ei ollut pelannut lähelläkään parin edellisen kauden tasoaan WBS:ssä, joten hyvä kauppa heidän kannaltaan. Roy on ollut alkukaudesta parempi ja omaa NHL-kokemustakin hieman joten hyvä vahvistus varmasti WBS:lle.


Tänään puolestaan sitten laitettu Stefan Noesen waivereihin eli ei tuo huima alkukauden vire AHL:stä kantanut sitä avausottelussa tullutta maalia pidemmälle NHL:n puolella. Viimeisten pelien ajan ollut näkymätöntä menoa siellä ja tosiaan eilen oli sitten healthy scratchina. Toivottavasti läpäisee waiverit kuitenkin ja jatkaa siten organisaatiossa kauden loppuun saakka. Olisi WBS:lle erinomainen vahvistus kuten hänen otteet alkukaudesta siellä osoittavat.

Tässä vaiheessa kuitenkin hieman ihmeellinen ajankohta tuolle waiversiin laitolle kun ollaan keskellä vieraskiertuetta ja ylhäällä ainoastaan 13 tervettä hyökkääjää, ja flunssa-aalto päällä ja useampi hyökkääjä (ZAR, Malkin ja Rust ainakin) jo ollut tässä sen kourissa viimeisten viikkojen aikana. Olisiko sieltä siten Hörnqvist tai Bjugstad tuloillaan takaisin jo ennen Crosbyä? Hörnqvististä ei ole mitään uutisia loukkaantumisen jälkeen kuulunut, kun taas Bjugstadin mainittiin viikko takaperin palanneen jäälle. Bjugstad kävi vastaavassa leikkauksessa kuin Crosby viikkoa hänen jälkeensä ja Bjugstadin sairausloman pituudeksi mainittiin kaksi viikkoa enemmän kuin Crosbylle, joten olisihan tuo erittäin paljon aikataulusta edellä jos nyt olisi jo palaamassa. Kahdeksan viikkoa kun olisi silloin lyhentynyt neljään. Että aika epätodennäköistä Bjugstadin paluun tässä vaiheessa luulisi olevan. No ehkä sieltä ollaan tuomassa AHL:stä jotain toista tilalle sitten.

Ei tuosta kenenkään kuitenkaan kannata lukea että sieltä oltaisiin Kovalchukia signaamassa kun Bob McKenzie juuri mainitsi ettei Penguinsilla ole häneen mitään kiinnostusta.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ei tuosta kenenkään kuitenkaan kannata lukea että sieltä oltaisiin Kovalchukia signaamassa kun Bob McKenzie juuri mainitsi ettei Penguinsilla ole häneen mitään kiinnostusta.
Harmi. Minimisopimuksella Kovalchuk olisi ollut mielestäni hyvä kokeilu. Ei siinä olisi mitään menettänyt vai uskooko joku, että Kovy olisi saanut koko joukkueen sekaisin jos olisi jonkun verran saanut aikaa näyttää onko miehestä vielä pelaamaan NHL:ssä ja joukkueessa jonka tavoitteet on pitkässä keväässä?
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Harmi. Minimisopimuksella Kovalchuk olisi ollut mielestäni hyvä kokeilu. Ei siinä olisi mitään menettänyt vai uskooko joku, että Kovy olisi saanut koko joukkueen sekaisin jos olisi jonkun verran saanut aikaa näyttää onko miehestä vielä pelaamaan NHL:ssä ja joukkueessa jonka tavoitteet on pitkässä keväässä?
Ekaks mietin ihan samaa ja Genon kanssa ois tutkapari, mutta hetken asiaa kelattuani, päädyin siihen, etten usko kovyn tuovan mitään positiivista genon ja muunkaa joukkueen peliin (joukkueena tai yksilöinä) . Työmäärä oikein toteutettuna on kuitenkin se, millä mitataan nykypäivänä menestyvä jengi, ja rehellisesti en usko, että Kovyllä enää riittää paukut, korkeintaan vaikuttaa muiden pelaajien tekemisen tasoon negatiivisesti.

Vaikka olen aina taitavista ja kovaa laukovista, ja etenkin Rightin-puolen venäläispelaajista diggaillut, niin Kovyn juna on mennyt jo. 5 vuotta sitten olisin kirkuen ottanut jengiin
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Noesen menettiin waivereiden kautta San Joseen eli näin jälkiviisaana helppoa todeta että ei olisi koskaan pitänyt signata NHL-sopimukseen vaan pitää AHL-sopimuksella kauden loppuun saakka WBS:ssä. Nyt WBS menetti sitten joukkueen parhaan pelaajan, vain että Noesen pääsi kuuden ottelun ajaksi käväisemään Pittsburghissa. No ei mahda mitään. Olihan tuo ansainnut alkukauden otteillaan, ja runsaan loukkaantumissuman johdosta, mahdollisuutensa Pittsburghissa eli toisaalta hyvä viesti pelaajille. Pelaa hyvin AHL:ssä ja saat oman mahdollisuutesi NHL:ssä. Ei vaan onnistunut riittävän hyvin käyttämään sitä edukseen Pittsburghissa sitten. Katsellaan miten onnistuu San Josessa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Äkkiseltään en nähnyt aiempaa mainintaa Schultzin loukkaantumiseen liittyen. Ulkona week-to-week, joten voidaan ainakin todeta ettei siltä rintamalta ole helpotusta luvassa.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Tässä vaiheessa kuitenkin hieman ihmeellinen ajankohta tuolle waiversiin laitolle kun ollaan keskellä vieraskiertuetta ja ylhäällä ainoastaan 13 tervettä hyökkääjää, ja flunssa-aalto päällä ja useampi hyökkääjä (ZAR, Malkin ja Rust ainakin) jo ollut tässä sen kourissa viimeisten viikkojen aikana. Olisiko sieltä siten Hörnqvist tai Bjugstad tuloillaan takaisin jo ennen Crosbyä?
Niin, ei kai tuo cap-liikekään voinut olla, jos todettiin että Noesenia ei kuitenkaan peluuteta? Saatava hyöty ei kuitenkaan ole kuin tonneja päivässä, vaikka saattaahan pikkusummatkin olla merkittäviä. Eikös Pensilläkin ole joinain vuosina lopullinen lukema ollut vain juuri tuhansia dollareita alle rajan? On se silti vähän riskaabelia vetää ilman yhtään varamiestä Länsi-Kanadan kierrosta, sinne ei varmaan Wilkes-Barresta ehdi ihan parissa tunnissa.

No nyt Schultzin loukin myötä varmaan Trotman joka tapauksessa nousee, Hyökkääjistä lienee jonossa vanha tuttu Adam Johnson, josta huomasin NHL:n uutta tilastosivua katsellessani aika hauskan kuriositeetin. Tämän ja viime kauden aikana vähintään 10 ottelua pelanneista Johnson on sijalla 2 5v5 pisteet/60 vertailussa! Hyvään seuraan päässyt..
Koodi:
          GP P/60
1 Nikita Kucherov 113 3.12
2 Adam Johnson   13 3.06
3 Brad Marchand  114 3.02
4 Sidney Crosby  96 2.88
5 Connor McDavid 115 2.87
...
7 Evgeni Malkin  89 2.81
...
11 Jake Guentzel 116 2.66
 
O-man, Hämpton Cityn suojelija
palstan mustakeltaisimmat lasit

kannustan Kerhoa vain vittuillakseni, paska on aina parempi ku semi

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Äkkiseltään en nähnyt aiempaa mainintaa Schultzin loukkaantumiseen liittyen. Ulkona week-to-week, joten voidaan ainakin todeta ettei siltä rintamalta ole helpotusta luvassa.
Joo ei ole helppoa tuolla saralla ollut missään vaiheessa kautta, mutta täytyy samaan hengenvetoon todeta, että onneksi otteluohjelma on ollut melko suotuisa tässä syyskaudella (toki Pensillä yllätys yllätys on muistaakseni toiseksi eniten noita b2b pelejä tällä kaudella kuten yleensäkin ollaan ihan kärjessä tuolla osastolla) ja ollaan pääasiassa saatu kohdata noita ns. huonompia joukkueita. 20-luvun puolella pelit kyllä kovenee, aletaan kohtaamaan noita ihan top-joukkueita enemmän ja omassa divisioonassa pelaavia joukkueita. Tuolloin joukkuetta punnitaan sitten todenteolla, toivottavasti tervettä joukkuetta.

Joka tapauksessa ottaen huomioon loukkaantumiset niin hyvin on mennyt. Sarjataulukkoa kun katsoo niin jopa paremmin kuin monella hehkutetulla joukkueella. Metro on kuitenkin kova, on toki ollut sitä jo monen monta vuotta, että siinä mielessä tilanne ei ole uusi.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Suosikkijoukkue
Pittsburg Penguins
Katoinkohan väärin, mutta lähtikö se Noesen johonkin muualle? Jossain feedissä osu silmään...

On kyllä ollut järkyttävän huonoa tuuria nämä poissaolot viime aikoina. Mutta sitten taas toisaalta saadaan kehitettyä myös niitä marginaaliukkoja tällä tapaa, kun joutuu pelaamaan vähän niinkuin pakolla ja kairaamaan voittoja. Tulee vastuuta ja toivottavasti kehitystä siinä samalla.

Cama PENS!!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Noesen lähti waiverien kautta San Josen lämpöön. Viime yönä kairattiin voitto Oilersista ja nyt tuolta Kanadan länsirannikon kiertueelta on haettu 4/6 pistettä. Vielä levännyt Vancouver nurin ensi yönä niin se olisi täydet 6/6 pistettä ja loistava tapa lähteä pienelle joululoman vietolle!
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Noesen lähti waiverien kautta San Josen lämpöön. Viime yönä kairattiin voitto Oilersista ja nyt tuolta Kanadan länsirannikon kiertueelta on haettu 4/6 pistettä. Vielä levännyt Vancouver nurin ensi yönä niin se olisi täydet 6/6 pistettä ja loistava tapa lähteä pienelle joululoman vietolle!
Kyllä! Murraylle varmasti iso ottelu edessä, sillä valtikka on vaihtunut hienosti pelanneelle Jarrylle. Myös loman jälkeen b2b pelit, eli Murray lienee silloinkin saa startin.

Mitenhän Crosbyn prosessi etenee, liekö nähdään tämän vuoden puolella vielä pelissä?
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Regina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, Pittsburgh Penguins
Ei kummoinen peli. Vastustajan tähdet McDavid ja Draisaitl vakuuttaneet. Ei myöskään Malkinin kenttä ollut parhaimmillaan. Tasaista vääntöä ja pisteet meille. Lopussa Edmontonin Smith menetti hermonsa, kun Malkin ajoi maalille. Turhautuneen maalivahdin hermostuminen, kun olisi ollut muutama maali otettavissa kiinni. Hienosti tulee pisteitä huolimatta loukkaantumisista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Läntisen Kanadan vieraskiertueelta tuloksena lopulta kaksi voittoa kolmesta ottelusta eli hyvin sujunut visiitti jälleen kerran sinne. Viimeiseltä kymmeneltä tällaiselta kiertueelta saldona nyt 21-5-4 eli ovat olleet Penguinsille historiallisesti hyvin suotuisia vieraskiertueita.

Oilersia vastaan hyvää pelaamista. Oilers hallitsi kiekkoa hieman enemmän mutta pääasiallisesti Penguinsin puolustus sai heidät pidettyä maalintekosektorin ulkopuolella ja siten helpotettua Jarryn torjuntatyöskentelyä. Tolpatkin pelastivat sitten sopivasti muutamaan otteeseen. McDavidin nopeus saatiin neutraloitua täydellisesti eikä pystynyt sillä parhaalla aseellaan nousemaan ottelun aikana esille juuri ollenkaan. Penguins puolestaan sai pari läpiajoa ja niistä sitten kylmänviileää viimeistelyä pelaajilta. Ylivoima meinasi tehdä ottelusta taas tarpeellista vaikeamman päästämällä erän loppuun vastustajan nousemaan alivoimalla maalin päähän, mutta onneksi saivat virheensä kuitattua heti kolmannen erän alkuun.

Canucksia vastaan sitten tuli tappio. Ensimmäiseen erään ei yhtään laukausta kohti Markströmin vartioimaa maalia joten hitaasti lähti peli kulkemaan ja se maksoi tuon ottelun sitten. Ei tosin Canucksillakaan ollut kuin yksi laukaus siinä ennen kuin erän puolen välin jälkeen Penguinsille tuli jäähysuma ja Canucks pääsi pelaamaan pitkät pätkät kahden miehen ylivoimalla. Murray teki siellä tukun loistopelastuksia jotka vietiin lopulta tilastoista pois, kun niiden päätteeksi Canucks sai maalin tehtyä joka vietiin pois taululta 62 sekuntia sitä edeltäneen paitsion vuoksi. Kelloa sitten taaksepäin ja Canucksin myllytys sai jatkua. Lopulta saivat kaksi hyväksyttyä maalia tehtyä siinä ja Penguins kaivoi itselleen kuopan josta eivät pystyneet nousemaan ylös. Kahden viimeisen erän aikana sitä painostusta oli kyllä takaa-ajoasemassa pelattaessa ja Canucks puolestaan ei juurikaan laukonut enää ottelussa tuon jälkeen. Siellä kuitenkin esim. Rust tuhlaili paikkoja joista alkukauden on laittanut kiekkoa varmasti sisään. Canucks taas vähäisten laukausten vastapainona saivat pari laatupaikkaa parhaille pelaajilleen ja Penguinsin nousuyritys oli niiden myötä katkaistu.

Murraylle hyvin vaikea ottelu. Neljä päästettyä maalia ja vain 10 torjuntaa ei hyvää kuvaa anna, mutta ei noista maaleista mahtanut yhdellekään oikein mitään. Tosiaan sitä hylättyä maalia edelsi tukku loistopelastuksia Canucksin myllyttäessä kahden miehen ylivoimalla. Vaikea peli kaiken kaikkiaan maalivahdille. Mutta eipä tuolla pelillä voittoja torjuvalta Jarryltä oteta heti sitä vastuuta takaisin itselle.

Jack Johnsonista pitää vielä todeta että viime aikoina on alkanut tulla liikaa täysin alokasmaisia virheitä. Useimmat eivät ole kostautuneet (esim. se hyökkäyssinisen kiekonmenetystä seurannut Flamesin kahden miehen läpiajo) mutta tällä kertaa kävi niin. Kahden miehen alivoimalla pelattaessa täysin onneton purkuyritys suoraan päin ensimmäistä vastustajaa ja sitten joutui rikkomaan estääkseen maalintekopaikan. Sen aikana sitten tuo 2-0 maali jolla joukkue joutui heti syvään ahdinkoon. Alkukauden pelannut hyvällä tasolla siellä kolmosparissa mutta nyt puolustuspään loukkaantumisten vuoksi vastuu on lisääntynyt ja samalla alkanut tulla näitä virheitä. Eihän tuo lupaile hyvää joten toivottavasti Dumo ja Schultz palaisivat nopeasti takaisin.

Tästä nyt joulutauolle ja sen aikana sieltä toivon mukaan muutama pelaaja toipuisi pelikuntoiseksi. Erityisesti Crosbyä toivoisi takaisin heti tauon jälkeiseen b2b-sarjaan Predatorsia vastaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins palasi joulutauolta voitokkaissa merkeissä kun Predators kaatui kantrikaupungissa 5-2 lukemin. Jarryn hyvät otteet maalinsuulla jatkuivat ja jälleen sopivasti apuja myös tolpilta. Etenkin 1-1 tilanteessa Johansenin alivoimalla saaman vedon osuminen tolppaan oli onnekas Penguinsin kannalta, ja sen jälkeen nopeaan tahtiin Penguins pääsikin karkaamaan 3-1 johtoon sitten. Rinne oli toisessa päässä haparoiva ja pääsikin sen jälkeen sitten vaihtoon. Toisessa erässä Penguins kesti hyvin Predatorsin kovimmat takaa-ajoyritykset ja pääsi puolestaan laittamaan pari kiekkoa Saroksenkin taakse. Kolmas erä oli sitten Penguinsilta erittäin hyvää pelaamista ja ajan pelaamista pois kellosta. Ainoana miinuksena kolmanteen erään Malkinin kurittomuus.

Onnistumisia tuli laajalta rintamalta ja kaikki neljä kenttää pääsivät maalien makuun. Simon sai myöhäisen joululahjan Rinteeltä ja sen myötä sai katkaistua tuon pitkäksi venyneen maalittoman putkensa. Galchenyukille myös onnistuminen ja muutoin ihan hyvää pelaamista häneltä siinä McCannin johtamassa kakkoskentässä. Josko kolmas kerta sanoisi toden ja tällä kertaa sitten se vapauttava maali hänelle ja tästä nyt rupeaisi sitten tulemaan tulosta hyvään tahtiin jatkossa. Riikolan suoritus tuossa hänen maalissaan oli myös erinomaista, kuten oli myös Guentzelin esityö Rustin maaliin. Rust myös hyvin voitti kaksinkamppailun Ellistä vastaan ja sai mailansa vapaaksi jotta pääsi helposti siirtämään kiekon tyhjään maaliin. Kaiken kaikkiaan lupaava paluu kaukaloon joulutauon jäljiltä ja hienosti koko joukkueen vahvuisesti heti tuli tuloksentekoa.

Letangilta vaikeampi ottelu ja etenkin ensimmäisessä erässä oli jatkuvasti vaikeuksissa omalla alueella. Erän loppuun sitten hyvä vaihto hyökkäyspäässä häneltä ja kaksi viimeistä erää sujuivatkin jo hieman paremmin. Joka tapauksessa ei ollut Jack Johnson tällä kertaa se tuon parin epävarma puolisko. Myös Marinolla ensimmäisessä erässä kiekko pomppi lavassa omalla alueella, mutta onneksi Predators ei pystynyt käyttämään hyväkseen kahden Penguinsin kärkipuolustajan vaikeampaa avauserää.

Tänään sitten jatketaan Predatorsia vastaan, tällä kertaa teräskaupungissa. Eilen ei vielä nähty Crosbyn paluuta eikä hän ollut aamujäilläkään Penguinsin vahvuudessa joten ei liene vielä tänäänkään valitettavasti tekemässä paluutaan. Hörnqvist sen sijaan oli jo aamujäillä muun joukkueen mukana ja lienee siten lähimpänä paluuta noista loukkaantuneista pelaajista. Murraylle tärkeä peli edessä sillä ottelu ottelulta Jarry on viemässä häneltä ykkösmaalivahdin paikkaa. Tai no tähän väliin voi kyllä sanoa jo vieneen sen, onhan Jarry nyt aloittanut 11 viimeisestä 15 ottelusta, mutta vielä ei voida ihan pysyvästä vallanvaihdoksesta maalinsuulla puhua kuitenkaan. Toivotaan että sen suhteen Murraylla on tosiaan vielä sanansa sanottavana ja tänään lienee ensimmäinen uusi tilaisuus sille.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Jep, Rinne joutui yllättävän usein kaivamaan kiekkoa selän takaa, ja tosiaan mielenkiinto kohdistuu nyt siihen, miten Murray vastaa kilpailuun kotiyleisön edessä. Kaivetaanko Horny kokoonpanoon jo mukaan? 4pojoa olisi kyllän eriomainen b2b-matseista predsiä vastaan, joka tosin on tällä kaudella ollut vähän hukassa.

Edit: Vancouverissa Murrayn "bounce back" vesittyi täydellisesti, joten siinä mielessä jännä nähdä, mitä kotijoukkueen maalin tolppien välissä ensi yönä tapahtuu, kehonkieltä myöten. Onko riittävästi itseluottamusta tulla tarpeeksi paljon vetoja vastaan? Väitän, että Murraylla on pahimmat heikkoudet perustorjunnoissa, ja siinä, ettei hän pääse riittävästi vastaan vetoihin, ja sitten uppoaa kainalosta, kun pelaa kädet sivuilla peittääkseen tyhjää, sekä myös olan yli mahtuu, vaikkei veto edes menisi riman kautta. Tosi pienestähän nuo on kyllä kiinni. Sekunnin kymmenyksiä ja muutamia senttejä, mutta marginaalit huipulla ovat pienet. Toivotaan kurinalaista viisikkopuolustusta ja nollapeliä varmalla peruspelillä ja hyvällä rebound-kontrollilla :)
 
Viimeksi muokattu:
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Ei tullut Murraylle nollaa, mutta voitto sentään kuitenkin. Muuten kyllä totaalinen suunnan muutos pelissä, alku pens-komennossa, ja sen jälkeen valtin vaihto.
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Murraylle tosiaan voitto mutta neljä kiekkoa selän taakse jälleen. Etenkin tuo Nashvillen toinen maali oli sellainen joka Murrayn olisi pitänyt torjua ja se oli myös ottelussa käänteen tekevä kohta. Ennen sitä maalia Predators oli todella huono eikä Penguinsilla ollut ottelussa mitään hätää heidän kanssaan. Peli oli täysin Penguinsin komennossa siihen saakka. Sen maali myötä Predators kuitenkin sai eloa otteluun, alkoivat hallita pelitapahtumia ja nousivat sitten sieltä takaa rinnalle. Penguins alkoi joukkueena peruuttelemaan liikaa ja antoi Predatorsille ottelun hallinnan, ja Murray joutui urakoimaan sen jälkeen oikein kunnolla maalinsuulla pitääkseen joukkuetta pelissä mukana, mutta Predatorsin herääminen otteluun menee tuon helpolla taakse uponneen Predatorsin toisen maalin myötä suurelta osin Murrayn piikkiin.

Onneksi siellä lopussa jälleen Predatorsilta täysin turha hyökkäyspään jäähy ja Penguins sai nopeasti rangaistua heitä siitä tekemällä ylivoimalla voittomaaliksi jääneen 5-4 osuman. Penguins oli tuon Predatorsin tasoituksen jälkeen saanut peliään hieman kulkemaan jo, ja se synkempi vartin jakso oli takanapäin, ja hienoa että lopulta saivat kuin saivatkin otettua sen voiton varsinaisella peliajalla. Sen suhteen näytti heti alusta hyvältä kun kahteen ensimmäiseen vaihtoon heti maalit ja nopeasti myös kolmaskin maali Saroksen taakse ja alku muistutti siten edellisillan kamppailua, jossa niin ikään ensimmäisessä erässä kolme kiekkoa Predatorsin verkkoon ja heidän aloittavan maalivahdin ajaminen pois maalinsuulta. Lopulta meni sitten tosiaan tiukaksi kuitenkin Predatorsin nousun myötä, mutta kuten sanottua niin onneksi sieltä kuitenkin voitto irtosi ja siten joulutauolta paluun jäljiltä tuloksena heti tärkeät b2b-voitot Predatorsista.

Galchenyukilta jälleen onnistumisia ja vahvaa pelaamista. Upea syöttö Penguinsin toiseen maaliin ja hieno viimeistely neljänteen maaliin. Siitä se sitten lähtee.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy