Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsin harjoituksista hyviä uutisia tänään:

- Crosby oli mukana harjoituksissa ja siten lauantaina naamaan tulleessa kiekosta ei näyttäisi tulleen mitään jälkioireita.
- Malkin oli mukana harjoituksissa ei-kontaktia paidassa ja lopussa normaalisti. Tähtäimenä hänellä omien sanojensa mukaan paluu lauantaina Oilersia vastaan.
- Dumoulin ja Galchenyuk olivat täysivahvuisesti mukana harjoituksissa ja ovat huomiseen Philly-otteluun 'game-time decisions' eli todennäköisesti pelaavat.
- Myös loukkaantuneena ollut Adam Johnson oli mukana harjoituksissa eli sen myötä kaikki ylhäällä olevat ottivat osaa harjoituksiin.
- Trotman läpäisi waiverit viikonloppuna ja hänet lähetettiinkin jo pysyvästi AHL:ään.

Kentälliset harjoituksissa olivat seuraavanlaiset:

Guentzel-Crosby-Simon
Galchenyuk-Bjugstad-Hörnqvist
Kahun-McCann-Rust
ZAR-Blueger-Tanev
Johnson-Blandisi-Lafferty
(Malkin pyörähti välillä Bluegerin paikalla)

Dumoulin-Letang
Pettersson-Schultz
Johnson-Marino
Riikola-Ruhwedel

- Eli Galchenyukin tieltä siellä näyttäisi erinomaisesti pelannut Lafferty putoavan pois pelaavasta kokoonpanosta.
- Malkinin paluun jälkeen sitten vieläkin vaikeampi päätös ja siten Kahunilla, Aston-Reesella ja Bluegerilla huomenna edessään iso ottelu koska todennäköisesti tuosta kolmikosta joku putoaa 13. hyökkääjäksi.
- Johnson ja Blandisi lähtevät huomenna varmaankin AHL:ään jos ja kun Galchenyuk ja Dumoulin ovat pelikuntoisina ja heidät aktivoidaan IR:stä.
- Malkinin paluun jälkeen sieltä Lafferty lähtenee sitten AHL:ään koska on Marinon ohella ainoa waiver-vapaa pelaaja rosterissa ja Marino heistä on jo ottanut vakituisen paikan. Toisena vaihtoehtona sitten Ruhwedelin waiversiin laitto mutta kun sitä ei ole tähänkään saakka tehty niin eiköhän siellä haluta pitää jatkossakin kahdeksan puolustajaa ylhäällä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Adam Johnson ja Joseph Blandisi edellisen viestin odotusten mukaisesti lähetetty AHL:ään ja samalla Dumoulin sekä Galchenyuk on aktivoitu IR:stä 23 pelaajan rosteriin. Eli kaikki merkit viittaavat siihen että tuo kaksikko palaa kehiin tänään Flyersia vastaan.

Kauden ensimmäinen Battle of Pennsylvania edessä ja toivottavasti tämän myötä pistehanat aukeaisivat jälleen oikein todenteolla kapteenin osalta. Crosby on runkosarjassa tehnyt 99 pistettä Flyersia vastaan joten satasen rajapyykki rikkoutunee tänään ja sen siivittämänä Penguins liitää toivon mukaan voittoon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Crosby on parhaillaan aamujäillä veskareiden ja odotettujen healthy scratchien kanssa. Crosbyllä on joku erikoisuoja leuan kohdalla. Ei ole kuitenkaan koko naaman peittävä visiiri, mutta jotain siellä leuassa on lauantain jäljiltä vielä kipeänä kun on erikoissuojalle tarvetta. Taitaa olla ensimmäinen kerta kauden aikana kun Crosby ottaa osaa aamujäille ja yleensä tosiaan ainoastaan odotetut healthy scratchit siellä käyneet. Toivottavasti nyt Crosby tänään kuitenkin pelikuntoisena sitten.

Edit. Crosby pelaa tänään, kävi vaan testaamassa tuota erikoissuojusta.
 
Viimeksi muokattu:

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vakuuttavan voiton ottanut Penguins viime yönä, kun Philly kaatui numeroin 7-1. Muutenkin tärkeä voitto, sillä Metropolitanin divisioona on tänä vuonna tasainen, vaikka Capitals on pienen etumatkan jo ehtinyt ottamaan. Vastaavasti Philly on pari peliä vähemmän pelannut ja viisi pistettä takana.

Raporttien perusteella siellä on ollut hyvin työteliäs Penguins jäällä ja varsinkin Kahun ja Simon esiintyneet edukseen. Kahunilta varsinkin alkukausi on ollut jokseenkin pettymys, mutta Phillya vastaan näytti kyllä liitävän kentällä. Kyllä se ensimmäinen maali taisin jonkinlaisen gorillan sieltä selästä pudottaa.

Pitää katsoa, jos ehtii tarkemmin vielä katsoa pelin. Aamulla ei ihan kokonaan jaksanut jälkilähetyksenä katsoa. Bjugstadin johtama kakkosketju (laidoilla Hörnqvist & Galchenyuk) ei oikein saanut mitään aikaiseksi, joten Malkinin paluun myötä toivottavasti edellä mainituista herroista saadaan enemmän irti.

Lisäksi Bjugstadilta sopii odottaa enemmän, annetaan vielä tovi aikaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tosiaan upean tyylikäs 7-1 voitto Pennsylvanian paikallistaistosta Halloweenin kunniaksi. Ottelu ei muutoin mitään pelillisiä hienouksia oikein tarjonnut kun se ratkesi ensimmäiseen erään. Se olikin Penguinsilta erittäin hyvää pelaamista ja kiekko upposi hyvään tahtiin Elliottin selän taakse. Kahdessa viimeisessä erässä se oli lähinnä ajan pelaamista pois ja kahden pisteen varmistamista. Tilanteita pelattiin liiaksi ylisyöttelemällä, yksinkertaisemmalla ja itsekkäämmällä pelaamisella taululle oltaisiin voitu takoa ainakin kymmenen maalia. Hieno voitto kaiken kaikkiaan kuitenkin.

Crosbylle niitä kaivattuja onnistumisia enemmän ja pisteitä kolme kappaletta. Vähän jäi harmittamaan että hakemalla yritti hakea Guentzelin lapaa kolmannessa erässä siinä 2-1 hyökkäyksessä neljällä neljällä vastaan pelattaessa. Siitä olisi voinut itse laukoa kiekon maaliin ja siten kerätä sen neljännekin tehopisteen. Hyvä kuitenkin että niitä pisteitä nyt tuli ainakin se kolme kappaletta.

Kahunilta, Aston-Reeselta ja Bluegerilta kaikilta hienot näytöt rosteripaikan puolesta kun Malkinin paluu lähestyy ja yksi sieltä joutuu siirtymään sen myötä syrjään. Kahun sieltä peluutuksen perusteella kuitenkin nousujohteisista peliesityksistä lienee siirtymässä syrjään, koska Blueger ja Aston-Reese kuitenkin alivoimalla kellottavat isoja minuutteja ja ovat muutoinkin puolustussuuntaan vahvempia pelaajia. ZAR tuo myös aavistuksen verran kovuutta, tai vähintään nyt ainakin taklaushalukkuutta sinne. Erinomaisen hienoa kuitenkin että laadukasta syvyyttä on näin paljon että valmennus joutuu tekemään vaikeita valintoja ja siirtämään pelaavasta kokoonpanosta ulos pelaajia jotka ovat esityksillään ansainneet vastuuta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Joo ei lisättäävää yllä oleviin viesteihin, loistava peli Pensiltä ja saatiin Flyers näyttämään todella huonolta nipulta. Aina tuon toisen Pennsylvanian joukkueen voittaminen vaan tuntuu yhtä hyvältä! Lauantaina sitten vieraaksi saapuu Oilers ja kyllähän tuostakin pelistä pitäisi pisteet raapia eikä tahrata tilastoa, että Crosby on McDavidille voittamaton. Toivottavasti saataisiin myös Malkinin paluu tuolloin pelikentille, voisi kenties ylivoimaan tuoda jotain #71.

Murrayn vahvat otteet ja samoin Tanevin sekä Marinon pelaamisen taso lämmittävät mieltä tällä hetkellä kyllä mukavasti, Marino voisi vaikka lauantaina sen NHL-uransa avausmaalin tehdä nimenomaan Oilersin verkkoon.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Helsingin Jokerit
Pensin treenit menossa. Malkin tuli askiin heti mustassa treenipaidassa ja vetää ykkös-yv:ssä. Toivottavasti ei tuu takapakkia niin olis kokoonpanossa Oilersia vastaan.

Eilen huikea matsi olla paikan päällä. Meno vähän tosin lässähti varsinkin kolmannessa erässä kun peli oli ratkennut.

Lisää reissusta kun ollaan palattu takas Suomeen.
 

Liitteet

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Sam Lafferty lähetettiin torstaina AHL:ään ja teki viime yönä heti maalin WBS:lle. Odotettu siirto mutta teki kyllä upean vaikutelman alkukaudesta NHL:n puolella. Kuuluu ehdottomasti joukkueen tulevaisuuden suunnitelmiin nähdyn perusteella ja varmasti ensimmäinen ylöskutsuttava hyökkääjä jos ja kun sille on tarvetta kauden mittaan taas jossain vaiheessa.

Malkin puolestaan aktivoitiin eilen LTIR:stä ja kaikki ennusmerkit viittaavat siihen että tekee paluun tänään päiväottelussa Oilersia vastaan. Harjoituksissa vedelty seuraavilla kentällisillä:

Guentzel-Crosby-Simon
Galchenyuk-Malkin-Hörnqvist
McCann/Kahun-Bjugstad-Rust
ZAR-Blueger-Tanev

Dumoulin-Letang
Pettersson-Schultz
Johnson-Marino
Riikola-Ruhwedel

Kahun viiletti vuoroin siinä McCannin paikalla mutta todennäköisesti Kahun sieltä se ylimääräiseksi jäävä pelaaja tämän illan otteluun.

McDavidin Oilers tosiaan tänään vierailulla Pittsburghissa kello 19:00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Malkinilta voisi odottaa isoa paluuottelua tässä Crosby vs. McDavid vastakkainasettelulla mainostettavassa ottelussa.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
1 piste ja vähän valju maku. Etenkin Crosbyn 1. erän mestasta jäi naulaamatta, vaikka oli kyllä hyvän näköinen paikka. Muuten Smith nollasi pingut tehokkaasti.

Genon paluu askiin jätti vähän kaksinaiset fiilarit.

Bjugstadin sädekehä alkaa laskea, omissa papereissa tippunut jo turhakkeeksi
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Joo paikkoja oli paljon ja vetoja maalia kohden puolestaan sitten aika posketon määrä (yli 50), mutta Smith oli hyvä ja Pensin yritykset jättivät paljon parantamisen varaa. Malkinilta surkea paluu, näytti ihan siltä viime vuoden Malkinilta tuo eikä ollenkaan siltä mitä oli harjoituskaudella/ensimmäisessä pelissä. Bjugstad ei ole itseäni vakuuttanut missään vaiheessa, vaikeaa on ollut löytää Boninolle hyvää korvaajaa.

Eikä Crosbykaan nyt kovin kaksisesti ole pelannut sen alun pisteputken jälkeen, toki Flyersia vastaan oli hyvä, mutta tänään olisi pitänyt pystyä tekemään tehoja. Niitä kuitenkin kärkijätkiltä tarvitaan ja mitä tuosta Galchenyukista nyt oikein sanoisi? Välillä tekee pieniä oivaltavia asioita sekä näppäriä siirtoja, mutta eihän tuota vakavissaan voi kutsua Kesselin tasoiseksi pelaajaksi tällä hetkellä ei lähellekään. Aika rivimiehen oloinen pelaaja kyseessä, mutta annetaan vielä aikaa hänellekin...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
McDavid saatiin nollattua aikalailla täydellisesti tuossa ottelussa. Vastakkainpeluutuksessa häntä vastaan pelasivat lähinnä Crosbyn ja Bluegerin kentälliset ja kumpikin onnistui siinä täydellisesti. McDavidin kenttä joutui pelaamaan lähes koko ottelun omalla puolustusalueella ja tasaviisikoin McDavidille pelin aikana oikeastaan vain yksi tilanne (hyökkäyspään kiekonmenetyksen seurauksena 2-1 ylivoimahyökkäys Draisaitlin kanssa). Kaiken maailman edistyneet tilastot tietävät kertoa kuinka McDavidin kenttää dominoitiin äärimmäisellä tavalla ottelun aikana. Etenkin Letangilta läpi ottelun täydellistä puolustuspelaamista McDavidia vastaan ja pystyi eliminoimaan täydellisesti McDavidin nopeuden. Loppua kohden kun kentällä oli enemmän tilaa (ensin Oilersin yv:llä, sitten 4v4 tilanteessa ja jatkoajalla) McDavid pääsi muutamaan otteeseen enemmän esille ja sai luotua parempia tilanteita, mutta siitä yhdestä avopaikasta laittoi kiekoon sivuverkkoon ja muissa sitten Murray oli erinomainen maalinsuulla. Eipä tuota paremmin kuitenkaan maailman parasta hyökkäyspelaajaa voisi ottelun aikana pitää pimennossa. Siitä huolimatta hän joukkueineen pystyi nyt ensimmäistä kertaa sitten päihittämään Crosbyn joukkueineen.

Olihan tuo peli aika täydellisesti Penguinsin hallinnassa ja Oilers ei saanut pidennettyä hyökkäyspään painetta oikein missään vaiheessa. Ainoat tilanteet tasaviisikoin pelattaessa heille tulivat Penguinsin kiekonmenetysten seurauksena mutta muutamaa lukuunottamatta niissäkin sitten paikkaus toimi ja virheet eivät laatupaikoiksi päässeet muodostumaan useinkaan. Hyvää neljän kentän painetta läpi ottelun Penguinsilta ja ilman Smithin huippuottelua olisi kaksi pistettä jääneet Pittsburghiin. Onneksi kuitenkin Dumo sai lopussa alivoimalla tasoitettua jotta ei sentään nollilla hävitty ja jääty ilman pisteitä kokonaan. Jatkoajalla sitten mentiin vauhdilla päästä päähän ja lopulta Oilers sai tehtyä voittomaalin. Siellä kostautuivat hyökkäyspään ohivedot joiden myötä Oilers pääsi läpiajoihin pariinkin kertaan ja toisella vai oliko kolmannella niistä kiekko oli sitten Penguinsin verkossa. Sellaista tuo kolmella vastaan kolme jatkoaika, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, viihdyttävää huvia, mutta valitettavasti tällä kertaa lopputulos ei ollut Penguinsille suotuisa.

Malkinilta ei ihan toivotunlainen paluuottelu. Pelituntuman puute näkyi selvästi ja ei ollut kenttäkaveriensa kanssa vielä samalla aaltopituudella. Oli siellä hyviäkin asioita häneltä joiden pohjalta on sitten hyvä rakentaa jatkoa varten.

Crosbystä ylläolevan kanssa täysin eri mieltä. Jos "ei ole pelannut kaksisesti" tarkoittaa sitä että avausottelun jälkeen on pelannut Hart ja Selke-tason kiekkoa niin sitten ollaan kyllä samoilla linjoilla. Viimeisen seitsemän pelin ajan tehoilu on ollut hiljaisempaa mutta pelillinen taso kokoajan äärimmäisen korkeaa. Kun katsoo pistetilastoja syvemmälle niin tuolla pelaamisella en ole huolissani kapteenin pelistä alkuunkaan. Dominoivaa pelaamista, ykköskenttä luo tilanteita joka ottelussa kovaan tahtiin. Toki tämä on tulosurheilua ja niitä pisteitä odotetaan joka ottelussa mutta se ei ole realismia. Kunhan pelillinen taso pysyy tällaisenä niin kyllä se kiekko taas alkaa jossain vaiheessa säännöllisempään tahtiin löytämään tiensä vastustajan maaliin ykköskentän toimesta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Crosbystä ylläolevan kanssa täysin eri mieltä. Jos "ei ole pelannut kaksisesti" tarkoittaa sitä että avausottelun jälkeen on pelannut Hart ja Selke-tason kiekkoa niin sitten ollaan kyllä samoilla linjoilla. Viimeisen seitsemän pelin ajan tehoilu on ollut hiljaisempaa mutta pelillinen taso kokoajan äärimmäisen korkeaa. Kun katsoo pistetilastoja syvemmälle niin tuolla pelaamisella en ole huolissani kapteenin pelistä alkuunkaan. Dominoivaa pelaamista, ykköskenttä luo tilanteita joka ottelussa kovaan tahtiin. Toki tämä on tulosurheilua ja niitä pisteitä odotetaan joka ottelussa mutta se ei ole realismia.
En ole huolissaan ja en ole sitä mieltä, että pelaaja ei voisi pelata hyvin jos ei tee pisteitä. Voi pelata hyvin vaikka pisteitä ei tulisi, ja Crosby tekee niin. Kuitenkin, Crosbylta on lupa odottaa selke-pelaamisen lisäksi myös tehoja, yksinkertaisesti niitä pitää vain tulla. Tuolla pelillä niitä varmasti tuleekin, mutta nyt on ollut ruuti märkää, eilen oli myös kapteenilla paikat tehdä maaleja, mutta ei tehnyt. Pitäisi tehdä. Ei pelistä toiseen, mutta kuitenkin viimeiset seitsemän peliä ovat tuoneet vain 1+4, neljässä pelissä on jääty kokonaan nollille ja sitten tehotilastokin on vain +1. Joo, ei se omiin vuoda eikä ole tyyliin koskaan vuotanutkaan, mutta ei se poista sitä faktaa, että tehoja pitää tulla. Olenko huolissani? No en hemmetissä, kyllä tuolla pelaamisella niitä tehoja luulisi tulevan jatkossa, toki Crosbyn pitää itse myös omaa viimeistelyä parantaa. Paljon se on urallaan maaleja tehnyt, mutta aina se on silti ollut mielestäni aavistuksen turhan epäitsekäs pelaaja, aina pitää hakea kavereille ne huipputontit vaikka olisi jo itsellä hyvä maalipaikka.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tämän kauden ensimmäinen ottelu, joka tuli livenä katseltua. Ja olihan kyllä kerrassaan yhtä päätyä, mutta maalit jäivät uupumaan. McDavid pelasi varmastikin yhden uransa heikoimman ottelunsa tilastollisesti. Kertaakaan aiemmin runkosarjaottelussa hän ei ole jäänyt noin vähäiseen lukemaan ”5vs5 shot attempts for” -tilastossa. McDavidin ollessa jäällä Oilers sai siis 3 laukausyritystä ja omaan päähän niitä tuli samalla 27. Kyllähän tällaisen Penguinsin dominoinnin olisi suonut päättyvän voittoon, mutta eipä tällä kertaa.

Malkinille synninpäästö sinällään, että vasta palasi sairastuvalta, mutta kyllä oli taas järkyttävän heikkoa suorittamista häneltä melkeinpä vaihdosta toiseen. Toivottavasti parantaa tuosta paljon ja pysyy terveenä, sillä viime kauden otteet näyttävät hänen uransa suunnan olevan melkoisessa syöksykierteessä ja tällä kaudella olisi todellinen kasvojen pesun paikka, tai muuten ei voi hänen kohdallaan enää puhua lähellekään edes liigan top 10 -sentteristä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, PittsburghEhtihän se sairastupa olla tyhjillään taas yhden pelin ajan. Perinteiseen tapaan yhden palatessa joku toinen siirtyy sivuun.

Harmittava takaisku Hörnqvistin kaudelle kun oli saanut hyvän startin tähän kauteen heikosti sujuneen viime kauden toisen puoliskon jäljiltä. Toivottavasti 'longer-term' tässäkin tapauksessa tarkottaisi vain sellaista kuukautta eikä mitään sen pidempää poissaoloa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko RantanenEhtihän se sairastupa olla tyhjillään taas yhden pelin ajan. Perinteiseen tapaan yhden palatessa joku toinen siirtyy sivuun.

Harmittava takaisku Hörnqvistin kaudelle kun oli saanut hyvän startin tähän kauteen heikosti sujuneen viime kauden toisen puoliskon jäljiltä. Toivottavasti 'longer-term' tässäkin tapauksessa tarkottaisi vain sellaista kuukautta eikä mitään sen pidempää poissaoloa.
Minä taas toivon, että tää rotta pysyy mahdollisimman pitkään poissa. Pysyvät vastustajien pelaajat terveempinä.
 
Mörököl on Ice 2019

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Minä taas toivon, että tää rotta pysyy mahdollisimman pitkään poissa. Pysyvät vastustajien pelaajat terveempinä.
Aina huikeeta lukea näitä itkuja. Saa tykkäämään Hörnqvististä entistä enemmän. Pikaiset paranemiset.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Minä taas toivon, että tää rotta pysyy mahdollisimman pitkään poissa. Pysyvät vastustajien pelaajat terveempinä.
Minunkin mielestäni se taklaus MacKinnoniin oli hieman halpamainen temppu, mutta ei siinä teknisesti ollut mitään väärää tai rangaistavaa. Muutenkaan ei Hörnqvist mikään sika pelaaja ole vaikka onkin tuolla vastustajan maalinedustalla semmoinen tekijä, että varmasti aiheuttaa suoranaista vitutusta vastustajissa, niiden faneissa ja varsinkin vastustajien maalivahtien mielestä kyseessä on yksi iso kusipää. Kuinka monesti tuo on vastustajan pelaajan ajanut lasarettiin tms? Ei mulla tule mieleen kuin kaksi tilannetta, jossa vastustaja on hieman loukannut itseään McAvoy ja MacKinnon, mutta molemmilla kerroilla myös tämä vastapuoli on pystynyt peliään jatkamaan eikä ole missannut pelejä Hörnqvistin taklauksen johdosta.

Tuolla pelityylillä ei ole ihme, että Hörnqvist on vähän väliä sivussa, harmi juttu. Ensi yönä sitten kovassa vireessä olevan Bostonin kimppuun...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Voihan Möri ja Jari.

Kauden toinen ohi peli kotikatsomossa valittiin tähän peliin, jotenkin Boston väännöistä jäänyt aina kamala maku. Noh, Kamalan maun sai jo koosten perusteella. Vaikka propsit komeasta noususta, mutta voittomaali oli jotain ihan hirveää.

Marinolle eka täppä, jes!
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Hyi helvetti mikä peli Bostonissa, milloin tuolla on viimeksi onnistuttu edes voittamaan? Aivan karseaa perseilyä ja erityisesti maalivahdeilta molemmilta mitä vittua? DeBruskin 1-0 maali, Krugin 4-4 tasoitus ja Marchandin 5-4 voittomaali mitä vittua Murray ja Jarry noissa teki? No Krugin veto oli hieno annetaan se kunnia hänelle vaikka pienestä kulmasta laukoikin ja siinä mielessä vähän voi katsoa Jarryn suuntaan, mutta nuo muut mainitsemani maalit olisi pitänyt ottaa kiinni aina, aina! Crosbykin voisi miettiä Guentzelin kanssa kuviot uusiksi, hieno -4 tauluun ja vittu ei mistään sisään, ei mistään. Aina joku tuhnu laukaus patjoihin tai ohi tai milloin minnekin vaikka puoli maalia olisi edessä tyhjänä. Malkin on hidas kuten viime kaudella se terävyys mikä löytyi ennen loukkia on nyt poissa, mutta joitain oivaltavia suorituksia kuten tuo syöttö Rustin maaliin.

Ensiksi huolella pataan, sitten upea nousu vain jotta kaiken saa perseiltyä uusiksi. Joukkue tarvitsisi herätystä nyt ja sen herätyksen voisi suorittaa vaikka kapteeni omilla otteillaan. Murray on ollut niin perkeleen hyvä tällä kaudella, että toivottavasti tästä ei ala viime kauden sekoilut jotka vieläkin kummittelevat takaraivossa.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Crosbyn kenttä otti maalien muodossa pahasti takkiin ottelussa mutta ei peli hänen kentältään niin huono ollut kuin miinus neljä lukema tietäisi kertoa. Paikkoja ja tilanteita saivat taas luotua hyvin mutta jälleen ei ollut viimeistelyssä tarvittavaa terävyyttä. Sitten takaiskuista useampi menee tosiaan maalivahtien piikkiin. Toki olivat huippupelaajien hyviä vetoja mutta sellaisista paikoista joista veskarin pitäisi ottaa kopit. Olisi kyllä suotavaa että Crosbyn kenttäkin toki alkaisi jatkossa sitten tehokkaammin käyttämään omatkin tilanteensa hyväkseen, voisi silloin kapteenikin vielä taistella Art Rossista.

Maalivahdin vaihdon myötä joukkueelta upea nousu ja peli oli täysin Penguinsin hallinnassa siihen neljällä neljää vastaan pelitilanteeseen. Sitten oli pienestä kiinni ettei Malkin saanut kiekkoa pois Marchandilta ja päässyt läpiajoon omalta siniviivalta, mutta Marchand voitti taistelun kiekosta ja peli olikin heti sitten tasan. Malkinilta kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä ottelu ja selkeää parannusta edelliseen peliin nähden. Yhteistyö Galchenyukin ja Rustin kanssa toimi näyttävästi useaan otteeseen. Myös Bjugstadilta ja Kahunilta vahvat esiintymiset siellä.

Tästä pelistä olisi ansaittu kyllä ainakin piste tuon hienon nousun myötä mutta jälleen yksi tasainen ottelu josta ei kiitoksena yhtään mitään lopulta. Näitä pitäisi paremmin pystyä kääntämään omaksi eduksi jatkossa.

Letang otti jossain vaiheessa kolmannessa erässä osumaa ja häneltä jäi väliin suurin osa erästä. Toivottavasti ei käynyt pahemmin ja olisi kunnossa seuraavaan otteluun.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Sam Lafferty kutsuttu takaisin ylös NHL:n puolella paikkaamaan Hörnqvistia ja tarjoamaan ylhäälle 13. hyökkääjän. Varmaan jossain vaiheessa pääsee rotaatiossa sitten pelaamaan jonkun tilalla.

-------------------

Huomenna (tai pe-aamuna Suomen aikaa) vastassa kymmenen ottelun voittoputkessa seilaava Islanders. Mikäs sen mukavampaa olisi kuin käydä siellä katkaisemassa se heidän voittoputkensa ja samalla kuitata hieman viime kevään sweeppiä.

Penguinsin ylivoima ei ole onnistunut maalinteossa sitten lokakuun 13. päivä Jetsiä vastaan pelatun ottelun. Tällä hetkellä meneillään yhdeksän ottelun ja yhteensä 22 ylivoiman mittainen maaliton putki. Jos joukkueessa on tällä hetkellä joku iso ongelma-alue niin se on ylivoima. Tasaviisikoin peli kulkee kyllä mallikkaasti ja joukkue on useimpina iltoina kuskin paikalla, ja pystyy dominoimaan neljän kentän voimin otteita siellä, jos ei koko 60 minuuttia niin ainakin isoja jaksoja illasta toiseen. Näin vaikka siellä nyt karvaita tappioita onkin koettu tiukoissa maalin otteluissa viime aikoina. Mutta ylivoiman tehottomuus on yksi osa-alue jonka pitäisi parantua jatkoa silmällä pitäen ehdottomasti. Malkinin paluu varmasti piristääkin sitä ja on se nyt kahdessa viime ottelussa näyttänyt jo paremmalta, ainakin ajoittain, ainoastaan viimeistely on tökkinyt.

Näissä ilman yv-maalia menneissä yhdeksässä ottelussa on jääty yhteen tai nollaan ylivoimaan yhteensä neljässä ottelussa eli ei niitä mahdollisuuksiakaan ole suotu paljoa viime aikojen otteluissa. Oilers-pelissä nyt kuitenkin oli ihan lähimuistin otteluista ollut enemmänkin tilaisuuksia ylivoiman pelaamiseen tarjolla, eli joinain iltoina pillikin on sentään soinut useampaan kertaan. Mutta kun useana iltana mahdollisuudet vähissä, niin sitäkin tärkeämpää olisi käyttää tehokkaasti hyväksi ne harvat mahdollisuudet sitten.

Ylivoiman tehottomuus on myös yksi tekijä kapteenin viime aikojen hiljaisemmassa tehoilussa, sillä pitkässä juoksussa niitä pisteitä ei illasta toiseen pysty pelkästään tasaviisikoin tekemään yksikään pelaaja. Tällä kaudella vähintään 15 pistettä tehneistä Crosbyn kolme yv-pistettä onkin pienin saldo (tasoissa parin muun pelaajan kanssa), kun taas tasaviisikoin edellä ainoastaan Draisaitl ja Bruinsin hurjavireinen ykköskentän laiturikaksikko. Eli ei muuta kuin ylivoima nyt toimimaan ja sen myötä kapteenillekin sitten taas tiheämpään tahtiin tehoja tililleen.

Eli laitetaan seuraavaan otteluun tilaukseen onnistumisia ylivoimalla ja Islandersin voittoputken katkaiseminen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Letang sivussa ainakin tulevasta Islanders ottelusta, tätä ei olisi kaivattu just nyt.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Letangilta jää tämän illan ottelu väliin edellisessä pelissä tulleen alavartalovamman vuoksi. Puolustus joutuu nyt kovaan testiin ilman ykköspuolustajaansa.

Murray on maalissa ja hänellä olisi nyt edellisen ottelun jäljiltä tasonnoston paikka ja sitä tarvitaankin erityisesti tänään Letangin ollessa sivussa.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Nyt on kyllä pahat merkit ilmassa. Vastakkain tulikuuma isles, ja levällään oleva pens. Nyt kuitenkin lapsenomaisen uskon saattelemana aion matsin katsoa, ja nähdä kentällä tiiviin ja työteliään, pelin hot zonessa olevan Penguins-lauman, joka nappaa voiton varsinaisella peliajalla. "Isän ja pojan" - 4 oli viime matsiin sellainen lukema, joka ei saa toistua enää ikinä milloinkaan. Pyhähenki tajusi vissiin hyppiä vaihtoon oikeaan aikaan, kun merkkautti "vain" - 3 itselleen.
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Njooh, shokkialun alun jälkeen peli uomiin, sitten ylivoima. Vaikkei Kesseliä enää ole yyveellä viivassa, niin näköjään silti se vuotaa.
Kolmen takaiskun jälkeen jengi vääntää itsensä 7 minuutissa 0-3 asemasta 3-3 tilanteeseen kolmannessa erässä; upea nousu! Jatkoilta vielä lisäpiste matkaan, niin kyllä kelpaa, vaikka saman divarin vihu olikin vastassa (tarkoitan tällä sitä, että harmi että isles sai edes tuon yhden pojon). Nyt C&J merkkautti vain 0+0 ja - 2 per kärsä. Etenkin ekassa maalissa Crosby surffaili maalin sivussa/takana, kun olisi vaan pysynyt siinä keskustassa. Herätys Disney!

2 pojoa ja komea nousu pelistä, joka näytti jo luisuneen käsistä. Ainiin, ylivoimalle vois keksiä jotain.
 
Viimeksi muokattu:
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy