Pittsburgh Penguins 2019–2020

  • 285 848
  • 1 004

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On tämä kyllä perseestä kun jatkuvalla syötöllä on ukkoa telakalla niin perkeleesti ja vielä ihan näitä kärkiheppoja. Joku viikon huili olisi voinut olla ihan hyväksi vain kun pelit ovat menneet Crosbylta (ja ihan yhtälailla myös Guentzelilta) melko huonosti viime ajat, mutta onhan tuo kuuden viikon huili kova kolaus (taas). Jälleen kerran joukkuetta mitataan oikein kunnolla, tästä jos selviää kuivin jaloin ja ollaan playoff-paikassa kiinni vuodenvaihteen tienoilla niin voi alkaa kenties odottamaan keväältä jotain. Leikkaus oli kuitenkin ehdottomasti oikea päätös tähän väliin, sama vamma on vaivannut Crosbya koko alkukauden.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eipä jäänyt kerrottavaa siitäkään matsista. Devilsin 2. maali oli kyllä sellainen taidonnäyte pinguilta, ettei paskemmasta väliä. Ja eipä se 1. maalikaan ihan suotuisasti pomppinut. En tiedä taas mitä odottaa illan peliltä, Toronto on kuitenkin astetta kovempi porukka.

JJ, eka maali kliinisesti pää ylhäällä ranteella yläpeltiin 91 matsin maalittoman putken jälkeen. Siitä Genolle mallia.
Hyvää oli se, että viivasta ammuttiin paljon, mutta takaränni soi liian monta kertaa
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Oli siellä paikkoja riittämiin voittaa peli, mutta jotenkin tahmeaa on tuo tekeminen ja samalla omissa pomppii kummallisesti. Toinen maali oli Pensin kannalta ihan karsea, jo viime kaudelta tuttu surkea ylivoima sen kuin jatkuu ja heti perään ensiksi viivanpäällä koomailee Marino (joka on muuten ollut alkukauden ehdoton positiivinen yllättäjä) ja sitten vielä kruununa omissa tuo Murrayn sekoilu. Eipä tuo pelaaminen vakuuta yhtään, Malkin alkaa näyttämään menneen talven lumilta, ei ole enää se top-3 sentteri mitä oli vielä pari kautta takaperin. Kauden alku lupasi hyvää, mutta loukkaantumisen jälkeen sieltä on tullut takaisin se viime kauden Geno jolla jalka painaa koko ajan ja kaikki oivallukset jne. puuttuvat lähes kokokaan pelistä. Kannatti myös ulostaa se Kessel tuosta joukkueesta, voi helvetti tuota Galchenyukin pelaamista kun ei saa yhtään mitään fiksua aikaa. Joissain peleissä mies on kyllä päässyt kiitettävästi paikoille, mutta surkeita viimeistely-yrityksiä on nähty, tosin eipä meidän tähtienkään viimeistely-yritykset paljon hurraahuutoja aiheuta joten samaan kastiinhan tuo menee. Guentzelilta olisi myös kiva nähdä joskus jotain tekoja ilman Crosbya rinnalla, kuitenkin hänenkin palkkansa on nykyään sen verran iso, että soisi pystyvän edes kohtalaisesti tehoilemaan vaikka vierellä ei olisikaan se kasiseiska.

Murray oli pitkään joukkueen paras pelaaja ja on vieläkin ollut ihan hyvä, mutta nyt on taas alkanut näkymään viime kauden syntejä. Hyvä peli, mutta heppoinen maali sinne selän taakse ja joukkue häviää yhdellä, vastustajan maalivahti torjuu semmoiset 40 kertaa pelissä voittaen maalivahtipelin selvästi. Ei paljon hienot torjunnat lohduta jos sinne seläntaakse uppoaa helppoja joka toisessa pelissä.

Posia voi antaa Taneville ja Marinolle, molemmat ovat olleet hyviä. Riikola on parempi kuin Johnson joten toivoa sopisi, että JJ saataisiin kaupattua vielä jonnekin. On vääryys, että JJ saa pelata ennemmin kuin Riikola.

Joukkue majailee villikorttipaikalla Flyersin perässä ja takana on semmoisia joukkueita kuin Tampa ja Toronto. Jos tahti ei muutu niin playoff-putki katkeaa, sillä kyllä nuo Tampa ja Toronto koneensa käyntiin vielä saavat. Tampa onkin alkanut jo heräilemään. Caps on jo karannut tuttuun tyyliinsä ulottumattomiin, ikävän vahvasti tuo Isles vain jatkaa ja Carolina on pisteen edellä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jääkiekko on siitä ihmeellinen ja samalla hieno laji että yhtenä iltana lukuisista paikoista mikään ei meinaa upota sisään, mutta sitten heti seuraavana päivänä kiekko löytää tiensä ahkeraan tahtiin vastustajan verkkoon. Näin kävi tänä viikonloppuna Penguinsille kun ensin perjantaina lukuisista laatupaikoista huolimatta Devilsin tulokasveskarin taakse saatiin kiekko ainoastaan kertaalleen, mutta seuraavana päivänä sitten Leafsin tulokasveskarin taakse kiekko upposi kuusi kertaa. Eihän tuo Kaskisuo mitään erityisen huonoa debyyttiä pelannut vaan edessä oleva Leafs-joukkue oli viisikkona aika kuutamolla läpi ottelun ja etenkin tuon menestyksekkään valmentajanhaaston ja siitä tulleen 4-0 osuman jälkeen luovuttivat ihan kokonaan. Mutta samalla Kaskisuo ei pystynyt myöskään pitämään huonosti edessään pelannutta joukkuetta mukana ottelussa, ja tällä kertaa Penguinsin maalinsuulla oli se parempi maalivahti. Jarryltä hyviä torjuntoja, etenkin ensimmäisessä erässä, ja oli yksi voiton takuumiehistä. Malkinilta myös suveereni peli vastustajan kärkisenttereihin (Tavares ja Matthews) nähden ja sen myötä Malkinin koko hänen uran ajan kestänyt Leafs-dominointi sai hienoa jatkoa. Kaiken kaikkiaan hieno ottelu koko Penguins-joukkueelta.

Penguins on nyt pelannut kautta 20 ottelua ja kokonaisuudessaan voi sanoa kauden ensimmäisen neljänneksen sujuneen peliesitysten puolesta erinomaisesti. Noista 20 ottelusta ainoastaan ensimmäisen Penguins pelasi huonosti. Sen jälkeen jokaisessa ottelussa Penguins on pelillisesti vähintään tasaväkisesti pelannut vastustajan kanssa, ja useimpina iltoina tasaviisikoin ollut se niskan päällä ollut joukkue. Edes tappioasemassa joukkue ei ole missään vaiheessa luovuttanut vaan tehnyt takaa-ajajan roolissa hienoja nousuja rinnalle ja ohitsekin useampaan otteeseen. Tulokset eivät ole jokaisena iltana vastanneet peliesityksiä ja sen vuoksi sijoitus sarjataulukossa tällä hetkellä (ensimmäinen villi kortti-paikka) ei vastaa joukkueen alkukauden otteita, mutta jos peliesitysten perusteella joukkueita arvioitasiin nousisi Penguins sarjataulukossa usean sijan korkeammalle. Tappiollisista peleistä avausottelua lukuunottamatta peliesitysten pohjalta kaikki olisivat olleet voitettavissa, ja kun jätetään tyhjiin tehdyt osumat pois laskuista Penguins on hävinnyt yli maalilla ainoastaan kauden ensimmäisen sekä kolmannen ottelun. Ja vaikka useana iltana lukuisat maalintekopaikat eivät ole realisoituneet maalien muodossa toivotulla tavalla, on Penguins kuitenkin jo viisi kertaa tehnyt ottelussa vähintään kuusi maalia tällä kaudella eli kun joukkue on päässyt maalien mausta kiinni on verkkoja heiluteltu sitten kerralla oikein kunnolla neljäsosassa pelatuista otteluista. Tässä vaiheessa voi siten olla erityisen tyytyväinen joukkueen esityksiin ja esimerkiksi vuoden takaiseen alkusyksyyn verrattuna Penguins on pelillisesti valovuoden edellä.

Huonoina puolina sitten nuo jatkuvat loukkaantumiset jotka eivät millään tunnu hellittävän vaan jatkuvat vuodesta toiseen. Crosby/Malkin-aikakaudella joukkue on nauttinut valtavan määrän menestystä ja aina osoittanut mahtavaa venymiskykyä loukkaantumisten keskellä, mutta samalla voi todeta että niiden loukkaantumisten vuoksi joukkue on vuosien aikana menettänyt myös valtavan määrän maksimipotentiaalistaan. Toivotaan että tällä kaudella sitten kuitenkin loukkaantumiset saadaan hoidettua alkukaudesta alta pois, joukkue hiottua niiden aikana nähdyn kaltaiseksi tiiviiksi ja hyvähenkiseksi nipuksi, ja sitten toisella puoliskolla täydellä ja terveellä miehistöllä mennään päätyyn saakka.

Loukkaantumisten ohella toinen ongelma alkukaudesta on ollut ylivoima. Toisaalta loukkaantumisten taakse voi mennä sen osalta kun ykkösylivoima ei ollut tainnut kauden ensimmäistä ottelua lukuunottamatta päästä pelaamaan yhtään ottelua ideaalisella koostumuksella, ja kun vuosikaudet ylivoima kulki kesällä kaupatun Kesselin kautta niin siinä oli odotettavissakin jonkinlaisia sopeutumisvaikeuksia alkuun. Noista huolimatta olisihan sen pitänyt toimia paljon paremmin kuin mitä se on tähän mennessä toiminut (yv% on 14.5 joka on vasta 24. paras), ja usea noista hävityistä maalin otteluista olisi voinut kääntyä Penguinsin eduksi paremmin toimineella ylivoimalla. Valoa on kuitenkin tunnelin päässä ja nyt tällä viikolla joukkue teki kahdessa kolmesta pelatusta ottelusta yhden ylivoimamaalin, joten onnistumisia on hieman alkanut tulemaan. Leafsia vastaan viime yönä ainoasta ylivoimasta joukkue iski maalin ja se oli tärkeä avausmaali ottelussa. Ne avausmaalit ovat kiertäneet Penguinsin viime peleissä kaukaa ja sen vuoksi tuo olikin nyt iso osuma ja siivitti joukkueen hienoon voittoon. Tuo on vain yksi osoitus ylivoimapelin tärkeydestä, joten jatkossa toivon mukaan tämän viikon tahtiin (2/7 eli 28.6%) tulisi onnistumisia.

Ylivoiman vastapainona sitten alivoima on ollut erinomaista (89.1% joka on toiseksi paras) ja mikä tärkeintä ne vastustajan ylivoimatilanteet on saatu pidettyä määrältään harvalukuisina eli pysyttyä hyvin poissa jäähyaitiosta.

Ei tässä yksilöihin nyt ole tarvetta sen tarkemmin tarttua vaan voi todeta että jokainen siellä on omalta osaltaan täyttänyt roolinsa ja paikkansa joukkueessa. Osalta voi ja pitääkin saada vielä nähtyä enemmän tulosta, eli lunastamatonta potentiaalia on vielä useamman yksilön osalta, ja vastaavasti usean osalta voi toivoa nähdyn kaltaisten otteiden saavan jatkoa, eli ovat pelanneet joko odotusten mukaisesti tai sitten niiden ylitse. Joukkueena Penguins on pelannut erittäin hyvää jääkiekkoa kauden ensimmäisen neljänneksen ajan.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joo, ei kauheasti ylläolevaan lisättävää. Toronto oli kyllä todella huono, helpot pisteet heiltä tällä kertaa. Alkuun oli hieman häivähdystä siitä vanhasta kunnon Malkinista kun tuntui vaihdosta toiseen dominoivan peliä, vähän nosti jalkaa kaasulta sitten ikävä kyllä, olihan tuota kiva nähdä kuitenkin. Noista loukkaantumisista sen verran, että onhan noilla tietenkin oma vaikutuksensa aina kokonaiskuvaan. Taisi olla Nyholmin vetämä podcast "Total NHL For Ever" jossa nostivat Pensin loukkaantumiset myös pikaisesti esille ja totesivat, että onhan se ihan eri asia noiden loukkaantumisten kanssa puskea eteenpäin kuin vaikka Capsilla kun eihän heidän kärkijätkänsä paljon pelejä tunnu missaavan. Pens on kuitenkin aina joutunut näiden loukkaantumisten kanssa painimaan melkoisesti, lasisia ukkoja nämä meidän tähtipelaajat ikävä kyllä. Hyvin on kuitenkin Sullivan saanut jätkät piiskattua semmoiseen taistelumoodiin ja jos vain Malkin pystyisi noita tehoja nyt tekemään hyvin niin ihan hyvät mahdollisuudet olisi pysyä kohtalaisissa asemissa vuodenvaihteeseen asti jolloin toivottavasti sairastupa on saatu tyhjäksi.

Ensi viikko on kyllä todella iso viikko kun kohdataan Isles kahdesti ja sitten vielä Devils. Noista olisi pakko raapia voitot niin saataisiin tuota eroa Islesiin kurottua ja puolestaan Devils ja heidän orastavaa nousua olisi hyvä hieman jarruttaa kun niskaan kuitenkin hönkivät jo.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ekan erän ehdin synnytysosastolla kännykältä katsomaan, ja näyttipä vauhdikkaalta ja hyvältä pelaamiselta! Ja sitten kun tuleva mahdollinen penguins pelaaja (:D) oli onnellisesti tässä maailmassa, niin tuloksista sitten ilmeni komea 6-1 voitto! Hieno yö kaikin puolin :)

Genolta hyvää pelaamista ekassa erässä ainakin!
Boscon paalutukseen on helppo yhtyä, peli on näyttänyt toimivahkolta ja yrityksen määrä kentällä toiveita antavalta useassa matsissa tällä kaudella! Isona miinuksena juuri tuo ylivoimapeli, joka tuntuisi kuitenkin suoraviivaisempana olevan parempaan päin, ehkä...
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Islanders kävi kuittaamassa parin viikon takaisen tappionsa vastaavalla tavalla eli nousemalla usean maalin tappioasemasta kolmannessa erässä tasoihin ja voittamalla sitten jatkoajalla. Islanders itse asiassa nousi nyt kahdesti kahden maalin takaa tasoihin, eli ei Penguinsille voi puhtaita papereita antaa ottelusta kun kaksi kertaa menettivät johtoaseman. Etenkään viimeisestä viitosesta ei voi oikein kiitosta jaella, kun ensin hienosti onnistuttiin nollaamaan Islandersin ylivoima mutta heti sen päätteeksi koko nelikko (viides tulossa juuri pois jäähyaitiosta) konttaa siellä maalinedustalla ja Islanders-pelaaja pääsee vapaasti iskemään kavennusmaalin. Tuo oli ainoa viidestä jonka voi jollain tapaa nähdäkseni laittaa osittain Murrayn piikkiin, kun heittäytyi jäihin ja teki itsensä pieneksi, vaikka toki kenttäpelaajat siitä saavat eniten vastuuta kantaa kun vapaasti päästivät Islandersin pelaajat rakentamaan maalintekopaikan. Murraylta muutoin hyvä peli viidestä takaiskusta huolimatta ja teki useita isoja torjuntoja siellä. Sitten tuo lopun pelaaminen oli ihan liian passiivista Penguinsin viisikolta ja Islanders sai rauhassa viivalla liikutella kiekkoa. Ei Pulockin laukauksella varustettua pelaajaa saa noin vapaasti päästä vetelemään lämäreitä siellä, ja sitten hieman muutti vielä Bluegerista suuntaa ja Murraylla ei saumoja sen kanssa. Loppu olisi pitänyt pystyä puolustamaan paremmin ja johtoasema saatu turvattua loppuun saakka. Mutta ei voi sanoa etteikö Islanders ansainnut pisteitä ottelusta. Melko tasainen peli kokonaisuudessaan mutta Islanders kuitenkin hieman niskan päällä nähdäkseni, ja etenkin Barzalin kenttä oli alati vaarallinen ja sai pyöritettyä peliä Penguinsin päässä.

Schultzille sitten iso miinus jatkoajan viimeisestä vaihdosta kun Penguins menetti kiekonhallinnan kahdesti hänen huonojen syöttöjen vuoksi, ja jälkimmäisestä niistä Islanders kävi sitten iskemässä maalin.

Torstaina sitten revanssia hakemaan vieraista Islandersia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pakko myöntää, että tuo tappio syö miestä. Ei sillä, että Pens olisi peliä jotenkin vienyt, mutta silti siinä 4-2 tilanteessa oli semmoinen tunne, että tämä kääntyi nyt kotijoukkueelle. Jäähykin siinä tapettiin jälleen kerran hienosti, mutta perään sitten alkoi ne sekoilut. Tuo tasoitusmaali oli Pensin kannalta todella halpa, mitä hittoa Blueger ja kumppanit siellä touhusivat oikein?! Varmaan viisi pitkää kiekkoa siihen ja muutenkin Blueger kävi häviämässä kaikki aloitukset ja sitten kuten Bosco yllä totesikin niin aivan liian passiivista oli tuo pelaaminen 6vs5 tilanteessa jonka Isles ja Pulock käyttivät hyödykseen. Jatkoajalla Schultz olikin sitten todellinen antisankari menettäen kiekkoa tämän tästä ja lopultahan se kostaantui. Oli kyllä muutenkin jatkoaika ihan hirveää paskaa näin suoraan sanottuna, ei paljon hyökkäyksiä saanut Pens rakenneltua.

Ei siinä, tärkeitä pisteitä menetettiin tai nimenomaan siis annettiin vastustajalle. NHL:ssä tuo jatkoajalle venyminenkin on jonkinlainen puolivoitto jo, typerä on pistesysteemi ei voi muuta sanoa. Toivottavasti joskus kopioivat Suomesta tuon kolmen pisteen systeemin jolloin jatkoaikavoitto ei ole yhtä arvokas kuin varsinaisen peliajan voitto ja jatkoaikatappio ei tunnu puolivoitolta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Penguins teki Blackhawksin kanssa farmisiirron jossa Joseph Cramasson vaihtui Graham Knottiin. Penguinsin kannalta tuossa haetaan joustavuutta rosteriin kun siellä AHL:ssä on tämänkin jälkeen enemmän veteraaneja kuin mitä otteluissa saa peluuttaa. Knott puolestaan pelaa viimeistä ELC-kauttaan ja tämän saa vapaasti siten lähettää ECHL:ään, joten purkaa hieman tuota veteraanipelaajien runsautta AHL:ssä.

Muutoin muutamia uutisia AHL:n ja organisaation muiden lupausten suunnalta:

- Kasper Björkqvistin ensimmäinen ammattilaiskausi tuli päätökseen ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Björkqvist kävi marraskuun alussa polvileikkauksessa ja toipumisaikataulu on kuusi kuukautta, joten ei taida ehtiä tämän kauden aikana enää kaukaloon. Saldoksi jäi kuusi pelattua ottelua ja yksi tehty maali.
- Filip Hållander mursi jalkansa syyskuussa kauden toisessa SHL-ottelussaan ja on ainakin jonnekin joulun tietämille saakka sivussa peleistä. Nähtäväksi jää jääkö U20-kisat väliin tuon vuoksi vai ehtiikö toipumaan pelikuntoiseksi niiden alkuun mennessä.
- Pierre-Olivier Joseph on ollut sivussa peleistä viimeisen kuukauden ajan monon (pusutauti tms.) vuoksi. Päävalmentaja Velluccin mukaan on menettänyt taudin aikana painoa ja voimaa, eli juuri niitä mitä hänen kropassa alun alkaenkaan ei ollut tarpeeksi. On lähellä pelikuntoiseksi toipumista kuitenkin.
- Niclas Almari on ollut nyt pari viikkoa sivussa loukkaantumisen vuoksi ja ei ole vielä lähellä pelikuntoiseksi toipumista.
- Emil Larmi on ollut viimeisen kuukauden sivussa peleistä mutta on nyt toipunut pelikuntoiseksi. WBS:ssä on nyt tuon myötä sitten kolmen maalivahdin rotaatiotilanne (DeSmith/Larmi/Tokarski) jatkossa.

Organisaation kärkilupauksia siten koskettanut sama kirous loukkaantumisten suhteen kuin NHL:n puolella olevia pelaajiakin.

WBS on kuitenkin päässyt hitaamman alun (lokakuu saldolla 4-4-1) jälkeen hyvään vireeseen marraskuussa (saldo 6-1-1) kaikkien näiden loukkaantumisten sekä ylösnostojen keskellä. Tällä hetkellä ovat viiden ottelun voittoputkessa jonka aikana ovat päästäneet ainoastaan kolme maalia.

-----------------------------

Schultz jätti eilen harjoitukset kesken ja ilmeisesti kyseessä nivusvamma. Vamman vakavuudesta ei kuitenkaan tietoa vielä. Loukkaantumiset eivät millään suostu kuitenkaan hellittämään otettaan joukkueesta. Klassisesti juuri kun Hörnqvist on toipunut siihen kuntoon että on tämän illan otteluun GTD eli luultavasti tulee pelaamaan, niin heti toinen tärkeä pelaaja sitten tippuu mahdollisesti vahvuudesta pois. Näin tuntuu Penguinsille käyvän aina kun yksi pelaaja tekee paluun sairastuvalta.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nick Bjugstad käynyt leikkauksessa ja on sivussa vähintään 8 viikkoa, ei tule ikävä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kolmas ottelu tällä kaudella Islandersia vastaan ja kolmatta kertaa jatkoajalle. Vastustaja oli siellä jälleen parempi, kuten tiistainakin, ja tuo 3v3 peli ei ota sujuakseen. Crosbyn ja Letangin poissaolo näkyy siellä karulla tavalla. Piste oli kuitenkin ihan hyvä saavutus, kun se meinattiin hukata kurittomuuteen ja jäähyilyyn. Hörnqvist kuitenkin osoitti tärkeytensä heti iskemällä maalin edestä tasoitusmaalin ilman veskaria pelattaessa lopussa. Hyvää vieraspelaamista kuitenkin Penguinsilta jäähyilyä ja lopputulosta lukuunottamatta. Tasaviisikoin peli oli hyvin hallussa etenkin kaksi ensimmäistä erää ja Islanders ei juurikaan tilanteita saanut aikaiseksi.

Islanders rokotti näissä b2b-peleissä useasti voitettujen aloitusten jälkeen, ja siinä on toinen osa-alue jossa Crosbyn poissaolo näkyy merkittävästi. Sentterinä pelaamaan kykeneviä löytyy paljon riveistä, mutta aloituksissa Crosbyn lisäksi kukaan ei ole hyvä. Bjugstad siellä olisi toiseksi paras aloittaja, huolimatta alkukauden heikosta prosentista, joten ei hänenkään poissaolo auta tilannetta. Malkin sentään petrannut mutta ei tuo pelkästään riitä. Matt Cullen voisi nyt kädestä pitäen opettaa nuo McCannit ja kumppanit voittamaan aloituksia.

Tuomareista on aina turha valittaa mutta ottivat viime yönä roolia turhan paljon. Guentzelin ylimääräinen kakkonen oli yksi käännekohdista ottelusta ja se vihellys oli naurettava. Koko väkivaltaisuusjäähykin kyseenalainen mielestäni, mutta ei sen lisäksi nyt suun soitosta voi lyödä kylkeen toista kakkosta. Jos tuomari pahoitti mielensä niin käytöskymppi sitten Guentzelille olisi kuulunut kakkosen sijasta. Muutoinkin kyseenalaisia vihellyksiä ja viheltämättä jättämisiä ottelussa (kuten kaksiminuuttiset viitosten sijasta lopun tappelusta ZAR:lle ja Leelle).
 
Viimeksi muokattu:

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Vaikka joukkue on kamppaillut vajaamiehisenä hyvin, niin tämä kausi tuntuu olevan yhtä taistelua ja vastaiskuja toisensa perään. En ole heittämässä pyyhettä kehään, mutta kun Penguins on ollut playoffeissa liki 15 kautena peräkkäin niin ei välttämättä olisi huono asia, jos yksi kausi uhrataan pieneen akkujen lataamiseen ja rivien kasaamiseen.

Kaikki voitanee kuitenkin olla yhtä mieltä siitä, että Penguinsin lähihistorialla playoffeihin on ihan turha lähteä vain osallistumaan vaan Stanley Cup on ainoa, mikä merkitsee. Vaikka Penguinsin playoff-putki on tämän hetken pisin liigassa niin sitäkin on turha pitää yllä väkisin vain periaatteen vuoksi, lisätiedot voi kysyä vaikka Detroit Red Wingsin suunnalta.

Toisaalta sitten tämän kauden jälkeen Justin Schultz ja Alex Galchenyuk ovat UFA-pelaajia ja mm. Jared McCann, Dominic Kahun, Marcus Pettersson ja Matt Murray ovat RFA-pelaajia ja kaikkia tuskin saadaan pidettyä millään. Ehkä tämän varjolla olisi sitten kuitenkin hyvä yrittää vielä Stanley Cupia tällä kaudella.

Jos Penguins ikään kuin käyttäisi tämän kauden "re-tooliin" niin äskeisessä kappaleessa mainituista pelaajista osa olisi varmasti kauppatavaraa ja esim. Schultzista saisi varmasti siirtotakarajalla kelpo vastineen. Ei Penguinsin kannata pelaajia varausvuoroihin treidata, mutta jos joku haluaa kokeneempia pelaajia ja on valmis luopumaan nuorista NHL-pelaajista niin mikäs siinä.

En mä tosiaan sano, että tässä vaiheessa kannattaa heittää pyyhe kehään, mutta on GM:män velvollisuus pitää kaikki vaihtoehdot avoinna ja jos siirtotakarajan lähestyessä siellä on edelleen avainpelaajia lasaretissa ja playoff-paikkaan on matkaa niin ei välttämättä ole huonoin mahdollinen idea kertoa Crosbylle ja Malkinille, että ottakaa loppukausi iisisti niin lähdetään ensi vuonna taas tosissaan kannujahtiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toisaalta sitten tämän kauden jälkeen Justin Schultz ja Alex Galchenyuk ovat UFA-pelaajia ja mm. Jared McCann, Dominic Kahun, Marcus Pettersson ja Matt Murray ovat RFA-pelaajia ja kaikkia tuskin saadaan pidettyä millään. Ehkä tämän varjolla olisi sitten kuitenkin hyvä yrittää vielä Stanley Cupia tällä kaudella.

Tämän kauden otteita kun miettii niin eipä Galchenyukin, Schultzin ja Petterssonin mahdolliset poislähtemiset paljon haittaisi. Murray noista kirkkaasti se tärkein nimi, McCann ja Kahun olisi kiva pitää jos sopimusten hinta ei karkaa käsistä.

Tiukat pelit kääntyy liian suurella prosentilla vastustajille nyt ja muutenkin joka pelissä tippuu miestä pois, onneksi Guentzel palasi peliin, mutta eipä tuo yllättäisi jos joutuisi huilaamaan vielä. Jos joukkue ei pysty parantamaan peliään niin playoffit jäävät tällä kaudella haaveeksi.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vaikka joukkue on kamppaillut vajaamiehisenä hyvin, niin tämä kausi tuntuu olevan yhtä taistelua ja vastaiskuja toisensa perään. En ole heittämässä pyyhettä kehään, mutta kun Penguins on ollut playoffeissa liki 15 kautena peräkkäin niin ei välttämättä olisi huono asia, jos yksi kausi uhrataan pieneen akkujen lataamiseen ja rivien kasaamiseen.
Viime keväänä neljä peliä pudotuspeleissä; kyllä siinä ehdittiin akkuja latailla ja kerätä rivejä. Sitäpaitsi onneksi Jim Rutherford on GM, joka ymmärtää, että ei Crosbyjä ole mahdollista saada aina vain kuin taikaiskusta. Sillon kun kaverilla riittää virtaa niin joukkuetta kehitetään sen mukaan, että aina ollaan taistelemassa kannusta. Palkkakattoaikakaudella mikään ei ole ikuista. Väistämättä edessä on ajat jolloin on hankalaa. Yhtään meneillä olevaa prime-vuotta ei ole syytä uhrata kun voittaminen vaatii kaiken menemistä aivan nappiin.

Pudotuspeleistä pois jääminen olisi valtava katastrofi, josta ei seuraisi tälle seuralle yhtään mitään hyvää tarpeeksi lyhyellä tähtäimellä.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Viime keväänä neljä peliä pudotuspeleissä; kyllä siinä ehdittiin akkuja latailla ja kerätä rivejä. Sitäpaitsi onneksi Jim Rutherford on GM, joka ymmärtää, että ei Crosbyjä ole mahdollista saada aina vain kuin taikaiskusta. Sillon kun kaverilla riittää virtaa niin joukkuetta kehitetään sen mukaan, että aina ollaan taistelemassa kannusta. Palkkakattoaikakaudella mikään ei ole ikuista. Väistämättä edessä on ajat jolloin on hankalaa. Yhtään meneillä olevaa prime-vuotta ei ole syytä uhrata kun voittaminen vaatii kaiken menemistä aivan nappiin.

Pudotuspeleistä pois jääminen olisi valtava katastrofi, josta ei seuraisi tälle seuralle yhtään mitään hyvää tarpeeksi lyhyellä tähtäimellä.

Niin taloudellisestihan seurapomojen mukaan sillä on valtava merkitys, että onko joukkue pudotuspeleissä vai ei.

Siitä olen toki samaa mieltä, että Crosby & Malkin eran aikana Penguinsilla on periaatteessa mahdollisuus kannuun jokaisella kaudella, mutta jos mahdollisuus on parin prosentin luokkaa niin onko se sitten sen väärti lähteä väkisin vääntämään. Mitä Malkinin "prime-vuosiin" tulee niin eiköhän miehen uran parhaat pelit ole jo pelattu. Ei hän ole enää sellainen pelaaja, joka raahaa joukkuetta perässään vaikka väkisin. Tämä vain korostaa sitä faktaa, että siihen ympärille pitää saada suorituskykyisiä pelaajia eikä kaksi huippu sentteriä enää kykene keskenään hinaamaan joukkuetta perässään, varsinkaan kun loukkaantumiset ovat jälleen vaatineet veronsa molempien kohdalla.

Tarkoitan akkujen lataamisella myös sellaista mentaalipuolen huilia. Chicagossa otettiin osin pakon sanelemana vähän aikaa lepoa, jonka seurauksena Jonathan Toews ja Patrick Kane vetivät viime kaudella pisteiden valossa uriensa parhaat kaudet. Toki joukkue sitten kyntää siinä sivussa. Boston oli samalla tapaa pari kautta playoffien ulkopuolella 12-13 hävittyjen Stanley Cup finaalien päätteeksi, draftasi siinä mm. David Pastrnakin ja Charlie McAvoyn ja kas kummaa joukkueeseen saatiin uutta virtaa, entiset runkopelaajat saivat uutta tuulta purjeisiin ja viime kaudella olivat lähellä pääpalkintoa.

Onhan se toki hieno ajatus, että joka kausi mennään tosissaan vääntämään cupista, mutta ei se ole mitenkään realistinen ajatus. Jos Penguins selviää tällä kaudella pudotuspeleihin niin 1. kierroksella vastaan tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä joko Capitals ja Islanders ja vaikka mulla olis millaset Penguins-lasit päässä niin niissä sarjoissa ei meidän kannalta hyvin käy.

Ei mua ainakaan kolmen Stanley Cupin jälkeen kiinnosta pelkkä osallistuminen playoffeihin ja putoaminen ykköskierrokselta vaan neljäs kannu on ainoa millä on väliä. Sen saavuttaminen on mielestäni huomattavasti todennäköisempää jos hyväksytään se tosiasia, että Crosbysta ja Malkinista huolimatta Penguins ei enää kuulu Stanley Cup suosikkeihin. Esim ensi kesän drafti on todella laadukas ja Penguins voisi onnistua oikein draftaamalla saamaan sieltä sellaisia pelasia, joista on hyötyä jo aika pian.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mielestäni tämän kauden pelissä on ajoittain paljonkin hyviä signaaleja siitä, että kevät voisi olla pitkä, sen perusteella mitä kentällä on näkynyt. Pari muttaa; mikä on se Malkinin todellinen taso? Nyt ollut viitteitä paremmasta, ja täpliä ilmestynyt taululle. Maalivahtipeli? Murrayn kyky ottaa varmat kopit ja lisäksi tarvittavat gamesaverit!
Av-pelissä on paljon hyvää, vaikka omissa kolisikin (Snaken 2+2 jäähy islesiä vastaan oli huono vitsi tuomaristolta.)

Bjugstadista hankkiutuisin surutta eroon (jos joku järkevä systeemi vaikka JJ:n kanssa yhteispakettina ennen tdl:ää saataisi kasaan. Sen sijaan McCann voi ottaa vielä lisäaskeleen, sillä omaa erinomaisen kovan rannelaukauksen, ja tätä voisi alkaa hakemaan kakkosylivoimaan, jonne myös voisi Petterssonin sijaan istuttaa Marinon viivaan.

Nimiä selässä tärkeämpää on se, että joukkueella on hyvä pelisysteemi, sitoutuneet pelaajat, ja vaihto kerrallaan lyödään kaikki likoon. Sitten kun supertähdet vielä tarvittaessa ratkoo 5vs5 pelissäkin tiukoissa paikoissa niilä ominaisuuksillaan, mitkä tekevät heistä supertähtiä, niin mahiksia on.

Kuitenkin, toimiva pelisysteemi, liigan parhaita alivoimia, niin sapluunaa on. Riittääkö maalivahtipeli, tsaadanko ylivoimaa riittävän vaaralliseksi?

4. ketju on suht toimiva, ja nyt pitäisi saada muutkin hyvälle tasolle. Ja saada Galtchenyukista jotain irti. Kesselin peli näytti laiskalta, mutta pinnoja tuli. Oli selvää, ettei yhtä hyvää vastinetta saatu, mutta kyllä punalamppu saisi vielä syttyä.

Paremmalta tää kausi tuntuu, kuin viime kausi, koska jalat liikkuu kentällä useassa pelissä, se on kaikkein tärkein asia mielestäni. Ilman yritystä ei tule tulostakaan. Jokainen laittaa 100% likoon ja pelisysteemi on riittävän yksikertainen ja hyökköysorientoitunut. ja puolustaminen sitten sitä keskustan sumputusta ja tilan pois ottamista.

Voin olla väärässä, mutta pitemmälle tälkä kaudella mennään, vaikka divarikin on tiukentunut!
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
@ippe94 n kirjoitus antaa kuvan, että ainut tilanne jossa pudotuspeleihin sopii hänen mielestään lähteä on Tampan viime kautinen runkosarja - ja sekin tiedetään miten siinä kävi. Vaikeuksien kautta voittoon on ollut aina Penguins-mestaruuksien tarina ja viime kaudeltakin Blues on malliesimerkki siitä täsmälleen samasta esimerkistä. Liian helpolla jos saa liian paljon niin harvoin se päättyy hyvin. Penguinsin hankaluudet ovat usein loukkaantumisissa, mutta jos niistä selviää niin mikä tahansa on rajana.

Ei tietenkään voisi olla yhtä luottavainen jos joukkueen runko ei olisi koskaan ennen menestynyt. Mutta se on näyttänyt, että parhaimmillaan se pystyy venymään äärimmäisiin suorituksiin. Tietenkin silläkin rungolla on huonoja hetkiä, mutta on se silti viime aikojen selkeästi menestyneimpiä joukkueita. Luotan siihen kuin kallioon, jos sitä sanontaa voi tässä tapauksessa käyttää onnistuneesti.

En vain näe mitään tilannetta jossa yhdelläkään Crosbyn uran kaudella olisi enää järkeä lepuuttaa, millään muotoa. Pudotuspeleistä ulos jääminen tarkoittaa 0% mahdollisuutta, ja se on paljon vähemmän kuin "muutama prosentti", joka sekin on alakanttiin arvioitu.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kris Letang palannut jäälle täysissä(?) sielun ja ruumiin voimissa. Pelannee huomenna Calgarya vastaan. Massiivinen helpotus Penguinsille.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En itsekään näe mitään tarkoituksellista välivuotta tässä kohtaa vaihtoehtona vaan kyllä tässä pitäisi satsata jokaisella kaudella täysillä joukkueeseen niin kauan kuin Crosby ja Malkin sekä Letang ovat joukkueessa mukana ja pelaavat tällä tasolla. Malkin myös tässä kuin varkain parantanut omaa tekemistään, ei se nyt "ihan" nuoruusvuosien tasollaan pelaa, mutta kuitenkin tehokasta alkanut olemaan niin kuin pitääkin olla. Mielestäni noiden loukkaantumisten lisäksi suurin murheenkryyni on nuo alempien ketjujen sentterien puute sekä pakiston laatu. Blueger on välillä ihan ok, mutta ei lähelläkään esim. Cullenin (vuosimallia 2016&2017) tasoa. Bjugstad onkin sitten puolestaan ihan oma lukunsa, mielestäni ihan totaalinen floppi siinä missä Brassard oli myös (joka muuten pelaa nyt melko kovalla tasolla Islesissä Trotzin alaisuudessa). Kymmenen peliä, 1+0 ja aloitusprosentti noin 40, ei riitä ei alkuunkaan. Pehmeäkin on kuin mikäkin halinalle vaikka kokoa on.

Mistä alempiin ketjuihin apua keskikaistalle? Joku Mikko Koivu olisi mielestäni unelma hankinta tuonne alempiin ketjuihin tuomaan asennetta ja nälkää voittaa jos suomalainen haluaisi siirtyä Minnesotasta pois? Pakistoon sitten kelpaisi joku semmoinen varmaoloinen pakki, olisiko Losin Alec Martinez tämmöinen nimi kenties?

Letangin mahdollinen paluu huomiseen Calgary peliin otetaan suurella ilolla vastaan.

E: Tuosta nykyisestä sentteritilanteesta vielä sen verran, että näkisin jopa mieluummin Laffertyn kehissä kuin Bluegerin. Ei ole tämä latvialainen ainakaan minua pystynyt vakuuttamaan kunnolla. Lafferty ollut ihan hyvä jopa, varsinkin suhteessa odotuksiin kun tullut ihan puskista esille.

Marino sitten huikea löytö Oilersista, joutuu pitämään mölyjä mahassa kun tekisi mieli hehkuttaa tätä nuorta puolustajaa enemmänkin, mutta edetään rauhassa odotusten suhteen jne.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Devilsiä vastaan perjantaina vahva suoritus ja tärkeä voitto varsinaisella peliajalla. Kaiken kaikkiaan vahvaa pelaamista joukkueelta tuossa ottelussa. Jarryltä jälleen erinomainen startti ja ollut sen myötä kauden kaikissa viidessä aloittamassaan ottelussa erittäin hyvä. Kahunin ja Guentzelin maalit olivat kaunista katseltavaa. Kahunilla onkin nyt viimeisessä 11 pelaamassaan ottelussa saldona tehot 6+4, joten sen hitaamman kauden aloituksen jälkeen on sopeutunut hyvin joukkueeseen ja löytänyt oman paikkansa joukkueesta.

Blueger on nähdäkseni ollut paljon vahvempi läpi kauden kuin mitä Lafferty. Lafferty oli alkukaudesta erittäin pirteä yllätys täysin puskista ja pelasi muutaman ison ottelun siellä, mutta sen jälkeen kun kävi välissä AHL:ssä niin sieltä palatessaan ei ole samalla tapaa väläytellyt kuin ensimmäisissä peleissään. Blueger muutoinkin pelannut isompia ja puolustuksellisesti vastuullisempia minuutteja, joten ei niissä pääse samalla tapaa väläyttelemään taitojaan kuin pienemmillä minuuteilla suojatummassa roolitussa. Muutoinkin hyvä huomata että Malkinin, Crosbyn ja Bjugstadin poissaolojen vuoksi Blueger on joutunut pelaamaan paljon enemmän ja vastuullisempia minuutteja kuin mitä hänen olisi kuulunut ensimmäistä täyttä NHL-kauttaan aloittaessaan. Blueger on kokonaisuudessaan tästä huolimatta ollut yksi joukkueen tasaisimmista suorittajista (yhdessä muun muuassa Jack Johnsonin ja Brandon Tanevin kanssa) läpi kauden. Nyt on ollut hiljaisempaa tehoilun suhteen ja olisi hyvä jos tuo slumppi vaikka tulisi päätökseen tänään maalin muodossa, mutta ei hänen pelaamisesta muutoin valitettavaa ole. Vertailu kaiken kokeneeseen, voittaneeseen ja kaikki odotukset Penguinsissa ylittäneeseen Matt Culleniin ja ensimmäistä täyttä NHL-kauttaan pelaavaan Teddy Bluegeriin ei ole missään muodossa reilu jälkimmäistä kohtaan eikä koskaan voikaan olla, joten jos odotukset ovat siellä Cullenin 2016/2017 pelaamisessa niin Blueger ei niihin pysty koskaan vastaamaan.

Hienoa että Letang teki paluun harjoituksiin ja ilman mitään rajoituksia. Vaikuttaa tosiaan siltä että tänään olisi mukana kaukalossa, kun samalla tapaa kaikki muut paluun tehneet ovat käyneet vetämässä yhdet harjoitukset muun joukkueen kanssa ja sitten olleet GTD seuraavaan otteluun Sullivanin mukaan ja lopulta pelanneet. Olisi todella tärkeä vahvistus joukkueelle ja Letangin paluun siivittämänä joukkue voisikin vaikka yltää tästä sitten neljän voiton viikkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vertailu kaiken kokeneeseen, voittaneeseen ja kaikki odotukset Penguinsissa ylittäneeseen Matt Culleniin ja ensimmäistä täyttä NHL-kauttaan pelaavaan Teddy Bluegeriin ei ole missään muodossa reilu jälkimmäistä kohtaan eikä koskaan voikaan olla, joten jos odotukset ovat siellä Cullenin 2016/2017 pelaamisessa niin Blueger ei niihin pysty koskaan vastaamaan.

Miten niin epäreilu? Siis samaa kokemusta nyt ei tietenkään voi Bluegerilta vaatia tuomaan pukukoppiin jne. mutta kyllä pelillisesti voi vaatia ihan niitä samoja asioita kuin mitä herra Cullen teki. Tai miksi ei voisi? Se nyt vain on aikalailla fakta, että alempien ketjujen pitää myös onnistua jos meinaa edetä päätyyn asti, Cullen onnistui yli odotusten, mutta ei hän silti mikään tähtipelaaja siellä ollut. Hemmetin solidi nelosketjun sentteri, semmoista me tarvitaan. Semmoisen jokainen menestyvä joukkue tarvitsee. Bjugstad ei riitä kolmosketjun keskelle, riittääkö Blueger nelosketjun keskelle niin en tiedä, vähän epäilen ettei riittäisi?

Tällä hetkellä en liputa varausvuorojen kauppaamisen puolesta, koska ensiksi pitää nähdä onko tuo joukkue playoff-joukkue vaiko ei. Jos lähempänä siirtorajaa näyttää hyvältä niin sitten kyllä metsästäisin sentteriosastolle sekä pakistoon vahvistuksia. Toki jonkun Bjugstadin voisin kaupata heti päittäin johonkin pelaajaan tai osana vähän isompaa kauppaa, voisi JR koittaa tuoda Buffalosta vaikka sen Ristolaisen meille. Ristolaisen tyyppinen pelaaja meiltä puuttuu puolustuksesta täysin, Marino on ollut hyvä ja Schultz ei niin hyvä niin voisin nähdä skenaarion toteutuvan jossa kauppatavaraa ovat pelaajat Schultz ja Bjugstad, sisäänpäin etsittäisiin sitten pelaajia mallia "Mikko Koivu" ja "Rasmus Ristolainen". Tällöin rightin pakit olisivat Letang, Marino ja RR55. Leftin puolella hääräisivät Dumoulin, Pettersson ja Johnson (hyi), sekä toki leveyspuolustajat Riikola (jonka näkisin parempana pelaajana avauskokoonpanoon kuin Johnson) ja Ruhwedel.

Pudotuspeleistä pois jääminen olisi valtava katastrofi, josta ei seuraisi tälle seuralle yhtään mitään hyvää tarpeeksi lyhyellä tähtäimellä.

Tähän piti kommentoida, että se on just näin, mutta suorastaan korostuneesti katastrofi se olisi jos ei olisi sitä omaa ykköskierroksen varausvuoroa tuolloin. Kaudella 2014-15 Pens kauppasi ykköskierroksen varausvuoron ja hankki Oilersista Perronin, silloin joukkue hyytyi täysin joulukuussa ja selvisi vahvan alkukauden jälkeen nipin napin playoffeihin vain ottamaan turpaan voitoin 4-1 Rangersilta. Draftissa vuorolla 16 olisi Pens päässyt huutamaan jonkun pelaajan nimen jos tuo oma varaus olisi ollut, mutta lopulta tuo vuoro oli Islandersin hallussa ja kaikkihan tietää kenet sillä vuorolla saarelaiset varasivat. Ainoastaan lyhyellä tähtäimellä voisi nähdä hyvää playoffeista ulosjäämisellä jos joukkueella on oma ykköskierroksen varausvuoro ja jos lottopallot pyörähtäisivät oikein ja joukkue pääsisi huutamaan Alexis Lafrenieren nimen ensimmäisenä. Prosentit tämän tapahtumiselle vs. että mentäisiin playoffeihin ja siellä ihan päätyyn saakka on kuitenkin pienemmät, kyllä sinne kevään peleihin kannattaa puskea jos mitään saumoja vain on.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Miten niin epäreilu? Siis samaa kokemusta nyt ei tietenkään voi Bluegerilta vaatia tuomaan pukukoppiin jne. mutta kyllä pelillisesti voi vaatia ihan niitä samoja asioita kuin mitä herra Cullen teki. Tai miksi ei voisi? Se nyt vain on aikalailla fakta, että alempien ketjujen pitää myös onnistua jos meinaa edetä päätyyn asti, Cullen onnistui yli odotusten, mutta ei hän silti mikään tähtipelaaja siellä ollut. Hemmetin solidi nelosketjun sentteri, semmoista me tarvitaan. Semmoisen jokainen menestyvä joukkue tarvitsee. Bjugstad ei riitä kolmosketjun keskelle, riittääkö Blueger nelosketjun keskelle niin en tiedä, vähän epäilen ettei riittäisi.

No vähän karrikoiden vertailu olisi sama kun odottaisi ja vaatisi Jack Hughesilta tällä kaudella samoja tekoja kuin mitä Crosby tekee kaukalossa tänä päivänä terveenä ollessaan. Onhan molemmat ykkösvarauksia jne. Vähän olisi epäreilua Hughesia kohtaan odottaa vastaavaa. Kyllä sillä kokemuksella NHL-peleistä nyt on merkitystä, erityisesti mitä tulee kokonaisvaltaiseen pelaamiseen.

Tässä nyt kuitenkin Bluegerin ja Cullenin osalta vähän tilastovertailua tasaviisikoin pelaamisen osalta:

Matt Cullen (2015-15 ja 2016-17) vs. Teddy Blueger (2018-19 ja 2019-20)
GP: 154 vs. 51
TOI: 1635:43 vs. 556:43
TOI/GP: 10:37 vs. 10:54
P: 21+25=46 vs. 7+4=11
G/60: 0.77 vs. 0.75
A1/60: 0.55 vs. 0.32
P/60: 1.69 vs. 1.19
GF/60: 2.16 vs. 1.83
GA/60: 2.31 vs. 1.83
CF%: 48.82 vs. 50.05
FF%: 50.02 vs. 49.57
SF%: 49.94 vs. 48.85
GF%: 48.36 vs. 50.00
SCF%: 51.38 vs. 51.46
HDCF%: 54.81 vs. 52.49
OFZ FO%: 36.71 vs. 31.19
FO%: 56.73 vs. 50.85

Aloituksissa ja syötöissä erot Cullenin eduksi, muutoin Blueger pärjää tilastovertailussa hyvin Cullenia vastaan. Maaleja tehneet samaan tahtiin ja kiekonhallintaa osoittavat tilastot hyvin lähellä toisiaan. Blueger jopa aloittanut suhteellisesti enemmän omasta päästä kuin Cullen, johtuen osaltaan siitä ettei nyt ole Boninon kaltaista puolustavaa sentteriä siinä kolmosena toisin kuin oli Cullenin aikana.

Cullen oli nopeampi, parempi aloituksissa ja kokeneempi (tehnyt pitkän uran 2. ja 3. sentterien roolissa ennen Penguinsiin tuloaan), kun tosiaan Bluegerilla vasta tuli täyteen 50 pelattua NHL-ottelua, joten tosiaan en nyt ihan reiluna vertailuna pidänä. Mutta jos sitä vertailua haluaa Culleniin väkisin tehdä, niin kyllä se tilastojen pohjalta osoittaa Bluegerin aloittaneen NHL-uransa hyvin siellä ja pelillisesti tuovan sinne samoja asioita. Penguinsin alivoimakin on liigan kärkipäätä ja Blueger on siellä se ykköspelaaja jääajassa mitattuna hyökkääjien osalta. Kuten sanoin niin Blueger on läpi kauden ollut Penguinsin tasaisimpia suorittajia. En ole pelillisesti nähnyt minkäänlaista notkahdusta siellä, vaikka tehoja nyt ei olekaan tullut mitenkään säännölliseen tahtiin. Ei niitä tullut Cullenilta eikä edes Boninoltakaan säännöllisesti, vaan kaikkia 3. ja 4. kentän senttereitä yhdistää tasaisuuden puute tehoilun suhteen. Blueger edelleen kuitenkin yli 20 pisteen kausitahdissa ja sellainen 20-30 pisteen ensimmäinen täysi NHL-kausi olisi tehojen pohjalta nähdäkseni nappisuoritus.
 
Viimeksi muokattu:

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Noniin palstaveljet! Reissusta kotiuduttu 2,5 viikkoa sitten, jonka jälkeen loppuaika vietetty isyyslomaa ennen tänään alkanutta perusarkea eli työtä.

Lähdettiin tosin kolmen kaverin kanssa Pittsburghiin maanantaina 28.10. Heti seuraavana päivänä edessä oli reissun kohokohta BoP:n johdosta. Pelihän ratkesi jo ensimmäisessä erässä Pensin latoessa taululle 4-0. Loppupeli, varsinkin kolmas erä, oli oikeastaan melko lailla ajan pelaamista pois kellosta.

Katsomoihin pääsi tunti ennen ottelua, mutta halliin sisälle pääsi tosin jo aiemmin. Fanikauppaan pääsi siis ostoksille ja muutenkin kierteleen "yleisissä tiloissa". Änärissähän ei sinänsä ole alkulämmöissä paikkoja, joten otimme suunnaksi Penguinsin puolen ja menimme fiilistelemään tunnelmaa ja alkulämmittelyä. Paikat meillä oli alakatsomon kaarteessa, jonne Pens hyökkää kaksi erää. Liitteenä olevasta yhdestä valokuvasta ilmenee, että myös Phillyssä Sid otettaisiin avosylin vastaan! ;)

Matsin jälkeen hotellille päästyämme vuokrasimme seuraavaksi kahdeksi päiväksi auton, jolla lähdimme UPMC Lemieux Sports Complexiin katsomaan seuraavan päivän treenejä. Paikan päältä jo viestiä tänne kirjoittelinkin, että Malkin tuli askiin normipaidassa ja pelasikin täten heti seuraavassa matsissa Oilersia vastaan. Kompleksi oli kyllä uskomattoman nätti kaikkine palveluineen. Oli kahviot, fanikaupat ym. Myös Pensin pikkujunnut treenasi samassa "hallissa" joten heillä on kiva siellä tarpeen mukaan ottaa isommista mallia. Treenien jälkeen menimme väijymään portin ulkopuolelle pelaajia. Neljä pelaajaa pysähtyikin jakamaan nimmareita (Riikola, Lafferty, Simon ja Galchenyuk). Ihan kivoilla autoilla herrat siellä yllättäen ajeli. Harmitti kyllä, että isoimmat starat eivät pysähtyneet, mutta ymmärtäähän tuon. Parisenkymmentä henkilöä oli ulkopuolella odottelemassa meidän lisäksi. Kun näin Juuson kävelevän hallista autolleen, huusin hänelle tyyliin "hei Juuso, tuu antaan nimmareita". Juusolla varmaan huomioi kiinnittyi tuttuun kieleen ja hän olikin ensimmäinen "pysähtyjä". Paikalliset siinä minua hymyssä suin kiittelivät tilanteen jälkeen ja kyselivät mitä hänelle huusin.

Kun epätoivoinen isojen starojen, varsinkin Crosbyn, nimmareiden pyytäminen oli tullut tiensä päähän niin lähdimme suoraan Clevelandiin katsomaan Cavaliers - Bulls. Pittsburghista parin tunnin ajomatka ja helppo reitti.

Lauantaina vuorossa oli sitten päivämatsi Oilersia vastaan. McDavid oli tosi näkymätön koko pelissä. Muutaman kerran pääsivät 2-1 -hyökkäykseen, jossa Connorilla kiekko hallussa. Molemmat tilanteet kuitenkin onneksi kuivuivat kokoon hänen hakiessa syöttöä kaverille.

Ennen matsia törmäsin sattumalta Celina Pompeaniin hallin käytävällä ja pitihän hänenkin kanssaan ottaa selfie ja vaihtaa muutama sana.

Sunnuntaina vuorossa oli Steelers - Colts. Kyllä jenkkifutis on vaan uskomattoman iso asia siellä. Tunnelma ihan eri sfääreissä verrattaen Pensin peliin. Ihan ehdoton must käydä jefu-matsissa, jossa jenkkilään aikoo matkustaa. Matsistakin hieno 26-24 voitto ja Steelersin surkean alkukauden jälkeen pääsivät jo siinä vaiheessa tilanteeseen 3-4-0. Tällä hetkellähän he ovat eilisen voiton jälkeen viimeisellä pleijaripaikalla, tosin kolmen muun jengin kanssa samassa tilanteessa. Vaikka kyseessä oli päiväpeli eli klo 13 alkanut matsi, niin tailgateparty oli kyllä mahtava kokemus. Itse olimme Heinz Fieldillä klo 9-10 välissä ja meininki oli jo mahtava!

Maanantaina käytiin sitten paikallisessa kuppilassa katsomassa vierasmatsi Bostonissa. Hienoa oli kokea myös se vaikka porukkaa ei paljon ollut ja mm. musiikki soi eikä matsiäänet olleet päällä!

Hotelli meillä oli downtownissa, Homewood suites by Hilton. Kyseessä oli muutamia vuosia takaperin kokonaan uusittu huoneistohotelli loistavalla sijainnilla. Heinzille (ja PNC Parkille) matkaa oli alta pari mailia ja PPG Paints Arenalle alta maili. Neljälle hengelle huone maksoi siten, että yhdelle yölle tuli hintaa nelisenkymppiä per yö per pää sisältäen aamiaisen. Hotelli varattiin hyvissä ajoin, varmaan heinä-elokuussa. Matsiliput Penguinsin ja Steelersin matseihin ostettiin jo Suomesta, jotta varmasti saatiin vierekkäiset paikat. Hintaa yhteensä tuli sellaiset 350-370 euroa. Flyers -matsi katsottiin tosiaan alakatsomosta, Oilers -matsi yläkatsomon puolivälistä sinisen kohdalta. Steelersin matsissa oltiin TD-alueen kohdalla piippuhyllyllä. Ja näki kuulkaas matsin aivan alyttömän hyvin.

Lennot Vaasasta Pittsburghiin edestakaisin maksoi n. 510 euroa. Lentoliput ostettiin heinäkuussa.

Tämmöinen pieni stoori tällä kertaa. Jos jollain palstaveljellä on tarkoitus lähteä Pittsburghiin reissun päälle niin älkää epäröikö kysellä tipsejä privana.

edit. Steelersin statsit korjattu.
 

Liitteet

  • 87.jpg
    87.jpg
    502 KB · kertaa luettu: 400
  • 18.jpg
    18.jpg
    396,2 KB · kertaa luettu: 388
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins meni viime yönä seitsemättä kertaa jatkoajalle marraskuun aikana ja pelejä pelattuna 11 kappaletta toistaiseksi. Tällä kertaa sieltä onneksi selvittiin voittajana ja toinenkin piste jäi siten Pittsburghiin. Flamesilla oli kyllä paremmat tontit jatkoajalla eli ei se 3v3 peli vieläkään oikein toiminut, mutta eihän se tarvitse kuin kerran osua siellä ja voitto tulee tilille. Noin muutoin ottelusta sen verran että ensimmäinen kymppi täysin vieraiden hallinnassa ja Penguins kuten monesti aiemmin sai hitaan startin otteluun, ja ensimmäisen erän ja ottelun edetessä sitten paransi otteitaan. Se ensimmäistä yv:tä edeltänyt vaihto ensimmäisen erän puolivälissä oli Penguinsiltä hyvää pyöritystä ja sen myötä kotijoukkuekin heräsi otteluun mukaan sitten. Sen jälkeen sitten jatkoajalle saakka loput 50 minuuttia varsinaisesta peliajasta pääsääntöisesti hyvää pelaamista ja kotijoukkue oli hieman niskan päällä.

Galchenyuk onnistui viimein kauden 15 ottelussaan tekemään ensimmäisen maalinsa Penguinsin riveissä. Ennen viime yötä oli jo neljässä viidestä viimeisestä pelistä kerännyt yhden syöttöpisteen tililleen, eli niitä tehoja oli alkanut tulemaan, mutta maali oli varmasti helpotus ja sen myötä voisi odotella sitä kuuluisaa ketsuppipullo-ilmiötä. Viime yön 1+1 tehojen myötä nyt kuuteen viimeiseen peliin piste-per-peli tahdissa (1+5) sitten.

Muistin virkistykseksi voisi vielä todeta että myös James Nealilla (20 peliin 1+5) ja Phil Kesselillä (11 peliin 4+2) oli hiljaisemmat aloitukset Penguinsin riveissä, mutta lopulta kummastakin oli usean vuoden ajan paljon iloa joukkueelle. Vaatii aina välillä joillain pelaajilla pienen totuttelujakson uudessa joukkueessa (kuten tämän kauden joukkueesta myös Dominik Kahun osoitti), ja Galchenyukin kauden aloitusta ei yhtään auttanut tuo leirillä tullut vamma jonka äitymisen vuoksi sitten muutaman pelatun ottelun jälkeen joutui jäämään kolmeksi viikoksi sivuun otteluista. Galchenyukin saldona 15 pelin jälkeen 1+8 on pisteiden muodossa kuitenkin kohtalainen saldo tähän väliin, ja nyt avausosuman myötä jatkossa voi tosiaan odotella maalisarakkeen kasvavan tuosta nopeampaan tahtiin.

Jarry sai aiemmista hyvistä esityksistään palkintona ansaitusti nyt kauden ensimmäisen starttinsa b2b-pelien jälkimmäisen puoliskon ulkopuolella ja kiitti valmennusta luottamuksesta. Jälleen laadukas startti Jarryltä ja jokaisen aloittamansa ottelun myötä on osoittanut Penguinsilla olevan erinomainen tuuraaja ja haastaja Murraylle siellä kakkosmaalivahtina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: #71
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös