Mainos

Pittsburgh Penguins 2018–2019

  • 261 722
  • 960

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Voi olla tosiaankin näin, mutta kyllä minusta Detroitilla tapahtui paljon muutakin kuin muutamien avainpelaajien vanheneminen. Franzenilta loppui terveys, muuan Lidströmin ura päättyi, Rafalski lopetteli muutamia mainitakseni - kaikki samoilla nurkilla.

Pittsburghissa on edelleen mahdollista, että Malkin, Kessel, Crosby ja Letang jokainen pelaa laadukkaalla tasolla vaikkapa seuraavat pari-kolme vuotta. Pittsburghin nuorilla on jonkun verran varaa edelleen tankissa kehittymiseen, vaikka poolista ei olekaan tyrkyllä nuoria haastajia. En vielä laskisi Pittsburghia täysin ulos markkinoilta, vaikka tämä kausi päättyisikin ensimmäiselle kierrokselle. Ykkösmaalivahti laskee kuitenki reilusti keskiarvoa ja samoin joukkueen maalipörssin voittanut pelaaja. Toivoa ei ole menetetty.

2013 asti Red Wings pisti vielä ihan hyvin hanttiin. Franzen oli terve ja näin. Toki Lidas ja RAfalski lopetti, mutta entinen vahvuus eli superpakisto ei ollut taantunut sen kummoisemmaksi kuin Penssillä nyt. Lähellä oli Chicagon pudottaminen 2013, josta sitten tuli mestari. Ei ollut Lidströmiä, Kronwall oli ykköspakkina = Letangin tasoa ja näin. Oli nuorempaa sukupolvea, Filppula 2.-3.sentterinä ja Nyquist mukana. Tatar tulossa, Clearyllä terveet polvet ja parhaimpia playoff-pelaajia. Vuosi 2013 olisi Pittsburghin 2021, eli Malkin, Crosby ja Kessel taas 2 vuotta nykyistä vanhempia.

Mutta 2.kierrosta pitemmälle ei 2009 jälkeen päästy. Vaikka siinä oli hyviä kausia. Sitä jämähdettiin siihen välimaastoon, että helposti menee Datsin ja Zetan supertähtiveteraanikyvyillä pleijareihin, mutta aina oli sitten muita parempia joukkueita prime-iässään vastassa ja muilla enemmän cap-etua ryöstölappujen kautta.

Näin veikkaan että Penguinsillekin käy, kun kaikki pelaajat alkaa olla markkina-arvoisia. Guentzel on viimeinen ryöstösoppari, joka realisoituu ensi kaudella markkinahintaan. Ja joka vuosi ihaillaan Crosbyn/Malkinin hyvyyttä ja pleijareihin mennään, mutta "jotain tuntuu puuttuvan" jo kahden playoff-kierroksen voittaminen käy ylivoimaiseksi. Saatikka neljän.
 
Viimeksi muokattu:

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No eipä sinällään voi sanoa, että kausi päättyi pettymykseen. Koko kausi oli niin ailahtelevaa, halutonta ja tehotonta, että ei odotukset kovin korkealla ollut. Yllättävää oli se, että pudotuspeleissä Pens oli aivan järkyttävän huono. Toki Islesin hyvyyttä mukana, mutta sellainen haluttomuus paistoi läpi.

Trotz vei Sullivania niin rumasti, että jotain pitää Sullivanin keksiä ensi kaudelle. Jos tämän surkean kauden jälkeen jatkaa. Kaksi vuotta toimisto tehnyt ala-arvoista työtä, ja käyrä osoittaa vahvasti alaspäin.

Tällä rungolla menestystä ei tule, jotain pitää tehdä. Määttä, Kessel ja Hörnqvist, näillä voisi saada vähän uutta pelaajaa sisään vielä paria runia varten.

Kiitos surkeasta kaudesta, ehkä tämä välikausi Malkinille tekee hyvää.

EDIT: Ai hitto, Philly kerkesi nappaamaan Alain Vigneaultin... Siinä olisi ollut mielenkiintoinen haku.
 
Viimeksi muokattu:

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tämä voi pitkässä juoksussa tehdä hyvääkin Penguinsin joukkueelle. Crosbylla ja Malkinilla on toivottavasti vielä muutama vuosi jäljellä hyvää hokia, mutta toki se vaatii heiltä kovaa motivaatiota jaksaa kehittää itseään edelleen. Kysymys kuuluukin, että vieläkö heistä samaa paloa löytyy, kun käytännössä kaikki mahdollinen on voitettu useampaan otteeseen. On mielenkiintoista nähdä, että mihin esimerkiksi Malkinin ura tästä jatkaa, kun mennyt kausi oli ehdottomasti yksi hänen uransa huonoimpia, ellei peräti kaikista huonoin. Hyvin harvoin koko vuonna nähtiin häneltä sellaista dominointia, jota on uran aikana totuttu niin usein näkemään. Crosby osoitti runkosarjassa olevansa edelleen yksi liigan parhaita pelaajia, ja vaikka suoritus pudotuspeleissä olikin heikko, pystyy hän varmasti jatkamaan ensi kaudellakin vielä korkealla tasolla.

En usko, että tämä kausi vielä näyttää täysin seuraavien kausien suunnan, mutta fakta on se, että Penguins on voittoja laskettaessa viimeisten 13 kauden ajalta menestynein joukkue sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Tämä aikakausi ei tule kestämään loputtomiin. Toivottavasti ikkuna menestykseen olisi kuitenkin auki vielä muutaman vuoden.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Osaavatko Pens fanit sanoa, miltä Riikolan tilanne näyttää? Jatkosopimusta, sopimusta toiseen NHL seuraan vai paluu Eurooppaan?
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Osaavatko Pens fanit sanoa, miltä Riikolan tilanne näyttää? Jatkosopimusta, sopimusta toiseen NHL seuraan vai paluu Eurooppaan?

Penguinsin toimistolla on puolustuksen kanssa sellainen palapeli edessä, että Riikola joutunee odottamaan aika pitkälle kesään mahdollista sopimustarjousta. Mikään Riikolan omissa otteissa ei puolla paluuta Eurooppaan - ehdottomasti tulisi mahtua vähintään seiskapakkina NHL:ään, jos ei Penguinsiin niin sitten johonkin toiseen seuraan. Riikola sai syksyllä vastuuta, mutta Petterssonin hankinnan ja Schultzin tervehtymisen myötä istui lähinnä poppareilla ennen pudotusta AHL:ään. Tuskin kovin moni joukkue ehti Riikolaa scoutata tämän ollessa kokoonpanossa, mutta toivon, että joku on ollut hereillä ja miehen signaa kesällä, jos Rutherford ei sitä tee.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jatkona ylläolevaan: seuraavaksi odotellaan ketkä Penguinsista lähtevät kevään MM-kisoihin. Moni sanoisi, että tällaisen sarjan jälkeen riittää hyvin nälkää, mutta ei sitä nälkää ollut ainakaan viime yönä ripaustakaan. En siis ihmettele, jos Letang ja Crosby jättävät kisat väliin ihan siitä syystä. Murray taas on pelannut niin jäätävän määrän keväällä, että hänkin saattaa olla loman tarpeessa.

Omat veikkaukseni kisoihin lähtevistä:
Blueger (Latvia)
Määttä (Suomi)
Riikola (Suomi)
Guentzel (USA)
Malkin (Venäjä)
Simon (Tsekki)
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tuskin lähtee, jos kerta sopimusta ei ole. Määttä olisi kyllä tervetullut.

Näkisin kisat erinomaisena näytönpaikkana Riikolalle, kuten ne viime keväänä olivat. Mitään takeita jatkosopimuksesta Penguinsin kanssa ei ole, eikä myöskään varmaa, että joku muu olisi lappua tarjoamassa. Toki loukkaantumisriski kisoissa on aina, mutta Riikolan kohdalla se riski ehkä kannattaa ottaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Karmea pettymys ja puoli vuotta saa venata kunnes kausi taas alkaa, tuntuu pitkältä ajalta nyt kun monesti tuo tauko on jäänyt niin paljon lyhyemmäksi. Palstaveli @Henkka aika rohkeasti veikkaili ettei Pensiä enää nähtäisiin Crosbyn&Malkinin aikakaudella toista kierrosta pidemmällä? Onhan tämä mahdollista toki, mutta itse en ole ainakaan vielä tuommoiseen synkkyyteen vajonnut niin huikeita pelaajia ovat olleet Crosby ja Malkin kun mietitään näiden kahden uraa eikä nyt kuitenkaan mitenkään iällä vielä pilattuja vaikka ne primevuodet ovatkin takana. Toki joku muukin tuossa jo viittasi hieman siihen, että onko sitten nälkää kuinka paljon vielä kun alkaa olemaan kaikki nähty ja voitettu. Muutosta joukkue kaipaa, harmi kun Philly kerkesi palkkaamaan Vigneaultin sillä siinä oli oma suosikkini Sullivanin tilalle, nyt en rehellisesti sanottuna tiedä onko tuolla yhtään semmoista nimeä jonka näkisin mieluummin penkin takana, ei kannata kuitenkaan vaihtaa pelkästään vaihtamisen ilosta vaikka just tämän hetkinen fiilis semmoinen kieltämättä onkin.

Riikola on mielestäni unelma seiska-/kasipakki, toivottavasti JR rustaa jatkosopimuksen ja pääsee kesällä eroon Johnsonista sekä Gudbransonista, ainakin nyt toisesta edes! Ihan vaan heittona tämä, mutta voisikohan mitään aihioita olla tässä, että JR vääntäisi kaupat ex Pens-apumanagerin Jason Botterillin kanssa jossa Kessel sekä Määttä matkaisivat Buffaloon ja Skinner sekä Ristolainen Pittsburghiin? Skinner on yhä vailla uutta sopimusta (onko haluja oikeasti kuinka paljon Buffalossa jatkaa?) ja puolestaan Ristolaiselle voisi maisemanvaihto tehdä hyvää, sama koskee myös Määttää. Ristolainen toisi oikeanlaista ilkeyttä ja fyysisyyttä meidän alakertaan, ei näitä joiden jalat ja kädet eivät käy ollenkaan vaaditulla tasolla. Kessel puolestaan on kuitenkin yhä PPG tason pelaaja, sopimus ei ole huono kun Torontolla on osa palkasta ja luonnollisesti siis sopimuksenalainen pelaaja. Pelkkää spekulointia vain, mutta en itse näe mitenkään täysin utopistisena tämmöistä vaihtoehtoa.

Ja kyllähän se @Walkin kun on kesällä pari kuukautta ilman lätkää niin kummasti alkaa munaskuissa kihisemään että josko nyt sitten kuitenkin avaisi sen kausiketjun kun ei kukaan muu sitä kumminkaan tee. Siinä vaiheessa kun mietit @Walkin , niin ole hyvä ja älä mieti vaan tee. Me kaikki halutaan se ketju ja me kaikki halutaan että sinä sen avaat.

Rohkeasti vaan joku ottamaan homma haltuun ja avaamaan uusi ketju, allekirjoittaneella on takki tyhjä. Toki jos näyttää siltä, että meinataan draftiin lähteä ilman ketjua niin silloinhan se on pakko minun hoitaa, mutta toivottavasti joku innokas avaisi aikasemmin jo. Kyllä täällä laadukkaita ja laadukkaampia kirjoittajia riittää.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Jonkinlaista re-toolia tosiaan kaivattaisiin, mutta ei tässä mielestäni ole syytä paniikkiin ja suurempiin treideihin. Ajatuksen tasolla esimerkiksi Kesselin ja Letangin treideillä on mielenkiintoista spekuloida, mutta ainakin itsellä on vaikeuksia keksiä treidiä, joka pitäisi sisällään nämä kaverit, vahvistaisi Pengunsia ja olisi vielä jotenkin realistinen. Kesselillä on varmasti kova vaihtoarvo, mutta viimeisen kahden kauden aikana 174 tehopinnaa iskenyt $6,8m cap hitilla pelaava laituri on juuri sellainen pelaaja, jota Penguins tarvitsee. Ei Penguins saa millään vastaaviin tehoihin kykenevää pelaajaa halvemmalla sopimuksella.

Letang on näistä pitkäaikaisista pelaajista ja joukkueen kulmakivistä se, jonka mahdolliseen treidiin suhtautuisin kaikkein suopeimmin. Penguins kuitenkin voitti jo yhden Cupin ilman Letangia ja jotenkin tuo miehen asenne ärsyttää. Ylöspäin kyllä jaksaa luistella ja tehdä kuljetuksia, mutta omiin tullaan selkä suorana ja luotetaan maalivahdin selviävän noista toistuvista 2vs1 hyökkäyksistä ja läpiajoista. Jos Letang kaupataan niin Penguins tarvitsee tilalle rightin pakin ykköspariin ja sellaiset kaverit ovat liigassa aika harvassa. Jos Penguins saisi esim. Tyson Barrien tuohon Letangin rooliin niin voisin olla avoin treidille, mutta ei Letangiakaan kannata kaupata vain sen vuoksi, että saadaan paikattua yksi puute luomalla isompi aukko jonnekin muualle.

Hörnqvist, Rust, Määttä, Gudbranson ja Johnson ovat sellaisia pelaajia, joita lähtisin kauppaamaan muualle ja hankkimaan tilalle vahvistuksia. Tai no kahden jälkimmäisen kohdalla pitää varmaan maksaa, että pääsee eroon, mutta joo... Blackhawks teki tällä kaudella pari mielenkiintoista treidiä ja Penguins voisi pyrkiä tekemään jotain sen Schmaltz = Strome & Perlini -tyylisiä kauppoja. Hankitaan joku muualla alisuorittava laatupelaaja tai pari edulliseen hintaan ja pyritään tuomaan joukkueeseen uutta potkua sitä kautta.

Tällä kaudella oli pitkin kevättä sellainen olo, että playoffeista ulosjääminen ei olisi täysi katastrofi. Se oli ihan nähtävissä, että keväästä ei tule pitkä missään tapauksessa, niin sama se olisi sitten Penguinsin tilanteessa vaikka olisi jääty kokonaan playoffien ulkopuolelle ja saatu varattua pienemmällä numerolla joku laadukkaampi nuorukainen. Joukkueen pitää toki aina tähdätä playoffeihin, mutta ei tämän Penguinsin playoff menestyksen jälkeen joku ensimmäisellä kierroksella sweepatuksi tuleminen ei ihan hirveästi lämmitä ja pitkässä juoksussa korkeampi varausvuoro olisi hyödyllisempi. No pysyipä ainakin playoff-putki erossa ja opittiin jotain uutta tästä joukkueesta.

Sanotaan vielä vielä pitkäksi venähtäneen viestin loppuun, että mielestäni Mike Sullivanin pois potkiminen ei ole oikea ratkaisu. Olen tätä mieltä pitkälti samasta syystä kuin vastustan Kesselin ja Letangin treidaamista, että ei siellä taida olla parempaakaan tarjoolla. Vaikka Penguins tällä kaudella alisuorittikin, niin Sullivan on kuitenkin vienyt tämän joukkueen kahdesti päätyyn saakka neljän playoff-kevään aikana. Enemmän kiinnitän katseitani Jim Rutherfordin suuntaan, joka on treideillään tehnyt yhdestä liigan nopeimmista joukkueista hitaamman ja kankeamman kauppa toisensa jälkeen.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@Henkka esittämä inhorealismi kyllä pelottaa, mutta en suostu uskomaan että vielä ollaan siinä pisteessä. Keskinkertaisuuteen ajautuminen on ehkä todennäköisin vaihtoehto, sillä koko joukkueen ytimen räjäyttämistä ei kuuna päivänä tulla näkemään ts. Crosby ja Malkin eläköityy Penguinsina, ja joukkue tulee taantumaan näiden mukana. Mutta vielä ei ole sen aika.

Suuria muutoksia haluaisin silti nähdä pelaajistossa: Ennustan että Hörnqvistin tankki on lopullisesti tyhjä, ja hän putoaa kielekkeeltä Kunitzin tavoin, ja tuleva kesä on viimeinen kun hänellä olisi vielä jotain nettovaihtoarvoa. Jack Johnson ulos. Kessel on vaikea, mutta Penguinsin olisi aika kiittää hänen uroteoistaan, ja realisoida hänen vaihtoarvonsa kun se on vielä korkealla, ja yrittää sen avulla vahvistaa puolustusta.

Muitakin skenaarioita päässäni pyörii, mutta melkein kaikkia yhdistää se fakta, että niiden toteutuakseen ensimmäinen henkilö josta tulisi päästä eroon on Jim Rutherford. Esimerkiksi Jack Johnsonista eroonpääseminen vaatisi kuitenkin maksua ja JR ei takuulla ole valmis myöntämään virhettään heti vuoden jälkeen. Täällä on kiistelty kuinka huono Johnson on ollut, ja kyllähän tuo vielä NHL-pakista menee, mutta aivan varmaa on se että hän ei takuulla tuosta parane ja Johnson/Gudbranson kaksikosta vähintään toisesta on päästävä eroon, ja minun valintani kohdistuisi Johnsoniin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei ole pettymys vieläkään laantunut vaikka tässä nyt yli vuorokauden on saanut sulatella tilannetta. Eniten vituttaa tuo löysä pelaaminen jota Penguins esitti kaukalossa. Kiekonmenetyksiä toisensa perään (niitä merkittiin neljään otteluun yli 70 vaikka esimerkiksi Islandersin avausmaalia ei muka edeltänyt Letangin kiekonmenetys tilastojen mukaan joten tilastointi ei ole edes tarkkaa tuolta osin), jokaisessa irtokiekossa oltiin askeleen jäljessä, tunnetta ei ollut mukana pelissä ja sitten niissä maalintekopaikoissa puuttui se terävyys. Sieltä siirtotakarajan tuntumasta lähtien joukkueen pelistä kuitenkin välittyi se tunne ja sitoutuminen tiiviiseen joukkuepelaamiseen, siellä pelattiin sellaista voittavaa playoff-kiekkoa yli kuukauden ajan, ja sitä tunnetta näkyi myös esimerkiksi ihan runkosarjan viimeisessä ottelussa kun väkisin tultiin tasoihin lopussa ja varmistettiin divisioonan kolmospaikka. Siihen hyvään playoff-kiekkoon oli kaikki edellytykset olemassa tuolla joukkueella. Mutta tuo sitoutuminen ja tunne oli sitten kiekon pudotessa jäähän tämän sarjan alkajaisiksi kadotettu täysin ja se tekee tästä sweepistä vaikeasti sulateltavan. Kyllä ne odotukset olivat että tästä vähintään tehdään tiukka ja kovatasoinen sarja ja että toiselle kierrokselle selvittäisiin, mutta ei Penguins siihen sitten kyennyt missään muodossa. Kausi sujui kokonaisuudessaan ailahtelevasti joukkueelta, ja siellä käytiin välillä hyvin syvälläkin, ja puutteita oli pelissä edelleen loppukaudesta pelin lähtiessä paremmin kulkemaan - mutta kaikki nuo huomioiden kyllä sitä oli Penguinsilta lupa odottaa playoffeissa paljon nähtyä enemmän. Nyt ei saatu sitten yhtään mitään, löysää pelaamista, ja sarja ratkesi täsmälleen samanlaisiin omista virheistä ja kiekonmenetyksistä tulleisiin takaiskuihin kuin vuosi sitten sarja Capitalsia vastaan. Mitään ei ollut siis siitä opittu. Sanattomaksi meinaa vetää...

Laitetaan nyt kauden osalta kuitenkin lyhyet pelaaja-arviot:

Sidney Crosby (C)
Joukkueen ykköstähti oli joukkueensa paras pelaaja tällä kaudella ja playoffeihin ei oltaisi päästy ilman kapteenin huippuvirettä (+Murran hyvää pelaamista). Selke-ehdokkuus jäi valitettavasti saamatta mutta pelasi kauden mittaan kuitenkin ehdottomasti Selken arvoista kahden suunnan peliä siellä. Toivottavasti sieltä sitten 100 pisteen täyttymisen lisäksi meriittilistalle kaudesta tulisi kunnianosoituksia Hart ja Lindsay-finalistipaikkojen muodossa sekä 1. tai 2. All-Star kentällisen sentterin muodossa. Jäisi tästä pettymykseen päättynestä kaudesta jotain sentään käteen sitten. Lisäksi osoitti nuoremmilleen että hän on edelleen vahvasti mukana maailman parhaan pelaajan-titteli keskusteluissa.

Playoffeissa Crosbyltä odotettiin nähtyä enemmän ja tulosta olisi ehdottomasti pitänyt pystyä saamaan ykköstähdeltä enemmän. Yksi syöttöpiste neljään otteluun ei ole missään määrin riittävästi. Sarjan avausottelu Crosbyltä muutoinkin oli yksi kauden heikoimmista peleistä, ei saanut siinä yhtään mitään aikaiseksi. Sarjan lopuissa otteluissa nyt kuitenkin sitten joukkueensa paras kenttäpelaaja ja loi siellä lukuisia tilanteita mutta tosiaan tuloksentekoa olisi vaadittu enemmän. Kun kaverit eivät saaneet tarjoilusta sisään, niin olisi saanut itse aktiivisemmin hakea ratkaisuja sitten. Nelospelissä vielä sitten laittoi tyhjistä tolppaan eli tasoitusmaali olisi ollut Crosbyn lavassa mutta ei kelvannut. Ja lopussa sitten yritti pakottaa syöttöä usean Islanders-pelaajan läpi takatolpalle Kesselille kun olisi sen sijaan voinut itse yrittää lähteä hakemaan maalia. Aikaa ja tilaa olisi ollut riittämiin siinä ja olisi ollut yksin Lehneriä vastaan. Mutta kuten usein niin meni taas ylisyöttelyksi sitten. Kaiken kaikkiaan paikkoja olisi ollut parempaankin pistesaldoon joten ei se Crosbyn pelaamisen taso paskaa siellä ollut avausottelun jälkeen, vaan oli se johtopelaaja hyökkäyksessä jonka kautta useimmat tilanteet rakentuivat, mutta kyllähän Crosbyllä olisi rahkeita vielä nähtyäkin parempaan suoritustasoon joten sen vuoksi playoffit olivat hänenkin osaltaan pettymys.

Evgeni Malkin (A)
Harva varmaan enää muistaa sitä että Malkin valittiin lokakuussa NHL:n kakkostähdeksi. Eli kausi alkoi Genolta erittäin hyvin mutta sen jälkeen oli hiljaisempaa. Pelasi tilastollisesti jälleen yhden PPG+ kauden mutta kausi kokonaisuudessaan Malkinilta uran heikoin. Ei missään vaiheessa ensimmäisen kuukauden jälkeen saanut kunnolla peliryhmiä kiinni. Välillä taidoillaan väläytteli siellä ja se kertoo vain siitä kuinka kovan talenttitason hän omaa, mutta pelaamisen taso kokonaisuudessaan jäi kauaksi siitä mihin Malkin kykenee ja mitä häneltä on lupa odottaa. Loppukaudesta sitten taas perinteeksi muodostunut loukkaantuminen eikä varmaan täydessä iskussa sen takia sitten pelannut playoffeissa. Oli playoffien avausottelussa kuitenkin erittäin hyvällä pelipäällä, mutta sen jälkeen katosi sitten kuvasta ja eikä lopuissa otteluissa Malkinia paljoakaan näkynyt siellä.

Kaudesta jäi käteen vain tuhannen pisteen rajapyykin rikkoutuminen, muutoin valtaisa pettymys tämä kausi Malkinin osalta. Toivotaan että nälkää on harjoitella tosissaan kesällä ja nousta takaisin sille eliittitasolle jolle hän kyllä kykenee. Jotta seuraavien vuosien aikana Penguins vielä taistelisi menestyksestä tosissaan, sitä tarvittaisiin joukkueen toiselta supertähdeltä.

Kris Letang (A)
Letangilta kaksijakoinen kausi vaihteeksi. Aloitti kauden erinomaisesti ja näytti että heikomman edelliskauden jäljiltä on toipunut täyteen kuntoon ja palannut Norris-tasolle. Alkukaudesta ja pitkälle kauden toiselle puoliskolle saakka olikin Crosbyn ohella joukkueen kantavia voimia. Sitten juuri ennen siirtotakarajaa loukkaantui torikokouksessa Gostisbeheren kaaduttua hänen päälleen eikä sen jälkeen montaa ottelua pelannut ennen playoffeja. Loukkaantuminen kohdistui niskaan eli siihen paikkaan joka Letangilta on jo leikattu kertaalleen ja jonka vuoksi kuntouminen täyteen iskuun vei pitkään, joten vetää mietteliääksi että miten tuo vaikuttaa hänen tulevaisuuteen sitten. Pelasi kuitenkin playoffeissa niitä tuttuja isoja minuuttejaan, mutta sitten siellä tuli useita viime kauden playoffien kaltaisia kiekonmenetyksiä jotka kostautuivat takaiskuina omaan päähän. Ei ole vieläkään oppinut oikeissa paikoissa pelaamaan konservatiivisemmin eikä sitä koskaan opikaan enää tuohon ikään jo tultuaan. Joukkueen ylivoimaisesti paras puolustaja ja tärkeä osa joukkuetta mutta myös iso osa niitä joukkuetta riivaavia ongelmakohtia. Letangin poissaollessa puolustuspään pelaamista yksinkertaistettiin ja tuloksena oli tiivistä koko joukkueen puolustuspelaamista jonka seurauksena esimerkiksi omaan päähän tulevien ylivoimahyökkäysten määrä väheni merkittävästi. Playoffeissa niitä tuli sitten jatkuvalla syötöllä ja aika moni Letangin kiekonmenetyksistä johtuen, muun muuassa avausottelun jatkoaikamaali. Vastapainona sitten esimerkiksi neljännen ottelun avausmaalia edeltänyt Letangin pinchaus jolla piti onnistuneesti kiekon hyökkäysalueella, tilanne joka sitten minuuttia myöhemmin epäonnistui ja tuloksena takaisku, joten kiekollisen pelaamisen kannalta Letang kyllä elintärkeä pelaaja joukkueelle mutta niitä kiekonmenetyksiä tulee edelleen ihan liikaa. Mutta ei se kai auta muu kuin hyväksyä Letang tuollaisenaan, parempaakaan puolustajaa kun tilalle ei juuri löydy muuta kuin saamalla top-10 vuoro draftiin ja varaamalla sellainen. Ja sitten kehitys Letangin nykytasolle veisi siltä junnulta kuitenkin useamman vuoden ellei löydy Heiskasta tai Dahlinia...

Matt Murray
Murray aloitti kauden heikosti ja sitten meni loukkaantumaan vielä eli lähtö kauteen oli vaikea. Siihen päälle vielä DeSmithin hyvät otteet alkukaudesta, niin eiköhän sitä saanut keinoluotua maalivahtiongelmaa sinne. Palattuaan kaukaloon lyhyen poissaolonsa jälkeen oli Murray kuitenkin yksi NHL:n parhaista maalivahdeista ja näytti miksi hän on se joukkueen selkeä ykkösmaalivahti ennen lyhyen kuuman jakson pelannutta DeSmithiä. Jokainen helpommin taakse mennyt maali sai kauden mittaan ihan liian suuret mittasuhteet ja niiden myötä heti oltiin kritisoimassa Murrayta, kun olisi pitänyt katsoa isoa kuvaa ja nähdä kuinka erinomaisesti Murray torjui Penguinsin maalinsuulla sieltä joulukuun alusta lähtien, ollen siitä eteenpäin koko NHL:n laajuisestikin yksi parhaista maalivahdeista. Playoffeissa ainoa joukkueen kärkipelaajista jonka voi sanoa onnistuneen oman tasonsa mukaisesti. Pelaaminen virheitä tehneen ja kiekkoa jatkuvasti menettävän joukkueen takana ei ole maalivahdille helppoa mutta Murray teki parhaansa siellä ja esitti sarjan mittaan useita upeita torjuntoja joilla piti Penguinsin otteluissa mukana.

Siitä oli jo usea kuukausi sitten mainintoja että Penguins on tekemässä kesällä pitkää jatkosopimusta Murrayn kanssa ja sille varaukseton peukku täältä suunnalta. Murray on tasonsa osoittanut luotettava ykkösmaalivahti ja vielä kaiken lisäksi hyvin nuori ykkösmaalivahdiksi joten jatkossa lupa odottaa paljon enempää. Ensi kaudella saa toivon mukaan ehjän ja täyden kauden alleen, pelatun heti lokakuusta lähtien sillä tasolla jolla pelasi tämän kauden joulukuun puolelta alkaen.

Jake Guentzel
Guentzelille kokonaisuudessaan erinomainen kausi. 40 maalia, 70+ pistettä Crosbyn rinnalla muodostaen kapteenille hänen uransa parhaan tutkaparin. Palkittiin jo hyvissä ajoin pitkällä jatkosopimuksella ja kuuluu ehdottomasti joukkueen ydinryhmään yllä olevien pelaajien lisäksi. Playoffeissa Guentzel kuitenkin epäonnistui ensimmäistä kertaa urallaan, näyttäen nyt pelkältä Crosbyn hyvyyden sivutuotteelta. Guentzel ei itse saanut juuri mitään luotua sarjan aikana ja sitten viimeistely ei ollut totutun terävää kun sai nauttia tarjoilusta. Iski kuitenkin hienolla vedolla nelosotteluun avausmaalin ja sitä olisi suonut nähtävän häneltä sarjan aikana enemmänkin. Playoffit olivat siis pettymys myös Guentzelin osalta, mutta annettakoot se anteeksi upean runkosarjan ja aiempien playoff-urotekojen jälkeen. Kysymys nyt vain kuitenkin neljän ottelun otannasta. Ensi kaudella sitten taas hienon runkosarjan lisäksi sitä tuloksentekoa sitten vanhaan malliin playoffeissakin.

Brian Dumoulin
Jälleen yksi näistä avainpelaajista jotka pelasivat hienon runkosarjan mutta epäonnistuivat sitten playoffeissa. Aina niin luotettava ja varma ykkösparin peruspuolustaja oli useasti vaikeuksissa playoffeissa. Sen voinee sitten laittaa loukkaantumisen piikkiin kun näytti sarjan alussa keskenkuntoiselta ja olihan pelkkä pelaaminen avausottelussa aina viime hetkille saakka epävarmaa. Paransi hiljalleen sarjan edetessä mutta pystyy kyllä parempaakin. Jatkon kannalta Penguinsin puolustusta oman pään pelaaminen kannalta rakennettaessa se luotettavin ja varmin kulmapalanen sinne kuitenkin.

Phil Kessel
Kessel oli Malkinin tavoin enemmän tai vähemmän hukassa läpi runkosarjan. Taidoillaan kyllä veteli tehoja yli PPG tahtiin jälleen kerran, mutta ne tulivat pitkälti ylivoimapelaamisen johdosta, ja tasakentällisin oli suuren osan kaudesta joukkueen ongelmallisimpia pelaajia. Kessel ei ole koskaan ollut mikään puolustuspään erikoismies ja kun se pelaaminen alaspäin ei kiinnosta niin miinussarakehan siitä kärsii sitten. Lisäksi heikoilla kiekonmenetyksillään oli suuri syyllinen siihen miksi vastustaja teki kauden aikana lukuisia alivoimamaaleja Penguinsin verkkoon. Playoffeissa sitten kyllä osoitti että halutessaan voi pelata tunnollisesti myös alaspäin ja heikommin sujuneiden viime vuoden playoffien jälkeen Kesselin tämän kauden playoff-esitys oli vähintään kohtuullinen. Avauspelissä yksi joukkueen parhaista, toisessakin ottelussa pelasi hyvin, kolmas oli hiljaisempaa ja sitten nelospelissä oli jälleen hyvä. Tasoitusmaali oli hyvin lähellä pariin otteeseen Kesselin ansiosta, ensin hänen tarjotessaan Crosbylle tyhjän maalin josta Crosby laittoi tolppaan ja toisella kertaan Islanders-pakin blokatessa Kesselin vedon tyhjään maaliin. Pienestä oli kiinni ettei ottanut sankarin viittaa siellä siis. Tosiaan nyt muisti myös takakarvata alaspäin ja pelata tunnollista kiekkoa eli kyllä Kesselille voi antaa playoff-suorituksestaan hyväksyvän arvosanan.

Kessel on jokaisena kesänä huhumyllyn kohteena ja sama varmasti jatkuu tänä kesänä sitten, ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa en laittaisi pahitteeksi jos kauppa todella tapahtuisikin. Kessel oli iso osa b2b Cup-joukkueita ja sen jälkeen vedellyt pari runkosarjaa yli PPG-tahdissa, mutta kyllähän hänelle sopivan paikan löytäminen ollut haasteellista ja hänen kauppaamisella joukkuetta sai yhdellä kertaa täysin erinäköiseksi. Ylivoima on pyörinyt Kesselin kautta siitä lähtien kun hän tuli Penguinsiin ja tehokkuus siellä onkin ollut loistavaa, mutta samalla ottaen siellä olevan taitotason on se ollut useasti myös ongelmakohta. Ei nyt tosiaan onnistumisprosentin kautta vaan sen kautta kuinka paljon vastustalle annetaan vastaiskumahdollisuuksia alivoimalla ja kuinka siellä yritetään liian nättiä syöttelykuviota yksinkertaisemman pelaamisen sijasta. Näissäkin playoffeissa onnistunut ylivoima olisi voinut monessa pelissä tuoda Penguinsin tasoihin ja sitä kautta tehdä pelistä ja koko sarjasta täysin erilaisen. Tasakentällisin sitten taas Malkin/Kessel-kaksikko epäonnistui tällä kaudella ja oman pään pelaamisen suhteen heidän samassa kentässä oleminen on isompi ongelma. Eikä Kesseliä haluta syystä tai toisesta peluuttaa Crosbyn rinnalla, vaikka ne Sullivanin aikana nähdyt muutamat siinä vietetyt pelit ovat olleetkin tehokkaita. Eikä Kessel taas ole HBK-kolmikon upean 2016 kevään jälkeen tasakentällisin oikein onnistunut kannattelemaan omaa kentällistään samaan malliin. Joten kyllä tuossa olisi mahdollisuus saada joukkuetta kerta heitolla eri näköiseksi sitten. Katsellaan mitä tapahtuu.

Patric Hörnqvist
Rikkonainen kausi Hörnqvistiltä ja pää sai valitettavan usein osumaa kauden mittaan, ja sen vaikutus hänen pitkän tähtäimen tasoon jää sitten nähtäväksi. Siinä oli loppukaudesta kuitenkin pitkä hiljaisempi jakso tehoilun suhteen ja ei ollut siellä se tuttu Hörnqvist ihan jokaisena iltana, vaikka sanoisin että tuo Simon-Bjugstad-Hörnqvist kolmikko usein pelasi erittäin hyvää kiekkoa vaikka tehoja ei tullutkaan. Runkosarjan viimeisissä peleissä tuli sitten hieman onnistumisia mutta valitettavasti ne eivät kantaneet sitten playoffeihin, vaan siellä nähtiin hyvin vaisu Hörnqvist kaukalossa sitten. Kaiken kertoo se että Guentzel korvasi hänet ykkösylivoimassa kauden viimeiseksi jääneessä ottelussa. Ei sujunut playoffit siis odotusten ja toiveiden mukaan ja ei voi kuin toivoa että Hörnqvist tästä vielä palaa sille omalle tasolleen, eikä tosiaan pelillinen taso laske yhtä nopeaan tahtiin kuin yllä esitetyllä vertailulla Kunitziin. Tuon pelon vuoksi nyt hänen kauppaamiselle ei tulisi mitään ehdotonta estettä täältä suunnalta.

Justin Schultz
Schultzilta rikkonainen kausi ja viettikin yli puolet kaudesta sairastuvalla loukkaannuttuaan heti kauden alkuun. Se aiheutti sitten isojakin ongelmia joukkueen kiekolliselle pelaamiselle kun Schultz on siellä se toinen avainpelaaja tuossa suhteessa Letangin ohella. Tärkeä pelaaja kaiken kaikkiaan joukkueelle ja se näkyi hänen poissaollessaan. Playoffeissa ei nyt erityisesti onnistunut hänkään, omassa päässä ei ollut erityisen varma ja kolmospelissä se yksi ylivoimahyökkäyksestä tullut takaisku täysin Schultzin piikkiin. Mutta kiekollisen pelaamisen kannalta edelleen puolustuksen avainpelaajia Letangin ohella.

Bryan Rust
Rustin kausi myös hyvin kaksijakoinen. Aloitti kauden todella heikosti ja meni pitkälle joulukuun puolelle ennen kuin alkoi saada tehoja aikaiseksi. Niitähän häneltä nyt on lupa odottaakin kun sai täksi kaudeksi sen ansaitsemansa palkankorotuksen. Sai kritiikkiä paljon silloin sen slumppinsa aikana, mutta sanoisin että pelaamisen taso oli kuitenkin pääsääntöisesti hyvää senkin aikana. Tunnollinen omaan päähään ja sai paljon paikkoja, ei vaan saanut kiekkoa sisään - kunnes sitten Chicagoa vastaan tuli viimein onnistuminen, ja heti perään toinen ja vielä kolmaskin. Peli lähti siitä kulkemaan ja oli pitkään sitten hyvä kolmas lenkki ykkösessä Crosbyn ja Guentzelin vierellä. Sitten siirtotakarajan aikoihin myös Rustille loukkaantuminen ja sen jälkeen palatessaan oli kuin varjo parhaasta itsestään. Pelasi milloin missäkin kentässä kun siellä haettiin toimivia koostumuksia, mutta se johtui myös pitkälti siitä että Rust itse oli hyvin saamaton loppukauden ihan missä kentässä tahansa. Etenkin playoffeissa oli todella suuri pettymys sillä ei erottunut millään muotoa edukseen siellä kaukalossa. Rust nyt kuitenkin yleensä tosiaan pelaa hyvin vaikka ottelun päätteeksi saldona oli 0+0 tehot, koska ei ole pelaaja joka kovalla prosentilla onnistuu paikoistaan, ja niitä paikkoja Rust kykenee vaikka yksin luomaan siellä. Playoffeissa siitä ei ollut kuitenkaan tietoaan. Hyvin saamatonta pelaamista. Toivottavasti menisi loukkaantumisen piikkiin, mutta onhan tuo Rustin playoff-rekordi Trotzin tiimejä vastaan nyt täysin luokatonta kun ottaa vertailuun hänen onnistumiset muissa playoff-sarjoissa. En nyt laita pahitteekseni jos Rustin kanssa katsellaan myös siirtomarkkinoita...

Nick Bjugstad
Bjugstadiin pelaamiseen tuli oltua pääsääntöisesti hyvin tyytyväinen runkosarjassa. Otti tuon kolmoskentän sentterin roolin hyvin haltuunsa ja pelasi siinä hyvää kiekkoa. Tehoja ei ollut erityisen paljoa, kuitenkin kolmossentterin rooliin nähden ihan kohtuullisen hyvin kuitenkin, ja erityisesti vakuutti hyvällä kahden suunnan pelaamisellaan. Playoffeissa häneltäkin olisi ollut lupa odottaa sitä ajoittaista secondary scoringia mutta koko joukkueen tavoin pettymykseksi jäi sitten hänen suorituksensa.

Jared McCann
McCanniin päteet samat sanat kuin Bjugstadiin. Pirteää pelaamista heti joukkueeseen tulonsa jälkeen ja pääsi hyvin joukkueeseen sisälle. Playoffeissa väliin jäi yksi ottelu loukkaantumisen vuoksi ja ei sitä secondary scoringia tullut myöskään häneltä niissä pelatuissa otteluissa, mutta muutoin kyllä ihan hyvää pelaamista siellä. Mielenkiintoista nähdä mistä roolista McCann löytyy ensi kauden joukkueessa ja kuinka onnistuu sitten.

Erik Gudbranson
Gudbranson sai paskaa niskaansa jo ennen ensimmäistä peliään Penguinsin riveissä, mutta hiljensi suuren osan kriitikoista heti ensimmäisen pelinsä jälkeen. Hyvää perusvarmaa pelaamista siellä ottelusta toiseen ja playoffeissa Murrayn ohella yksi parhaiten oman roolinsa hoitaneista pelaajista. Rahkeita fyysisen pelaamisen suhteen olisi nähtyäkin parempaan, mutta luulen että Penguinsin systeemi hillitsi Gudbransonin pelaamista sillä osa-alueella. Kaiken kaikkiaan suoritui kuitenkin erinomaisesti siellä heti joukkueeseen tulonsa jälkeen ja pitää toivoa että samanlailla jatkaa roolinsa täyttämistä ja odotusten ylittämistä ensi kaudella kun on alusta saakka joukkueen mukana.

Marcus Pettersson
Pettersson oli kokonaisuudessaan positiivinen yllätys ja ylitti odotukset joukkueeseen tulonsa jälkeen. Pelaamisen taso oli pitkään varmaa ja oli tasainen suorittaja siellä. Kauden loppua kohden taso alkoi sitten heitellä ja niitä virheitä puolustuspäässä tulla enemmän. Nautti kuitenkin alusta saakka valmennuksen luotosta ja sai siinä suhteessa enemmän siimaa kuin moni muu nuori pelaaja on saanut. Playoffeissa sarjan voittomaaliksi jäänyt osuma seurausta Petterssonin hävitessä taistelun irtokiekosta oman maalin takana vastustajan kärkikarvaajalle. Toki jos sitä maalia rupeaa pilkkomaan osiin niin ehkä Gudbransonin olisi pitänyt jäädä maalin eteen eikä lähteä kiekollisen pelaajan perään, ja Wilsonin olisi pitänyt pysyä paremmin maalille nousevan Nelsonin perässä estäen sen vedon ja sen sellaista. Kaiken kaikkiaan monen huonon pelaamisen syytä tuo yksittäinen takaisku. Ihan hyvä ja odotukset ylittänyt (ne odotukset kun olivat että menisi AHL:ään waiver-vapautensa johdosta toisin kuin waiver-kelpoinen Sprong joka annettiin vaihdossa) tulokaskausi kuitenkin ja katsellaan miten kehitys jatkuu sitten tulevaisuudessa.

Jack Johnson
Johnsonista on paljon kirjoiteltu kauden mittaan ja vain pari päivää sitten joten pidetään lyhyenä. Kausi alkoi huonosti ja oli niin huono kuin kesällä signauksen jälkeen hänelle naureskeltiin. Paransi sitten tasoaan joulukuun alusta lukien ja hoiti oman ruutunsa siellä. Letangin ollessa sivussa nosti vielä sitä tasoaan ja hetken aikaa veti siinä isoja minuutteja hyvällä tasolla. Yllättäen sitten playoffien avauksessa joutui ensimmäistä kertaa kauden aikana katsomoon (mikä kieltämättä on ironista ottaen Rutherfordin viime kesän kommentit huomioon, ne kommentit joita Columbus ja Tortorella eivät hyvällä katsoneet silloin). Se oli virhe Määtän heikon pelin vuoksi, mutta ei tuo Johnson nyt kolmessa seuraavassa pelissä paljoa enempää vakuuttanut. Sanoisin kokonaisuudessaan että Johnson oli parempi kuin mitä hänestä monesta sai lukea, mutta ei nyt kuitenkaan pelaaja jota tulisi ikävä jos hänet kaupataan muualle. Sopimus ei kuitenkaan edelleenkään ole hyvä joten ei ole helppo kaupattavaksi muualle.

Olli Määttä
Määtältä monen muun tavoin kaksijakoinen kausi. Välillä pelasi siellä hyvää kiekkoa, välillä taas ne pitkään hänen pelissä olleet ongelmakohdat nostivat päätään. Ja usean muun tavoin sitten loukkaantui loppukaudesta eikä playoffien kynnyksellä varmaan ollut täydessä iskussa sitten. Vähän muutenkin vaikuttaa siltä että playoffien avauspeli jäi Määtän Penguins-uran viimeiseksi otteluksi kun kyllähän ne ennusmerkit ovat sihen suuntaan että hän on siellä puolustuksessa se ylimääräinen pelaaja. On kuitenkin helpommin kaupattava varmastikin kuin Johnson ja jonkun kallispalkkaisemman sieltä on vaihdettava maisemaa. Jos valinta osuu Määttään niin ei muuta kuin kiitokset menneistä vuosista. Ei noussut niin loistavaksi kuin mihin erinomainen tulokaskausi aikoinaan antoi toivoa, mutta se menee pitkälle loukkaantumisten ja sairastumisen piikkiin. Mutta kuitenkin pelasi siellä korkealla tasolla Stanley Cup-finaaleja top-4 puolustajana kahdessa mestarijoukkueessa eli antoi Penguinsille paljon vastinetta häneen sijoitettuun ykköskierroksen varaukseen nähden.

Matt Cullen
Cullen teki kesällä paluun joukkueeseen ja osoitti että luistin kulkee edelleen hyvin 42-vuotiaanakin. Hoiti roolinsa läpi kauden kunnialla ja playoffeissakin yksi niistä omalla tasollaan ja oman roolinsa kunnialla hoitaneista pelaajista. Olisi ansainnut paremmat jäähyväiset, jos ne sellaisiksi jäivät, nyt playoffeissa kuin mitä muu joukkue ympärillä kykeni tarjoamaan tälle hienolle joukkuepelaajalle.

Dominik Simon
Simon ei nyt pelaaja säväytä suuntaan eikä toiseen, mutta pakko sanoa että pelasi kyllä ihan hyvät pudotuspelit siellä, ollen yksin parhaiten omaan tasoonsa nähden onnistujista siellä. Simon on valmennuksen ja joukkuekavereiden keskuudessa arvostettu pelaaja peliälynsä vuoksi, ja kyllähän hän siellä asioita tekee oikein kun aika hyvin erinomainen suorittaminen kiekonhallintatilastoissa usein seuraa Simonia. Simon ei ole kuitenkaan mikään erityisen nopea, hyvä kaksinkamppailuissa, omaa hyvää laukausta tai mikään vahva puolustuspäähän - eli siksi ei ole erityisen suosittu kannattajien keskuudessa - mutta se on tuo peliäly jolla pelaa NHL:ssä. Tekee usein niitä pieniä peliä edistäviä asioita siellä jotka eivät nyt sitten mitään suurta huomiota kuitenkaan kerää. Se on vaan että Simonin kaltainen pelaaja ei nyt erityisesti sitten luo joukkueeseen minkäänlaista identiteettiä kuten vaikkapa Hagelin teki nopeudellaan, eikä nuo tehot ole erityisen hyviä hyvistä kiekonhallintatilastoista huolimatta, joten ei nyt mikään korvaamaton pelaaja siellä. Tuolla halvalla sopimuksellaan nyt kuitenkin menee hyvin syvyyspelaajasta.

Zach Aston-Reese
Rikkonainen kausi mutta sai pelatessaan nauttia valmennuksen luottoa toisin kuin pari muu nuorukaista. Jonkinlaista Hörnqvistiä tästä ollaan kasvattamassa mutta ei nyt kovin paljoa viitteitä ole tähän suuntaan antanut edellytyksistään siihen. Välillä väläyttelee mutta ne ovat olleet harvoja tilanteita ja yleensä tapahtuneet Malkinin vierellä jossa niitä nyt on syytäkin nähdä edes ajottain. En näe mitään syytä miksi ZAR piti tuoda sairastuvalta playoffeihin korvaamaan Teddy Blueger mutta eihän se tuo yksittäinen päätös nyt tätä sarjaa ratkaissut. Silti ZAR ei esittänyt yhtään mitään playoffeissa, Garrett Wilson hoiti roolinsa neloskentässä paremmin.

Garrett Wilson
Positiivinen yllätys neloskentässä vaikka ne kädet eivät nähdyn perusteella kyllä NHL:ään riitä. Mutta pelasi sellaista neloskentän pelaajalta odotettavissa olevaa fyysistä, taistelevaa kiekkoa suuren osan kautta ja sai useasti aiheutettua sillä vastustajalle jäähyn. Tekipä playoffeissakin yhden joukkueen harvoista maaleista joten täytti kyllä ruutunsa kohtuullisesti siellä. Kuitenkin sellainen korvattavissa oleva pelaaja joka ei heilauta joukkueen voimasuhteita millään muotoa suuntaan eikä toiseen. Eli ei väliä jatkaako vai ei, mutta onhan tällainen pelaaja aina sellainen jota tulisi pyrkiä upgraamaan ettei tästä tule mitään monivuotista craigadamsia joka pelaa neloskentässä pitkään senkin jälkeen kun taso ei enää siihen oikeuta.

Casey DeSmith
DeSmith pelasi erittäin hyvän syyskauden ja se oli erittäin tärkeää Murrayn heikomman kauden aloituksen vuoksi. Hyvillä otteillaan ansaitsikin jatkosopimuksen sitten. Kauden toisella puoliskolla ei paljoa tarvinnut DeSmithiä katsella maalinsuulla kun Murray otti maalinsuun haltuunsa. Vaikka DeSmith paikkansa täyttikin ja ansaitsi tuon jatkosopimuksensa, niin kyllähän hänestä voitaisiin ottaa joku keskikierrosten picki jos sellaista on tarjolla, ja antaa kakkosmaalivahdin paikka ensi kaudella Tristan Jarrylle.

Teddy Blueger
Bluegerin NHL-debyyttiä tuli jo reilun vuoden odoteltua ja tällä kaudella se nähtiin ja vakuutti kyllä. Pystyy pelaamaan niin sentterinä kuin laidallakin, voi ottaa isoa roolia alivoimalla ja kädet ja laukaus ovat NHL-tasoa. Liikkeen riittävyyden suhteen oli kaikissa etukäteisraporteissa vuosien mittaan ne kysymykset mutta nyt nähdyn perusteella liike on ihan riittävää NHL-tasolle, ei missään kohtaan noussut esille sen suhteen epäedullisissa merkeissä. Jalat kulkevat riittävän nopeasti ja ennen kaikkea peliäly ja sitä kautta se pelinopeus on riittävää. Olisi kuulunut vakituiseen kokoonpanoon playoffeissa mielestäni mutta valmennus oli toisella kannalla. Ensi kaudeksi sovittelisin häntä kuitenkin Cullenin paikalle neloskentän sentterisi. Toivottavasti jatkaa joukkueessa.

Valmennuksesta ja johtoportaasta ehkä lisää joskus myöhemmin, tuossa nyt pelaajistosta hieman arvioita. Jos ja kun kesällä muutoksia tapahtuu niin tässä vielä kertauksena listaus joihin voi silloin kohdistaa katseita: Kessel, Määttä, Rust, Hörnqvist, DeSmith, Wilson (UFA) ja Johnson (epätodennäköistä). Cullen sitten eläköitynee myös.
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
Täydellisessä maailmassa Pens pyrkisi aina vaan uusiin menestystarinoihin ja jatkuvaan kasvuun/parantumiseen, vähän kuin kvartaalitaloudessa konsanaan. Fakta on kuitenkin se, että 13v ollaan tässä menty NHL:n johtavana joukkueena/organisaationa. Pleijareihin joka vuosi, 3 cuppia, 4 finaalia, vähän konfrenssisemifinaali/finaalihöntyilyä siihen päälle. Lukemattomia maksimitason onnistumisia ja venymisiä, esimerkkinä nyt vaikka koko 2017 playoffit.

Kaikella tällä on hintansa.

Seinä tulee vastaan jokaisella joukkueella, varsinkin nykyisessä palkkakattoliigassa. Vaikea sanoa, onko juuri tämä hetki, kun Pensillä alkaa sakkaamaan, mutta eihän se mikään ihme olisi jos näin kävisi. Ja se on ihan täysin fine, kyllä tämän rungon+Crosby/Malkin-eran kliimaksi on hyvin suurella todennäköisyydellä jo koettu. Ja sekin on täysin fine. Se ei tarkoita sitä, etteikö Pens pystyisi vielä 2-4v olemaan laadukas jengi, mutta mielestäni menestyminen at all costs (eli omien varausvuorojen silmitön treidaaminen) pitää loppua lähivuosien aikana. Prospect-pool on olematon, ja sitä on pakko alkaa vahvistamaan ennemmin tai myöhemmin.

Tavallaanhan nykyliigassa keskivertojoukkueena oleminen (Minnesota wild) on pahinta, mitä voi oikeastaan tehdä. Joko ollaan kärkikahinoissa tai sitten läpeensä paskoja. Näinhän Pens on oman tarinansa myös rakentanut. Mutta niin kauan, kun Sid+Geno pelaavat, ei Pensistä tule tarpeeksi huonoa joukkuetta, jotta voisimme juhlia draft lottery-tilaisuuksissa kerta toisensa jälkeen. Genon soppari loppuu 2022. Sid 2025. Tuossa näkisin ehkä sellaisen mahdollisuuden, että Genon sopparin loputtua hän siirtyy Venäjälle vetämään vielä pari kautta Magnitogorskin paidassa, mutta Sid pelaa sinne 40v asti Pensissä. Mitä luultavammin noiden vuosien aikana käydään läpi rebuild ja olisi jääkiekkoromantikkona jotenkin hienoa nähdä, kun uusi sukupolvi ottaa ohjat käsiin Sidin toimiessa mentorina samalla tavalla kuin Mario aikanaan. Soihtu siirtyy.

Mutta joo, vielä on hyviä vuosia jäljellä. Ja antakaa nyt JR:lle ja Sullivanille vähän siimaa, ihan hyvin heillä on mennyt kuitenkin, jos ajattelee kokonaisuutta. Nyt vaan pitää joukkueen määritellä se oma identiteetti ja sitä kautta onnistuneita siirtoja markkinoilla. Itse en treidaisi runkopelaajista ketään pois, ei se taito ja tahto ole sieltä mihinkään kadonnut. Ehkä nyt parin huonomman kauden jälkeen on sitten taas energia ja voitonhalua enemmän. Pakkohan se on myöntää, että masut on vieläkin aika täynnä tuon b2b-setin jälkeen, oli se sellaista touhua kuitenkin...
 

Tornados

Jäsen
Kyllähän tämä kausi ja erityisesti pudotuspelit oli aika fiasko Pittsburghin tasoiselle joukkueelle. Oman näkemykseni mukaan jotain isompia muutoksia on varmaan tehtävä, jotta joukkue säilyisi iskukykyisenä. Joukkueesta puuttuu melkein kokonaan nuoret lupaukset. Kun itse lähden siitä, että jostain tähtipelaajasta täytyisi luopua, niin oma ehdokkaani olisi kyllä Phil Kessel. Hänellä olisi varmaan jotain vaihtoarvoa ja palkkakin on kuitenkin melko iso. Lisäksi menetys ei olisi imagollisesti ihan yhtä kova kolaus kuin Crosbysta (ei varmaan tapahdu koskaan) tai Malkinista luopuminen.

Toinen pelaaja, josta en ole innostunut on Nick Bjugstad, mutta hänet vasta hankittiin joukkueeseen, joten joukkueen johdolla lienee muita näkemyksiä. Garrett Wilsonin päästäisin menemään ja antaisin tilaa nuoremmille kyvyille tältä osin.

Määtästä en haluaisi luopua. Kokonaisuutena katsoen on kuitenkin pelannut hyvin Pittsburghissa. Vaikka loukkaantumiset ja sairastelut ovatkin aiheuttaneet ongelmia matkan varrella, hän on kuitenkin yhä melko nuori ja parhaat vuodet saattavat olla jopa edessäpäin. Lisäksi Määtän statsit pudotuspeleistä ovat hyvät. Pelkäänpä kyllä, että Määtän lähtö voi olla lähellä. Johnsonista luopuisin kyllä paljon mieluummin mikäli vain mahdollista. Riikolan esitysten perusteella voisin antaa hänelle jatkoa, mutta päätös ei ole varmaan kauhean merkittävä joukkueen kannalta.

Maalivahtien osalta tilanne on mielestäni melko hyvä. Minulle kelpaisivat hyvin kaikki nykyiset maalivahdit, palkatkaan eivät ole kohtuuttomat. Täältäkin peukku Murrayn pitkälle jatkosopimukselle!

Prospektien taso on kyllä aika heikko, joten joukkue kaipaisi kipeästi aikaisia varausvuoroja tai muuten nuorempia vahvistuksia.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itselläni tosiaan se fiilis, ettei pelaajistossa nyt mitään super heikkouksia ole, ainoastaan se, miten he saadaan pelaamaan sata lasissa joka hetki. Se sama polte, mikä näkyi pelissä heti sen jälkeen, kun sullivan astui peräsimeen. Kaikki tuolla on huippu jätkiä joka jengissä, niin se on ratkaisevaa, miten jokainen pelaaja saadaan pelaamaan nöyrästi ja täysillä. En tiedä, sen verran uskon muutoksen voimaan, etten pahastuisi, jos Sullivanille etsittäisiin korvaaja, toisaalta, näytöt ovat kiistattomat ja 2 cuppia tosi asia.

Ongelmallisin palikka on mielestäni Kessel kanssa. Toisaalta, joukkueen peli-ilme voisi muuttua paljonkin, mutta toisaalta Kessel on osaava peluri Siiiiiiiilti harkinnan jälkeen luopuisin kaverista, jos vastine olisi hyvä, ja ettisin genolle sen kotivenakon rinnalle. Ja esim. Bjugstad ja McCann toivat raikasta peli-ilmettä joukkueeseen liittymällä. Nyt tuntuu, etteivät uudet pelaajat pelaa heti vahvuuksillaan penguinsissa, kun vähän katsellaan ja kumarrellaan organisaatiolle ja supertähdille (omaa mutua).

Niin tai näin, Letangille kurinpalautus, Kessel varauksella lihoiksi, samoin Sullivan.
Pelikirja ei ole mielestäni Penguinsin ongelma, vaan se, miten kaikki saadaan sitoutumaan ja tekemään kaikkensa joka vaihdossa, ennenkaikkea pleijareissa.

Hyvää pohdintaa yllä, ja menossa mielenkiintoisimmat pleijarit mies muistiin vaikkei Pittsburgh Penguins olekaan enää mukana. Vielä Capsit pihalle, niin kuka tahansa jäljellä olevista on mieluisa mestari
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Rutherford totesi, että hänen on parasta ottaa nyt vähän aikaa ja antaa tunteiden rauhoittua. Sen jälkeen on isojen päätösten aika ja tietenkin muutoksia on tulossa. Rutherfordin tietäen muutoksia tulee, mutta kysymys kuuluu, että millaisia? Omissa toiveissa olisi kenties Hörnqvistin ja/tai Määtän liikuttaminen vakiorungosta, mutta kummassakin on omat haasteensa. Aikamoisia myrkkyjä kyllä saa keitellä, että mitään hirveän suuria muutoksia onnistuu tekemään. Valmentajanvaihdos on yksinkertaisin jättiläismäinen muutos, mutta...

Ellei Tampa kaikkia todennäköisyyksiä vastaan päädy kenkimään Cooperia pois niin en keksi yhtään oikeasti potentiaalista nimeä Sullivanin tilanne valmentajamarkkinoilta. Quenneville olisi ehdottomasti ollut loistava vaihtoehto, Vigneaultkin ja McLellankin ihan OK. Mutta kaikki ovat menneet muualle. On varmaan todennäköisempää, että joukkue herää pelaajamuutosten johdolla kuin huonomman valmentajan palkkaamisella.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Rutherford totesi, että hänen on parasta ottaa nyt vähän aikaa ja antaa tunteiden rauhoittua. Sen jälkeen on isojen päätösten aika ja tietenkin muutoksia on tulossa. Rutherfordin tietäen muutoksia tulee, mutta kysymys kuuluu, että millaisia?

GMJR pystyi melko suoraan linjaamaan, mika hommassa oikein matti, joten uskoisin muutosten olevan juuri sellaisia, jotka vievat organisaatiota tarvittavaan suuntaan. Pitaa muistaa, etta NHL ei ole mikaan konsolianari, jossa kaikki kaupat ovat aina mahdollisia - useimmiten GM:t joutuvat toimimaan melko vahien mahdollisuuksien maailmassa. Mielenkiinnolla odotan, miten taman kauden mahalaskuun reagoidaan. Pittsburgh Penguinsin ei pitaisi talla hetkella olla joukkue, joka lahtee ensimmaiselta kierrokselta sweepilla lauluun.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mahtavaa pohdintaa kaikilta, erityismaininta @Bosco'n pelaaja-arvioille, helppo allekirjoittaa jokainen. Mielenkiintoinen kesä jälleen edessä.

Prospect poolin heikkoutta on nostettu useasti esille, mutta ainakin ensi kaudella voi mielenkiinnolla seurata viime kesän 2. kierroksella varatun Calen Addissonin ensimmäistä ammattilaiskautta. Pienikokoinen kiekollinen pakki, jota pitkään povattiin jopa ykköskierroksen lopulle. Takana jälleen hyvä kausi WHL:ssä. Sormet ristissä toivomaan, että tässä on "uusi Letang" Letangin tilalle.
 
Viimeksi muokattu:

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ellei Tampa kaikkia todennäköisyyksiä vastaan päädy kenkimään Cooperia pois niin en keksi yhtään oikeasti potentiaalista nimeä Sullivanin tilanne valmentajamarkkinoilta. Quenneville olisi ehdottomasti ollut loistava vaihtoehto, Vigneaultkin ja McLellankin ihan OK. Mutta kaikki ovat menneet muualle. On varmaan todennäköisempää, että joukkue herää pelaajamuutosten johdolla kuin huonomman valmentajan palkkaamisella.

Niin paljon kuin Cooperista olen aina pitänytkin, niin melko pelonsekaiset tunteet miehen signaaminen aiheuttaisi. Jos potkut Tampasta tulee, niin se johtuu juuri kammottavasta playoff recordista, ja rehellisyyden nimissä saisi Penguinsissa heikomman kokoonpanon johdettavakseen. Mutta kyllähän noita valmentajia maailmassa on. Viimeksi out-of-the-box ratkaisu Johnston oli virhe, mutta se ei tarkoita ettäkö seuraavan koutsin pitäisi taas kantaa pitkää recordia NHL:stä tai tulla välittömästi ensi kaudella tuomaan taas mestaruus seuraan. Itse odotan mielenkiinnolla, kuka esimerkiksi pitkään huhuissa olleen Rickard Grönborgin signaa, enkä pistäisi pahitteeksi jos juuri Penguins hakisi uusia Eurooppalaisia näkökulmia hänen kauttaan.

EDIT: Jos Nashville tippuu ja siellä päädytään potkimaan Laviolette niin olisin välittömästä valmiina kiinnittämään miehen. En tosin usko tällaisen tapahtuvan. Keskisen divisioonan voitto pitänee Lavioletten Nashvillessa, vaikka kevätkausi on ollut ailahteleva. Toinen, joka saattaisi olla liipasimella first round exitin myötä on Jetsin Maurice, mutta mieluummin jatkaisin Sullivanilla kuin vaihdan häneen. Nämä nyt tällaisina melko kaukaa haettuina spekulaatioina.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Prospect poolin heikkoutta on nostettu useasti esille, mutta ainakin ensi kaudella voi mielenkiinnolla seurata viime kesän 2. kierroksella varatun Calen Addissonin ensimmäistä ammattilaiskautta. Pienikokoinen kiekollinen pakki, jota pitkään povattiin jopa ykköskierroksen lopulle. Takana jälleen hyvä kausi WHL:ssä. Sormet ristissä toivomaan, että tässä on "uusi Letang" Letangin tilalle.

Addison ei ole vielä ensi kaudella pelikelpoinen AHL:ssä ennenkuin kausi junnusarjoissa on ohitse, joten seuraava kausi vielä menee siis junnuissa. Potentiaalia tosiaan kuitenkin löytyy, toivottavasti pystyy kehittymään ajan myötä paremmin sen mukaisesti kuin mitä vastaavan pelaajaprofiilin Derrick Pouliot teki.

Ensi kaudella ammattilaiseksi siirtynevät kuitenkin Jordy Bellerive ja Justin Almeida eli sinne tulee WBS:ään kiekollista lahjakkuutta heidän mukanaan. Molemmat ovat tosiaan tuollaisia pienikokoisempia mutta hyvät kiekolliset taidot omaavia pelaajia. Potentiaalia löytyy mutta sen suhteen vielä tuollaisia long shot-lupauksia eli kaukana varmoista tapauksista. Molemmilla takana hyvä kausi kun Almeida teki 111 pistettä ja oli sillä saldolla WHL:n pistepörssissä kolmas, ja Bellerive oli viime kesän onnettomuudesta toipunut ja sai alleen täyden kauden tehden jälleen pisteitä yli PPG-tahtiin. Olisihan se hienoa jos toinen löisi itsensä ihan NHL:ssä saakka läpi parin vuoden sisään.

Mielenkiinnolla voi seurata myös Kasper Björkqvistin tilannetta. Takana on nyt kolmas kausi yliopistosarjassa mutta tulokassopimusta ei ole vielä syntynyt. Nähtäväksi jää joutuuko sen syntymistä odottelemaan vuoden päähän, ja silloin sitten jännittämään syntyykö sitä ollenkaan edes. Kyllähän tuo kuitenkin voisi olla jo valmis astumaan ammattilaiskaukaloon ja ehkei ole pitkän matkan päässä NHL:stä. Rust voisi tuossa suhteessa olla vertailuna kun Rust siirtyi ammattilaiseksi saman ikäisenä mitä Björkqvist nyt on ja alle puolessatoista kaudessa sitten nousi jo NHL-miehistöön vakituiseksi pelaajaksi. Toki sitten joku Blueger kulkenut pidemmän matkan sinne päästäkseen joten vaikeahan se on sanoa miten kehitys etenee ja samalla aina siihen vaikuttaa sattumakin (ylhäällä olevien loukkaantumiset ja niiden myötä tulevat näytönpaikat jne.).

Sitten siellä on vielä ainakin yksi lupaava pelaaja, Filip Hållander, noiden neljän lisäksi. Takana hyvä kausi Ruotsissa ja nähtäväksi jää että tuleeko ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan vai jatkaako vielä Ruotsissa. Tulokassopimushan on tehty jo viime kesänä joten Penguinsilla on sanansa sanottavana tuon suhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Oula Palve tehnyt sopparin Capfriendlyn mukaan.

Twitter

Mieluummin olisin nähnyt Pensin kokeilevan Hakanpäätä, mutta eipä tässä mitään menetäkään niin miksi ei. Rehellisesti sanottuna en itse usko, että Palve pystyisi murtautumaan ylös, mutta Hakanpään kohdalla olisin varovaisen toiveikas kuten Riikolankin kohdalla olin.
 

Ralph

Jäsen
Mieluummin olisin nähnyt Pensin kokeilevan Hakanpäätä, mutta eipä tässä mitään menetäkään niin miksi ei. Rehellisesti sanottuna en itse usko, että Palve pystyisi murtautumaan ylös, mutta Hakanpään kohdalla olisin varovaisen toiveikas kuten Riikolankin kohdalla olin.
Ei kai Palven hankinta poissulje Hakanpään hankintaa?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei kai Palven hankinta poissulje Hakanpään hankintaa?

Ei kai vaikka jotenkin vaikea kuvitella, että tehtäisiin useampikin haku Liigasta samana kesänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös