Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
"League's softest division" - heh. Metropolitanilla on ainoastaan neljä joukkuetta liigan top-10:ssä tällä hetkellä ja viideskin joukkue 12 parhaan joukkueen sisällä. Kolme edellistä Cupia tullut Metropolitanista jossa divisioonafinaali on jokaisena kolmena vuonna ollut se liigan kahden parhaan joukkueen kohtaaminen. Islanders toki lähtökohtaisesti olisi divisioonien top-3 joukkueista "helpoin" vastustaja avauskierrokselle mutta tuo joukkue on koko kauden ylittänyt odotuksia joten aliarvioitkoon kukin omalla vastuullaan heitä. Kokonaisuudessaan Metropolitan on jälleen kerran tänä vuonna liigan kovatasoisin divisioona.

Muutoin tuossa kyllä oli asiaa ja kaikki muut pointit voi allekirjoittaa, tuo vaan särähti pahasti korvaan. Penguins on pelannut erittäin hyvää kiekkoa siirtotakarajan jälkeen. Sellaista voittavaa playoff-kiekkoa ja puolustus on tiivistynyt merkittävissä määrin alkukauteen nähden. Omaan päähän tulevat ylivoimahyökkäykset ja puolustuspään virheet ovat vähentyneet merkittävästi, ja maalinsuulla Murray on tosiaan jo pidempään erinomaisella tasolla ja esittänyt huipputorjuntoja toisensa jälkeen niihin vastustajalle tulleisiin laatupaikkoihin. Ainoina kauneusvirheinä Murraylta ja koko joukkueelta ne muutamat loppuhetkien sulamiset (ja Bluesia vastaan pelattuun päiväotteluun ykköskentältä väliin jäänyt avauserä), muutoin siellä on vedetty hyvällä intensiteetillä ja hyvällä joukkuepelillä jokaisessa ottelussa. Maalipaikoista olisi hyvä ollut paremmalla prosentilla onnistua, mutta näistä tiukoista maalin peleistä on nyt tullut ennen playoffeja hyvin kokemusta sitten.

Viime yönä oli jälleen yksi tuollainen playoff-tunnelmainen vääntö jossa Penguins pelasi erittäin hyvän ottelun ja ansaitsi voittonsa. Voitto tuli tällä kertaa neloskentän turvin joka iski avauserään kaksi tärkeää maalia. Muutoinkin positiivisena että sieltä on alkanut nyt tulla laajalta rintamalta niitä onnistumisia, mikä on erittäin tärkeää kun ykköskentän tehoilu on ollut hiljaista. Crosbyltä jälleen yksi erinomainen ottelu kuitenkin ilman pisteitä, vain ajan kysymys milloin sieltäkin alkaa taas tulla pisteitä. Muutoin kokonaisuutena tosiaan erittäin hyvä ottelu Penguinsilta ja kaksi ensimmäistä mentiin pitkälti kotijoukkueen tahdissa. Toisen erän lopulla Carolina alkoi saada painetta mutta Penguins kesti sen ja sai heti kolmannen erän alkuun tärkeän 3-0 osuman. Sen jälkeen mentiin jälleen kerran hieman liiaksi kilpikonnapuolustukseen, kuten on usein tehty kolmansissa erissä johtoasemassa pelattaessa, ja hallinta annettiin täysin vastustajalle. Eivät nyt onneksi saaneet kuin yhden maalin tehtyä ja muutoin Murray ja uhrautuvainen puolustuspelaaminen riittivät johtoaseman puolustamiseen loppuun saakka. Tärkeät kaksi pistettä ja hieman eroa Carolinaan ja playoff-viivan alapuolella olevaan Montrealiin. Kaksi voittoa tämän viikon kolmesta ottelusta riittäisi nyt varmistamaan vähintään divisioonan top-3 paikan.

Annetaan neloskentän ja Murrayn lisäksi erityismaininta Bjugstadille jonka otteet lämmittävät ottelu ottelulta enemmän mieltä. Ollut juuri niin hyvä kuin toivoin ja odotin kaupantekohetkellä ja vielä sitäkin parempi. Hienoa katseltavaa kun ulottuvana pelaajana suojaa kiekkoa hyökkäyspäässä ja pystyy hienosti pienillä liikkeillä pelaamaan itsensä vapaaksi. Usein tuon seurauksena onkin päässyt hyville vetopaikoille. Pisteitä ei nyt vielä kovin paljoa ole tullut, mutta kolmessa viimeisessä pelissä pistetilikin on karttunut ja 29 pelin jälkeen saldona kohtalaiset 8+5 tehot (vrt. Brassard joka 40 pelissä teki 9+6 tehot) ja yleispeli-ilme Brassardiin nähden selvästi parempaa.

Hörnqvistin viimeaikainen hyvä vire sai myös viimein palkinnon maalin muodossa ja tekee hänelle varmasti hyvää. Muutoinkin hyvin hörnqvistmainen ottelu jälleen ja oli siellä toiminnan keskipisteessä useaan otteeseen, ottamassa ja antamassa osumia. Kevään tullessa sieltä on tuttu playoff-Hörnqvist nousemassa esille.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Täällä kun Murrayn suorituksista ja varmuudesta jonkin verran kiistelty viime viikkoina, niin mainittakoon että herran torjunta-% 92 riittää vähintään 21 ottelua pelanneista sijalle 11 jättäen taakseen muun muassa sensaatiomaisen Carter Hartin ja vuosittaisista Vezina-kandidaateista sellaiset nimet kuin Price, Andersen, Rinne, Gibson, Rask, Fleury, Bobrosvky, Hellebuyck ja Holtby. Vaikea on nähdä, että joku näin runkosarjan loppumetreillä vielä pitäisi Murrayn kautta minään muuna kuin erinomaisena. Varsinkin, kun ottaa vielä huomioon Murrayn loukkantumiset ja sen, ettei tuo edessä oleva pakisto hyvästä ylisuorittamisesta huolimatta mitään NHL:n kärkeä ole, ja sieltäkin äijiä on lasaretissa kaiken aikaa.

EDIT: Lisäyksenä, vuoden alusta alkaen NHL:n viidenneksi paras (92,6%) ja helmikuun alusta alkaen kolmanneksi paras (92,9) torjunta-% kauden aikana vähintään tuon 21 ottelua pelanneista. Maaliskuussa vähintään 5 ottelua pelanneista seitsemänneksi paras (93,5%). Eiköhän Murray jos joku ole se osa-alue joukkueesta, joka on valmiina pitkään kevääseen.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Sellainen oksennus sitten Detroitissa, nyt olisi ollut saumat ottaa Isles kiinni, niin tekemättä jäi. illalla oli etiäinen tästä, ja nukuin pitkät yöunet, ja aamulla tsiigasin koosteen, ja ainakin sen perusteella melko kuritonta tekemistä Penguinsilta.
Noh, vielä on pari matsia, joista 4 pistettä ja mahikset vielä Islesin edelle on, mutta vaikealta näyttää.

Noh, pleijarikiima kasvaa!
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Heikko esitys, ja Detroitin tulosyksikkö Bertuzzin ja Manthan johdolla jatkoivat erinomaista virettään. Samaa nälkää, jolla Red Wings -nuorukaiset tällä hetkellä pelaavat, ei löydy Penguinsin riveistä. Kesselille yksi onnistuminen, mutta jälleen läpiajosta kiekko takapleksiin. Ei ole Philillä samaa viimeistelytehokkutta ja/tai itseluottamusta kuin aiemmilla kausilla. Murrayn piikkiin ei mennyt yksikään, ja itse asiassa ensimmäiseen maaliin esitti vuoden komeimman "torjunnan", jossa kiekko valitettavasti kuitenkin juuri ja juuri ylitti maaliviivan hanskan sisällä. En ihmettelisi, vaikka Detroit hakisi pisteet vielä Pittsburghistakin, ja pudotuspelipaikan varmistaminen jäisi lauantaille runkosarjan päätösotteluun Rangersia vastaan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Odotettavissahan tuo tappio oli ilman Malkinia ja Letangia, ottaen huomioon Detroitin viiden ottelun voittoputken. Torstain ja perjantain vastaisena yona yhta todennakoisesti kotivoitto edessa.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Siellä näyttää puolet muistakin playoff -joukkueista jo odottelevan tosipelien alkamista ja vetelevän puolivaloilla parit viimeiset runkosarjan ottelut, joten nyt vaan pää kylmänä ja seuraavissa peleissä ainakin toisessa huilia kaikille kärkiäijille. Etenkin Crosbylle ja Murraylle. Malkin voi sitten vaikka viimeisen pelin Rangersin vastaan käydä höntsäten ottamassa tuntumaa. Pudotuspelipaikka on käytännössä varma ja kotietu Islandersia vastaan on aivan yksi hailea. Toiselle kierrokselle sitä etua tuskin kuitenkaan tulee jos sinne asti etenee. Toki seuraavasta ottelusta olisi tärkeää ottaa voitto, niin sitten voi tilanteen mukaan viimeisen pelin lepuutella porukkaa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Playoffit ovat yhden askeleen päässä, mutta silti suhteellisen isot panokset on viimeisessä pelissä. Tasapisteissä ollessaan Carolina on edellä ja vastaan tulee Caps sitten ensimmäisellä kierroksella. Yksikin piste, niin sitten aloitetaan yllätysvalmiin Islandersin kanssa pudotuspelit.

Mielummin toki ottaisin Islandersin vastaan, vaikka siitäkään ei helppoa sarjaa tule. Sen verta tasainen tämä Metro.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Playoff-paikka tosiaan varmistui voiton myötä ja olisi varmistunut myös tappiolla Montrealin hävitessä oman ottelunsa. Viimeisessä ottelussa kuitenkin tosiaan vielä panosta kotiedun ja etenkin avauskierroksen vastustajan suhteen. Yksi piste olisi vähintään hyvä ottaa siitä ottelusta.

Crosbylle tuli viimein niitä pisteitä viimeaikaisen hiljaisemman jakson jälkeen ja vielä olisi mahdollisuus sadan pisteen rajapyykin rikkomiseen. Kahta pistettä vaatisi vielä. Saa vaan nähdä pelaako päätösottelussa vai huilaako sen. On siinä kuitenkin tosiaan aika paljon panosta vielä joten tuskinpa tässä nyt lähdetään lepuuttelemaan pelaajia, ehkä paljon viime aikoina urakoinutta Murrayta lukuunottamatta.

Kessel on myös playoffien kynnyksellä alkanut löytää sitä maalivirettä mikä on erittäin tärkeä asia joukkueen iskukyvylle. Syöttöjä sieltä on tullut jo pidempään hyvään tahtiin mutta hyvä että maaliverkkokin alkaa jälleen heilua Kesselin toimesta.

Malkinin ja Letangin paluut viime yönä erittäin tärkeä asia joukkueelle ja vielä kun toivon mukaan tämän viikon otteluista sivuun jäänyt Dumoulin saataisiin kuntoon playoff-avaukseen niin asiat olisivat tuon suhteen hyvällä mallilla sitten.
 

astraljava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Jyp
Kessel on myös playoffien kynnyksellä alkanut löytää sitä maalivirettä mikä on erittäin tärkeä asia joukkueen iskukyvylle. Syöttöjä sieltä on tullut jo pidempään hyvään tahtiin mutta hyvä että maaliverkkokin alkaa jälleen heilua Kesselin toimesta.
Jep, tykkään jotenkin tyypistä vaikka tunnistankin kritisoijien pointit. Mutta olihan toi aika kiva setti, kaks maalia ja tolppa(syöttö). :) Kaveri heräilee talviuniltaan, vaikkei Karhu (enää) olekaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Playoff-putki saa siis jatkoa. Toivottavasti tuo viimeinen matsi nyt hoidettaisiin hyvällä esityksellä läpi, Crosbylle ainakin se pari pinnaa niin satanen paukkuu ja jos vielä Isles häviäisi Capsille oman koitoksensa niin saataisiin avauskierrokselle kotietu nimenomaan Islesiä vastaan. Kaikki kunnia Islesin mahtavalle yllätyskaudelle, mutta olisihan se aivan järkyttävä pettymys ja alisuoritus jos Pens tuon sarjan häviäisi, toki paineet olisivat yksipuolisesti Pensin puolella vaikka joukkueilla olisi samanverran pisteitä ja pitää muistaa se Trotz niiden penkin takana. Eiköhän tuo sarja kuitenkin rutiinilla hoituisi, ainakin näin uskoisin käyvän. Toisella kierroksella odottaisi sitten Caps ja siitä tulisi taas yhtä kärsimystä puolin ja toisin, kiva toki olisi jos Carolina tai Columbus yllättäisi tuon pääkaupunki joukkueen heti avauskierroksella, mutta niin ei käy joten Pensin nuo hoidella pitäisi.

Se on selvää, että tähtipelaajilta tarvitaan huippuotteita ja äärimmilleen venymisiä taas mikäli joukkue mielii mennä aina päätyyn saakkaa ja lopettaa kautensa juhlatunnelmissa.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Mainiota! Pleijariputki jatkuu ja kuudentoista voiton kisa alkaa puhtaalta pöydältä.

Kesselin tehtailu otetaan ilomielin vastaan, samoin Letangin ja Malkinin palaaminen kokoonpanoon. Vielä kun Dumoulin saadaan jalkeille, niin skabat voi alkaa. Pidän aivan mahdollisena, että tällä jengillä pääsee kyllä päätyyn saakka.

Crosbylle vielä päätöskamppailusta satku täyteen ihan esteettisistä syistä.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Melkein voisivat löysäillä tuon Rangers -pelin ja sitten toivoa Hurricanesin voittoa. Olisi mielettömän herkullista aloittaa suoraan Capitalsia vastaan, sillä siinä leirissä jo kovasti pelätään toista kierrosta ja Penguinsin kohtaamista. Ja kun todennäköisesti Capitals pitää jossain vaiheessa kuitenkin kohdata, niin mielestäni se olisi hienointa tehdä jo heti ensimmäisellä kierroksella. Siitä jatkoon ja sitten olisi vain taivas rajana.

Noh mutta kaipa sitä toisaalta yhden sarjan verran jaksaa myös odotella Capitalsin kohtaamista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins lähtee runkosarjan päätösotteluun täydellä miehistöllä (pois lukien loukkaantuneet Dumoulin, ZAR ja Ruhwedel - joista jälkimmäinen nyt muutoinkaan ei täydellä miehistöllä pelaisi) eli lepuutuksia ei ole tiedossa. Murray jälleen maalinsuulla ja kyseessä hänelle 20. startti viimeisiin 21 otteluun. Islandersia ja kotietua lähdetään siis jahtaamaan tosissaan. Lisäksi tosiaan yksikin piste riittäisi varmistamaan tuon avauskierroksen kohtaamisen Islandersin kanssa, oli kotietu sitten kummalla hyvänsä.

Tässä toiveita tälle illalle:

- Kapteenille ne kaksi pistettä ja satasen rajapyykki rikki.
- Guentzelille ainakin yksi maali ja sen myötä 40 maalin rajapyykki rikki.
- Kaksi pistettä ja sen myötä satanen rikki myös joukkueen pistesaldossa ja toivon mukaan sen myötä Islanders sitten kiinni. Tiebreakeriin mentäessä (Penguinsille kaksi pistettä vaikka vasta rankkareilla + Islandersin tappio varsinaisella peliajalle) etu olisi Penguinsilla. Jos se voitto tulee varsinaisella tai jatkoalla, olisi ROW Penguinsin eduksi. Jos voitto tulee rankkareilla, mentäisiin maalisuhdevertailuun (koska keskinäisten kohtaamisten pisteet ovat tasan 5-5) ja se olisi tässä tilanteessa Penguinsin eduksi varmuudella. Penguins on tällä kaudella ollut parempi vieraissa kuin kotona, mutta kyllähän se kotietu avauskierrokselle olisi silti mukava saada.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Kotietuhan olisi tärkeä pelkästään jo ihan organisaation pankkitilille.

Parhaalla miehistöllä lähdölle iso peukku, mutta itse olisin ehkä lyönyt maaliin DeSmithin. Jos joukkuetta kokonaisuudessaan kiinnostaa, niin voitto on selviö, mutta DeSmithin peluutuksella minimoitaisiin Murrayn random-vammautuminen ja DeSmith on kuitenkin aivan riittävän hyvä maalivahti tälle tasolle. Jos joukkuetta ei kiinnosta, niin sitten tulee Murraysta huolimatta käkeen.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jännäksihän tuo tuttuun Penguins-tyyliin jälleen laitettiin ja meinattiin ottaa Capitals avauskierroksen vastustajaksi, kun kolmannessa erässä ensin päästettiin ylivoimahyökkäyksestä vastustaja tasoittamaan ottelu ja sitten ylivoimalla pelattaessa ties kuinka monetta kertaa tämän kauden aikana lahjoitettiin vastustajalle av-maali. Ylivoima muutoinkin oli jälleen luokatonta ja siihen päälle sitten piti vielä mennä antamaan vastustajalle tuo av-maali. No onneksi sieltä lopussa kuitenkin Guentzel kauden 40. maalillaan tasoitti ottelun ja esityön siihen tarjosi Crosby kauden 100. pisteellään. Tuo meni nyt hyvin käsikirjoituksen mukaan sentään. Jatkoaika olikin pelkkää kosmetiikkaa sen jälkeen kun Islanders oli jo oman ottelunsa voittanut ja Penguinsille varmistui tuo yksi piste, joten tappiolla ei nyt mitään merkitystä enää ole. Eipä tullut häävillä pelillä tuo piste mutta tärkeä piste kuitenkin saatiin mukaan ja sen myötä ei tarvitse Capitalsia kohdata heti kättelyssä. Islanders ei toki helppo vastustaja myöskään ole mutta kuitenkin paljon mieluisampi näin alkuun kuin mitä Washington olisi ollut joten hyvä näin. Ja hienoa tosiaan että niin Crosby kuin Guentzel saivat nuo merkkipaalut täyteen. Muutoin ottelusta nyt ei mitään muuta tarvitse sanoa, katseet kohti ensi viikkoa ja niiden tosipelien alkamista Islandersia vastaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ei Isles varmasti helppo ole, mutta en mä näe muuta mahdollisuutta kuin mennä tuosta sarjasta jatkoon, jos ei muuten niin sitten sillä rutiinilla. Jos Pens tuon sarjan häviää niin sen on ihan pakko tarkoittaa kesällä jotain vähän isompaakin muutosta, esim. Kesselin siirtymistä muualle. Jos playoffeissa mielitään pitkälle mennä on Malkinin ja Kesselin saatava itsestään selvästi enemmän irti ja tukea tarvitaan myös muualta esim. Bjugstadilta. Letangin olisi oltava se 2016 kevään Letang ja no, Crosbyn pitää olla Crosby. Sanomattakin selvää maalivahtipelin tärkeys. Itselleni Malkin ja Kessel ovat ne suurimmat kysymysmerkit, koko kausi enemmän ja vähemmän semmoista hiihtelyä vailla mitään kunnollista otetta pelistä, Kessel voisi tehdä saman minkä teki ensimmäisellä kaudellaan Pittsburghissa eli sylkykupista sankariksi.

Toivottavasti saadaan Dumoulin takaisin heti sarjan alkuun. Kotietu olisi ollut kiva, mutta ei tämä tuohon kotiedun puuttumiseen voi ja saa kaatua.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vastaan kun tulee runkosarjassa vähiten maaleja päästänyt joukkue, voisi ennustaa melko vähämaalisia kamppailuja. Etenkin, kun Murray kuuluu tällä hetkellä NHL:n kuumimpiin maalivahteihin, jonka hermot eivät todistetusti petä pudotuspelipaineiden alla. Viime kevään tyylinen yhden ketjun Penguins ei tule Islandersia kaatamaan, mutta onneksi keväällä on saatu erittäin hyviä näyttöjä secondary scoring -osastolta. Ja kirsikkana kakun päälle Kesselin maalihanojen aukeaminen viimeisissä matseissa. Paljon riippuu siitä, löytääkö Malkin jonkinlaisen koko kauden kadoksissa olleen buustin pleijareihin. Kuten sanottua, odotan kuitenkin ennen kaikkea maalivahtien ja ykköstykkien (Crosby & Guentzel vs. Barzal & Lee) välistä taistoa, jonka mennessä tasan voi pari alempien kenttien osumaa kääntää koko sarjan toiselle. Crosbylle Islanders on ollut aina ihanteellinen vastus, ja kapteenille uskaltaakin helposti ennustaa pistepörssin kärkipaikkaa ykköskierroksen pääteeksi.

EDIT: Hieman ristiriitaisia ennustuksia, mutta siis odotuksena:

- 3-4 maalin pelejä
- Crosbylle silti 2.0 PPG
- Veskat vetävät molemmissa päissä tuollaisella 92%-tasolla
- Alemmilta ketjuilta jos saadaan yhteensä edes 5-7 maalia (pl. Malkinin ja Kesselin yv-osumat), niin ollaan vahvoilla
 
Viimeksi muokattu:

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pensin täytyy nyt playoffeissa pystyä pelaamaan ehjät 60 minuuttia - joka peli. Tuon suhteen on koko kauden ollut ongelmia. Lisäksi Malkin, Kessel ja Hörnqvist ovat olleet hieman unessa, mutta toivottavasti heräävät. Jotenkin vaikea uskoa, että sormia napsauttamalla homma muuttuisi, mutta ei sitä koskaan tiedä.

Lisäksi Johnsson - Schultz pakkipari ollut viime pelit hieman ulapalla, joten mielenkiintoista nähdä, kuka puolustajista istuu. Jos kaikki siis kunnossa, niin Johnssonin pitäisi olla se kaveri. Petterssonin tai Gudbran penkitys olisi jälleen yksi käsittämätön päätös Sullivanilta.

Tiukka sarja tulossa, kun vastassa yksi parhaiten valmennettu joukkue. Yhdellä ketjulla ei mennä jatkoon, joten taustatukea tarvitaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Dumoulin ja ZAR olivat olleet maanantaina harjoituksissa muun joukkueen mukana, eivät vielä vakinaisissa kenttäkoostumuksissa kuitenkaan mutta kumpikin on lähellä paluuta pelikuntoon. Dumoulin veteli neljännessä pakkiparissa ja ZAR puolestaan vuorotteli Wilsonin kanssa nelosessa. Menee mielenkiintoiseksi sitten puolustajavalinnat jos sieltä saadaan kaikki samanaikaisesti terveeksi. Valitettavasti runkosarjassa ei päästy tekemään kokeiluja terveellä puolustuksella, joten siinä on nyt sitten haasteensa valmennukselle. Positiivinen ongelma se toki vain olisi.

Tässä olisi kenttäkoostumukset maanantailta:

Jake Guentzel – Sidney Crosby – Bryan Rust
Jared McCann – Evgeni Malkin – Patrick Hörnqvist
Dominik Simon – Nick Bjugstad – Phil Kessel
Teddy Blueger – Matt Cullen – Garrett Wilson/Zach Aston-Reese

Jack Johnson – Kris Letang
Olli Määttä – Justin Schultz
Marcus Pettersson – Erik Gudbranson
Brian Dumoulin - Zach Trotman

Hyökkäyskentällisiä oli myös hieman sekoiteltu joten senkin puolesta jää nähtäväksi millaisilla koostumuksilla lähdetään huomenna avausotteluun. Puolustuksessa tosiaan Määtän ja Johnsonin paikkojen vaihto mielenkiintoinen, etenkin Dumon lähestyessä pelikuntoa ja Johnsonin noustessa nyt siihen Dumon vakituiselle paikalle. Enteileekö se jotain vai sekoitellaanko noita pareja sitten enemmän Dumon palatessa?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Jared McCann ei pelaa pian alkavassa sarjan toisessa ottelussa, day to day. Ikävä takaisku tähän väliin. Toivottavasti jää ainoaksi loukkaantumiseksi tässä sarjassa ja ylipäätään tänä keväänä.

E: Blueger in, Olli Määttä huilaa ja tilalle Jack Johnson.
 
Viimeksi muokattu:
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kautta on vielä jäljellä, mutta ensimmäiseen kierrokseen se kuitenkin päättyy. Täydellinen mahalasku tähän kevääseen, nähtiinpä sekin ettei mm. Guentzelista ole mihinkään ellei Crosby vierellä kanna. Alla kesälle muutama toive ranskalaisilla viivoilla.

- GM JR ja Mike Sullivan lähtevät samalla ovenavauksella. Nyt ei organisaatiossa ole samaan virheeseen varaa mitä tehtiin Sheron ja Bylsman kanssa eli kavereita vain roikotetaan ja roikotetaan mukana. GM JR on tehnyt parin cupin jälkeen paskaa työtä ja Sullivanin eväät on syöty, en muista näin hengetöntä Pensiä nähneeni ikinä!?

- AHL-tason pelaajista on päästävä eroon, näihin kuuluvat nimet: Simon, Aston-Reese, Johnson, Gudbranson ja Wilson.

- Seuraavien pelaajien kohdalla on mietittävä tarkkaan mitä tehdä: Kessel, Hörnqvist, Bjugstad ja Murray.

Ps. Jonkun muun palstaveljen tai -siskon on vuoro avata uusi ketju ensi kautta koskien. Soihtua on kannettu ja nyt se on aika ojentaa seuraavalle innokkaalle.

Pakko on ihmetellä myös mitä ihmettä tapahtui Sidney Crosbylle sen kuuman putken jälkeen? Viimeiset 12 ottelua 2+7, -9. 0+0 pelejä vaatimattomat seitsemän. Käsittämätöntä, olen sanaton.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kautta on vielä jäljellä, mutta ensimmäiseen kierrokseen se kuitenkin päättyy. Täydellinen mahalasku tähän kevääseen, nähtiinpä sekin ettei mm. Guentzelista ole mihinkään ellei Crosby vierellä kanna. Alla kesälle muutama toive ranskalaisilla viivoilla.

- GM JR ja Mike Sullivan lähtevät samalla ovenavauksella. Nyt ei organisaatiossa ole samaan virheeseen varaa mitä tehtiin Sheron ja Bylsman kanssa eli kavereita vain roikotetaan ja roikotetaan mukana. GM JR on tehnyt parin cupin jälkeen paskaa työtä ja Sullivanin eväät on syöty, en muista näin hengetöntä Pensiä nähneeni ikinä!?

- AHL-tason pelaajista on päästävä eroon, näihin kuuluvat nimet: Simon, Aston-Reese, Johnson, Gudbranson ja Wilson.

- Seuraavien pelaajien kohdalla on mietittävä tarkkaan mitä tehdä: Kessel, Hörnqvist, Bjugstad ja Murray.

Ps. Jonkun muun palstaveljen tai -siskon on vuoro avata uusi ketju ensi kautta koskien. Soihtua on kannettu ja nyt se on aika ojentaa seuraavalle innokkaalle.

Pakko on ihmetellä myös mitä ihmettä tapahtui Sidney Crosbylle sen kuuman putken jälkeen? Viimeiset 12 ottelua 2+7, -9. 0+0 pelejä vaatimattomat seitsemän. Käsittämätöntä, olen sanaton.
Toki Sullivanin ja Rutherfordin pestit pitääkin ehdottomasti kyseenalaistaa, jos sarjassa käy kuten siinä näyttäisi käyvän, mutta esimerkiksi Matt Murrayn haukkuminen on mielestäni jo aivan turhaa yliampumista ja vain turhautuneen kannattajan kirjoittelua. Muutenhan tässä voisi yhtälailla pohtia Crosbyn ja Malkininkin jatkoa ja tuskinpa kukaan aivan tosissaan tällaista miettii, vaikka esimerkiksi Malkin on ollut koko kauden todella huono.

Pudotuspelit ovat edelleen kesken ja vaikka vääjäämätön kohtalo näyttää edessä olevan, niin seuraavan kausiketjun avaamista ei tarvitse vielä pohtia, vaan sen aika on sitten kun tämä kausi on ohitse.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Toki Sullivanin ja Rutherfordin pestit pitääkin ehdottomasti kyseenalaistaa, jos sarjassa käy kuten siinä näyttäisi käyvän, mutta esimerkiksi Matt Murrayn haukkuminen on mielestäni jo aivan turhaa yliampumista ja vain turhautuneen kannattajan kirjoittelua. Muutenhan tässä voisi yhtälailla pohtia Crosbyn ja Malkininkin jatkoa ja tuskinpa kukaan aivan tosissaan tällaista miettii, vaikka esimerkiksi Malkin on ollut koko kauden todella huono.

Pudotuspelit ovat edelleen kesken ja vaikka vääjäämätön kohtalo näyttää edessä olevan, niin seuraavan kausiketjun avaamista ei tarvitse vielä pohtia, vaan sen aika on sitten kun tämä kausi on ohitse.
En meinannut, että se ketju pitää avata nyt heti. Mun puolesta joku avatkoon sen vaikka kesäkuussa tms. ihan milloin vaan joku sen jaksaa tehdä ja huvittaa. Crosbya ja Malkinia ei myydä, piste. Tähän vaikuttaa ihan jo markkinatilanne, ja kyllä nuo ovat menneisyydessä semmoiset näytöt tiskiin lyöneet, että saavat aika monta kertaa mokata ennen kuin tuommoista vaihtoehtoa ruvetaan pohtimaan. Murrayn suhteen miettisin kyllä hyvin tarkkaan, taas elintärkeä imaisu etukulmasta kun joukkue oli juuri saanut tärkeän 1-0 maalin. Murray voitti pari cuppia, mutta silloin MAF:llä oli myös iso osa näissä, jälkeen MAF:n on taso tippunut. Miettisin hyvin tarkkaan tämän, että onko Matt Murray oikeasti riittävä maalivahti voittamaan cup. Samaan syssyyn totean, että ihan jo uusi valmennus voi tehdä ihmeitä koko joukkueelle.

Oma suosikkini olisi ihan ehdottomasti Alain Vigneault, hiton hyvää työtä tehnyt Canucksissa ja Rangersissa.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy