Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Voitto ja vahva peli, mutta silti pistää ärsyttämään. Ensinnäkin Murray pelasi hyvin, mutta voi helvetti noita imaisuja mitä tulee ihan liikaa, ei vaan voi joka toisessa matsissa mennä tuommoinen lörppy heitto maalille sisään, tällä kertaa ei menetetty pisteitä tämän takia, toisaalta ei tullut ROW sarakkeeseen merkintää mikä voi olla tärkeässä asemassa runkkarin loputtua kun niin tiukkaa on eli siinä mielessä tuö hörppy jotain maksoi. Crosbyn ketjulta todella vahvaa pelaamista varsinkin ne pari erää, mutta yhtään mistään kiekkoa ei saada sisään. Kessel on aivan umpijäässä ja Peksi kyllä alisti Kesseliä läpi pelin.

Playoff-tyyppinen vääntö, mutta kyllä noita kiekkoja pitää alkaa saamaan vastustajan pömpeliin ja Murrayn pitää pystyä torjumaan myös ne helpot kudit. Ikävä kyllä kun Kessel on noin surkea ja Malkinin kausi on ollut myös luokkaa huono ja nyt vielä loukkaantuneena niin vaikea uskoa pitkään kevääseen, kyllä se vaatii näiltä kahdelta herralta helvetin isoa tasonnostoa. Crosbyn ketjulla mennään, nyt kun ei ole osunut ykkösketjullakaan niin heti joukkueella vaikeuksia maalinteon suhteen.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tosiaan erinomainen peli Penguinsilta mutta jälleen ei onnistuttu varsinaisella peliajalla pitämään johtoa loppuun saakka. Tasoitusmaali meni tosiaan helposti muutoin erinomaisen ottelun pelanneen Murrayn taakse. Mutta olisihan hyökkäykseltäkin sopinut tulevan enemmän tehoja, paikkoja kyllä siunaantui useampaan maaliin. Crosbyltä jälleen dominoiva näytös pelinrakentamisen taidoistaan, jatkuvalla tahdilla löysi avoinna olevan joukkuekaverin hyökkäyspäässä. Tuolla syöttelyllä olisi toivonut pistesarakkeen kasvavan muutamalla pisteellä, mutta nyt on hiljaisempi jakso meneillään tehopisteiden kertymisen suhteen. Toivottavasti kiekko alkaisi pian löytää tietä maaliin ja sadan pisteen rajapyykki ylittyisi. Ei myöskään kautta ilman voittolaukauskilpailussa tehtyä maalia kapteenille (pois lukien lyhyeksi jäänyt 2011-12 kausi jolloin ei päässyt yrittämään kertaakaan), ja tuo suoritus oli sitä perus-Crosbyä noissa tilanteissa. Nopealla liikkeellä veto längistä sisään - tuo on nähty monesti noissa tilanteissa. Noin muutoin voi todeta Rustin olevan erinomainen kolmas lenkki siihen Crosbyn ja Guentzelin rinnalle. Kun Hurricanesia vastaan ensimmäisen kympin jälkeen McCann vaihdettiin Rustiin, on ykköskentän peli parantunut entisestään (hyvää se toki oli McCannin kanssakin) ja niitä kaivattuja tehoja on tullut. Tuo kenttä on vastannut kolmesta viimeisestä osumasta, ja paikkoja olisi ollut vaikka kolminkertaistaa tuo määrä näissä peleissä. McCannilta on vielä hyökkäyspäässä tekemistä että oppii pelaamaan Crosbyn ja Guentzelin kanssa paremmin yhteen, mutta ei se peli Rustillakaan Crosbyn vierellä ole heti alusta pitäen aina toiminut erinomaisesti joten tulevina vuosina siinä enemmän pelaamaan päästessään häneltäkin voi odottaa enemmän. Nyt tämä loppukausi se paikka kyllä kuuluu nähdyn perusteella Rustille (tai Hörnqvistille).

Bjugstadilta myös todella vahva peli. Hyvin härkämäistä kiekollista pelaamista hyökkäyspäässä. Vain tehot puuttuvat nyt pelistä, muutoin pelaa erinomaista kiekkoa ja koko tuo Simon-Bjugstad-Hörnqvist kolmikko on erinomaisesti toimiva koostumus. Kakkoskenttä on ainoa ongelmakohta tällä hetkellä, ja sitä se on ollut koko kauden. Se ongelma toki on vain korostunut tällä hetkellä Malkinin ollessa sivussa.

Muutoin kaksi tärkeää pistettä mukaan ja samalla Islanders, Hurricanes ja Blue Jackets jäivät ilman pisteitä, joten erinomaisesti sujunut kierros tuloksellisesti Penguinsin kannalta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins-laiturien maalisaldot Crosby/Malkin-aikakaudella (min. 30):

40 James Neal (2011-12)
37 Jake Guentzel (2018-19)
35 Chris Kunitz (2013-14)
34 Phil Kessel (2017-18)

Guentzel on siis nyt jo noussut tämän aikakauden toiseksi kovimmaksi maalitykiksi Penguinsin laitureista, ja Crosbyn laitureista kovimmaksi maalintekijäksi. Toivottavasti Guentzel vielä yltäisi vähintään tuonne 40 maaliin tällä kaudella.

Pistesaldot (min. 70):

92 Phil Kessel (2017-18)
81 James Neal (2011-12)
73 Phil Kessel (2018-19)
70 Phil Kessel (2016-17)
70 Jake Guentzel (2018-19)

Kaksi tämän Crosby/Malkin-aikakauden viidestä kovimmasta laiturikaudesta tehojen puolesta tullut siis tällä kaudella. Kesselillä viime kuukausien pelivireellä tekee tiukkaa yltää tuonne 80 pisteeseen ja Guentzelillakin taitaa sinne on hieman liian pitkä matka.

Guentzelista muutoin voisi todeta että 29 noista maaleista on tullut 5v5 pelissä ja sillä jakaa koko liigan kärkipaikan yhdessä Tavareksen kanssa. Vielä kun onnistuisi lisäämään tuota saldoa vähintään yhdellä eli rikkomaan 30 maalin rajapyykin, olisi se todella kova suoritus. Eikä tarvitsisi nousta kuin sinne 32 maaliin ja viimeisen hieman vajaan 20 vuoden ajalta nousisi samaan joukkoon sellaisten pelaajien kuin Stamkos, Ovechkin ja Crosby kanssa. Noiden kolmen lisäksi kun kukaan muu ei ole kauden aikana tehnyt vähintään 32 maalia 5v5 pelissä kaudesta 2000-01 eteenpäin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
@Walkin onko sulla ikinä ollut lasi puoliksi täynnä? Murrayn haukkuminen jokaisesta päästetystä maalista otteluissa, joissa hyökkäys tekee 1 tai max 2 maalia osoittaa kyllä että et ymmärrä jääkiekosta oikeastaan yhtään mitään. Varsinkin kun et tunnu pelejä edes katsovan. Jokaista päästettyä maalia kompensoi vähintäänkin riittävät määrät erinomaista torjuntatyöskentelyä.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ensinnäkin Murray pelasi hyvin, mutta voi helvetti noita imaisuja mitä tulee ihan liikaa, ei vaan voi joka toisessa matsissa mennä tuommoinen lörppy heitto maalille sisään
@Walkin onko sulla ikinä ollut lasi puoliksi täynnä? Murrayn haukkuminen jokaisesta päästetystä maalista otteluissa, joissa hyökkäys tekee 1 tai max 2 maalia osoittaa kyllä että et ymmärrä jääkiekosta oikeastaan yhtään mitään. Varsinkin kun et tunnu pelejä edes katsovan. Jokaista päästettyä maalia kompensoi vähintäänkin riittävät määrät erinomaista torjuntatyöskentelyä.
Ja mitä jäi itseltäsi ymmärtämättä? Murray pelasi kyllä hyvin kuten sanoin, mutta onhan se nyt vain niin ettei noin joka toiseen matsiin voi päästää tuommoista imaisua sisään. Playoffeissa nuo maalimäärät tuppaavat yleensä vähenemään ja silloin tuommoinen etukulmasta hörppäsy voi maksaa paljon. Viime yönä oli kovatasoinen ja tasainen palyoff-tyyppinen vääntö, jos Rinne olisi tuommoisen maalin imaissut se olisi meinannut Predsille nollaa pistettä. Hyökkäykseltä voi vaatia enemmän, mutta ei se nyt jumalauta niin mene, että jos hyökkäys on tehotonta niin siinä ohessa voi maalivahti hörppiä maalilleheittoja sisään!

Ei noita tuommoisia hörppyjä voi vaan tulla niin paljon mitä on Murraylle tullut tällä kaudella.

Ps. Tällä kaudella olen katsonut lähes kaikki Pensin pelit, olisikohan niitä joku kymmenen vähän reilu jäänyt katsomatta, 2010-luvulla on tullut katsottua valtaosa peleistä kiitos nykytekniikan joka sen mahdollistaa vaikka seuravaana päivänä.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Menipä sinne yksi minkälainen hyvänsä ei haittaa pisaran vertaa, jos joukkue pystyy normaalit 3 maalia tekemään. Ihan jokaiselle maalivahdille menee helppoja maaleja, mitta jos joukkueen pisteiden saanti on siitä kiinni, pelaako maalivahti nollat vai ei, niin vikaa kannattaa yleensä etsiä muualta kuin maalivahdista. Murrayn tilastot tämän vuoden puolelta kertovat että hän on pelkästään niidenkin valossa täysin riittävä maalivahti vaikka päätyyn saakka.

On oikeasti ihan helvetin rasittavaa sellainen keskustelutapa, että kaikessa on jatkuvasti vikaa ja missään ei vahingossakaan nähdä mitään hyvää. Pystyt kyllä järkeväänkin kontribuutioon niin halutessasi, mutta useimmiten jonkinlainen pointin poikanenkin hukkuu turhanpäiväisen määkimisen alle.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Ja sen voi ajatella myös niin, että ne "mahdottomat" tai haastavat tilanteet mitä Murray ottelusta toiseen ottaa kiinni ovat ekstraa. Jos sinne yksi helppo menee niin pitää myös osata etsiä ne mitä valtaosa maalivahdeista ei ottaisi kiinni. Sullivan täysin aiheesta kehui Murrayn peliä ja antoi tälle kunniaa, että antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta ja niinhän se nimenomaan on ollut. Nyt kun Crosby ei pääse tulostaululle ihan siihen tahtiin mitä hetki sitten niin Murrayn arvo nousee arvoon mittaamattomaan. Naurettavaa kitinää yhdestä etukulmasta livahtaneesta maalista ja kuten todettua niin kitinää ylipäätäänsä vaikka joukkue on noussut tällä(kin) kaudella järkyttävän syvästä suosta käytännössä varmaan pudotuspelipaikkaan kiinni - lukuisista loukkaantumisistakin huolimatta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Voi kun kyse olisikin yhdestä helposta, mutta kun niitä on mennyt monta! Rinne pesi eilen Murrayn täysin, peli oli pienoista Pensin hallintaa jokunen paikka enemmän vierailla ja näin, mutta ei sinne Peksin taakse yhtään helppoa sujahtanut. Kaksi pinnaa ja merkintä ROW oli otettavissa, mutta imaisuun se nyt kaatui. Fakta on se, että noita on tullut Murraylle nyt aivan liikaa.

Olen minä Murray kehunut silloin kun on sen paikka ollut, 2017 finaalien jälkeen totesin etten vaihtaisi yhteen toiseenkaan maalivahtiin miestä ja silloin todellakin sitä tarkoitin. Tämän jälkeen Murray on kuitenkin kärsinyt valtavat määrät loukkaantumisia ja otteet ovat olleet ailahtelevia esim. koko viime kausi. Meno on parantunut viime kuukaudet, mutta kyllä noista heppoisista maaleista pitäisi päästä eroon ei sille mitään mahda, keväällä nuo tuppaavat yleensä maksamaan enemmän kun silloin nämä pelit ovat tämmöisiä vähämaalisia monesti.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät
En sen enempää ota kantaa maalivahtikeskusteluun kuin että minusta Murray on ollut hyvä loukkaantumisiin nähden. Jotenkin vain tuntuu että muu liiga on vaan ottanut nopeudessa meidät kiinni joka oli meidän vahvuus muutama kausi sitten. En oo kerenny pelejä läheskään vanhaan malliin seuraamaan, mutta onhan tää taas käsittämätöntä tuo loukkaantumisten määrä meidän avainpelaajille!!! Malkin on kans ollu ku varjo entisestään tällä kaudella.
 
Pittsburgh Penguins-Liian hyvää ollakseen totta!

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Murraylta taas erinomainen peli. Kaveri päästää välillä yhden helpon, mutta kokonaisuudessaan pelannut erinomaisesti viime aikoina.

Tänään Bjugstadin ketju oli huono. McCann on aivan järkyttävän tyylikäs pelaaja.

Antaa Malkinin toipua rauhassa, niin ehkä tästä hyvä tulee.

Tärkeät kaksi pistettä, kiitos.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Tärkeät pojot! Dallas on kyllä ihan Radulovin varassa, ainakin tuntui siltä, vaikka ottikin jäähyn josta Penguins rankaisi. Ottelu oli vähän sekoilua puolin ja toisin, mutta tällä kertaa penguinsin johtoasema kesti loppuun asti. McCann on ollut ihan älyttömän hyvä! Bjugstadin olisi kyllä pitänyt syöttää Hornylle tuossa puolittaisessa 2-0 läpiajotilanteessa, sopivasti syöttö eteen ja olisi ollut tyhjä maali tarjolla. Nyt tilanne päättyi ohilaukaukseen.

E: Ja kyllä Murray riittävän hyvin pelaa tällä hetkellä.
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hieno vierasvoitto ja kokonaisuudessaan viisi pistettä mukaan tämän viikon kolmesta etukäteen vaikeasta vieraspelistä on parempi tulos mitä uskalsi toivoakaan. Penguins on hyvässä playoff-moodissa tällä hetkellä, viisikkopuolustus on tiivistä ja joukkue pelaa jokaista pelaajaa myöten työhaalarit päällä siellä. Vastustaja pidetään aika hyvin ulkona vaarallisilta maalintekopaikoilta, mutta kolmansissa erissä johtoasemassa menee vielä hieman liialliseksi peruutteluksi ja silloin vastustajakin alkaa saada tilanteita enemmän. Olisi siten hyvä saada jatkossa kasvatettua johtoja turvallisemmiksi, jottei jokainen peli mene tällaiseksi maalin otteluksi. Murray on kuitenkin ollut viime aikoina huippuvireessä ja vaikka jokunen loppuhetkillä mennyt helpohko tasoitusmaali onkin mennyt taakse, on hän kuitenkin jo pidempään pitänyt Penguinsia erinomaisesti otteluissa mukana. Maalin johtoasemassakin pelatessa Murraylla on yli 30 ottelua pelanneista maalivahdeista koko liigan paras torjuntaprosentti eli kyllä hän osaa myös erinomaisesti puolustaa johtoa kun katsoo niitä muutamaa helppoa maalia syvemmälle hänen pelaamistaan.

Petterssonille sattui heikompi ottelu tähän väliin ja Gudbranson joutui paikkailemaan siellä hänen virheitään. Esimerkiksi kolmannessa erässä johtoasemassa omassa päässä paineen alla huono purku Petterssonilta ja Gudbranson sai viime hetkillä mailan kiekkoon estääkseen maalille ajaneen Stars-pelaajan yrityksen. Dallasin toisessa maalissa Gudbransonkaan ei sitä pystynyt tekemään, se menee Petterssonin piikkiin. Pettersson oli pelannut itsensä hyökkäyssinisellä keskelle jäätä ja luistelulinja oli oikealle puolelle joten Gudbranson tuli hänen puolelle puolustamaan kiekollista pelaajaa ja ohjasi pakkipariaan ottamaan toisella puolella olevan pelaajan mutta Pettersson ei sitä tehnyt kunnolla jolloin Gudbransonin tehtäväksi jäi molemmilla puolilla olevien Stars hyökkääjien puolustaminen. Vähän liian hankala tehtävä yhdelle puolustajalla ja olikin siten askeleen myöhässä kun kiekko löysi tiensä Coglianolle jonka veto sitten upposi ihan ristikon alapuolelle. Määttä on tervehtymässä pelikuntoiseksi joten meneekin mielenkiintoiseksi että kuka sieltä jää sitten ylimääräiseksi puolustajaksi. Määttä oli kuitenkin ennen loukkaantumistaan pelannut hyvin ja hänellä on tuo veteraanistatus/kokemus puolellaan, mutta kokonaisuudessaan Petterssonilta on nähty myös hyvää peliä Penguinsiin saapumisensa jälkeen. Toinen noista sieltä jäänee terveellä puolustuksella kuitenkin ylimääräiseksi, koska Gudbransonin pitää kokoonpanossa hänen rightin kätisyys (hyvien peliotteiden lisäksi) ja Johnson puolestaan pitää paikkansa niin ikään kokemuksensa + hyvien peliesitysten ansiosta. Eli valinta jää Petterssonin ja Määtän välille.

Crosbyllä nyt viiteen viimeiseen peliin tililliä vain yksi syöttöpiste ja nyt vaatii yli PPG-tason suoritusta jäljellä olevista peleistä jotta yltää sataan pisteeseen. Harmittavasti pisteet alkaneet kiertää hänet kaukaa nyt, mutta positiivisena että pelillinen taso on edelleen korkeaa (pois lukien viime viikonlopun Blues-ottelun avauserä ja Flyers-ottelun viimeiset viisi minuuttia) ja tilanteita kertyy ottelusta toiseen lukuisia. Mutta nyt tekisi hyvää yksi isompi ottelu tehojen valossa ja toivottavasti se tapahtuu maanantaina sitten Rangersia vastaan.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Sattuu näemmä järjestäen nää helvetin hyvät matsit valvottavaksi yöllä. Voi jösses ja jönssön miten vitun sysipaska voi Penguins huonoimmillaan olla. Täysin vastaantulija MSG:ssä ja Rangersin AHL-tason veljet pitää Pensselisetiä ihan pilkkanaan. Tietysti Pens tuolta taas lopussa noussee, mutta voisihan nää nyt vaikka koittaa pelata jotenkin säädyllisesti alusta asti ja sitten vaikka vähän reenailla tai vaikka säästellä loppua kohden. Nyt pitää taas jahdata alusta asti, kun ne pisteet olis vielä ihan kiva ettei käy vitun ikävästi.

Parit vittusaatanat ekan erän perusteella, peli on 2-1 Rangersille mutta jos olisi NHL-pelaajia siinä jengissä niin 10-1. Sillä Murray ei saa yhtään mitään kiinni, pitäisi ottaa se vaihtoon nyt eikä heti. Petterson on sarjan paskin pelaaja kaikessa, aivan naurettavan pehmeä ja menettelee kiekkoja liukuhihnalta. Katsomoon ja ihan kuka vaan tilalle. Ainoa hyvä puoli tuossa löysässä lerppakullissa on se, että saa Gudbransonin näyttämään kiekollisena Erik Karlssonilta ja Trotmanin fyysisyyden Chris Prongerilta hyvänä päivänä.

Koko Pensin paketti on niin levällään, että damissa olisivat punaisten lyhtyjen vosut kateellisia. Noh, turisteillehan tuolla kai suurimmaksi osaksi pelataan, niin samahan se on olla itsekin vastaavasti vaan paikalla ihailemassa kaupungin valoja. Woooow, ei ole Pittsburghissa tuollaisia! Hohhoijjaa, tulkaa pois sieltä, siellä on peli. On vähän erinäköistä menoa tuo Tampa-Boston, näin sivusilmällä vilkastuani. Jumalauta, että tulee noilta turpaan ja kovaa.

Jokohan riitti vinkuminen kääntämään pelin?

edit. no ihan siedettävä kuitti, kolme uunia toiseen erään ja peli 2-4. Nyt voikin jo mennä nukkuun. Kiitti pojat!
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Ja näin. 2 pinnaa taas matkaan eli viimeisestä neljästä pelistä 7 pistettä plakkarissa. Vuosikausia farmissa korkoa kasvaneelle Bluegerille tällä kertaa pari uunia ja ensiarvoisen tärkeää onkin, että ei-supertähdet on painaneet viime otteluihin mukavasti pisteitä ja vieläpä alivoimalla. Tässähän saa pikku hiljaa alkaa virittäytyä playoffs-tunnelmiin.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

sam1theman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Lueskellessa näitä "vittupaska" kommentteja naureskelen ollessani 100% varma, että kirjoittaja hassuttelee sarkastiseen sävyyn. Näin ainakin haluan kovasti uskoa. No, mutta tosiaan vieraskiertueelta 7/8 pisteet plakkariin, eikä tämän parempaa tulosta olisi uskaltanut edes toivoa, mahtava saldo kuumimman poffitaiston keskellä. Murray jatkaa hyviä otteita, 33 koppia taisi tarttua ja molemmat maalit tuli hyvillä laukauksilla vahvasta poikittaisliikkeestä. Alaketjuista sitä secondary scoringia nähtiin mikä on aina mahtavaa ja tätä tarvitaan lisää kun tanssi pyörähtää käyntiin. Kun nyt vain uusia loukkaantumisia ei tulisi ja saatais telakalta ukot askiin kun tosipelit alkaa niin kyllä tässä on potentiaalia.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Lueskellessa näitä "vittupaska" kommentteja naureskelen ollessani 100% varma, että kirjoittaja hassuttelee sarkastiseen sävyyn. Näin ainakin haluan kovasti uskoa. No, mutta tosiaan vieraskiertueelta 7/8 pisteet plakkariin, eikä tämän parempaa tulosta olisi uskaltanut edes toivoa, mahtava saldo kuumimman poffitaiston keskellä. Murray jatkaa hyviä otteita, 33 koppia taisi tarttua ja molemmat maalit tuli hyvillä laukauksilla vahvasta poikittaisliikkeestä. Alaketjuista sitä secondary scoringia nähtiin mikä on aina mahtavaa ja tätä tarvitaan lisää kun tanssi pyörähtää käyntiin. Kun nyt vain uusia loukkaantumisia ei tulisi ja saatais telakalta ukot askiin kun tosipelit alkaa niin kyllä tässä on potentiaalia.
Brassard/Sheahan-kaupasta saadut Bjugstad on pelannut tarpeeksi hyvin, toisinaan jopa erinomaisesti, mutta McCann on ollut painonsa arvoinen kultaa. Melkoinen potentiaali ja viisarissa vasta 22 vuotta.

Perusteeton vittupaska-vaahtoaminen on omalta osaltani ainakin asiaan kuuluvassa lokerossa ts. ignoressa. Hyvin perustellulle kritiikille on toki aina tilausta.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Lueskellessa näitä "vittupaska" kommentteja naureskelen ollessani 100% varma, että kirjoittaja hassuttelee sarkastiseen sävyyn. Näin ainakin haluan kovasti uskoa.
Hah! Jos muhun ja vaikka nyt tohon eiliseen ekalla erätauolla kirjailemaani horinaan viittaat, niin arvelin viimeistään sen viimeisen lauseen vinkumisesta avaavan riittävästi ko. kirjailuni luonnetta, ettei jää epäselväksi. Oli siinä nyt tietysti piilevää asiaakin, mutta ihan puhdasta palstahuumoria suurimmaksi osaksi. Asialliset kirjoituksetkin joukosta kyllä tunnistaa, mutta sellaisia kirjoittajia täällä on muutenkin riittävästi.

Helppo voitto sieltä lopulta naarattiin, kuten arvelinkin ja erityisesti Blueger oli mainiolla pelipäällä. Joskus aiemmin oli puhetta, että taitaa olla ko. jannu ainoa "farmikäsi", joka istuu tuohon Pensin systeemiin pelinopeutensa puolesta kuin nyrkki silmään. Hyvältä vaikuttaa ja kehitystä varmasti vielä tapahtuu, kun nyt päässee ylhäällä pidempään vaikuttamaan.

Letang ei vaan tahdo pysyä nyt kasassa, olisi kyllä helvetin tärkeä palanen tuohon puolustuksen kiekon liikutteluun. Tällä hetkellä kovin moni ei sieltä jalalla paljon nosta ja muutoinkin kiekolliset tukitoimet puolustuksesta oikeastaan täysin Schultzin varassa. Jopa Määttä olisi nyt vahvistus!

Vieläkö muuten playoffit vedetään divarin sisällä finaaliin asti? Vai voiko sieltä tulla esim. Boston tai Toronto vastaan tokalle kierrokselle?
 

sam1theman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hah! Jos muhun ja vaikka nyt tohon eiliseen ekalla erätauolla kirjailemaani horinaan viittaat, niin arvelin viimeistään sen viimeisen lauseen vinkumisesta avaavan riittävästi ko. kirjailuni luonnetta, ettei jää epäselväksi. Oli siinä nyt tietysti piilevää asiaakin, mutta ihan puhdasta palstahuumoria suurimmaksi osaksi. Asialliset kirjoituksetkin joukosta kyllä tunnistaa, mutta sellaisia kirjoittajia täällä on muutenkin riittävästi.
No ei nyt varsinaisesti ollu suunnattu mihinkään tiettyyn kommenttiin, noita kauden aikana tulee vaan läjäpäin vastaan :D Kylläpä niistä tosiaan onneksi sen huumorin pääsääntöisesti haistaa.

5 peliä jäljellä ja tällä hetkellä Isles olisi tulossa ekalla kierroksella vastaan. Pakka ehtii vielä kuitenkin sekoittua ja henk. koht ihan sama kuka sieltä vastaan tulee, kaikki pitää voittaa! Kiima nousee kun tosipelit lähenee!
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Onko injury updatea Genon tai Letangin tilanteesta?

Juu, kyllä korpesi tuo new york peli, lisäksi ne kuvasi sen yhden jantterin vaihdot zoomilla (ainkain viaplayn lähetyksessä), niin kuva oli pieni osan pelistä. Kunnon kusipaskaahan se oli, mutta Cullenille komea uuni etumurkkuun. Ei olis Lunkalle mennyt ikinä, vaikka upea olikin laukaus.

Pisteitä karttuu, mutta silti joukkueen tiiveys ja se ihan viimeinen draivi puuttuu, mutta mielestäni hyvää nousujohteista tekemistä pleijjareita kohti. Siellä sitte kaikki irti!
 
Viimeksi muokattu:
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)
(1)
  • Tykkää
Reactions: pp33

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Onko injury updatea Genon tai Letangin tilanteesta?
Letang ei ollut jäällä harjoituksissa eilen eli ei liene pelikunnossa perjantaina. Malkin on käynyt jäällä luistelemassa muutamana päivänä viime lauantaista lukien, mutta muutoin hänen tilanteesta ei ole tarkempaa tietoa. Määttä lienee pelikuntoisena perjantain ottelussa ja voisi kuvitella että ottaa Trotmanin paikan vaikka se tuon Sullivanin haluaman left-right pakkiparijakauman rikkookin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tänään olisi edessä todella iso ottelu kun Carolina tulee vierailulle. Tappio varsinaisella peliajalla nostaisi Carolinan tasapisteisiin Penguinsin kanssa ja ROW:n turvin edelle, joten Penguins tippuisi villi kortti-paikalle. Samalla Columbus voitolla voisi nousta vain pisteen päähän eikä Montreal olisi kuin kolmen pisteen päässä viimeiseen viikkoon lähdettäessä, eli joutuisi jännittämään playoff-paikan saamista viimeiselle viikolle ja silloinkin sitten Carolinan hoitaessa oman viikkonsa ensimmäisellä kierroksella olisi tulossa vastaan joko Capitals tai Lightning. Jos taas Penguins hoitaa Carolinan varsinaisella peliajalla, alkaisi tuo divisioonan top-3 paikka olla aika varma ja viimeisellä viikolla pelattaisiin sitten kotiedusta Islandersia vastaan ensimmäiselle kierrokselle. Panokset ovat siten todella korkeat tämän illan ottelussa. Nyt olisi hyvä saada ykköskentältä taas niitä tehoja sillä tasaviisikoin se meno on hyytynyt täysin tehojen puolesta, vaikka se Rustin nosto siihen parin ottelun ajaksi piristysruiskeen tuossa tarjosikin. 12 viimeiseen otteluun ykköskenttä on tasaviisikoin pelattaessa tehnyt vain viisi maalia, joten siinä iso syy miksi Crosby näyttäisi jäävän vajaaksi 100 pisteen rajapyykistä ja meno kohti uran tehokkainta 5v5-kautta näyttäisi myös jäävän reilusti vajaaksi. Nyt olisi hyvä saada ykköskentältä onnistumisia tänään ja ensi viikon aikana, jotta playoffeihin lähdettäessä siellä olisi sitten kentällinen hyvässä rytmissä ja onnistumisia allaan.

Malkin palasi eilen harjoituksiin mukaan, tosin vielä ei-kontaktia paidassa, mutta paluu ensi viikon aikana näyttäisi mahdolliselta. Letang taas ei ollut joukkueen mukana vaan itsekseen luistelemassa ennen harjoituksia, joten valitettavasti paluu ensi viikon aikana ei näytä todennäköiseltä hänen osaltaan. Tänään pitää kuitenkin jälleen tulla toimeen ilman tuota kaksikkoa.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Predsi haki täydet pojot Pittsburghista. Pääsääntöisesti pingujen peli-ilme oli hyvä, mutta luu jäi käteen.Tai "näennäisen hyvä" kuvaa ehkä paremmin penguinsin tekemistä, koska se viimeinen kiima puuttui askista, vaikka pisteet olisivat olleet elintärkeät. Rinne oli kanssa erinomainen, eikä hyvistä paikoista huolimatta limppua saatu maaliin. Ei siinä, oli Murraykin hyvä. Alussa oli vähä höntsäkiekon intensiteetti, mutta kyllähän siitä vielä matsi tuli.

Nyt sitten ensi yönä (00:00) ISO peli Canesia vastaan. Jopa hiukan yllättäen sarjataulukossa on tulossa Toronto selkä edellä vastaan. Tietysti pelaavat eri divarissa, mutta jatkoa ajatellen tästä voi olla vielä hyötyä. Olisi mahtavaa, jos Isles vielä tavoitettaisi, mutta sen verran tuoreen näköistä on heidän tekeminen, että vaikea nähdä.

Gudbranson on jo nyt ollut onnistuja, oli kyllä hieno täsmähaku JR:ltä. Samoin Bassard-Sheanan treidi oli nappihaku. Ennen kaikkea hyvä, että osasi päästää Bassardista irti, kun homma ei toiminut. Samoin Pearsonin kohdalla.

Jos omia näkemyksiä vähän kauden 4 viimeiseen peliin.
-Letang ja Geno askiin
-Raivomoodi päälle kentälle
-Toronto kiinni sarjataulukossa
-Illan Canes matsista "4" pistettä
-Sullivanilta intensiteetin kaivaminen pelaajista myös vaihtopenkillä


Ja jälleenhän se pleijaripaikka on omissa käsissä, ja toivottavasti Canes matsin jälkeen vielä tukevammin.

E: Eilen radiohiljaisuus täällä, ja nyt Boscon kanssa samaan aikaan näpytetty mietteitä. Ehkä tämä vaati sen hyvin nukutun yön :)
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Crosbylla oli aikamoinen shoot first -mentaliteetti tuossa Preds matsissa, mutta kun ei vain nyt uppoa niin ei uppoa. Rinne oli toki erinomainen torjuen yli 40 kertaa ottelussa, mutta kyllä Pensiltä tuosta pelistä puuttuu tällä hetkellä tehokkuus ja rentous, vähän tuntuu olevan maalipaikoissa mailanpuristusta ja luovuuden puutetta havaittavissa. Toki Malkin ja Letang olisi kiva saada takaisin tuomaan tukea tähän. Lopuista peleistä olisi hyvä saada joukkueelle onnistumisia ennen kuin playoffit alkavat, tällä hetkellä ei ainakaan tarvitse mitään ennakkosuosikin paineita kantaa vaan haastajana lähdetään. Niin vahvalta näyttävät joukkueet Tampa, Caps ja Bruins. Tähän sitten kun vielä lisätään yllätysvalmiit Carolina, Columbus ja Toronto niin aika monta kovaa joukkuetta pitäisi kaataa. Niin joo, ja on siellä se Isles myös sarjatalukossa edellä, hurja mies tuo Trotz ei voi muuta sanoa.

Iso matsi tänään, vähän pelottaa tuo nykyvire.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
tällä hetkellä ei ainakaan tarvitse mitään ennakkosuosikin paineita kantaa vaan haastajana lähdetään. Niin vahvalta näyttävät joukkueet Tampa, Caps ja Bruins. Tähän sitten kun vielä lisätään yllätysvalmiit Carolina, Columbus ja Toronto niin aika monta kovaa joukkuetta pitäisi kaataa.
Toisaalta ei tuo Pensin tilanne hullumpi ole:

"Since the trade deadline the only team hotter than the Pittsburgh Penguins is the league-leading Tampa Bay Lightning. Pittsburgh has been playing at a 125-point pace since, off of a 10-3-2 record, enough to push them into a fight for home ice in the first round, something they have a 68 percent chance of achieving with five games left. On February 25, those chances were just 32 percent.

Credit the team’s ability to control the front of the net as a big reason for the climb. No team has a better ratio of chances in high danger areas than Pittsburgh’s 61.7 percent since the deadline and the Penguins are managing it at both ends of the ice where the team is second in both chances created and allowed. Before the deadline, the team was at a more modest 52.7 percent – that’s a big improvement. They’re seeing those results manifest on the scoresheet too, earning 60 percent of the goals at 5-on-5. More impressive is that they’ve been doing that without Kris Letang and Evgeni Malkin for stretches. Those aren’t easy voids to fill.

Credit also goes to the team’s shrewd swaps leading up to the deadline, moves that have solidified their depth and made them scarier.

(...)

Careful observers to our daily projections page may have noticed that the Penguins currently have the league’s second-best chance of winning it all, behind Tampa Bay. My model has always been fond of the team – it’s programmed not to bet against a team with Sidney Crosby and Malkin on it – but recent play, the deadline acquisitions, and between-the-pipes excellence from Matt Murray has only bumped the team’s standing. When healthy, only three teams grade out better than the Penguins and they all play in the Atlantic.

That’s the other big reason why Pittsburgh ranks second in Cup chances: the bracket is heavily in the team’s favour in the league’s softest division, specifically, a near-likely first round date with potentially the most favourable playoff team: the Islanders. The Penguins currently have a 66 percent chance of facing the Islanders in round one, a match-up where they would be heavily favoured. The Bruins and Leafs might have more talent, but they have to play each other and then Tampa Bay. The Penguins don’t. Not until the third round anyways."

https://theathletic.com/895684/2019/03/29/31-stats-the-surging-penguins-and-stars-least-improved-players-and-the-impact-of-winnipegs-injuries/
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy