Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 07.06.2018 klo 18.25.

 1. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Mä katoin pelin, ja Bjugstadi erottui edukseen, McCann ainakin nähdyn perusteella hävisi 100-0 aloituksia, tähän jos johonkin toivoisi 3.ketjun sentteriltä laatua.
  Crosbyltä vaffaa tekemistä Guentzelin kera, Rustilta upea viimeistely, etenkin jälkimmäinen ranneveto paino etujalalla (lapaa lähempänä oleva jalka) oli ihan timanttia.

  Uusien miehien shöyn varasti sen sijaan Blueger, joka upeasti haki hyökkäyssinisen ja pelasi kiekon yllättävään suuntaan, jossa Cullen vapaana. Nätti passi Cullenilta jalkojen välistä ja Blugerilta jumalainen veto vastapalloon ihan ylämurkkuun.

  Nyt kun Genoa ei ollut (yyveessäkään) , niin ei kolissut omissa ainakaan. Tärkeät 2pojoa kakkosveskarilla, juurikin heikompaa jengiä vastaan, mikä on. ollut penisilliineille vaikeaa tällä kaudella. Ens yönä sitten "the game"
   
 2. teppana Jäsen

  Mikä Malkinilla on ku ei pelannut?
   
 3. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Lainaus:
  Tällä hetkellä tiedossa ei ole vissiin mitään muuta kuin mentaalipuolen hommia. Toivottavasti ei mitään loppukauden saikkua julkaista :(
   
 4. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ok. Toivotaan tosiaan että tosipeleihin on kunnossa. Parhaimmillaan yksi harvoista pelaajista maailmassa joka pystyy jopa kokonaisia sarjoja ratkomaan.
   
 5. sam1theman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  "Upper body injury" raporttien mukaan, mutta mitään tarkempaa tietoa ei itellä ainakaan asiasta ole. Veikkailin siis että onko tuon varjolla vaan laitettu lepuuttamaan päänuppia. Mistä näitä tietää. Joku voi avata tarkemmin tätä jos on inside tietoa?
   
 6. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Taitaa Malkinilla tosiaan olla mentaalipuolella suuria ongelmia tällä hetkellä. Itsekin tämäm sanonut ja Sullivan jossain mainitsi myös asiasta, en nyt löydä linkkejä.

  Seuraava lockout kausi kun tulee parin vuoden sisään, niin voi olla, että Malkin jää Venäjälle. Puhdas arvaus vaan.
   
 7. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Malkin pelasi Tampaa vastaan yhden viime aikojen parhaista peleistään ja alkoi näyttämään tutulta Genolta sieltä kaukalossa. Millään mentaalipuolen jutuilla on turha spekuloida tässä vaiheessa, niille ei ole tuon pelin jälkeen mitään katetta. Sen sijaan Malkin otti siinä pelissä vastaan yhden kovan taklauksen ja sitten tappeli myöhemmin Stamkosin kanssa, joten kyllä tuo "upper-body-injury" on ihan uskottava. Penguinsin pelaajilla nyt muutoinkin hattutemppu loukkaantumisista tappeluissa, joten ehkä noita hanskojen pudottelua ei kannata paljoa harrastella.

  Bjugstadilta tosiaan hieno sisääntulo joukkueeseen viime yönä. Oli juuri odotustenmukainen - iso, hyvin liikkuva ja ulottuva. Ajoi hyvin maalille ja suorittikin maskia siinä toisessa Rustin maalissa. Kiekollisena oli vahva. Ainoastaan siinä yhdessä tilanteessa kolmannessa erässä olisi saanut laukoa, mutta sen sijaan heitti syötön paikkaan jossa ei ollut yhtään joukkuekaveria. Mutta muutoin kaikin puolin positiivinen ensiesiintyminen. Katsellaan nyt löytyykö pysyvä pelipaikka sitten keskeltä vai laidalta sen jälkeen kun Malkin on tullut takaisin.

  McCann sen sijaan ei vielä ihmeempiä esittänyt, mutta katsellaan rauhassa miten hänenkin pelit lähtevät kulkemaan ja mistä hänen pelipaikkansa rosterissa löytyy kun Malkin on tullut takaisin.
   
 8. sam1theman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  No mä vähän otan vielä tähän kiinni :D The Athleticin haastattelussa 18.1: "Rarely has he ever appeared more vulnerable than on Thursday afternoon while sitting in the visitor’s locker room, pointing to his head."
  “The problem is in my head,” Malkin said.


  Geno selitteli tuossa haastattelussa miten oli vaihtanu varusteita ja ettiny niistä syytä, todeten lopulta vaan, että gearit on kunnossa, ei niistä syy löydy vaan omasta päästä.

  “My gear is fine,” Malkin said. “When you don’t have confidence, you change everything. Your gear. Your gloves. Your sticks. Sometimes it happens. I just have to play better.”

  Äärimmäisen mielenkiintoinen haastattelu kokonaisuudessaan ja Geno siinä pohtikin itse miten sais pelin takas uomiin, mutta ongelmat on todellisia.
   
 9. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Lainaus:

  Toivottavasti lockoutteja nähdä, mutta olishan se komiaa nähdä malkinkin vielä vilat kaudet khl:ssä. Noh, laukalle lähtee :D

  Kyllä jotain muutakin on pielessä kuin upperbody, vaikka upperbody pitäisikin ukon poissa viikonlopun peleistä. sen on aistinut kyllä töllönkin välityksellä, ettei ilmn 100% tule tulosta, vaikka olisi mailman patrhaita. Tampaa vastaan oli menoa kyllä, ja toivottavasti sähäkkä geno nähdään pian tpsi toimissa uudesti syntyneenä. Sellainen Ivan Dragon meininki pääkoppaan "if he dies, he dies" :D :D
   
 10. teppana Jäsen

  Malkin tosiaan on vahvasti tunteella elävä pelaaja. Tämä on suurin yksittäinen syy sille, miksi noin kovan pelimiehen taso heittelee välillä aivan helvetisti. Omasta mielestä parhaimmillaan maailman paras pelaaja. Mutta kun pää/tunne ei ole mukana taso laskee kuin lehmän häntä.

  Tästä on yksi mainio youtube pätkäkin tehty.

  Angry Geno Is Score
   
 11. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Toivottavasti vain jotain pientä sillä onhan se vaikeahkon kauden jälkeen todella vaikea nostaa tasoa jos nyt vielä loukissa menee pidempi aika. Ottawaa vastaan jäi matsi näkemättä, mutta pitää nyt ensi yön matsi väijyä, sääli ettei #71 ole kentällä kun kerkeää matsin suorana katsomaan...
   
 12. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Kyllä mä olen tuon jutun lukenut ja tietoinen Malkinin ongelmista/vaikeuksista. Mutta tuosta on helvetin pitkä matka siihen että hänet laitetaan sivuun otteluista mentaalipuolen ongelmien vuoksi. Jos siitä on kyse niin miksi se tapahtuisi sen jälkeen kun Malkin on pelannut hyvän ottelun ja osoittanut elkeitä slumpistaan ylitse pääsemiselle, eikä sitä lepoa vaikka annettu pitkitetyllä lomalla suoraan All-Stars tauon jälkeen? Niinpä.

  Millä jääkiekkoilija pääsee niistä mentaalipuolen ongelmista, siis mitä tulee jääkiekkoon, ylitse? No pelaamalla. Ei se peli kotona istumalla parane. Yksi onnistuminen kaukalossa ja kas kummaa peli alkaakin taas kulkemaan. Se on nähty niin monesti (esim. Rustin kanssa tällä kaudella). Mielenterveysongelmat on sitten asia erikseen, mutta niistä on ihan turha lähteä spekuloimaan täysin olemattomilla tiedoilla. Eikä Malkin tuossa mihinkään sellaisiin edes viitannut. Se on täysin eri asia kuin itseluottamuksen puute oman pelinsä suhteen kaukalossa mistä Malkin tuossa puhui.
   
  mountainsnake, sam1theman, Tavares ja yksi muu tykkäävät tästä.
 13. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Jotain tuolle Pensin puolustukselle on tehtävä. Schultzin paluu auttaa, mutta ei ole varaa peluuttaa Määttää ja Johnssonia samaan aikaan pelissä. Riikola kantaa pelistä toiseen Määttää rinnallaan ja Johnsson on palannut alkukauden tasolle.

  Kolmatta erää ei jaksa katsoa. Näyttää Toronto olevan jatkuvasti ylivoimalla ja Pensillä ei riitä nopeus millään. Liikaa aikaa menee omissa, kun kiekkoa ei voiteta ja/tai saada liikkeelle.

  Pearson ollut iso pettymys, ja Simonilta huonoa peliä. McCann ja Bjugstad, positiivisia merkkejä ilmassa.
   
 14. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Tjooh, väkevä alku, ja 3-olis pitänyt naulata en tiedä olisko sekään vielä riittänyt. Anyway, McCann nyt o tokan pelin perusteella hoitaa Bassardia paremmin 3.sentterin.
  Muttah, heittäkää nyt se Blueger Simonin kanssa päittäin, kaverilla 3 vetoa ja 2 maalia ihan sinne ylämurkkuun! Muutenkin energinen ilmestys. Kieltämättä Schultzia kaivataan
   
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Edes väkevä alku ei riittänyt, Pensin pakisto oli läpi pelin pulassa nopeiden ja vikkelien Toronto-hyökkääjien kanssa jatkuvasti. Liikaa tuntui myös aukeavan ylivoimahyökkäyksiä omiin kun kaikki hyökkääjät ajoivat syvään pakkeja myöden. Ensimmäinen Toronton maaleista meni helposti Murraylle, olisi pitänyt pystyä kaaliperhonen ottamaan kiinni. Pitkien kiekkojen jälkeen sitten pari takaiskua, varsinkin tuo Simonin pitkäkiekko oli täysin turha ja muutenkin ihmetyttää, että mitä tuo ykkösketjussa tekee? Tosin aika sekaisin tuntuu paletti olevan kun ukkoa lappaa sisään ja ulos sekä ylös ja alas.

  Tuo Muzzin olisi ihan kiva hankinta ollut, ajaisi heittämällä ohi Määtän ja Johnsonin, top-4 pakisto Dumoulin-Letang sekä Muzzin-Schultz keväällä olisi ollut aika poikaa. Oma varauskin tuo vielä. Ja ihan kivasti tuo Kapanenkin pelaa, mutta hänen peräänsä on turha voivotella kun Kessel on ollut molemmissa cupeissa isossa roolissa.
   
 16. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Että sellainen peli Hurricanesia vastaan. Kyllähän tuolla oli paljon yritystä ja myös paikkoja tehdä lähemmäs kymmenen maalia, mutta ei vain mennyt. Lopussa Hurricanes sai vielä luvut rumiksi. Riikolalle uran ennätys -3 yhdessä pelissä, mikä ei kyllä kerro miehen pelistä mitään. Pelasi erittäin terävästi ja maalikin oli lähellä pari kertaa.
  0-1 maali Murrayn piikkiin, veto kaukaa, Petterson-Riikola pelasivat tilanteen oikeaoppisesti
  0-2 maali Pesce veti siniviivan tuntumasta maalin kattoon ja taisi olla Niederreiter maskina, kun meni niin helposti
  0-3 tyhjiin
  0-4 Blueger ei saanut pidettyä omaa miestään ja Svechnikov sai tehdä rauhassa maalin. Riikola yritti heittäytymällä estää syötön takakulmalle
   
 17. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Yritystä ja paikkoja oli kyllä mutta vain ensimmäisessä erässä ja ajoittain toisessa erässä. Kolmannessa erässä tekemisen taso on laadutonta eikä joukkue saanut minkäänlaista takaa-ajoyritystä aikaiseksi. Crosbyn kenttä sai yhden hyvän hyökkäyksen ja siinä muutaman tilanteen luotua mutta siihen se sitten taisikin jäädä. Paljon parempaan olisi pitänyt pystyä, onnetonta läpystelyä.

  Marcus Petterssonin tekemisen taso on ollut viime aikoina heikkoja ja nyt nähtiin pohjanoteeraus. Käsittämättömän paska peli. Hävisi järjestäen puolustuspään kaksinkamppailunsa 100-0, menetti kiekkoja kokoajan ja oli turvallaan jatkuvasti ja kiekollisena ei saanut mitään aikaiseksi. Onhan se niin että jos tänne tulonsa myötä nosti Johnsonin tasoa hyvällä varmalla pelaamisellaan niin tällä hetkellä on sitten se heikko lenkki tuossa pakkiparissa. Schultzin paluun myötä tämän hetken peliotteilla Petterssonin pitäisi pudota pois pelaavasta kokoonpanosta.

  Määttä on usean vuoden ajan ollut Penguins-kannattajien kritiikin kohteena mutta onhan tuo tällä hetkellä, niin viime aikaisilla otteilla kuin koko kauden ajalta, heittämällä Penguinsin kolmanneksi paras puolustaja (Schultzin paluun jälkeen toivottavasti sitten tippuu neljänneksi parhaaksi). Pari viestiä taaksepäin sanottiin juuri Riikolan kantavan Määttää, mutta kyllä se on mennyt toisinpäin. Riikola ei ole juurikaan Petterssonia paremmin pelaillut siellä, aavistuksen verran kuitenkin että pitäisin hänet Schultzin paluun jälkeen edelleen pelaavassa kokoonpanossa. Määttä on hoitanut oman ruutunsa viime aikoina hyvin ja on selvästi Riikolaa varmempi siellä omassa päässä. Ei Määttäkään tietenkään täydellisesti pelaa mutta muihin kärkiparin takana pelaaviin puolustajiin nähden riittävän hyvin kuitenkin. Tuolla hänen pelityylillään ei loisteta valokeilassa mutta tekee siellä niitä hyviä ratkaisuja pääsääntöisesti. Yksi vastaan yksi tilanteissa pystyy hyvin ajamaan hyökkääjän kulmiin, sijoittuu hyvin ja mailapelaaminen on hyvää. Pelaa siis niillä omilla vahvuuksillaan. Määtällä toki aina tuo liike tulee olemaan heikkous mutta ei ole edes siinä ollut negatiivisesti esillä tällä kaudella. Enemmän siellä Riikola ja Johnson on kankealla liikkeelle lähdöllään nähdäkseni olleet ajoittain vaikeuksissa kuin Määttä, mutta ehkä voi olla että Määtän osalta tuohon on tottunut ja sitä ei samalla tavalla noteeraa enää.

  Schultzin paluu on lähellä ja ei voi tapahtua yhtään liian nopeasti. Kyllähän tuo joukkue kaipaa häntä ja toivotaan että Schultzin paluun myötä joukkue alkaa saamaan tasaisuutta otteisiinsa, ei pelkästään ottelusta toiseen vaan myös otteluiden sisällä (esim. Leafsia vastaan joukkue oli täysin vastaantulija toisessa erässä kun taas ne kaksi muuta pelasivat hyvin).
   
  valkeaori ja Regina tykkäävät tästä.
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Että voi ottaa päähän tommoinen esitys, hävettävä suoritus suorastaan kotona ja näitä on tällä kaudella ollut aivan liikaa! Petterssonin taso on laskenut selvästi viime ajat, jossakin välissä tuo näytti jopa lupauksia herättävältä, mutta nyt kyllä vituttaa tuommoinen kasa paskaa mistä annettiin Sprong pois ja jonka edestä sitten heitettiin Oleksiak mäkeen jne.

  Tällä kaudella tuo puolustuksen kapeus on iskenyt monessa ottelussa pahasti vasten kasvoja. Määttä, Riikola, Pettersson ja Johnson ovat kaikki kolmosparin pakkeja ja kahdella näistä on aivan liian suuret tienestit siihen nähden mitä he kentälle tuovat. Joku oma Muzzin tuonne olisi kiva löytää ja käyttää Määttää yhtenä treidipalasena kun tällä varmasti nyt on edes hieman jotain arvoa. Johnsonin dumppaaminen onkin kesällä vaikeaa niin pakko se on kai vain tottua ajatukseen, että seuraavat kauden kolmosparissa häärää tuommoinen ylikallis peluri jonka taso heittelee rajusti.

  Kateellinen oon kun Toronto sai hommattua Muzzinin, siinä olisi ollut niin täydellinen palanen myös meidän alakertaan.
   
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Bjugstad nostettu tämän päivän harjoituksissa ykköskenttään Crosbyn ja Guentzelin vierelle. Bjugstadilla on tähän mennessä ollut jo useampi laatupaikka, mutta ei ole vielä onnistunut viimeistelyssä. Eilenkin upealla liikkeellä pelasi itsensä maalintekopaikalle mutta viimeistely jätti toivomisen varaa. Tehot toivottavasti tulevat sieltä ja mielellään tämän siirron myötä. Olisihan se hienoa jos Bjugstad pystyisi vakiinnuttamaan paikkansa tuossa Crosbyn oikealla laidalla.

  Samalla Dumo-Letang pari on laitettu erilleen ja kummallekin annettu Johnson-Pettersson kaksikosta toinen jonka perään voivat sitten katsella siellä kaukalossa. Valitettavasti sitten taas Schultz ei vielä vedellyt Määtän vierellä vaan nelosparissa Ruhwedelin kanssa eli ei liene seuraavassa pelissä vielä mukana.
   
 20. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Matt Murraylla jälleen ylävartalovamma, kaveri on kyllä valitettavasti lasista tehty. Pitää toivoa, että Jarry kehittyy ja sitä kautta uusi ykkösmaalivahti. Sullivan tosin totesi, että ei ole aivotärähdyksestä kyse.
   
 21. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Desmith hyvällä pelipäällä ja tärkeä yksi piste joukkueelle mukaan.

  Ylivoima takertelee kyllä pahasti ja edellisiin seitsemään otteluun Penguins on tehnyt yhden ylivoimamaalin, kun ylivoimia on kuitenkin siunaantunut 18 kappaletta. Jälleen Panthersia vastaan noin minuutin verran 5 vs 3 -ylivoimaakin, mutta tuttuun tapaan ei maalia. Tällä kaudella joukkue on pelannut 5 vs 3 -ylivoimaa jo yhteensä 4:42 min, mutta ei ole kertaakaan saanut kiekkoa maaliin. Nuo tilanteet pitäisi kyllä pystyä käyttämään paremmin. Vaikka Malkin onkin ollut tällä kaudella suorastaan sysipaska, niin ehkäpä hänenkin poissaolo tuossa ylivoimalla hieman näkyy. Malkin taitaa Sullivanin vihjailujen mukaan huilata vielä ainakin muutaman ottelun, mutta ehkäpä se tässä vaiheessa on ainoastaan hyvä asia. Pudotuspeleihin joukkue kyllä itsensä kairaa ja toivottavasti Malkin palatessaan on täynnä uutta virtaa.
   
 22. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Pelit jotka olisi erittäin tärkeä voittaa niin hävitään, ja vastaavasti ne vähemmän tärkeämmät pelit voitetaan. Sama meno jos jatkuu, niin erittäin suuri riski on, että Pens ei pelaa pudotuspeleissä. Noh, luottoa kuitenkin on, että kurssi saadaan taas käännettyä. Voittoputken jälkeiset tilastot eivät tosin hyvät ole ja kurssi pitää saada korjattua.

  Malkinille toivottavasti annetaan aikaa toipua, mikä kaveria ikinä vaivaakaan. HFBoardsilla, joku nimimerkki joka tuntuu olevan hyvin perillä asioista, laittoi aikamoisen listauksen, kuinka Malkin on pelannut loukkaantuneena viimeiset viisi vuotta (?) pudotuspeleissä. Ja syy tuntui olevan se, että ollut vain kiire saada kaveri kokoonpanoon eikä ole annettu rauhassa toipua. Tiedä sitten...
   
 23. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Malkin on iskenyt vain 14 maalia kauden 50 ottelussaan, mikä tarkoittaa 23 maalin tahtia (0,28 G/GP) täydessä runkosarjassa. On kuitenkin edelleen sivussa, eli mikäli saikku jatkuu (ja tahti ei parane), saattaa jäädä jopa alle 20 maalin tällä kaudella. Lukuun ottamatta 43 ja 31 ottelun hyvin vajaita kausia, Malkin on aina aiemmin rikkonut 20 maalin rajapyykin. Heikon maalitahti on toistaiseksi ollut 2013-14, jos noita kahta todella vajaata kautta ei oteta huomioon, jolloin 60 ottelussa syntyi 23 maalia. G/GP siis 0,38. Tuolloinkin pelannut siis yli 30 maalin tahdissa.

  Kova kaveri, mutta tällä kaudella tulos on ollut normaalia heikompaa. Toivotaan, että palaa saikulta niin fyysisesti kuin henkisesti terveenä pian, ja kirii vielä tuollaisella ~0,4 G/GP -tahdilla tuonkin rajapyykin yli jälleen.

  EDIT: Tuohon "täyden kauden 30 maalin tahtiin" pitäisikin sitten kiriä hieman enemmän, todennäköisesti noin 0,45-0,5 G/GP riippuen siitä, milloin Geno kaukaloon palaa. Ainoastaan noilla puolikkailla kausilla on tuosta tahdista jäänyt, ja niistäkin toisella oli ns. 28 maalin tahdissa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2019 klo 16.55
 24. arska07 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Kärpät
  Kyllä tuo puolustuksen kapeus mietityttää. Voi hitto kyllä koodinimelle "Muzzin" olisi käyttöä. Pakkimarkkinat siirtorajalla vaan ei varmaan ole kovinkaan kummoiset.
   
 25. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Carolina ja Buffalo hengittävät jo niskaan. Tässä ei hirveästi ole varaa ohipeleihin, muuten Pens saattaa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. Carolina varsinkin hyvässä vireessä ja vastaavasti Pens aikamoisessa alamäessä taas.

  Tärkeä peli illalla; Cullen kakkossentterinä ja Johsson kakkosparissa. Suuret ei ole odotukset, sillä materiaaliero on aivan järkyttävä Tampan hyväksi.