Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 07.06.2018 klo 18.25.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Siis tää Pettersson on ihan vitsi! Kaksinkamppailuissa ihan sukka, toimii kentällä pujottelukeppinä ja jatkuvasti mukkelis makkelis nurin jäänpinnassa. Ei mitään käyttöä.
   
 2. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Ylivoimassa samat ongelmat jatkuvat ja se on yksi suuri syy, että Penguins häviää otteluja jatkuvasti. Edellisiin 12 otteluun Pens on tehnyt 5 ylivoimamaalia ja päästänyt samalla vastustajan tekemään 4 maalia alivoimallaan. Aivan uskomatonta.

  Nyt on vielä onneksi hyvin aikaa saada pakka kasaan pudotuspeleihin. Toivottavasti Schultz palaisi pian ja sitä kautta joukkue saisi piristystä etenkin tuohon ylivoimapeliin. Ja toiseen pakkipariin myös.

  Ja kyllähän Crosbynkin otteissa on vuodenvaihteen jälkeen ollut aika paljon parannettavaa. Kiekkoa on hänenkin alettava jälleen laittamaan paikoistaan pussiin. Kapteenin tehot edellisiin 15 otteluun 4+8 = 12. Tuo ei vaan millään riitä.

  Ja kaksi seuraavaa ottelua onkin sitten pleijareiden ulkopuolella olevia Flyersia ja Oilersia vastaan, joten kurssin kääntöön tulee kyllä sopivat joukkueet seuraavaksi vastaan ja vierailun Philadelphiaan uskoisi sytyttävän kapteeninkin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019 klo 10.51
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Tässä joukkueessa ei ole yhtään kovuutta, jokainen vastustaja heittelee tätä joukkuetta pitkin pleksejä illasta toiseen eikä kukaan pysty vastaamaan tähän mitenkään. Vastustajien puolustajat voivat neppailla ihan rauhassa karvaajat pihalle kun eihän nämä runkoon aja koskaan kiinni ja sikailla voi ihan vapaasti kun kenestäkään ei ole siihen vastaamaan mitenkään. Niin, ja ei tässä joukkueessa ole enää edes sitä nopeutta, jälkeen jäädään nykyään silläkin osa-alueella lähestulkoon illasta toiseen. Ykkösmaalivahti on loukkaantuneena enemmän kuin terveenä ja DeSmithin taso laski sillä sekunnilla kun allekirjoitti jatkosopimuksen. Ylivoima päästää enemmän maaleja omiin kuin tekee niitä vastustajan päähän, Kessel on pahimmillaan ylivoimalla aivan täysituho omilleen. Wilsonia voi kyllä peluuttaa matsista toiseen kivasti sen lähes 10 min, mutta 10x parempaa tuossa roolissa Reavesia ei voinut peluuttaa kuin 5 min, käsittämätöntä. Parin cupin jälkeen JR ei ole onnistunut missään muussa kuin hukkaamaan kaikki treidipalaset pois, tuolla ei ole oikeasti yhtään kauppaa/hankintaa mistä voisi sanoa yksimielisesti, että JR onnistui täydellisesti! Tällä hetkellä jäljellä on vain palavat rauniot ja jos joukkue jää playoffeista vielä ulos niin JR on pakko potkia pois ennen kuin se tuhoaa kaiken lopullisesti! Kiitos cupeista ja näkemiin.

  E: Ainut positiivinen asia on ollut Blueger viime aikoina.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019 klo 14.16
 4. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Olen tästä hyvinkin eri mieltä. Se nyt vaan on lähes väistämätön fakta, että Cup-joukkueen pelaajien osakkeet nousevat ja heistä tulee helposti sopimuksen päättyessä liian kalliita mestarille pidettäväksi. Näin taisi käydä myös useamman pelaajan kohdalla Capitalsissa viime kesänä. Pensin tuplamestaruuden mahdollisti pitkälti se, että ensimmäisen kannun jälkeen hyvin harvan sopimus umpeutui, minkä myötä saatiin lähes muuttumaton rosteri jälleen syksyllä 2016 kaukaloon. Joku jossain toisessa ketjussa toikin hyvin esille, että Penguinsin mestaruuskaudella Guentzel-Rust-Sheary-kolmikko maksoi 2M, kun nyt näiden yhteispalkka on yli 14 miljoonaa. Ei JR tai kukaan GM tällaiselle voi mitään.

  Samalla tavalla Bonino hinnoitteli itsensä ulos joukkueesta, eikä vastaavaa kolmossentteriä ole löytänyt. Brassardista olisi voinut sellaiseksi olla näyttöjen perusteella, mutta ei vain onnistunut Pittsburghissa. Mukavasti on kuitenkin aloittanut Floridassa..

  Johnsonin hankinta toki on osoittautumassa juuri sellaiseksi virheeksi, mitä uumoiltiinkin, ja se tulee kiusamaan joukkuetta vielä pitkään. Silti, en lähtisi JR:ää potkimaan tuostakaa hankinnasta huolimatta. Esimerkiksi mainitsemasi Reaves/Cole/Brassard-kauppa oli viime kaudella mielestäni hyvin perusteltu, eikä JR:ää voi syyttää siitä, että Brassard oli aivan turisti joukkueessa. Sen sijaan Sullivanilta kaipaisi vastauksia, miksei joukkueen senttereistä viime vuoden runkosarjan lopun jälkeen kukaan muu kuin Crosby ole saanut mitään aikaiseksi 5v5-pelissä hyökkäyspäässä. Muutenkin, paljon käydään keskustelua pakistosta ja sen heikkouksista, mutta viime pleijareiden alun jälkeen Penguinsin 5vs5-hyökkäyspeli on elänyt aivan liikaa Crosbyn ja Guentzelin varassa. Jos tämä ei kesään mennessä korjaannu, toivoisin ensisijaisesti valmentajan vaihtuvan. JR:lle antaisin silti vielä ainakin ensi kauden.
   
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  En kritisoinut JR:ää siitä, että on päästänyt pelaajia pois kuten Bonino koska näiden palkat ovat nousseet vaan kritisoin sitä mitä JR on tehnyt treidirintamalla ja UFA-markkinoilla. Johnsonin hankinta oli virhe, samoin treidit Reaves, Pettersson ja Brassard osoittautuivat virheiksi joissa joukkue on heivannut ison kasan pelimerkkejä hukkaan. Kaikissa treideissä hinta on ollut kaikkea muuta kuin fiksu, saas nähdä mitä uusimmassa arvassa tapahtuu, onko Bjugstadista lopulta yhtään mihinkään ja onnistuuko McCann olemaan yhtään Sheahania parempi.

  Ja Caps muuten pysyi hienosti kasassa, ainoastaan Grubauerista ja Beaglesta joutuivat luopumaan, ensinmainitusta saivat vielä jotain takaisin päinkin.

  Mitä tulee Brassardiin, että hänen "paskuutensa" yllätti niin kyllä GM:llä on täysi vastuu treideissä ja siinä, että sopiiko pelaaja joukkueeseen ja rooliin mihin häntä on kaavailtu vai ei, Brassard ei selvästi istunut kolmossentterin tontille ja siitä JR saa oikeutetusti miinukset CV:seen plus vielä se räikeä ylihinta siinä.

  Ja en ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että kokoonpanoa mylläämällä ja mylläämällä saataisiin toivottu tulos aikaan, kyllä joukkueelle pitää osata antaa aikaa muovautua nimenomaan joukkueeksi, nyt Pens ei ole näyttänyt yhtään joukkueelta jolla on yhteinen tavoite vaan laumalta yksilöitä joista puoliakaan ei kiinnosta.
   
 6. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Tärkeä voitto Philadelphiasta! Jyrän alla oltiin lähes koko matsi, mutta Murray hoiti tonttinsa tyylillä ja maalit tehtiin paikoista. Erityisesti Crosbyn ”tervetuloa rivalryyn”-tyyppinen avausmaali lämmitti mieltä; useita Flyers-molareita on nöyryytetty samalla tapaa #87:n toimesta. 96 pinnaa 65 ottelussa Flyersiä vastaan on ihan tylyä luettavaa.

  Murraylle siis 50 torjunnan voitto. Puolustus pelasi oikein hyvin tuossa kiekkosateessa, joka johtui pääosin siitä, että tasan yhden kerran Penguins sai aikaiseksi minkäänlaista zone timea hyökkäysalueella. Hyökkäyspään pelaaminen niin kiekon kanssa kuin ilman kiekkoa on tällä hetkellä todella kamalaa katsottavaa. Ihan kuin jätkiä ei oikein edes kiinnostaisi.

  Määttä jonkin verran teloi itseään jo varhaisessa vaiheessa, mutta Schultz on joka tapauksesa tulossa tällä viikolla takaisin peleihin, joten ihan katastrofiksi homma ei onneksi mene. Onneksi ei Malkinin huitaisu lopussa kostautunut, vaikka Voracek teki 1-3 -kavennuksen heti 20 sekunnin kuluttua tuon vitosen ylivoiman alkamisesta. Jeesus että osaa mies olla paikka paikoin AASI.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 06.39
 7. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Ennen Brassardin siirtymistä Penguinsiin tämä oli tehnyt 18 maalia ja 38 tehopistettä 58 otteluun. Rangersissa oli 60 tehopisteen pelaaja. Floridassa otanta on lyhyt mutta nyt 3 pojoa 5 peliin. Ja esim. edelleen Columbuksessa tuntuu olevan kiinnostusta miehen hankkimiselle. Peguinsissa sitten huima 30 tehopisteen tahti tällä kaudella, vaikka ketjuruletti pyöri ja pääsi kokeilemaan muissakin rooleissa kuin 3. sentterinä.

  Tuskin saamme koskaan tietää johtuiko tuo Brassardista itsestään (ei viihtynyt organisaatiossa, ei ymmärtänyt joukkueen pelitapaa tms.) vai joukkueesta (valmennus, pelikaverit tms.) mutta en käsitä miten saat Brassardin floppaamisen GM:n syyksi.

  EDIT: Toki voi olla, että tuo 30-40 pisteen tahti on tulevaisuudessakin se Brassardin taso. Silti väitän, että hankintahetkellä tuon playoff-pelaajana kunnostautuneen 2./3. sentterin hinta oli täysin markkinoiden mukainen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 11.56
 8. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Täällähän on oikein hyvää pöhinää, haluan mukaan! Sori, tulipa pitkä tarina, mutta menköön.

  Mitä Brassardiin tulee, niin hommahan ei tosiaan mennyt ihan putkeen, mutta ei se tee Brassardista huonoa pelaajaa. Toki se asettaa JR:n hieman outoon valoon, mistä lisää myöhemmin. Eli oon samoilla linjoilla sekä @Walkin että @Le Dang kanssa. Brassardin rooli ja Pensin pelitapa vaan ovat tyystin vääränlaisia tuollaiselle enemmänkin klassiselle peliätekevälle sentterille, kun tarvetta olisi ollut joko "ottopaajaselle" kuten Bonino tai sitten pelinopeudeltaan joukkueeseen sopivalle "brandonsutterille". Molemmat muuten jossain määrin flopanneet uusissa jengeissään. Köh.

  Nythän näytti siltä, että Brassard oli puolustuspäässä jatkuvasti askeleen perässä ja hyökkäyspäässä lähinnä pelin ulkopuolella miettimässä tai toisaalta jäi kiekollisena yksin hautomaan, kun kaverit meni jo johonkin. Jalkanopeuskaan nyt ei ole mitään huippuluokkaa, eikä se pystynyt sillä haastamaan oikein ketään. Jos jäällä olisi ollut enemmän aikaa toimia kiekollisena, väitän että Brassard olisi suoriutunut paljon paljon paremmin. Josjajos ketjussa pelaisi Hörnqvistin kaltaista rouhijaa tekemässä tilaa ja hyökkäyspäässä ei vedettäisi kaasu pohjassa kokoajan jne. Nyt tuosta hitaudesta seurauksena oli paniikkisyöttöjä ja kiekonmenetyksiä - ja sitten taas myöhässä omassa päässä.

  Eli Brassardin pelinopeus ei riittänyt sellaiseen pelaamiseen, mitä mielestäni Pens yrittää ja toisaalta puolustuspään avut olivat niin heikot ettei siitä saatu tasapainoista pelaamista millään. Brassardhan on aina ollut ja tulee olemaankin aika puhtaasti offensiivinen kaveri. Mistä päästäänkin sitten siihen mua nyt taas isosti vaivaavaan kysymykseen, miksi se ylipäänsä hankittiin?

  Eli jutteleekohan noi GM JR ja HC MS mitään näistä hankinnoista, vai vetääko johtoporras ihan vaan kaneja hatusta? Sullivan kyseli "kovuutta", hankittiin naurettavaan ylihintaan Reaves - jota ei sitten edes peluutettu ja heitettiin vittuun? Sitten lensi mäelle joukkueen ainoisiin "kiekonsyöjäpakkeihin" kuulunut Cole, jolla toki oli huhujen mukaan jotain skismaa jonkun kanssa - ja ilalle ei tullut ketään (väitän tämän olleen JR:n suurin yksittäinen virhe). Brassard hommattiin, vaikka luulisi, että ainakin Sullivan tasan tarkkaan olisi tiennyt ko. pelaajan rajoittuneisuuden, jos tarkoitus oli pelata kuten SC-kausilla.

  Tuolloinhan koko Pensin menestyksen juju oli se hämmästyttävä pelinopeus, jolla ensinnäkin pantiin mm. NHL:n kovin puolustus pakettiin Rinnettä myöden ja vastaavasti ehkä tärkeinpänä, pidettiin Pensin todella haavoittuvainen pakisto pääsääntöisesti poissa pulasta, kun kiekko pyöri lähinnä toisessa päässä tai vastustajalla oli alla pitkä vaihto hyökätessä. Parhaimmillaan Pens liikkui kiekollisena ja kiekottomana kuin sellainen tyylikäs pikkulintuparvi - yhdessä tiiviissä paketissa, koordinoidusti ja arvaamattomasti sekä ihan helvetin nopeasti. Sellaista ei tällä kaudella, eikä enää oikein viime kaudellakaan, näkynyt. Muut toki pelaavat enemmän ja enemmän tuolla kaavalla.

  Jos mietitään millaisia pelaajia sitten tähän hommaan tarvitaan, niin esimerkkitapauksiahan löytyy ainakin Shearyn, S.Wilsonin, Rustin, Guentzelin muodossa. Ehkä viimeistä lukuunottamatta kaikki pelaajat ovat todella rajallisia gibbonsseja taidoiltaan, mutta kah - se pelinopeus. En tiedä antoiko Sheary ikinä hyvää lavasta lapaan syöttöä, ohittiko ketään harhauttamalla, mutta usein riitti kun tilanteen jatkoi yhdellä kosketuksella seuraavalle ja ruletti pääsi pyörimään. Tuollaisia pelaajia Pensin systeemi - jos siis tarkoitus on vieläkin sellaista pelata, en ole varma - kaipaisi. Mutta ei tietenkään millään 4M hintalapulla. Ja mähän noin yleisesti vihasin Shearyä, mutta sopi tuohon systeemiin kuin nyrkki perseeseen.

  Siellä on nyt organisaatiossa tällä hetkellä ehkä yksi uusi vastaavaan kykenevä pelaaja, eli Blueger. Jury on vielä ulkona McCann&Bjugstad kaksikon kanssa, jälkimmäinen liikkuu isoksi mieheksi hyvin mutta kyllä silläkin näyttäisi pelitietokone raksuttavan vähän turhan hitaasti ja ratkaisut viipyilee. Ja tämä jos mikä on juuri sen GM:n tehtävä: etsi oikeat palikat oikeaan hintaan, jotta HC pääsee toteuttamaan suunnitelmaansa. Nyt vähän näyttää, ettei siellä ole mitään logiikkaa mitä haetaan Jack Johnsonin, Pearsonin, Sprongin jne. siirroilla. Enkä tietenkään tiedä mitä Sullivan yrittää tehdä, kun en olle petterisihvonen, mutta tulkitsen näkemääni.

  Palatakseni vielä noihin SC-kausiin ja tämän kauden jengiin, niin isoimmat erot löytyvät mielestäni juurikin pelaajatyypeistä eikä niinkään joukkueen varsinaisesta taitotasosta. Noin paperilla voisi jopa katsoa, että Pens on parempi tällä kaudella kuin kummallakaan SC-kaudella. Mutta silloin oli pakistossa Hainsey, Cole, Lovejoy esimerkiksi sellaisia kavereita, jotka eivät ehkä tilastoissa niin loista, mutta suorittavat 100-varmasti sen oman ruutunsa. Nythän Sullivanin on mietittävä koko ajan missä tilanteessa uskaltaa heittää jonkun muun kuin Dumoulinin jäälle, jos nyt vähän kärjistellään. Hyökkäyspäässä taas käytännössä kaikki ketjut pystyivät pitämään kiekkoa ja luomaan edes jonkinlaisia tilanteita, mikä säästi helvetisti voimia sekä kärkihyökkääjiltä että pakeilta - mikä taas näkyi siinä, että sitä vauhtia pystyttiin ylläpitämään päätyyn saakka ja joku Olli Määttä veti drewdoughtyä kun ei ollut milloinkaan kiire.

  Lisäksi vaikka kuinka värilasein katsookin, niin kyllähän tuolla tämän hetkisellä jengillä pitäisi ehdottomasti pystyä parempiin esityksiin mitä nyt on nähty. Hyökkäys kestää vertailun kyllä kehen tahansa ja puolustuksesta puuttuvaa, varmaotteista top-4 pakkia "jakemuzzinia" lukuunottamatta tuo joukkue on kokonaisuutena todella kova - jos ukoista vaan saisi kaiken irti. Nyt ei oikein voi enää mennä pitkälle venyneen SC-juhlinnan taakse piiloon, mutta ehkä ne tällä kertaa vaan säästelee keväälle ja putki & kiekko liikkuu ihan eri tahtiin pudotuspeleissä.

  Ehkä tämä tästä, voisi aloittaa siitä että tullaan joka erään paikalle muutakin kuin katselemaan hallin valoja.
   
  KukkosLasse, Bosco & valkeaori tykkäävät tästä.
 9. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Hyviä ajatuksia @disco-stu. Olen toisaalta samaa mieltä myös @Walkin kanssa siitä, etteivät viimeisen kahden kauden hankinnat ole vastanneet odotuksia, mutta eri mieltä siitä, että arvokkaita assetteja olisi tuhlattu typerästi. Tai sitten niiden arvo on tiputettu ihan Penguinsin omasta toimesta. Esim. mainitut Reaves ja Sprong olivat sellaisessa Sullivanin koirankopissa, että ei ihme ettei kaksikko ollut nähtyä kuumempia nimiä siirtomarkkinoilla.

  Toki tästä voi syyttää myös JR:n ja Sullivanin kommunikaatiota, josta ylempänä puhuttiin. Jos tiedetään, että koodinimi-Sprong on seuraavaksi liipasimella, niin olisihan Sullivanille voinut jyrähtää ylhäältä määräyksen, että nyt peluutat tätä vaikka vastoin tahtoasi, niin saadaan jotain muuta kuin marcuspetterssonia tilalle. Mutta en usko, että siirtoajankohtana sen enempää Reavesilla kuin Sprongillakaan olisi parempaa vastinetta saatu muualta. Reavesin pelaajatyypille en näe tarvetta ylipäätään Penguinsissa, kuten ei nähnyt Sullivankaan, ja Ducks-leiristä on ainakin tullut kommentteja, että Sprong-kaupan olisi voinut jättää tekemättä, kun nyt siellä pakisto vuotaa eikä hollantilainen ole esittänyt mitään paria piristysruisketta enempää vaikka onkin tehnyt 9 maalia ankkanutussa.

  Colen menettämistä puitiin jo vuosi sitten. Hän kuului juuri näihin mestaruuksilla arvoaan nostaneisiin, joka olisi menetetty kesällä joka tapauksessa*. Samaan aikaan huutavin pula oli kolmossentteristä.

  *= Helppo jälkeenpäin toki jossitella, että Johnsonin hankinnan sijaan jostain olisi voinut venyttää sen millin lisää palkkakaton alle ja signata Colen vastaavalla pahvilla, mitä Colorado teki.

  Samaan aikaan JR on kuitenkin tehnyt hyviä varaamattomia löytöjä, kuten Riikola ja ZAR, jotka ovat juuri sellaisia palasia, joita heikoilla pickeillä varustettu contender tarvitsee. Moni GM ei scoutteineen onnistu signaamaan ainoatakaan vastaavaa, ei varsinkaan yhtä onnistuneita.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 18.14
 10. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Mun mielestä GM vastaa siitä, että tuote jäällä on kunnossa. Jos valmentaja ja GM vetävät naruista eri suuntiin niin GM:llä pitää olla munaa potkia valmentaja pihalle tällöin, ja tarpeen tullen pitää osata "ärähtää" ja kertoa ketkä sinne kentälle kuuluvat ja ketkä eivät. Tämmöiseen tilanteeseen ei tietenkään pitäisi joutua, niin erinäkökannat peliä kohtaan ei sopisi olla.

  Mitä tulee Philly-peliin niin tärkeä voitto, mutta melko paska esitys. Malkinin huitaisi oli luokkaa järjetön ja jos tuosta pelikieltoa tulee niin ansaitusti sitten on sivussa ja tämä tietenkin vahingoittaa joukkuetta. Ihan älyttömästi noita pelejä ei enää jäljellä ole ja kyllä tässä vaiheessa pakkaa pitäisi ruveta saamaan semmoiseen kasaan, että sillä voidaan keväällä haastaa muita joukkueita. Kakkossentterin poissaolo ei tätä missiota kyllä auta yhtään.

  Ja kun puhuin yhdessä viestissä tuosta kuinka vastustajan pakit saavat rauhassa neppailla niin kyllä se vain näkyy, kun paine on luokkaa "löysä" eikä siinä ole vastustajan pakeilla semmoista vaaraa ollenkaan joutua kovaa taklatuksi tms. niin kyllä sieltä omista päästään paljon helpommin pois kuin mitä itse Pens pääsee. Siksipä Flyers myllyttikin aika pitkiä hyökkäyksiä läpi pelin ja hallitsi laukaisutilastoja suvereenisti.

  E: Mainitaan vielä, että kun niin moni kaveri vetelee alle tasonsa niin kokeilisin kyllä itse pieniä ketjumuutoksia mitkä kuitenkin todistetusti ovat toimineen menneisyydessä. Crosbyn toiselle laidalle Hörnqvist joka on ollut aivan kuutamolla viime ajat, jos vaikka siinä jokunen pisti tilille tulisi. Kakkoseen Malkinin ja Kesselin kolmanneksi lenkiksi Pearson jolla kanssa ollut hieman vaikeahkoa hyvän alun jälkeen, toki voi olla, että Malkin huilaa jokusen pelin rottailustaan. Kolmoseen Bjugstad keskelle, toiseen laitaan Rust polkemaan ja toiseen sitten Simon joka ei kyllä tunnu saavan mitään aikaan tai ylipäätään löytävänsä paikkaansa joukkueesta. Bluegerin pitäisi ehdottomasti saada nelosketjussa minuutteja, hienosti pelannut kun kutsu ylös tapahtui.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 18.57
 11. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Näin juuri ja tämä on sitä surkeaa asset managementia, kun alkuperäiseen hintaan nähden ei saada takaisin käytännössä mitään tarpeellista. Ja se näissä hankinnoissa eniten hiertääkin, hommataan vaan kallista paskaa ja heitetään sitten mäjelle kun ei ollutkaan käyttöä. Sitähän ei nyt oikein tiedä kenen "vika" se on, mutta ihmetellä täytyy kyllä. Luulisi, että pari Cupia yhdessä voittaneet GM ja HC osaisivat yhteistyön, mutta mene ja tiedä.
  Lainaus:
  Joo puitiin, mutta voi sitä uudessa valossa vähän puida lisää. Sinänsä Colen treidaamisessa ei ollutkaan vikaa, vaan siinä, ettei ko. pelaajatyyppiä korvattu mitenkään. Eli jos taas vetelee mutkia suoraksi, niin siinä vaihtui 100 puolustuspistettä 100 hyökkäyspisteeseen. Lisähiertona sitten nykyään se, että vastineestakaan ei saatu mitään irti - toki onhan tämän treidin ihan lopullinen tulema vielä auki jos McCann ja Bjugstad osottautuu nappihankinnoiksi. Mutta tuolloin esim. Washington hommasi Kempnyn muistaakseni kolmoskiepillä. Nyt toki sekin vetää ykkösparissa 2.5M palkalla, mutta kattelisin sitä vähän ennemmin kuin JMFJtä. Captain hindsight, tietenkin.
  Lainaus:
  Tämä nyt on vähän miten kauneus katsojan silmään näyttäytyy. Varaamattomia joo, löytöjä hmmm. En vielä ZAR:n näytöillä hirveästi keulisi, vaikka jotain lupausta on näkynyt eikä Riikolakaan vielä ole kuin nippanappa kolmosparin varovaisesti peluutettava pakki. Ja on Penguins ollut aiemminkin varsin kovassa huudossa varaamattomien pelaajien keskuudessa, että en mä ihan pelkästään JR:n ansioksi laittaisi mutta hyvä kuitenkin että tuo osasto on kondiksessa.

  Mutta ei mulla ollut mikään tarkoitus varsinaisesti JR:n toimia kritisoida sen kummemmin, tyylinsä on mikä on ja tuotti tulosta kahden Cupin verran, millä saa aika helvetisti anteeksi. Toivoisin kuitenkin johdonmukaisuutta ja ehkä jopa vähän parempaa huolenpitoa kauppatavarasta, kun ei sitä kuitenkaan ihan muille jakaa olisi. Voihan se tietenkin olla, että siellä on oikeasti ihan vimpan päälle sotasuunnitelmat ja shakkilauta mietitty jo vuosiksi eteenpäin - mutta pikkusen epäilen.
   
 12. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Ja olkapäähän Määtältä hajosi, kuukauden päivät huilia minuuttisyöpölle. Ison päähän laitetaan Schultz heti pitkän loukkaantumisen jäljiltä.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Crosby ohitti lauantaina ottelumäärässä Mario Lemieuxin ja nousi eniten runkosarjaotteluita Penguinsin riveissä pelanneeksi pelaajaksi. Letang puolestaan Flyers-pelin loppuhetken tyhjiin tekemällä maalilla ohitti Paul Coffeyn maalimäärässä ja nousi eniten maaleja Penguinsin riveissä tehneeksi puolustajaksi. Hienoja saavutuksia kumpikin.

  Määtälle valitettava loukkaantuminen ja ei saada täyttä puolustusta siis vieläkään jalkeille. Schultz sieltä palannee ja täyttää tuon aukon ja senkin jälkeen on tosiaan seitsemän puolustajaa sitten tarjolla. Mutta saa nähdä ajaako tämä kuitenkin JR:n vielä ennen siirtotakarajaa hankkimaan puolustajan joukkueeseen. Riippuu paljon organisaation luotosta Riikolaa ja Petterssonia kohtaan. Johnsonilla nyt on sopimuksensa puolesta jo organisaation luotto takanaan niin ei hänen pelipaikalla tarvitse paljoa spekuloida. JR toki ei ole arkaillut epäonnistuneiksi osoittautuneista hankinnoistaan eroon hankkiutumisessa (Perron, Reaves, Brassard...) mutta jotenkin en usko että Johnsonin kanssa organisaatio on vielä tuossa pisteessä. Eli ne ovat nuo Riikola ja Pettersson joihin ne katseet pitää kohdistaa. Seiskapakkina on edelleen Ruhwedel joka täyttää roolinsa mutta eihän se pahitteeksi olisi saada häntä parempi puolustaja haastamaan Riikolaa ja Petterssonia.

  Varmasti tuo Määtän olkapään lopullinen diagnoosi sanelee loppupeleissä kuitenkin kaikkein eniten tässä suhteessa sitten. Jos on sivussa vain kuukauden päivät, niin paluu ajoittuisi ennen runkosarjan loppua ja Penguins voinee silloin mennä nykyisellä kalustolla eteenpäin. Jos taas se tuosta tarkentuisi kahteen kuukauteen (eli runkosarjan loppuun saakka) niin silloin kyseeseen tulisi LTIR ja se mahdollistaisi capin puolesta paremmin siirtojen tekemisen. Jos taas joutuu leikkaukseen niin silloin on jo pakko hankkia tilalle syvyyttä puolustukseen loppukaudeksi. Toki pelkän syvyyden sijasta ei olisi ollenkaan pahitteeksi jos se olisi samalla laatua (=mitat täyttävä top-4 puolustaja), sellaiselle kun olisi terveenkin puolustuksen kanssa ollut tarvetta, mutta sellaisen löytäminen lienee aika vaikeaa tässä vaiheessa.

  Jos puolustajakaupoille lähdetään niin Nick Jensen Detroitista voisi olla kaikinpuolin hyvä vahvistus loppukaudeksi. Pelannut siellä hyvää kautta, mahtuu capin alle ilman mitään erityisiä kikkailuja, rightin puolen pakkina tasapainottaisi kätisyydet hyvin ja on hyvin liikkuva puolustaja. Hinta olisi sitten vaan se avoin kysymys. Jensen ei ole 1.kierroksen arvoinen rental-puolustaja ja Penguinsilla ei ole 2.kierroksen vuoroa käytössä kuin vasta kesälle 2021. Enkä kyllä ole varma näenkö häntä edes tuon arvoisena, mutta vähintään 3.kierroksen joku hänestä varmastikin maksaa.

  Tänään sitten taas vuorossa harvinaista herkkua Crosby vs. McDavid muodossa. Malkin huilaa tämän ottelun oman tyhmyytensä johdosta ansaitusti, mutta toivotaan että Penguins kykenee ilman Genoa ottamaan voiton. Pisteitä tarvitaan nyt kun taistelu playoff-paikoista käy kuumana.
   
 14. Tekila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Instagramissa Genon omalla tilillä oli selfie kuvaa kuulokkeet päässä ja hastagit #csgo #navi. Onhan se mukava, että mies pääsee toteuttamaan unelmiaan....
   
 15. LemMy Jäsen

  Antakaa nyt Genolle hieman siimaa, ainahan hänellä on tuo puoli löytynyt. Ns. osaa ottaa oman tilansa kaukalosta. Kellossa 4 minuuttia, peli 3-0, kiekko keskialueella täysin vaarattomassa tilanteessa ja Raffl takoo Malkinia mahdollisesti samoille alueille jonka takia juuri pelejä oli sivussa.

  Tyhmä temppu, mutta eipä ihme että kiehahti ja juuri tuon tunteella pelaamisen ansiostahan Malkin on niin hyvä kuin on.
   
 16. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Niin no, ehkä tuossa Raffl vs. Malkin tilanteessa näkyi juurikin tuo, että joukkue on täynnä mikkihiirejä. Jos tuolta löytyisi kovuutta niin tuommoiset tilanteet voitaisiin joko estää kokonaan sillä epäilen Rafflin haluja hanskata Genoa takaraivoon 3-0 tilanteessa mikäli joukkueesta löytyy "Reaves" joka tarvittaessa muuttaa kaverin nyrkkeisyläkiksi tai sitten sen muistutuksen antaa nimenomaan kaveri jolta löytyy siihen ns. työkalut mikäli näin pääsee käymään. Malkin on toki itsekin hanskoja pudottanut tarvittaessa, mutta mitään järkeä ei Pensin kannalta olisi siinä, että Malkin hanskaisi jonkun Rafflin kanssa, toki tämä huitaisi nyt oli tietysti vielä typerämpi temppu ja voidaan sanoa, että Malkin selvisi siitä vähällä. Tämä on NHL:n ongelma yleisestikin joten siinä mielessä tuo vain yhden ottelun pelikielto ei yllättänyt.

  En pidä Capsin Wilsonista yhtään ja puolestaan Coloradon Colesta on vain lämpimät muistot, mutta kyllä tuossa taannoisessa Wilson vs. Cole episodissa niin peukut lähtivät Wilsonin suuntaan ja puolestaan Colen niitti Kuznetsoviin oli typerä, hienosti Cole siinä kyllä vastasi teoistaan sitten. Mutta kyllähän jokainen seura tietää kumpaa vastaan rottailuista pääsee vähemmällä, Capsia vaiko Pensiä? Ja näiden väliin mahtuu monen monta seuraa ikävä kyllä tällä saralla.
   
 17. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Eli siis nytkö jääkiekonpelaajalla ei saa olla minkäänlaista muuta elämää jääkiekon ulkopuolella, vaan aamupalaksi pitää syödä kiekkoja ja jään ulkopuolella katsella pelkästään kiekkovideoita ja varusteet päällä sitten nukkua? Seuraavaksi joku varmaan dumaa myös lasten tekemisen, kun ne puuhat vievät perimätiedon mukaan urheilijalta parhaan terän.

  Ymmärrän, että vähintäänkin jääkiekkoluostari pitäisi Patrik Laineelle oman keskusteluketjunsa perusteella rakentaa, mutta joku raja kai näihinkin juttuihin?
   
  Tavares tykkää tästä.
 18. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Niin tai jos epäonneksesi olet sen lapsen tehnyt, niin älä nyt hyvänen aika ainakaan touhua niiden kanssa mitään vapaa-aikanasi. Tai siis, eihän ammattikiekkoilijalla voi olla vapaa-aikaa.
   
  tinkezione tykkää tästä.
 19. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Turhautunut poikkari ja pieni tuuppaisu takaraivoon on aika kaukana vielä ”takaraivoon hanskaamisesta” ja mitä Genon olisi tuossa tilanteessa kuulunut tehdä, hänen olisi vain pitänyt ilkikurisesti kuitata Rafflille jotain ja luistella tilanteesta pois. Taulull oli kuitenkin 3-0 omille ja kellossa vajaa vitonen enää jäljellä. Tuo huitaisu oli älyttömintä, mitä Malkin tuossa tilanteessa voi ylipäätään keksiä ja se kertoo kyllä joukkueen kollektiivisesta mikkihiiriydestä, mutta henkisellä puolella. Jos ihon alle on noin helppoa päästä, niin lyhyeen loppuu Pensselisetien lento tänä keväänä.

  Vertaaminen Cole/Kuznetsoviin ja siitä seuranneisiin ”wilsoneihin” on olkiukko. Cole joutui tilille lähtökohtaisesti ihan muista jutuista kuin pienestä tuuppimisesta, jollaista näkee jääkiekko-nimisessä pelissä jatkuvasti.
   
 20. Tekila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Pittsburgh Penguins
  Osuihan sitten useamman tunteisiin kommenttini Genon instagram kuvista.

  Saa jääkiekkoilijalla toki olla elämää ja toivottavaakin se on. Meni vain itselläni tunteisiin tuo tilanne, vaikka kyseenalainen oli kyllä Phillyn puoleltakin. Sopivasti sitten sattui instagram auki samalla hetkellä, kun tuon tuomion luin.
   
  tinkezione tykkää tästä.
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Crosbyn ja McDavidin välinen kohtaaminen ei pettänyt taaskaan. Molemmilta supertähdiltä huippuottelut ja kummallakin paikkoja selvästi saalistamiaan 0+1 tehoja parempaan otteluun. Keskinäinen kohtaaminen jälleen kuitenkin Crosbyn eduksi. Tasakentällisin heidän ollessa jäällä etu meni Crosbylle ja McDavid loisti kirkkaimmin silloin kun Crosby ei ollut jäällä. Tuo ottelun kahden viimeisen minuutin kohdalla alkanut minuutin mittainen hyökkäyspään myllytys Crosbyn kentältä McDavidin kenttää vastaan oli se viimeinen silaus Crosbyn edulle tästä kohtaamisesta. Siinä väsytettiin hyvin Oilersin kärkipelaajia kun heidän olisi pitänyt toisessa päässä kenttää yrittää tasoitusta. Lisäksi McDavidille on pakko antaa iso miinus ottelun voittomaalista jossa Blueger oli hänen miehensä. Hieno vääntö joka tapauksessa näiden kahden välillä taas ja mikä parasta Crosbyn Penguins otti ne tärkeät kaksi pistettä.

  Murraylta jälleen huippuottelu ja tuo McDavidin rankkarin torjuminen oli kirjaimellisesti 'game-saver'.

  McCann ja Bjugstad ovat olleet hyviä pelaamissaan otteluissa, mutta vielä hakevat sitä yhteispelin toimivuutta joukkuekaverien kanssa. Ne parhaat suoritukset tulleet heiltä toistaiseksi pääosin yksilösuorituksina eikä yhteispelinä kenttäkaverien kanssa. Bjugstadilla se pelipaikka on vaihdellut lähes ottelusta otteluun joten se on ymmärrettävääkin. Malkin kun on nyt kärsinyt pelikieltonsa ja on pysyvästi sitten mukana kokoonpanossa niin Bjugstad toivottavasti löytää sieltä rosterista vakituisen paikan jostain kentästä. Samalla sitten kun Kessel/Hörnqvist/Pearson pääsisivät ylitse slumpeistaan niin auttaisi merkittävästi McCannin ja Bjugstadin yhteispelin löytämistä kenttäkaverien kanssa ja myös koko Penguinsin pelaamista kun peli ei olisi pitkälti pelkän Crosbyn kentän varassa.
   
 22. teppana Jäsen

  Taitaa olla muuten viimeisin varsinaisen peliajan voitto Oilersilla Pingviineistä 13 vuoden takaa. Melkoista teurastusta.
   
 23. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä siitä, että ei kyseessä nyt mitään suurempaa tapahtunut, mutta tuommoinenkin lyönti takaraivoon voi jo aiheuttaa inhottavia jälkiseuraamuksia. Siksi onkin käsittämätöntä, että meidän tähtipelaajia vastaan tuommoista toimintaa pystyy harrastamaan ilmaan minkäänlaista pelkoa tilille joutumisesta. Ja samaa mieltä siitä, että Pensin lento loppuu keväänä lyhyeen, mutta eri syystä uskon sen loppuvan kuin sinä, hermokontrolli saattaa tähdillä pettää, mutta se johtuu ihan muusta kuin lyhyestä pinnasta, kuten vaikka siitä, että vastustajat pystyvät harrastamaan tuota Pensin tähtiä vastaan vaihdosta toiseen. Kuten vaikka Tampa parissa viime pelissä on näyttänyt.

  Mitä tulee tähän "olkiukkoon" niin joo olihan Colen teko selvästi Rafflin tekoa törkeämpi, mutta vastaava kun olisi käynyt Pensiä vastaan niin siellä olisi 19 jätkää levitellyt käsiään tilanteelle.

  Enkä minä mitään Tanner Glass tyylisiä kavereita tuonne kaipaa, mutta Reavesia kyllä, väitän hänen olevan paljon parempi pelaaja kuin mitä tämän joukkueen palstalla täällä saa lukea.
   
 24. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Näillä otteilla playoffit jäävät vielä haaveeksi tällä kaudella, aivan karseaa ripulipaskaa Flamesia vastaan ja voidaan todeta, että taas. Tahtotila näyttäisi olevan luokkaa nolla.

  E: No löytyi sieltä lopulta sitä tahtoa, mutta liian myöhään ja kiri jäi hieman vajaaksi. Ei se kuitenkaan kaukana ollut, että olisivat pelin lopulta jatkoille vääntäneet. Huomenna hereillä sitten heti avauskiekon pudotuksesta kiitos!
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2019 klo 22.42
 25. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Murraylla oli todellinen ohipäivä. Pisteitä kolmannen erän raivosta sekä siitä, että tänään nähtiin sitä Genoa, jollaista joukkue tarvitsee. Ylämäki oli vain hieman pitkä 40 minuutin jälkeen...

  Seuraavaksi sitten uutta matoa koukkuun. Kaikki pisteey tarvitaan, alkaa idässä olla tunkua pleijariviivalle ihan urakalla, mutta Metron varmat paikat on ihan käden ulottuvilla.