Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Yllätyn todella paljon jos tulee jäämään. Kyllähän se kahden viime kevään peliesitysten, erityisesti tämän kauden esitysten ilman Letangia, tulee saamaan 4 miljoonan vuosiansiot ja on ne myös ansainnut. Erinomainen puolustaja ja erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle, jolle löisin huoletta tosiaan vähintään viisivuotisen sopimuksen käteen. AAV:n osalta optimistisena toiveena oli alunperin Dumoulinille sellainen 4.25 ja Schultzille 4.75 miljoonaa, mutta siihen olin kokoajan varautunut että kaksikon yhteishinta kohoaa 10 miljoonaan. Kun Schultz veti sen 5.5 milliä niin sanotaan että Dumoulinille tulee sitten 4.5 milliä. Kun sieltä Alzner veti vapailta markkinoilta hieman tuota isomman, mutta Dumolla on vielä kaksi RFA-vuotta, niin ihan realistinen odotus. Ja olisin siihen hintaan tyytyväinen.
   
 2. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Eilisiltä vapailta markkinoilta (ja sitä aiemmin laajennuksessa) mestarijoukkueesta tosiaan poistuivat seuraavat pelaajat:

  Nick Bonino --> Nashville Predators (4v, AAV $4.1 miljoonaa)
  Chris Kunitz --> Tampa Bay Lightning (1v, AAV $3 miljoonaa)
  Trevor Daley --> Detroit Red Wings (3v, $3.178 miljoonaa)
  Ron Hainsey --> Toronto Maple Leafs (2v, $3 miljoonaa)
  Marc-Andre Fleury --> Vegas Golden Knights

  Boninolle Penguins ei ollut valmiina antamaan neljää vuotta ja hyvä niin. AAV kohosi myös liian korkeaksi Penguinsin budjettiin nähden. Toissakaudella Bonino oli erinomainen Hagelinin ja Kesselin kanssa pelatessaan, mutta päättyneellä kaudella ei yltänyt missään vaiheessa sille tasolle. Ei pystynyt hyökkäyspäässä kantamaan omaa kentällistä playoffeissa juuri ollenkaan, mutta pelasi kuitenkin sitä tuttua ja uhrautuvaa puolustuspeliä kokoajan ja siten on iso menetys joukkueelle. Korvaajan etsintä on vielä kesken, mutta sillä välin ei muuta kuin onnea Boninolle uudesta sopimuksesta ja kaikkea hyvää Nashvilleen. Siellä ollaan ilmeisesti sovittelemassa häntä kakkossentterin rooliin ja pelkäänpä vaan että joutuvat pettymään yhtä kovasti kuin Canucks Brandon Sutterin kanssa, mutta kolmoskentän sentterinä olisi varmasti hyvä ja tärkeä pelaaja Nashvillelle.

  Kunitz on ollut pitkäaikainen luottopelaaja Penguinsille ja jää historiaan yhteenä organisaation kaikkien aikojen parhaana ja menestyksekkäimpänä laiturina. Aika monessa tilastossa Penguinsin kaikkien aikojen top-10:ssä. Teki tärkeän konferenssifinaalin seiskapelin toisen jatkoerän voittomaalin, mikä jää ikuisesti hänen highlight-videoidensa kohokohdaksi. Tässä vaiheessa kuitenkin ihan hyvä siirtyä eteenpäin ja antaa nuoremmille sitä vastuuta. Siellä oli laituriosastolla sen verran tunkua entuudestaan joten ei tullut yllätyksenä että Kunitzia ei pidetty riveissä. Oikein roolitettuna menee edelleen hyvästä alempien kenttien laiturista, ja Tampan kannalta toivottavaa onkin että se rooli sellaisena pysyy. Ei ole vaan enää kolmeen vuoteen ollut se takavuosien hyvä top-6 laituri. Kaikkea hyvää Kunitzille kuitenkin jatkoon ja kiitokset vuosista Penguinsin riveissä. Eiköhän uran jälkeen organisaatiossa ole pukuosastolla tilaa hänelle, jos mielii peliuran päätyttyä jatkaa lajin parissa.

  Puolustuksesta lähtivät puolitoista kautta joukkueessa pelannut Daley sekä yhden kevään rentalina ollut Hainsey. Molempien pitämiselle ei ollut missään vaiheessa tilaa, se oli etukäteen hyvin selvää. Olihan Hainsey tosiaan vain rental-statuksella ja loukkaantumisten vuoksi molemmat mahtuivat pelaavaan kuusikkoon samanaikaisesti. Daley oli erinomainen heti tultuaan joukkueeseen toissakaudella, päättynyt kausi taas meni heikommin. Siinä on Penguins-aikoina tullut pari jalkavammaa, ja siten ei tällä kaudella samanlaiseen lentoon päässyt missään vaiheessa, ja niinköhän ne ovat pysyvästi hidastaneet hieman häntä. Oli kuitenkin tärkeä pelaaja playoffeissa joukkueen edetessä mestaruuteen saakka. Hainseyn kiekollinen peli oli alusta saakka pettymys, avaussyötön antaminen pitkän linjan veteraanille hyvin usein todella vaikeaa, mutta oli kuitenkin puolustuksessa laitaväännöissä ja oman maalin edustalla mies paikallaan. Molemmille kaikkea hyvää jatkoon, nuorille joukkueille varmaan ihan hyvät veteraanit uusissa joukkueissaan. Ihan hyvä heidän osalta kuitenkin nähdä vaihtuvuutta Penguinsin puolustuksessa. Penguins hankki korvaajaksi Matt Hunwickin jonka näkisin tuollaisena välimallin versiona näistä kahdesta joukkueesta poistuneesta pelaajasta. Omassa päässä odotan että olisi lähempänä Hainseyä kuin Daleyä, ja kiekollisessa pelissä ja liikkuvuudessa taas sitten Daleyn tasoa, ei kuitenkaan yhtä hyvä kuin Daley hyökkäyspäässä. Miljoonaa halvemmalla ja hieman nuorempana hyvä haku kolmospariin heidän korvaajaksi.

  Maalinsuulla taas Fleuryn lähtö paikattiin Antti Niemellä. Fleuryllä on edelleen ymmärrettävästi haluja pelata paljon, ja kun tasokin riittää edelleen ykkösmaalivahdin rooliin, ja palkkakaton vuoksi ei ollut myöskään edellytyksiä jatkossa käyttää yli 9 miljoonaa maalivahteihin niin hänen lähtö oli pitkään odotettavaa. Niemi tulee viisi miljoonaa halvemmalla sopimuksella kakkosmaalivahdiksi ja on hyvä haku siihen roolin saatavilla olevasta pelaajajoukosta. Rangers maksoi Pavelecille lähes puolet enemmän, joten hintakin on enemmän kuin loistava. Katsellaan miten Niemi onnistuu.

  Kesänvietto jatkuu Dumoulinin ja Shearyn sopimuksia sekä sentterihankintaa odotellessa. Jälkimmäisen osalta JR puhui eilen kärsivällisyydestä, joten katsellaan kuin pitkään se venyy sitten. Nelossentteriä tuskin enää on tuloillaan organisaation ulkopuolelta, vaan se on joko Rowney tai sitten Matt Cullen jos päättää jatkaa uraansa vielä.
   
 3. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Hyvä JR että kävit katsomassa vinkit, ettei tarvitse kärsiä ylimääräisestä kirvelystä.
  No joo, onhan tuo 5,5 miljoonaa aavistuksen suolainen, mutta yllätyin että sai solmittua lyhyemmän paperin, olisin veikannut vähintään viiden vuoden sopimusta. Hyvä näin.

  Aika nahistuneet tarjonnat UFA-markkinoilla, mutta en silti pidä Hunwickin hankinnasta. Sopimuksessa liikaa caphittia miljoona, ja vuosia kaksi. Tuollaisella lievällä overpaymentilla olisi pitänyt saada solmittua vuoden pahvilla. Ei nyt mikään erityisen paha huti, ja kokeneena pelurina ajanee asiansa kolmosparissa.
   
 4. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  En kyllä näe tuota ylimaksuna Hunwickista vaan ihan markkinahintaisena, ehkä jopa hieman alle sen, sopimuksena. Hunwick pelasi tuolla miljoonaa halvemmalla sopimuksella jo kaksi edellistä kautta, ja ansaitsi sen sopimuksen vaikkei erityisesti ollut vielä edes varmistanut NHL-paikkaansa siinä vaiheessa. Nyt on vakiinnuttanut paikkansa noiden kahden vuoden aikana ja ansainnut palkankorotuksensa. Kun sitten katsoo mitä vapailta markkinoilta on sellaiset puolustajat kuin Ben Lovejoy, Kris Russell, David Schlemko ja Carl Gunnarsson viimeisen vuoden sisään saaneet, niin siihen nähden tosiaan ihan markkinahintainen sopimus. Russelliin nähden totaalinen ryöstösopimus.

  Eilisen aikana sopimuksen tehneistä vakituisista top-6 puolustajista Hunwick oli ainoa jonka AAV jäi alle kolmen miljoonan. Että sikäli tuohon nähden hyvä sopimus. Tokihan olisin itsekin mielelläni nähnyt hinnan olevan siellä jossain 1.8 miljoonan tuntumassa ja vuosia sopimuksessa olevan vain kaksi, mutta pidän kuitenkin Hunwickin sopimusta ehdottomasti markkinahintaisena enkä yhtään ylipalkattuna. Ei alle kahdella miljoonalla nykyisin vaan enää saa ketään tasonsa jo osoittanutta ja vakituista top-6 puolustajaa UFA-statuksella.
   
 5. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Markkinahintainen top6-pakista, mutta arveluttaa maksaa sitä pelaajasta joka on vielä kolmenkympin korvilla joutunut ottamaan yli puoli sesonkia vauhtia AHL:stä, eli onko se varmasti tasonsa osoittanut top6-pakki myös contender-tason joukkueessa? Myönnettäköön ettei ole tarkkaa kuvaa kaverista, ehkä sellainen köyhän miehen alikasvuinen Dumoulin? Kohtuu hyvä liike, ja perus varma omassa päässä. Leafs ja Penguins tekivät "vaihtokaupat" kun Hainsey siirtyi 3mil/2y sopimuksella Torontoon. On Hunwickin sopimus siihen nähden ainakin parempi.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Eihän Hunwickia tosiaan voi minään takuuvarmana onnistujana pitää, mutta kuitenkin pelaajaprofiililtaan erittäin sopiva puolustaja Penguinsin systemiin, ja hintansa puolesta tosiaan paras tarjolla ollut hankinta joukkueeseen. Riskejähän tässä on kuitenkin ehdottomasti olemassa, erityisesti tuon kolmannen sopimusvuoden johdosta, mutta samaa voi sanoa lähes jokaisesta sopimuksesta. Aika näyttää miten Hunwick sopeutuu ja onnistuu Penguinsissa, mutta onneksi siellä on nyt joukkueen johdossa sellainen mies joka ei epäröi tehdä muutoksia jos homma ei näytä toimivan. Siinä JR on nimittäin erityisesti osoittanut kykynsä.
   
 7. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Justin Schultz - CapFriendly - NHL Salary Caps

  Schultzilla sopimuksessa kahden viimeisen kauden osalta 10 joukkueen no-trade lista. Eipä yllätä, ihan odotettua jonkinlainen klausuuli nykypäivänä kaikille vähänkin paremmille pelaajille UFA-vuosien ajalta.

  Matt Hunwick - CapFriendly - NHL Salary Caps

  Hunwickin sopimus etupainotettu eli viimeinen sopimuskausi kaikkein halvin. Se helpottaa sitten hänen kauppaamista, jos sellainen katsotaan tarpeelliseksi toisen kauden jälkeen.
   
 8. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Hunwick pelasi Torontossa loistavasti niin kauan, kun ei joutunut liian suureen tai vastuulliseen rooliin. 15 minuutin 6-pakkina täytti roolinsa loistavasti, mutta varsinkin pleijareissa, kun joutui syömään Zaitsevin minuutteja, alkoi taso heittelehtiä. Todella hyvällä luistelulla ja keskivertoa paremmalla pelikäsityksellä uskoisin olevan Penguinsille erittäin arvokas palanen. Kunhan tosiaan ei mitään vakituisia top-4 minuutteja joudu pelaamaan.
   
 9. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 10. Schadowan Jäsen

  @Bosco sanoppa ketä JR lähtee hakemaan 3C/4C-comboon? Treidi tulee, mutta millainen?

  Capissa jäljellä 11 ja risat.
  Dumoulin ottaa sen ennakoimasi 4,5 näiden nyt nähtyjen pakkisopparien jälkeen.
  Sheary toivon mukaan 2-3 väliin, jos enemmän niin, ollaan ongelmissa.

  Huonoimmassa tapauksessa siis capia jäisi vain n. 2,5miljoonaa, joten treidissä on pakko antaa muutakin kun pickeja+prospecteja.

  Mitäs tehrään?

  Edit: Ja tosiaan, 4C: Rowney tai Cullen.

  Eli 3C on se isoin aukko nyt.

  Duchenesta pyydetty aivan hulluja, joten hän se tuskin on, ellei sitten treidata Sprong+1st+Määttä,joka jättäisi jäätävän aukon puolustukseen ja Sprong olisi viimeinen pelaaja jonka haluaisin menettää. Mutta kuka hemmetti tässä liigassa voisi pysäyttää Crosby-Malkin-Duchene kolmikkoa keskikaistalla? On tuo vaan niin houkutteleva skenaario, ja hei, Letang korvannee Määtän alakerrassa:)

  Vai lähteekö Hagelin poies ja tilalle joku...joku, itsellä ei oikein ketään mielessä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2017 klo 00.05
 11. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Tuosta kun Capfriendlysta katselee keskushyökkääjiä 2 - 4,5 miljoonan caphitillä, niin eipä siellä kovin montaa positiivisia ajatuksia herättävää pelaajaa ole.

  Millaisellakohan paketilla Adam Henrique irtoaisi Devilsistä? Ainakin tällä palstalla Devilsin ketjussa hänestä oltiin jokin aika sitten mielellään luopumassa, jos oikein muistelen. Kaksi vuotta sopimusta jäljellä 4 miljoona caphitillä. Siinä olisi oma toiveeni, jos vain hinta olisi sopiva.

  Muut mielenkiintoiset treidivaihtoehdot olisivat Bjugstad, Sutter ja Haula. Sutter ei kummoinen pelintekijä ole kuten hyvin tiedetään, mutta alivoimaosaamista löytyy yhden Boninon verran ja 20 kaappia kaudessa kuuluu takuuseen. Olisihan se melkoista nähdä Sutter jälleen Penguinsin nutussa, mutta hän on yksi niistä pelaajista, joiden irrottaminen ei välttämättä aivan kuuta taivaalta vaatisi.

  Matt Duchenelle sanon edelleenkin ehdottomasti ei.
   
 12. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Ei siellä tosiaan montaa sellaista realistisesti saatavilla olevaa järkevää vaihtoehtoa kolmoskentän sentteriksi ole olemassa. Lisäksi ylläolevaan viestiin sen verran että jos kerran Boninolle ei oltu valmiita tarjoamaan sitä neljättä vuotta, niin ei varmasti hankinta myöskään Sutteria takaisin kun sillä on vieläkin kalliimmalla sopimuksella se neljä vuotta jäljellä. Saman voi sanoa myös Bjugstadista, joka muutoin kyllä olisi kiinnostava haku. Mutta tässä nyt muutamia vaihtoehtoja:

  William Karlsson
  - Pari viikkoa takaperin kun samaa kysyttiin niin sanoin Karlssonin olevan yksi parhaista vaihtoehdoista kaupalla hankittavaksi kolmossentteriksi ja olen edelleen sitä mieltä. Sopimuksen puolesta ihanteellinen hankinta: AAV tasan miljoonan ensi kaudella ja sen jälkeen RFA-statuksella. Karlsson on hyvä kahden suunnan pelaaja ja edelleen kehittyvä pelaaja, joten olisi hyvä korvaaja Boninolle. Vegasille on kertynyt noita senttereitä, joten vaikka GMGM on jo sanonut ettei luovu nuorista pelaajistaan niin voisi silti sopivalla vastineella olla saatavilla. Kun kerran JR maksoi siitä että he saivat Fleuryn ykkösmaalivahdikseen, niin Vegas voisi tulla tässä sitten vastaan...

  Erik Haula
  - Toinen Vegasin sentteri olisi myös kiinnostava tapaus, ja teki vastikään hyvän kolmivuotisen sopimuksen alle kolmen miljoonan AAV:lla, joten senkin puolesta sopisi hyvin Penguinsin cap-tilanteeseen.

  Riley Sheahan
  - Sheahanilla on takana katastrofaalisen huono kausi, kun veti 79 peliä ilman maalia ennenkuin kauden päätösottelussa viimein osui kahdesti. Detroitissa ei myöskään ole hänelle tilaa sentteriosastolla, joten joutunee siellä pelaamaan laidassa. Kun Detroitilla on capin kanssa myös tiukkaa (LTIR:n turvin toki pääsevät varmaan capin alle), niin voisivat olla valmiita helposti luopumaan Sheahanista. Eihän häntä laajennussakaan edes suojattu, eli ei ole heille mitenkään korvaamaton pelaaja. Ei varmastikaan maksaisi kolmoskierroksen vuoroa enempää, joten hinnan puolesta ei olisi kallis hankinta. Sopimuskin olisi Penguinsille hyvä, hieman päälle kahden miljoonan AAV ensi kaudesta ja sitten RFA-statuksella. Sheahan oli toissakaudella yksi Red Wingsin eniten pelanneista av-pelaajista, ylivoimalla maalinedustapelaaja kookkaana kaverina, on tehnyt tasakentällisin siellä viime kautta edeltävillä kahdella kaudella lähes samoja tehoja kuin Bonino teki kahdella viimeisellä kaudella, joten näkisin potentiaalia korvata Bonino. Ikää vasta 25-vuotta, entinen ykköskierroksen varaus ja hyvät näytöt viime kautta edeltäviltä kausilta.

  Adam Henrique
  - Henriquen nimi nostettiinkin tuossa yllä esille ja olisi kieltämättä hyvä kolmossentteri. Hyvä kahden suunnan pelaaja, tehnyt hyviä tehoja Devilsillä, pelaa yli- ja alivoimaa ja kahden vuoden mittainen sopimus $4 miljoonan AAV:lla myös hyvä. Ei olisi varmaan kuitenkaan kovinkaan edullinen hankittavaksi.

  Zemgus Girgensons/Johan Larsson
  - Niputetaan Sabresin kaksi nuorta pelaajaa samaan. Molemmilla on potentiaalia olla hyvä kolmoskentän sentteri, mutta eivät ole vielä osoittaneet tasoaan. RFA-statuksella kumpainenkin ja eivät varmasti saa mitään isoja sopimuksia. Botterill voisi toisen lähettää korvauksena Randy Sextonin ja Chris Taylorin viemisestä mukanaan Sabresin organisaatioon....

  Adam Lowry
  - Tässä olisi sitä kokoa ja fyysisyyttä sentteriosastolle. Lowry pystyy pelaamaan vahvaa kahden suunnan peliä, pelaa yli- ja alivoimaa ja edelleen kehittyvä pelaaja. Pelaa ensi kauden vielä edullisella reilun miljoonan AAV:lla, jonka jälkeen sitten on RFA-statuksella. Ongelmahan on se että en keksi mitään hyvää syytä sille miksi Jets kauppaisi hänet pois, mutta Penguinsin tarpeisiin kyllä täyttäisi ison aukon.

  Tyler Bozak
  - Kai se pitää Kesselin hyvä kaveri nostaa myös esille. Vuoden päässä UFA-statuksesta, joten ehkä Leafs voisi siksi kaupata hänet pois, vaikka kuten Marleaun signaus osoittaa tavoitellaan siellä nyt kunnolla menestystä kun nuoriosasto vielä pelaa halvoilla sopimuksilla. Että eiköhän heidänkin kannattaisi pitää Bozak itse.

  Mainitaan nyt lopuksi vielä uudemman kerran pelaaja jonka mainitsin ideaaliseksi kolmoskentän sentteriksi pari viikkoa takaperin, Jean-Gabriel Pageau. Mutta kuten parin viimeisen yllä olevan nimen osalta, niin en näe mitään syytä miksi Senators luopuisi hänestä. Mutta olisi kaikin puolin ihanteellinen kolmossentteri Penguinsille.

  Vähän puoleisesti kuitenkin löytyy hyviä vaihtoehtoja, etenkin sellaisia joita voisi pitää realistisesti saatavilla olevina ja Penguinsin cappitilanteeseen sopivina. Yllä olevalta listaltakin usea pelaaja kaukana mistään varmasta tapauksesta kolmoskentän luotettavana sentterinä. Luotetaan kuitenkin siihen että JR jostain sen joukkueeseen sopivan sentterin löytää, ja että sen saamiseksi ei tarvitse luopua Daniel Sprongista.
   
 13. Schadowan Jäsen

  Tätähän tämä elämä on parin cupin jälkeen. Pensillä on kuitenkin paljon terveempi tilanne rosterin suhteen kuin esim Chicagolla, jos vertaa näihin moninkertaisiin cup-voittajiin. Downgrade on edessä 3C ja 4C osastolla, ei voi minkään.
   
 14. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  En hämmästyisi jos JR vielä kyselisi vanhan tuttunsa Jussi Jokisen perään. Jokinen nostaa pari vuotta Floridan ulososto rahoja, joten on mahdollista että hän tulisi sellaisella 1 miljoonan paperilla vielä kokeilemaan . Monipuolisena pelaajana Jokista voisi hätätapauksessa koettaa kolmosen keskellä. Hitaanpuoleinen Jokinen tietysti on, mutta ei Boninokaan varsinainen raketti ole. Jos sentterin homma ei luonnistu, niin mies on kuitenkin pätevä AV-pelaaja, ja omaa vieläkin jonkinlaisen pistepotentiaalin.
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  En usko että JR on kiinnostunut Jussi Jokisesta. Jokinen oli pettymys Carolinassa JR:n toiseksi viimeisellä kaudella, JR laittoi Jokisen waivereihin ja myöhemmin antoi ilmaiseksi Pittsburghiin palkanpidätyksen kera. Sen jälkeen tuli sitten Pittsburghin GM:ksi eikä tarjonnut Jokiselle sopimusta, vaikka tämä oli pelannut erittäin hyvän kauden Penguinsissa. Kun lisää sen että Jokinen ei ole pelannut sentterinä juurikaan vuosikausiin, niin enpä näe yhtään JR:n tyylisenä hankintana.
   
 16. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Pidän Devilsin kannalta ainoana järkevänä vaihtoehtona kaupata Henrique TOP4-puolustajaan tai kakkos-kolmosketjun oikeaan laitahyökkääjään. Näin ollen treidi pitäisi kasata Dumoulinin tai Määtän (tästä en innostu yhtä paljoa) ympärille, enkä usko, että Penguins olisi valmis tähän, vaikka kaupassa liikkuisi jotain pientä muuta sälää. Periaatteessa Rust voisi olla myös eräs vaihtoehto, mutta en usko sen olevan silti sitä, mitä Shero hakee Henriquesta vastineeksi.

  Samaan yhteyteen täytyy lisätä, että monen Devils-kannattajan mielestä Henrique on parempi LW kuin C. Tai toisin muotoiltuna hän on hyvä kolmoskentän keskushyökkääjä tai kakkoskentän vasen laitahyökkääjä, mutta keskivertoa heikompi kakkoskentän keskushyökkääjä. Olen asiasta samaa mieltä.
   
 17. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Lainaus:
  Joo, pelillisesti yksikään noista ei ole varsinainen menetys. Daley oli mun mielestä huonoin vakiorosterin pakki, varsinkin odotuksiin nähden. Vaikutti osaltaan Määtänkin kehnoon kauteen, Kunitz ja MAF toki seuraikoneita, mutta niilläkin se arvo lähinnä hyvinä persoonina. Ei niitä ikuisesti voi roikottaa mukana. Yhtään elintärkeää palasta ei lopulta ole poistunut.


  Noista senttereistä mä aloin miettiä, että mitä jos nappaisi UFA-markkinoilta vaikka kaksi kolmikosta Ryan White, Mikhail Grigorenko, Brandon Pirri. Tai kaikki kolme, sama se. Irtoaisiko jokainen max miljoonan sopparilla? Grigorenkolla ja Pirrillä on kuitenkin edelleen potentiaalia jopa jonkinlaiseen tehoiluun ainakin alaketjujen tasolla, siis sellainen 20-30 pojoa. White varmaan olisi riittävä veteraani-backup-nelossentteri (ja toisi sitä grittiä jengiin). Ei tarvitsisi väkisin saada treidiä aikaan ja cappiin jäisi niin paljon ilmaa, että kauden aikana olisi reilusti tilaa upgreidaukseen tarvittaessa.
  (edit: Vai olikohan toi Pirri siirtynyt kokonaan laituriksi? Yhtä kaikki, mulle kelpaisi tuollaiset low risk - medium reward -tyyppiset haut mainiosti.)
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2017 klo 23.07
 18. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Grigorenko on jo solminut 3 vuoden sopimuksen Moskovan TsSKA:n kanssa.
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Grigorenkolla on käsittääkseni Igor Eronkon twitterin mukaan CSKA:lta sopimus valmiina allekirjoitettavaksi sekä kaksi NHL-diiliä edessä. Ei ole vielä varmistunut tämä tai mikään muukaan siirto.
   
 20. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Ainoa elintärkeä, menetetty palanen (laajennusdraft-realiteetit huomioiden) on Bonino. Kaikki muu on korvattavissa, joko omin avuin tai hyvin pienin liikkein.
   
 21. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Noh noh, eihän se nyt missään nimessä ollut elintärkeä. Iso palanen toki, mutta kaikesta huolimatta "vain" kolmossentteri joka pelasi 16min per peli. Todellakin on korvattavissa, ei ehkä helposti ja yhtä halvalla, mutta on kuitenkin. Jos ja kun lopettaa, Cullen on suhteellisesti vaikeampi korvattava.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2017 klo 03.07
 22. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Voi olla näinkin. TSN uutisoi kuitenkin tuon sopimuksen jo tehdyksi.
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Voi olla! Itse katselin tuolta HFBoardseilta tuota ketjua ja edelleen oli Rumor-asteella, kun eilen aamulla se oli suoraan painettu varmistuneeksi. Jos TSN tuon uutisoi noin, niin eiköhän se aika lähellä varmaa ole, jos ei jo ole varma.
   
 24. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  /OT
  Niin se juttu perustui pelkästään tuon KHL-insider Kalninsin twiittiin, jonka mies on jo poistanut. Pahoitteli myös hätäilyään kun Eronko korjasi. Siis sopimus on valmiina, muttei allekirjoitettuna, eli todennäköisesti toki menee KHL:ään.
   
 25. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh