Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode palkittiin viikon huililla hänen hyvän maun vastaisesta viestistään "Ärsyttävin mainos?"-ketjussa.

Nimimerkin Hiihtofani hiihtokausi päättyi nyt lopullisesti. Tuomaristo ei kokenut hänen hämmentävillä hiihtoaiheisilla viesteillään ja puhtailla provosoinneillaan olevan mitään annettavaa jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Nimimerkki heavylutaa18 passitettiin kahdeksi viikoksi katsomon puolelle jatkuvien provosointien ja henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Micol keskittyi perjantain kierroksen jälkilöylyissä jatkuvasti itsemoderointiin ja henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi hän ei kirjoita palstalle kahteen viikkoon.

Sulje ilmoitus

Kuuma pudotuspelikierros vei muutaman kirjoittajan ylikierroksille. Kurinpito on päättänyt antaa seuraavat pelikiellot:

Nimimerkki lake79 on passitettu kuukauden pelikieltoon toivottuaan toisen pelaajan loukkaamista. Samainen nimimerkki on kunnostautunut samassa asiassa aiemminkin, joten rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Ultraorthdoxjew pääsee viikon tauolle kirjoitettuaan useamman turhan lestadiolaisiin liittyvän provosoinnin Ilves-Kärpät-ottelun otteluketjuun.

Nimimerkki Crueman kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin kyseenalaisia taklauksia käsittelevään ketjuun. Hän kuittasi viestittelyllään viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ei tässä voidakaan olla ihan varmoja vielä tuosta playoffeista, kiitos lukuisten ohipelien. Tosin, itse en usko, että tänä vuonna mennään ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Syyt löytyvät alakerrasta ja tällä hetkellä siellä ei näytä kukaan hyvältä. Letang on umpisurkea ja Schultz on kaukana viime kausien tasosta. Määttä ja Dumoulin ovat karmeita aika ajoin, ja Oleksiak tuntuu hyvän startin jälkeen vähän laantuneen. Siinä ne meidän NHL-tason puolustajat olikin.

  Täysi remontti tuohon puolustukseen olisi toiveena.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Huvittavia reaktioita, kun contenderit ottavat näitä vapaapäiviä playoffsien alla. Tampan miehillä oli ihan samat ranteen auki vetelyt tappiosta Arizonaa vastaan.

  Itse entisen contenderin kannattajana en olisi pätkääkään huolissani tällaisista totaalisen veltoista esityksistä, jonka Penssi esitti Detroitia vastaan. Eihän Wings edes ollut hyvä, mutta Penssiä ei sitten mitenkään sytyttänyt pelata tuossa ottelussa. Keskittyminen oli jo seuraavassa pelissä (NJD). PIttsburghilla on enää kolme tärkeätä runkosarjaottelua jäljellä ja ne ovat nuo 4 pisteen ottelut Devilsiä, Capsia ja Blue Jacketsiä vastaan, joissa playoff-paikan pääsee varmistamaan. DET, MTL, OTT otteluissa nähtäneen ohipelit.

  Ihan peruskauraa contenderille. Pisteitä on riittävästi pankissa ja runkosarjan loppua kohti vapaaillat lisääntyy. Turha alkaa mistään pakistoremonteista hätäilemään.
   
 3. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Täyttä asiaa koko viesti. Itsekin kun tota koostetta aamulla katseli, niin huvitti jo ajatuskin siitä, kun täällä on taas kirveet heitetty kaivoon. Eiköhän siellä ole Penguinsin pojatkin jo tuijotelleet noita pudotuspelien todennäköisyyksiä ja nähneet, että 98 % varmuudella ollaan mukana. Nyt säästellään paukkuja noihin muutamiin divisioonan sisäisiin otteluihin ja ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu Blue Jackets, Flyers tai Devils. Siitä onkin sitten hyvä jatkaa toiselle kierrokselle tuttuun Capitalsin kaatoon.

  Toki olen itsekin sitä mieltä, että ensimmäisen kierroksen kotiedun puolesta kannattaisi nyt ehdottomasti taistella ja sen puolesta tällaiset Red Wings -ottelut eivät tee hyvää. Letangin uskon parantavan kunhan tosipelit alkavat, samoin tekee Malkin, joka on jo tovi sitten unohtanut Art Rossin ja keskittyy pitkään kevääseen.

  Brassardin loukkaantuminen kyllä harmittaa, toivottavasti ei ole kovin vakavaa ja on viimeistään kahden viikon päästä pelikunnossa.

  Edit:
  Yksi asia kyllä minuakin todella huolestuttaa. Nimittäin tuo alivoimapelaaminen. Ian Cole oli kiistatta yksi joukkueen parhaista alivoimapelaajista, ellei jopa paras, mutta ei hänen lähtönsä voi siltikään selittää täysin sitä, kuinka luokatonta tuo alivoima on ollut. 69 % edellisen reilun kuukauden aikana. Jos alivoimapelaamista ei saada kuntoon, niin se kyllä tarkoittaa valtavia ongelmia pudotuspeleissä. Ja jos voi esittää toiveensa ensimmäisen kierroksen vastustajasta, niin Blue Jackets tai Flyers mieluummin kuin Devils.

  Tällä kaudella näitä joukkueita vastaan tilastot ovat:
  Blue Jackets: 3-0-0, PP 44,4 %, PK 88,9 %
  Flyers: 4-0-0, PP 38,5 %, PK 87,5 %
  Devils: 0-2-1, PP 0 %, PK 66,7 %
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2018 klo 11.46
 4. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tampalla ja Pittsburghilla toki se merkittävä ero että toinen on jo varmistanut playoff-paikan, toinen ei. Jos Penguins häviää varsinaisella peliajalla seuraavan pelin Devilsille, voi Devils sen myötä nousta tasapisteisiin (kunhan hoitelee yhden rästissä olevan pelinsä) ja samoin Flyers. Blue Jackets voisi mahdollisesti omalla torstain pelin voitollaan nousta sitten edelle, ja jos Panthers voittaa kaksi seuraavaa peliään olisivat hekin enää vain kolmen pisteen päässä kaksi peliä vähemmän pelanneena eli mahdollisesti voivat nousta edelle. Eli ei Penguins todellakaan ole vielä turvassa ja tällaiseen kuvailemaasi ylimielisyyteen ei ole ollenkaan varaa. Juuri näistä Detroit, Montreal ja Ottawa-peleistä tässä tilanteessa pitäisi rutiinilla hakea ne helpot voitot. Mutta vaikeimman kaavan kautta mennään taas.

  Ei voi vähätellä seuraavan pelin tärkeyttä. Vieraspeli Devilsia vastaan, joille ollaan hävitty kauden kolme aiempaa kohtaamista. Tappiolla mahdollisesti ollaan kolmen joukkueen välisessä tasatilanteessa viimeistä playoff-paikkaa ratkottaessa viimeiseen neljään peliin lähdettäessä, voitolla revitään neljän pisteen etumatka pelin vähemmän pelanneeseen Devilsiin nähden ja siten parannetaan merkittävästi asemia playoff-taistelussa. Pakkovoitto.
   
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Onhan toi peli ollut koko kauden aivan järkyttävää paskaa pl. pieni pätkä vuodenvaihteen jälkeen. Alkaa tulemaan ihan mieleen ne Bylsman ajat kun yksilötaito piti jengin pään playoff-viivan yläpuolella, mutta siellä noutaja tuli nopeasti sitten. Toki pari cup-kautta alla niin onko mikään ihme jos kone puuskuttaa, ihmisiä nuo Crosby ja Malkin sekä kumppanitkin vain ovat?

  Mitä sille Brassardille kävi?
   
 6. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tuo minun tekstini nyt ei sinällään liittynyt viime yön peliin, vaan koko puolustuspelaaminen ja etenkin alivoimapelaaminen on ollut koko kauden todella ailahtelevaa. Siirtorajalla tapahtunut puolutuksen heikentäminen ei tietenkään tätä asiaa auttanut, sillä Cole oli meidän paras alivoimapelaaja. Pääsystä pudotuspeleihin saa vielä taistella tosissaan, mutta minua kyllä henkilökohtaisesti huolestuttaa meidän puolustajat tällä hetkellä. Ihan sama vaikka oltaisiin voitettu 7-0 viime yönä, niin se ei poista sitä faktaa, että Letang on varjo entisestään ja Määtän/Dumoulinin taso heittelee liikaa. Oleksiak ja Schultz nyt pelaavat pääpiirteissään hyvin, mutta Oleksiakin taso on hieman laskenut ja Schultz ei nakuta pisteitä viime kauden tapaan. Ruhwedelin nyt mainitakseni, niin ei mitään käsitystä miten tämä kaveri on meidän pelaavassa kuusikossa.

  Tämä sanottua, niin edelleen ihmettelen (ja tulen ihmettelemään) Pensin siirtoja tuossa ennen kuin siirtoikkuna meni kiinni. Brassardin tulon myötä joukkue ei ainakaan paremmaksi tullut ja edelleen olen sitä mieltä, että olisi pitäny hankkia a) puolustaja ja b) nelosketjun sentteri sekä pitää Cole ja Reaves joukkueessa.
   
 7. Christian74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins ja Tappara
  Itse olen vähän molempien näkemysten kannalla.
  Eli ei nyt nähtyjen paskojen otteiden takia ole syytä heittää kirvestä kaivoon eikä menettää toivoa pleijarimenestyksen suhteen. Aika monelta loppui edelliskausinakin usko heti kun oli Letang sivussa jne....

  Mutta mutta: Ei todella ole hyvä juttu nyt löysäillä tällä lailla koska pudotuspelipaikka ei ole edes varma ja kotiedun eteenkin pitää kerätä paljon pisteitä jos/kun sinne mennään.

  Ei myöskään ole helppo kääntää heti löysäilyä huippuvireeksi joten mielestäni olisi paremmat lähtökohdat pleijareihin kun peli on ennen niitä jo kulkenut kunnolla tovin.

  Tie kolmanteen kannuun on ennalta ajatellen kivisempi kuin aiemmin, mutta ei se nytkään ole mahdottomuus.
  Peli kyllä paranee tästä heti kun on tosi kyseessä mutta kuinka paljon ja riittääkö se, on sitten se suurempi kysymys. Boston ja Tampa ovat kyllä erittäin kovia, paljon kovempia kuin Caps vuosi sitten mielestäni.
  Toivotaan parasta, edelleen puhdas saldo poff-sarjoissa nykyvalmennuksessa joten kyllä ne Bylsma-vertailut kannattas jo jättää pois eiks joo?
   
 8. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Daniel Sprong löytänyt taas huippuvireen kun viimeisiin 8 otteluun saldona tehot 5+4. Viime yönä teki kaksi maalia. Kuusi maalia perässä AHL:n maalipörssiä johtavasta pelaajasta, joten vieläköhän nousisi siellä mukaan taisteluun maalipörssin voitosta?

  Capitals karkasi seitsemän pisteen päähän, joten enää ei ole divisioonan voittoon mahdollisuuksia. Flyers puolestaan nousi tasapisteisiin Penguinsin kanssa, mutta ovat pelanneet pelin enemmän. Panthers hävisi ja ovat edelleen seitsemän pisteen päässä (kaksi peliä vähemmän pelanneena) joten Leafsille kiitos siitä. Tänään kuitenkin edessä iso ja tärkeä peli Devilsin vieraana, vain voitto kelpaa.
   
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Todella tärkeä ja maukas jatkoaikavoitto Devilsista! Kaatuivathan ne paholaisetkin viimein. Penguinsin sankarina kukas muukaan kuin Sidney Crosby. Sai hyvän kuitin jatkoaikamaalinsa myötä siinä kun ottelun loppuhetkillä hieman aiemmin Zajac rottaili aloituksessa Crosbyä kohtaan.

  Brassard ei pelannut ja on jo DTD-statuksella. Korvaajaksi noussut Jooris maksoi sitten tuon Devilsin 2-2 tasoitusmaalin täysin typerällä purkuyrityksellä alivoimalla pelattaessa. Hallin maali täysin Jooriksen piikkiin. Toivottavasti Brassard on pian takaisin pelikunnossa, jotta ei tarvitse Joorista enempää katsella.
   
 10. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Makeaakin makeampi jatkoaikamaali mikä toi kaivatut kaksi pistettä. Crosbylta jo useampi baseball-maali tällä kaudella joita kehtaa katsella uudestaankin.

  Blue Jacketsin pitäminen takana on nyt ykkösprioriteetti. Molemmilla on samankaltainen loppuohjelma, joko pudotuspeleistä tippuneita joukkueita tai sitten paikkansa varmistaneita ja siten merkityksettömiä otteluita. Varsinkin Penguins kohdannee kuitekin kovaa vastustusta Capitalsilta joka hakee parempia asetelmia playoff-peikkoaan vastaan. Sitten se yksi keskinäinen ottelu joka saattaisi olla ratkaiseva kotiedun kannalta. Columbuksessa pelattava ottelu, josta voi olla vaikea hakea pisteitä hyvässä liidossa olevaa joukkuetta vastaan. Asetelmat ovat kutkuttavat.
   
 11. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tuo peli tulee muuten olemaan Ovechkinille uran 1000. runkosarjaottelu, joten eiköhän AO:lla sekä sen myötä Capsilla ole pelimotivaatio kunnossa siinä ottelussa. Vielä kun peli Pittsburghissa niin siitä sitten hieman ylimääräistä latausta kaupan päälle. Playoff-paikkansa Caps toki jo varmisti viime yönä, kiitos Penguinsin voiton, joten sen suhteen heillä ei ole enää pelattavaa. Voittamalla Carolinan tänään he voivat myös varmistaa kotiedun ensimmäiselle kierrokselle jo ennen sunnuntain kohtaamista. Joka tapauksessa vanhojen kilpakumppanien välillä hieno ottelu tuloillaan sunnuntaina.

  Sitä ennen olisi hyvä hoidella pisteet huomisesta Habs-ottelusta, auttaisi kummasti kotiedun tavoittelussa.
   
 12. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Crosby se näköjään alkaa pääsemään omalle tasolleen kun kevät etenee, hyvä hyvä. Sen sijaan nyt tarvittaisiin myös Malkinilta taas enemmän viimeistään kun poffit alkavat.

  Asiasta toiseen olipas aivan järkyttävä otsikko iltapaskalta tuosta Crosbyn ja Zajacin tilanteesta:

  Vastustaja sai Sidney Crosbyn hermostumaan täysin törkytempulla - supertähden itkuvirsi ei tuottanut tulosta

  Vai oikein itkuvirsi, kuka tahansa muu kuin olisi vähän perään kysellyt, että miksi tilanteesta ei jäähyä tullut niin ei varmasti olisi itkuvirreksi tuota keskustelua leimattu. Kovin tyynestihän Crosby tuon tilanteen taas otti, niin kuin on viime vuodet tapana ollut pääosin ja taitaa vain jutun kirjoittajalla omat antipatiat painaa.
   
 13. teemujuu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Saipa
  Olihan tuo nyt aivan naurettavaa toimintaa Crosbylta. Pieni tökkäsy kylkiluihin mailan tupella ja kaveri on kuin olisi puukko siihen uponnut. 2min filmaamisesta ei olisi ollut huono ratkaisu, varsinkin kun ottaa huomioon Crosbyn aiempien pelien huitomiset.. Maailman paras pelaaja, mutta ei se näköjään estä olemasta myös sarjan suurin pussy.
   
 14. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Ei muuta kuin pyydät jotain kaveria lyömään mailantupella itseäsi tuonne, voi tuntua yllättävän ikävältä. Mutta tätähän tämä on vuodesta toiseen, jos Crosby olisi tökännyt niin ei puhuttaisiin mistä "pienestä" tökkäisystä vaan vaadittaisiin pelikieltoa, nyt kun kohteena on Crosby on se "pieni" tökkäisy ja Crosby filmaa.
   
 15. bombassy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackburn Rovers,Penguins,KISS,Jokerit
  Lainaus:
  Harvoin tulee palstalle kirjoiteltua,mutta mitä jos painuisit v*****n täältä naurettavan paskasi kanssa.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tuo edellinen peli oli muuten Crosbyn uran 700. runkosarjaottelu kapteenin 'C' rinnassaan. Merkkipaaluottelun kunniaksi hienosti tuli tuo upea voittomaali jatkoajalla.

  Malkin voisi tänään Habsia vastaan tehdä hattutempun ja sen myötä lähteä huomiseen Caps-koitokseen tasamaaleissa Ovechkinin kanssa.
   
 17. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Aika unelias peli Montrealia vastaan mistä jäi käteen tärkeimmät, eli kaksi pistettä. Crosbylta ihan ok, Kesseliltä ja Malkinilta aika vaisua vaikka Kessel maalin tekikin ja Malkin kolisutteli tolppaan. Mainitsemisen arvoinen tilasto lienee Crosbyn 92%:n aloitusprosentti. Tämän pelin voi helposti unohtaa ja keskittyä valtavasti intensiivisempään otteluun Capitalsia vastaan. En tiedä säästelikö Penguins energiaa nimenomaan tulevan yön ottelua varten, mutta Canadiensia vastaan tehtiin vain tarvittava - ei yhtään enempää.

  Letang lähestyy neljättä kertaa urallaan 50n pisteen rajaa ja siirtyisi sillä Penguins-tilastossa toiseksi Goncharin kanssa Coffeyn perään. Coffey ylitti kaikilla viidellä Pens-kaudellaan 50p. Heti tulevana yönä Letangilta tarvittaisiin merkkipaalun rikkomista.

  Malkin yritti kopata kolmannen erän loppupuolen ylivoimalla korkeaa kiekkoa kädellään ja piteli sitä kipeän oloisesti. Toivottavasti ei vaan hajonnut mitään mikä paljastuisi jälkikäteen.

  Penguins varmisti voitolla pudotuspelipaikkansa ja kasvatti putken 12n kauden mittaiseksi. Se on tällä hetkellä pisin aktiivinen putki.
   
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Kessel jätti kolmannessa erässä pelin kesken ylivoimalla ennen sitä Sheahanin yv-maalia. Kesselillä on aiemminkin ollut vammoja tällä kaudella, ja pelasi siinä yhdessä vaiheessa selvästi loukkaantuneena mikä verotti tämän pelillistä panosta. Saa nähdä onko tänään sitten pelikunnossa Capitalsia vastaan, vai meneekö tuo komea teräsmiesputki nyt poikki. Penguinsin kannalta tärkeintä tietenkin että Kessel on pelikunnossa playoffien alkaessa, ei mikään teräsmiesputken ylläpitäminen terveyden kustannuksella näissä jäljellä olevissa runkosarjaotteluissa.

  Playoff-paikka tosiaan varmistui voiton myötä ja kotietukaan ei oikein vaadi muuta kuin Blue Jacketsin voittamista varsinaisella peliajalla (jos Flyers häviää yhdenkin ottelun). Tänään voisi kuitenkin ottaa voiton jolla noustaisiin pisteen päähän Capitalsilta, silloinhan divisioonan voittokin olisi vielä mahdollista.
   
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Capitalsia vastaan tarjottiin voiton avaimet käteen toisessa erässä runsaalla ylivoimalla, mutta kiekkoa ei vaan saatu Grubauerin selän taakse. Kyllähän se kiekko ihan mallikkaasti kulki siellä ja paikkoja tuli, mutta tällä kertaa ei vaan uponnut. Siinä sitten heti yhden yv:n päätteeksi tuli tuo Orlovin 2-0 maali ja se oli aika perinteinen vastaisku sen jälkeen kun ei omia paikkoja käytä hyväksi.

  Hörnqvist oli koko ottelun aika hyvin Capitalsin pelaajien ihon alla. Joka kerta kun meni maalille, syntyi torikokous. Hienoa pelaamista Hörnqvistilta ja onneksi lopussa sai sen maalin niin ei sentään nollilla hävitty. Vielä kun Crosby olisi toisen avopaikoistaan käyttänyt hyväksi, niin olisi tullut loppuun parempi takaa-ajo sitten.

  Eipä tuo tappiota tarvitse kuitenkaan murehtia, Capitasille vaan hyvänolon tunnetta playoffeihin lähdettäessä ja sitten toisella kierroksella päästään pudottamaan heidät pilvilinnoistaan.

  Capitals varmisti voitolla Metropolitanin voiton joten tämän viikon kahteen jäljellä olevaan otteluun panokseksi Penguinsille jää enää Blue Jacketsin, Flyersin ja Devilsin pitäminen takanaan ja tuon kotiedun ottaminen ensimmäiselle kierrokselle. Avaimet on omissa käsissä kun muut ovat pari pistettä takana ja tiebreaker on Penguinsin eduksi. Toki sitten pelin vähemmän pelanneina, eli voivat nousta torstain otteluun lähdettäessä tasapisteisiin (Devilsin osalta pisteen päähän). Torstain kohtaaminen Blue Jacketsin kanssa onkin aika ratkaiseva koitos kotiedun suhteen.
   
 20. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Olipas surkea ottelu, kiekko poltteli ja Caps oli kyllä parempi. Grubauer oli vieraiden maalilla kyllä todellinen kumiukko ja ansaitsee kyllä tunnustusta myös täältä päin. Malkin on kyllä vajonnut sen kuuman putken jälkeen varjojen maille, kiekot karkailevat lavasta eikä paras venäläinen tunnu saavan yhtään mitään aikaan, ehkä se vain jo odottaa playoffeja? Capsin ensimmäisen maalinkin saa Malkin ottaa omiin nimiinsä, pari potkua kun olisi ajoissa ottanut niin ei olisi paikkaa Oshielle avautunut, mutta kun ei niin ei.

  Ei tämä meno ole missään vaiheessa ollut kovin lennokasta ja sitä kuuluisaa "Penguins-lätkää", mutta kun jengissä on Crosby, Malkin, Kessel, Letang jne. niin onhan tuossa potentiaalia tehdä mahdottomasta mahdollinen ja mennä päätyyn asti kolmannen kerran peräkkäin, toki ei näillä esityksillä mitä ollaan nähty pääsääntöisestä läpi koko kauden.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  No olihan se meno tammikuussa ja aina sinne helmikuun kahteen viimeiseen otteluun saakka melko lennokasta kuitenkin. Maaleja tuli liukuhihnalta, tähdet loistivat kirkkaina ja muutoinkin koko joukkuepelaaminen otti merkittäviä askeleita alkukauteen nähden tuona aikana. Parhaimmillaan se peli oli oikein maukasta silloin. Maaliskuussa saldo myös oikein hyvä, vaikka se peli ailahtelikin ja jokaiseen otteluun ei oikein saavuttu pelaamaan.

  On ne lähtökohdat viime kauteen verrattuna kuitenkin paremmat. Silloin playoffeihin lähdettiin viimeisen 10 ottelun saldon ollessa 4-4-2 (puolet voitoista rankkareilta), ja ykköspakki oli sivussa. Sitten vielä ennen playoffien avausottelua ykkösmaalivahti sivuun. Ja pelillisestihän Penguins oli viime kaudella sekä Blue Jacketsia että Capitalsia vastaan altavastaajana. Kiekollinen peli puolustuksen kädettömyyden vuoksi oli tahmeaa ja enimmäkseen pyörittiin omalla alueella kiekkoja blokkaillen. Uhrautuvaisuudella ja hyvällä maalivahtipelillä pysyttiin peleissä mukana, ja vastaiskuista sitten ratkottiin pelejä toiseen päähän. Tärkeimmillä hetkillä koko joukkueen peli oli myös sitten aina sitä kauden parasta (Caps-sarjan 7. ottelu erityisesti). Toisin sanoen ei ollut sitä lennokasta Penguins-lätkää viime kaudellakaan tähän aikaan vuodesta, ei juurikaan edes playoffeissa parilla ensimmäisellä kierroksella.

  Jos vertaa tähän kauteen niin eihän Penguins ole ollut pelillisesti samalla tapaa altavastaajana viime aikoina kuten viime kaudella nähtiin useasti. Ei edes niissä heikoimmissa peleissään. Otetaan se nyt ehdottoman positiviisena merkkinä playoffeihin lähdettäessä kuitenkin. Toki tuossa on parantamisen varaa paljonkin, kun omaan päähän annetaan liian paljon laatupaikkoja jatkuvasti vastustajille eikä nuo hyökkäyskoostumukset ole oikein minkään kentällisen osalta tällä hetkellä toimivassa kunnossa. Mutta kuten totesit niin siitä laatua ja iskuvoimaa on todella paljon. Viimeisen 20 kotiottelun saldo taitaa olla 17-2-1 joten sen myötä kotietu olisi ihan mukava ottaa ensimmäiselle kierrokselle, ja viimeisen 10 pelin saldo 5-3-2 on viime kauteen nähden parempi. Penguins on vuoden 2018 puolella tehnyt 3.8 maalia ottelua kohden, mikä kertoo kaiken tarpeellisen joukkueen iskuvoimasta.

  Kyllä tässä ihan positiivisin mielin voi lähteä playoffeihin. On se peli kuitenkin ollut pääsääntöisesti hyvää vuoden 2018 puolella ja joukkue kykenee tuosta vielä parantamaan merkittävästi. Aiempien kausien pohjalta joukkue on näyttänyt että playoffeissa kyllä sitten kulkee ja pelejä pystytään voittamaan eri tyyleillä pelattaessa. Kaksi Stanley Cupia on joka tapauksessa voitettuna joten eihän tässä tällä kaudella tarvitse kuin nauttia otteista ja toivoa että joukkue lentää tälläkin kaudella pitkälle playoffeissa.

  -------------------

  Kesselin putki jatkui viime yönä mutta eipä esittänyt ihmeempiä. Kuten ole todennut niin Kessel on pidempään pelannut selvästi jonkin loukkaantumisen kanssa. Sen myötä Kesselin meno onkin ollut hiljaista jo pidempään. Tehoja on kyllä edelleen tehnyt ihan kiitettävästi, mutta ei se peli mitään tutun kaltaista lennokasta ole ollut. Eli jos Malkinilta voi odottaa taas playoffien alkaessa sitä tasonnostoa sille mitä se oli tällä kaudella, niin samaa voi toivoa Kesseliltä. Toivottavasti selättää nuo häntä vaivanneet vammat ja on playoffeissa taas totutun erinomainen.
   
 22. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Grubauerilta tosiaan huimia koppeja ja ansaitsi tuurinsakin. Malkinhan kajautti sellaisen kanuunan ylärimaan, että Grubauerilla varmaan edelleen soi korvissa. Positiivista Malkinin pelissä oli, että nyt ei säästellyt laukaustaan kuten muutamissa aiemmissa heikoissa otteluissa. Nyt oli vain tuurista(kin) kiinni ettei verkot soinut. Ainakin hidastuksiin oli saatu kaksi erinomaista laukausta, joista kumpi tahansa olisi toisena päivänä ollut visusti maalissa.
   
 23. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  No jaa, vaikka viimeiset kymmenen peliä menivät viime kaudella mainitsemallasi 4-4-2 recordilla niin pitää muistaa, että Pens sijoittui runkosarjassa toiseksi Capsin taakse jos oikein muistan. Siis koko NHL:ssä! Muistelisin ainakin näin käyneen kun heti ensimmäisellä kierroksella tuli vastaan sinitakit jotka pelasivat myös mielettömän hienon kauden ja saivat palkinnoksi siitä runkosarjan kakkosen ja hallitsevan mestarin vastaan avauskierrokselle. Paska tämä nykyinen playoff-systeemi muuten näin ohimennen sanottakoon. Loukkaantumisille ei mitään mahda, niitä voi tulla vieläkin ja täytyy pitää vain sormet ja varpaat ristissä, että kaikki pysyy kondiksessa läpi kevään. Murray ei ole vakuuttanut parin viime kauden tapaan ja nyt takana ei ole heittää MAF:n tasoista maalivahtia häkkiin. Tottakai viime kaudella playoffeja varjosti Letangin loukkaantuminen, itsekin ajattelin sen olevan enemmän ja vähemmän kuolinisku, mutta eipä tämän kauden Letang ole kovin kummoinen lisä puolustukseen ollut, täysin ala-arvoinen kausi menossa.

  Kyllä se jengi viime kaudellakin vaikutti aika ajoin väsyneeltä sen muistan, mutta tällä kaudella meno on ollut mielestäni vielä asteen verran pahempaa siitä kertoo muutamat hyökytykset joita on saatu kokea kauden mittaan. Toki ihan puhtaasti myös itse maalivahtipeli on ollut viime kaudesta jäljessä paljon.

  Positiivista on toki ollut Crosbyn viime aikojen vire, loppujen lopuksi vain playoffeilla on merkitystä sen jälkeen kun sinne on tie raivattu eikä runkosarjalla hirveästi mehustella enää kun poffit starttaavat. Murray kun alkaa olemaan Murray taas ja Crosby se maailman paras pelaaja sekä Malkin, että Kessel löytävät oman huippuvireensä niin kannua nostellaan taas kesällä Pittsburghissa! Ja Letang voisi kanssa nostaa tasonsa 2016 playoffien tasolle niin helpottaisi kivasti.

  E: Niin ja nyt ollaan siis sijalla kymmenen, viime kaudella loppusijoitus runkkarissa oli toinen.
   
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Hienostihan se runkosarja viime kaudella sujui, mutta jos puhutaan lähtökohdista playoffeihin niin pysyn kannassani ja tällä kaudella ne on paremmat. Viime kaudella tuohon hienoon runkosarjaan avitti merkittävästi Letangin panos. Hänen loukkaantumisen jälkeen loppurunkosarja meni huonommalla pistekeskiarvolla, tehtiin vähemmän maaleja per ottelu, päästettiin enemmän maaleja per ottelu jne. Pisteitä Penguins keräsi 10. eniten sen jälkeen (tokihan viime kaudella tuolla ajanjaksolla 1. ja 16. sijan erotti vain 5 pistettä!). Siinä niitä lähtökohtia viime kaudella, ei ollut kovinkaan ruusuiset.

  Tällä kaudella vuoden 2018 puolella Penguins on koko NHL:ssä jaetulla neljännellä sijalle eli ihan hyvin se peli on kulkenut kauden toisella puoliskolla. Alkukausi oli odotetun vaikea kahden pitkän kevään jäljiltä, turha niitä on muistella. On se kausi ollut kuitenkin nousujohdanteinen ja sehän se tärkeintä on. Kyllä ne lähtökohdat tässä vaiheessa ovat hyvät. Katsellaan sitten kuinka pelit playoffeissa sujuvat, mutta ihan positiivisin mielin tässä voi lähteä seuraamaan Penguinsin playoff-taivalta tänä vuonna.

  Lainaus:
  Letangilla ollut vaikea kausi mutta hänenkin kausi nousujohteinen kuitenkin. Toisella puoliskolla ollut paljon parempi kuin ensimmäisellä, ja aina aika ajoin nähty niitä dominoivia otteita siellä kaukalossa Letangilta. Niiden vastapainona toki sitten niitä näkyviä virheitäkin, mutta pitää nyt muistaa että niitä sattuu kaikille paljon pelaaville puolustajille. Tasaisuutta kaipaisi toki edelleen otteisiinsa. Pelaa kuitenkin sellaisen 50 pisteen kauden, on vaikeuksistaan huolimatta ylivoimaisesti Penguinsin paras puolustaja ja hänen kiekolliset ns. edistyneet tilastot (Corsit, Fenwickit jne.) ihan eliittiluokkaa kiekollisista pakeista kauden toisella puoliskolla. Nuo ajoittaiset virheet aika hyvin tainneet monen kohdalla peittää alleen ne muutoin erinomaiset otteet mitä siellä on Letangilta nähty toisella puoliskolla pääsääntöisesti. Kauden kuvaileminen ala-arvoiseksi kertoo vain suurista odotuksista ja näkyvistä virheistä, mutta ei se Letang niin huono siellä kuitenkaan ole ollut.

  Letang kaikkine virheineenkin on ollut massiviinen lisä Penguinsin kiekolliseen pelaamiseen tasakentällisin.
   
 25. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Iso ottelu Blue Jacketsia vastaan edessä. Varsinaisen peliajan voitolla Penguins hyvin lähellä divisioonan kakkossijaa. Ensimmäiselle kierrokselle vastustajaksi voi edelleen tulla viisi eri joukkuetta. Hieman kyllä kiehtoo itseäni ajatus siitä, jos Penguins putoaisi ensimmäiselle wildcard -paikalle ja tuttu Capitals - Penguins -sarja nähtäisiinkin jo ensimmäisellä kierroksella. Siinä sitten toden teolla taas punnittaisiin Capitalsin joukkuetta.