Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Määtän veto päähän niin tuskin hirveän paha aivotärähdys.

  Harmi homma tietysti Murrayn loukkaantuminen, mutta kyllä Jarry ja DeSmith hoitavat veskarin hommat riittävällä tasolla. Puolustajaa Pens edelleen huutaisi, jopa ennen Crosbyn laituria.
   
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Mihin se pakkihankinta jäi JR?
   
 3. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Tuo Brassardin kauppa mietityttää, kun näytti, että ollaan all-in. Mutta tuolla puolustuksella ei tänä vuonna mennä edes konferenssifinaaleihin.

  JR, mitä helvettiä? Olisi jättänyt Brassardin hankkimatta... Viime vuonna oli laajuutta, nyt siellä on Hunwick #6 ja Ruhdewel #7... Ei hyvä.

  EDIT: Josh Jooris? Ei kyllä sano mitään, joku AHL-pelaaja? Missä se puolustaja...
   
 4. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Letang + Hunwick vs. Hainsey + Cole. Otan ensin mainitun kaksikon selvästi ennen jälkimmäistä, ihan Letangin tämän kauden peliesityksilläkin. Jälkimmäinen kaksikko ei pärjää millään mittareilla ensin mainitulle.

  Vielä siellä on aikaa jäljellä tulla se pakkihankinta. Yksi farmidiili (Josh Jooris <--> Greg McKegg) toistaiseksi päivän saldona.
   
 5. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Yhtä lailla siellä oli viime keväänäkin Ruhwedel seiskapakkina. Aikamoista ylireagointia, jos Colen korvaaminen Hunwickilla on täysi stoppi playoff -menestykselle.

  Penguinsin puolustus ei kyllä mielestäni missään nimessä ole huonompi kuin viime keväänä. Ja viime keväänäkin se osoittautui helposti riittävän hyväksi päätyyn asti.
   
 6. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Kyllä mä näen, että tuota puolustusta olisi ihan ehdottomasti pitänyt vahvistaa siitäkin huolimatta, että viime vuonna mentiin päätyyn asti vaikka Letang ei pelannut kevään peleissä peliäkään. Nyt tuo puolustus jäi kovin ohkaiseksi ja voi olla, että top-4 pakkeja joudutaan kuormittamaan kovasti kun eihän tuota Hunwickia uskalla edes kentälle heittää.

  Ja tietenkin tärkein asia on nyt Murrayn kunto.
   
 7. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Kyllä sieltä olisi jollain 5-7 pickillä saanut leveyttä puolustukseen. Eniten tietysti harmittaa Reavesin lähtö, diggasin todella paljon. No toivotaan, että playoffeissa tuomarilinja pysyy tiukkana. Muuten ei oikein ole pelaajia muistuttamaan. Paitsi Oleksiak, joka on tässä vaiheessa liian tärkeä palanen Pensin puolustusta.
   
 8. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Päivän tärkeimpänä Pens-uutisena se että Hörnqvistin jatkosopimus on lähellä! Hienoa, nyt vaan nimet paperille.
   
 9. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Murrayn kunnosta tuskin kannattaa kovin huolissaan olla jos sinne lämäri on päähän tullu, paitsi tietysti jos on jostain syystä ollu ilman kypärää treeneissä.

  Suurin huolenaihe on Matt Hunwick, ei ole kaveri ollut lähelläkään NHL tason puolustajaa tällä kaudella. Joo viime kaudella mentiin päätyyn ilman Letangia, mutta sielläpä oliki 6 suunnilleen tasavahvaa pakkia joita voitiin peluuttaa tasasesti. Nyt siellä on 5 puolustajaa ja Matt Hunwick. Eli kun Hunwick on kentällä niin pelataan käytännössä alivoimaa
   
 10. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Itselleni olisi kelvannut vaikka Joe Morrow takaisin, mutta Penguinsiin tuli Josh Jooris. Murray tuskin on pahasti rikki, kun asiaan ei reagoitu.
   
 11. Kyljys83 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ManU, TPS, Kroatia,Pittsburgh Penguins
  Minkälainen olisi Pittsburghin vastaava tarjous Mcdonaghista ja Milleristä ollut? Ehkä suunnilleen vastaava ykkös- ja kakkoskierros, Sheary, Sprong ja Lauzon.
   
 12. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Lainaus:
  Boldaukset omat.

  Nyt alkaa olemaan jo melkoista liioittelua tämä Hunwickin mollaaminen. Ei missään nimessä ole ollut toivotun hyvä tällä kaudella, mutta ei hänen ja Ian Colen välinen ero nyt kuitenkaan mikään kovin suuri ole ollut. Rutherford ja valmennusjohto näyttäisivät myöskin edelleen luottavan Hunwickiin, kun ei nähty tarvetta lisähankinnoille. Olisin itsekin toivonut yhtä syvyyspuolustajaa lisää, mutta enpä nyt kyllä pettynytkään ole.
   
 13. ippe94 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, NHL
  Mitähän se Rangers vaati Penguinsilta Ryan McDonaghista, kun Pens kerran perääntyi ja piti vastinetta liian kalliina. Tällä hetkellä tuntuu, että Rangers kauppasi McDonaghin lopulta melko halvalla hinnalla Tampan suuntaan ja iskivät vielä J.T Millerin siihen kyytipojaksi. No eihän Penguinsilla tietty ollut edes tämän kesän ykköskieppiään enää jos se oli yksi asia mistä Rangers ei halunnut tinkiä. Itse olisin Rangers kapteenin vuoksi ollut valmis luopumaan vaikka Määtästä ja Shearysta.

  Ihan kelpo diilejä Penguins silti teki tässä takarajan kynnyksellä niin ei tuo McDonaghin siirto Tampaan nyt maata kaada. Nyt vaan sitten etsitään runkosarjan aikana sopivat ketjukoostumukset playoffeihin, pidetään miehet terveinä ja lähdetään puolustamaan back-to-back mestaruuksia pudotuspeleihin. Tampaa ja Nashvilleä on varmaan ihan ansaitustikin pidetty tämän kauden voittajasuosikkeina, mutta ei se hyvät naiset ja herrat Penguinsin tilannekaan kovin huonolta näytä.
   
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Vaikka Sprongin suhteen huikeat odotukset onkin, on Tampan antama vastine tuota parempi. Howden on saman arvoinen Sprongin kanssa, vaikkakin ihan erilainen pelaajatyyppi. Pelaajatyyppinä Howden kuitenkin arvokkaampi (sentteri, vahva kahden suunnan pelaaja). Ykköskierrosta Penguinsilla ei ollut enää antaa tälle kesälle, Tampalla oli. Hajek on parempi lupaus kuin Lauzon. Namestnikovilla tällä hetkellä parempi arvo kuin Shearyllä tämän kauden peliesitysten pohjalta. Tampalla oli cappitilaa tuohon, Penguinsin olisi pitänyt saada Rangers pidättämään osa palkasta. Eli eipä tuo olisi riittänyt Tampan antamaa vastinetta vastaan.
   
 15. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  On se kyllä ollut ihan jäätävän iso. Mitä Hunwick tuo kentälle muuta kuin että on siellä viidentenä pelaajana? Ei tee mitään mikä edistäisi joukkueen peliä. Parikymmentä peliä on nyt aikaa johdollakin se huomata ja pistää mielummin se Ruhwedel sinne kentälle joka sentään tietää miten oma joukkue pelaa. Ei Ruhwedelilläkään hirveästi annettavaa ole, mutta osaa sentään antaa kiekon nopeasti eteenpäin jollekin joka sillä kiekolla osaa jotain tehdä
   
 16. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Kyllä se ero iso on ollut, panttereita vastaan taisi olla neljän takaiskumaalin aikana kentällä. Ja JR oli kovasti McDonaghin perässä niin onko se luotto nyt sitten oikeasti kovin iso?

  Hörnqvist sai sitten viiden vuoden jatkosopimuksen ja 26,5M kokonaisarvo! Tärkeä sopimus ja hienoa, että mies jatkaa Pensissä myös tulevat vuodet.
   
 17. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Nyt on vain kaikkien pakkien pysyttävä ehjänä. Yksikin top-4 loukki niin isossa kusessa ollaan. Voi olla, että ollaan muutenkin. Vähän nyt kakka maku jäi sitten kuitenkin, jos/kun ei yhtään syvyyttä saatu puolustukseen, vaikka semmoisia tuolla liikahteli. Onks joku sopimukseton vereraani/junnu/eurospelare kiikarissa, niitähän saa kai vielä jengiin roudata?

  Eli riskirajoilla taas mennään, mutta on sitä ennenkin menty. Tampa on kyllä aivan saatanan pelottava ja pakko sinne panna rahaa, kuten myös Predatorsille. Bruinskin taas iso ja paha.

  Jooris ihan kätevä farmihankinta, tykkäsin asenteesta Flamesissä "läpilyödessään" ja varmaan kykenee pyörähtämään loukki-rotaatiossa tarvittaessa. Semmonen Kuhnhackel miehiään. Jospa löytäisi Hornqvistista mentorin ja ottaisi vielä askeleen ylös.

  Eli pidetään kiekkoo 90% ajasta lavassa tai vastustajan päässä ja taas kannu kohti kattoa!
   
 18. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Yksittäisen ottelun +/- -tilaston perusteella ei ehkä kannata kovin kummoisia johtopäätökisä tehdä. Noista maaleista yksikään ei kuitenkaan tainnut olla selkeästi ainoastaan Hunwickin vika, vaan yhtälailla Oleksiak oli tuossa touhussa mukana. Tuon pakkiparin kommunikointi oli melko katastrofaalista etenkin Panthersin viimeisessä maalissa. Hunwick ei siis minunkaan mielestäni missään nimessä ole ollut riittävän/toivotun hyvä, mutta ei esimerkiksi Colekaan tällä kaudella viimeistä noin kahta viikkoa lukuunottamatta kovin kummoisesti pelannut.

  Hörnqvistin uusi sopimus on erinomainen uutinen, caphittikään ei päässyt karkaamaan. Maalineduspelaajana liigan ehdotonta eliittiä.
   
 19. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Totta, tuo matsi nyt vain sattui olemaan päällimmäisenä mielessä :)
   
 20. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Hörnqvistin jatkon (5v, $5.3M AAV) myötä pikainen katsaus kesän cappitilanteeseen:

  Sprong(RFA)-Crosby (8.7)-Hörnqvist(5.3)
  Hagelin(4.0)-Malkin(9.5)-Rust(RFA)
  Guentzel(0.925)-Brassard(3.0)-Kessel(6.8)
  Aston-Reese(0.925)-Sheahan(RFA)-Sheary(3.0)
  Simon(RFA), Kuhnhackl(RFA)

  Dumoulin(4.1)-Letang(7.25)
  Määttä(4.083333)-Schultz(5.5)
  Hunwick(2.25)-Oleksiak(RFA)
  Ruhwedel(0.65)

  Murray(3.75)
  Jarry(RFA)

  Yhteensä: $69.73333 miljoonaa (16 pelaajaa + 7 RFA:ta)

  RFA-pelaajista Rustille tulee suurin sopimus, mutta ei sen pitäisi yli kolmen miljoonan nousta. Sheahanille maksimissaan 2.5 miljoonaa ja Oleksiakille 2 miljoonan tuntumaan menevä sopimus. Muiden palkkojen pitää jäädä miljoonan tuntumaan ja sen alle.

  Riippuen kuinka paljon palkkakatto nousee, niin saattaa aiheuttaa pakon edestä muutoksia. Sheary ja Hunwick sieltä nykyisellään olisivat ne ensimmäiset pelaajat joista sitä palkkasäästöä olisi helpointa lähteä hakemaan.

  Mutta se siitä tulevasta kesästä, sitä ennen jatketaan nyt kolmannen peräkkäisen Cupin metsästämistä.
   
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Kyllä täytyy yhä ihmetellä tuota ettei sieltä tullut mitään syvyyspakkia enää jengiin. Nyt kävi niin, että hyökkäystä saatiin vahvistettua, mutta puolustus heikkeni samalla. Tuosta jos pamahtaa yksi top-4 pakki rikki niin ollaankin kusessa. Toki kyllähän sitä pystyy neljälläkin pakilla pelaamaan kolmosparin kerätessä aivan jämäminuutit ei siinä...
   
 22. Schadowan Jäsen

  Tulee muuten Eastin pleijareista ihan tappoa - suosikkeina Tampa, Washington, Pens ja haastajina erityisesti Boston ja Philly. New Jersey voi hyvikin yllättää/kiusata isompia, Torontolle ja Columbukselle näen statistin roolin. Siinä voi sitten Nashville nautiskella finaaleissa, kun vastaan tulee Eastista joku puolirampa ja hakattu joukkue. Ainoastaan Winnipeg tuolta nousee ainoana isona haastajana, mutta kovin nuori jengi on kyseessä (ainakin pleijareissa), joten ei ole ihan vielä heidän aikansa. Ja Vegashan ottaa first round exitin. No, ei siitä sen enempää!

  Paperilla Tampa menee nyt Mcdonaghin ja JT Millerin myötä ensimmäistä kertaa selkeästi Pensin edelle, mutta ei sitä voittamisen kulttuuria, mikä on Pensin koko organisaatioon iskostettu, niin vain ohiteta. Luottavaisin mielin siis eteenpäin (pysykää nyt helvetti terveenä! Määttä pidä ne kiekot krogilaskin korkuisina jatkossa).
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Olisihan sitä tosiaan odottanut yhtä puolustajahankintaa eiliseltä mutta näillä mennään. Ylipäänsä rental-markkinat puolustajien kanssa olivat eilen tyhjät. Ian Cole oli ainoa sellainen joka kaupattiin eilen. Cole lähti sitten halvalla ja tuolla hintaa olisin helposti ottanut takaisin loppukaudeksi...

  Ehkä Penguinsin johtoportaassa on sitten jonkun farmipuolustajan kanssa odotuksia enemmän kuin meillä kannattajilla. Onhan sinne hyökkäykseen tuotu vuosi vuodelta hyvin pelaajia sisään, joten ehkä tarpeen vaatiessa puolustukseenkin sieltä löytyy joku sitten. Tässä katsaus AHL-puolustajiin:

  Lukas Bengtsson
  - Potentiaaliltaan se lupaavin AHL:ssä oleva puolustajalupaus, mutta sairastelut ja loukkaantumiset ovat vaivanneet kahta ensimmäistä AHL-kautta. Taitaa tälläkin hetkellä olla loukkaantumisen vuoksi sivussa, joten hänen varaansa ei voi laskea tällä kaudella.

  Frank Corrado
  - Corradokin vaikuttaa edelleen organisaatiossa. Käynyt kahden viimeisen kauden aikana ylhäällä pelaamassa 7 ottelua Penguinsin riveissä. Ei nyt ole erityisesti jättänyt mitään mielikuvaa, hyvässä eikä pahassa. Pystyy kuitenkin tarpeen vaatiessa pelaamaan ylhäällä. Ei ole pelannut pariin viikkoon joten saattaa olla loukkaantuneena.

  Chris Summers
  - Summersilla on aiemmilta kausilta NHL-kokemusta paristakin eri organisaatiosta, mutta vielä ei olla Penguinsin riveissä nähty. Puolustavampi puolustaja, entinen ykköskierroksen varaus. Pari viikkoa edellisestä ottelusta eli mahdollisesti hänkin tällä hetkellä loukkaantuneena.

  Zach Trotman
  - Trotman on jo käynyt kolmen pelin ajan ylhäällä tällä kaudella ja aiemmilta kausilta löytyy 65 ottelun edestä NHL-kokemusta Bruinsin riveistä. Rightin puolustava puolustaja. Ei ole pelannut viimeiseen kuukauteen eli taitaa olla loukkaantuneena tällä hetkellä.

  Jarred Tinordi
  - Isokokoinen ja fyysinen puolustava puolustaja. NHL-kokemusta aiemmilta vuosilta 53 ottelun edestä. Jos fyysisyyttä kaivataan takalinjoille, niin Tinordi tarjoaisi sitä. Oleksiakin kanssa olisi mammuttimainen kolmospari.

  Andrey Pedan
  - Pouliot-kaupassa kauden kynnyksellä tullut Pedan omaa niin ikää NHL-kokemusta aiemmilta vuosilta, 13 ottelun verran. Tehnyt WBS:ssä seitsemän maalia mikä on puolustajista eniten. Omaakin käsittääkseni kovan laukauksen ja sen vuoksi saa ylivoimalla vastuuta. Tinordin tapaan kokoa löytyy hyvin, mutta eipä ole Pedankaan pelannut pariin viikkoon.

  Kevin Czuczman
  - WBS:n tehokkain puolustaja tällä kaudella 24 pisteellä. NHL-kokemusta aiemmilta kausilta 13 ottelun edestä. Kuten usealta muultakin, niin kokoa löytyy Czuczmanilta myös hyvin.

  Ethan Prow
  - Viime aikoina päässyt vireeseen (neljä pistettä viimeisessä viidessä pelissä) kun ilmeisesti vastuu lisääntynyt muiden poissaolojen johdosta. Kiekollisempi rightin puolustaja.

  Jeff Taylor
  - Ensimmäinen ammattilaiskausi mennyt suurimmaksi osan ECHL:n puolella. Viimeiset pari viikkoa kuitenkin WBS:n riveissä. Tuskin kuitenkaan lähelläkään NHL-valmiutta.

  --------

  Aika kovaa loukkaantumissumaa ilmeisesti kasaantunut WBS:n takalinjoille tällä hetkellä. Mutta kyllähän sieltä löytyy sitten usea NHL-kokemusta jonkin verran omaava puolustaja, joten eiköhän sieltä löydy tarpeen tullen kolmospariin jotain tuuraajia. Corrado, Czuczman ja Trotman varmaan ensimmäiset listoilla ja sen jälkeen sitten Pedan ja Tinordi perässä. Colen pelaajaprofiiliin (puolustava puolustaja, fyysinen, av-pelaaja) meneviä puolustajia tuossa on ainakin useampi sitten.
   
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 25. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Coach Sullivan on Murray: "Matt was diagnosed with a concussion. Yesterday he got hit with a puck in practice."

  Näköjään NHL-uran toinen aivotärähdys Murraylle seurauksena eilisistä treeneistä. No, onneksi löytyy Jarry ja DeSmith, niin ainakaan runkosarjassa ei tarvitse antaa Murrayn poissaollessa tasoitusta.

  Jokohan Brassard tänään pääsisi Pittsburghiin?

  EDIT: Siellähän tuo Brassard näköjään jo jäällä viilettää joukkueen harjoituksissa!