Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 22.06.2016 klo 00.43.

 1. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Itseasiassa tilastollisestikin tuo kenttä on ollut aivan maagisessa vedossa koko sen yhdessäoloajan, ei pelkästään tänään. Ensimmäinen peli muistikuvani mukaan oli Oilersia vastaan, jossa kenttä dominoi laukauksia vaikka jäikin maaleitta. Sittemmin kun muutama peli tutustuttiin niin on alkanut tulostaululta entistä useammin löytyä kyseiset kaverit. Tänään sitten jo reippaammin kun kentälliselle merkattiin kokonaiset(!) 9 pistettä. Kenttä kuvastaa erinomaisesti joukkueen uusimpaa identiteettiä; periksiantamatonta työntekoa ja mieletöntä nopeutta. Ne on tismalleen ne avaimet joilla viime kaudella hoideltiin homma himaan.

  Sattuipa sopivasti, että kun täällä pahimmat pessimistit lakaisivat Crosbyn loppu-uran jo maton alle niin hän on vastannut huutoon parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tekee nannaa.

  Taistelu Metron voitosta tiivistyy, nyt joukkue majailee kolmantena kun hyvässä vireessä oleva Blue Jackets on noussut vaivihkaa toiseksi. Capitals on tullut vastaan perävalot edellä viime aikoina, ja voikin olla, että asetelmat ehtivät muuttua vielä moneen otteeseen tässä loppurunkosarjan aikana. Kolmen kauppa se nyt jo on, kun Rangers on seitsemän pisteen päässä, mutta himoittu ykkössija ei ole pelkästään symbolisesti tärkeä vaan sillä saa - kaikella kunnioituksella muita kohtaan - helpomman vastustajan. Matka jatkuu ottelulla Buffaloa vastaan, josta vain kaksi pistettä kelpaa.
   
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Miksi luulit minun negailevan ;)

  No ei, en tiedä kenestä puhut kun väität jonkun lakaisseen Crosbyn loppu-uran maton alle? Se, että sanoin tämän kauden luultavasti olevan miehen viimeinen mahdollisuus napata Art Ross (sekä Rocket Richard) ei tarkoita, että olisin Crosbyn loppu-uran lakaisemassa maton alle ei missään nimessä. Ja tuohon saadaan vastaus sitten vasta tulevina kausina, että oliko pelkoni tällöin aiheellista vai ei.

  Crosby on minun papereissani tällä hetkellä maailman paras pelaaja ja on ollut sitä jo ties kuinka kauan, ja voi olla sitä vielä vuosia. Miehen peli kun koostuu paljon muustakin kuin noista pisteistä. Veikkaan, että McDavid tulee takomaan tulevina vuosina kovia pistemääriä (ja tässä syy miksi epäilen ettei Crosby pystyisi enää pistepörssin voitosta pakolla kamppailemaan), mutta niin kokonaisvaltaista pelaajaa kuin Sidney Crosby miehestä ei ehkä koskaan tule.
   
 3. Rewert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens
  Crosby näkisin vielä 2-4 kautta ihan täysipäiväisesti kamppailemaan kaikista henkilökohtaisista palkinnoista, ennen kuin ihan noin iän puolestakin täytyisi miehen alkaa hidastua. Vaikka Geno ja Sid on jo yli sen urheilijan laskennallisen Prime-iän (27v) niin uskon että molemmat kuuluvat liigan absolututtiseen top 10, joten tärkeintä olis nyt saada imettyä miehistä sitä mehua niin moneen Cuppiin kuin mahdollista. Ja tuli itsekin katsottua ensimmäinen matsi sitte takaisin Suomeen muuton jälkeen, ja olihan Guentzel-Sid-Sheary seksikästä katsottavaa, eipä noissa maaleissa kapteenille jäänyt paljon muuta tehtävää kuin siirtää kiekko maaliin, joten pelinrakentelu ei ole yksi Crosbyn harteilla ja se lupaa hyvää kevääseen.

  Nyt saa jännittää että onko kesäloman pituus 4 viikkoa vai skenaariossa jossa sid vie art rossim, pens presidentsin ja cupin niin on varaa ottaa vaikka palkatonta kolmeksi kuukaudeksi.
   
 4. faro Jäsen

 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Frankie Corrado näyttäisi tänään tekevän Penguins-debyyttinsä kun aiemmin päivällä nostettiin farmista ylös ja Pouliot matkasi toiseen suuntaan. Corrado on ollut aamujäillä Streitin parina.

  Myös Oscar Sundqvist sai kutsun takaisin ylös ja ottanee paikan neloskentän keskeltä, ja Sestito näyttäisi tippuvan pelaavasta kokoonpanosta ulos.

  McDavid otti viime yönä parillä syöttöpisteellä kärkipaikan takaisin itselleen, joten tänään on sitten Crosbyn vuoro antaa oma vastauksensa jälleen. Laitetaan toiveeksi 1+2 tehot.
   
 6. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Sestito loukkaantuneena DTD-statuksella ja ylävartalovamma syynä. Lähteenä Penguins inside scoop ja ihan Sullivan siis asian kertonut heille.
   
 7. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Nyt kun Corrado tosiaan on tekemässä Pens-debyyttinsä tänä iltana, niin piti tarkistaa miten Eric Fehrilla on sujunut Torontossa ja yllätyksekseni huomasin että Fehr ei ole vielä päässyt pelaamaan yhtään peliä siellä. Eli tuosta kaupasta Corrado on se joka pelaa ensimmäisenä uuden joukkueensa riveissä. Enpä olisi tuolloin kaupantekohetkellä uskonut siihen.

  Fehr on edelleenkin mielestäni pätevä alempien kenttien pelaaja, mutta kyllähän tuo kauppa maistuu kokoajan paremmalta. Ensinnäkin sillä avautui ensi vuoden cappiin tuo $2 miljoonaa tilaa (tai no siitä pitää vähentää toki korvaavan pelaajan palkka), mikä voi olla isokin asia kesällä jatkosopimuksia ja uusia hankintoja tehdessä. Samalla sieltä lähti yksi niistä joukkueen harvoista ongelmalliseksi kutsuttavissa olevista sopimuksista ensi kaudeksi, sillä Fehr ei kuulunut valmennuksen silmissä luottopelaajiin eikä hänelle siten ollut löytynyt sopivaa roolia ja ylimääräiseksi hyökkääjäksi on liian kallis. Lisäksi se mahdollisti tuon Streitin hankkimisen, mikä kaikkien näiden puolustuksen loukkaantumisten keskellä oli erittäin hyvä hankinta. Nyt sitten vielä jos Corrado osoittautuisi päteväksi NHL-tason puolustajaksi, niin olisi kyllä mennyt täydellisesti tuo kauppa eikä tuo Fehrin sopimuksesta eroon pääsemiseksi annettu neloskierroksen picki tuntuisi yhtään missään.
   
 8. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Ja näin, siihen loppu sekin surina sitten!

  Guentzel otti päällään vastaan Rasmus Ristolaisen ruhon ja läks vertavuotavana koppiin. Eiköhän se ole aivotärähdys ja vähintään loppukausi, koska mitään vähempää tuskin voi Pens-pelaajalle tapahtua. Ihan vahinkotilanne, jossa kiekko jäi odottamatta taakse ja Guentzel törmäsi huonossa asennossa samoilla raiteilla vastaan tulleeseen Ristolaiseen. Estämisestä lensi vissiin Rasse pihalle, mutta ihan vahingolta se kyllä näytti ja taas vaihteeksi uskomattoman paskaa tuuria. Kunitz ykkösessä. Jee.

  Crosby iski ylivoimalla upeimman maalin ihan hetkeen, kun yhdenkäden rystynosto itsepolkaistun läpiajon päätteeksi yllätti Lehnerin.

  Muuten on niin unettavaa läpsyttelyä Buffalossa että nukkumaanhan tässä on mentävä. Pari pistettä ois kiva ja ei kiitos loukkaantumisia.

  edit. lisätään nyt että ihan Pensin hallussa tää on ja jokunen kymmentä maalipaikkaa taas tuhlattu, ainakin kolme läpiajoa ihan reisille... myös Kunitz.
   
 9. GHowe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Guentzel sai kun saikin aivotärähdyksen tuosta... Helvetin hienoa.
   
 10. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #NHL #Pens #Jokerit
  Lainaus:
  Joo, kyllähän tuo päähän osuu. Harmittavasti syöttö lähti pomppimaan eikä oikeen koskaan Guentzelille tullut, alkoi sitten etsimään katseellaan kiekkoa ja Ristolainen vetäsee päähän.

  Ei jumalauta mitä paskaa, haistakoot Ristolainen paskaa.

  Noh, täydennystä listaan. Malkin, Letang, Määttä, Daley, Hainsey, Guentzel, Hagelin, Rust ja Sestito. Unohtuiko joku?

  Lisäksi Crosbyltä maali ja vähän paskempi suoritus, kun säkitti vastustajan. Ei näitä, ei näitä.

  EDIT: Lisätty Rust
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017 klo 08.58
 11. GHowe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Rust unohtui.
  Joo luulin Crosbyn sikailujen olevan historiaa vai onko tuolle olemassa "selitystä", esim. tekikö Reilly jotai ottelun aikana ja Sid kävi kostamassa?
  Varmaan joku aivopieru taas... ei jatkoon.
   
 12. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Ristolainenhan vain kääntää selkänsä kohti Guentzelia kun huomaa ettei kaveri saa kiekkoa lapaansa. Eli toisin sanoen vain törmää vastustajaan, ei edes taklaa tätä. Olipa törkeä.

  Mikäli Guentzel olisi saanut kiekon lapaansa, veikkaan että lopputulos olisi ollut hänen kannaltaan vielä huonompi.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Kääntää selän? Jos et satu huomaamaan niin Rasse tulee koko ajan selkä edellä päin Guentzelia ja pommittaa tätä siitä huolimatta, että tälle ei kiekkoa ikinä perille saatu. Todella paskamainen taklaus ja nimen omaan taklaus eikä mikään "törmäys".

  Jos Rasse ei olisi tullut selkä edellä Kronwallin tyyliin taklaamaan olisi hän huomannu riittävän ajoissa, että Guentzel ei ikinä saa kiekkoa ei lähimainkaan eikä näin ollen ole taklattavissa.
   
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Hitto että pistää vituttamaan tuo Guentzelin loukkaantuminen. Juuri kun Crosbylle on kenties löytynyt hänen uran parhaat laiturit rinnalle ja peli on lähtenyt kulkemaan erinomaisesti niin eikös sitten toisen laitureista pidä heti loukkaantua. Ja sitten tietenkin kaikista pelaajista juuri Kunitz nousee takaisin ykköskenttään. Ei Hörnqvist, ei Kessel, eikä edes Wilson - vaan Kunitz. Mikä siinä on niin vaikeaa pitää se Kunitz siellä oikealla pelipaikallaan alemmissa kentissä? Wilsonilla taas tasakentällisin pisteitä/pelattu minuutti enemmän kuin Hörnqvistillä ja lähes saman verran kuin Kesselillä, ja vastaavasti Kunitzilla se lukema vakiokokoonpanon pelaajista 10. paras, mutta ei voida Wilsonia edes vahingossakaa kokeilla Kunitzin sijasta siellä. Wilsonilla muutenkin tasakentällisin tällä kaudella yksi piste enemmän kuin Kunitzilla ja pelannut lähes 140 minuuttia vähemmän. Ei voi ymmärtää.

  Toivottavasti Crosbyllä ja Shearyllä nyt yhteispeli kulkee sitten riittävän hyvin, jotta Crosby pysyy McDavidin tahdissa, sillä Kunitzin ollessa ketjun kolmas lenkki ei sieltä hirveästi apuja kannata odotella. Crosbyn pitää sitten tehdä viime yön kaltaisia yhden käden soolomaaleja enemmänkin.

  Seuraavaan peliin lähtisin seuraavilla kentällisillä:

  Sheary-Crosby-Hörnqvist
  Wilson-Bonino-Kessel
  Kuhnhackl-Cullen-Rowney
  Kunitz-Sundqvist-Archibald

  Tai ehkä Rust on pelikuntoisena jolloin hänet voisi sijoittaa Kunitzin sijasta ykköskenttään. Kuka tahansa muu siihen kuitenkin kuin Kunitz. Kunitz on nykyisellään kaikkein huonoiten toimiva vaihtoehto siihen, ja se on todistettu jo useaan ja useaan kertaan viimeisten kuukausien aikana. Nyt järki käteen tältä osin Sullivan!

  ---------

  Playoff-paikka varmistui viime yön voitolla.
   
 15. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, kääntää juuri ennen osumaa selän G:lle kun huomaa että kaveri onkin kiekoton (myös tulevalla törmäyshetkellä). Tuossa tilanteessa olisi ollut mahdollista ajaa myös ihan olkapää edellä Guentzelin päähän, nyt näin ei onneksi tapahtunut.

  Tilanne toki oli (estämis)rangaistuksen arvoinen, mutta törkeää mä en siitä saa vaikka kuinka ameriikan mertarannat näin huutavatkin.
   
 16. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  En ala kännykällä linkittämään videoita tähän, mutta Ristolainen on jo selvästi ennen taklausta selkä kohti Guentzelia, mistään viime hetken selänkäännöstä ei voida puhua vaan Rasse hakee Kronwallin tapaan taklausta selkä edellä.
   
 17. Takakolmio Jäsen

  Lainaus:
  Ei tuo nyt aivan juuri ennen osumaa käännä selkäänsä.
   

  Liitetyt tiedostot:

 18. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Nojoo. Väitän silti edelleen että Ristolainen tarkoitus ei ole alunperin suorittaa tuollaista "taklausta" joka nyt nähtiin. Vaihtoehtoina alunperin on ollut vanhan liiton perstaklaus tai ns. ihan tavallinen olkapäätaklaus. Nyt huomattuaan että taklattava onkin kiekoton, yrittää vain minimoida vahingot, jossa onnistuukin. Nyt lopputulos oli estäminen, eikä esim. ryntäys, kyynärpäätaklaus, päähänkohdistunut taklaus tai laitataklaus.
   
 19. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ristolainen vetää päähän? Ihanko oot tosissasi? Tämä Guentzel törmää Ristolaisen selkään. Rasse vetää lievän taklauksen, mutta asento pysyy muuttumattomana liusta taklaukseen. Estämiseen Ristolainen syyllistyi, mutta vain huono tuuri johti loukkaantumiseen.

  Crosbylta taas kunnon kuolevat joutsenet siinä tilanteessa, kun sai korkeasta mailasta tyhjän maalin edessä. Joo, selkeä korkea maila leukaan, mutta pakkoko se on vetää tuollaset teatterit?

  Tuli vähän negatiivinen viesti, joten pitää sanoa, että ei täällä mitään Penguins-vihaa todellakaan ole :) Piti vaan tulla kommentoimaan noita kahta tilannetta.
   
 20. Lasimestari Jäsen

  Eiköhän Ristolainen ole päättänyt ottaa kaistan kiinni (tällä kertaa taklaamalla) jo siinä vaiheessa kun näkee, että selkeä avaus tulossa laitaan (ks. Takakolmion linkittämä kuva). Nyt vain syöttö epäonnistuu, jolloin Guentzel onkin kiekoton.

  Jos Ristolainen olisi jäänyt miettimään, että saako G kiekon ja taklaan vasta sitten, niin kiekon saadessaan G olisi päässyt polkemaan laidasta läpi.

  Lisäksi olisi ollut kaksi muuta tapahtumavaihtoehtoa. Mikäli Ristolainen olisi tiputtanut itsensä reilusti pelin alle laidan puolelle, niin avauksen epäonnistuttua ei olisi käynyt mitään, avauksen onnistuessa (turha) tyhjän tilan antaminen kiekolliselle vauhdissa olevalle hyökkääjälle.

  Mielestäni tämä oli nopean tilanteen ja sattuman seuraus. Ei tahallinen kiekottoman taklaaminen, mutta sääntöjen mukainen ulosajo. Ei pelikieltoa.
   
 21. Tavares Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins & HIFK
  Lainaus:
  Eihän tuon korkean mailan takia tippunu ku puolet etuhampaista.
   
 22. faro Jäsen

  Lainaus:
  Ja Crosbyn aivotärähdyshistorialla ei ole ihme, että reagoi noihin päähän kohdistuneisiin iskuihin melko voimakkaasti.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017 klo 16.54
 23. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Millainen reaktio on sovelias kun raiskarin mailan jäljiltä puolet etuhampaista puuttuu. Katso kuva

  Tuo puusilmäisyys mitä tulee Crosbyn vastaanottamaan sikaan ei lakkaa koskaan hämmästyttämästä...
   
 24. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
 25. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Onhan se koomista kuinka Crosbyn munienkaivelu, joka sinällään on tuomittavaa ja vitun pöljää, saa isommat mittasuhteet tietyillä tahoilla kun kenties kauden komein maali.

  Mutta kyllä se mulle passaa, toivottavasti vetää joltain vielä hampaatkin kurkkuun niin ollaan edes samoissa sfääreissä verrattuna siihen törkyilyyn mitä on urallaan saanut kokea. Hyvä että otti tuolla säkityksellään kaiken huomion pois siitä että peli oli Pensiltä aika paska ja Kunitz maailmankaikkeuden huonoin NHL:ssä pelannut pingviini. Todellista joukkueelle uhrautumista ja kaverin auttamista!

  Jos nyt vähän totisemmin jotain sanois, niin ihan aikuisten oikeasti tuo Kunitz on todella surkea. On täysin naurettavaa että sitä peluutettiin taas Crosbyn ja Shearyn kanssa, vaikka se ei vaan ehdi enää tekemään mitään. Karvatessa myöhässä, takakarvassa myöhässä, omaan päähän myöhässä, kiekollisena yks vitun Mariaanien hauta ja sitten vielä avauspelissä yleensä, niin, myöhässä! Ainoa aspekti missä pärjää on kulmavääntö ja kun saa tuhista ilman kiekkoa hyökkäyspäässä. Täysin anteeksiantamatonta paskaa, että tuota nyt väkisinpeluutetaan ennemin kuin vaikka Wilsonia tai jumalauta Kuhnhackelia. Ja sitten se on vielä ylivoimalla! Aina kun Kunitz on kentällä, Pens pelaa käytännössä alivoimalla. Ei ehkä kokonasen pelaajan verran, mutta puolikkaan. Tappaa 100% varmuudella pelin flown kiekkoon joutuessaan. Niin auttamattoman ulapalla pyörii hän. Varmasti vitun kiva tyyppi ja kova paneen, mutta siitä sille jo maksetaan ihan hyvä rahasumma - ei tartte Sullivan enää mitään "kaikki pelaa" -paskaa, vaan heitä nyt jumalauta se turhake hiuksista vittuun!

  Väitän, että jos Crosby ei voita pistepörssiä ja Pens runkosarjaa, se johtuu vain ja ainoastaan pakosta peluuttaa Kunitzin kaltaista kivirekeä tulosyksikössä.

  Ja matka jatkuu, seuraavana varsin vittupäinen Ottawa, joka on kyllä ihan paska mutta jotenkin vaan rimpuilee pisteitä. Kaks pinnaa ois kiva, ykskin käy.