Pittsburgh Penguins 2016–2017

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
On aika uudelle ketjulle. Pittsburgh Penguins juhli noin viikko sitten seurahistoriansa neljättä Stanley Cup mestaruutta ja lähtee tulevaan kauteen hallitsevana mestarina. Paraatit on nyt pidetty ja mestaruutta juhlittu mennyt viikonloppu ja viikko joten on aika siirtää katseet jo tulevaan draftiin joka on aivan nurkan takana, ensimmäinen kierros pidetään perjantai - lauantai välisenä yönä jo. Pensillä on 2016 varaustilaisuuteen yhteensä viisi varausvuoroa, toiselle kierrokselle niitä löytyy kaksi kun oman varausvuoron lisäksi Pensillä on käytössä myös Ducksien varausvuoro joka tuli Vancouverista vuosi sitten kesällä Sutter - Bonino kaupassa. Sitten löytyy vielä yhdet varausvuorot kierroksille neljä, viisi ja kuusi, nämä omia.

Sitten sopimuksiin. Hallitsevan mestarin sopimustilanne on seuraavanlainen:

Hyökkääjät:

Evgeni Malkin 9.500 milj$ (2022 UFA)
Sidney Crosby 8.700 milj$ (2025 UFA)
Phil Kessel 6.800 milj$ (2022 UFA)
Patric Hörnqvist 4.250 milj$ (2018 UFA)
Carl Hagelin 4.000 milj$ (2019 UFA)
Chris Kunitz 3.850 milj$ (2017 UFA)
Pascal Dupuis 3.750 milj$ (2017 UFA)
Eric Fehr 2.000 milj$ (2018 UFA)
Nick Bonino 1.900 milj$ (2017 UFA)
Oscar Sundqvist 0.700 milj$ (2017 RFA)
Daniel Sprong 0.692 milj$ (2018 RFA)
Dominik Simon 0.692 milj$ (2018 RFA)
Bryan Rust 0.640 milj$ (2018 RFA)
Scott Wilson 0.625 milj$ (2018 RFA)
Tom Kuhnhackl 0.625 milj$ (2018 RFA)
Kevin Porter 0.575 milj$ (2017 UFA)
Conor Sheary 0.575 milj$ (2017 RFA)

Matt Cullen - UFA
Beau Bennett - RFA
Tom Sestito - UFA
Kael Mouillierat - UFA

Puolustajat:

Kris Letang 7.250 milj$ (2022 UFA)
Olli Määttä 4.083 milj$ (2022 UFA)
Trevor Daley 3.300 milj£ (2017 UFA)
Ian Cole 2.100 milj$ (2018 UFA)
Derrick Pouliot 0.863 milj$ (2017 RFA)
Brian Dumoulin 0.800 milj$ (2017 RFA)

Justin Schultz - RFA
Ben Lovejoy - UFA

Maalivahdit:

Marc-Andre Fleury 5.750 milj$ (2019 UFA)
Matthew Murray 0.620 milj$ (2017 RFA)

Jeff Zatkoff - UFA

Palkanpidätykset:

Rob Scuderi 1.125 milj$ (2017)


Kuten yllä näkyy niin melko hyvin on Penguinsilla pullat uunissa tulevaa kautta silmällä pitäen, mitään tärkeitä sopimuksia ei pääty tänä kesänä ja joukkue tulee pysymään hyvin kasassa. Tulevaan kauteen on siis hyvä lähteä, vaikka hallitsevan mestarin kesä jääkin vielä normaaliakin lyhkäisemmäksi kun syksyllä pelataan World Cup -turnaus johon myös Pensistä on useampikin pelaaja valittu. Hieman yllättäen Phil Kessel jäi nimeämättä USA:n joukkueeseen, mutta mitä voikaan odottaa joukkueelta jota valmentaa muuan John Tortorella?

Dupuisin sopimus menee tietenkin IR-listalle joten vähän alle 69 milj$ on sidottu oman laskupään mukaan ensi kauden joukkueeseen jo. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että Pens ei hyvin todennäköisesti tule pahemmin vapailla markkinoilla riehumaan eikä sen kyllä tarvitsekaan. Bennettille ollaan hyökkäyksestä tekemässä perustarjous, mielestäni hyvä veto vaikka tiedossa onkin, että on todennäköisempää, että mies viettää kauden telakalla kuin terveenä, mutta jos tämä nyt vihdoin ja viimein tulisi olemaan se kausi kun mies saisi pelata terveenä. Taitoa löytyy se tiedetään. Cullen päättää myöhemmin kesällä jatkuuko ura, niin hienon kauden mies vetäisi ja oli enemmän kuin tärkeä palanen, että mielellään sitä vielä katsoisi ainakin yhden vuoden lisää miehen menoa jäällä. Jos Cullenin ura päättyi tähän kauteen niin on mielenkiintoista nähdä hankkiiko JR vapailta markkinoilta jonkun kokeneemman kaverin nelosketjun keskelle vai jätetäänkö kyseinen spotti auki Sundqvistille ja Simonille? Ikäviä uutisia saatiin jokunen päivä sitten kun Daniel Sprongin ilmoitettiin käyneen olkapääleikkauksessa ja toipuminen tulee vaatimaan 7 - 8 kuukautta. Sprong olisi voinut hyvin taistella paikasta show'n puolella, mutta nyt tämä ikävä kyllä jää kaudeksi 2017-18. Sestito ja Mouillierat menevät aivan sama osastoon, kummankaan mahdolliset jatkot eivät hetkauta laivaa suuntaan eikä toiseen, toki Sestito voidaan ottaa harkkamatseihin mukaan sinitakkeja vastaan kun rottadubinsky siellä kiekkoilee.

Puolustuksesta Schultzin kanssa pyritään saamaan uusi sopimus aikaan, miehelle perustarjousta ei tulla tekemään koska tämä vaatisi 3.900 milj$. Mielestäni Schultz tuli ihan hyvin joukkueeseen sisään ja näytti, että pystyy suojatuilla minuuteilla olemaan hyvä ase joukkueelle. Lovejoy pelasi aivan fantastiset playoffit ja tulee todennäköisesti testaamaan vapaat markkinat. En usko, että Lovejoyta nähdään enää ensi kaudella Pens-nuttu päällä sillä eiköhän mies tule ihan hyvän pahvin jostakin saamaan.

Maalivahtiosasto onkin sitten kimurantti. Kesällä 2017 häämöttää laajennusdrafti ja tämän hetkisten tietojen mukaan Fleury olisi pakko suojata, koska mieheltä löytyy sopimuksesta osittainen treidin estävä pykälä. Murray näytti heti ensimmäisellä kaudellaan kuinka kovan tason kaverista on kyse nuoresta iästä huolimatta ja on ilman muuta täysin selvää, että Pens tulee jatkossa luottamaan mieheen ykkösmaalivahtina. Varsinkin Calgary on ollut kiinnostunut MAF:stä, mutta viimeisimpien huhujen mukaan Pens pyytää Calgarylta tämän ykköskierroksen varausvuoroa (nro. 6). Vaikea on nähdä, että tuolla hinnalla Flames tulisi hankkimaan Fleuryn. Joka tapauksessa on todennäköistä, että Pensin 2003 koko draftin ykkösvaraus, 2009 tämän seuran Stanley Cup mestaruuteen torjunut maalivahti vaihtaa maisemaa. Haikea hetki tulee olemaan, Pens ilman Fleurya tuntuu oudolta. Kaikkea hyvää Fleurylle jos/ja kun se siirto tulee tapahtumaan! Zatkoff ilmeisesti on jatkamassa matkaansa myös, itse voisin nähdä miehen kolmosmaalivahtina, mutta eiköhän Zatkoff halua myös itse pelata enemmän kuin mitä viime kaudella.

Tällaisilla ketjuilla tulevaan kauteen?

Wilson - Crosby - Hörnqvist
Hagelin - Bonino - Kessel
Kunitz - Malkin - Rust
Kuhnhackl - Sundqvist - Fehr

Daley - Letang
Määttä - Dumoulin
Pouliot - Cole
Schultz

Murray
???

Sitten vähän omia toiveita. Draftista toivon, että Sean Day lipsahtaa Pensin toiselle kakkoskiepin vuorolle, Day on isokokoinen puolustaja joka on hyvä luistelemaan ja fyysinen. Oli ennen kauden alkua muistaakseni ensimmäisen kierroksen paremmalla puoliskolla rankingeissa, mutta tippunut sieltä tasaisesti ja saattaisi olla toisen kierroksen lopussa vielä varattavissa. Treenaaminen ja sitoutuminen kyssäreitä, mutta olisin itse valmis katsomaan tämän kortin jos on vapaana vielä kun Pens pääsee huutamaan ensimmäisen kerran lavalle.

Scott Wilsonilta odotan paljon, kaverissa on paljon potentiaalia ja muutenkin Wilson on pelaajatyypiltään semmoinen joista allekirjoittanut tykkää. Suoraviivainen kaveri joka omaa hyvän maalivainun ja laukauksen eikä kaihda fyysistäkään peliä vaikka mikään jättiläinen ei ole kyseessä. Odotan murtautumista Pensin kärkiketjuihin.

Vapailta markkinoilta toivoisin, että Pensin haavin tarttuisi Steve Ott tuomaan santapaperia nelosketjuun. Ott on kuitenkin pelaaja joka osaa myös välttävästi käsitellä kiekkoa ja ei ole hidas jaloistaan joten voisi hyvin sopia Penguinsiin. Sitten toivoisin rightin kätisyyden omaavaa top-4 tason puolustajaa. Joko semmoinen voisi tulla Fleuryn treidissä tänne päin tai sitten vapailta markkinoilta (toki tämä vaatisi sitä, että MAF on saatu kaupattua ennen heinäkuun ensimmäistä päivää kun nuo markkinat aukeavat.

Hyvää kesää ja mukavaa draftin odotusta kaikille Pens-faneille! Toivottavasti ei venynyt turhan pitkäksi tämä avausviestini. Sana on vapaa...

E: Lisätään nyt vielä se info tähän, että kausi 2016-17 alkaa sitten torstaina 13. lokakuuta kun Consolille mestaruusviirin nostoa kattoon tulee todistamaan Washington Capitals.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Hieno avaus toveri Walkinilta, kiitos siitä.

Enpä lähde spekuloimaan kokoonpanolla ollenkaan, mutta laitanpa nyt omat huomiot ja tärkeät pelipäivät tulevan kauden otteluohjelmasta, jota kevyesti sivuttiinkiin toisessa ketjussa.

Penguins 2016-2017 Season Schedule
 • To 13.10. Kauden avausottelu Penguins vs. Capitals ja viirin nostaminen kattoon.
 • To 20.10. Stanley Cup-finaalin uusinta Penguins vs. Sharks.
 • La 29.10. Kauden ensimmäinen Battle of Pennsylvania Flyers vs. Penguins.
 • Ke 2. - La 5.11. Kalifornian kiertue (Ducks, Kings, Sharks). Kaikki pelit 10:30 PM ET, eli seuraavana aamuna klo 05:30 Suomen aikaa.
 • Ti 8.11. Penguins vs. Oilers ja mahdollinen 1. ottelu Crosbyn ja McDavidin välillä.
 • La 14.1. Red Wings vs. Penguins. Pingviinien viimeinen ottelu Joe Louis Arenalla.
 • La 25.2. Penguins vs. Flyers Stadium Series-ottelussa, joka juhlistaa molempien joukkueiden 50-vuotista taivalta.
 • Ke 8. - Ma 13.3. Kanadan kiertue (Jets, Oilers, Canucks, Flames).
Lisäksi joukkueella on todella erikoinen 8 päivän tauko 31.12-8.1. Enpä muista, koska tuollainen pätkä olisi ollut kesken kauden. Pittsburghiin kauden aikana matkaaville voin suositella seuraavia ajankohtia:
 • Lokakuu: Su 23.10. Steelers-Patriots (!), Ti 25.10. PIT-FLA, To 27.10. PIT-NYI (ja La 29.10. PHI-PIT)
 • Marraskuu: Ti 8.11. PIT-EDM, To 10.11. PIT-MIN, La 12.11. PIT-TOR
 • Maaliskuu (!): Pe 24.3. PIT-NYI, Su 26.3. PIT-PHI, Ke 29.3. PIT-CHI
 

zägä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers, Kärpät
Hieno avaus @Walkin !

Hieman omia toivomuksia kesäksi:

- Kunitz saataisiin treidattua esim. johonkin nuoreen joukkueeseen mentoroimaan nuorempia jätkiä. (edmonton, carolina yms). Vaihdossa vaikka Mcdavidin nimmariin.
- Pouliot olisi nyt ehkä aika myydä, on kuitenkin suuri mahdollisuus menettää hänet laajennusjoukkueeseen. Detroit voisi olla kiinnostunut? Vaihdossa nuori laituri (Mantha , Tatar).
- JR:n pitäisi laskea Fleuryn pyyntihintaa roimasti. Kukaan ei tule maksamaan pelkästään Fleurystä 1.kierroksen varausta, varsinkaan kun maalivahtia tarvitsevia joukkueita on vain yksi.

Kunitzilla ja Fleuryllä vapautuisi yli 9M, joten vapailta markkinoilta Top-4 rightin pakki ja/tai Top-6 laituri olisi mahdollista signata. UFA-listaa kun katsoo niin rightin pakkeja, jotka menevät Top-4 on oikeastaan vain Jason Demers ja en usko, että Penguinsilla on varaa lähteä kilpailemaan hänestä.

Toisaalta onko sille pakille välttämätön tarve, jos Schultz saadaan signattua:
Dumoulin-Letang
Määttä-Daley
Cole-Schultz
7.pakiksi joku Gilbert, McBain tms.

Top-4 mun mielestä on hyvä ja Daleyltä onnistui pelata hyvin molemmilla puolilla.

Hyökkäykseen Ufa-markkinoilta löytyis sitten vähän enemmän. Boedkeria olen halunnut Pensiin jo useamman kauden, mutta saanee isomman lapun jostain muualta. Toki, jos haluaa mahdollisuuden menestyä ja pelityylikin varmaan sopisi niin voisi tulla vähän halvemmalla lapulla. Toisaalta olisi mukava saada hieman fyysisyyttä jengiin, eli joku Brouwer, Ladd olisi myös hyviä vaihtoehtoja.

Jos esim. Pouliot+2nd vaihdossa Tatariin ja Kunitz treidattais palkkalattiajengiin, kokoonpano vois näyttää tältä:

UFA/Wilson/Sheary-Crosby-Hornqvist
HBK
Tatar-Malkin-Rust
Kuhnhackl-Sundqvist-Fehr

Tällä kokoonpanolla vaikka Fleury jäisi olisi capissa tilaa ~$2m ilman Fleuryä ~$8M. Joten Penguins voisi helpottaa tuota kauppaa Flamesille ja ottaa esim. Widemanin puolella palkalla takaisinpäin. Backupiksi sitten joku $1m kaveri ja jäisi 4-5miljoonaa signata laituri.

Vähän sekavaa tekstiä tuli, mutta koittakaa saada selvää.
 
Viimeksi muokattu:

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tällaisilla ketjuilla tulevaan kauteen?

Daley - Letang
Määttä - Dumoulin
Pouliot - Cole
Schultz
Kiitos hyvästä avauksesta!

Puolustuksesta pakko sen verran sanoa, että tuollaisella koostumuksella tuskin missään vaiheessa kautta tulee Penguins pelaamaan. Kuusikko tai seitsikko saattaa olla sama, mutta Dumoulin ja Cole eivät väärällä puolella todennäköisesti pelaa. Daley noista Pensin leftin puolustajista ainoa, joka voi pelata oikealla puolella ja sillä puolella pelasikin suurimman osan viime kautta. Dumoulin osoitti pudotuspeleissä pystyvänsä pelaamaan vastustajan parhaita vastaan sekä kakkosparissa Daleyn kanssa, että ykkösessä Letangin parina. Finaalisarjassa Dumoulin - Letang pelasikin upeasti yhteen ja tässä saattakin olla löydetty Letangille se jo pitkään hakusessa ollut aisapari. Dumoulin on pelityyliltäänkin juuri oikeanlainen pelaaja täydentämään Letangin hyökkäysvoittoista pelaamista.

Itse uskon kahden ensimmäisen parin näyttävän tältä:

Dumoulin - Letang
Määttä - Daley

Kolmanteen pariin voidaankin sitten koota esimerkiksi pudotuspeleistä ja runkosarjan lopusta tuttu Cole - Schultz, tai jotain muuta riippuen siitä, että mitä Rutherford päätykään tekemään nelikolle Cole, Pouliot, Schultz ja Lovejoy.

Joka tapauksessa omasta mielestäni Penguinsin tulevan kauden puolustuksessa on pullat todella hyvin uunissa, sillä top -neljä pakisto on liigan ehdotonta eliittiä, kuten pudotuspeleissä nähtiin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hyvä ketjunavaus Walkinilta!

Penguins ainoana jenginä palkkakaton ylittäneenä tällä hetkellä. Teams | General Fanager

Jotain peliliikkeittä siis luonnollisesti pakotettu tekemään.
Penguins on mukavasti palkkakaton alapuolella. Duper menee LTIR:ään ja capissa on sen jälkeen 21 pelaajan rosterilla capissa tilaa sellaiset $2.8 miljoonaa. Pakon edestä ei tarvitse mitään kauppoja tehdä, kun lähes koko rosteri on jo sopimuksen alla. Schultz ja Cullen/Bennett on mahdollista mahduttaa tuohon vapaaseen tilaan, tai jos ei Schultz ota noin edullista sopimusta niin korvaajan löytää kyllä alle kahden millin sopimuksella. On siis mahdollista että JR istuu mökillään nojatuolissa ristikoita täyttäen koko kesän tekemättä yhtään pelisiirtoja, ainoastaan muutamat sopimukset.

Lovejoy ainoa "palkkakaton uhri" viime kauden joukkueesta tänä kesänä eli sen suhteen myös asiat hyvällä mallilla. Lovejoy pelasi hyvät playoffit, mutta siellä on Pouliot ja toivon mukaan Schultz valmiita ottamaan enemmän vastuuta ensi kaudella.

Tokihan Fleuryn kauppaaminen helpottaisi capin suhteen tilannetta (jos toiseen suuntaan ei siis tule yhtä paljoa palkkoja), ja etenkin laajennuksen suhteen selkeyttäisi tilanteen. Mutta pakon edestä ei Fleuryäkään tarvitse kaupata. Fleury/Murray olisi ensi kaudeksi mitä mainioin maalivahtikaksikko puolustamaan mestaruutta. Laajennuksen ja Fleuryn NMC:n vuoksi siinä omat riskinsä (riippuen laajennuksen lopullisista säännöistä koskien NMC:ta), mutta taas olisi siinä tosiaan omat hyötynsä myös kun ensi kauteen lähdetään taas tavoittelemaan menestystä.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsin organisaatiossa viime kaudella pelanneista muutama on siirtynyt ensi kaudeksi Eurooppaan:

Niclas Andersen --> Avtomobilist Yekaterinburg
Dustin Jeffrey --> Lausanne HC
Dominik Uher --> HC Sparta Praha
Anton Zlobin --> Dynamo Moskova

Andersen ja Jeffey olisivat olleet UFA-statuksella, Uher ja Zlobin RFA-statuksella. Eipä tuossa mitään menetyksiä ole. Andersen oli ihan hyvä haku Euroopasta viime kesänä, mutta ei pystynyt vakuuttamaan tarpeeksi saadakseen mahdollisuutta NHL:n puolella eikä jaksanut odottaa sitä yhtä kautta enempää. On jo siinä iässä että turhahan sitä farmissa olisikaan useaa kautta pelata, kun KHL:ssä on isommat rahat tarjolla. Jeffrey on AHL:ssä erinomainen pelaaja, mutta löytyy siihen varmasti tilalle joku toinenkin farmiin. Zlobin ei ollut missään vaiheessa mitään muuta kuin kansallisuutensa ja kohtuullisten taitojen vuoksi suht kiinnostava tapaus, mutta ei saanut kolmen farmi/farmin farmi-kauden aikana mitään aikaiseksi joten uuden nousun hakeminen uralle KHL:stä tekee hänelle hyvää. Uher pääsi viime kaudella pelaamaan kaksi peliä NHL:ssä, mutta muut ajoivat tällä kaudella hänestä ohi eikä hänellä juuri tulevaisuutta olisi ollut Penguinsissa. Tuskinpa Zlobinille ja Uherille edes on tarpeen tehdä qualifying offereita heidän pelaajaoikeuksiensa pitämiseksi hallussa.

Farmissa on lisäksi RFA-statuksella seuraavat pelaajat: Matthias Plachta, James Melindy, Daniel O'Donoghue, Tyler Biggs, Tim Erixon ja Harrison Ruopp. Kolme ensimmäistä tulivat organisaatioon viime kaudella kahdessa erillisessä Arizonan kanssa tehdyssä kaupassa, Biggs ja Erixon tulivat Kesselin mukana Penguinsiin ja Ruopp aikoinaan niin ikään Coyotesista Penguinsiin Zbynek Michalek-kaupassa. Kaikki näistä enemmän tai vähemmän turhia tapauksia ja NHL-potentiaalia ei tästä joukosta taida löytyä enää tippaakaan. Eipä noistakaan siten kenelläkään varmaankaan tarvitse tehdä qualifying offeria, ellei sitten Plachtan ja/tai Biggsin kanssa haluta vielä yhtä vuotta katsoa farmin puolella. Saattaa kuitenkin hyvin olla että Beau Bennett on tänä kesänä ainoa RFA organisaatiossa joka saa qualifying offerin.

UFA-statuksella farmissa on WBS:n viime kauden joukkueen varakapteenit Steve Oleksy sekä Will O'Neill. Molemmat olisivat hyviä kokeneita puolustajia farmin puolelle, eli hyvin voisivat jatkaa organisaatiossa. Korvaajatkin kyllä on sinne varmasti löydettävissä UFA-markkinoilta, jos haluavat siirtyä muualle.

Farmisopimusten suhteen kesän aikana organisaatiossa siten edessä suursiivous. Turhakkeet siirtyvät pois ja tilalle pitää sitten UFA-markkinoilta katsella jotain muita mielenkiintoisia tapauksia tuomaan organisaatioon syvyyttä ja vähintään Wilkes-Barreen sitä laatua.

Ensi kaudeksi kaksisuuntaiset sopimukset omaavat seuraavat pelaajat (Murray, Sheary ja Pouliot pois laskuista kun tarkastelu kohdistuu farmipelaajiin): Oscar Sundqvist, Jake Guentzel, Teddy Blueger, Daniel Sprong (toipumisen jälkeen takaisin junnuihin), Dominik Simon, Josh Archibald, Jean-Sebastien Dea, Carter Rowney, Kevin Porter, Ethan Prow, Lukas Bengtsson, Reid McNeill, Tristan Jarry ja Sean Maguire. Lisäksi Wilkes-Barren kapteenilla Tom Kostopouloksella on ensi kaudesta AHL-sopimus. Ei ole turhakkeita mukana tuossa joukossa. Porter (ja Kostopoulos) tuo kokemusta ja syvyyttä, muilta löytyy ainakin jonkin verran potentiaalia sitten. Siellä on siis kuitenkin paljon paikkoja edelleen vapaana, ja kesän aikana onkin odotettavissa kourallisen verran kaksisuuntaisia sopimuksia tuomaan sitä syvyyttä organisaatioon.

Saattaa olla että kesän aikana Penguinsin osalta suurin mielenkiinto kohdistuukin näihin kaksisuuntaisiin sopimuksiin, ellei sitten Fleuryn suhteen tehdä tänä kesänä päätöstä ja kaupata hänet muualle.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Jos jollain oli mennyt ohi, niin Penguins tosiaan siirtyy käyttämään jatkossa tuota playoff-kotipaidassa ollut musta-kultaista pingviini-logoa. Aiemmin käytössä on ollut tuo sama logo, mutta värityksenä on ollut musta ja "Vegas Gold". Tämä n. 15 vuotta käytössä ollut logo siis siirtyy unholaan ja Penguins ottaa käyttöön perinteisemmän kultaisen värin, jota kylän muutkin joukkueet käyttävät. Hyvä niin.

Tämähän tarkoittaa sitä, että vieraspaita saa uuden värityksen ja olettaisin uuden kolmospaidankin tulevan, sillä Stadium Series-ottelukin on edessä. Heitetään nyt villinä arvauksena, että uuden Adidaksen sopparin myötä Penguinsin koti- ja vieraspaita saa täysin uudet leikkaukset näissä uusissa väreissä ja kolmospaitana nähdään musta-kultainen paita poikittaisilla "PITTSBURGH"-tekstillä.

Pittsburgh Penguins Primary Logo (2016 - present)
Pittsburgh Penguins 50th Anniversary logo
Pittsburgh 1994 Away jersey (Pittsburgh text)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Palkintojenjakogaalasta Penguins-uutiset:

- Jim Rutherfordille ansaitusti vuoden parhaan managerin palkinto.
- Sidney Crosby valittiin ensimmäiseen All-Star kentälliseen neljättä kertaa urallaan.
- Kris Letang valittiin toiseen All-Star kentälliseen toista kertaa urallaan.
- Sidney Crosby tuli toiselle sijalle Hart Trophy-äänestyksessä.
- Sidney Crosby tuli seitsemännelle sijalle Selke Trophy-äänestyksessä.
- Kris Letang tuli neljänneksi Norris Trophy-äänestyksessä.
- Mike Sullivan tuli viidennelle sijalle Jack Adams-äänestyksessä.

----

Mike Sullivan sai puhelun POTUSilta joka halusi onnitella tuoretta mestarijoukkuetta ja samalla esittää Penguinsille kutsun tulla vierailulle valkoiseen taloon ensi kauden aikana.

President Obama Calls to Congratulate Coach Sullivan - 2016 Pittsburgh Penguins - Stanley Cup Playoffs Coverage
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tokihan Fleuryn kauppaaminen helpottaisi capin suhteen tilannetta (jos toiseen suuntaan ei siis tule yhtä paljoa palkkoja), ja etenkin laajennuksen suhteen selkeyttäisi tilanteen. Mutta pakon edestä ei Fleuryäkään tarvitse kaupata. Fleury/Murray olisi ensi kaudeksi mitä mainioin maalivahtikaksikko puolustamaan mestaruutta. Laajennuksen ja Fleuryn NMC:n vuoksi siinä omat riskinsä (riippuen laajennuksen lopullisista säännöistä koskien NMC:ta), mutta taas olisi siinä tosiaan omat hyötynsä myös kun ensi kauteen lähdetään taas tavoittelemaan menestystä.
Minun mielestäni tuossa olisi liian suuret riskit. Toki, mitä tulee menestyksen tavoitteluun niin tottakai tuommoinen maalivahtitandemi olisi mitä mainioin siihen, mutta onko JR:llä ja Penguinsilla oikeasti varaa riskeerata Murrayn tasoinen nuori tähtimaalivahti? Mielestäni mitä nopeammin Fleury saadaan kaupattua niin sitä parempi. Toki asia olisi täysin eri jos MAF suostuu heittämään tuon NMC:n sopimuksestaan pois niin siinä tapauksessa pitäisin Fleuryn mieluummin.

En halua nähdä sen skenaarion tapahtuvan, että Murray jatkaa vakuuttavia otteita tulevalla kaudella, mutta MAF:ää ei saada kaupattua edes pilkkahintaan ja lopulta kun laajennusdrafti koittaa niin Pens joutuu pakon edestä suojaamaan Fleuryn ja LV nappaa Murrayn.

Calgary ei ikinä tule maksamaan ensimmäisen kierroksen varausvuoroaan Fleurystä. Mielestäni JR:n tulisi laskea hintaa selvästi, 2x2 2nd round pick olisi kohtuullinen hinta. Pitää muistaa, että tämän vuoden Calgaryn kakkoskieppi on jo nro 36.

Myös Dallasiin kannattaisi JR:n soitella ja kysellä, että mitä olisivat valmiita tarjoamaan Fleurysta. Dallasin ykköskieppi on jossakin parinkympin hujakoilla(?) mikä voisi yksistään irrota. Toki takaisinpäin pitäisi varmaan ottaa Niemi pakosta, mutta kyllähän tuo kakkosmaalivahtina menisi ensi kauden Murrayn takana ja kenties LV nappaisi sen sitten Penguinsista pois kuleksimasta laajennusdraftissa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Yöllä siis draftin ensimmäinen kierros edessä. Oma toive on, että MAF saadaan kaupattua pois. Muuten näin Pens-fanina ei kauheasti tuossa yöllä jännitettävää ole ellei nyt JR jollain ihmeellä jonkun ykköskiepin jostakin hankittua saa, mutta tuskin. Myös Yakupovin hankinta kelpaisi allekirjoittaneelle, mielestäni katsomisen arvoinen kortti jos halvalla on Oilersista lähdössä niin kuin asia ilmeisesti on. Sean Dayn tippumista toiselle kierrokselle ja Pensin vuoroille tässä toivotaan.

Hyvää juhannusta ja draftia kaikille!
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Oma toive on, että MAF saadaan kaupattua pois.
Mä kyllä tavallaan toivon edelleen, että jää vielä ensi kaudeksi. Tietysti siinä tapauksessa, että suostuu luopumaan suojauksesta laajennuksessa. Jos menetetään ilmaiseksi, niin on varmaan huonoa assetmanagementiä, mutta sama se. Jos vaan haluaa pysyä vielä vuoden jengissä, on se sen 12 vuoden aikana ansainnut.

Ja nyt Calgaryyn kun huhutaan eniten Elliottia ja Bishopia, en pitäisi tätä edes mahdottomana skenaariona.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Mä kyllä tavallaan toivon edelleen, että jää vielä ensi kaudeksi. Tietysti siinä tapauksessa, että suostuu luopumaan suojauksesta laajennuksessa.
Heti kun MAF luopuu suojauksestaan niin minäkin toivon, että MAF nähdään myös ensi kaudella Penguinsissa, mutta niin kauan kuin miehellä on tuo pykälä siellä sopimuksessaan niin olen sitä mieltä, että mitä nopeammin Fleury saadaan treidattua sitä parempi.

Buffalo, Calgary ja Dallas siinä mun veikkaus minne Fleury päätyy jos mies nyt kesän aikana saadaan treidattua.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Heti kun MAF luopuu suojauksestaan niin minäkin toivon, että MAF nähdään myös ensi kaudella Penguinsissa, mutta niin kauan kuin miehellä on tuo pykälä siellä sopimuksessaan niin olen sitä mieltä, että mitä nopeammin Fleury saadaan treidattua sitä parempi.
No eihän se siitä virallisesti luopuisi kuitenkaan ennen kuin ensi kesänä, mutta voisi JRn kanssa sopia että homma hoituu.
 

miiq

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Pittsburgh Penguins
Pens odotetusti vaihtaa ensi kaudeksi tämän kauden kolmospaidat kotipaidoiksi ja vieraspaidoiksi valkoiset versiot: Pittsburgh Penguins

Eliteprospectsin ensi kauden rosterissa "A" merkitty Letangille Kunitzin sijasta. Tästä en itse ainakaan ole mitään virallista uutista nähnyt.

E: linkki vie Penguinsin kotisivuille
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Jaahas,uusi ketju, uudet kujeet! Hyvin tehty @Walkin! Mestaruusjuhlat alkaa olemaan päättöksessä, joten pikkuhiljaa jo katseita tulevaan kauteen. Maalivahtitilanne on kieltämättä kimurantti, mutta kun Murraylla nosteltiin cup, niin oihan se kova statement iskeä pöytään. MAF jonnekin, mutta mitä vastineeksi? En tiedä, ihan täysin en ole vielä MAF:n treidiä omassa päässäni käsitellyt ja näyttänyt vihreää valoa sille, tiedä sitten mitä värejä JR:n päässä vilkkuu. Draft oli kärjen osalta yllättävän mielenkiintoinen, mutta pingujen osalta vielä radiohiljaisuus. Noh, katsotaan millaisia timantteja sieltä vielä hioutuu tämän vuoden pickeistä... :)

Ainiin, uudet kolmospaidat ovat mahtavat, samat millä ysärin alussa mentiin. Muistan, kuinka muuan Peter Ahola oli tässä nutussa mm93 keräilytarrassa, ja mielestäni se hienoin penguins paita so far, tuossa vielä kuva saman aikaiseen lätkäkorttiin, jossa ko paita näkyy
http://www.penguins-hockey-cards.com/players/peter_ahola_1.jpg
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ainiin, uudet kolmospaidat ovat mahtavat, samat millä ysärin alussa mentiin. Muistan, kuinka muuan Peter Ahola oli tässä nutussa mm93 keräilytarrassa, ja mielestäni se hienoin penguins paita so far, tuossa vielä kuva saman aikaiseen lätkäkorttiin, jossa ko paita näkyy
http://www.penguins-hockey-cards.com/players/peter_ahola_1.jpg
Eihän noita uusia kolmospaitoja ole tietääkseni missään vielä julkaistu?

Tässä olisi yksi vaihtoehto uudeksi kolmospaidaksi: http://img.bleacherreport.net/img/slides/photos/002/430/422/mario-lemieux_crop_north.jpg?w=630&h=420&q=75
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Eihän noita uusia kolmospaitoja ole tietääkseni missään vielä julkaistu?

Tässä olisi yksi vaihtoehto uudeksi kolmospaidaksi: http://img.bleacherreport.net/img/slides/photos/002/430/422/mario-lemieux_crop_north.jpg?w=630&h=420&q=75
Noita mä oon salaa toivonut palaavaksi. Kolmospaitana olisi varmaan aika jees, pääpaidoiksi ehkä liian räikeät monille. Jouduin ihan tarkistamaan, että koska muka Mario on tuollaisessa pelannut, mutta ilmeisesti tulokaskautensa preseasonilla olivat käytössä, kunnes vaihtui mustaan ja valkoiseen. Eli Lemieux'n eka Pens-paita, sopisi hyvin joukkoon, mutta olisi silti erottuva.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins on suorittanut kaksi toisen kierroksen varaustaan nyt. Ennakkosuunnitelmista poiketen sieltä ei tarttunutkaan haaviin vähintään yhtä puolustajaa vaan maalivahti sekä laitahyökkääjä.

#55 Filip Gustavsson (Eliteprospects.com - Filip Gustavsson)
- Ensimmäiseksi rankattu Eurooppalainen maalivahti Central Scoutingin listoilla.
- Bob McKenzien listoilla ykköseksi rankattu maalivahti.
- Verrattu Carey Priceen pelityyliltään.

#61 Kasper Björkqvist (Eliteprospects.com - Kasper Björkqvist)
- Central Scouting listoilla #22 Eurooppalaisista kenttäpelaajista.
- Bob McKenzien listoilla #79.
- A-junnuissa tällä kaudella toiseksi tehokkain pelaaja.

Varmaan jälkimmäisestä moni täällä osaa kertoa enemmän. Bluesin junnuja ja ilmeisesti ensi kaudeksi menossa NCAA:han, Providencen yliopistoon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Beau Bennett kaupattu New Jerseyhin, ja tähän suuntaan 3.kierroksen varausvuoro.

Siihen loppui sitten Penguinsin kärsivällisyys Bennettin kanssa. Olisihan tuota vielä yhden kauden katsellut, jos olisi nyt pysynyt ehjänä. Mutta näin tällä kertaa. Kaikkea hyvää vaan Bennettille jatkossa, toivottavasti pysyy kasassa.

Vaihdossa tuli vuoro #77 ja sillä Penguins varasi puolustaja Connor Hallin.

Eliteprospects.com - Connor Hall

Edit. Puolustajien kerääminen on jatkunut alemmilla kierroksilla:

#121 Ryan Jones (Eliteprospects.com - Ryan Jones)
#151 Niclas Almari (Eliteprospects.com - Niclas Almari)
#181 Joseph Masonius (Eliteprospects.com - Joseph Masonius)
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Semmoista. Bennettistä en olisi halunnut luopua, mutta kyllähän tuo Beaun tilanne ikävä kyllä siltä näyttää, että kasassa pysyminen on yksinkertaisesti mahdotonta. Kaikkea hyvää kuitenkin miehelle Devilsiin, taitoa löytyisi paljon ja onhan tuo sääli, että loukkaantumiset ovat toistaiseksi pilaamassa uran.

Fleury on sitten jatkamassa ensi kaudellekin, vähän riskillä tässä nyt mielestäni mennään ja toivottavasti se riski ei sitten realisoidu ensi kesänä laajennusdraftissa.

Kasper Björkqvist on mielenkiintoinen varaus, toivottavasti onnistuu tekemään itselleen NHL:ssä uran ja mieluiten tietysti Pens-nuttu päällä. Samoin Filip Gustavsson vaikuttaa hyvältä varaukselta!

Aika hiljainen oli kuitenkin darfti hallitsevan mestarin osalta ja tuskin tahti yhtään tästä kiihtyy kun vapaat markkinat aukeavat heinäkuun 1. päivänä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tim Erixonille vuoden mittainen kaksisuuntainen jatkosopimus minimipalkalla.

Penguins Re-Sign Defenseman Tim Erixon to a One-Year Contract - Pittsburgh Penguins - News

Viime kaudella Erixon pelasi yksisuuntaisella sopimuksella farmissa, mutta selvästi haluja on jatkaa NHL-unelman metsästystä kun otti kaksisuuntaisen sopimuksen ja vielä viime kautta pienemmällä AAV:lla (600k --> 575k). Odottamaton jatkosopimus mutta kyllähän tuo kelpaa, tarjoaa organisaatiolle vähintään hyvää NHL-kokemusta omaavaa syvyyttä puolustukseen. Ikääkin vasta 25-vuotta joten ei ole pois suljettua että pystyisi vielä lunastamaan sitä potentiaalia mitä siellä oli ja ottamaan paikan NHL:stä.

Edit. Dominik Uher on ainoa Penguinsin RFA-pelaajista jolle tehtiin qualifying offer. Uher on jo tehnyt ensi kaudeksi sopimuksen kotimaahansa, Sparta Prahaan, mutta Penguins halusi kuitenkin säilyttää oikeudet tähän. Muut RFA-pelaajat odotetusti jäävät ilman tarjouksia ja pääsevät vapaille markkinoille.

Dom Uher Receives a Qualifying Offer from the Penguins - Pittsburgh Penguins - News
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Shero vei jälleen yhden luottomiehensä Penguinsin toimistolta mukanaan New Jerseyyn. Edelliset seitsemän vuotta Penguinsin organisaatiossa 'Director of Player Personnel'-tittelillä toiminut Dan MacKinnon siirtyy samalla tittelillä Devilsin organisaatioon. Tai no saa siihen titteliinsä 'Senior'-etuliitteen mukaan uuden työpaikan myötä. MacKinnon tuli aikoinaan Sheron mukana Penguinsin organisaatioon vuonna 2006, heidän oltua sitä ennen jo edelliset kuusi kautta samaan aikaan Predatorsin organisaatiossa. Että taisi olla vain ajan kysymys milloin tämä tapahtuu.

JR:n mukaan ei ole välitöntä korvaajaa tiedossa mutta se on työn alla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös