Pittsburgh Penguins 2013–2014

  • 805 643
  • 2 479

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Vaikka Gibbons on odotuksiinsa nähden ollut hyvä, niin jää tuo omasta mielestäni kauas Dupuis'ta, jota häntäkin on jo paljon haukuttu. Gibbons ei esimerkiksi kykenen kokonsa takia tekemään tilaa tuolle kentän tutkaparille, mihin Duper sentää pystyy puukäsistään huolimatta. Jos siihen halutaan rouhijan sijaan taitoa, niin se on löydyttävä treideillä, ei AHL:stä.

Omasta takaa siihen olisi kyllä Gibbonsia parempi korvaaja olemassa, mutta valitettavasti on loukkaantuneena tällä hetkellä. Eli Beau Bennett siis. Jo esittänyt hyvää yhteispeliä Crosbyn kanssa silloin kun ovat pelanneet yhdessä. Harmittavasti myös Jayson Megna on loukkaantunut, ihan pirteää peliä esittänyt hänkin. Tosin Megnan suhteen en ole hirveän optimistinen, että tästä top-6 pelaajaksi olisi. Mutta onhan se ylittänyt jo odotukset noilla tämän kauden esityksillään. Eikä se Gibbons nyt tuossa parissa viime pelissä mitenkään heikosti ole pelannut. Toissa pelissä läpiajosta maali ja tänään syöttö Crosbyn onnekkaaseen maaliin. Parantaa kokoajan ja katsotaan nyt miten se peli lähtee vielä kulkemaan tässä kunhan pääsee Crosbyn pelityylin kanssa enemmän tutuksi.

Treidiä tuskin on tuloillaan ennen Olympiataukoa, joten Gibbons saanee niitä näytönpaikkoja tässä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Zatkoff olisi voinut nappaista Belovin laukauksen viivasta, mutta tällä kertaa ei saanut kiekkoa pysäytetyksi. Jatkoajalla ja alivoimalla Adamsilla oli varmaankin se kolme hyvää paikkaa purkaa kiekko, mutta tämä puukäsi onnistui hutiloimaan kiekosta ohi ja söhläämään tilanteet, ja tottakai 4 vs. 3 YV on semmoinen erikoistilanne, että jos et purkupaikkoja käytä niin kaveri kyllä rokottaa.

Paska pelihän tuo oli, mutta ei tässä mihinkään paniikkiin ole tarvetta ja sen semmoista. Tuosta, kun jokainen hieman parantaa ja yksinkertaistaa pelaamistaan niin eiköhän niitä voittoja tule.

Mun mielestä Malkinilta taas hyvä peli, paikkoja oli laittaa kiekkoja pussiin, mutta ei vain uponnut. Selvästi näkyvämpi kentällä, kuin esimerkiksi Crosby, jolta ei myöskään huono peli joskaan ei mikään erikoinenkaan. Aloituksia Sid hoiti nyt hyvällä prosentilla ( 58% ).

Tällä hetkellä Penguins ei vaan saa minkäänlaisia apuja bottom-6 kavereilta ja ollaan kärkiketjujen varassa. Kapea on Penguinsin materiaali se on pakko myöntää.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Chicago, St.Louis ja San Jose. Kauden päätteeksi tuo lista on todennäköisesti tyhjä.

Onhan Crosbyllä maali tekemättä myös erästä Pingviinipaitaista NHL-joukkuetta vastaan... Toivottavasti jää tekemättäkin! *Hymiö*
 

Pengu

Jäsen
10.1.2013: Penguins @ Oilers 3-4 JA

Joo, Oilersilta jatkoajalla siis 4-3 takkiin. Kaksi kertaa johdettiin, ja kaksi se kustiin, mm. kahden maalin johto. Ei voi mitään, mutta toivottavasti näitä johtoja ei enää tulla kusemaan. Toisessa erässä näytti ihan hyvältä vielä, mutta kolmannessa erässä Oilers tuli kahdesti tasoihin. Noh, toivottavasti tämä peli unohdetaan heti, ja jatketaan matkaa eteenpäin.

Ensimmäinen erä ei juurikaan tarjonnut mitään sen ihmellisempää. Maaliton erä, ja muutenkin aika tylsää peliä. Molemmilla oli jokunen paikka, mutta maalivahdit molemmissa päissä pitivät maalinsa puhtaina. Molemmille tarjottiin ylivoimaa, mutta alivoimat selvittivät. Tosin meidän erän ainoan ylivoiman aikana Letang otti jäähyn, ja se ylivoima päättyi siihen. Edmonton vei laukaukset erässä 11-9.

Toinen erä alkoi sitten paremmin. Vain kaksi minuutti oltiin toista erää pelattu, kun Geno syötti maalintakaa Nealille, ja Neal laukoi kiekon maaliin, 0-1. Oilers loi heti maalin jälkeen hyvän paikan, mutta Zatkoff kesti maalilla. Seuraava maali nähtiin kun 12 minuuttia oli erää jäljellä. Gibby tökkäsi kiekon ohi Oilersin puolustajan omalla sinisellä, polki Oilersin alueelle, jätti kiekon Sidille joka yritti syöttää Kunitzille, mutta kiekko osuikin Gagnerin luistimeen ja siitä kimmoten maaliin, 0-2. Nealillä oli tämän jälkeen erinomainen paikka iskeä heti toinen maali perään Jokisen hienosta syötöstä, mutta ei onnistunut. Erän loppupuolella Genolla ja Dubnykillä oli pientä tönimistä, joka lähti siitä kun Geno siirsi Dubnykin mailaa pidemmälle, mikä tältä oli lähtenyt aiemmassa tilanteessa. Tilanteesta tuli Oilersille ylivoima, joka meni ihan oikein. Alivoima jatkui kolmanteen erään, kun Oilers ei saanyt tehtyä maalia toisessa erässä.

Kolmanteen erään jatkunutta alivoimaa ei saatu selvitettyä. Eberle jakoi hienosti toiselle puolelle RNH:lle, joka tuli keskelle ja laukoi kiekon maaliin, 1-2. Sen jälkeen Oilers saikin otetta pelistä, ja loivat paikkoja. Tasoitusta eivät kuitenkaan vielä saaneet tehtyä, vielä... Yksi huono vaihto meinasi kostautua. Tasoitus syntyi kuitenkin kolmannen erän puolessa välissä. Engelland ei saanut Letangin syöttöä hallintaansa Oilersin sinisen kohdalla, Oilers lähti vastahyökkäykseen. Gagner jätti RNH:lle, jonka laukaus blokattiin, mutta kiekko kuitenkin tuli maalinedessä olleelle Hallille, joka sai laittaa kiekon maaliin, 2-2. Niin se johto kustiin. Mutta kaksi minuuttia tästä päästiin 4vs3 ylivoimalle. Siinä kesti kaksi sekuntia, kun kiekko oli maalissa. Sidiltä aloitusvoitto, ja Letang nappasi kiekon ja laukoi ranteella kiekon häkkiin, 2-3. Dubnyk luuli Letangin syöttävän, tai oli vain muuten aivan hukassa tuossa tilanteessa. Oilers ei kuitenkaan vieläkään antanut periksi, ja vain kaksi minuuttia oli peliä jäjellä kun tasoitus syntyi. Belov veti ranteella viivasta, ja sinnehän se helähti, 3-3. Kaiken lisäksi haluttiin kerätä verta nenästä ottamalla 24 sek ennen kolmannen erän päätöstä jäähyn, Sutter boksiin. Onneksi Oilers ei tästä vielä varsinaisella rankaissut. Viimeisessä erässä päästiin kaksi kertaa ylivoimalle, joista toisella tehtiin maali.

Jatkoajalla Oilers rankaisi melkein heti ja ratkaisi pelin, kun minuutti oli jatkoaikaa pelattu. Adamsilta aivan paska purku, ja kiekko pysyi omalla alueella, Eberle syötti toiselle puolelle maalinkulmalle RNH:lle ja tämä niittasi kiekon pussiin, 4-3. Koko pelin vedot 31-28 Oilersille.

0-1 James Neal (17) - Evgeni Malkin (34)
0-2 Sidney Crosby (25) - Brian Gibbons (4), Matt Niskanen (17)
1-2 Ryan Nugent-Hopkins (12) - Jordan Eberle (22), Justin Schultz (13)
2-2 Taylor Hall (17) - Ryan Nugent-Hopkins (22), Sam Gagner (13)
2-3 Kris Letang (8) - Sidney Crosby (42)
3-3 Anton Belov (1) - Ales Hemsky (16), Mark Arcobello (14)
4-3 Ryan Nugent-Hopkins (13) - Jordan Eberle (23), Justin Schultz (14)

***

Tänään jatkuu Calgaryssä Flamesin vieraana. Kanadan reissun viimeinen peli kyseessä, ja olisi todella hienoa päättää se voittoon. Tämän jälkeen seuraavaksi keskiviikkona Capitals kotona, jonka jälkeen neljän päivä huili.
 

Stringer B.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Letang saa kyllä parantaa peliä rutkasti, ennen kuin saa minulta puhtaat paperit. Oli tässäkin pelissä ihan ok kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta näytti ihan lapselta tuossa Backlundin maalissa. Syy tähän dissaamiseen on se, että Letang on ollut joskus niin hyvä, että ihan ok ei vaan riitä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Letang saa kyllä parantaa peliä rutkasti, ennen kuin saa minulta puhtaat paperit. Oli tässäkin pelissä ihan ok kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta näytti ihan lapselta tuossa Backlundin maalissa. Syy tähän dissaamiseen on se, että Letang on ollut joskus niin hyvä, että ihan ok ei vaan riitä.

Tämä on aikalailla aiheetonta, koska koko Penguinsin joukkue on ollut tosi huono viimeisen erän Flames-pelistä. Ja joskus Penguinskin on pelannut hyvin, joten ihan jokaista on syytä dissata.

Varmaan back-to-back -peli painaa jo jaloissa, eikä vieraspelaaminen yleisestikään kuulu Pens-rosterin vahvuuksiin. Kotona 19-3-0 ja vieraissa 13-9-2.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ihan jees oli nähdä pitkästä aikaa puolustusvoittoinen peli. Voi kyllä olla, että näin vieraskiertueen (joskin lyhyen) lopussa jalkakin painoi jo jonkin verran.

Calgaryn puolutus on kyllä sen verran lapanen, että olisi toivonut Crosbyn ja Malkinin heittävän jollain highlights-maalilla voiton aikaisemmin plakkariin. Berra kuitenkin seisoi hienosti päällään pitäen nämä tähdet aisoissa. Jännä nähdä mitä otteita Berra esittää Sotshissa, koska Sveitsin puolustus on täysin kilpailukykyinen Flamesin vastaavan kanssa.

Gibbons ei pelannut kolmannessa erässä, joten ykköseen nousi Tanner Glass. Enempää ei kai tarvitse sanoa? Okei, Glassille on ihan järkevää suoda minuutteja viimeisessä erässä kahden maalin johtoasemassa, koska mies kuitenkin on ihan kelpo rouhija. Pääsi esimerkiksi hienosti Cammalerin ihon alle.

Mutta pakkohan Sheron on hankkia kevättä varten vähintään joku rental hyökkäykseen, vaikka Bennett palaisikin rosteriin hyvin ottein. Bennett ykkösessä, Jokinen kakkosessa ja kolmonen ja nelonen täynnä AHL-jyyriä; ei kuulosta kovin leveältä SC-kandidaatilta.
 

Pengu

Jäsen
11.1.2013: Penguins @ Flames 2-1

Tiukka peli oli Flamesia vastaan, josta napsittiin kaksi pistettä ja voitto Kanadan reissun viimeisestä ottelusta. Ihan kiva tosiaan nähdä tämmöinen puolustusvoitto. Onneksi kahden maalin johtoa ei menetetty. Fleury oli maalilla hyvä, ja piti joukkuetta paikoittain pystyssä hyvillä torjunnoilla. Ei paras peli taaskaan, mutta voitto napsittiin tiukasta pelistä, hyvä niin.

Kokoonpano vs. Flames:

Kunitz - Crosby - Gibbons (loukkantui pelissä)
Jokinen - Malkin - Neal
Glass - Sutter - Pyatt
Adams - Sill - (Engelland)

Scuderi - Letang
Orpik - Bortuzzo
Niskanen - Määttä
Engelland

Fleury (Zatkoff)

Peli aloitettiin seitsemällä pakilla, mutta Gibbyn loukkaantuessa Engo siirtyi nelosen laitaan, jos oikein muistan.

Ensimmäinen erä oli aika tasaista, joskin Flames sai luotua hieman ennen hyviä paikkoja. Ensimmäinen veto maalia kohti saatiin vasta neljän minuutin jälkeen. Viiden minuutin pelin jälkeen nähtiin tappelu, jossa Engo tipahti McGrattanin ensimmäisestä lyönnistä, mutta ei onneksi loukkaantunut. Puolessa välissä erää Kuni vapautti Sidin läpiajoon, mutta Berra torjui kapteenin yrityksen, ja piti pelin 0-0 tilanteessa. Kyllä on Sidillä aika tuskaista noiden läpiajojen kanssa tällä hetkellä, ei vaan ole mennyt ja apina on selässä. Määtältä erän viimeisellä viidellä minuutilla paha turnover, mutta onneksi Fleury pysäytti Byronin yrityksen. Hieman tämän jälkeen kuitenkin kiekko oli Flamesin maalissa. Wideman syötti suoraan viivalle Bortuzzolle, joka syötti laitaan Kunitzille, Kunitz otti pari potkua eteen ja laukoi etukulmasta komeasti kiekon maaliin, 0-1. Loistava laukaus Kunilta. Tilannetta edelsi Sillin taklaus Widemaniin, mistä Colborne ei tykännyt ja alkoi haastaa Silliiä tappeluun. Sill ei kuitenkaan halunnut lähteä tappeluun, mutta Colborne ei luovuttanut vaan jatkoi haastoa, josta kuitenkin seurasi jäähy Colbornelle, ja siirretyn aikana Kuni iski kiekon maaliin. Siinä Colborne oli vähän hämmästyneen näköinen maalin jälkeen. Erässä ei ollut muita jäähyjä kuin Engon ja McGrattanin vitoset.

Toisen erän alkuun Flames pääsi ylivoimalle, kun siellä pelattiin liian monella pelaajalla. Flames ei kuitenkaan maalia tehnyt ylivoimallaan. Noin seitsemän minuuttia oli toista erää pelattu, kun Nisky sai kiekon hyökkäyspään aloitusympyrän kohdalla, peruutti viivaan kiekon kanssa, ja sieltä lähti rannelaukaus joka meni maskin läpi ja Berran längeistä maaliin, 0-2. Tilanne lähti Letangin hienosta pelaamisesta omassa päässä. Noin erän puolessa välissä päästiin ylivoimalle, jossa nähtiin Fleurylta todella hieno torjunta päällä, joskin oli myös tuuria mukana. Ja tämä tapahtui meidän ollessa ylivoimalla. Tuolla ylivoimalla ei maalia saatu aikaiseksi. Vielä minuutti ennen erän päättymistä Sid ja Kunitz pääsivät 2vs1 tilanteeseen, Sid päätti laukoa itse, mutta laukaus kilahti tolppaan, lähellä kuitenkin oli. 0-2 tilanteessa viimeiseen erään.

Kolmannen erän alkuun JMN-ketju loi heti pienen pyörityksen päätteeksi hyvän maalipaikan. Geno tarjoili maalineteen Jokiselle, mutta Berra venyi torjuntaan. Jokinen kuitenkin tuotti tilanteesta Flamesille rangaistuksen, ja näin päästiin ylivoimalle. Ylivoima päätettiin taas erittäin huonolla tavalla, nimittäin Geno noin minuutin ylivoiman pelaamisen jälkeen jäähylle kiinnipitämisestä. Ei hyvä. Flamesin jäähyn päätyttyä oli heillä jonkin aikaa ylivoimaa edessä, mutta alivoima hoiti homman tuttuun tapaan. Seitsemän minuutin jälkeen Giordano tuli jäähyaition edessä suht pää alhaalla, ja Bortuzzo tottakai herätti tämän haaveksimasta ja taklasi Giordanoa, minun mielestäni puhtaasti. Bortuzzo ulos pelistä, ja viiden minuutin alivoima edessä. Väärin, korkeintaan 2 min. Noh, onneksi Glass pääsi tuon vitosen aikana Cammallerin ihon alle, joka otti typerän jäähyn lyöden poikittaisella mailalla Glassia. Cammallerin jäähyn loputtua oli Flamesillä vielä hetki ylivoimaa, ja suorasta hyökkäyksesta syntyi kavennys. Backlund tuli vauhdilla alueelle, Letang siinä jotain kompuroi, Backlund kitti, ja laukoi kiekon ohi Fleuryn, 1-2. Kolmannesta erästä oli pelattu noin 11.29. Flames sai tästä hieman buustia, mutta onneksi eivät saaneet tasoistusta tehtyä, ja Fleuryltä muutama hyvä torjunta. Näihin lukemiin peli päättyi, ja kaksi pistettä mukaan kotimatkalle, ja Kanadan reissu kokonaisuutena 5/6 pojoa.

0-1 Chris Kunitz (24) - Robert Bortuzzo (4)
0-2 Matt Niskanen (6) - Tanner Glass (5)
1-2 Mikael Backlund (6) - TJ Brodie (10), Jiri Hudler (24) YV

Kanadan reissu on siis nyt ohi, ja kotiin lähti 5 pistettä. Jaloissakin alkoi varmasti joukkueella jo painaa, joten pieni huili tulee tässä tarpeen. Seuraava peli onkin kotona keskiviikkonna, ja vieraileman tulee Capitals!
 
Viimeksi muokattu:

Pengu

Jäsen
Penguins Recall Forward Nick Drazenovic

Lisää farmipelaajia. Drazenovic ollaan kutsuttu farmista ylös, paikkaamaan varmaankin Gibbonsia joka loukkaantui Flamesia vastaan, ja on statuksella week-to-week. Drazenovicilla on tällä kaudella tehnyt WBS:n riveissä 20 pistettä (7+13) 26:ssa pelissä.

Linkki Penguinsin sivuille.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
James Neal is day-to-day with an upper-body injury. He hasn't been ruled out of Wed game against Washington #Pens

Neal's current upper-body injury is NOT the same as the upper-body injury he had at the beginning of season, per Bylsma #Pens

Jahas, twitterissä ~11 tuntia sitten raapusteltu sellaista. Tiedä sitten mitä mieltä näistä olisi, mutta tuntuu, että kaikki pikkuvammatkin saisivat jo riittää. Tuntuu kyllä kummalta miten paljon Penguins-pelaajia on telakalla aina milloin mistäkin. Todella huonoa tuuria näiden kanssa. Vammatkin tuntuu olevan sellaisia, ettei kyse ole mistään liian nopeasta peleihin palaamisesta tai mistään vaan yksinkertaisesti vaan huonosta tuurista. Toivottavasti näistä kärsitään nyt talven aikana suurimmat pois ja keväällä sitten päästään pelaamaan parhaalla mahdollisella porukalla. Ainakin on jännitettävää joka pelin ja harjoitusten jälkeen, että kenen statusta joudutaan twitteriin päivittelemään.

Drazenovic pelaili harjoituksissa Glassin ja Adamsin kanssa, joten lienee vain täytettä. Ei yritetä edes antaa mitään kiekollista roolia. En tiedä kaverista mitään, mutta pitääkö hänen pelata "suojattuja minuutteja" vai pärjääkö tämä puolustavassa roolissa? Ketjukaverit kun sattuu olemaan Penguinsin ykkösmiehiä tuossa rouhinnassa. Kyllä tulee taas Sidille vastuuta kun pitää pelata av- ja yv-tilanteet sekä oman pään ja hyökkäyspään aloitukset. Varmaan voi luvata helposti yli 25min peliaikaa Washingtonia vastaan, tosin onhan tässä lepoakin ollut ja tulossa vähän lisääkin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Gibbons IR-listalle ja PLx3 nostettu ylös.

Penguins Recall Forward Pierre-Luc Letourneau-Leblond - Pittsburgh Penguins - News

IR-lista: Martin, Dupuis, Bennett, Megna, Vokoun, Gibbons, Vitale, Conner, Ebbett

Siellä on joko IR-listalla tai ylhäällä vielä toistaiseksi pelikuntoisena 7 hyökkääjää farmista. Organisaation syvyyttä testataan kunnolla. Hyvin se WBS:kin on oman divisioonansa kakkosena vielä, vaikka joukkuetta on tällä kaudella kaikkien näiden loukkaantumisten ja ylösnostojen seurauksena verotettu kunnolla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyviä uutisia koskien James Nealia eli mies osallistui ainakin normaalisti tänään aamujäille ja oli myös ihan ylivoima kuvioissa mukana joten eiköhän mies illalla pue kamat Capitalsia vastaan normaalisti päälle.

Kunitz-Crosby-Sutter
Jokinen-Malkin-Neal
Glass-Drazenovic-Adams
Leblond/Pyatt-Sill-Engelland

Orpik-Bortuzzo
Scuderi-Letang
Maatta-Niskanen-Despres

Tuollaisilla koostumuksilla mentiin aamujäät. Onhan toi bottom-six osio kyllä huvittava ei voi muuta sanoa. Ja missä Sutter? Kumminkin oli toiseen ylivoimaan merkitty mukaan. No, yöllä sen sit näkee.

Let's Go Pens!

E: Sokeus iski Sutterhan on siellä Sidin laidassa!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
E: Sokeus iski Sutterhan on siellä Sidin laidassa!

Tätähän ehdotin täällä joku kuukausi takaperin, ja hienoa nähdä että sitä kokeillaan nyt. Toki tilanne lähes pakottanut tuohon ratkaisuun, mutta hyvä että Bylsma nyt laittaa parhaan tarjolla olevan ratkaisun Crosbyn laidalle noihin jämäpelaajien jämäpelaajien sijasta. Toivottavasti Sutterin peli kulkisi nyt tuossa ykkösen laidalla.
 

Pengu

Jäsen
Flower aloittaa maalilla. Hienoa nähdä, että Sutter testataan kapteenin vierellä, ja innolla odotan tämän näkemistä. Liäski vahva tunne, että Sutter tekee maalin tänään! Saa ottaa talteen. Toivotaan, myös että Nealer pelaisi tänään. Kokoonpano on game-time decision.

Toivottavasti tänään nähdään semmoinen Penguins, että Capitals ei pelin jälkeen enää löydä takaisin kotiin. LGP!
 

Pengu

Jäsen
Neal ei ollut alkulämmittelyissä, eikä pelaa tänään. Harmi juttu.

Näillä lähdetään:

Kunitz-Crosby-Sutter
Jokinen-Malkin-Pyatt
Glass-Drazenovic-Adams
Leblond-Sill-Engelland

Orpik-Bortuzzo
Scuderi-Letang
Maatta-Niskanen

Fleury maalilla.

Kohta mennään, LET'S GO PENS!
 

Stringer B.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sutter tekee kolme, 7-0 Pensille. Ei ole vähään aikaan ollut Pensin peli NBC:n lähettämänä, mutta menköön. Pelit Ovechkinia vastaan ovat kyllä erityisen mieluisia. LGP!

E: ei jaksaisi edes valittaa enää tuosta Letangista, mutta oikeasti... vois painua muualle.
 
Viimeksi muokattu:

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Määttä tuntuu olevan kiekollisena parempi kuin puolustamassa. Heti ensimmäisistä peleistä alkaen oli kiekolla hyvin itsevarma. Tänäänkin passeli alustus Pyattin maaliin. Omissa Oulia taas viedään joskus enemmän joskus vähemmän. Ollihan tykkää poiketa välillä kesken pelin pikkasella sumpilla hakiessaan noita poke checkkejä kuin Fleury konsanaan. Kai se oppirahoihin menee kunhan ei ala sumppi liikoja pihistä.

Malkin vetelee taas lentokelissä, pyörittelee ihan miten sattuu. Välillä näyttää pelaavan sarjaporrasta liian alhaalla, mutta consistency ja efficiency on ne jutut, kysykää vaikka Crosbyltä, joka tosin ei osaa enää tehdä maaleja.

Puolustuspeli ei kuitenkaan vakuuttanut otteluruuhkassa olevaa Capsiä vastaan. Kotisaldo ja yleinen kotipöhinä on toki hieno, mutta turha vastustajalle on antaa paikkoja, jos voi olla antamattakin.
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Määttä oli kyllä varsin huikea tänään kun pitkästä aikaa näki pensselien peliä hieman.

Suomalaiset oli muutenkin mielenkiintoisen isossa roolissa kun noustiin tasoihin ja siitä vielä voittoon.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Omissa Oulia taas viedään joskus enemmän joskus vähemmän.
Tämä oli se asia, jonka takia itse yllätyin Määtän hyvistä otteista campillä ja alkukaudella. Ennakko-odotukseni tosin perustui hurjaan yhden ottelun otokseen, mutta siinä näkemässäni matsissa 15-vuotias Connor McDavid vei Ollia läpi ottelun miten halusi, enkä todellakaan voinut kuvitella, että sama Määttä voisi mitenkään kilpailla miehiä vastaan vain reilua puolta vuotta myöhemmin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olipas todella viihdyttävä ja tasainen matsi. Niin vaan Capitals kaadettiin, vaikka ukkoja on riveistä poissa taas aika mukavasti. Seuraennätyskin rikottiin siinä samalla, kun 13:s kotivoitto tuli putkeen. Malkin todellakin hyvässä vireessä nyt ja vie porukkaa kahville joka vaihdossa ja pyöritteli välillä koko Capitallsin viisikkoa ihan miten lystää. Ja mikä peli myös Olli Määtältä! Huikea nuori mies, tulipas maukkaaseen paikkaan maali ja todella hieno esityö Pyattin maaliin myös.

Nyt kun noita miehiä on sairastuvalla niin tiivis viisikkopelaaminen on se millä Penguins pärjää. Selvästi parempaa viisikkopelaamista kotijoukkueelta vierasjoukkueeseen verrattuna.

Sutter ei oikeen laidassa toiminut, toki vaikee hyppää laitaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pengu

Jäsen
15.1.2014: Capitals @ Penguins 3-4

Erinomainen voitto Capitalsista 4-3 lukemin! Oli kyllä erittäin hyvä ottelu viihdearvoltaan, ehkä yksi kauden parhaista! Oltiin hieman alakynnessä, mutta silti sieltä voitto vaan kaivettiin ja voittoputki kotona on 13. pelin mittainen!

Kunitz - Crosby - Sutter
Jokinen - Malkin - Pyatt
Glass - Drazenovic - Adams
Lebland - Sill - Engelland

Scuderi - Letang
Orpik - Bortuzzo
Niskanen - Määttä

Fleury (Zatkoff)

Ensimmäinen erä ja peli alkoi pienoisella Capitalsin hallinnalla. Tosin heti ensimmäisellä minuutilla Sid ja Kuni pääsivät 2vs1 tilanteeseen, Sid teki oman ratkaisun, ja eikä Kunitz saanut ripariin osumaa, ei siis maalia. Capitalsilla oli myös muutama hyvä paikka, mm. kun Orpik syötti huolimattomasti huonon syötön oman maalintaakse, josta Grabovski nappasi kiekon ja syötti Ovechkinille maalineteen, mutta Fleury torjui tämän. Erän alkupuoliskolla varsinkin oli Capitalsilla enemmän paikkoja. Hieman jälkeen erän puolivälin Kunille oli muutamia hyvia paikkoja, mm. Sidin syöttämä läpiajo, mutta ei saanut laitettua kiekkoa rystyltä sisään. Erää oli noin seitsemän minuuttia jäljellä, kun päästiin ensimmäisen kerran pelissä ylivoimalle. Se ei päättynyt hirveän hienosti. Letangilta huono syöttö, jota Geno eikä Sid saanut kiinni, Capitals käänsi ja 2vs1 tilanne mutta Laich ei syöttänyt eikä Letangin heittäytyminen estänyt vaan jatkoi ja laittoi kiekon maalinedestä reppuun alivoimalla, 0-1. Tuolla ylivoimalla ei maalia tehty, vaikka lopussa oli ihan hyvää yritystä. Capitals pääsi myös vielä erän lopulla ylivoimalle, ja siellä tolppaa kilauteltiin, mutta sen lähemmäksi eivät tuolla ylivoimalla pääseet. Capitalsin 1-0 johdossa toiseen erään.

Toisen erän alku ei ihmeempiä tarjonnut. Capitals hallitsi pienoisesti tuotakin, mutta olihan meillä muutama hyvä paikka. Puolessa välissä erää saatiin kuitenkin peli tasoitettua. Kunitz syötti ennen siniviivaa Glassille, joka jatkoi pian keskelle kapteenille, tämä jätti taakseen hyökkäykseen mukaan tulleelle Letangille, joka vielä yritti syöttää Kunitzille mutta kiekko osuikin Bäckströmin mailaan ja kimposi siitä maaliin, 1-1. Syötöt Sidille ja Glassille. Capitals jatkoi kuitenkin painostusta tasoituksen jälkeen, ja 5.29 oli erää jäljellä, kun Capitals syötteli komeasti puolustuksen kujalle, ja maalinedestä Chimera sai ihan vapaasti laittaa kiekon tyhjään, 1-2. Tic-tac-toe. Orlovilta ja Johanssonilta hienot syötöt tuossa maalissa. Kuitenkin vajaa kaksi minuuttia tästä maalista Pyatt iski pelin tasoihin ja ensimmäisen maalinsa tällä kaudella. Alueelle tultiin hienosti, ja Jokinen syötti viivaan Määtälle, joka sai Wilsonin heittäytymään valelämärillä, ohitti Wilsonin ja lopuksi syötti keskelle Pyattille joka latasi kiekon suoraan syötöstä reppuun, 2-2. Erinomainen esityö Ollilta. Erittäin tärkeä maali erän loppupuolelle! Näistä lukemista viimeiseen erään.

Kolmas erä alkoi heti ylivoimalla, kun vain 32 sekunnin jälkeen Green lähti boksiin. Joutui kampittamaan Genon, kun tämä vei tätä kuin pässiä narussa. Kyllä näytti Green siinä tilanteessa hölmöltä. Geno ja Erskine seitsemän minuutin jälkeen lähtivät molemmat jäähylle, ja tämän aikana Capitals meni taas johtoon. Orpik löi Ovechkinilta mailan pois käsistä, josta olisi ansainnut jäähyn, mutta Ovechkin nappasi mailansa takaisin jäästä, ja sai melkein heti syötön maalinkulmalta Johanssonilta ja Ovechkin tutusti täräytti tästä kiekon häkkiin, 2-3. Orpik jätti Ovechkinin vartioimatta, ja se kostautui. Ylivoimaakin tarjottiin, mutta sekin päättyi nopeasti Genon ottaessa estämisjäähyn, erittäin typerän sellaisen. Mutta 4vs4 pelattaessa syntyi tasoitus, Sutterilta hyvä harhautus, sen jälkeen syöttö rystyltä maalille Jokiselle, joka sipaisi kiekon maaliin Capitalsin puolustajan avustuksella, 3-3. Lopullinen niitti syntyi, kun peliä oli jäljellä kaksi minuuttia. Geno syötti viivaan Määtälle, joka hämäsi taas vetävänsä, liikkui hieman enemmän laitaan ottaen pari potkua eteen ja lähetti hyvän rannelaukauksen, joka meni maaliin ohi voimattoman Neuvirthin, 4-3!. Loistava maski myös Pyattilta! Capitals yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta eivät onnistuneet tekemään tasoitusta ja pisteet jää kotiin!

0-1 Brooks Laich (5) - Karl Alzner (10) AV
1-1 Kris Letang (9) - Sidney Crosby (43), Tanner Glass (6)
1-2 Jason Chimera (9) - Marcus Johansson (24), Dmitri Orlov (3)
2-2 Taylor Pyatt (1) - Olli Maatta (12), Jussi Jokinen (21)
2-3 Alex Ovechkin (34) - Marcus Johansson (25), Mike Green (20)
3-3 Jussi Jokinen (13) - Brandon Sutter (9), Matt Niskanen (18)
4-3 Olli Maatta (4) - Evgeni Malkin (35), Matt Niskanen (19)

Tähdistö:

* Olli Määttä
** Jussi Jokinen
*** Alex Ovechkin

Plussat ja miinukset:

+ Määttä - olihan Määttä omassa päässä paikoittain hukassa, mutta pelasi silti erinomaisen pelin. Kyllä se oman pään peli siitä kehittyy.
+ Pyatt - pakko kehua, voi varmaan sanoa, että pelasi kauden parhaan pelinsä ja hienoa, että sai nyt maalihanat auki. Hyvä peli.
+ Geno/Jussi - tuttua Genoa nähtiin taas, pyöritteli Capitalsin pelaajia. Jussilta myös hyvä peli.
+ Fleury - minusta pelasi hyvän pelin, piti kuitenkin meitä pystyssä. Ilman MAFia taululla olisi voinut olla eri lukemat.
+ Niskanen - Nisky ansaitsee kehut Määtän ohella, varmaa pelaamista Niskyltä.

- Letang

Bylsmalle annettiin seisaltaan taputukset pelin yhdellä katkolla, nyt Penguinsin historiassa eniten voitettuja pelejä valmentajana! Alla hieno video tehty tähän liittyen, videolla esiintyy Eddie Johnston, jonka varmaan kaikki tietää. Linkki Penguinsin sivuille.

http://video.penguins.nhl.com/videocenter/console?catid=912&id=539032&lang=en&navid=DL|PIT|home

***

Nyt onkin neljän päivän tauko, ja matka jatkuu maanantaina kotona Panthersia vastaan. Nyt vaan levosta kaikki irti, ja täydella höyryllä seuraaviin peleihin!

Despres, Letourneau-Leblond ja Drazenovic lähetettiin farmiin tänään. Syynä uskoisin olevan se, että Martin, Neal ja Megna ovat valmiita pelaamaan jo seuraavassa pelissä. Tämän neljän päivän tauon aikana WBS pelaa yhteensä kolme peliä: perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.
 

-Metro50-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Huh. Hehkutetaan nyt kun on aihetta. Alkaa vähitellen näyttämään todennäköiseltä että Määtästä ei ainoastaan tule Suomen parhaita puolustajia, vaan myös tähtipuolustaja maailman parhaimpaan kiekkoliigaan. Vaikka kehitetettävää on ja omassa päässä mies on ajoittain pienessä viennissä, niin onhan toi käsittämättömän kypsä kundi niinkun on jo moneen kertaan ehditty päivitellä. Vaikka Määttä pelaakin yhdessä maailman suurimpien supertähtien kanssa, niin miehen pelaaminen ei oo mitään tyyppiä "play along". Määttä aiheuttaa ratkaisuillaan samanlaisia "oho" elämyksiä kuten Malkin tai Crosbykin. Eilen kaveri petas hämykudillaan avomestan, josta Pyatt nakutti ensimmäisen maalinsa Pensissä. Toinen hämykuti riittikin sit jo voittomaalin. Kaverilla on homma hanskassa. Terveitä pelipäiviä Ollille!
 

Omaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Hurricanes on siis huhujen mukaan myymässä Tuomo Ruutua pois. Millaisena näkisitte mahdollisuuden hankkia Tuomo Dupuisin tilalle vai onko jo huono pelkkänä ajatuksena?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hurricanes on siis huhujen mukaan myymässä Tuomo Ruutua pois. Millaisena näkisitte mahdollisuuden hankkia Tuomo Dupuisin tilalle vai onko jo huono pelkkänä ajatuksena?

Ruudun etu olisi se, että hänet saisi halvalla ja voisi täten olla oiva "reclamation"-project. Uskoisin, että luistelukin olisi ihan riittävä Crosbyn viereen, vaikka se kyllä jättäisi kysymysmerkkejä. Kahden suunnan pelaajana. joka ei ole täysin onneton hyökkäyspäässäkin, sikäli sopisi Crosbyn kanssa.

Toisaalta Ruudulla on todella kallis ja kohtalaisen pitkä sopimus. Jos Ruutu osoittautuisi pannukakuksi, olisi hänestä todella vaikea päästä eroon ja tuo melkein 5 miljoonan caphit hankaloittaa muun joukkueen rakentamista todella paljon.

En aivan mahdottomana näkisi tuota siirtoa, eritoten, jos Carolina olisi valmis Jokisen tapaan pitämään osan Ruudun palkasta. Kyllähän Sherolla taitaa ne vaihtoehdot olla aika vähissä, ja tuo olisi sitten sellainen last resort.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös