Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins (2.) – Columbus Blue Jackets (3.), Metropolitan 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana DELPHiON, 12.04.2017 klo 19.59.

 1. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Fleury, 49 torjuntaa, 2 päästettyä maalia.
  Bob, 27 torjuntaa, 5 päästettyä maalia.

  Siinä katetta 7,425,000$:in vuosipalkalle. Tragikoomista jos Bob vielä pokkaa Vezinan.

  Pens saa antaa ison kiitoksen meidän tähtikassarille että pääsivät sarjasta noinkin helpolla.

  Onnea voittajille ja menestystä jatkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 08.39
 2. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Sori OT, mutta eiköhän Bobi sen pokkaa. Heittämällä omasta mielestäni runkosarjan paras maalivahti.

  Ja Vezina kun on runkosarjan perusteella jaettava palkinto, niin vaikka ei olisi torjunut vetoakaan pudotuspeleissä, ei sillä olisi mitään merkitystä.
   
 3. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Nuo Vezinat ja Jack Adamsit saisi kyllä jakaa jonkun 3-4 vuoden otannan perusteella, niin tulisi aika paljon vähemmän huumorivalintoja.
   
 4. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Pelin alussa näytti pahalta, että Penguins lähtenyt väljällä asenteella peliin ja paskoi housuunsa heti kärkeen. Noh, näin ei ollut ja lopulta aikas rutiinimainen voitto Jakuista. Ei ollut Tortsin jengistä Penguinsin pysäyttäjäksi vähää alusta ja sitten odottelemaan miten muut sarjat päättyvät. Hienoa!
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Columbuksen osalta nostaisin yhdeksi pettymykseksi sarjassa myös Alexander Wennbergin. Hän on Columbuksen kiekollisin sentteri mutta oli koko sarjan mielestäni erittäin näkymätön. Hyvin, hyvin vaisu suoritus häneltä sarjaan. Taisi olla sarjan neljäs ottelu kun Pierre Mcguire totesi että voi nähdä Wennbergin joskus vielä piste-per-peli tason pelaajana mutta siihen on kyllä nähdyn perusteella pitkä matka. Runkosarjassakin pisteet keskittyivät pitkälti ylivoimalle, joten tasakentällisin menon pitäisi parantua jotta voisi tuolle tasolle joskus nousta. Lisäksi Wennberg ei paljoa lauo ja siten tee maaleja, eikä Saad ole Ovechkin jonka rinnalla syöttöjen avulla voisi yksistään nousta piste-per-peli tasolle, joten siinäkin on parantamisen varaa. Kyseessä toki ensimmäiset playoffit vasta ja takana kuitenkin kokonaisuudessaan hieno runkosarja (vaikka meno jo ennen playoffeja hiljeni merkittävästi loppukaudesta), joten vielä siellä on aikaa tehdä playoffeissakin tulosta. Tässä sarjassa kuitenkin oli hyvin vaisu ja rinnalla sitten myös Brandon Saadin suoritustaso jätti varmasti Blue Jacketsin puolesta paljon toivomisen varaa.

  Blue Jacketsin parhaat olivat Seth Jones ja Zach Werenski. Molempien kiekolliset kyvyt olivat läpi sarjan hyvin esillä ja vastaavaan ei Penguins-puolustuksesta kyennyt edes Schultz. Werenskin loukkaantuminen oli lopulta suuri menetys Blue Jacketsin puolustukselle, joka oli jo ennestään Murrayn poissaolon vuoksi hyvin ohut. Penguins pääsi paremmin peluuttamaan kaikkia kuutta puolustajaa kun Blue Jacketsilla kuormitus keskittyi neljään kärkikaveriin. Mutta onhan siinä tulevaisuuden varalle sitten erinomaiset pelaajat Jonesissa ja Werenskissa joiden varaa on hyvä nojata.

  Boone Jenner oli Blue Jacketsin hyökkääjistä näkyvin läpi sarjan kovilla taklauksillaan ja muutenkin oli hyökkäyspäässä vaarallinen. Runkosarja meni hänen osaltaan vaisusti ja olen nähnyt Blue Jackets-kannattajien paljon spekuloivan sillä että onko Jenner vai Anderson se seitsemännen suojauspaikan laajennuksessa vievä pelaaja. No olihan Anderson myös hyvä mutta kyllähän tuon Jennerin suojaaminen pitäisi olla itsestäänselvyys. Tuollainen pelaaja kelpaisi hyvin myös Penguinsiin, kuten jokaiseen muuhunkin NHL-joukkueeseen.

  Scott Hartnellin päivät hyvänä NHL-pelaajana lienevät takanapäin nähdyn perusteella. Jalkanopeus ei vaan enää riitä millään. Eikä pelaamaan päästessään pystynyt edes hämmentämään kaukalossa vanhaan tuttuun tapaansa. Crosbyn kanssa sai aikaan yhden pienen torikokouksen mutta muutoin ei paljoa siellä näkynyt. Yhden pelin istui viltissä ja muutoinkin pelasi pienillä minuuteilla ihan ansaitusti. Columbuksella olisi tuolle paikalle vaikka kuinka paljon nuorisoa (Milano, Dubois jne.) joten jos Kekäläinen kesällä pääsisi Hartnellista eroon niin siinä olisi jo itsessään vahvistusta kokoonpanoon.
   
 6. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Eipä Columbus kauheasti voi jossitella sillä, että joutui jo ensimmäisellä kierroksella pelaamaan Pittsburghia vastaan. Ensinnäkin nähdynlaisella maalivahtipelillä on lähes mahdoton menestyä pudotuspeleissä. Erot palkkakattoaikana pudostuspelijoukkueiden välillä ovat lähtökohtaisesti niin pieniä, etteivät SV% .882 ja GAA 3.88 yksinkertaisesti riitä. Se ainakin on selvää, ettei Columbuksen rosteri riitä kuromaan umpeen tuollaista tasoitus maalivahtipelissä.

  Itse olisin kyllä huolestunut siitä, että Columbus saattaa hyvinkin olla joukkue, joka pelaa runkosarjassa fyysistä ja intensiivistä kiekkoa mutta jolla ei ole ylimääräistä vaihdetta pudotuspeleihin, kun muut nostavat pelaamisensa tasoa. Nyt pikemminkin kävi niin, että Columbuksen taso vain laski sen pitkän voittoputken jälkeen. Jostain pitäisi kaivaa vielä ne todelliset kärkipelaajat hyökkäykseen. Kyllähän tässä sarjassa nähtiin taas todellisen ykkössenttetin tärkeys.

  Kolmanneksi olisin myös huolestunut Tortsista. Vaativa ja pelaajille kuluttava valmentaja. Kuinka pitkään joukkue vastaa Tortorellan metodeihin ja missä vaiheessa, seinä tulee vastaan? En todellakaan pidä itsestään selvyytenä, että homma toimii edes runkosarjassa ensi kaudella samalla tavalla.
   
 7. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Kuten edellä jo todettu, Bobiin kaatui, ettei CBJ pystynyt haastamaan kunnolla. Lopuilla kierroksilla on hyvin vaikea nähdä tuollaisia yksilöromahduksia jo jatkoon päässeiltä joukkueilta.

  Kun Letang on varmuudella poissa koko loppukevään, vaaditaan Fleurylta todella varmoja otteita, jotta tässä päätyyn asti mentäisiin. Valitettavasti tähänki sarjaan mahtui jo yksi heikko ottelu, ja 80% peleissä huippuotteet eivät tule jatkossa riittämään.

  Nyt vaan Torontolle peukkuja, jotta saataisiin kunnon maalirallisarja toiselle kiepille.