Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins (2.) – Columbus Blue Jackets (3.), Metropolitan 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana DELPHiON, 12.04.2017 klo 19.59.

 1. ippe94 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, NHL
  Jonkun Columbuksen asioista tweettaavan jannun mukaan Zach Werenski on Columbuksen osalta loppusarjan sivussa. Werenskin onneksi sarja kestää enää yhden ottelun niin ei suotta missaa montaa peliä, heh-heh hee.

  Aaron Portzline‏@Aportzline 17m17 minutes ago
  #cbj D Zach Werenski is out for remainder of series because of facial fractures

  Kaksi ensimmäistä linkkiä ovat jannun twitteriin. #cbj linkkiä painamalla löytyy twitteristä asiasta kiinnostuneille keskustelua #cbj tunnisteella varustettuna. Ei sitten tule kenellekään yllätyksenä...
   
 2. P3ksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens
 3. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Voisi kyllä muuttaa tuota sääntöä että peli vihelletään poikki, kun pelaaja makaa jäässä. Tuotahan siis ei tarvitse viheltää, vaan tuomari voi soveltaa tilannetta mielensä mukaan, miltä tilanne vaikuttaa. Voitto maistuu, mutta voisi veetuttaa jos playoffit kaatuvat tuollaiseen tilanteeseen, noin esimerkkinä. Toki tämä voisi myös osittain johtaa sitten filmauksiinkin, joten sinänsä tulkinnan varainen asia.

  Tuli katsottua peli aamusta ennen asioiden hoitamista. Hyvin tuli Jakut alussa päälle ja käveli yli, mutta sitten vaan Penguinsin taso ja tekemisen laatu voitti ja peli tasoihin ja lopulta onneksi voitto jatkoilla. Nyt sarja katki seuraavassa jo kiitos.
   
 4. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Werenski näytti hieman cojonesia ilmestymällä täyspleksissä penkille kolmanteen erään, joka puolestaan viittaa myös siihen, että ei tuolla rapakon takana pleijareissa turhista itketä. Sääntö sinällään on selkeä ja siten erinomaisen hyvä; ei ainakaan jää tulkinnanvaraa muilta osin kuin "riittävän vakava loukkaantuminen" jonka tuomari voi pelitilanteessa suht helposti vilkaisemalla arvioida tyyliin tuleeko verta kuin härän kurkusta tai makaako ukko kokonaan liikkumattomana.

  Werenski on hieno mies. Paranemisia.
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Jeps ei säännössä vikaa ole, nyt sitä vaan ei jostain syystä tajuttu soveltaa vaikka aihetta olisi ollutkin.
   
 6. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Edellä mainitun filmaamisen pelko varmaan hieman rajoittaa tuota tulkintaa. Sääntö on sinällään selkeä, kun puolustava joukkue saa kiekon haltuunsa niin peli vihelletään poikki. Sinällään voidaan keskustella Werenskin tilanteessa siitä, että isku tuli päähän mutta ei tuo äkkiä näyttänyt niin kovalta kun sen ensimmäisen kerran näki. Seuraukset olivat aika isot ja ilmeisesti kiekko tuli huonossa kulmassa. Rannelaukaus kuitenkin kyseessä ja otti vielä kimmokkeen.

  Enemmänhän tuossa oli Columbuksen kohdalla huonoa tuuria, kun puolustaja jäi tuonne ja Penguins pääsi pyörittämään. Columbus haki vielä kuviota, eikä ehtinyt ajoissa reagoimaan. Nuo tilanteet eivät säännöistä riippumatta tule menemään koskaan aina täysin oikein. Jos sääntö viedään siihen että jokainen tuollainen tilanne vihelletään, niin jossain kohti hyökkäävältä joukkueelta viedään maalipaikka jonkun pienen venähdyksen takia.
   
 7. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Njoo toisaalta tuli niin läheltä plus jäi makaamaan maahan aika kauaksi aikaa. Mahdollista, että tullut silmään osuma mailasta / kiekosta jos ei nyt sitä verta ole huomannut.
   
 8. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Nämä kaikki ovat riippuvaisia erotuomareiden tulkinnasta siinä hetkessä kun tuo osuma tapahtuu. Todennäköisesti ainakin toinen tuomari näki tilanteen, koska kiekko oli tilanteessa mukana. Toisaalta tuomari saattoi olla katveessa ja oli sen varassa että toinen tuomari näki tilanteen paremmin. Tämäkin tuomari on voinut olla katveessa ja luottaa kiekkoa seuraavan tuomarin ratkaisuun. Linjurit eivät keskeyttäneet peliä, johon heillä käsittääkseni on oikeus jos kentällä sattuu loukkaantuminen (en mene tästä 100% takuuseen). Tuossa tilanteessa neljän tuomarin on mahdoton aukottomasti kommunikoida ja kukaan heistä ei yksin reagoinut tilanteeseen. Ratkaisut tehdään niin nopeasti, että nuo ovat inhimillisiä tulkintoja ja ratkaisujen kanssa voi spekuloida.

  Videolta kun tuota katsoo voi todeta, että tuon olisi voinut katkaista mutta ilman niitä tuota tilannetta on todella vaikea tulkita. Erotuomari joutuu tekemään ratkaisun sekunneissa, eikä voi oikein ennakoida suuntaan tai toiseen. Onneksi nämä tilanteet ovat verrattain harvinaisia, että sattuu noin epäonnisesti että tilanne johtaa maaliin.
   
 9. juhna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins & Jokerit
  Lainaus:
  Normaalisti tuomari puhaltaa pilliin vasta kun loukkaantuneen pelaajan joukkue saa kiekon haltuun, tai huomaa tilanteen olevan sen verran paha että pakko viheltää, ja kun Werenski hetken kuluttua nousi omin voimin ylös niin tuomari totesi ettei tarvitse puhaltaa pilliin. Ihan oikein tuomari toimi tilanteessa.
   
 10. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
 11. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Penguinsilla ei liene kokoonpanomuutoksia kun Bonino ollut aamujäällä leukapleksin kanssa saatuaan kiekon naamaansa. Luonnollisesti uutinen on penguins-vinkkelistä katsottuna aika hyvä.
   
 12. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Ainoa toive yölle: Penguinsilla ei ole liiallista hyvänolon tunnetta vatsassa ja pelisarja katkeaa tähän.

  Edit: Aivan. Hyvä lisäys alla.

  Uskon siltikin että Jakut vie yhden pelin kotonaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017 klo 19.12
 13. Jotain muuta Jäsen

  Ja lisäisin edelliseen: Ei enää lisää loukkaantumisia!
   
 14. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Hartnellilla upper body injury ja Sedlak tilalle.

  Werenskin kausi tosiaan paketissa ja Harrington healthy scratch. Tilalle Nutivaara ja Quincey.

  Oisko puolustuksen parit:
  Carlsson-Jones
  JJ-Savard
  Nutivaara-Quincey

  Jos muutokset vaikka rauhoittaisi Bobia, joka tapauksessa Bobista on kiinni jatkuuko kausi vai päättyykö tähän. Kohtahan se nähdään.

  Pistetään tykki laulamaan.
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Ei mennyt sarja poikki suoraan neljässä kun Columbus otti neljännestä ottelusta 5-4 voiton.

  Blue Jackets oli ottelussa parempi ja ansaitsi voittonsa. Näin ottelun jälkeen on hyvä todeta että sen näki heti ottelun alusta että Penguins ei ollut tänään terävimmillään, sillä tuo ensimmäisen minuutin ylivoima jo oli niin luokatonta. Siinä olisi ollut erinomainen paikka hiljentää kotiyleisö heti alkuunsa ja lyödä alkutahdit ottelulle mutta ei kelvannut. Columbuksen tahdissa mentiin sen jälkeen ensimmäinen erä. Columbus kyllä Quinceyn tyhmän jäähyn seurauksena tarjosi toisessa erässä 3-0 johtoasemassa Penguinsille aseet nousuun, ja siinä 3-2 kavennuksen jälkeen toisen erän lopussa olikin armotonta myllytystä ja siinä oli paikkoja tasoittaa ottelu mutta ei tullut. Se olikin parasta ottelun aikana nähtyä Penguinsia. Sitten kolmannen erän alkuun heti Blue Jacketsille maali, ja Penguinsin neloskentän tekemän tärkeän kavennuksen jälkeen heti uudestaan Blue Jackets kahden maalin johtoon, joten ei sitä kunnon kirivaihdetta tullut päälle kolmannessa erässä. Tuo viides maali kyllä menee Fleuryn piikkiin ja se söi joukkueelta todellisen loppukirin. Lopussa kyllä yksi vielä mutta ei riittänyt.

  Fleury ei ollut missään määrin riittävän hyvä näissä kahdessa vierasottelussa, ja seuraavassa pelissä on pakko nähdä paljon parempi Fleury. Liikaa ripareita antoi eteen ja sitten tuo viidennen maalin pomputtelu. Ei näin. Puolustuksen pitää myös terävöityä sillä oli ihan liian lepsua pelaamista omissa tänään ja etenkin Crosbyn kentällinen on nyt kahdessa viimeisessä pelissä ottanut liikaa takaiskumaaleja omiin. Hyökkäyspeli kulkee mutta omissa pitää tuon ykkösen nyt myös terävöityä.

  Torstaina jatketaan ja silloin Penguinsin on ensimmäistä kertaa tässä sarjassa oltava heti alkuminuuteista lähtien terävänä. Ei muuta kuin sarja poikki kotiyleisön edessä.
   
 16. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Joo, alusta asti haiskahti vähän turhan verkkaiselta pingujen meno, ja vastaavasti columbus esiintyi vakuuttavasti kotiyleisön edessä muuten, paitsi päästämällä pingujen kirin käyntiin useampaankin kertaan. 2.erän loppuun penguins saikin hyvän kirin, mutta kolmannen alussa se katkesi kuin seinään ja sinitakit tekivät 4.maalin, joka haiskahti jossain määrin ratkaisulta, vaikka 2 maalia ja erällinen pelaamatta ei olekaan mahdoton johtoasema, mutta jotenkin huokui, että siitä ei pingut enää nouse. Toivottavasti ensi pelissä katki, muuten alkaa henkinen silmukkaan kiristymään, kun 3 ottelupalloa vähenee sormien lävitse... Noh, ei maalailla, sen näköinen ulospuhallus oli penguinsin suoritus, että hapen luulisi riittävän seuraavassa matsissa :)

  Onko Murrayn tilanteesta kenelläkään tarkempaa tietoa? Vammanlaadusta ja paluu aikataulusta? Mites Hagelin ja Kunitz? Heidän "statuksesta" tarkempaa tietoa viime päiviltä?
   
 17. Schadowan Jäsen

  Sinänsä aika odotetunlainen tulos:Kaveri kotona selkä seinää vasten, ja Pensin pojilla 3voittoa alla ja sellanen 90% fokus kaikkea kohtaan. Sehän ei riitä, ei ollenkaan ja tässä tulos. Noooh, kotona sitten clousataan tämä sarja.
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Tämä peli jäi näkemättä, mutta aika odotettua ettei sarja nyt sweepillä ohi mennyt, uskon Pensin voittavan kotona ja laittavan sarjan pakettiin. MAF päästi Columbuksessa siis yhdeksän maalia ja lienee sanomattakin selvää, että se on liikaa. Tästä herää kysymys, että voiko Pens voittaa Fleurylla Stanley cupin? Epäilen.

  E: Tuli nähtyä nyt noi maalit ja ei helvetti miten helppoja maaleja flööriltä...
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017 klo 10.31
 19. Christian74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins ja Tappara
  Saman huomasin kuin edellisetkin, eli ei oltu tällä kertaa täysillä mukana ja NHL:ssä se 90% ei vaan yleensä millään riitä. Ei ainakaan silloin kun maalissa heiluu 50%:n kukkanen kuten nyt voi syystä sanoa. Olisi pitänyt vaan iskeä heti ekalla yv-pelillä alussa maali niin sweeppi olisi voitu nähdäkin mutta ei kelvannut niin näin sarja jatkuu. Mutta ei tässä mitään hätää ole, tehoja löytyy laajalta rintamalta ja jos viime keväänä Rust ja Sheary löivät itsensä läpi niin nyt on vuorossa Guentzel! Huikea nuorukainen ja lisää varmasti on luvassa. Tämän kauden harvoja isoja munauksia oli peruuttaa Kunitzia väkisin Crosbyn vierellä, en yhtään kaipaa Kunitzia takaisin jos on pienikin riski että häntä työnnetään taas ykköseen hiihtelemään. Onneksi näytöt puhuvat sen puolesta että ei kai sentään ole tällaista mahdollisuutta olemassa?! Nyt vaan terävänä seuraavaan peliin joka äijä niin se on 4-1 tämä sarja ja kyllä kokonaisuutena katsoen voi olla hyvin tyytyväinen tähän tilanteeseen muttei liian tyytyväinen ennen kuin on 4. voitto tilillä.
   
 20. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Columbuksen kannalta tietysti ihan mukavaa, että heidän runkosarjan MVP:nsä ja todennäköinen Vezina-voittaja antaa edes yhdessä pelissä heille selkeän edun maalivahtipelissä. Siitäkin voidaan keskustella pelasiko Bobrovsky nytkään hyvin vai vain vähemmän huonosti kuin Fleury.

  Parhaiden pelaajien pitäisi olla parhaita pelaajia. Jos Pittsburghin kakkosmaalivahti on tähän mennessä pystynyt tasaamaan puntit tuolla saralla, niin ei tarvitse paljon keskustella, mikä lenkki on Columbuksen kokonaisuudessa pettänyt pahiten. Kun selvisi, ettei Murray pelaa, Columbuksella piti olla selkeä etu maalivahtipelissä. Eipä ole ollut.
   
 21. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Lainaus:
  Bobi ollut käsittämättömän epävarma, antaa helppoja ripareita ja maskittomat vedot uppoaa. Viime yönä Bob oli karvan verran vähemmän paska kuin Fleury ja se riitti voittoon. Näistä viimeisistä peleistä taitaa tulla maalintekokilpailut kun molemmissa päissä on gorillat selässä.

  Bobilla on ollut taipumusta ihmeellisiin mentaaliongelmiin, niinkuin nyt viime kauden alun tappioputki. Epäilemättä se vaikuttaa koko joukkueeseen kun ei voi luottaa peruspilariin.
   
 22. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Olipa fiksu ratkaisi Tortorellalta penkittää Nutivaaraa kolme ensimmäistä ottelua. Ei kestänyt ilmeisesti Tortsin pää peluuttaa samaa voittavaa jääkiekkoa kuin runkosarjassa. Ja kun moni jo luuli, että kaveri on uudistunut, kun kauden alussa yllättäen peluutti Nutia. No tuo ehkä maksoi jatkopaikan ja toivottavasti uutta sopimusta ei ainakaan enää kaverille tämän jälkeen sorvata. Vaikea on voittaa, jos molari ja valmentaja sulaa pleijareissa.
   
 23. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Blue Jackets tullut jokaiseen otteluun todella kovalla raivolla ja hallinnut ottelujen alkuja. Tänään Penguinsin osalta olisikin todella tärkeää, että ottelu olisi heti alusta asti hallinnassa ja Blue Jacketsin hurmos saataiisin aisoihin. Edellisessä ottelussa Blue Jackets kauhoi joukkuelleen kahdeksan ensimmäistä aloitusta, joten ei ihmekään, että Penguinsin oli vaikea heidän hurmostaan tappaa. Toivottavasti tähän on joukkueen kesken kiinnitetty huomiota ja aloitusympyrässä pyritään antamaan kaikkensa.

  Columbuksessahan nähtiin kahden ottelun verran aivan huikeaa viihdettä, joten toivottavasti sama jatkuu!
   
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Penguinsille 5-2 voitto ja sen myötä sarja poikki.

  Käsikirjoitus eteni hieman edellisen ottelun tapaan. Kotijoukkue 3-0 johtoon, sitten aletaan löysäilemään ja päästetään vastustaja toisen erän lopulla maalin päähän. Kolmannessa erässä kotijoukkue sitten kuitenkin teki tarvittavan eikä päästänyt peliä tasoihin enää. Fleuryltä tärkeitä pelastuksia siinä toisen erän lopussa ja ihan kolmannen erän alussakin Columbuksen ollessa maalin päässä, ja sitten ylivoimalla kärkikaverit kävivät tekemässä kolmannen erän alussa tärkeän maalin ja niiden myötä sieltä se voitto irtosi.

  Avauserässä Columbus oli parempi jälleen eikä voida puhua Penguinsin saaneen viidessä pelissä oikein ehjää 60 minuuttista ollenkaan. Siinä on Penguinsilla sitten parantamisen varaa seuraavaan sarjaan lähdettäessä.

  Kolmannessa erässä Penguins teki myös sarjan ensimmäisen muutoksen kun Hörnqvist ja Sheary vaihtoivat paikkaa. Ykköskenttä olikin kaksi erää huono ja otti jälleen yhden omiin tasakentällisin, joten ihan aiheesta muutos. Hörnqvist kuitenkin Shearyä parempi puolustussuuntaan. Saa nähdä pysyykö kolmikot nyt tuollaisina seuraavan sarjan alkaessa, vai palataanko takaisin tutumpiin koostumuksiin. Joka tapauksessa ykköskentän pitää pystyä saamaan omiin menevien määrä paljon pienemmäksi.

  Yksi suuri ero sarjassa oli tosiaan maalivahtipeli. Siinä missä Columbuksessa pelatuissa otteluissa Bob ja Fleury olivat molemmat yhtä heikkoja, pelasi Fleury Pittsburghissa kolme erittäin hyvää ottelua mutta Bob oli kaikissa peleissä samalla tasolla. Se ei tiennyt Columbukselle hyvää. Nytkin tänään esimerkiksi Rustin maalit toisen erän alussa helposti Bobin taakse. Ei ollut Vezina-Bob vireessä ja Penguins kiitti armottomasti siitä. Fleuryltä taasen huippuottelu tänään ja oli Penguinsin paras pelaaja.

  Malkinilta viiteen otteluun hurjat 2+9 tehot. Kessel (2+6), Crosby (2+5), Guentzel (5+1) ja Rust (4+0) säestivät erinomaisesti. Kärkikenttien kavereilta siten kovat tehot avaussarjaan. Guentzelin viisi maalia oli muuten Penguins-tulokkaiden ennätys yhdessä playoff-sarjassa, ja kuusi pistettä toiseksi kovin pistemäärä Penguins-tulokkaalta.

  Hagelin toivottavasti olisi toisella kierroksella mukana ja toisi alempiin kenttiin kaivattua parannusta Wilsonin/Rowneyn tilalle. Tänään Penguinsin viidennen maalin tehnyt Wilson oli melko huono sarjan aikana ja tosiaan Hagelin olisi häneen nähden kaivattu parannus. Wilson tippuisi joko neloseen Rowneyn tilalle sitten tai kokoonpanosta ulos.

  Hyvä että sarja meni poikki näinkin nopeasti sillä tässä tulee nyt hyvin lepoa ennen toisen kierroksen alkamista. Sitten vaan odottelemaan että tuleeko sieltä Capitals vai Leafs vastaan.
   
 25. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Aika hurjia maalejahan Penguins painaa menemään. Esimerkiksi Crosbyn maalia ei olisi yksikään maalivahti saanut kiinni. Rustin maalissa taas Bobin pasmat menivät sekaisin hyvästä ensimmäisestä laukauksesta, pienellä flipperillä kiekko takaisin ja omat karat sisään. Varsinaisesti yhtäkään maalia ei voi laittaa suoraan vastustajan maalivahdin piikkiin, mutta toisaalta kun vastustajan maalivahti on joukkueen ainoa superstara niin pelaamisen taso pitäisi olla niin jäätävää ettei yhtäkään jossiteltavaa jää.

  Pudotuspelisysteemi on aika armoton kovasta divisioonasta mukaan pääseville, mutta toisaalta pitää muistaa, että Blue Jackets pelasi useita otteluita aavistuksen alakanttiin ja pelaamisen olisi pitänyt olla parempaa muitakin joukkueita vastaan.

  Penguins näytti muille joukkueille, että mestaruuskrapulaa ei ole ja porukka on tosissaan tänäkin vuonna. Tuleva vastustaja joutuu tekemään ison työn päästäkseen mukaan siinä missä Penguins saa lepäillä hetkisen aikaa. Saa nähdä kumpi on parempi lähtökohta tulevaan sarjaan. Yhtäkkiä Phil Kessel on alkanut näkymään tulostaululla runkosarjan hiljaiselon jälkeen. Kevään miehiä.