Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins (2.) – Columbus Blue Jackets (3.), Metropolitan 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana DELPHiON, 12.04.2017 klo 19.59.

 1. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #NHL #Pens #Jokerit
  Kyllä jo Letangin poissaolo antaa sen verran tasoitusta, että ei olisi nyt Murrayn tarvinnut loukkaantua. Ykköspuolustaja ja ykkösmaalivahti poissa, sekä Hagelin ja Kunitz. Kyllä, Kunitzin poissaolo myös huono asia, olis todella tärkeä pelaaja kolmos- tai nelosketjussa.

  Noh ei auta, junnuilla taas eteenpäin ja kohti kannua. Ensimmäinen kiinnitys otettu, ja vaikka Pens oli vähän vaisu, niin pystyttiin voitto ottamaan. Se on hyvän joukkueen merkki.

  Fleury kyllä hiukan huolestuttaa. Playoffeissa taistellaan paljon maalivahdin edessä, ja näissä tilanteissa Murray on ollut aina todella varma. Fleury puolestaan sätkii välillä kuin kala kuivalla maalla.

  Toivotaan, että Murray tekee paluun, kun mennään Columbuksen vieraaksi.
   
 2. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Fleuryn sulamiseen on olemassa jatkuvat mahdollisuudet, jonka vuoksi Murrayn kanssa Penguins on parempi joukkue. Kuten kirjoitinkin niin olen silti äärimmäisen tyytyväinen, että Fleuryn tasoinen maalivahti oli varalla heittää juuri näitä tilanteita varten. Jos Fleury jatkaa samoilla otteilla niin todellakin on marginaalieroja, mutta ei siellä saa notkahduksia tulla tai voi alkaa kamelinselkä taittumaan mihin tälläiset sarjat helposti ratkeavat. Blue Jackets on liian hyvä joukkue annettavaksi yhtään tasoitusta.

  Peukut pystyyn Murrayn toipumisen puolesta. Peukut pystyyn yhtälailla Fleuryn onnistumisen puolesta.
   
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Pian mennään taas, jos Pens onnistuisi myös tuosta toisesta kotipelistään voiton kaivamaan niin melko paineettomassa tilassa voisi sitten lähteä sitä ryöstöä hakemaan Columbuksesta. Suotavaa olisi, että kotijoukkue alkaisi pelaamaan heti alusta lähtien sitä omaa peliä, tätä on aivan varmasti painottanut myös Mike Sullivan sillä oli Pensin onni ettei sinitakit hyödyntäneet viime ottelun avauserässä paikkojaan.
   
 4. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Toisesta ottelusta tuloksena Penguinsin 4-1 voitto ja voitot sen myötä 2-0 Penguinsille.

  Columbus tuli taas alussa kovaa päälle ja hallitsi ottelua aina siihen saakka kunnes Bobrovsky sähläsi kiekon kanssa ja Penguinsin ykköskenttä iski siitä kiitoksena ottelun avausmaalin. Penguins pääsi sen myötä peliin mukaan ja otti lopulta myös voiton. Viihdyttävää kiekkoa kaiken kaikkiaan läpi ottelun.

  Crosbyn johtama ykköskenttä oli alati vaarallinen ja loi paljon laadukkaita maalipaikkoja. Crosbylle olisi hyvin voinut kertyä enemmänkin kuin nuo 1+2 tehot.

  Maalinsuulla Fleury oli erinomainen. Vielä avausotteluakin parempi sillä nyt Columbus sai luotua enemmän laadukkaita maalintekopaikkoja mutta Fleury oli huippuvireessä.

  Lopussa sitten Columbuksella ei kasetti kestänyt ja Calvert kävi sikailemassa.

  Tässä on nyt Penguinsilla hyvät lähtökohdat sarjan siirtyessä Columbukseen. Sieltä vaan vierasvoittoa hakemaan heti sarjan kolmannesta ottelusta sunnuntaina.
   
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Homma etenee Pensin vinkkelistä katsottuna aikataulussa, nyt sitten hakemaan se yksi ryöstö Columbuksesta ja homma pakettiin Pittsburghissa sitten, näin ihannemaailmassa sillä sweepistä ei uskalla edes unelmoida ja kyllähän se on tiedossa kuinka saakelin vaikea kotijoukkue sinitakit ovat. Se on kyllä hienoa huomata, että Mike Sullivan on tehnyt Pensistä myös hyvän kotijoukkueen, Bylsman alaisuudessa näin ei aina ollut kun pelattiin kevään pelejä.

  Calvertilta ruma temppu loppuun, toivottavasti Kuunhakkeli on kunnossa sillä saksalainem pelaa kyllä helvetin hyvin ja olisi iso menetys Pensille!
   
 6. Rewert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens
  No saahan tuosta Calvertin poikkarista hyvät väännöt taas tuonne rottailuketjuun, muttei tuo minusta mikään maailmaa kaatava teko ollut, kyllä sitä pikkusikaa pelataan aina tossa vaan meni maila hajalle, niin satuttu poimimaan kuviin.

  Pelistä, oli kyllä aika rutiinin omainen ilta kapteenilla, koko joukkue on siinä formissa ettei Jackets ainakaan toistaiseksi ole löytänyt Pens puolustuksesta sitä heikkoutta, jonka kautta päästäisiin Pittsburghin viisikkopeliä horjuttamaan.
   
 7. TheKing8Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  Olikos näillä kahdella jotain vääntöä pelin aikana vai mikä aivopieru tuli Calvertille?
   
 8. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #NHL #Pens #Jokerit
  Todella hyvin on Pens kestänyt Columbuksen fyysisyyden eikä ole lähteny jälkipeleihin mukaan. Tätä Columbus nimenomaan hakee ja kun Pens pitää paketin kasassa, niin hyvä tästä tulee. Jos lähdetään mukaan siihen, niin pelataan vain ja ainoastaan Columbuksen piikkiin.

  Kovaa tuli taas Columbus alkuun, mutta siitä selvittiin ja saatiin helppo maali. Tämän jälkeen peli olikin tasaista ja molemmilla oli maalipaikkoja. Molemmat joukkueet ampuvat hyvistä paikoista usein ohi tai sitten kiekot blokataan.

  Tasaista vääntöä ollut, huomenna jatkuu!
   
 9. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Penguins vaikuttaisi nykyään olevan muutenkin huomattavasti kylmähermoisempi kuin se, mitä nähtiin koko 2010-luvun alkupuoli. Crosbyn ihon alle toki aina silloin tällöin joku pääsee, ja Letang on nyt sivussa, mutta esimerkiksi Kesseliä ja Schultzia, saati sitten tuoreempaa osastoa (Sheary, Guentzel, yms.), ei tunnu torikokoukset kiinnostavan olankohautusta enempää. Ja miksi kiinnostaisi - kuten viime kaudella nähtiin, mestaruudet voitetaan nykyään ennen kaikkea kiekon kanssa. Toki Hörnqvist ja Kuhnhackl tuovat sitä tarvittavaa pelillistä fyysisyyttä, ettei olla aivan purjeessa sillä osa-alueella jatkuvasti.

  Tuskin tullaan Crosbyn ja Malkinin aikakaudella enää näkemään tunnetasolla uusintaa kevään 2012 Flyers-sarjasta.
   
 10. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Hörnqvist ja Malkin on ne Penguinsin herkkäsieluisimmat kaverit, jotka tähän torikokousteluun silloin tällöin osallistuvat. Hyvä niin, että kokonaisuutena jengi on näinkin kylmähermoinen - pohjimmiltaan jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli eikä torikokouspeli.
   
 11. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Calvert sai sitten 1 pelin suspension. Toivottavasti tuollaista ei nähdä enempää vaan rehtiä rottailua.

  Milano ja Forsberg nostettu ylös, saa nähdä mitä se meinaa.

  Bobrovskilla ei ole kummoisia playofftilastoja ollut kun otanta ollut vähäinen. Mutta kyllä nää 2 peliä nyt on osoittanut ettei kantti kestä paineita. Toivottavasti saa juonesta kiinni ajoissa. Paineet ei ainakaan vähene kun pelit jatkuu Nationwidellä. Ei oikeen realistista kirittäjääkään ole. Vielä suurempi riski olisi heittää Korpisalo byyriin.

  Pahaltahan tää näyttää, yhteen maaliin vaaditaan 40 kutia eikä Bobi kannattele joukkuetta, päinvastoin. Pakko se vaan on uskoa että sarja vielä kääntyy.
   
 12. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  En odottanut mitään Calvertille, mutta en valitakaan tuosta, ihan järjetön poikkari oli jossa olisi voinut käydä aivan hemmetin huonosti. "Rehtiä rottailua" on itseasiassa aika hyvin sanottu, itsellä ei ole mitään rottailua vastaan kunhan se ei vaaranna toisen pelaajan terveyttä, sitten kun mennään sen rajan yli niin ei hyvä. Rehtiä rottailua harrastavat pelaajat ovat kultaakin arvokkaampia omalle joukkueelleen.

  Toistaiseksi tämä sarja on edennyt Pensin käsikirjoituksen mukaan, tähdet ovat olleet tähtiä ja MAF on voittanut oman taistonsa Bobia vastaan selvästi. Kuitenkin tässä koko ajan pelkää sitä, että milloin se MAF sulaa? Vaikka Fleury vetäisi tuolla tasolla sinne Stanley cup finaalien seiskapeliin saakka niin sitä sulamista vain odottaisi. Columbuksessa on odotettavissa helvetinmoiset taistelut ja jos sieltä sen yhden voiton pystyisi kairaamaan niin eiköhän tämä sarja tällöin kääntyisi Pensille. Sinitakit tulevat ajamaan parissa tulevassa pelissä jokaisen Pens-pelaajan päälle, onneksi Pens on pysynyt täysin viileänä näissä jälkipeleissä ja samaa tarvitaan myös Columbuksessa pelatessa.

  Siitä lähdetään, että tykki ei pamahda pelin aikana kertaakaan, eikä varsinkaan pelin jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017 klo 01.55
 13. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Tässähän taitaa käydä kuten viime keväänä ja ykkösveskarin loukkaantumisen myötä kakkosveskari ottaa häkin omakseen ja pitää sen itsellään päätyyn asti. MAF on ollut aivan maaginen maalissa ja näillä esityksillä Murray saa kyllä toivuttuaan odottaa kiltisti vuoroaan penkillä.

  Kehtasivatkin jotkut epäillä pingviinejä tuon runkkarin lopun laskettelun takia. Kyllä jokaisen nyt olisi pitänyt tietää että pojat vaan latasi akkujaan ja tosipelien alkaessa homma rupeaisi taas pelittämään viime kevään tapaan. Varsinkin kun vastassa on Columbuksen tapainen runkkarijoukkue, joka Minnesotan tapaan putoaa pelistä näissä tosipeleissä.

  Letangin loukkaantumisenkin piti joittenkin mukaan kaataa pingviinien mestaruushaaveet, mutta näiltä kavereilta on vissiin jäänyt huomaamatta Schultzin esitykset tällä kaudella.

  Vahvasti luulen että tästä sarjasta on tulossa sweep ja en kyllä näe että kukaan Idässä tulee uhkaamaan pingviinejä tänä vuonna. Lännestäkin saa hemmetin kova porukka tulla finaaleihin vastaan, että pystyvät laittamaan pingviineille kampoihin.
   
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Sarjan kolmannesta ottelusta 5-4 vierasvoitto Penguinsille jatkoajan kautta ja sarja sen myötä 3-0 Penguinsin eduksi.

  Olipahan taas viihdyttävä ja jännittävä matsi. Alku meni kuten monesti aiemminkin on nähty ensimmäisen kymmenen minuutin osalta siten että kiekko löysi tiensä Fleuryn selän taakse ja peräti kolmesti tällä kertaa. Toisessa erässä Penguins kuitenkin antoi kaikkensa ja näytti minkä joukkue niin vaarallinen kuin se on. Vaihto vaihdon jälkeen myllytystä Blue Jacketsin päässä ja erän päätteeksi tilanne olikin tasan 3-3. Kolmannessa erässä Penguinsille ensimmäinen johtoasema Guentzelin illan toisen myötä, mutta Blue Jackets tuli lopussa tasoihin ja ratkaisua päästiin hakemaan jatkoajalta. Kukas muukaan kuin Jake Guentzel sitten illan sankarina kolmannella osumallaan. Crosbyltä upeaa pelaamista maalin takana, syöttö maalin edustalle vapaaksi jääneelle Guentzelille ja tämä jatkoi kovalla prosentilla kiekon sisään pistämistä.

  Fleurylta tosiaan huono alku illalle ja noita on monasti nähty, mutta kasasi itsensä ja teki useita hyviä pelastuksia myöhemmin ja siten antoi joukkueelleen mahdollisuuden nousta rinnalle ja lopulta voittoon saakka.

  Tärkeä vierasvoitto ja tilanne näyttää erinomaiselta nyt. Yksi voitto vielä tarvitaan ja mikäs sen hienompaa jos se irtoaisi jo seuraavasta ottelusta.
   
 15. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  3-0 Penguinsille. Ote on aika tukevasti hallitsevalla mestarilla, saa nähdä millaiseen iskuun Tortorella joukkonsa saa piiskattua. Jotenkin lähtökohtiin peilaten tuntuisi vääryydeltä jos Penguins olisi parempi suoraan 4-0, mutta näissä karkeloissa pitää unohtaa runkosarja ja keskittyä nykyhetkeen. Penguins on nämä voittonsa ehdottomasti ansainnut. Joukkueella on aika paljon pelejä pitkän pudotuspelikevään ja World Cupin johdosta, joten sweepistä olisi tarjolla tärkeitä välipäiviä. Panokset on kovat kun tähtäimessä on mestaruuden uusiminen.
   
 16. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Ihan helvetin masentavaa.

  Miksei Dubi saanut tyhjästä maalista sisään?

  Kai sen voi sanoa että sarja oli tässä. Haetaan viimeisestä pelistä kiva kesälomafiilis.
   
 17. Schadowan Jäsen

  Chicago-vibat tulee Pensin meiningistä. Hemmetin vahva joukkue henkisesti, liiderit liidaa ja nuoret kaverit nousseet upeasti esiin. Todella vaikea pala purtavaksi kenelle tahansa. Aivan käsittämätön muutos vrt noin 3-4 vuoden takaiseen meininkiin.
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Olipahan matsi! Alku oli Pens-vinkkelistä katsottuna katastrofi, mutta jotenkin luotto pysyi tuohon joukkueeseen koko ajan ja niin vain jätkät sieltä taistelivat itsensä takaisin peliin mukaan ja voittivat vielä jatkoajalla sitten. Kertoo jotain tuosta joukkueesta kun miettii, että viiden minuutin pelin jälkeen peli oli kotijoukkueelle 3-1 ja kauhea hurmos päällä niin kentällä kuin katsomossa, mutta sieltä nousivat. Guentzel ehdottomasti illan suurin tähti kolmella maalillaan, myös Fleury onnistui kasaamaan itsensä tuon alun jälkeen hienosti ja Crosby (0+2, voittomaaliin hieno esityö) sekä Malkin (0+3) liidaavat joukkuetta hienosti.

  Columbus tuskin pystyy neljää voittoa putkeen ottamaan, mutta sarjan katkaisu on aina se vaikein paikka ja varmasti sinitakit lyövät kotiyleisönsä edessä kaiken peliin niin ei ihme olisi, että Pittsburghissa vielä tätä sarjaa pelataan. Toivotaan toki, että homma saadaan halki, poikki ja pinoon heti ensi pelissä jo.

  Lainaus:
  Nuo välipäivät voisi kuvitella olevan erittäin tärkeitä Pensille, siellä on jätkiä revitty mukaan suoraan sairastuvalta näihin peleihin ja varmasti muutama päivä kroppaa huoltaen olisi tarpeeseen.
   
 19. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Heikko oli Fleuryn matsin alku, mutta kyllä koko viisikko teki aivan karmeita virheitä ekan erän puolikkaalla.

  Nautin suuresti Dubinskyn ryytyneestä ilmeestä kun Guentzel painoi johtomaalin rangaistuksen aikana. Hymyni hyytyi kun samainen kyrpä tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta ainoastaan lisätäkseen joukkueensa tuskaa kun Crosby - Guentzel kaksikko nöyryyttää ja ratkoo lopulta pelin jatkoerässä.
   
 20. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Rustin illan toinen osuma on näköjään muutettu jälkikäteen Malkinin maaliksi, joten Genolle tehot 1+2 viime yöltä. Rusthan sen kiekon sinne maaliin sutaisi mutta siinä hänen lavan ja kiekon välissä oli vastustajan lapa joten sitä ei sitten lopulta sen vuoksi katsottu näköjään Rustin tekemäksi maaliksi.
   
 21. faro Jäsen

  Olipahan taas Dubinskyä parhaimmillaan varsinaisen peliajan lopussa. Aivan helvetin vaarallinen slew-foot ja kohteena taas kukapas muu kuin Crosby. Onneksi selvittiin säikähdyksellä, mutta kyllähän noista soisi pelikieltoa annettavan. Videota en saa nyt puhelimella heitettyä, mutta Twitteristä tuo tilanne löytyy.
   
 22. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Ei paljoa Crosby tuosta hätkähtänyt, katsoi vain, että kuka sen teki (yllätys) ja siinä se. Onhan tuo Pensin hermokontrolli pitänyt tässä sarjassa ihan täydellisesti, jokainen jätkä keskittyy vain siihen omaan juttuunsa eikä yhtään muuhun.
   
 23. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #NHL #Pens #Jokerit
  Hieno voitto ja sarja 3-0 Pensille. Vielä yksi voitto ja toivottavasti se otetaan jo seuraavassa pelissä. Löytyy varmasti pelaajia, jotka eivät ihan 100% pelikunnossa ole.

  Alku oli hankala, mutta niin vain sieltä noustiin tappioasemasta voittoon. On tämä henkisesti aivan helvetin vahva joukkue. Hienosti siellä kenttäpelaajat kasasivat itsensä kolmen nopean maalin jälkeen. Pelko oli, että Fleuryn iltapuhde päättyy ennen summeria, mutta onneksi näin ei käynyt. Fleurya en kyllä noista maaleista syyttäisi, ekassa antoi aikamoisen riparin, mutta kyllä kaikki muut olivat ensimmäiset kahdeksan minuuttia aivan kuutamolla.

  Malkin, Crosby ja Kessel johtaa, nuoret sällit iskevät maalit. Puolutus toimii, vaikka sieltä itse Maestro puuttuu.

  Pelaako Hagelin, Kunitz tai Murray milloin? Onko kenelläkään tietoa?
   
 24. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  Itse nautin suunnattomasti siitä, että Fleury on pelannut maalilla ja saanut voittoja. Niin moneen kertaan mies on lytätty, toki useimmiten ihan aiheestakin, huonojen playoff näyttöjen takia. Hyvä Penssit!!
   
 25. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Olipahan comeback! Ihan huikeita tontteja yyveellä, nyt liikkui kiekko sellaista tahtia parhaillaan, että bobvrovskyn hyvät torjunnat esti enemmät ylivoimaosumat.

  Huh, sid & kids,käsittämätöntä pelaamista matsista toiseen, huhhuh! Samaan aikaa etenkin kunhackel vastaa fyysisyydestä rownien kanssa (joista jälkimmellä mielestäni ajoittain vähän homma hukassa).

  Välipäivät tekisi oikein hyvää, ja kyllä se kunitzi sinne kolmosen-nelosen laidalle kelpaisi tuomaan kokemusta ja jakamaan niittejä, joskin homma on yllättävän hanskassa ollutkin. Hagelin kelpaisi myös boninon laidalle. Rustilla tuntuu homma pelaavan, wilssonista en oikein mitään osaa sanoa, jotenkin tuntuu että vielä ei ihan joka solulla ole mukana, esim. 3-1 hyökkäyksen päätttäminen oli kuin kuntokiekko sarjasta. MAFille ja koko joukkueelle iso voitto vaikean alun jälkeen.

  Jotenkin vituttaa columbuksen puolesta (jos "tässä vaiheessa kautta" näin voi sanoa) , sillä koko liigan nelonen ansaitsee jotain muuta kun liigan toiseksiparhaan jengin vastaan ja kotiedun menettämisen hyvin sujuneen 82 runkosarjapelin jälkeen. Ei sillä, koska yksi isoimmista idän haasteista on kaatumassa heti ensimmäisellä kierroksella pingujen tieltä, en valita. Samaan aikaan kun caps on jo menettänyt kotietunsa. Matka on pitkä, mutta alku on ollut upea, ja mitään ei ole tullu ilmaiseksi. Tuntuu että koko joukkue on ihan zonessa, ja silloin kun Kessel polkee omiin suht täysiä ilman kiekkoa (tätä ei runkosarjassa liiemmin nähty), tietää, että nyt joukkueen mindset on täysin siellä missä pleijareissa pitääkin.

  Hienoa, upea voitto! Katkaisu on vaikeaa, mutta jos sarja saataisiin edes viidessä matsissa poikki, niin olisihan se loistava eka rundi!