Pitäisikö itkeä vai nauraa?

  • 3 022 841
  • 12 976

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Itku tulee siinä vaiheessa kun miettii sitä mahdollisuutta, että tämä myyjä on oikeasti tosissaan ja dollarinkuvat silmissään laittanut kiekon myyntiin uskoen, että tässä on hänen tikettinsä etelän aurinkoon pariksi viikoksi.

1500 euroa kiekosta? Ei ole kyllä inkkareita ollut kanootissa pitkään aikaan tolla kaverilla.
Toisaalta, eihän se ole tyhmä, joka pyytää vaan se joka maksaa. Onnea yritykselle silti.
Minua itkettää ja naurattaa samaan aikaan tämä helvetillinen krapula höystettynä remontti-ukkojen paukutukseen.
Taitaa ne tietää, että tässä huushollissa täristään.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika hauskaa että ainoat jotka jaksavat hehkuttaa bandyä on "säbän" pelaajat.
Entä sitten? Suomessa on yli 350.000 salibandyn harrastajaa, joten jos niistä edes suurin osa jaksaa katsoa ja jopa hehkuttaa lajia, on se varsin hyvin.

Salibandy ei ole yhtä yleisöystävällinen laji kuin jalkapallo tai jääkiekko, mutta onhan se nyt naurettavaa, kuinka moni jaksaa aina tulla kitisemään lajista.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Salibandy ei ole mikään heittopussilaji. Oma poikani harrastaa sitä kilpailutasolla ja on kuulkaa oikeesti kovaa hommaa! Jääkiekkoahan hän olisi ykköslajina halunnut pelata, mutta köyhä äiti ei kyennyt häntä siihen kustantamaan. Niinpä oli valittava laji, johon pienempituloinenkin voi lapsensa kustantaa.Jääkiekkohan on oikeasti eliittiurheilua.

En kauheen mielelläni lähtisi sossusta harrastusrahoja pyytämään, kun sieltäkin taidetaan koko ajan leikata rahoja ja on tärkeämpiäkin kohteita, joille ne voivat antaa rahaa.Näillä siis mennään.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Salibandy ei ole mikään heittopussilaji. Oma poikani harrastaa sitä kilpailutasolla ja on kuulkaa oikeesti kovaa hommaa!

Itse valmennan murkkuikäisiä ja siellä on todellakin leikki kaukana. Treeneissä treenataan veren maku suussa ja peleissä onnistuneilla suorituksilla nautitaan lajista. Treeneissä ajellaan ihan samalla tapaa kuin peleissä. En ymmärrä esimerkiksi sitä neitipeliksi haukkumista. Taklata voi puhtaasti eikä siitä todellakaan rangaista, vaikka toinen kuolisi. Toisinaan on sitten jotain tissiposki-tuomareita, joiden on pakko viheltää jokaisesta, kun pelkäävät reppanat toisen joukkueen penkin huutoa.

Kyse on todellakín erittäin fyysisestä urheilulajista.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Aika hauskaa että ainoat jotka jaksavat hehkuttaa bandyä on "säbän" pelaajat.

En näe tuossa kyllä mitään hauskaa. Sama homma hyvin pitkälle vaikka tenniksen, käsipallon tai koripallon kohdalla. Näissäkin jos joku kritisoi lajin kiinnostavuutta tv:ssä, niin hyökkäävät lajiniilot samoin argumentein kuin nyt salibandyn harrastajat. Eli näin...

Salibandy ei ole mikään heittopussilaji. Oma poikani harrastaa sitä kilpailutasolla ja on kuulkaa oikeesti kovaa hommaa!

Itse valmennan murkkuikäisiä ja siellä on todellakin leikki kaukana. Treeneissä treenataan veren maku suussa ja peleissä onnistuneilla suorituksilla nautitaan lajista.

Kyse on todellakín erittäin fyysisestä urheilulajista.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis mitähän ihmettä?! Minun mielestäni taas Salibandy on huomattavasti haastavampi laji, koska on huipputasolla karmaisevan paljon nopeampaa kuin lätkä.

Nojuu, tarkoitin enemminkin sitä, että salibandy on harrastajatasolla huomattavasti helpompaa kuin jääkiekko, jonka vuoksi monilla on siitä omakohtaista kokemusta. Ja mä ainakin nautin "sählyn" pelaamisesta niin suunnattomasti, ettei vain "huvita" katsoa muita pelaamassa.

Siinä tulee lisäksi se fiilis, että kuinkahan hieno olisi pelata tyyliin Kohosen kanssa samassa jengissä ja alkaa harmittaa oma ja jengikaverien surkeus. :) . Jääkiekossa mulla ei koskaan tunnu siltä, että vähänks ois makeeta pelata ton Crosbyn kanssa.

Ja kyllä niitä huippupelejä on silti tullut säbäkaukalon reunalla katsottua eri rooleissa. Aina tekisi mieli ottaa maila käteen ja mennä itse mukaan.

Edit: Hmm. Nyt kun tuota mietin, niin tämä selittää varmaan senkin, että vedän aina ihan liian pitkiä vaihtoja. :)
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No joo. Ehkä mä vielä elän jossakin vanhassa ajassa tai jotain, silloin joskus kymmenen vuotta sitten kun sähly kuitenkin oli sellainen hieman nörttimäisten jätkien laji, mutta kyllä musta vieläkin vähän tuntuu siltä kun näkee vaikka metrossa niitä sählymailan kanssa kulkevia jätkiä. Ja miten voi olla mahdollista, että lähes kaikki niistä lähestulkoon peilaa itseään ikkunasta ja asettelee hiuksiaan pipon alle jne. Joo onhan se tietenkin hyvä juttu kun harrastaa jotain ja saa liikuntaa, ja onhan se varmaan kovaa hommaa jos tosissaan pelaa, mutta kyllä se laji vaan aika typerältä näyttää.

Joskus viitisen vuotta sitten mä näin urheiluruudussa millainen rankkari sählyssä ammutaan. Ja sanoiko joku että se tehdään nykyään niissä joissakin kisoissa vaaleanpunaisella pallolla?

Kohta varmaan joku nainen tulee kertomaan ettei se ole vaaleanpunainen vaan pinkki, ja joku säbäjäbä tulee kertomaan ettei se ole sähly vaan salibandy.
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Myös ihmettelen, miksi juuri salibandya haukutaan, onhan tuolla kaikkea mahdollista uppopallosta hevospooloonkin.

Uppopalloa ei haukuta, koska siinä ei ole yhtään asiaa, jonka takia sitä tulisi haukkua. Äärimmäisen vaativa laji niin fyysisesti kuin taidollisesti ja taktisestikin. Hevospooloa voi sitten haukkua rauhassa, sehän on pelkkää pelleilyä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Asiasta puheen ollen: salibandyvalmentaja, osa-aikahumanisti Petteri Nykky näkyy olevan taas vauhdissa: "Sveitsin valmennusjohto herkisteli Antero Rokalla", kertoo Ylen uutinen. On siinä ollut Helvetian pojilla varmasti ihmettelemistä, kun Antti on kertonut elämän totuuksia paksulla karjalaisella korostuksella. Sinänsä toki väärä ketju, että kyseinen uutinen nauratti.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En näe tuossa kyllä mitään hauskaa. Sama homma hyvin pitkälle vaikka tenniksen, käsipallon tai koripallon kohdalla.
Pelasin koripalloa 16 vuotta ja välillä aika totisestikin, mutta en ole koskaan tykännyt katsoa sitä telkkarista tai livenä. Hemmetin mielenkiintoinen laji pelata, kuten varmaan säbäkin, mutta se pelaamisen viihteellisyys ei välity katsojalle.

Jääkiekkoa en ole ikinä pelannut, mutta aina tykännyt katsoa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Korkki lypsää maidon loppuun aiheesta, jonka huomasi tuovan huomiota ja lukijoita kirjoituksilleen.

Järkevin ratkaisu on olla klikkaamatta hänen juttuihinsa.

Mutta eihän YLE tai Korkki saa mitään siitä, jos hänen juttunsa lukee, sillä nuo kyseiset tulothan tulevat nimenomaan mainoksista, joita ei YLEn sivuilla saa olla.
Tosin voi olla, että Korkki saa tällä tavalla "mainostettua" omaa ohjelmaansa, jota itsekin olen katsonut.

En vain voi sietää sitä miten jotkut jalkapallo fanit puhuvat pahaa jääkiekosta (mitään lajia ei tulisi vähätellä) vain saadakseen oman lajinsa näyttämään paremmalta. Mitä ihminen tekeekään. Pelaako sitten koripalloa, salibandya tai vaikka jalkapalloa se on aina oikea ratkaisu, jos kyseinen ihminen siitä vain nautintoa saa, jos hän pystyy tästä tekemään itselleen vielä ammatin on aina sitä vain hienompaa.
 
Salibandy ei ole mikään heittopussilaji. Oma poikani harrastaa sitä kilpailutasolla ja on kuulkaa oikeesti kovaa hommaa! Jääkiekkoahan hän olisi ykköslajina halunnut pelata, mutta köyhä äiti ei kyennyt häntä siihen kustantamaan.
Tulotaso on tietenkin hyväksyttävä syy jättäytyä jääkiekon ulkopuolelle. Salibandy on kuitenkin pirun keksintö, mikä on vieraannuttanut suomalaisen nuorison nyrkkeilystä, yleisurheilusta, hiihdosta, painista ja painonnostosta.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Pelasin koripalloa 16 vuotta ja välillä aika totisestikin, mutta en ole koskaan tykännyt katsoa sitä telkkarista tai livenä. Hemmetin mielenkiintoinen laji pelata, kuten varmaan säbäkin, mutta se pelaamisen viihteellisyys ei välity katsojalle.

Jääkiekkoa en ole ikinä pelannut, mutta aina tykännyt katsoa.

Nojoo, ehkä koripallo ja tennis ovat siitä huonoja esimerkkejä kun niiden ei tarvitse vanhoina ja arvostettuina lajeina todistella oman olemassaolonsa oikeutusta. Molemmat tosin Suomessa pikkuveljen asemassa, joten ehkä se tulee sitä kautta. Käsipallostahan kuulee välillä todisteltavan kuinka se on todella fyysinen ja kova laji, ei ihan joka poika pärjää. Sikäli kun on pienen vähemmistön laji niin sen ymmärtää. Salibandy taas on nuori ja voimakkaasti kasvanut laji, joka varmasti vielä hakee sitä muotoaan ja identiteettiään: "kyllä siinä tarvii rautaista kuntoa!" "Tule ite kokeileen pysytkö liigavauhdissa!" jne.

Saa nähdä mihin lajikehitys vie. Veikkaan että tarvitaan vielä radikaalejakin sääntömuutoksia, jos vauhti ja taitotaso tuosta kasvaa ja miksei kasvaisi. Vähän koripallon suuntaan tuo on ehkä mennyt ja Matti Meikäpulliainen kattelee töllöstä että zäp zäp pam ja taas on tuomarilla käsi pystyssä. Mitäs sieltä nyt arvotaan?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
On. Jotkut sykähdyttävät yhtä ja ovat täysin merkityksettömiä toiselle. Vähän niin kuin joku naurattaa yhtä ja itkettää toista.
Käsitän tuon koko listan linkittämisen ja tarkemman määrittelyn siten, että kaikki ovat itkun ja naurun asioita. Jos näin on, niin ihmettelen, että mitä tuolla listalla pitäisi sitten olla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Toki nämä makuasioita ovat, mutta nopeasti mulkaistuna ainakin Tähden kolmas kulta, Joensuun voittomaali, Ketolan puhe, olympiamitalistit, Tahkon paluuottelu ja HIFK-fanien Ilves-tempaus olivat oikein kivoja tapauksia. Hyvin erilaisia kylläkin.
 
En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa kun seuraa näitä salibandy-kommentteja. Jannut jotka eivät tiedä lajista mitään, tulevat pätemään lajista kaikkea koska olettavat sen olevan huono laji.

En nyt tiedä onko se sen huonompi laji kuin muutkaan. Mutta ihmeen tosissaan ne sen ottaa Suomessa, eikö kyse ole kuitenkin pienen porukan hassuttelulajista?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En nyt tiedä onko se sen huonompi laji kuin muutkaan. Mutta ihmeen tosissaan ne sen ottaa Suomessa, eikö kyse ole kuitenkin pienen porukan hassuttelulajista?

Riippuu miten tämän "pienen porukan hassuttelulajin" määrittelee. Muutamia faktoja:

Suomen Salibandyliitolla on noin 850 jäsenseuraa ja 45 000 lisenssipelaajaa ja noin 2200 joukkuetta.

Vuonna 2005-2006 tehdyn liikuntatutkimuksen mukaan salibandyllä on harrastajia Suomessa 354 000 (ja nykyään huomattavasti enemmän).

Kansainvälisellä salibandyliitolla (IIF) on kaikkiaan 55 jäsenjärjestöä, viimeisin liittynyt jäsenjärjestö on Mosambikin salibandyliitto marraskuussa 2012. (lähteinä luvuissa käytetty wikipediaa).

Ei siis ihan vähäpätöinen laji kuitenkaan vaikka menestyvien maiden määrä on vielä hyvin vähäinen mutta sama oli tilanne kiekossakin jokunen sukupolvi sitten. Suomi oli "lilliputti" kiekkomaana minun syntyessäni 1970.

vlad.
 
Viimeksi muokattu:
Aika hyvin piti sitten kutinsa oma mielikuvani. Tuollainen hiihdon kaltainen harrastelaji pääosin. Halvat kustannukset eli periaatteessa kuka vaan voi harrastaa ja lähinnä kunnon puolesta. Tietysti omat kokemukseni käsittelevät liikuntaharrastuksen kohdalla pääosin Lahtea missä tuntuu olevan ladut täynnä sunnuntaisivakoijaa ja korttelisarjat täynnä sählyjengejä. Eikä siinä, kyllä täältäkin sählymaila löytyy, joskin harvemmassa käytössä ollut ajanpuutteen vuoksi lähivuosina.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos joutuisin salibandyn mm-finaaliin, niin olisin tottakai naurettavan huono, mutta pystyisin tekemään varmasti jotakin, esim. antamaan jotain lyhyitä pakki-pakki syöttöjä ja voisin pelin jälkeen normaalisti jatkaa elämääni. Mietin myös tilannetta jossa olisin jääkiekon mm-finaalissa. En pystyisi tekemään mitään ja se olisi sen lisäksi hemmetin vaarallista. Tilanteet tulisi niin nopeasti ja jos jotenkin saisin kiekon niin tuskinpa ikinä voisin tehdä muuta kuin antaa sen vastustajalle ja sen lisäksi olisin mytyssä jään pinnassa.

Tuossa on yksi iso ero miksi jääkiekko kiehtoo minua. Se on hemmetisti vaativampi laji kuin säbä ja huippu kiekkoilijat saavat minulta todella paljon respectiä.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta ei olisi nyrkkeilykehässä Wladimir Klitschkoa vastaan mihinkään. Korkeintaan antaisin helpon syötön vastustajalle ja homma saattaisi olla jopa vaarallista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös