Käsittääkseni hyvät kokit hankkivat itse raaka-aineensa, jolloin olisi kohtuullista erottaa kuha lahnasta, ettei tulisi kusetetuksi.
Mikäli viittaat ravintolakokkeihin, niin olet käsittänyt väärin. Ei ravintolakokin elämä ole kuin jostain Jamie Oliverin
Alaston kokki-ohjelmasta, että menevät ennen ravintolan avaamista ostamaan tuoreet raaka-aineet torilta. Ravintolat, huippuravintolat mukaan lukien, tilaa raaka-aineet eri toimittajilta mahdollisimman valmiina, eli kala perattuna ja sika tapettuna, sillä tämä säästää aikaa kokkausvaiheessa, mikä on ravintola-alalla yksi tärkeimmistä tekijöistä.
Mielestäni toki yleisimmät kalat olisi ihan hyvä tunnistaa, varsinkin jos on töissä kokkina maassa, jossa kalaruoat ovat suosittuja. Itse en tosin tunnista kultakalaa särjestä, enkä osaa yhtäkään kala-ateriaa valmistaa, koska en syö kalaa. Varmaan katsoisin jostain kokkiohjelmasta ohjeet kalan valmistamiseen, mikäli sellainen tilanne tulisi eteen joskus. Ei se ole mikään itsestäänselvyys, että jokainen osaa kalaruokia valmistaa. Paitsi ehkä vanhemman väestön keskuudessa.