Tunnetko 50 -vuotiasta joka kuuntelisi puhelimestaan musiikkia?
Tunnen lukuisia 50-vuotiaita jolla on kompetenssia (halutessa) kuuntelemaan musiikkia vaikka puhelimestaan.
Tunnetko 50 -vuotiasta joka kuuntelisi puhelimestaan musiikkia?
Piratismin aiheuttamat kokonaistappiot levy-yhtiöille vuonna 2008 olivat 6,3 miljardia dollaria (joka tietty on väärin laskettu, koska se ei tue omaa näkemystäsi?).
Tunnen lukuisia 50-vuotiaita jolla on kompetenssia (halutessa) kuuntelemaan musiikkia vaikka puhelimestaan.
Tietenkään levyteollisuus ei tällaista laskentatapaa suosi vaan luvut pyritään esittämään mahdollisimman suurina.
Matematiikkaa tuosta vaan, niin saat suhteen nuoret vs. vanhat käyttäjät.
Joo, vähän, mutta ennenkaikkea ilmaisusi oli vähintään epätarkka. Luvan kysymättä jättäminen on perusteena varastamisella huonompi kuin se, että lupaa ei todennäköisesti olisi saanut.Vertaus on aivan hölmö, mutta perustelet toki oman kantasi lainauksen jälkeisessä osuudessa hyvin.
Jos uskoo, että se lisää, miksi se ei näyt tilastoissa? ja jos vähentää, miksi pitää lataamista haitattomana?
Periaatteessa kyllä. Jos tekee maksamatta jotain mistä pitäisi maksaa, on se mielestäni varastamista.
Kuten jo edellisellä sivulla mainitsemani auton ja polkupyörän varastamiset. Siltikin suuri osa ihmisistä mieltää auton varastamisen todellakin auton varastamiseksi eikä "luvattomaksi käyttöönotoksi".Varkaus on toisen irtaimen omaisuuden, kuten tavaran tai rahan, anastaminen toisen hallusta. (linkki vie Wikipediaan)
Eli television katselu luvatta tai musiikin lataaminen verkosta eivät ole määrittelyn mukaan varastamista, koska omaisuus tai tavara ei katoa sen haltijalta. Noille rikkeille on ihan omat nimikkeet.
Löytyykö sieltä identiteettivarkaus myös?Varkaus on toisen irtaimen omaisuuden, kuten tavaran tai rahan, anastaminen toisen hallusta. (linkki vie Wikipediaan)
Periaatteessa kyllä. Jos tekee maksamatta jotain mistä pitäisi maksaa, on se mielestäni varastamista.
Entäs arkikäytännössä? Oletko valmis samalla lailla käräyttämään poliisille nämä varkaat, kuten TV-maksun maksamatta jättäjän sekä warettajan?
Tarinankertoja kirjoitti:teoria? Ei se ole mikään teoria, se on tekijänoikeuslaki ja Geneven kansainvälinen sopimus jonka suomi on allekirjoittanut ja ratifioinut 1963 ja WIPO (The World Intellectual Property Organization) soppariin vuodelta 1996.
Kotipiirikopiointi on sallittua, samoin varmuuskopiointi. Verkkoteknologioiden kehitys on tehnyt tästä ongelmallisen lainkohdan, koska kotitarvekopiointia ei haluta kieltää järjettömänä pilkunnussimisena.
Tarinankertoja kirjoitti:Tutkimustuloksia saadaan kysymyksen asettelulla ja tutkimukseen valikoitavalla ryhmällä. Jos et tätä ymmärrä, etkä tätä kautta omaa lähdekritiikkiä, olen vain pahoillani.
Mutta kaikki mielipidettäsi tukeva tutkimus on ”paskaa ”oletusarvoisesti?
Taloustutkimus Oy:n kesäkuussa 2008 tekemän tutkimuksen mukaan noin 92 % suomalaisista tiesi, että musiikin ja elokuvien luvaton nettijakelu on lain vastaista, mutta vain 16 % kertoi imuroineensa internetiin luvatta laitettua musiikkia tai elokuvia (vain 5 % kertoi jakaneensa luvatta internetissä musiikkia tai elokuvia)
Piratismin aiheuttamat kokonaistappiot levy-yhtiöille vuonna 2008 olivat 6,3 miljardia dollaria (joka tietty on väärin laskettu, koska se ei tue omaa näkemystäsi?).
Tarinankertoja kirjoitti:Eli kyse on nuorista ihmisistä, niistä joiden ATK taidot riittävät ja jotka ovat musiikin suurkukuttajia muutekin. He kuluttavat tukitusti musaan ja leffoihin huomattavasti enemmän kuin vanhempansa, saati eläkeläiset. Kuitenkin viittaamasi tutkimus ottaa nämä keski-ikäset ja eläkeläiset mukaan laskiessaan keskiarvokulutusta.. ring the bell? no?
´
@Rommeli: Miksen omista levyllä olevaa sisältöä? Jos joku vahingoittaa sitä, minulla on oikeus vaatia korvauksia ja hänet tuomitaan (selvyydeksi: koskee myös elokuvan poistamista tai pilaamista muokkaamalla tms.) omaisuuteni vahingoittamisesta.
No kenties sitten omistat sen kyseisen kopion, muttei se anna sinulle oikeuksia sen kopion levittämiseen. Millä tavalla muuten esimerkiksi alkuperäisen CD:n, DVD:n tai BluRayn vahingoittaminen onnistuu vahingoittamatta sitä fyysistä levyä, jonka omistat?
Olisi muuten ihan mukava lainata tekstiä mihin viitataan, jotta vastaaminen helpottuisi edes pikkuisen.
Itse uskallan väittää että Internet ja waretus/Youtube/MySpace on yksittäisen artistin kannalta vain hyvä juttu. Huomattavasti helpompi saada musiikilleen kohdeyleisöä, kuin joskus 80-luvulla.
Levy-yhtiön rooli oli toisenlainen ennen, kun studiot olivat kalliita ja jonkun piti kantaa riski siitä, että levy myy sen verran että studio-, kaiverrus-, painatus-, muusikko-, kansi- ja markkinointikulut peittyvät. Joten ei välitetä nyt levy-yhtiöstä :) Nykyäänhän mahdollisuus tehdä musiikkia on käytännössä kaikilla, joilla on tietokone, mutta viehän jo pelkkä äänittäminenkin valtavasti aikaa ja vaivaa, ja jokuhan sen biisin on sydänverellään tehnyt...
Eikö kirjoittajissa btw ole yhtään harrastelijamuusikkoa tai -säveltäjää? Tai edes kavereita? Luulisi heidän älähtävän, kun teostot ja Gramexit jäävät tilittämättä - sehän tuntuu omassa taskussa heti.
Tämä on muuten mielenkiintoinen juttu. Ei liity ihan suoranaisesti piratismiin tai laittomaan kopioimiseen, mutta sivuaa varsinkin jälkimmäistä.No tässä olet kategorisesti väärässä. Vain katseluoikeutta myydään ja sitä omistetaan. Leffa maksaa 300 miljoonaa, DVD 20 euroa. Sen DVD omistaja ei omista elokuvaa, joka on se sisältö, vaan sen mekaanisen kopion, DVDn, tai tiedoston, joka on sen sisällön, elokuvan, mekanisoitu kopio.
Tekijänoikeuden haltijalta, jolla ainoana on oikeus luovuttaa teoksen käyttöoikeutta. Mekaanisen kopion ostaneella ei ole teoksen edelleenluovutusoikeutta, ainoastaan mekaanisen kopion. Tiedostomuodossa hän ei luovuta mekaanista kopiota pois itseltään vaan jakaa sisältöä, johon hänen oikeutensa ei yletä.
ei tän nyt luulis ihan näin vaikeata olevan.
Eikös digitaalisen levyn sisällön tuhoamiseen kelpaa ihan riittävän voimakas magneetti? Sisältö tuhoutuu ilman ulkoisia jälkiä.Voihan levyn sisältöä muokata ja poistaakin vahingoittamatta levyä itseään? Noin maalaisjärjellä ajateltuna tuntuisi varsin luontevalta, että ostetun levyn sisältökin olisi suojattu vandaaleilta. Myönnettäköön kuitenkin, etten mä tiedä varmaksi tätä. Eli siis kaverin kaverilta kuultua jne. :)
.. Emmekö me kaikki odoteta tehdystä työstämme korvausta?
...