Sain jälleen jostain sen verran inspiraatiota, jotta olisi vuoro Flyers-prospektien tilasto jne. search vol 2:sen. Edellinen oli marraskuun puolenvälin paikkeilla (13.11). Mukana siis kaverit, jotka eivät siis kuulu Flyersin tai Phantomsien vahvuuteen.
Maalivahdit:
Jacob De Serres, Saint John Sea Dogs, QMJHL
GP 19, SVS 91,8%, GAA 2,72
GP 5, SVS 89,8%, GAA 2,77 (13.11)
Selvää parannusta olisi siis tullut. Alkukaudesta tämä kesän 2008 3. kierroksen varaus oli vielä joukkueensa selvä pääsääntöinen luukunaukoja, mutta parantuneet otteet olivat siirtämässä valtikkaa pikku hiljaa De Serresin suuntaan. Sea Dogsit päättivät kuitenkin reagoida hivenen epävarmaan maalivahtitilanteeseensa ja hankkivat QMJHL:n siirtotakarajalla Blue Jacketsin viime kesän 4. kierroksen varauksen Mathieu Carbeil-Theriaultin. Sea Dogseilla on vahva, joskin vasta selvästi tulevien kausien joukkue (mm. useampia mahdollisia ensi kesän ykköskierroksenvarauksia samassa nipussa, mikä on varsin harvinaista ja näillä näkymin vähintään siis parilla ensimmäisellä kierroksella menijöitä, Huberdeau, Beaulieu, Phillips, Jurco ja näiden lisäksi vielä muutama muukin, jotka tultaneen varaamaan ensi kesänä). Ehdottomasti potentiaalinen joukkue Memorial Cupia ajatellen tulevina vuosina. Ovat toki jo tälläkin hetkellä QMJHL:n kärjessä ja mahdollisia menestyjiä jona tänäkin keväänä, mutta tuskinpa aivan vielä. Hankkivat kuitenkin vahvistusta sille heikoimmalle osastolleen eli maalipuiden väliin, joten yritys lienee kova jo tällä kaudella. De Serres jatkanee siis viimeisen junnuvuotensa loppuun siis kakkosen roolissa.
Joacim Eriksson, Skellefeå, Elitserien
GP 14, SVS 90,9%, GAA 2,47
GP 7, SVS 90,7%, GAA 2,45 (13.11)
"Jocke" jatkaisi suurin piirtein samaa tahtia. On yhä edelleen veteraani Hädelövin takana tämän pelatessaan nuoren haastajan vauhdittamana pirun vahvaa kautta. Muodostavatkin täten monien mielestä sarjan parhaan ja tasokkaimman kaksikon joukkueen taistellessa tiukasti Elitserienin runkosarjan voitosta. Joulukuussa maajoukkue ja joulutaukojenkin vuoksi ei kakkosvahdille tullut hirveästi niitä pelejä, mutta nyt vuoden vaihteen ja uuden vuoden puolella on pelejä jälleen kertynyt. Tämä kausi siis sujunee vielä sillä kohtalaisesti pelaavan kakkosen tontilla väläytellen, mutta ensi kaudeksi voisi ennakoida ykkösentonttia ja sen vuoksi, että Hädelövin vahvat otteet olisivat herättäneet ainakin huhujen perusteella kiinnostusta KHL:stä. Eriksson on eri haastatteluissa ainakin todennut, että jatkaisi vielä ensi kaudenkin Ruotsissa eikä mielestäni Flyersilla ole tässä asiassa mitään syytä sen suurempiin patistamisiin sillä nuoria kassareita olisi Phantoms-paikoille tarjolla muutoinkin, jopa liiaksikin asti.
Jakub Kovar, HC Ceske Budejovice, Czech Extraliiga
GP 31, SVS 91,4%, GAA 2,78
GP 12, SVS 93,8%, GAA 2,05 (13.11)
Hurjan kauden aloituksen jälkeen olisi siis hivenen meno tasoittunut. Välissä oli jopa hivenen heikompikin jakso, mutta viime aikoina olisi jälleen tahti ja otteet parantuneet. Kovar on ollut joukkueensa täydellinen ykkönen sillä on aloittanut joukkueensa jokaisen ottelun tällä kaudella. Hurja olisi siis tahti. Positiivista, että paikatkin ovat toistaiseksi kestäneet tätä sillä uraa ovat aiemmin varjostaneet polvivaivat.
Adam Morrison, Saskatoon Blades, WHL
GP 24, SVS 90,0%, GAA 2,86
GP 13, SVS 88,0%, GAA 3,40 (13.11)
Hivenen olisi saannut tilastojaan kaunisteltua, mutta kohtuu keskinkertaisiahan nuo yhä olisivat. Varsinkin kun Saskatoonilla olisi vahva joukkue, jonka takana pitäisi pystyä huomattavasti parempiinkin lukuihin kuten joukkue kaveri varaamaton Stefen Stanford on kyennytkin. Ei ole enää yhtä selkeä kakkonen kuin vielä jokin aika sitten vaan taistelu on jälleen tiukentunut, mutta ei siis aivan sitä mitä Flyers scoutit olivat varmasti toivoneet. Eli 3. kierroksen varaus (2009) olisi menossa sinne jonnekin, joten ei näitä mieluusti enää maalivahteihin.
Brad Phillips, Bloomington Prairie Thunder, CHL
GP 12, SVS 90,0%, GAA 2,74
GP 1, SVS 88,5%, GAA 3,00 (13.11)
Tilastot olisivat siis parantuneet (toki yhä varsin keskinkertaiset), mutta joo kyllähän Central Hockey Leaguessa pelaaminen kertoo kaiken olennaisen kaverin nykytilanteesta ja tasosta. No aikanaan 7. kierroksen varaus niin aika odotettua kehityshän tämä on.
Puolustajat:
Simon Bertilsson, Brynäs, Elitserien
GP 30, 0+2=2, +4, 14:00
GP 14, 0+1=1, +1, 16:02 (13.11)
Ehkäpä se huomattavin ero tuolla on tuo keskimääräisen peliajan putoaminen noin parilla minuutilla, mikä ei siis ole kovinkaan positiivinen asia. Joskin voihan olla, että siellä vain ovat pakkihiarkiassa ylempänä olevat olleet paremmin kasassa etc.. Bertilsson olisi joukkueensa kuudenneksi eniten pelaava puolustaja, joten rooli ei ole ollut siis mitenkään järisyttävä. Aivan viime aikoina on pudonnut jopa 7. pakin rooliin. Mitä kaverin pelaamisesta on saanut lukea niin ihan hyvää se on kaiketi pääsääntöisesti ollut ja kaverin kokonaisvaltaisesta pelaamisesta on erityisesti pidetty, mutta toisaalta eipä noita vähemmän pelaavia nuorukaisia aina niin jakseta haukkuakaan, joten otapa siitä sitten selvää. Bertilsson oli mukana myös juuri päättyneissä U-20 kisoissa, mutta kuinkas muutenkaan kuin meni loukkaantumaan juuri ennen turnausta ja missasi siten Ruotsin ensimmäiset ottelut turnauksessa. Tämän jälkeen teki paluun, mutta rooli ei enää noussut 7. puolustajaa suuremmaksi. Alunperinhän kaveria oltiin eri ennakoinneissa kaavailtu kolmospariin, joten ei toki mihinkään avainrooliin muutoinkaan. Hivenen vain alkaisi vaikuttamaan siltä, että jatkuvat loukkaantumiset estäisivät Simonia todistamasta sitä lopullista potentiaaliaan. Tähänkin kauteen on mahtunut jo kaksi loukkaantumista ja edellisen pilasi yksi hivenen suurempi, joten hivenen lasista tuntuisi kaveri olevan. Ei hyvä.
Ricard Blidstrand, Regina Pats, WHL
GP 46, 2+10=12, -18
GP 19, 0+3=3, -14 (13.11)
Vaikean alkukauden jälkeen viime kesänä WHL:ään siirtyneen ruotsalaisen pistetehtailu olisi kiihtynyt ja miinusten kertyminen puolestaan laantunut. Enää kaveri ei edes johda joukkueensa miinustilastoa. Regina on kuitenkin suurin piirtein yhtä surkea kuin alkukaudestakin eli enimmäkseen häviävä joukkue ja lisäksi aloittivat jo panostamisen tulevia kausia varten kauppaamalla iäkkäämpää osastoaan muihin tänä keväänä menestystä hakeviin joukkueisiin nuorempia lupauksia ja varausvuoroja vastaan, joten tässä valossa tuo Blidstrandin tilastojen kehittyminen on ihan positiivista. Mitä joitain Pats-blogeja on tullut harvakseltaan aina silloin tällöin vilkuiltua niin kertovat kaverista aikalailla sitä samaa mitä monet muutkin eli potentiaalia ja ominaisuuksia sinänsä olisi, mutta ei oikein saisi niitä parhaalla mahdollisella tavalla esiin/hyödynnettyä vaan ne ovat olleet tähän mennessä enemmän sellaisia satunnaisia väläytyksiä, kuitenkin jatkuvaa parannusta. Lisäksi kaveri olisi varsin virhealtis eli niitä pahoja hasseja on sattunut varsin usein ja tasaisesti. Tuo virhealttius ehkäpä eniten nousi esiin kun noita lueskeli ja se on kieltämättä hivenen huonompi juttu sillä juontaa juurensa usein hivenen puutteellisemmasta pelikäsityksestä, jonka johdosta helposti tulee kiire niiden ratkaisujen kanssa/muuta hosumista. Tätä on vain hivenen vaikeampi paikata, joten sikäli ei niin hyvä juttu, joskin yhtäkään kaverin ottelua en ole nähnyt, jolloin sen tarkemmin on paha sanoa. No loppu kaudesta vain entistä paremmin WHL:ään ja Kanadalaiseen kiekkoiluun sisään sekä sitä omaa roolia mahdollisimman suureksi seuraavaa kautta ajatellen. Ensi kaudella nähtäneen sitten onko kaverista mihinkään sillä silloin pitäisi olla jo sitä selvää edistymistä havaittavissa siinä kokonaisvaltaisessa suorittamisessa. Ehdottomasti kuitenkin hyvä liike, että kaveri lähti täksi kaudeksi WHL:ään. Kaverin pelaajaprofiili olisi kuitenkin fyysinen stay-at-home-pakki, jollaiselle fyysinen ja kova WHL tarjoaa ainakin omasta mielestäni varsin otollisen kasvualustan.
Denis Bodrov, Moskovan Spartak, KHL
GP 37, 2+4=6
GP 20, 2+1=3 (13.11)
Bodrov jatkanee aika samaan mallin kuin tähänkin asti. Kaverihan on sellainen perus omanpäänluuta, ilman sen suurempia hienouksia ja teholisää. Joukkueensa profiilipakkeja. Sinänsä tämä Bodrovin mainitseminen tässä yhteydessä on hivenen turhaa sillä tuskinpa kaverin enää tulee KHL:ää jättämään sillä niin hyvästä puolustajasta ei kuitenkaan puhuta, että saisi riittävän rahakkaita tarjouksia NHL:stä ja Flyersilta ja pääsisi vieläpä suoraan NHL:ään, ilman farmipyörähdystä. Ikääkin tulee ensi elokuussa mittariin jo 25, joten closed case. Kävi aikanaan koittamassa, ei onnistunut -tapaus siis.
Tyler Hostetter, Erie Otters, OHL
GP 22, 4+13=17, -12
GP 21, 4+13=17, -12 (13.11)
Sitten edellisen raportoinnin kaveri loukkaantui heti Erien seuraavassa ottelussa Londonia vastaan. Tappelussa Michael MacDonaldia vastaan hajosi oikea käsi ja ollut siis siitä asti sivussa. Paluun on ennakoitu tapahtuvan tammikuun lopulla.
Jatkuu...