Petulle jatkoa!

  • 27 576
  • 110

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ehdottomasti sillä kannalla, että Petu vetää ainakin nämä kaksi kautta ja jos hyvin kulkee ja edistystä tapahtuu niin lisää jatkoa miehelle. Ei ole Petulle eikä kenellekkään muullekkaan helppo tulla Helsingin IFK:hon ja vielä mestaruuden jälkeen! Paineet ja odotukset ovat ihan katossa. Ja mielestäni viime kaudella Jalosella oli parempi joukkue kuin nyt Petulla, ainakin roolitukset olivat oikein ja joka paikalle löytyi ukkoa. Alkukaudesta näin ei ollut vaan samalle paikalle oli monta ukkoa ja taas muutama muu osasto kumisi tyhjyyttä. Nybondas on etsinyt näille tyhjille paikoille kesken kauden loistavasti paikkaajia ja tässä ei oltaisi jos näin ei oltaisi tehty, mutta Matikainen ei varmasti ole osaton tähän hommaan vaan hänelläkin on ollut näppinsä pelissä. Petu on vahvistanut joukkuetta kauden aikana Nyban kanssa ja ovat onnistuneet siinä todella hyvin. Ainoan miinuksen Petulle heitän Hirso tapauksesta, mutta kenelle ei virheitä tulisi(?) ja niistä opitaan! Mestaruudesta taistellaan kunhan miehet tervehtyvät.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Täälläkin nousee käpälä pystyyn sen puolesta, että Petu saa koutsata myös ensi kauden ajan IFK:ta. Oikeastaan miehelle voisi lisätä optiovuoden pahviin - eikö Kojonkin pitänyt viedä projektinsa loppuun alunperin kahdessa vuodessa? - mutta seuran optiolla, kiitos! Ja jos ensi jouluna ollaan säälipleijariviivan alapuolella, niin ihan varmasti vaadin Petulle kenkää välittömästi. Ja muutan seuraavana päivänä kantaani, jos pyyhitään Narreilla jäätä lukemin 10-0.

Olin hieman epäileväinen, kun Matikaisen sopimus vuodettiin julkisuuteen syksyllä 2010, viime kevään mestaruusjuhlien jälkeen olin erittäin epäluuloinen ja syksyllä olin valmis antamaan kaikille Matikaisille elinikäisen porttikiellon Nordikselle. Nyt kuitenkin kieltämättä näyttää siltä, että Petu on saanut/saamassa joukkueen suunnilleen yhtä hyvään lentoon kuin Nokka viime keväänä. 100 pisteen raja saavutettiin ja IFK on tälläkin kaudella eniten maaleja tehneiden joukkueiden joukossa, joten runkosarja on mennyt toistaiseksi tyydyttävästi. Kotiedun varmistaminen nostaa arvosanan hyvän puolelle. Jossiteltavaa jää siitä, olisiko runkosarjan voitosta pystytty taistelemaan ilman helmikuun flunssa-aaltoa, mutta kuka runkosarjan voittoja jaksaa jälkikäteen muistella. Mestaruudet lasketaan, ja Petu on suoriutunut ensimmäisestä kaudestaan erinomaisesti, jos kannu pysyy Stadissa. Jos ei pysy, niin kaikille kenkää!
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämähän nyt on ollut päivänselvä asia kauden alusta asti että Petulla mennään eikä toistaiseksi ole syytä muutoksiin kesken sopimuskauden. Eikä tämä suinkaan ole jälkiviisautta, vaan tätä mieltä olen täällä ollut läpi koko pahimman Petulle kenkää -angstin ja ole luonnollisesti olen samaa mieltä edelleen.

Oltiin sitten kuinka reaaliajassa eläviä ja tunteella omiensa mukana meneviä IFK:laisia tahansa, pitäähän sitä pitkän ja lyhyemmänkin linjan fanin jumalauta ymmärtää että kausi ei lopu marraskuussa, ja ylipäätänsä sitä koutsille heitettävän paskan määrää voi hieman edes suodattaa.

Petu oli loppusyksystä niin pahasti porukan hampaissa että oikein pahaa teki. Sarja ei kuitenkaan onneksi tälläkään liigakaudella loppunut silloin loppuvuodesta, vaan tuo jengin nyt plakkarissa oleva 102 pistettä muutama rundi ennen runkosarjan päättymistä ja häämöttävä kotietu mielestäni hyvin osoittavat nyt jälkeenpäin, minkä takia kannattaa ehkä hieman jotain Chelsean futisjengiä pitkäjänteisemmin tehdä sitä duunia ja fanienkin katsella sitä muiden tekemää duunia.

Petulle siis peukkua yhä ja edelleen, ja pieni perseennäyttö siis edelleen siitä miten jokaikinen asia alkutalvesta meni tämän suuren saatanan piikkiin eli Petu oli syypää kaikkeen mikä ei ollut kohdallaan. Oli case Liivikiä ja ennenkaikkea case Kimiä, kaikki Petun pienuutta ihmisenä ja jopa yksittäisten pelaajien ajoittain harhailevat otteet olivat aina pelkästään Petun syytä. Ei mennyt läpi eikä mene vieläkään.

Pelitapa oli välillä hukassa ja siitä oma vastuunsa pääkoutsille, nyt on tulokset puhuneet puolestaan ja keväällä on lupa odottaa mitä tahansa. Omat odotukseni ovat korkealla kevään sekä ensi kauden suhteen, uskon tuohon jengiin jokaista jätkää myöten.
 
Viimeksi muokattu:

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Vaikka olenkin pro-Petu, katsoisin kuitenkin ensiksi pleijarit ennen jatkoa. Jos pleijarit menevät hyvin - kuten uskon - jatkodiiliä tekemään. Jos menevät huonosti, katsoisin miten homma käynnistyy syksyllä. Samoinhan tehtiin Nenänkin kanssa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
En ota tässä vaiheessa kantaa Petun nykysopparin jatkolle puolesta tai vastaan, mutta ehkä isoin "uhka" jatkolle löytyy Suomen Maajoukkueesta?

Voisi meinaan haiskahtaa vähän siltä, että Petusta kasvatetaan Jukka Jalosen manttelinperijää! Kuinkas pitkä se Jalosen soppari nyt vielä olikaan? Oliko sopivasti ens kauden loppuun...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En ota tässä vaiheessa kantaa Petun nykysopparin jatkolle puolesta tai vastaan, mutta ehkä isoin "uhka" jatkolle löytyy Suomen Maajoukkueesta?

Voisi meinaan haiskahtaa vähän siltä, että Petusta kasvatetaan Jukka Jalosen manttelinperijää! Kuinkas pitkä se Jalosen soppari nyt vielä olikaan? Oliko sopivasti ens kauden loppuun...

Eiks se tolta oo haiskahtanut jo viime kaudesta asti?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tietäen vielä Kale Kummolan kyvyn skoutata uusia kykyjä ja ympärillä pyörivät jees-boss Jutit ja Kurrit, niin eiköhän Matikaisen Leijona-pesti ole lähes varma, alkaen kesästä 2013, jos ollaan realisteja. Valitettavasti. Otetaan Jukka Jalonen HIFK:hon päävalmentajaksi, korvauksena Matikaisen lähdöstä, jos niin käy ja HIFK tekee Jukka Jaloselle 2013-16 sopimuksen, josta viimeinen kausi on optiovuosi molemmin puolin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jos (pleijarit) menevät huonosti, katsoisin miten homma käynnistyy syksyllä. Samoinhan tehtiin Nenänkin kanssa.

My friend, sittenhän sinä olet samaa mieltä kuin minä ja ihan oikeassa ketjussa! Ei mun avausviestissäni lue, että Petulle jatkoa 2 kautta. Haluan vain liputtaa hänet jo seuraavalle kierrokselle eli ensi kaudelle 12/13. Ja kuten sinäkin, minäkin katselen syksyllä, miltä näyttää ja otan vapauden ehdottaa Petulle kenkää, jos vaikkapa marraskuussa kaikki on päin vittua. Mutta mielestäni hänellä on / pitäisi olla täysi työrauha koskien toista kauttaan. Tämä ei merkitse sitä, ettenkö toivo ja odota playoffmenestystä tänä keväänä.
 

Fordél

Jäsen
Petunkin kohdalla täytyy muistaa, että valmennus on ryhmätyötä. Petulla on omat vahvuudet ja myös heikkoudet, joita paikkaillaan muun valmennusryhmän osaamisella. Esim. Pennanen ei varmasti hirmusesti näy mediassa, mutta hänellä on taatusti iso rooli HIFK:n valmennuksessa ja etenkin pelin organisoinnissa. Eli koko ajan on tärkeä arvioida koko valmennusryhmää, oli kyse sitten risuista tai ruusuista.

Tärkeä pointti on myös se, että tämä nykyinen HIFK:n valmennusryhmä ei ole ollut vielä vuottakaan kasassa. Siinä missä valmennuksen ja pelaajien yhteistyön kehittymisessä meni oma aikansa (ja kehittyminen jatkuu yhä), on varmasti myös valmennusryhmän sisäinen yhteistyö hakenut koko kauden ajan uomiaan. Ryhmä varmasti tiivistyy koko ajan, mikä lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen.
 

velipunainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vilahtipa muutama kuukausi kirjoittamatta, hiirikättä vaivasi pahemman kerran ja hektisen kiireet päälle. Toki pikalukaisut oli aina silloin tällöin pakko suorittaa ja näin ollen pysyin niin sanotusti hajulla HIFK maailman todellisesta tilasta :). Ja ainahan täältä saa itselleen myös muutamat yhteisölliset naurut ja hyvän mielen, oikeasti! Mutta nyt on pakko pikaisesti tähän ketjuun kirjoittaa.

Asiaan, Petulle jatkoa ja pitkää sellaista, siis mielelläni näkisin miehen HIFK:ssa ensikauden jälkeenkin.

Jo Bluussin aikaan tykästyin miehen tinkimättömään tyyliin ja odottelin innolla Solifer miehen saapumista kirkkaisiin valoihin. Mutta myönnettäköön, että syksyllä Petrin ketjuruletit ja HIFK:n konttaus syletti. Mutta uskoin kuitenkin, että kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu ja keväthangilla luistaa. Ja nythän tosiaan näyttää hyvältä. Olen myös viimaeikoina kulkenut nokka ylhäällä haistellen kevään orastavia tuoksuja ja olen ollut haistavinani finaalin tuoksun tänäkin keväänä. Ja vaikka keski-ikäistyvä nenäni pettäisikin, niin luottoa riittää jatkoon. Kyllä tästä vielä Petun kanssa hyvää tulee.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin on sellainen kutina, että sama setti on luvassa niin kuin Jalosenkin kanssa. Ensiksi tehtiin kahden vuoden diili ja toisella kaudella ilmoitetaan vuoden jatkosta.

Eli eiköhän ensi kaudella Petun kanssa hierota jatkopahvi. Nämä 3v projektit kelpaavat mulle. Ei liian lyhyt, eikä liian pitkäkään aika. Joukkueesta saadaan tuossa ajassa täysin Petun näköinen ja kaikilla on tiedossa mihin rooliin ollaan hankittu.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Aluksi itsekkin suhtauduin Petuun hieman negatiiviseen sävyyn, mutta muutaman syvällisen keskustelun jälkeen isäukkoni kanssa alkukauden aikoihin myönnyin siihen ajatukseen, että uusi valmentaja - uudet kuviot. Lopputulos onkin saanut hymyn kasvoille, ja Petu on ollut juuri se oikea mies kilpipaitojen peräsimeen.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Rupesin tätä funtsimaan tuolla playoff-ketjussa ja tulin itseni kanssa siihen tulokseen, että allekirjoitan tämän ketjun. Voin myös myöntää, että osaksi tähän vaikuttaa se, että pidän Matikaisesta henkilönä Jalosta enemmän.

Huolimatta siitä, miten tänä keväänä lopulta käy, haluaisin Petulle vuoden jatkon. Paletti menee kokolailla uusiksi tämän kauden jälkeen ja on minusta hieman epärealistista odottaa ensi kaudelta finaalipaikkaa.

Petu ja muu valmennustiimi kasatkoon sitten joukot tavoitteena mestaruus vuonna 2014. Keväällä avainjätkille kahden vuoden diilit ja hienosäätöä ensi kauden jälkeen ja viiri kattoon 2014.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä jos HIFK ei pysty pelillisesti haastamaan Jokereita tässä sarjassa ollenkaan? Minkälaiset eväät se antaa HIFK:lle ensi kauteen? Itselleni on aika turhauttavaa jos tällä materiaalilla ei kiekollista peliä saada kuntoon ja pystytä luomaan maalipaikkoja 5 vs 5 pelissä. Tämän tyyppisen materiaalin rakentamisessa ei varsinkaan hyökkäyksen osalta pystytä kilpailemaan tämän kauden joukkueelle, eikä se edes kannata Matikasen kanssa. Matikaisen jatkaessa on rakennettava enemmän Matikaisen näköinen joukkue. Muussa tapauksessa Matikaisesta on luovuttava. Matikaiselle on hankittava pelaajia, joiden suurimmat vahvuudet ovat kiekonriistoissa, kulmapelissä ja vahvassa fyysisessä pelaamissa ja tähän sitten ripaus ylivertaista kiekollista osaamista. Nythän on ylivertaista kiekollista osaamista ja ripaus sitä fyysisyyttä. Halutaanko tällä tielle sitten lähteä on toinen juttu. Itse en ole potkuja kenelleen vaatimassa. Pidän Matikaisesta persoonana paljon, mutta jäällä tapahtuvan ja materiaalin on mentävä käsi kädessä, jos haluaa menestyä.

Itse asiassa huhujen osalta, jos katsoo niin tähän suuntaanhan joukkue on menossakin.
 
Viimeksi muokattu:

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Matikaisen jatkaessa on rakennettava enemmän Matikaisen näköinen joukkue. Muussa tapauksessa Matikaisesta on luovuttava.

Tämä on se pointti, jonka takia haluaisin Petulle vuoden jatkon. En nimittäin millään usko, että Matikaisen näköinen paketti saadaan kasaan ensi vuodeksi. Niin paljon muutoksia tulee, että väkisinkin tulee myös huteja.

Niinkuin sanoit, joukkue on muuttumassa Matikaisen näköiseksi huhujen perusteella. Siksi en näe mitään järkeä siinä, että Matikainen yrittää kauden 12-13 ja sen jälkeen tulee puikkoihin mister X, jolla on käsissään Matikaisen joukkueen runko.
 

Sakkoliha

Jäsen
Tämä on se pointti, jonka takia haluaisin Petulle vuoden jatkon. En nimittäin millään usko, että Matikaisen näköinen paketti saadaan kasaan ensi vuodeksi. Niin paljon muutoksia tulee, että väkisinkin tulee myös huteja.

Niinkuin sanoit, joukkue on muuttumassa Matikaisen näköiseksi huhujen perusteella. Siksi en näe mitään järkeä siinä, että Matikainen yrittää kauden 12-13 ja sen jälkeen tulee puikkoihin mister X, jolla on käsissään Matikaisen joukkueen runko.

Toivon Petun saavan jatkoa, koska hän on selkeästi jo ensi kauedksi rakentamassa omanlaista joukkuettaan, kun sieltä ovat tulossa ainakin Pakarinen, Talaja ja Varakas. Juuri tällaiset Pakarinen, Talaja ja Liivik ovat pelaajia, jotka nostavat tasoaan kevään peleihin, koska silloin tarvitaan näitä rouhijoita tekemään sitä likaista työtä, kuten Matikaisen Bluesissa nähtiin. Kuten on nähty, niin esim. Peltonen - Redenbach - Ma.Granlund kentällisellä ei ole ollut mitään käyttöä, kun siellä ei ole sitä pelaajaa, joka lähtee voimalla karvaamaan ja ajaa maalille ym. Itsellä on täysi luotto ja usko Matikaiseen, kun hän saa rakentaa omanlaisen joukkueen, joka osaa pelataan hänen valmentamalla tyylillään. Sen takia olisi hyvä, että hän saisi kolmannen vuoden vielä, kävi näissä playoffeissa miten tahansa.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Tätä munatonta meininkiä en tahdo nähdä ensi kaudella. Mies vaihtoon! Varmasti hyvä valmentaja, mutta paikka ja aika on väärä. SaiPaan vaan.
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän se ollut siinä. Nyt kaveri pois ja vähän äkkiä pilaamasta meidän rakasta seuraamme. Tämän vuoden kaikki 4 nähtyä peliä kotipyhätössä kertonee kaiken 3 takkiin ja vikasta HPK höntsästä voitto. Ensi kauden boikotti alkoi tästä.
 

bull

Jäsen
Jos ei saa tällaisesta miehistöstä irti kolmessa play off-ottelussa yhtään maalia ilman erikoistilannetta niin helvettiin sieltä ja vähän nopeasti!!
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Tätä munatonta meininkiä en tahdo nähdä ensi kaudella. Mies vaihtoon! Varmasti hyvä valmentaja, mutta paikka ja aika on väärä. SaiPaan vaan.

Samaa mieltä, menköön Savonlinnaan eikös se sieltä ole kotoisin. Siellä on jengi jossa voi kokeilla hienoa pelikirjaa. Ei yhtään Matikaista enää sotkemaan hienoa seuraa.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Stadin Suurinta ei vaan kykene PS ohjaamaan mestaruuteen. Sopii heikomman jengin päävalmentajaksi, jossa joku toinen kaveri hoitaa pelisysteemin. Voittajaksi ei Paskansyöjästä ole, ei vittu ole, ei ainakaan (ja missä muualla muka onnistuisi, jos ei edes meillä) HIFKssa. VMP ja uutta äijää sisään, niin jäi PS+kumppanit jälkeen pelillisesti Westerlund+Lämsää vastaan.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Tämän kauden todennäköisestä floppaamisesta huolimatta toivon sitä että Matikainen jatkaa HIFK:ssa vähintään vuoteen 2013.

Kari Jalonen sai vasta kolmannella kaudella joukkueen pelaamaan täsmälleen haluamaansa jääkiekkoa niin olisi typerää vaihtaa valmentajaa yhden kauden jälkeen. Matikaisella on edelleen edellytykset johdattaa HIFK tänä keväänä ja tulevina vuosina Suomen mestariksi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kari Jalonen sai vasta kolmannella kaudella joukkueen pelaamaan täsmälleen haluamaansa jääkiekkoa niin olisi typerää vaihtaa valmentajaa yhden kauden jälkeen. Matikaisella on edelleen edellytykset johdattaa HIFK tänä keväänä ja tulevina vuosina Suomen mestariksi.

Hyvä viesti, arvostan tätä. Vaikka pahalta tuntuukin, niin seison oman topiccini takana. Suhteellisuudentajua ja pientä muistin käyttöä, ihmiset! Kuka ääliö kaipaa Pentin aikoja takaisin, jolloin jengi vaihtuu kuin Stockan ovissa? Koska pysyn tämän takana, en osallistu keskusteluun ketjussa "Petulle kenkää". Mut tavoittaa täältä ja "Kritiikkiä valmennukselle" -ketjuista, jos jollain on asiaa. Kritiikkiä nimittäin piisaa koskien tätä kevättä. Vaikkakin loppujen lopuksi meidän ikiomat pelaajat tästäkin konttaamisesta eniten vastaavat. Kojon puolustajat nostivat aina pelaajien vastuun esiin, teen nyt saman koskien Petua.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka ääliö kaipaa Pentin aikoja takaisin, jolloin jengi vaihtuu kuin Stockan ovissa?
En ainakaan minä. Mutta jos ajattelee PS:n vahvuuksia nimenomaan pelillisellä puolella tarkoittaa PS:n jatkaminen juuri sitä että nykyisestä nipusta pitäisi laittaa porukkaa ulos ja uutta sisään. PS kun ei vaan osaa operoida tällaisella nipulla, ei tuota porukkaa ole kasattu "pitkä päätyyn ja perään"- kiekkoa varten.

Eli Petun jatkaminen tarkoittaa sitä että "jengi vaihtuu kuin Stockan ovissa". Tai ainakin pitäisi tarkoittaa. Toisin sanoen ääliö kannattaa Petun jatkamista.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Mä olen kyllä henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kummatkin (puolesta/vastaan) ketjut ovat suht turhia. Mahdollisuudet sille, että HIFK kenkisi Petun tämän ensimmäisen kauden jälkeen ovat ihan olemattomat ja mielestäni hyvä niin. Se HIFK:n pelillinen identiteetti on kuitenkin löydyttävä jo viimeistään ensi kaudeksi. Pelkät välähdykset eivät enää riitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös