Petteri Sihvonen/UL vs. HIFK

  • 54 756
  • 279

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Alamummo kirjoitti:
Jokos tämä on täällä? Urheilulehti jatkaa omituista linjaansa

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/uutiset/article136541.html

Kun vielä tietäisi, kuka tämä Janne Eerikäinen oikein on.

Olisi pitänyt palkata se saamarin Sihvonen vaan tähän duuniin. Jos sen juttuja lukee, niin mieshän on maailman parhaita valmentajia. Miksi ei Sihvonen valmenna NHL:ssä tai edes SM-liigassa???
 

Niño

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
tiki10 kirjoitti:
Olisi pitänyt palkata se saamarin Sihvonen vaan tähän duuniin. Jos sen juttuja lukee, niin mieshän on maailman parhaita valmentajia. Miksi ei Sihvonen valmenna NHL:ssä tai edes SM-liigassa???

Ei Petteri osaa valmentaa. Sihvonen osaa jäkeempäin kertoa kuka osasi valmentaa hyvin ja kenen pelikirja oli kunnossa. Jos Baxter esimerkiksi luotsaa HIFK:n kunnon iskuun, osaa Sihvonen sanoa: "Tuon kaverin pelikirja on hyvässä kunnossa, suorastaan mainio: on rintamahyökkäystä ja lyhytsyöttöpeliä." Mutta hyvä joukkue on omasta mielestäni edelleen tärkeämpi kuin hyvä pelikirja.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niño kirjoitti:
Jos Baxter esimerkiksi luotsaa HIFK:n kunnon iskuun, osaa Sihvonen sanoa: "Tuon kaverin pelikirja on hyvässä kunnossa, suorastaan mainio: on rintamahyökkäystä ja lyhytsyöttöpeliä."

Itseasiassa vaikka HIFK voittaisi mestaruuden, Sihvonen silti sanoisi "en voi ymmärtää miten tuollainen aivoton intiaani voi tuollaisella pelikirjattomuudella luotsata noin surkealla pelaajamateriaalilla noin hyviin tuloksiin.. itse olisin pystynyt samaan puolella palkasta ja paremmalla pelikirjalla.."
 

Nocturnal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mr.Baxter vaikuttaa kyllä tähän tilanteeseen hyvältä kaverilta. On Hifkin olonen kaveri. Itseäni ainakin on miellyttänyt miehen kommentit sekä muiden kommenttit tästä kaverista. Vaikuttaa juuri sellaiselta valmentajalta jota itse toivoin. Loistavaa!
Aika sitten näyttää miten pärjätään ja toivotaan että Pauli saa kavereista kaiken irti, uskon siihen myös vahvasti.

Mitä Sihvosen kommentteihin Baxterista tulee, eipä voi muuta sanoa ku niinpä niin. Eiköhän siellä huomenna ole jo "Baxter on farssi" otsikot ja "Baxter, fiaskon paluu".

Sihvosen provoilla ei tunnu olevan mitään sen kummallisempaa tarkoitusta. Eniten ihmetyttää tuo Hifkin fanien haukkuminen. Missäköhän Sihvosella on mustaa valkosella että suurin osa Hifki faneista rakastaa Penttiä ja että kaikki kelpaa kuha meidän jengi on liigan klovni? Noh, antaa Petterin päteä ja itkeä kuinka Sheddenin vaimo sano rumasti. Sihvonen on täysi teoreetikko joka teoriassa osaa tehdä kaiken, ja vieläpä parhaalla mahdollisella tavalla. Harmi että kaverilta jää niin moni muu osa-alue jääkiekossa täysin huomioimatta hänen lumoutuessaan shakin peluuseen.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alamummo kirjoitti:
Jokos tämä on täällä? Urheilulehti jatkaa omituista linjaansa

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/uutiset/article136541.html

Kun vielä tietäisi, kuka tämä Janne Eerikäinen oikein on.
Hahhah! Urheilulehti pistää vaan lisää vettä myllyyn, kun niin loistavasti tuntuu provot uppoavan HIFK-faneihin.

Saas nähdä, millaista jälkeä tämä Baxter saa aikaiseksi. Petteri on oikessa siinä, että täysi arvoitus mies on, kun ei päävalmentajana ole toiminut 10 vuoteen.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nocturnal kirjoitti:
Sihvosen provoilla ei tunnu olevan mitään sen kummallisempaa tarkoitusta. Eniten ihmetyttää tuo Hifkin fanien haukkuminen.

Kaikkeen löytyy selitys: Petteri ei ole sulattanut veljensä poispotkimista HIFK:sta ja käy nyt omaa jihadiansa. Käsittääkseni myös itse polvitaklaaja on kovinkin kiusaantunut tästä jatkuvasta jankaamisesta, joka ei millään lailla auta hänen kiekkouran jatkamista.

Paulin hankinta tällaisella aikataululla ja näissä puitteissa saa minulta varauksettomat kolme IS tähteä. Toivoa tietysti sopii, että sopimus on järkevästi muotoiltu ja että talouspuoltakin on ajateltu.

Tammikuun loppuun mennessä pari ukkoa ulos ja muutama Paulin näköinen sisään ja sitten nähdään mistä äijä on tehty. Hyvältä tuntuu ja pitkästä aikaa on polttava innostus päästä hallille huomenna.
 
Sen verran täytyy puolustella Sihvosta, että hän ei ole vielä tuominnut Baxteria. Toki hän on esittänyt hankinnan olevan melkoinen riski. Hifk fanien leimaamista toisaalta en häneltä ymmärrä.

Mutta kuten Sihvonen on monesti sanonut, niin hän antaa pelin päättää. Sheddeniä hän on arvostellut esim. viime kaudella taktisesta epäpätevyydestä, mutta myös antanut krediittiä taidolle saada joukkue pelaamaan. Itse pitäisin huonompana, jos Sihvonen alkaisi ylistämään esim. Sheddenin pelikirjaa ilman, että siinä mitään muutosta tapahtuu.

Niin tai näin, Sihvonen on pelikirjansa vanki. Vaikkakin uskon siihen, että taktillisesti pitää valmennuksen olla kunnossa, niin kyllähän jääkiekko on paljon muutakin kuin lyhytsyöttöpeli. Sihvosen suurin virhe mielestäni on, että hän ei anna tarpeeksi pyyhkeitä joukkueille, mitkä esim. eivät maalia kohti pelaa riittävästi. Sen sijaan, jos pakki ei avaa lyhyellä syötöllä sentterille, niin kyseessä on jääkiekon petos hänen mielestään.

Valmentajasta sanon kuitenkin Sihvosen sanoin.. antaa pelin näyttää.

EDIT: perunpa ylläolevan. Juuri tuli luettua urheilulehden uusin "ei avaruustiedettä.. etenkin viimeisen kappaleen. Sihvonen ei aio antaa pelin näyttää.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
tiki10 kirjoitti:
Olisi pitänyt palkata se saamarin Sihvonen vaan tähän duuniin. Jos sen juttuja lukee, niin mieshän on maailman parhaita valmentajia. Miksi ei Sihvonen valmenna NHL:ssä tai edes SM-liigassa???

Eiköhän herra Sihvonen käyttäisi vapaasti lainattuna samaa vakiovastausta, jota käyttää kyseiselle argumentille aina:

Eihän ansioituneen kirjallisuudentutkijankaan tarvitse olla suuri romaanitaiteilija, aivan kuten ei arvostetun elokuvakriitikon palkittu mestariohjaaja.


Pelkistetyllä analyytikkotasollahan P. Sihvonen on sataprosenttisen oikeassa.



Ranger
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Niño kirjoitti:
Ei Petteri osaa valmentaa. Sihvonen osaa jäkeempäin kertoa kuka osasi valmentaa hyvin ja kenen pelikirja oli kunnossa.

Sihvosestahan joku joskus taisi todeta, että "kaveri tietää tuhat ja yksi asentoa mutta ei ole koskaan saanut pillua." Noin niinkuin kuvannollisesti, tai jotain..No, kyllähän Petteri ihan ok on olla olemassa Suomen kiekkokartalla, mutta jotenkin tuntuu ettei IFK voi tehdä mitään mikä edes _voisi_ olla oikein.

No, Baxterille pojot siitä, ettei ainakaan avannut peliä "teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää-fraasilla". Toivottavasti homma lähtee toimimaan.
 
Viimeksi muokattu:

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
kaizu kirjoitti:
Sihvosestahan joku joskus taisi todeta, että "kaveri tietää tuhat ja yksi asentoa mutta ei ole koskaan saanut pillua." Noin niinkuin kuvannollisesti, ainakin...

Voiko sen paremmin sanoa?

Nyt voisi P.Sihvonen laittaa korvat hörölle ja kaivaa muistiinpanovihon esiin ja kuunnella mitä valmentajien valmentaja, IHL-mestari ja yli 10-vuotta NHL:ssä valmentanut mies sanoo:

"-Taktisesta ja pelin strategisesta puolesta puhuttaessa ei valmentajien kesken TÄLLÄ TASOLLA ole mielestäni suuriakaan eroja. Paljon ratkaisevampaa on kyky johtaa ja motivoida joukkuettaan"

Itse 10-vuotta pääsarjatasolla pallopeliä pelanneena voin sanoa, että täsmälleen näin. Ja juuri tässä JOHTAMISESSA ja motivoinnissa on se syy, miksi tämäkin pelikirja-ihme joutuu räksyttämään lehtien sivuilla, eikä mitään asiaa ole minkään joukkueen valmennukseen.

Itsellä rupeaa alkuepäilyjen jälkeen koko ajan fiilis paranemaan tästä kaverista. Bob osoittautui miehenä niin pahaksi lapaseksi, että vaikka taktinen puoli olisi ollut missä kuosissa, niin ei hän ainakaan pelaajia saanut sitä toteuttamaan. Siihen kun tarvitaan JOHTAJUUTTA. Näin lyhyen tuttavuuden, ja vanhojen valmennettavien kommentien perusteella tuntuu siltä, että nyt sellainen todella saatiin. Toivotaan ainakin näin.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
kamraterna kirjoitti:
Nyt voisi P.Sihvonen laittaa korvat hörölle ja kaivaa muistiinpanovihon esiin ja kuunnella mitä valmentajien valmentaja, IHL-mestari ja yli 10-vuotta NHL:ssä valmentanut mies sanoo
Tuo "valmentajien valmentajan" tuli esille tuossa YLE:n haastattelussa. Eli mies on toiminut jonkun juniorijoukkueen valmentajan mentorina. Eli ei ole pitänyt mitään suuria messuja maailman kovimmille koutseille, vaan opastanut ainoastaan yhtä koutsia.

En pitäisi tuota nyt mitenkään mainittavana saavutuksena.
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Sihvonen on kaikkitietävä jääkiekko guru, jota toista ei ole maapallolla. Hän pystyy sanomaan yhden haastattelun perusteella kuka on huippuvalmentaja. Se on myös ihmeellistä, että Sihvonen valmensi Pelsuja ilman minkäänlaista valmentaja kokemusta pääsarjatasolla. Mielenkiintoista on se myös, että K.Jalonen oli Flamesissa samassa joukkueessa. Toivottavasti Baxter tuo peliin lisää yritystä ja ei hän huono voi olla jos Helgestäkin on pelimihen tehnyt.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Sihvosen mielipide on käsittämätön. "Kaikki tämä paljastaa, että kyse on huippujääkiekosta ulkona olevasta kaverista. Kun puhutaan karvaamisesta ilman, että puhutaan hyökkäyspelin organisoimisesta, paljastaa se jo paljon. " Siis mitä vittua? Totta helvetissä karvausta ja kiekonta peliä voidaan käsitellä ilman hyökkäyspelin sotkemista siihen. Ihan kuin auton kiihtyvyydestä ei voisi puhua mainitsematta, että auto on harmaa. Sitäpaitsi Baxterin "reagointi" voi ihan hyvin viitata vastahyökkäyksiin, joten Pehmo-Sihvosen nurina taitaa olla vain jokin refleksi pohjoisamerikkalaisia valmentajia kohtaan.

Baxter on haastattelujen perusteella pelillisesti vanhan koulukunnan valmentajia ja ymmärtää perustaktiikat. Vaikka "99% pronsenttia valmentajista taktisesti yhtä hyvä" on tuota sisällötöntä jenkkijargonia, niin selvä tosiasia on, että uutena valmentajana tärkeintä on motivointi. Simppeliin pelitapaan se Sheddeninkin luottaa ja hyvin on toiminut.

Pelikirja on tyhmä sana. Pelitapa on paljon parempi.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
SergeiK kirjoitti:
Baxter on haastattelujen perusteella pelillisesti vanhan koulukunnan valmentajia ja ymmärtää perustaktiikat.
Gyl, gyl. Ihan oikea jätkä tähän paikkaan, loppukaudeksi. Aika näyttää miten jatkossa ja löytyykö sanoille katetta. Hienoa että osalla HIFK-kannattajistakin on tällä kertaa jalat tukevasti maassa ja odottavalla kannalla näyttää moni olevan. En ole vielä laskenut yhtään "Kovin, ikinä, missään"-kommenttia tai "kaikkien aikojen kyykytystä". Myöskään tällä kerralla ei palsta täyty jostain patsaiden ihailusta. Voi olla hauska loppukausi tulossa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onnittelut valmentajasta. Varmasti jokaiselle tulee vähän edes mieleen Doug Shedden. Ihan hyvältä valmentajalta vaikuttaa ja kommentit ovat ainakin osuvia. Jääkiekko ei toisiaan ole mitään tähtitiedettä, mutta joillekkin se on, kuten Sihvoselle.

Huomenna siis vastakkain HIFK - Jokerit; fiaskokiekon johtajat.

Milloinkohan Sihvonen kirjoittaa, että SM-liiga on menossa väärään suuntaan, kun tämä "fiasko"kiekko yleistyy täällä meillä?
 
Suosikkijoukkue
RL, CC, MS, SB-A, MN, CO, GL, ST,HG, BG
En ymmärrä tätä itkemistä Sihvosen lausunnoista.
Miksi ihmeessä miehen tulisi olla kaiken saavuttanut päävalmentaja, jotta saa kritisoida muita päävalmentajia, toisinkuin jatkoaika.comiin kirjoittajat, hän tekee myös leipänsä omilla analyyseillään.
Enemmän Baxter on pihalla kun puhuu mestaruuden voittamisesta.

Menestyvän valmentajan ei tarvitse olla entinen suurpelaaja(vaikka Urama),
joten miksi fiksun jääkiekkoanalyytikon tulisi olla entinen/nykyinen huippuvalmentaja?

Vuosia valmentamatta ollut kaveri, jonka oma pelityyli olisi täysin sopimaton tapa sm-liigassa, ei mainittavasti ykkösvalmentajakokemusta, ja erot eurooppalaisessa sekä p-amerikkalaisessa jääkiekossa.. jos tästä ei saa suurta arvoitusta niin en tiedä mistä sitten.
Mikäli Baxterin puheet karvaustaktiikoista eivät kuulostaneet Sihvosen korvaan nykykiekkoon toimivilta, tai päteviltä, totta helvetissä hän sanoo siitä, se on Petterin duunia.
Kyse ei edes ole siitä, että Sihvonen on piristävä suorapuheisuutensa kanssa, vaan kyllä se helkkarin paljon tietää jääkiekosta myös.

Omasta mielestäni Baxter on nimenomaan arvoitus, minulla ei ole varaa arvostella pelisysteemejä, koska en niihin ole perehtynyt sen suuremmin, mutta Sihvosella on täysi oikeus näin tehdä, jopa velvollisuus duuninsa puolesta, eikä siinä tarvita harjoituksia eikä mitään jos tekee mielipiteensä Baxterin omien puheiden perusteella.
Fantasia-esimerkki "pelaamme viidellä hyökkääjällä, teemme paljon maaleja"
Ei tarvita kauheasti harjoituksien näkemistä jotta voi valmentajan metodit lytätä tuollaisen perusteella, esimerkkini on maalikolle helppo tajuta, ehkäpä Sihvonen löysi oman punaisen lankansa jostain Baxterin puheista aivan yhtä helposti.

Siltikin, koska minulla ei ole senttiäkään kiinni HIFK:n menestyksessä, pidän valintaa hyvänä juttuna, jos tulosta ei synny, niin tuskinpa ainakaan marttakerhoilukaan.
 

#76

Jäsen
Se kuinka vakaasti Baxter uskoo mestaruuteen on yksi asia, mutta ainekin hän on jo nyt luonut positiivista henkeä joukkueen ylle. Syyskauden joukkue on tuntunut olevan hengetön ja tahdoton. Näiden korjaaminen on jo iso asia ja Baxter voi olla juuri sellainen piiskaaja, joka saa joukkueen pelaamaan.

Sihvosen meriitit pelaajana tai valmentajana eivät ole merkitykselliset, koska ei niitä edellytetä muiltakaan toimittajilta, mutta toimittajaksi hänellä ei ole nähtävästi mitään koulutusta, joten mies nimittää itseään kiekkoanalyytikoksi. Kysymykseksi jää onko hänellä siihenkään koulutusta, koska omien sanojensakin mukaan mies oli pelottavan heppoisin avuin valmentajana, mutta silti yön yli nukuttuaan hänestä tuli kiekkoanalyytikko, joka tietää lajista kaiken tietämisen arvoisen. Miehen nykyosaamisesta/arvostuksesta kertoo huhu, että HPK löysi hänelle töitä organisaatiosta vain c-junnujen kakkosvalmentajana, kun mies kovasti oli tarjonnut itseään Hämeenlinnaan.
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
punainenpeto kirjoitti:
Miksi kummassa provosoidutte Petterin kirjoituksista? Mielestäni ne ovat hyvää viihdettä. Kaikkihan sen tiesi jo etukäteen, että hän dumaa Baxterin suoralta kädeltä - mitä muuta hän voisikaan, kun pitää palkkansa ansaita.

Jatka vain samaa rataa Petteri. Maailma olisi paljon tylsempi paikka ilman asiantuntevia kirjoituksiasi.

Kyllä Petteri on Pelle ja sinänsä hauska mies. Muta jos puoli valtakuntaa pitää Pelleä kuninkaana niin itseä alkaa huolestuttaa ja vituttaa. Jos kaikki olisivat tajunneet, että mies on omalla alallaan täysnolla ja pelkkä julkisuuden tavoittelija kaikilla keinoilla niin sittenhän tuo olisi pelkkää hupia, mutta kun mie otetaan ihan tosissaan ...
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Laumassa

joey77 kirjoitti:
Kyllä Petteri on Pelle ja sinänsä hauska mies. Muta jos puoli valtakuntaa pitää Pelleä kuninkaana niin itseä alkaa huolestuttaa ja vituttaa. Jos kaikki olisivat tajunneet, että mies on omalla alallaan täysnolla ja pelkkä julkisuuden tavoittelija kaikilla keinoilla niin sittenhän tuo olisi pelkkää hupia, mutta kun mie otetaan ihan tosissaan ...

Niin, en malta olla huomauttamatta, että ainakin Sihvonen tuntuu paitsi ajattelevan asioita, myös kertovan omat mielipiteensä, josta johtuen kannattaa joka tapauksessa antaa respektiä siitä, oli näistä em. mielipiteistä mitä mieltä tahansa.

Luonnollisesti on selvää, että moiset omat mielipiteet ottavat päähän teitä, jotka olette tottuneet menemään laumanne mukana ja tyytymään vaikkapa Hockey Night-tyyppiseen "yritetään lisätä liikettä ensi erään ja työn kautta eteenpäin ja katsotaan mihin se riittää" -jargoniin.

Täältä tähän
 

Carlos

Jäsen
ervatsalo kirjoitti:
Niin, en malta olla huomauttamatta, että ainakin Sihvonen tuntuu paitsi ajattelevan asioita, myös kertovan omat mielipiteensä, josta johtuen kannattaa joka tapauksessa antaa respektiä siitä, oli näistä em. mielipiteistä mitä mieltä tahansa.

Sorry, mutta pelkkä laukominen ilman että on myös sisältöä sanomisessa ei ole mitenkään respektin antamisen paikka. Sihvonen on ilmeisesti kuunnellut haastattelua mukana lista asioista jotka valmentajan pitää sanoa että osoittaa olevansa ammattitaitoinen. Sieltä on sitten jäänyt pois kohdat kuten "organisoitu hyökkäyspeli", joka on Sihvosen mukaan selkeä osoitus siitä että Boxter ei ymmärrä mitään nykykiekosta.

Vai olisiko käynyt niin että Sihvonen ei ymmärrä mitään jääkiekosta, vaikka kovasti yrittääkin?
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Pikkupoikana, joskus 60-luvulla, landepaikan keittiökomeron ovessa oli Kari:n piirros, jossa maalaiset katselivat kun kaupunkilaiset muuttivat kesälomalla maalle.
Teksti oli: "Kesä ilman kesävieraita on kuin sirkus ilman pelleä"
Samoin voi sanoa P. Sihvosesta, eli: jääkiekko ilman P. Sihvosta on kuin sirkus ilman pelleä.
Eduskunnassa oli aikoinaan muuan Veikko Vennamo, jota jouduttiin jopa kantamaan vahtimestarien voimin ulos eduskunnasta kun ei suostunut olemaan hiljaa. Aina sattuu ja tapahtuu.

Edit: Viimeksi kun oli Känädäläinen puolustaja valmentajana meni suht näppärästi, aika näyttää miten menee nyt.
 
Viimeksi muokattu:

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Vuoden lyhyin kirja

Carlos kirjoitti:
Sorry, mutta pelkkä laukominen ilman että on myös sisältöä sanomisessa ei ole mitenkään respektin antamisen paikka...

Niin, itselleni tuli tuosta lausunnosta jostain syystä mieleen eiliset IFK:n Paul Baxterin puheet mestaruudesta ja pelikirjan sisällöstä yleensäkin.

No tulevaisuus näyttänee kuinka äijän käy...

Yhtä kaikki. Sihvonen antaa sentään vähän muutakin näkökulmaa asioihin, kuin nämä yleisesti hyväksytyt ja salonkikelpoiseksi puleeratut muka-kiekkotoimittajat.

Täältä tähän
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
ervatsalo kirjoitti:
Niin, en malta olla huomauttamatta, että ainakin Sihvonen tuntuu paitsi ajattelevan asioita, myös kertovan omat mielipiteensä, josta johtuen kannattaa joka tapauksessa antaa respektiä siitä, oli näistä em. mielipiteistä mitä mieltä tahansa.

Luonnollisesti on selvää, että moiset omat mielipiteet ottavat päähän teitä, jotka olette tottuneet menemään laumanne mukana ja tyytymään vaikkapa Hockey Night-tyyppiseen "yritetään lisätä liikettä ensi erään ja työn kautta eteenpäin ja katsotaan mihin se riittää" -jargoniin.

Täältä tähän

Näin juuri, osoitit juuri omaavasi sankarisi Sihvosen omaisen loistokkaan päättelykyvyn ja aina oikeassa olemisen upean taidon vaikka mitään faktaa et "mielipiteittesi" rinnalle pystyisikään esittämään. Upeata, voisit hyvin ryhtyä pien-visiiriksi suur-visiirin rinnalle.

Niin siis kuten jo edellä sanoin, niin Petterissä ottaa päähän se, että huutelee näitä mainioita "omia mielipiteitään" koko ajan, joka paikassa, aina ja kaikista asioista vaikka todellista tietoa ei mistään olisikaan. "Baxter oli puoli-gooni pelaaja, koutsina ihan paska" "ei ole valmentanut vuosiin, ei pelikirjasta tietoakaan" Kaikki pelkkiä arvauksia ja turhia spekulointeja jotka esittää katekismuksen totuuksina kuten kaiken muunkin mitä maailman tietoisuuteen tuo suuren kiekko-apostolin roolissaan.

Mutta teille jotka ette omilla aivoillanne kykene ajattelemaan vaan lähdette seuraamaan ketä vaan höyrypäätä joka suunsa avaa ja "omia mielipiteitään" uskaltaa kertoa tuo varmaan riittääkin. Näin ne toimivat saksalaisetkin 30-luvun lopussa ja hyvinhän se meni.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Koliath kirjoitti:
En ymmärrä tätä itkemistä Sihvosen lausunnoista.
Miksi ihmeessä miehen tulisi olla kaiken saavuttanut päävalmentaja, jotta saa kritisoida muita päävalmentajia, toisinkuin jatkoaika.comiin kirjoittajat, hän tekee myös leipänsä omilla analyyseillään.
Enemmän Baxter on pihalla kun puhuu mestaruuden voittamisesta.

Mielestäni tuossa mestaruuden mainitsemisessa on suurin ero suomalaisten ja pohjoisamerikkalaisten välillä noin yleisestikin. Jenkithän on aina uhoamassa mestaruudesta ja siitä että ollaan "number one".

Suomalaiset turhaan aina hissuttelevat ja vähättelevät itseään. Ei Suomessa sovi kovaan ääneen mesota, että nyt otetaan mestaruus jne. Pitää nöyrästi painaa duunia ja toivoa että "lopussa kiitos seisoo".

Sihvosesta olen samaa mieltä: hän tekee vain duuniaan valitsemassaan roolissa. Asiantuntemusta hänellä tuntuu olevan ja itsekin olen seurannut pelejä nykyisin ihan eri silmällä syöttöketjuja seuraten jne.

Jotenkin olen kuitenkin Baxterin linjoilla siinä, että aika yksinkertaisesti änärissä (mistä Baxterillä eniten kokemusta) tätä peliä pelataan, hyökkäyssuuntaan ja puolustukseen. P.Sihvosenkin mainitsemalla tavalla kiekko pyritään pelaamaan keskustaan jossain vaiheessa keskialueella ja siitä laitaan laukaisupaikkaan tai keskustasta laukaus ja aina yksi pelaaja suoraan kohti maalia. Puolustaminen onkin sitten Baxterinkin mainitsemaa träppiä, jossain muodossa, jossa kiekollista pelataan pois maalintekosektorilta ja sitten kamppaillaan kulmissa.

Sitten onkin valmentajan ammattitaidosta kiinni miten nämä pelitavat valmennetaan joukkueelle. Tärkeintä lienee kurinalaisuus ja ne Tammisenkin mainitsemien viisikon etäisyyksien säilyttäminen.

Annetaan vähän aikaa Baxterille mutta suomalaisena huippuvalmentajana ottaisin opiksi näiden nikkarikoutsien (Shedden & Baxter) sanomisista ja sellaisesta terveestä uhosta, jossa lähdetään kaikkia pelejä voittamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös