Jos TotalScouting olisi tietokoneohjelma, saatikka edes Microsoft Excel-pohjainen taulukko, siinä ei olisi mitään pyöristysvirheitä tyyliin 22,65 on 22, koska tietokone pyöristää automaattisesti oikein. TotalScouting on siis jonkun halkopinoanalyytikon ruutuvihkoon laskimella väärin pyöristämä kyhäelmä, jolla ei ole mitään todellista arvoa jääkiekon analyysissa vaikka siitä sellaista pyritäänkin tekemään. Niin kauan kuin data ei ole tasalaatuista, laadukasta analyysia ei voida tehdä. Jos tuolla "ohjelmalla" analysoidaan tuhansia otteluita vuoden aikana, virhemarginaali on niin raju, etteivät analyysit voi olla edes sielläpäin.
Käydään nyt vielä kerran läpi ne kaksi lukusarjaa, joihin Johannes puuttui, mutta ei ole suostunut esittämään, miten ne olisi tullut esittää Urheilulehden paperiversiossa. En enää toista, mitä nuo luvut tarkoittavat, koska ne on nähtävissä monessa aiemmassa viestissäni.
Lukusarja 1 Suomen luvut: TotalScouting antoi luvut 235+70+154=459, muutettuina tarkoiksi prosenttiluvuksi 51,198+15,251+33,551=100, pyöristettyinä helpommin luettavaan muotoon Urheilulehden TotalScoutingin analysoija ilmoitti prosenttiluvuiksi 51+15+34=100.
Lukusarja 2 vastustajien luvut: TotalScouting antoi luvut 268+53+84=415, tarkat prosenttiluvut 64,578+12,771+22,651=100, Urheilulehden analysoija pyöristi 65+13+22=100
TotalScoutin antaa tarkat luvut, datan analysoija pyöristää prosenttiluvut helpommin ilmaistavaan muotoon. Pyöristäminen ei kumuloidu mitenkään, vaan se tapahtuu yksittäisten lukujen kohdalla vain sen kerran. Keskustelussa Johannes on arvostellut juuri tuota pyöristettyä lukua 22, johon sinäkin puutuit. Kaikki muut viisi lukua on pyöristetty täsmälleen oikein. Kun Johannes ei suostunut kertomaan omaa kantaansa siitä, miten juuri nuo esillä olleet luvut olisi pitänyt pyöristää, niin kerro sinä se, kun osallistuit tähän keskusteluun.
Urheilulehden 20/2012 sivulla 16 Petteri Sihvonen kirjoittaa, että Suomen pelillisistä ongelmista kuudessa ensimmäisessä ottelussa kertoo se, että puolinopeita hyökkäyksiä oli liikaa eli 15%. Nopeita hyökkäyksiä oli myös Sihvosen mielestä liikaa eli 51%. Kontrolloitujen hyökkäysten osuutta, 34%, piti Sihvonen liian pienenä. Urheilulehden kirjoituksessa Sihvonen käytti hyväksi vain noita Suomen lukuja. U-studiossa Sihvonen käytti TotalScoutingista saatuja tietoja hyväksi, kun hän vastasi Juhani Tammiselle, että Suomi hyökkäsi 65% nopeasti omalta puolustusalueelta ja vain 35% hitailla kontrollilähdöillä. Tamihan halusi pitkin koko kauden syksystä kevääseen Suomelle myös fast-break hyökkäyksiä omista ylös, kun meillä Tamin mielestä oli vain slow-break.
Tuota sinun ja Johanneksen mielestä väärin pyöristettyä lukua 22 en nähnyt otettavan esille yhdessäkään U-studiossa tai paperiversiossa.