Nythän keskusteltiin Tamin antamasta arvostelusta Jukka Jalosen suuntaan siitä, kun Tamin mielestä Jalosella oli vain tuo slow break. Kirjoitin, että kaikilla mitalimailla oli slow break-hyökkäyksiä omalta puolustusalueelta hyökkäyksiin lähdettäessä. Tamin olisi pitänyt arvostettuna analysoijana huomioida se, että kaikki mitalimaat lähtivät slow break-hyökkäyksillä omista ylöspäin.
Boldis tossa meitsin toteuttamaa settiä, juu nou.
Itse tarvitsen hiukan selvennystä, enkä vähiten taaskaan päähän, mutta onko 100% varmaa, että Tami tarkoitti tuolla slow break kontra fast break -asialla pelkästään omista lähtemistä?
Eli onko mitään mahdollisuutta sille, että Tami olisi halunnut suoraan keskialueelta nopeita hyökkäyksiä ja kääntöjä kiekon menettänyttä vastustajaa vastaan, vai tarkoittaako fast break ainoastaan omalta puolustusalueelta nopeasti lähtenyttä hyökkäystä. Tätä entinen Leijona-kapteeni ja Jääkiekkoleijona #79 ei mielestäni tarkemmin tuonut julki noissa lähetyksissä, voin olla kyllä väärässäkin.
Ja edelleenkään, kukaan, ei siis kukaan, ole ottanut kantaa siihen, että mikä on jääkiekossa oikea ja mikä väärä tapa lähteä hyökkäämään. Paitsi Tami, toteamalla, että kiekkoa voi pelata monella eri tavalla. Vittu se on tyhmä...
Ei Sihvosta kiinnosta argumenteilla kisailu, vaan hän haluaa aina iskeä vastapalloon. Yllätä vastustaja, kun hän vähiten odottaa sitä. On lukenut Sun Tzunsa.
Hei, hyökkäys on paras puolustus...
En olisi arvostellut Tamin studioesiintymistä ollenkaan, mikäli Tami olisi vaatinut Suomelta nopeampaa peliä myös silloin, kun Suomi voitti. Tami meni myös Meidän Pelin taakse täysillä ennen alkulohkon USA-ottelua ja vaati koko jääkiekkoa seuraavaa kannattajakuntaa olemaan suomalaisen identiteetin eli Meidän Pelin takana. Hävityn pronssipelin jälkeen Tami palasi sitten oman pelitapansa kannattajaksi. Näinhän ei olisi käynyt missään nimessä, jos Suomi olisi voittanut Tshekin pronssiottelussa. Tästä tuuliviirimaisesta asiantuntijuudesta MM-kisojen studiossa arvostelen Tamia.
Eli katsantosi sisältää siis vain kahden pelin perusteella Tamin antamat kommentit ko. asiaan? Ja ne liittyvät molemmat tappiopeleihin, toinen alkulohkoon ja toinen pronssipeliin. Ja toinen näistä kommenteista siis vielä ennen peliä ja toinen pelin jälkeen. Miten Petteri yleensä antaa kommenttinsa? Hassua sinällään, että Petterikin sattui tarttumaan juuri näihin kahteen ko. seikkaan. Eikö Tami puhunut näistä em. asioista missään muussa yhteydessä tai kisojen vaiheessa tai Leijonien otteluiden yhteydessä kuin vain näissä kahdessa äärimmäisen tarkasti esille tuomassasi yhteydessä? Eli oletamme, että väittämäsi on 100% tosi.
Onko siis fast break = Tamin pelitapa? Onko slow break = "Meidän peli"? Onko suomalainen identiteetti = Meidän peli? Leijonien kannattaminen Karjala-päissään, fanitus, huutaminen, kaveruus tuntemattomien kesken jne. ym. suomalainen MM-lätkän seuraaminen = Meidän peli, vai jotain muuta? Don Tami aka Tami Corner = MM-studio? Ara, KJ? Show-hahmo Tamminen...
Ekaan ja tähän lainaukseen liittyen, ja vähän muihinkin, pelasiko siis muutkin maat "Meidän peliä", koska niilläkin oli slow breikkejä? Määritelläänkö "Meidän peli" ainoastaan slow breikkien olemassaolollaja niiden lukumäärän perusteella, omista? Eikö "Meidän peli" ole mitään muuta?
Voittaako jääkiekossa enemmän slow breikkejä tehnyt joukkue vai vähemmän maaleja tehnyt joukkue?
Kirjoitin, että kaikilla mitalimailla oli slow break-hyökkäyksiä omalta puolustusalueelta hyökkäyksiin lähdettäessä. Tamin olisi pitänyt arvostettuna analysoijana huomioida se, että kaikki mitalimaat lähtivät slow break-hyökkäyksillä omista ylöspäin.
Itse myönsit jo aiemmin, että myös USA:lla oli slow breikkejä, joka ei ollut mitalimaa... Eli tämäkin jäi Tamilta huomaamatta.
Myöhemminhän olemme saaneet lukea, että Tamminen kertoi
monen joukkueen pelanneen paremmin kuin Suomi.
Mikä analyysi tästä pitäisi tehdä?
Onko Total scouttingia käyttävät Jumalia?