Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 837 699
  • 13 104

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Sarjataulukkoa katsomalla ja vertaamalla viime vuoteen voisi kysyä, että meniköhän muutos ihan oikeaan suuntaan.

Minä olen kertonut täällä sen tosiasian, että Urama on muuttanut Lukon pelisysteemin viime kaudesta. Niinkuin sanonta on: "peli näyttää kaiken". Uramalla ovat syynsä muutokseen. Itse olen arvellut, että yksi syy olisi se, kun kiekkokontrollia peluuttava Suikkanen löi viime keväänä nopeaa pystysuunnan kiekkoa peluttaneet Uraman (4-0 otteluvoitoin) ja Dufvan (4-2) tylysti finaaliotteluista ulos. Saman teki kolmen rytmin pelisysteemiin kesken kauden siirtynyt Rautakorpi pystysuunnan kiekkoa peluuttaneelle K Jaloselle (4-2). Itse asiassa olen varma siitä, että Urama teki johtopäätökset viime kevään pudotuspelien johdosta.

Muutoksen vaikutus selviää vasta keväällä. TPS nousi mestariksi runkosarjan 6. sijalta ja HPK hopealle 5. sijalta. Jääkiekko on pelikirjapeli.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Puhut täällä jatkuvasti totuuden sanoja mm. Jyp:n viivelähdöistä eli olet nähnyt vain yhden tämän kauden peleissä, itse näin niitä useita Jyp:n kahdessa Porin pelissä.

Mistä sinä tälläisen väitteen vedit tällä kertaa? Käypä lukemassa uudelleen, mitä kirjoitin tästä asiasta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
JYP:iä olen seurannut myös tv:stä tällä kaudella. Dufva jatkaa omalla pelikirjallaan eli omalta puolustusalueelta lähdetään nopeasti ja puolinopeasti. Selvää viivelähtöpeliä olen Dufvan komentamana nähnyt vain yhden kerran syksyn aikana, joten kyllä se on myös Dufvalla ollut takaraivossa, että keväällä saatetaan tarvita jatkuvan pystysuunnan kiekon lisäksi pelien joissain vaiheessa rauhoittamista viivelähdöillä...

Tätä minä tarkoitin.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tätä minä tarkoitin.

Tuo yhden kerran tarkoitti, että olen nähnyt yhdessä Urhon tv-pelissä Dufvan peluuttavan kolmen rytmin jääkiekkoa systemaattisesti. Peli oli JYP-Jokerit 19.10.2010, missä Dufva peluutti 1. erän jalosmaista kolmen rytmin kiekkoa ja viivelähtöjä omasta päästä oli JYP:llä peräti yhdeksän. Seuraavat erät Dufva palautti pelisysteemin nopeaan pystysuunnan kiekkoon ja viivelähtöjä oli enää 1/erä. Myös pystysuunnan nopeaa jääkiekkoa pelaavilla joukkueilla on jokaisessa pelissä muutama viivelähtö, mutta ne ovat vain poikkeuksia, joita tulee aina jokaiselle joukkueelle.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Myös pystysuunnan nopeaa jääkiekkoa pelaavilla joukkueilla on jokaisessa pelissä muutama viivelähtö, mutta ne ovat vain poikkeuksia, joita tulee aina jokaiselle joukkueelle.

Missä menee se poikkeuksen raja? Jokaiselle joukkueelle tulee joka erässä väkisinkin useampia tilanteitä, joissa ei päästä lähtemään nopeasti ylöspäin vaan joudutaan pysäyttämään peli esim. maalin taakse. Väittäisin, että jokainen joukkue lähtee hitaasti vähintään viisi kertaa erän aikana. Eli onko 15 hidasta lähtöä vielä poikkeus?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos vastustaja, se kehno vihulainen, karvaa yhtä onnistuneesti kuin Jokerit pari erää tiistaina, niin kyllä myös HIFK:lla on paljon viivelähtöjä yksittäisessä pelissään. Niillä tosin pääsääntöisesti menetettiin kiekko tai roiskaistiin kiekko keskialueelle, kun "viivelähtö" meni pieleen. Tämä on ehkä enemmän sellaista pelaamista, joka tapahtuu silloin, kun kaikki mitä suunniteltiin ennen peliä, epäonnistuu kuin pelitavallista monipuolisuutta.

Edit. Nyt on pari vanhaa valmentajavelhoa hämmentämässä soppaa, Aravirta ja EW, toisin kuin 2010 kevään playoffeissa. Nyt en usko, että mestaruus menee samanalaiselle yllättäjälle kuin keväällä 2010, vaikka en väheksy yhtään TPS:n mestaruutta. Sanoisin, että päävalmennuksen osaaminen on nyt korkeammassa kurssissa kuin eri pelitapojen vertailu, kun mietitään mitkä joukkueet menestyvät keväällä 2011. Osaajia on paljon ja pelitapojen versioita. Se on hyvä vaan ja paras voittakoon mestaruuden, pelitavasta viis. Itse uskon, ettei pystysuunnan lätkä kadonnut mihinkään ns. voittavana jääkiekkona, kun se pelitapa toteutetaan riittävän hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Se on kuitenkin hyvä muistaa, että viime kaudella Lukko pelasi marraskuun loppuun asti Petri Vehasen torjuntojen kanssa. Nyt samaa virkaa hoiti Miika Wiikman. Toki on äärettömän vaikeaa sanoa, mikä on näiden kahden veskarin ero puhtaasti sarjapisteissä, mutta Lukon pelejä paljon nähneenä voisin veikata n. 15 pisteen menneen vastustajille maalivahtieron takia.

Jos arviointini on lähellä oikeaa, niin silloin ollaankin yht´äkkiä samoissa pistelukemissa viime kauteen verraten.

Tässä ketjussa maalivahtien tasolla ja henkilöllä ei ole väliä. Oleellista on, että erässä on oikea määrä viivelähtöjä.

Eihän Bluesin tehottomuuteenkaan ole syynä se, ettei siellä ole Kellerin tai Eavesin käsiä. Kyse on vain siitä, että Matikaisen pelikirjassa ei ole optimaalista Jukka 'pelikirjajumala' Jalosen opettamaa seitsemää viivelähtöä.

(Mutta tämän ketjun ulkopuolella on kanssasi samaa mieltä Vehasen vaikutuksesta Lukon esityksiin)
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muutaman pelin Urhotv:ltä. Muutos on täysin radikaali ja selvä.
Itse olen nähnyt Lukon jokaisen ottelun tällä kaudella ja mielestäni muutos ei ole radikaali, jos sellaista edes on? Lukko pelaa edelleen ajoittain typeränkin nopeasti kiekkoa. Esim. viime ottelussa Lukko käänsi heti nopean hyökkäyksen, vaikka 1,5min. kaukalossa ollut puolustaja oli vielä menossa vaihtoon. Tästä muodostuikin sitten paha vastahyökkäys omaan päähän, kun tämä väsynyt puolustaja ei missään vaiheessa päässyt sinne vaihtoon. Tämä kuvastaa juuri sitä että Uraman nopeat ja puolinopeat pelinavaukset ovat iskostuneet niin kovasti pelaajien mieliin, ettei tuollaisia hitaita lähtöjä juuri harkita edes päivänselvissä tilanteissa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Missä menee se poikkeuksen raja? Jokaiselle joukkueelle tulee joka erässä väkisinkin useampia tilanteitä, joissa ei päästä lähtemään nopeasti ylöspäin vaan joudutaan pysäyttämään peli esim. maalin taakse. Väittäisin, että jokainen joukkue lähtee hitaasti vähintään viisi kertaa erän aikana. Eli onko 15 hidasta lähtöä vielä poikkeus?

Niinkuin kirjoitin olivat JYP:n viivelähdöt 19.10.-10 Jokereita vastaan erittäin 9+1+1. Nopeaa pystysuunnan jääkiekkoa pelaavien joukkueiden viivelähtömäärät ovat 1-3 kertaa/erä. Opettele seuraamaan peliä, koska sieltä oman pään viivelähdöt ovat hyvin helposti rekisteröitävissä. Keskustelu sinun kanssasi junnaa paikallaan, ellet pysty erottamaan pelin rytmittämistä. Katso nyt alkuun tänä iltana, miten joukkueet pelaavat. Viivelähtöjä ovat esim. maalin taakse pysähtyminen, pakki-pakki-pakki syöttely, hyökkääjien tai puolustajien omaan päähän päin takaisin luistelu tai syöttö taaksepäin. Viivelähdöt on helppo tunnistaa, kunhan hieman harjoittelee.

Lukkoa katsoin viimeksi kaksi erää Bluesia vastaan 3.12.-10. Lukon viivelähdöt olivat 8+7, kun nopean pystysuunnan jääkiekon Bluesilla ne olivat 2+2.

Edit: Tänä iltana näkyy antenniverkossa peli Ilves-Saipa. Katson joukkueiden viivelähdöt ja ilmoitan ne tänne.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Keskustelut todella junnaa meidän välillä paikallaan, koska olemme tästä asiasta erimieltä eikä kumpikaan anna periksi. Sinä luot kuvaa, jossa on vain yksi ainoa menestyvä pelitapa eli mestaruutta ei voi voittaa ilman viivelähtöjä. Näinhän asia ei ole, koska pelitavan merkitys on vain yksi osa jääkiekkoa, olet sanonut itse näin. Toisaalta puhut esimerkiksi Lukon kohdalla radikaalista pelikirjan muutoksesta parin pelin perusteella vaikka kyseessä on aika pieni muutos pakkien toimintaan. Olet vähän saman tyyppinen kuin P. Sihvonen, kauhea tarve nostaa itseään jalustalle käyttämällä värikkäitä adjektiivejä ja korostamalla pelikirjaa ja sen merkitystä.

Jääkiekon analysointi ja tilastointi on yksikertaista, siihen pystyy kuka tahansa, mutta se äärettömän tylsää. Tästä syystä katson peliä mielummin pelaajien ja tunteen kautta ja jätän ruutuvihon tai exel-taulukon täyttämisen sinulle.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Keskustelut todella junnaa meidän välillä paikallaan, koska olemme tästä asiasta erimieltä eikä kumpikaan anna periksi. Sinä luot kuvaa, jossa on vain yksi ainoa menestyvä pelitapa eli mestaruutta ei voi voittaa ilman viivelähtöjä.

Mistä olet saanut tälläisen käsityksen. Näytä minulle, missä olen näin kirjoittanut. JYP voitti toissa kautena SM-liigan mestaruuden nopealla pystysuunnan jääkiekolla ja johtaa nyt runkosarjaa. HIFK on toisena SM-liigassa ja Blues neljäntenä, ne ovat pelitavaltaan myös nopean pystysuunnan joukkueita. Kerro sinä, mikä on Ässien pelin rytmittäminen omalta alueelta lähtevien hyökkäysten suhteen. Ässäthän on hienosti kolmantena sarjassa.

Omalta puolustusalueelta lähtevät hyökkäykset ovat vain yksi osa joukkueiden pelikirjoista. Eivät ne luonnollisesti ratkaise vielä mitään, vaan pelikirjojen muutkin osa-alueet on oltava hyvin toimivia mestaruuteen tähtäävillä joukkueilla. Olen kirjoittanut erään SM-liigajoukkueen pelikirjan rungon SM-liigan pelikirjakeskusteluun. Se on hyvin samanlainen kuin Jukka Jalosen maajoukkueelle suunnittelema pelikirja. Jokainen, joka väittää minun korostavan vain omalta puolustusalueelta hyökkäyksiinlähtöjen rytmittämisen merkitystä, voi käydä tutustumassa tuohon pelikirjarunkoon.

Toisaalta puhut esimerkiksi Lukon kohdalla radikaalista pelikirjan muutoksesta parin pelin perusteella vaikka kyseessä on aika pieni muutos pakkien toimintaan.

Tämä osoittaa, että et ole vieläkään perillä siitä, mistä on kysymys. Kyse on koko viisikon hyökkäyksiinlähdöistä omalta hyökkäysalueelta nopeasti, puolinopeasti tai viiveellä. Jokainen näistä vaatii koko viisikolta erilaisen reagoinnin tilanteeseen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Tämä osoittaa, että et ole vieläkään perillä siitä, mistä on kysymys. Kyse on koko viisikon hyökkäyksiinlähdöistä omalta hyökkäysalueelta nopeasti, puolinopeasti tai viiveellä. Jokainen näistä vaatii koko viisikolta erilaisen reagoinnin tilanteeseen.

Niin, ero on sinun määritelmäsi mukaan siinä annetaanko pakki - pakki ja avaus vai annetaanko pakki - pakki - pakki ja avaus, ensimmäinen on puolinopea ja jälkimmäinen on viivelähtö. Tämä muutos on sinun mukaasi radikaali, minusta ei. Lukon joukkue on pysynyt koossa hyvin viime kauden jälkeen ja valmentaja on pystynyt harjoittuttamaan useampia variaatioita hyökkäyksiin lähdöissä. Mielestäni tämä on normaalia joukkueen kehittymistä, ei mitään radikaalia pelikirjan muuttamista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä viime kevät antoi viitteitä siitä, koska pystysuunnan nopeaa ja puolinopeaa jääkiekkoa pelanneet, runkosarjan 1. JYP ja 3. Lukko sekä 4. HIFK sysättiin kolmen rytmin kiekkokontrollijoukkueiden TPS:n ja HPK:n toimesta finaaliotteluista ulos. Rautakorpi muutti HPK:n pelisysteemin joulutauolla ja lopputulos oli vähintään hyvä. Lukko on muuttanut pelisysteeminsä nyt omalta puolustusalueelta kolmen rytmin hyökkäyksiinlähtöihin. Se kielisi siitä, että Urama on ottanut viime kaudesta opiksi ja, vaikka juuri nyt peli takkuaa, niin keväällä Lukko olisi voittavalla pelikirjalla pyrkimässä finaalijoukkueeksi. JYP ja HIFK jatkavat viime kauden nopealla pystysuunnan pelikirjalla ja hyvällä menestyksellä.

Tässä vastauksesi Fordelin kysymykseen:

"Eli olet sitä mieltä, että on olemassa pelitapa, jolla päästään liigan finaaleihin ja pelitapoja, joilla ei päästä?"


Aika pitkälti sinä määrittelet tässä sen pelitavan, jolla mestaruus voitetaan.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Jääkiekon analysointi ja tilastointi on yksikertaista, siihen pystyy kuka tahansa, mutta se äärettömän tylsää. Tästä syystä katson peliä mielummin pelaajien ja tunteen kautta ja jätän ruutuvihon tai exel-taulukon täyttämisen sinulle.

Riippuu siitä, mitä tilastoi. Viivelähtöjä peleissä on omalta puolustusalueelta kolmen rytmin hyökkäyksiinlähdöin pelaavillakin joukkueilla aina niin vähän, että ei niiden huomioimiseen tarvitse mitään erityisseurantaa. Kyse on yksinkertaisesti siitä, onko kompetenssia nähdä ne peleistä.

Merkitsin kuitenkin ylös Ilves-SaiPa pelin viivelähdöt 5vs5 pelissä. Ilves erittäin 3+2+2 ja SaiPa 2+1+1. Eli nopeasti ja puolinopeasti sieltä molemmat joukkueet lähtivät omalta puolustusalueelta lähes aina 5vs5 pelissä. Tosin jäähyjä oli paljon eli 18 min pelattiin yv/av peliä, jolloin en viivelähtöjä rekisteröi.

Voin seurata Ässien pelin Urholta, kun siihen tilaisuus tulee. Kerron sitten sinulle Ässien pelikirjasta oman alueen hyökkäyksiin lähdöt.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Viivelähtöjä peleissä on omalta puolustusalueelta kolmen rytmin hyökkäyksiinlähdöin pelaavillakin joukkueilla aina niin vähän, että ei niiden huomioimiseen tarvitse mitään erityisseurantaa. Kyse on yksinkertaisesti siitä, onko kompetenssia nähdä ne peleistä.

Merkitsin kuitenkin ylös Ilves-SaiPa pelin viivelähdöt 5vs5 pelissä. Ilves erittäin 3+2+2 ja SaiPa 2+1+1. Eli nopeasti ja puolinopeasti sieltä molemmat joukkueet lähtivät omalta puolustusalueelta lähes aina 5vs5 pelissä. Tosin jäähyjä oli paljon eli 18 min pelattiin yv/av peliä, jolloin en viivelähtöjä rekisteröi.

Ihan testi mielessä kokeilin itsekkin tästä pelistä nuo viivelähdöt laskea. Ei kyllä paljon vaivaa vaatinut, eikä häirinnyt pelin seuraamista. Melkoisestihan tuossa oli hieman tulkinnan varaisia tilanteita, mutta melko lähelle samoihin lukuihin pääsin. Eli Ilves 3+2+2 ja Saipa 3+2+3. Ja nämä siis 5vs5 pelissä. Kyllähän näistä tietysti voi sen päätellä, että ainakin tässä pelissä molemmat tosiaankin pelasi nopeilla tai puolinopeilla lähdöillä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ihan testi mielessä kokeilin itsekkin tästä pelistä nuo viivelähdöt laskea. Ei kyllä paljon vaivaa vaatinut, eikä häirinnyt pelin seuraamista. Melkoisestihan tuossa oli hieman tulkinnan varaisia tilanteita, mutta melko lähelle samoihin lukuihin pääsin. Eli Ilves 3+2+2 ja Saipa 3+2+3. Ja nämä siis 5vs5 pelissä. Kyllähän näistä tietysti voi sen päätellä, että ainakin tässä pelissä molemmat tosiaankin pelasi nopeilla tai puolinopeilla lähdöillä.

Hieno homma Kiekko-Kolli! Tervetuloa analysoimaan peliä. Jatkoaika on osoittautunut hyväksi ponnahduslaudaksi jääkiekkotoimittajan uralle. Esko Seppänen erottui muutama vuosi sitten täällä JA:ssa pelin hyvänä analysoijana ja Rönkä palkkasi hänet Urheilulehden jääkiekkotoimittajaksi. Seppänen on noussut UL:ssä toimitussihteeriksi ja on UL:n toimittajien mm. Petteri Sihvosen esimiehenä lehdessä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit

Fordél

Jäsen
Sihvonen tuomitsee Selinin perheen kimppuun hyökkäämisen (linkki Urheilulehden juttuun): http://www.urheilulehti.fi/jaakiekk...-perheen-kimppuun-hyokkaamiselle-taysi-tuomio

Tämä on tietysti ihan oikein, mutta sama Sihvonen oli "hyökkäämässä" Erholtzin perheen kimppuun (linkissä JSN:n huomautuksesta Sihvoselle): http://www.marmai.fi/uutiset/article463890.ece

Aika helvetin kaksinaamainen tyyppi.

Jep, melkoisen kaksinaamainen meno Sihvosella. Olisi edes astetta uskottavampaa jos hän olisi pyytänyt anteeksi tapaus Erholtzia, mutta näin ei ole koskaan tapahtunut. Nyt sitten kehtaakin avata suunsa tällaisessa tapauksessa. Surullinen tapaus ja eikä ole tietoakaan suoraselkäisestä pohjanmaalaisesta.
 

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
Petteri parka...

Jep, melkoisen kaksinaamainen meno Sihvosella. Olisi edes astetta uskottavampaa jos hän olisi pyytänyt anteeksi tapaus Erholtzia, mutta näin ei ole koskaan tapahtunut. Nyt sitten kehtaakin avata suunsa tällaisessa tapauksessa. Surullinen tapaus ja eikä ole tietoakaan suoraselkäisestä pohjanmaalaisesta.

Olihan taas Tami-palvontaa UL:ssä kansikuvaa myöten, heh heh.
Mutta näinhän se menee, kaksi lajin sisällä (omasta mielestään) väärinymmärrettyä, hyljeksittyä ja sivuraiteille ajautunutta neroa kokee sielujen sympatiaa – voiko enää kauniimpaa olla. Tuntuu ihan kuin tippa olisi nousemassa silmäkulmaan ;)
 

Fordél

Jäsen
Olihan taas Tami-palvontaa UL:ssä kansikuvaa myöten, heh heh.

No mutta hyvät toverit, onhan se kiistaton tosiasia, että Aurinkokuningas ja jääkiekkoleijona nro. 79 on tämänkin urheiluvuoden ehdoton ykkösnimi. My f***ingratulations. PISTE.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
No mutta hyvät toverit, onhan se kiistaton tosiasia, että Aurinkokuningas ja jääkiekkoleijona nro. 79 on tämänkin urheiluvuoden ehdoton ykkösnimi. My f***ingratulations. PISTE.

Oletko edes lukenut UL:n juttua Tamista? Sen verran sinua tunnen, että epäilen vahvasti sinun ottavan kantaa jälleen kerran tunteen pohjalta. Kehoitan sinua lukemaan tuo juttu Tamista ja palataan sitten asiaan. Tamiin vain pinnallisen tunteen pohjalta suhtautuvat nimimerkit kirjoittavat täällä JA:ssa virheellisesti mm. siitä, että Aurinkokuningas ei tunnustaisi matkan varrella tekemiään virheitä. Kannattaa lukea, mitä Tami kertoo UL:n joulunumeron jutussa virheistään oppimisesta.

Jos olet kiinnostunut peleistä ja pelikirjoista, niin samaisessa UL:n joulunumerossa on Suomessa ennen näkemättömän perusteellisesti tutkittu ja tehty juttu jalkapallovalmentaja José Mourinhon valmennusmetodista-periodizacao taticasta. Mourinholla metodissa ei ole aikaa joutavan päiväisille vaistoille, tuntumille tai pelaajien luovuuksille. Mourinhonille metodi antaa vastauksen kaikkeen. Kaikki perustuu tietoon, raakaan faktaan ja analyysiin. Kaikki perustuu työhön, työhön ja työhön sekä jokaisen asian systemaattiseen suorittamiseen. Tässä on vain murto-osa Topias Kauhalan ja Gert Remmelin veret seisauttavasta maailman johtavan pelin johtavan valmentajan valmennusmetodista kertovasta jutusta. Hyvä Rönkä ja Suomen johtava pelikirjalehti UL!
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Itselleni tulee Urheilulehti taas vaihteeksi, kiitos puhelinmyyjä huudatuksen :)

Siffa tai kukaan muukaan ei voi mulle perustella, miten ihmeessä Tamminen on taas vaihteeksi saanut naamansa lehden kanteen, ihan oikein urheiluvuosi -numerossa.

Piti oikein pitkään tuijottaa lehden kantta kun laatikosta hain ja kysyä itseltäni, että mitä ihmettä tässä on takaa ajettu.

Myynnillisesti ajateltuna kansi erittäin epäonnistunut. Mutta eipähän ole mun päänvaivani.
 

Fordél

Jäsen
Oletko edes lukenut UL:n juttua Tamista? Sen verran sinua tunnen, että epäilen vahvasti sinun ottavan kantaa jälleen kerran tunteen pohjalta. Kehoitan sinua lukemaan tuo juttu Tamista ja palataan sitten asiaan. Tamiin vain pinnallisen tunteen pohjalta suhtautuvat nimimerkit kirjoittavat täällä JA:ssa virheellisesti mm. siitä, että Aurinkokuningas ei tunnustaisi matkan varrella tekemiään virheitä. Kannattaa lukea, mitä Tami kertoo UL:n joulunumeron jutussa virheistään oppimisesta.

Palataan asiaan minkä suhteen? Onko sinulla siffalla mennyt nyt halko syvälle nenään vai mikä mättää kun et huumoria ymmärrä? En ole kritisoinut tässä kohdin Tamia vaan ihmettelin vain miksi hänen kasvonsa on valittu Urheiluvuotta 2010 koskevan lehden kanteen? Luulisi, että tänä vuonna, jolloin Tami oli vielä kaiken lisäksi paljon poissa työelämästä sairastumisensa vuoksi, olisi löytynyt mierkittävimpiäkin hahmoja. Tähän kohtaan ei sinultakaan tullut vastausta ellei sitten virheiden myöntäminen ollut tämän kuluneen urheiluvuoden suurin teema ja uutinen. Epäilen.

Jos olet kiinnostunut peleistä ja pelikirjoista, niin samaisessa UL:n joulunumerossa on Suomessa ennen näkemättömän perusteellisesti tutkittu ja tehty juttu jalkapallovalmentaja José Mourinhon valmennusmetodista-periodizacao taticasta. Mourinholla metodissa ei ole aikaa joutavan päiväisille vaistoille, tuntumille tai pelaajien luovuuksille. Mourinhonille metodi antaa vastauksen kaikkeen. Kaikki perustuu tietoon, raakaan faktaan ja analyysiin. Kaikki perustuu työhön, työhön ja työhön sekä jokaisen asian systemaattiseen suorittamiseen. Tässä on vain murto-osa Topias Kauhalan ja Gert Remmelin veret seisauttavasta maailman johtavan pelin johtavan valmentajan valmennusmetodista kertovasta jutusta. Hyvä Rönkä ja Suomen johtava pelikirjalehti UL!

Ihan mielenkiintoiselta kuulostava juttu, mutta en tilaa Urheilulehteä, koska sen eräs sen toimittaja menee jutuissaan henkilökohtaisuuksiin (esim. tapaus Erholtz). Se ei ole mielestäni suvaittavaa lehdeltä, joka pyrkii olemaan laadukas enkä halua tukea tällaista toimintaa rahoillani.

En myöskään näe, että Mourinhon metodi antaa vastauksen kaikkeen. Se olisi sula mahdottomuus niinkin monimutkaisessa maailmassa kuin mitä urheilun ja pelin maailma on. Joka tapauksessa hieno markkinointipuhe sulta!
 

Dino Koff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mourinholla metodissa ei ole aikaa joutavan päiväisille vaistoille, tuntumille tai pelaajien luovuuksille. Mourinhonille metodi antaa vastauksen kaikkeen. Kaikki perustuu tietoon, raakaan faktaan ja analyysiin. Kaikki perustuu työhön, työhön ja työhön sekä jokaisen asian systemaattiseen suorittamiseen.

Tästä tulee mieleen Tuntematon sotilas, jossa majuri Sarastie totesi, että "Saksan armeija ei luule, se laskee". Ja kuinkas sitten kävikään...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös