Petteri Orpon hallitus

  • 1 243 362
  • 15 578

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Entä jos PSstä irroittaisi The New Siniset 25 edustajaa ja Kepu päälle, niin taas mennään. Orpo lentokoneeseen tai jäänmurtajaan, joka tekee sitten u-käännöksen. Toiminut ennenkin hyvin.

Tämä on ihan naurattava näytös, kyllä hallituksen pitää tietää että pitääkö se yhtä vai ei.
Tuskin. PS on yhtenäisempi kuin koskaan. Näkisin ennemmin, että Keskusta, jos jokin saattaa joskus hajota Sinisiin Maalaisiin Puolueeseen ja siitä tulisi sopiva 10-15 hengen apupuolue myöhemmin. En usko tähänkään aivan heti. Seuraavat vaalit ratkaisee.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Joko tämä hieno tilaisuus on noteerattu täällä? Tänne tulee siihen tahtiin uusia viestejä, ettei perässä pysy.


Todella tyylikäs tilaisuus nimeä ja puheita myöten.
Nyt tämä asia tuli Karjalaiseenkin, eli lukevat toimituksessa jatkista.

On kysytty Jokisipilän arvio siitä, kun Timonen rinnasti Orpon rottaan.

"Näkisin sen vihapuheeksi kutsuttuna poliittisena arvosteluna. Toivoisin, että poliittinen keskustelu olisi sivistyneempää puolueeseen katsomatta", Jokisipilä sanoo.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Lapin työvoimapulasta...

Ihan viimeviikolta kokemusta pohjoisen suuresta hiihtokeskuksesta. Se olisi kiinni ilman ulkomaalaisia työntekijöitä. En osaa sanoa mikä tuohon on syy eikä millään mittarilla voi sanoa sesonkiajaksi mutta ravintolat ja vuokraamot ja kaupat, kaikissa ulkomaalaisia ja osassa jopa enemmistönä.
On kyllä tosiaan iso määrä erilaisia työpaikkoja, johon ei ole saatu haluttua määrää työntekijöitä. Ja siis ihan tavallista työtä kuten juuri MaRa alalta, tai vaikkapa erilaiset teollisuuden työpaikat, joihin voidaan opettaa/kouluttaa työn kautta.

Iltalehden mukaan hallitusnelikko on käynyt sunnuntaina neuvotteluja ja lisäksi RKP on neuvotellut myös omassa porukassaan. Eikö hallituksessa olekaan nyt kaikki hyvin ja hienosti, kun Halla-ahokin torppasi eduskunnan koollekutsumisen?

Niin en oikein ymmärrä kuinka Orpo nyt voisi jotain toisin tehdä. Keskellä kesää ovat PS:n takia palaveeranneet tämän tästä ja on haastatteluja ja kommentointeja varmaan tuplasti enemmän kun väsymättä luukuttavat toimittajat ovat edes kuvitelleet saavansa.
 
Viimeksi muokattu:

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Pääkaupunkiseudulla tilanne on todellakin erilainen. Palkan pitäisi riittää elämiseen, mutta kalliit asumiskustannukset ovat este.

Toisaalta maailmalla suurissa kaupungeissa työtätekevät ihmiset ovat pakotettuja asumaan kimppakämpissä, koska vuokrat ovat yhden tuloille liian korkeat. Ja perheelliset asuvat sitten kaukana lähiöissä pitemmän työmatkan päässä. Ei se nyt niin erikoista ole.
Mikähän se Vantaan lähiö voisi olla, mihin ne perheet menisivät? Käsittääkseni suurin pula on nimittäin juuri kohtuuhintaisista perheasunnoista. Pienten asuntojen tilanne alkoi parantua korona-aikana kun opiskelijoita muutti takaisin vanhempiensa nurkkiin ja opetusta siirrettiin verkkoon. Minulla on sellainen fiilis, että edelleen pieniä asuntoja on reilusti vapaana.

Vantaalla on pitkään ollut sellainen ongelma, että ei saada kaavoitettua maata rakentamista varten niin paljon kuin olisi ollut kysyntää. Pientalotontit arvottiin aiemmin, nykyään taitaa olla joku pisteytys käytössä. Peltomaata ei haluta käyttää rakentamiseen, koska se on kaupungin mielestä arvokasta kulttuurimaisemaa. Toisaalta taas ollaan hyvinkin halukkaita hakkaamaan vanhoja metsiä, jotka rajoittuvat luonnonsuojelualueisiin.

Hämärät omistussuhteet kiinteistöissä hankaloittavat Korson ja Hakunilan keskustan modernisoimista. Ainakin Rekolan aseman ympäristössä kerrostalorakentamista purkukuntoisten liikehuoneistoröttelöiden tilalle vastustavat paikalliset asukkaat. Valittamalla saa venytettyä kaikkea hamaan tulevaisuuteen.

Tämmöisen suoranaisen kiusanteon (jonkun tontin hilloaminen tai lopulta varmasti nurin menevien valitusten avulla pitkittäminen) estäminen lainsäädännöllä voisi olla järkevää.

Minä olen sitä mieltä, että juna-asemien ympäristöihin pitäisi rakentaa lisää kerrostaloja. Vuokra- ja omistusasuntoja niihin kumpiakin. Vantaalla ei tarvita tällaista määrää peltoja, mitä täällä nyt on. Niitä käyttäen voisi rakentaa sellaisia taajamia, missä on monenlaista rakennuskantaa. Ja luontoalueet pitää jättää rauhaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Ei suinkaan.

Ne on nuo rantaruotsalaiset bättre folkit jotka saivat poistua puoluekartalta kaikkinensa. Mokomatkin hyväkkäät
Mutku vassarit ja bättre folkit ja media. Ja milloin mitkäkin.

Joo ei hirveästi pysty arvostamaan sitä, että tietyt vasemmiston ja median edustajat likakampanjoi Suomea kaivuutalkoilla. Semmoista se tänä päivänä on äärivasemmalta laidalta, ikävä kyllä. Onneksi ollaan Natossa.

Noin muutoin tässä voisi persutkin alkaa laittamaan jo vähitellen jäitä hattuun. Uhriutumiskortin heiluttelukin alkaa mennä jo kummelin puolelle, ellei sitä jo aiemmin ollut. Sitä on nyt saatu mitä tilattu, eteenpäin ja fokus olennaiseen.

Persuministereille vienokaino pyyntö: kantakaa se hallitusvastuu kiitos, kerran teidät nyt sinne on äänestetty.
 

molari

Jäsen
Pääkaupunkiseudulla tilanne on todellakin erilainen. Palkan pitäisi riittää elämiseen, mutta kalliit asumiskustannukset ovat este.

Toisaalta maailmalla suurissa kaupungeissa työtätekevät ihmiset ovat pakotettuja asumaan kimppakämpissä, koska vuokrat ovat yhden tuloille liian korkeat. Ja perheelliset asuvat sitten kaukana lähiöissä pitemmän työmatkan päässä. Ei se nyt niin erikoista ole.
Erikoisen sijaan taitaa olla pikemmin tavanomaista. Oikotiellä on tällä hetkellä vapaana 11 000 vuokra-asuntoa pk-seudulla (Hki, Espoo, Vantaa) ja lisää valmistuu sekä on suunnitteilla, mutta kenelle ja kuka maksaa vuokrat.
 

ipaz

Jäsen
Erikoisen sijaan taitaa olla pikemmin tavanomaista. Oikotiellä on tällä hetkellä vapaana 11 000 vuokra-asuntoa pk-seudulla (Hki, Espoo, Vantaa) ja lisää valmistuu sekä on suunnitteilla, mutta kenelle ja kuka maksaa vuokrat.
Luulisi että avoimessa toimivassa markkinassa vuokrat laskisivat jos asunnot ovat pitkään vapaina.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joko tämä hieno tilaisuus on noteerattu täällä? Tänne tulee siihen tahtiin uusia viestejä, ettei perässä pysy.


Todella tyylikäs tilaisuus nimeä ja puheita myöten.
"– Rottakin olisi parempi pääministeri. Sillä on sentään selkäranka, Timonen sanoi puheenvuoronsa päätteeksi."

Olipas persumaisesti sanottu. Siis tosi törkeetä, eikö tuolla tyylillä ole mitään tekijänoikeutta tai mallisuojaa, saako sitä lainata kuka vaan? Toiset hioo vuosikausia ilmaisunsa eleganssia ja aistillisuutta, iskevyyttä ja sisältöä. Sitten vasemmisto varastaa sen tosta vaan. Linnaan sanon minä!
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mistäs hommaat rahat näiden 99 huonolla kielitaidolla varustetun tai jopa kielitaidottoman ihmisen elättämiseen?
Kuten mainittua, he elättävät itsensä omalla työllään.

Jos Suomeen tulee jatkossa 30 000 työperäistä maahanmuuttajaa vuodessa, ja tuhat humanitaarista, ei jälkimmäisellä luvulla ole juurikaan merkitystä kokonaisuuden kannalta. Ja lisäksi heistäkin suurin osa työllistyy jossain vaiheessa, vaikka kolmen lapsen yksihuoltajaperheestä kukaan ei olisi töissä heti maahan saapumisen jälkeen...

Niistä 30 000 työperäisestä maahanmuuttajasta kaikilla on varma työpaikka ennen Suomeen tuloa. Ilman sitä ei saa työlupaa. Suomeen ei ole Green Cardia kuten jenkkeihin, jolla voisi tulla maahan hakemaan töitä (ehkä pitäisi olla...) Suomeen pääsee vain olemassa olevan työpaikan kautta (se tarkistetaan lupaa hakiessa).

Työperäinen maahanmuuttaja ei ole oikeutettu työttömyysturvaan eikä toimeentulotukeen, jos menettää työnsä tai itse jättäytyy töistä pois. Suurin osa työluvista myönnetään korkeintaan vuodeksi kerrallaan, ja jos töitä ei ole luvan päättyessä tai tulorekisteristä nähdään, että henkilö ei ole tienannut tarpeeksi, hän ei saa jatkolupaa, ja joutuu poistumaan maasta.

Ylivoimaisesti suurin osa työperäisistä maahanmuuttajista tulee maista, joihin pakkopalautukset onnistuvat, joten käytännössä kaikista kielteisen jatkopäätöksen saaneista päästään helposti eroon. Kuuluisan mongolialaisen sairaanhoitajan kohdalla nähtiin kuinka herkästi kielteinen työlupapäätös tulee - asiassa on selvästi korjaamisen paikka! Mahdollinen korjaaminen on tosin sisäministeriön vastuulla, ja sitä tunnetusti johtaa persujen Rantanen - kuinkahan korkealla typerien kielteisten työlupapäätösten vähentäminen on hänen työlistallaan?

Suomi tarvitsee maahanmuuttoa selvitäkseen taloudellisesti. Kyse on vain siitä, miten se organisoidaan järkevimmin. Epäonnistua ei saa, koska silloin vanheneva ja köyhtyvät Suomi ajautuu perikatoon. Sitä mahdollisuutta, että maahanmuuton lisääminen jätetään toteuttamatta epäonnistumisen pelossa ei kertakaikkiaan ole, koska siitä seuraisi mahdoton huoltosuhde, ja yhteiskunta joka meillä nyt on, lakkaisi mahdottomana olemasta...

Eli joko me onnistumme laajamittaisen työperäisen maahanmuuton kanssa, tai viimeinen suomalainen voi sammuttaa valot... tai ei hän mitään sammuta. Ne ovat jo sammuneet aiemmin, kun ei ole riittävästi työntekijöitä pyörittämässä yhteiskuntaa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Vaughan Yksi parhaista viesteistä tässä threadissa, minkä suosittelen jokaisen lukemaan!

"Green cardia", eli työnhakuviisumia on ehdotettu ja mielestäni se pitäisi ottaa vähintään kokeiluun.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
No ehkä suomalaiset ovat keskimäärin kermaperseitä joille ei käy juurikaan mikään epämukavuus elämässä jos saa rahaa työttömänä. Työpaikka kun pitäisi olla omalla paikkakunnalla eikä missään muualla, muuttaminen ja matkustaminen pidempiä matkoja töihin ovat mahdottomia asioita.

Näin se taitaa olla, valitettavasti.

Joo, muualla Euroopassa ei ole lainkaan harvinaista, että esimerkiksi rakennustyömailla sekä myös teollisuuden töissä asutaan viikot (ehkä ma-ke tai ma-to pidennetyillä päivillä) parakeissa tai asuntoloissa ja viikonlopuksi matkustetaan kotiin.

Meillä Kekkosen politiikan myötä joka niemessä, notkossa ja saarelmassa on ollut tehdas. Siksi tämmöinen tapa toimia on täysin vieras suomalaisille ja ongelma on merkittävä, kun tehtaita ei enää ole joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.

Onhan se melkoinen haaste, kun ei jousta sen kummemmin työmarkkinat kuin työntekijätkään. Luonnollisesti tämä johtaa korkeaan rakenteelliseen työttömyyteen.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
No ehkä suomalaiset ovat keskimäärin kermaperseitä joille ei käy juurikaan mikään epämukavuus elämässä jos saa rahaa työttömänä. Työpaikka kun pitäisi olla omalla paikkakunnalla eikä missään muualla, muuttaminen ja matkustaminen pidempiä matkoja töihin ovat mahdottomia asioita.
Ei keskellä ei mitään parakissa asuminen voi olla pysyvä ratkaisu. Kyllä palkkatyössä käyvän pitää pystyä asumaan esim perheen kanssa.

Opiskeluajan asuin soluasunnossa ja se oli ok, kun tiesin että sitten kun töitä saan niin pystyn parantamaan asuinoloja.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ei keskellä ei mitään parakissa asuminen voi olla pysyvä ratkaisu. Kyllä palkkatyössä käyvän pitää pystyä asumaan esim perheen kanssa.

Opiskeluajan asuin soluasunnossa ja se oli ok, kun tiesin että sitten kun töitä saan niin pystyn parantamaan asuinoloja.

Miksei se voisi olla yllä mainitulla mallilla?

Siis siten, että viikon tunnit tehdään 3-4 päivässä. Tällöinhän lähimmille jäisi paremminkin yhtenäistä aikaa, kuin vain ne arki-illat.

Eihän tuo suuremmin eroa niistä, jotka tekevät matkustustyötä (esim. kotimaan ja kv-myyntityö).

Ei tietysti sovi kaikille, mutta näkisin, että pitäisi sopia nykyistä useammalle. Pientä kermaperseilyä lienee monen osalta havaittavissa.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Miksei se voisi olla yllä mainitulla mallilla?

Siis siten, että viikon tunnit tehdään 3-4 päivässä. Tällöinhän lähimmille jäisi paremminkin yhtenäistä aikaa, kuin vain ne arki-illat.

Eihän tuo suuremmin eroa niistä, jotka tekevät matkustustyötä (esim. kotimaan ja kv-myyntityö).

Ei tietysti sovi kaikille, mutta näkisin, että pitäisi sopia nykyistä useammalle. Pientä kermaperseilyä lienee monen osalta havaittavissa.
Eihän se esim perheellisille useinkaan ole ratkaisu. Esim lastenhoito jäisi silloin lähes kokonaan toisen vanhemman kontolle. Kyllähän se järkevämpi ratkaisu olisi kohtuuhintaiset asunnot siedettävän matkan päässä niistä työpaikoista.

Ei kaikkia töitä voi eikä jaksa tehdä "5 päivän tunnit 3 päivässä".
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Eihän se esim perheellisille useinkaan ole ratkaisu. Esim lastenhoito jäisi silloin lähes kokonaan toisen vanhemman kontolle. Kyllähän se järkevämpi ratkaisu olisi kohtuuhintaiset asunnot siedettävän matkan päässä niistä työpaikoista.

Ei kaikkia töitä voi eikä jaksa tehdä "5 päivän tunnit 3 päivässä".

Totta, olen samaa mieltä. Ja kuten sanoinkin, ei sovi kaikkien elämäntilanteelle. Mutta monella kohderyhmästä lapset esim. ovat jo omillaan ja tehokkaita työvuosia runsaasti jäljellä.

Silloin puhutaan usein tottumuksesta, jota ei haluta muuttaa.

On kuitenkin ihan normaalia yhteiskunnallista rakennemuutosta, että työpaikat keskittyvät kasvukeskuksiin ja niiden ympäristöön. Jos kasvu-Suomen ulkopuolella sijaitsevalta kotipaikkakunnalta ei työn perässä haluta muuttaa muualle, ei kohtuuhintaiset asunnot lähellä työpaikkaa ole mahdollinen ratkaisu. Tämmöisessä tapauksessa kyseinen malli tarjoaisi ratkaisun, jossa sitä ei tarvitse tehdä.

Liikkuvaa työtä kuitenkin monet tekevät. Erilaista se on, muttei epäinhimillistä.

Vaan eipä tämä ketjun aiheeseen liity kuin mutkan kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei keskellä ei mitään parakissa asuminen voi olla pysyvä ratkaisu. Kyllä palkkatyössä käyvän pitää pystyä asumaan esim perheen kanssa.

Opiskeluajan asuin soluasunnossa ja se oli ok, kun tiesin että sitten kun töitä saan niin pystyn parantamaan asuinoloja.
Ei toki kaikkiin tilanteisiin tai kaikille ihmisille sovi. Kuitenkin jos perheessä molemmat vanhemmat työttömänä ja sitten ei suostuta edes harkitsemaan tuollaista järjestelyä edes väliaikaisesti niin siinä on minusta ongelma. Voihan sitä ajatella niin, että työstä kun on saatu kiinni niin voidaan ehkä muuttaa lähemmäs. Tai yleisesti jos asutaan yksin jossain kunnassa missä ei ole töitä, niin ei lähdetä etsimään niitä muualta vaan jäädään kotiin.
 

Beast81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En usko että halusivat, mutta ilman muita halukkaita enemmistöhallitus on vähän niin kuin tekemätön paikka.

Muut halusivat oppositioon kustuaan ensiksi ruhtinaallisesti edelliset neljä vuotta.
Jos vahva talouskasvu ja korkea työllisyysaste koronasta ja Ukrainan sodasta huolimatta lasketaan asioiden kusemiseksi,niin sitten kai kusivat.
 

Beast81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomen työllisyysaste on siellä 74 prosentin tietämissä.Sen nostaminen enemmällä kuin parilla-kolmella prosentilla ilman työperäistä maahanmuuttoa on aika mahdoton rasti.Ruotsin työllisyysaste on 80 prosenttia,mutta siellä on paljon työperäistä maahanmuuttoa.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Mistä lähtien 40 miljardin lisävelka on ollut vahvaa talouskasvua?
Aika perhanasti pumpattiin firmoille rahaa, jotta pääsivät koronan yli. Semmosesta kuopasta olisi ollut aika ikävää koettaa päästä yli?

En usko, että kovinkaan moni hallitus olisi toiminut koronan kanssa eri tavoin. Sitä mitä se kokonaisuudessaan maksoi, voi vain arvailla. Miljardeja? 10? 20 vai 30 miljardia kaiken kaikkiaan? Ja se, että mitä se tulee maksamaan vielä jatkossa, ken tietää?

Lähinnä sitä vaan mietin, että tuo summa on suuri, mutta pitää sisällään yhden suurimman kriisin ja vielä Ukrainan sodan siihen päälle.
 

Beast81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistä lähtien 40 miljardin lisävelka on ollut vahvaa talouskasvua?
Hohhoijaa.Sillä velalla luotiin talouskasvua.Elvytettiin taloutta erittäin haastavassa tilanteessa.

Suomen BKT kasvoi vuonna 2021 3,5 prosenttia ja vuonna 2022 2,1 prosenttia.Työllisyysaste oli korkeampi kuin kymmeniin vuosiin.

Tämäkin hallitus tulee kasvattamaan Suomen velkaisuutta.Mitä sillä velalla sitten saavat aikaiseksi? Epäilen ettei ainakaan kummoista talouskasvua ja positiivista työllisyyskehitystä.Syömävelkaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mistä lähtien 40 miljardin lisävelka on ollut vahvaa talouskasvua?
Velka ei estä sitä, että talous kasvaisi. Ja kyllähän se kasvoikin. Suomen BKT oli Marinin hallituksen jälkeen korkeampi kuin se oli sen aloittaessa, vaikka elettiinkin aika lailla poikkeuksellisia ja taloudellisesti epävakaita aikoja. Vuoden 2019 päätteeksi Suomen BKT oli 254,74 miljardia USD. Vuoden 2022 päätteeksi se oli 261,66 miljardia. Nuo luvut siis vuoden 2015 dollareissa.

 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Joo, muualla Euroopassa ei ole lainkaan harvinaista, että esimerkiksi rakennustyömailla sekä myös teollisuuden töissä asutaan viikot (ehkä ma-ke tai ma-to pidennetyillä päivillä) parakeissa tai asuntoloissa ja viikonlopuksi matkustetaan kotiin.

Meillä Kekkosen politiikan myötä joka niemessä, notkossa ja saarelmassa on ollut tehdas. Siksi tämmöinen tapa toimia on täysin vieras suomalaisille ja ongelma on merkittävä, kun tehtaita ei enää ole joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.

Onhan se melkoinen haaste, kun ei jousta sen kummemmin työmarkkinat kuin työntekijätkään. Luonnollisesti tämä johtaa korkeaan rakenteelliseen työttömyyteen.
Ei ole ollenkaan vieras tapa tehdä duunia tuo mainitsemasi työn perässä muuttaminen. Eikä edes Suomessa harvinaista.

Jos ehkä n. 5 prosenttia työtä tekevistä on tuota mieltä niin se 95 prosenttia kyllä muuttaa. Itse en tunne ainuttakaan, joka ei olisi muuttanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös