Petteri Orpon hallitus

  • 1 243 362
  • 15 578
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK

Olisi kyllä ihan mielenkiintoista kuulla esimerkiksi Elina Valtosen motiivi äänestää Junnilan sangen kyseenalaisen aloitteen puolesta. On minusta aatteellisesti arveluttavaa tukea natsien puolesta vapaaehtoisesti taistelleiden perinnejärjestöä. Ja etenkin kun huomioi Valtosen pyrkivän profiloitumaan tarkan markan poliitiikona, niin ei tuo nyt kovin tehokkaalta verovarojen käytöltä tunnu tukea moista järjestöä.
Suomalaisten sotaan lähteneiden SS-miesten joukossa oli ehkä paljonkin vilpittömässä ja isänmaallisessa hengessä mukaan lähteneitä. Vaikka suomalaisten SS-miesten sotareissu ei historiallisessa tarkastelussa ansaitse likimainkaan suitsutusta, niin yhtä kaikki, sotilaat olivat suomalaisia ja kohtalaisen isänmaallisesti ajattelevia ihmisiä, jotka tekivät ratkaisunsa liittymisestä sen ajan hengessä, ja niillä tiedoilla joita oli olemassa. Paljon jää arvailujen varaan sen suhteen, mitä suomalaiset SS-miehet sotareissulla tekivät. Sotarikoksia? Mahdollisesti. Kaikki? En usko. Jotkut? Varsin todennäköisesti. Jonkinlainen arvo, kunnioitus ja myös anteeksianto kuuluu mielestäni myös näille veteraaneille, kun asioiden ääneen lausuminen on tässä ajassa jo mahdollista.

Sitten on tietenkin eri asia, jos perinnejärjestön toiminnassa olisi tarkoitus millään lailla legitimoida Hitlerin Saksan tekemisiä edes välillisesti.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Jokainen hallitus - vihervasemmistohallitus, punamulta, sinipuna tai mitä oikea porvarihallitus - ansaitsee sellaiset toimintaolosuhteet, että työ voidaan edes aloittaa ennen kuin aloitetaan määrätietoiset toimet hallituksen kaatamiseksi. Demokratiassa pitäisi jokaisen äänestäjänkin muistaa, että istuva hallitus - myös nykyinen - on kansan tehtävään äänestämä. Kansa ei toki ministereitä valitse, mutta onhan tämä surullista, ettei hommia edes ehditä aloittaa niin kohut ja huojuminen on jo valmis.
Olen osittain eri mieltä tässä tapauksessa. Vaaleista on paria päivää vaille kolme kuukautta aikaa, ja hallitusta sekä sen ohjelmaa pohdittiin poikkeuksellisen pitkään ja hartaasti. Ja ohjelmasta myös tehtiin poikkeuksellisen pitkä ja yksityiskohtainen. Sen pitää myös näkyä siinä että oppositio voi lähteä kovaankin kritiikkiin jo nyt, vaikka hallituksen nimittämispäivästä itsessään on vasta kymmenisen päivää. Hallituksella on ollut aikaa valmistautua siihen.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
”Todennäköisesti”
Todennäköisesti? Nyt alkaa olla jo todella sakeaa.
Tutkimustiedon perusteella, kyllä. Ettekö te ole tutustuneet tähän aiheeseen?

Aiheutti myös aikaisemmin protestointia, kun Veljesporukan nokka pyrki sahtimarkkinoille Saksassa.

Jonkinlainen arvo, kunnioitus ja myös anteeksianto kuuluu mielestäni myös näille veteraaneille, kun asioiden ääneen lausuminen on tässä ajassa jo mahdollista.

Sitten on tietenkin eri asia, jos perinnejärjestön toiminnassa olisi tarkoitus millään lailla legitimoida Hitlerin Saksan tekemisiä edes välillisesti.
Juuri näin. Eikä kukaan ole heitä nyt vaatimassa tilille.

On kuitenkin eri asia, onko valtion laitettava erikseen heitä glorifioivalle järjestölle rahaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kun SDP:llä ei ole suunnitelmissa mennä persujen kanssa samaan hallitukseen niin sitä voidaan lyödä nyt kuin vierasta sikaa ja pistää puolue tilille kaikista katteettomista vaalilupauksista. Kun demarit sinipunaa jossain vaiheessa tietävät tavoittelevansa niin kritiikki Kokoomusta kohtaan on hillitympää.
Sama voi jonakin päivänä päteä myös persuihin, kun tietty määrä särmiä on hioutunut, ja luurangot on siivottu kaapista. Ottaa kyllä tovin aikaa, ja voi jäädä tapahtumattakin.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
taistelivat=osallistuivat todennäköisesti siviilien ml. juutalaisten lahtaamiseen
Tässä kohtaa pakko sanoa, että en pidä Törniä natsimielisenä vaikka hän siellä oli. Uskoisin hänen olleen siellä hakemassa "oppia" ja hänen ikuista sotaa kommunismia vastaan tjsp.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eivät kaikki saksalaiset sotilaat olleet natseja, mutta SS-joukkojen sotilaat olivat. Ei se sitä sen paremmaksi muuta, jos he olivat suomalaisia. Aika erikoista että Valtonen on tukenut tällaista järjestöä.
Niin. Nykyään tiedetään natsien hirmuteoista vähän enemmän kuin 1941. Kaikki suomalaiset ss-miehet eivät ole syyllistyneet hirmutekoihin, mutta todennäköisesti joku tai jotkut syyllistyivät. @Osmo Rapeli

Ei SS-joukkoihin lähdetty Suomesta juutalaisia tappamaan, vaan neukkuja.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
politikointi kyllä iloa korville kun vertaa tähän päivään. Vaikka siellä on hieman ilkeitäkin piikkejä vastapuolueille, niin kunnioitus ja rauhallinen argumentointi säilyy koko ajan
Ei myöskään ollut nettiä ja somea. Ajat ovat muuttuneet tältäkin osin raadollisemmiksi, kun kaikki kaivetaan esiin ja levitetään samantien ihmisten tietoisuuteen. Nykyään tuntuu kovaäänisimmät pärjäävän parhaiten politiikassakin, toki on siellä vielä asiallistakin sakkia mukana, mutta he alkavat olla katoava luonnonvara. Tää kahtiajako on muutenkin mennyt aivan liian pitkälle ja tästä saa ihan jokainen puolue ottaa osansa kontolleen, toiset enenmmän ja toiset vähemmän. Olihan sitä ennenkin kriisejä sekä erimielisyyksiä, mutta ne hoidettiin sivistyneemmin ja silloin riitelivät suurimmaksi osaksi vain asiat, ei henkilöt, mutta nykyään suurin osa poliitikoista tuntuu olevan kuvainnollisesti toistensa kurkuissa kiinni. Ennen oli jotkut asiat paremmin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
syyttelevät persuvihassaan tässä ihan tavallisten suomalaisten isiä, isoisiä ja muita sukulaisia 1940-luvun juutalaisvainoista.
Kannattaa siinä tapauksessa vetää happea ja miettiä lukeeko tuossa yläpuolella niin, vai käsitelläänkö siinä Natsi-Saksan kautta tulleiden sotareissujen tapahtumia ja sitä, että Suomessakin oli oma rajallinen siivunsa valkoiseen ylivaltaan intoilevia. Jatkot toisessa ketjussa.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ei SS-joukkoihin lähdetty Suomesta juutalaisia tappamaan, vaan neneukkuja.
Varmaan monet olivat aika tietämättömiä lähtiessään siitä, mitä kaikkea Ukrainassa tapahtuu. Siellä muuten kaatui sotaveteraani-isäni serkku Alpo. Perheemme joulutraditioihin kuului viedä kynttilät niin Alpon kuin sankarivainajaenoni, jonka mukaan olen saanut nimeni, haudoille.

Anteeksi nyt mentiin kauas aiheesta, mutta ei huolta alan kohta taas kritisoida persuja.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Panttipataljoona - Suomen osalta se oli lähinnä kylmää reaalipolitiikkaa. Aloitehan tapahtui välirauhan aikana, kun Neuvostoliiton painostus oli intensiivistä ja Saksa oli vielä sen muodollinen liittolainen. Saksalaisten pyrkimyksiä pystyttiin aika paljon vesittämään ja kun tuuli kääntyi niin heti kun tuli sopiva paikka niin vedettiin pois sieltä. Silti oikeistoradikaalien osuus lähtijöissä oli melkoisen suuri (suurempi kuin mitä Jokipii väitti) ja oletettavaa on että osa joukosta tosiaan osallistui hirmutöihin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sisäministeri ei tule eroamaan vaikka tästä salaliitosta olisikin jauhanut. Junnilan tilanne on eri, koska elinkeinoministerin tehtäviin kuuluu edustaminen ulkomailla. Siinä vaiheessa jos sisäministerin ero alkaa näyttää todennäköiseltä, kaatunee jo koko hallitus. Persut eivät kestä sitä, että kaksi heidän ministeriään savustetaan ulos.
 
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Mikä se taho on?

Poliittisten päättäjien taustojen tutkiminen on ihan journalismin peruskauraa. Uutta tässä tapauksessa on lähinnä se, että persujen taustoista ja kytköksistä uskalletaan keskustella valtavirrassa.
Taholla tarkoitan esimerkiksi sosiaalista mediaa, kuten twitterin tietyn piirin edustajia.
Esimerkkinä tästä vaikka Taneli Hämäläisen tviitti, jossa hän ehdottaa ensin Halla-ahon ”hoitelemista” Rantasen sijaan.
Huomiomedian huono puoli on se, että totuudenkuva vääristyy ja tunnepäissään asiat saadaan irtaantumaan todellisuudesta hyvin nopeasti.

Puhun nyt ihan molempien laitojen puolesta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Panttipataljoona - Suomen osalta se oli lähinnä kylmää reaalipolitiikkaa. Aloitehan tapahtui välirauhan aikana, kun Neuvostoliiton painostus oli intensiivistä ja Saksa oli vielä sen muodollinen liittolainen. Saksalaisten pyrkimyksiä pystyttiin aika paljon vesittämään ja kun tuuli kääntyi niin heti kun tuli sopiva paikka niin vedettiin pois sieltä. Silti oikeistoradikaalien osuus lähtijöissä oli melkoisen suuri (suurempi kuin mitä Jokipii väitti) ja oletettavaa on että osa joukosta tosiaan osallistui hirmutöihin.

Ihan lyhyesti, koska ei liity ketjun aiheeseen.

Mutta ehdottomasti suosittelen asiasta kiinnostuneita lukemaan tai kuuntelemaan Kalervo Kurkialasta kertovan kirjan "Valkoisen uskon soturi".


Kyseessä on kriittisesti mutta kiihkottomasti kirjoitettu, tutkimukseen pohjaava henkilökuva.

Kirjassa kuvataan erinomaisesti ja kattavasti myös panttipataljoonan tarinaa ja toimintaa.

Värväyksen käytännön järjestelyitä johtivat lopulta pitkälti suomalaiset oikeistoradikaalit saksalaisten luottomiehen Kurkialan organisoimana. Värvättyjen joukossa oli siis lopulta tosiaan erittäin huomattava määrä suomalaisia oikeistoradikaaleja. Tosiaan paljon enemmän, kuin Jokipii väitti.

MUTTA: he olivat nimenomaan suomalaisia oikeistoradikaaleja ja semmoisina heistä on syytä puhuakin. Heidän joukossaan oli paljon demokratianvastaista ja klerikaali-autoritaarisuutta kannattavaa ainesta (läh. IKL), mutta natseja heistä oli äärimmäisen harva. Eli tuosta oikestoradikaalistakin porukasta aniharvalla oli mitään kiinnostusta antisemitismiin tai ylipäätään natsien rotuoppeihin. Selvä valtaosa osa suomalaisista oikeistoradikaaleistakin piti niitä vastenmielisenä piirteenä natsismissa (vaikka kirjan päähahmo Kalervo Kurkiala ei pitänytkään vaan vähintäänkin ne hyväksyi).

Natseja Suomessa ylipäätään oli tuolloinkin todella vähän, vaikka äärioikeistolaista liikehdintää oli melko merkittävässä määrin (vaan ei kuitenkaan läheskään siinä määrin, että se olisi voinut haastaa vallitsevaa demokraattista valtiojärjestystä). Kansallissosialismi oli käsittääkseni paljon vahvemmassa asemassa muissa Pohjoismaissa, joista Saksa saikin värvättyä SS-joukkoihinsa merkittävästi enemmän kiihkomielisiä natseja (toki Norja ja Tanska olivat miehitettyjä, joten propagandallakin oli varmasti vaikutusta). Yksi laajasti pohjoismaisista (mutta myös muista ulkomaalaisista) vapaaehtoisista koostunut SS-pataljoona, SS-Nordland, kävikin vielä epätoivoista last-man-standing sotaa Berliinissä vuonna 1945, kun saksalaisetkin SS-joukot (Wehrmachtista puhumattakaan) olivat jo käytännössä luopuneet todellisesta vastarinnasta.
 
Viimeksi muokattu:

Punch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Simon Grilli
Kannattaa siinä tapauksessa vetää happea ja miettiä lukeeko tuossa yläpuolella niin, vai käsitelläänkö siinä Natsi-Saksan kautta tulleiden sotareissujen tapahtumia ja sitä, että Suomessakin oli oma rajallinen siivunsa valkoiseen ylivaltaan intoilevia. Jatkot toisessa ketjussa.
Kannattaa sielläkin vetää sitä happea nenään, ettei haudoille paskominen lähde aivan käsistä. Se on katsos sillai kuten täälläkin on tapana kirjoittaa: "Niin ne asiat koetaan".
 

MegaForce

Jäsen
Se siitä Petterin rauhaisasta viikonlopusta.

STT:n twiitti:

"Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) on viitannut aiemmin väestönvaihtoon jakaessaan tekstejä väestörakenteesta. Sisäministeriö pitää salaliittoteoriaa äärioikeiston perusteena väkivallalle."



Eikä vain sisäministeriö, vaan myös Supo. Supo | Supo pitää väestönvaihtoteoriaa äärioikeistolaisen terrorismin yhtenä vaikuttimena: ”Tilannekuva on aiempaa huolestuttavampi”
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sisäministeri ei tule eroamaan vaikka tästä salaliitosta olisikin jauhanut. Junnilan tilanne on eri, koska elinkeinoministerin tehtäviin kuuluu edustaminen ulkomailla. Siinä vaiheessa jos sisäministerin ero alkaa näyttää todennäköiseltä, kaatunee jo koko hallitus. Persut eivät kestä sitä, että kaksi heidän ministeriään savustetaan ulos.

Totta ja vähän toisin sanoin, ei tässä hallituksen osalta kyse ole siitä etteikö persut kestäisi toista ministerin ulostamista. Todennäköisesti eivät kestäisi. Mutta hallituksen osalta kyse on siitä, voiko sisäministerin mahdollisessa luottamusäänestyksessä RKP tukea sisäministeriä.

En minä oikein enää keksi, miten hallitus pysyisi ainakaan pitempään koossa. Se on minusta ikävä asia, mutta epäluottamukseen on RKP:n silmin kaikki syyt. Ja siipeensä ottaa myös Orpo kun ei selvityttänyt jokaisen ministerin taustaa vaikkapa Supossa. Tämä hallitus on kyllä natsittu ihan itse.
 
Viimeksi muokattu:
Sisäministerimme on alkanut siivoamaan twitteriään. Ihan normaalia askaretta perjantai-illalle.

E: Korjataan nyt sen verran että kyseessä FB ja että nuo ovat mitä ilmeisemmin vanhentuneita linkkejä.
 

Liitteet

  • DImp4Ei.jpeg
    DImp4Ei.jpeg
    230,1 KB · kertaa luettu: 198
Viimeksi muokattu:

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Sisäministerimme on alkanut siivoamaan twitteriään. Ihan normaalia askaretta perjantai-illalle.
Nythän tuolta alkaa puskemaan parhaita otoksia Rantasen Facebookista, hämäriä salaliittoteorioita ja sen sellaista. Katsellaanpa huomenna päivällä mitä tapahtuu.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Nythän tuolta alkaa puskemaan parhaita otoksia Rantasen Facebookista, hämäriä salaliittoteorioita ja sen sellaista. Katsellaanpa huomenna päivällä mitä tapahtuu.
Ei huomenna eikä ensi viikolla mitään tapahdu. Monelta taholta on kuultu, että mitään järjestelmällistä canceloimista ei ole käynnissä eikä tulossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös