Petteri Orpon hallitus

  • 1 243 625
  • 15 578

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Näin
Näin Oulun vaalipiirin äänestäjänä olen kyllä pettynyt, että hallitukseen ei täältä päässyt kuin Talvitie kahdeksi vuodeksi. Missä on Simula ja Tynkkynen?
Näin varsinaissuomalaisena minua huvittaa, kun täkäläisestä surkuhupaisesta junnila-tavio-kaksikosta tulee ministereitä. Tavion matkat Afrikkaan edistämään kehitysyhteistyötä tulevat olemaan mielenkiintoisia.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Vasemmisto seuraavat 4 vuotta Halla-aholle: "Arvoisa herra puhemies", nautin.
Olihan se hyvä luikahtaa sinne varmasta sisäministerin pestistä. Nyt ei taaskaan voi syyttää ainakaan häntä, kun rajat ei menekkään kiinni.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Nyt kun Kokoomus, PS ja KD ovat julkaisseet ministerinsä, voi olla erittäin tyytyväinen hallituskokoonpanoon verrattuna edeltäjäänsä. Lähtökohdat onnistuneelle yhteistyölle ovat oikein hyvät.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kaisa Juuso ainakin hyvä valinta sosiaali- ja terveysministeriksi, kun sote-ala on hänen erikoisaluettaan.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Mihinköhän tuo putinisti -leima perustuu?
Esimerkiksi näistä lähteistä voit tutkia mitä Meri on naisiaan:

Panu Huuhtasen kavereita.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kun kerran persuille annettiin elinkeinoministerin putkikassi, toivoin tontille Sakari Puistoa. Puoliksi toteutuikin, koska hän on tehtävässä kaksi jälkimmäistä vuotta. Tavio EU- ja ulkomaankauppaministerinä on kyllä hieman kylmiä väristyksiä aiheuttava ajatus, mutta olisihan tuolla paljon katastrofaalisempiakin vaihtoehtoja ollut.

Ranne on hyvin raskas negailija ja populisti, mutta hän on myös ahkera perehtymään asioihin. Liikenne- ja infra-asioihin hän on perehtynyt. Hämeenlinnan kuntapolitiikkaa seuraamalla olen antanut itseni ymmärtää, että kulissien takana (kun ei tarvitse taivastella populistisesti äänestäjien suuntaan) hän on myös asiakeskeinen ja yhteistyökykyinen yli puolurajojen.

Sanotaan näin, että todella paljon paskemminkin olisi voinut mennä persujen ministerivalintojen osalta. Kaikki pahimmat suharit pysyvät nyt kaukana valtioneuvostosta ja laukonevat viisauksiaan jatkossakin etäältä vallan ytimistä. Purra saaneekin jatkuvasti miettiä, että "taivas varjele mitä sieltä takarivistä tulee".
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Halla-aho lähti sitten kantamaan vastuuta puhemieheksi. Olisi voinut kuvitella, että elämäntyönsä maamme sisäiselle turvallisuudelle omistanut henkilö olisi nyt ottanut sisäministerin salkun itselleen. Rohkenen sanoa, että temppuna sama kuin Soinin VM--> UM-ratkaisu. Noh, tällä mennään. Ehkä PS laskee sitten mahdollisen presidenttiyden tärkeämmäksi. Olenko jopa hieman pettynyt?
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Junnila on näitä "ilmastonmuutos on kusetusta"-tason kavereita.

Minulla iskostunut päähän se yksi kuva, jossa herra oli puhujana sillä jollain marssilla, olikos kokoontujana Odinit ja Pohjoismainen vastarintaliike. Tuosta muutamia vuosia, mutta Junnilan nimen kun kuulee, muistaa tuon.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Euroopan yksi löperöimmistä maahanmuuttopolitiikoista" tuleva sisäministeri Rantanen. Asiat voi nähdä monella tapaa.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Minulla iskostunut päähän se yksi kuva, jossa herra oli puhujana sillä jollain marssilla, olikos kokoontujana Odinit ja Pohjoismainen vastarintaliike. Tuosta muutamia vuosia, mutta Junnilan nimen kun kuulee, muistaa tuon.
Juu siellähän se kävi puhumassa, Pensa-Maurikin on käynyt. Itselle on Junnilasta jäänyt mieleen vähän hölmötkin Unkarin ja Trumpin fanittamiset.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

- Nostetaan matkakuluvähennyksen omavastuuta asteittain 900 euroon.

Tuo on ihan mielenkiintoinen juttu. Polttoaineverotusta vähennetään, mutta samalla matkakuluvähennyksen omavastuuta ollaan nostamassa. Haluavatko Kokoomus ja Perussuomalaiset heikentää pienituloisten autoilijoiden asemaa? Noh pikkuvikoja sattuu.
Kaikilla auton omistajilla pitäisi olla tähän oikeus, jos työmatka kestää julkisilla yli tunnin. Omavastuu voisi olla vaikka tonnin. Lisäisi työikäisten hyvinvointia radikaalisesti.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Halla-aho taitaa tosissaan pyrkiä presidentiksi. Ei mahdoton ajatus, ainakin eduskuntavaaleissa Jussi on ollut melkoinen ääniharva. Varsinkin nyt, kun selkeää suosikkia ei muista puolueista löydy.
Ellei Väyrynen ole vastaehdokkaana, ei Halla-aholla ole mitään mahdollisuuksia presidentiksi. Maine on niin syvässä. Toki persuille kovan syksyn tasaamiseksi Halla-aho olisi hyvä presidenttiehdokas vakuuttamaan kansalle, että rajat pidetään kiinni, kun hän ei aktiivisesti ole päätöksenteossa ollut mukana.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Näinhän se on, PSlle Halla-Ahon pressaehdokkuus olisi erinomaista. Ei Jussia toki valita, mutta jälkeen kerran strategisesti ajatellen se tekisi parasta puolueelle ja estäisi esim Huhtasaaren toisen tulemisen - hän on raskas ja kategoriassa uhka puolueelle, jonka marginalisoimiseksi Purra tekee parhaansa ja hyvä niin.

Halla-ahoa yleisesti on turha syyttää vastuunpakoilijaksi, otti PSn haltuunsa aivan uskomattoman vaikeassa paikassa ja sai sen pidettyä takaisin sekä nostettua takaisin. Mutta toki ministeriksi olisin häntä toivonut - mutta tämä sama jengi jauhaa, kun ei tullutkaan toivottua koomista ministerikavalkaadia, niin sitten seuraava valittamisen aihe, vaikka hallitustyö ei ole alkanutkaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tavio ulkomaankauppaministerinä tuo jotenkin kummasti mieleen Vesa Keskisen ja jo edesmenneen Carl Danhammerin, jotka lähtivät joskus vuosia sitten valloittamaan Afrikkaa. Odotukset Tavion suhteen ovat täysin nollissa, joten paineita ei ainakaan ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös