Kuvastaa jatkumoa, että asia on ollut vasemmiston ja oikeiston yhteinen. Pois lukien Vasemmistoliitto, joka toki vastusti ja propsit siitä heille. Käsittämätön päätös.Totta. Minun virhe.
Kuvastaa jatkumoa, että asia on ollut vasemmiston ja oikeiston yhteinen. Pois lukien Vasemmistoliitto, joka toki vastusti ja propsit siitä heille. Käsittämätön päätös.Totta. Minun virhe.
Todella käsittämätön päätös. Jonha aiheuttamia ongelmia hallitukset jotenkin koittaa suitsia.Kuvastaa jatkumoa, että asia on ollut vasemmiston ja oikeiston yhteinen. Pois lukien Vasemmistoliitto, joka toki vastusti ja propsit siitä heille. Käsittämätön päätös.
Voi olla. Täysin varmoja johtavat talousasiantuntijat eivät tästä vielä ole ainakaan Suomessa. Danske Bank ennustaa arviossaan että ohjauskorot olisivat ensivuoden lopussa noin 3% tienoilla. Nordean pääanalyytikko Gerichkään ei usko huimaan korkomuutokseen. Gerich ei myöskään pidä vielä selvänä, että inflaatio laskee 2%, takaiskuja voi tulla.Ensi vuonna myös ohjauskorot tulevat laskemaan huomattavasti.
Niin ja tämä tehtiin myymällä valtionyhtiöitä. Carunan myynti jne. Upeeta politiikkaa.
Saa nähdä koska myydään lisää ja tullaan entistä riippuvaisemmaksi Venäjän kaltaisista tyranneista.
Joo totta. Minun virhe.Kataisen hallituksen aikana Fortum myi verkkoliiketoiminnan Carunalle, hyvä olisi olla edes perusasiat hallussa. Toki valtio Fortumin pääomistajana olisi voinut (olisi pitänyt) kauppa estää, ja edelleen, valtiohan ei tästä kaupasta kostunut käytännössä mitään, päinvastoin, kun Fortum tunaroi rahat Venäjälle ja Uniperiin nähyin seurauksin, osakekurssi syväkyykkäsi reippaasti.
Kun ei ihan 24/7 huvita seurata syväanalyyseja päätöksenteossa, niin onko tässä pitkällä kantamalla jokin myönteinen ketunhäntä kainalossa, vai vaan ihan ajattelematon ja juosten kustu päätös tavoitteisiin nähden?
Keppiä ja keppijumppaa. Niistä on liikkujat tehty.
”SDP:n tiukentunut talouslinja ei Lindtmanin mukaan johdu puheenjohtajan vaihdoksesta vaan taustalla on talouden heikentynyt tilanne.”SDP leikkaisi teollisuuden sähköistämisen tuesta 150 miljoonaa. Moni asiantuntijakin pitää vähän huonoina tälläisiä säilyttäviä tukia. Toivottavasti tämä olisi yksi mahdollinen säästökohde. Suomen Yrittäjien ekonomistikin pitää huonoina tälläisiä.
Yksi suurimpia säästökohteita on teollisuuden sähköistämisen tuki, josta sosiaalidemokraatit nipistäisivät 150 miljoonaa euroa. Se on SDP:n mielestä suurelta osaltaan säilyttävä tuki, joka on sähkömarkkinoiden uudessa tilanteessa kallis ja tarpeeton.
![]()
SDP leikkaisi valtion menoja ensi vuonna lähes miljardilla eurolla ja peruisi suurituloisten verokevennyksiä
SDP:n eduskuntaryhmä on julkistanut vaihtoehtonsa valtion ensi vuoden budjetiksi. SDP ottaisi ensi vuonna velkaa 430 miljoonaa euroa vähemmän kuin Orpon hallitus.yle.fi
Suomen Yrittäjen ekonomisti Petri Malinen perää niinikään remonttia yritystukijärjestelmään, mutta se tulisi tehdä osana laajempaa kokonaisuutta.
Malisen mielestä haitallisimpia ovat niin sanotut säilyttävät yritystuet.
– Tällaiset tuet eivät kannusta yrityksiä uudistumaan. Pidemmällä aikavälillä yrityksen kilpailukyky rapautuu entisestään ja tukitarve vain kasvaa, toteaa Malinen.
![]()
Osa yritystuista on haitallisia ja jarruttaa kehitystä, sanovat asiantuntijat – ekonomisti purkaisi tukia metelistä piittaamatta
Yle kysyi ekonomisteilta haitallisista ja huonoista yritystuista. Yritystukea jaetaan vuosittain miljardeja euroja.yle.fi
Onhan se perseestä, että hallituksesta toiseen noihin yritystukiin ei kosketa. Vielä jännempää, että Suomen Yrittäjät puuttuisi yritystukiin. Mikä siis mättää?”SDP:n tiukentunut talouslinja ei Lindtmanin mukaan johdu puheenjohtajan vaihdoksesta vaan taustalla on talouden heikentynyt tilanne.”
Juu u juu u. Ei siinä. Hyvä jos demareissakin ymmärretään tilanne. Jos Lindtman olisi ollut pj vaaleissa, niin voisi olla sinipuna nyt vallassa. Järkevämpi tämä vaihtoehtobudjetti kuin demareiden vaaliohjelma.
Onhan se perseestä, että hallituksesta toiseen noihin yritystukiin ei kosketa. Vielä jännempää, että Suomen Yrittäjät puuttuisi yritystukiin. Mikä siis mättää?
Onhan se perseestä, että hallituksesta toiseen noihin yritystukiin ei kosketa. Vielä jännempää, että Suomen Yrittäjät puuttuisi yritystukiin. Mikä siis mättää?
Se, että Suomessa varsinaisia yritystukia on ihan häviävän pieni summa.
Suomessa yritystuiksi mielletään erilaisia avustuksia. Jopa se, että haja-asutusalueelle annetaan ilmaista vuokramaata tuotantolaitokselle saatetaan laskea yritystueksi ja jos mahdollisesti jopa ympäristölle haitalliseksi. Valtaosa Suomen "yritystuista" on verohelpotuksia. Eli ei varsinaisesti annettavaa rahaa, vaan yritys maksaa vain vähän vähemmän veroja tietyistä kuluista. Nämä yritykset taas monesti ovat keksisessä asemassa joko omavaraisuuden tai viennin suhteen.
Eli, hallituksien on äärimmäisen hankala koskea yritystukiin, koska mitään varsinaista konkreettista yritystukea jota valtio yrityksille maksaisi ei oikeastaan ole olemassa Suomen taloudessa. Samalla näiden leikkureiden hyöty voisi olla aika kyseenalainen meidän omavaraisuudelle ja/tai viennille. Toisaalta sitten taas nämä "ympäristölle haitalliset yritystuet" ovat sosialistista aatetta hykerteleviä ilmaisuja ja tästä syystä vasemmistopuolueet esimerkiksi Vihreät tätä tykkäävätkin viljellä. Toki hyvä muistaa, ettei tästä ole kun hetki kun Vihreät olivat itse hallitusvastuussa, ja päättivät olla koskematta näihin "tukiin".
Jep, ja Pekka Haavisto oli se ministeri jolla oli vastuu näistä Caruna-kaupoista. Tyypillistä housuunkusemispolitiikkaa. Ei ajatella sen pidemmälle, kuin koetetaan saada juuri senhetkiset numerot näyttämään vähän paremmilta, tulevaisuuden tuloista viis. Tällainen politiikka on Kokoomukselle myös tyypillistä.Tuo Caruna-kauppahan tehtiin kyllä 2011-2015 hallituksen aikana.
SDP:n vaaliohjelmahan oli lähinnä se, että "sinimusta hallitus tulee ja kurjistaa teitä", sekä "rahaa on". SDP:llä ei ollut omaa ohjelmaa käytännössä lainkaan, keskityttiin vaan haukkumaan vastustajia.”SDP:n tiukentunut talouslinja ei Lindtmanin mukaan johdu puheenjohtajan vaihdoksesta vaan taustalla on talouden heikentynyt tilanne.”
Juu u juu u. Ei siinä. Hyvä jos demareissakin ymmärretään tilanne. Jos Lindtman olisi ollut pj vaaleissa, niin voisi olla sinipuna nyt vallassa. Järkevämpi tämä vaihtoehtobudjetti kuin demareiden vaaliohjelma.
Niin, Kataisen ja Vapaavuoren avustuksella.Jep, ja Pekka Haavisto oli se ministeri jolla oli vastuu näistä Caruna-kaupoista.
Ei unohdeta valtiovarainministeri Urpilaista.Niin, Kataisen ja Vapaavuoren avustuksella.
Ihan samaa settiä tämä uusi SDP Lindtmanin johdolla on, haukutaan (tietysti) nykyinen hallitus, korotetaan veroja miljardilla ja suditaan siitä vain puolet uusiin menoihin. Otetaan velkaa vain 11,1 miljardia ja se on osoitus siitä, miten talous saadaan kuntoon leikkaamatta keneltäkään mitään.SDP:n vaaliohjelmahan oli lähinnä se, että "sinimusta hallitus tulee ja kurjistaa teitä", sekä "rahaa on". SDP:llä ei ollut omaa ohjelmaa käytännössä lainkaan, keskityttiin vaan haukkumaan vastustajia.
Sitä omaa ohjelmaa olisi varmaan kannattanut ottaa esiin ennen vaaleja, jos sellainen oli oikeasti olemassa. Mutta kun ottaa huomioon Marinin politiikan perustuvan nimenomaa vastustajien haukkumiseen, niin sinänsä ei yllätä. SDP:lle tietenkin huonompi homma.
Carunaa ei, mutta paljon muuta, mm. Neste.Niin ja tämä tehtiin myymällä valtionyhtiöitä. Carunan myynti jne. Upeeta politiikkaa.
Saa nähdä koska myydään lisää ja tullaan entistä riippuvaisemmaksi Venäjän kaltaisista tyranneista.
Carunaa ei, mutta paljon muuta, mm. Neste.
"Keskustan Juha Sipilän hallituskaudella valtio-omisteisten yhtiöiden osakkeita myytiin yhteensä 3,2 miljardin euron arvosta."![]()
Sipilä sanoi panevansa ”taseen töihin” kansallisomaisuudella – Neste ja Patria myyntiin, vertailussa potti jäi pieneksi
Miten Juha Sipilä onnistui omistajaohjauksessa? Paljonko omaisuutta valtio pisti lihoiksi viime hallituskaudella?www.is.fi
"Sipilä otti kunniaa julkisen talouden tervehdyttämisestä. Keskellä vahvinta talouskasvua viimeinen budjetti 2018 jäi silti yhä alijäämäiseksi, maaliskuussa valmistuneen tilinpäätöksen mukaan 1,3 miljardia euroa. Luku voisi olla rumempikin, sillä budjetti sisälsi vuoteen 2017 verrattuna huomattavan paljon tuloja osingoista ja osakkeiden myyntituloista.![]()
Näin Sipilän hallitus hävitti huomattavan osan Nesteestä valtion salkusta – liki tuntematon säätiö sai 50 miljoonan potin
Tarkoittiko Juha Sipilän ”tase töihin” oikeasti Nesteellä budjetin paikkaamista ja säätiömiljoonia?www.is.fi
Niitä oli yli 2,4 miljardia euroa (reilut 1,7 miljardia 2017). Nesteen osuus on huomattava. Valtio sai viidestä prosentista Nesteen osakkeita 861 miljoonaa euroa myytyään potin kesäkuussa 2018. Ilman Nestettä alijäämä olisi siis paisunut yli kahteen miljardiin."
![]()
Näkökulma: Juha Sipilän hallituksen aikana tehdyistä Neste-kaupoista on koitunut lähes miljardin euron laskennallinen tappio veronmaksajille
Onko valtio-omistajan menettely ollut viisasta ja oikein ajoitettua? kysyy Iltalehden Mika Koskinen.www.iltalehti.fi
Ei mennyt ihan putkeen, mutta näin saatiin bluffi velkasuhteen laskusta uppoamaan ainakin tyhmempään kansanosaan.
Kuten erku tuossa mainitsikin, jatkossa ei ole enää TE-toimistoja, vaan lähes kaikki niiden tehtävät (myös sisäinen hallinto) siirtyy "kuntien" vastuulle. Lainausmerkit, koska asiaa on markkinoitu vastuun siirtymisellä kunnille, jotka väitetysti tuntevat oman alueensa paremmin kuin valtiolliset TE-toimistot. Totuus on kuitenkin, että vain muutama kunta tai kaupunki tulee hoitamaan työvoima- ja elinkeinopalvelut itsenäisesti (mm. Helsinki ja Vantaa). Suurin osa kunnista muodostaa yhteistyössä monen kunnan alueella toimivan "työllisyysalueen", joka ottaa hoitaakseen entiset TE-toimistojen tehtävät.Mä en oikeasti tiedä asiasta mitään, niin kysyn. Onko tässä kyse organisaation sisäisestä organisaatiouudistuksesta, vai oikeastiko tässä 15 viranomaista jakautuu 45 viranomaiseksi? Eli onko jatkossa 15 henkilöstö- ja taloushallinnon sijaan 45 hallintoa, vai onko niitä vain yksi kappale per koko Suomen te-toimistot.
Mielestäni se on ainakin ollut Kokoomukselle ideologinen kysymys, että työttömän pitää hoitaa asiansa fyysisesti työvoimatoimistossa eikä verkossa. Ajatuksena se että sillä voitaisiin tarkkailla onko hän aidosti työmarkkinoiden käytössä. Tosin tietoni on noin kymmenen vuoden takaa, joten en tiedä ajatteleeko Kokoomus enää näin.Toki fyysisten palvelupisteiden määrä kasvaa - mutta onko sille nykypäivänä edes mitään tarvetta? Onko se oikeaa rahankäyttöä? Sitäkö hallitus haluaa edistää?
SY on enemmän pienemmän asialla ja taas Kokoomus tunnetusti isojen firmojen asialla. 15 vuoden aikana on kolmas okeiston johtama hallitus vallalla ja pienyrittäjien tukeminen on lähinnä paskanjauhantaa...Onhan se perseestä, että hallituksesta toiseen noihin yritystukiin ei kosketa. Vielä jännempää, että Suomen Yrittäjät puuttuisi yritystukiin. Mikä siis mättää?
Sinipuna olisi varmasti ollut paras. Kokoomus ja SDP olisivat vaan molemmat joutuneet joustamaan kynnyskysymyksistään jonkun verran.