Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Petteri Orpon hallitus

  • 1 640 320
  • 18 899

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Totta helvetissä Marin teki vastuuttomaksi objektiivisin silmin katsottua politiikkaa, koska hänen äänestäjänsä sitä halusivat. Ei heitä haittaa se, että SOTE on asiantuntijoiden mielestä järjetön - aivan kuten montaa kokoomuksen äänestäjää ei tunnu haittaavan persujen, sanoisinko, erikoinen arvomaailma.

No jaa. Monia Kokoomuksen äänestäjiä haittasi Marinin hallituksessa ja 2023 vaalitaistelussa, sanoisinko, Marinin ja demarien erikoinen arvomaailma. Keskeinen syy, miksi Kokoomus kääntyi PS:n suuntaan. Eihän vaihtoehtoja todellisuudessa ollut. Eikä SDP tietenkään halua vieläkään oikeasti hallitukseen, koska sen on helpompi ulvoa oppositiossa vastuun kantamista vastaan ja syyttää hallitusta rasismista.

Tässä tilanne, oikeasti.

Orpon hallitus on hyvin vaikeassa tilanteessa sisäisesti ja ulkoisesti. Silti demarien suunasta paskanpuhumisen määrä hallituksesta ja Suomesta on yllättänyt. Vassareista se oli täysin odotettuakin. Vihreistä en ole juuri mitään huomannut, liekö vielä lomilla.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Sama koskee muitakin puolueita. Totta helvetissä Marin teki vastuuttomaksi objektiivisin silmin katsottua politiikkaa, koska hänen äänestäjänsä sitä halusivat. Ei heitä haittaa se, että SOTE on asiantuntijoiden mielestä järjetön - aivan kuten montaa kokoomuksen äänestäjää ei tunnu haittaavan persujen, sanoisinko, erikoinen arvomaailma.

Marinhan vei hallituskumppaneitaan aika lailla 6-0. Siksi hän pystyi tekemään lähes täysin haluamaansa politiikkaa, jolla söi potentiaalisimmat politiikkansa haastajat (eli keskustan ja vihreät) henkihieveriin.

Koska kyseessä oli SDP:n vasemman laidan politiikka, niin sehän oli luonnollisesti näin oikeistolaisin silmin katsottuna aivan perseestä. Vaan johtajuutensa ansiosta hän siihen pystyi. Samaa johtajuutta odotin nyt Orpolta / Kokoomukselta ja juuri nyt näyttää siltä, että turhaan odotin. Toivon toki, että asia muuttuu Orpon mahdollisesti kehittyessä tehtävässään.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
No jaa. Monia Kokoomuksen äänestäjiä haittasi Marinin hallituksessa ja 2023 vaalitaistelussa, sanoisinko, Marinin ja demarien erikoinen arvomaailma. Keskeinen syy, miksi Kokoomus kääntyi PS:n suuntaan. Eihän vaihtoehtoja todellisuudessa ollut. Eikä SDP tietenkään halua vieläkään oikeasti hallitukseen, koska sen on helpompi ulvoa oppositiossa vastuun kantamista vastaan ja syyttää hallitusta rasismista.

Tässä tilanne, oikeasti.
Ei kai tämä ole kenellekään uutinen? Kokoomus on pakotettu jatkamaan persujen kanssa, koska vaihtoehtoja ei vain ole. Olen itsekin tästä monesti kirjoittanut ja minun mielestäni tämä kortti pitääkin katsoa loppuun asti.

Uskoisin sinänsä SDP:n olevan valmis hallitukseen jossain vaiheessa, mutta niin kovalla hinnalla, että siihen kokoomuksen ei tule lähteä.

Silti demarien suunasta paskanpuhumisen määrä hallituksesta ja Suomesta on yllättänyt.
Ei oppositiossa voi oikein muutakaan tehdä. Toki Orpo oli kyllä hyvin asiallinen oppositiojohtaja, koska eihän hänestä kansanlietsojaksi ole. Asiapoliitikko ja mielestäni aliarvostettu johtaja. Jotenkin presidentillinen ilmestys: painetta tulee milloin mistäkin mutta Petteri kuittaa sen vain sanomalla "hyvä hallitusohjelma" ja "olemme keskustellee". Ei horju päätöksissään, minä arvostan sitä.

Pidin Orpoa pitkään melkoisena vätyksenä. Taisin olla kaikki nämä vuodet väärässä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pidin Orpoa pitkään melkoisena vätyksenä. Taisin olla kaikki nämä vuodet väärässä.

Niin pidit. Ja moni muukin. Itse pidän Orpoa pätevänä, joskin Valtosta ja Häkkästä huonompana, puheenjohtajana ja pääministerinä. Onneksi mainittu kaksikko on sentään hallituksessa. Olen valmis korttini Orpon osalta kääntämään alas, mutta en nyt vielä.

Orpo yllättyi tuoreen pääministeri Marinin puolue- ja henkilöhyökkäyksistä 2019 minusta aidosti ja tämä kuvaa Orpon tilannetta. Hän olisi halunnut hallituspohjaan Kok + SDP. Marin taas katsoi, että vallan pitäminen tapahtuu parhaiten vaikka valehtelemalla Orpon ja Kokoomuksen linjasta, koska demarikannattajat pitävät oikeiston mustamaalaamisesta.

Tulkintani siis on, että Orpo joutui sisäisesti erittäin hajanaisen hallituksen pääministeriksi ei vain omaa ansiotaan, vaan myös Marinin asettamana. Ja jälkimmäinen siis osin. Tässä olen hieman eri mieltä Soininvaaran kanssa, jonka mielestä käytännössä koko hallituspohja menee Marinin piikkiin.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Niin, Soinin aikaan PS ei ollut puolue, vaan se oli muutaman henkilön hyvävelikerho, joka halusi pitää kiinni omasta asemastaan. Nykyinen PS selkeästi on lähtenyt hallitukseen tekemäänkin jotain, koska sen täytyy perustella olemassaolonsa. Soinin kohdalla nähtiin, miten siinä lopulta kävi.

Soinin PS saattoi olla hyvävelikerho, mutta historia on osoittanut, että kovin paljoa pahaa sanottavaa ei juurikaan jäänyt siitä, miten ministerit Terho, J. Niinistö ja Lindström pyrkivät ottamaan aitoa vastuuta hallitustyöskentelystä ja toimivat Suomen sekä suomalaisten eduksi.

Lindström sai bönärin, mutta minun mielestäni se ei tosiaankaan ole mikään häpeä. Näin voi käydä kenelle tahansa, joka kantaa toimestaan (liiankin henkilökohtaisesti) vastuuta. Vasemmiston pilkka Lindströmiä kohtaan tuolloin oli erittäin mautonta ja tuntui erityisen ikävältä näin itsekin työuupumuksen kokeneena ihmisenä. Typerää toki oli ylipäätään rakentaa semmoinen tuplaministeripesti (työministeri + oikeusministeri WTF?), jossa Lindström aikanaan Sipilän hallituksen alkuvuosina työskenteli.

Olin Sipilän hallituksen aikaan työssä, jossa olin tekemisissä paljon Suomen ulkomaanedustustojen kanssa. Tuolloin myös Soinin työ sai erittäin paljon kiitosta edustustoista. Vaikka Soini oli ja on umpipopulisti, hän teki ulkoministerin töitä antaumuksella. Täysin ilman identiteettipolitiikkaa hän ei toki toiminut (<- naurettavat aborttikannanotot), mutta lopulta se jäi aika vähiin myös hänen kohdallaan.

Oletin, että nyky-PS voisi myös toimia vastuuta kantaen ja isänmaan eteen - väittäväthän he olevansa kansallismielisiä. Vaan eivät he toimi. Paljon tärkeämpää heille on näköjään häiriköidä ja tehdä säälittävää identiteettipolitiikkaa oman kannatuksensa turvaamiseksi, kuin kantaa vastuuta suomalaisten eteen ja riskeerata osa kannatuksestaan.
 
Viimeksi muokattu:

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei horju päätöksissään, minä arvostan sitä.


Petteri Orpo kirjoitti:
Kuten alussa totesin, viime päivinä arvokysymykset ovat nousseet poliittisen keskustelun keskiöön. Reilu viikko sitten yksi hallituspuolueista pani uusiksi koko puoluejohtonsa. Jussi Halla-aho ja hänen tukijansa ottivat haltuunsa koko Perussuomalaisen puolueen johdon. Ensimmäinen analyysi tilanteesta oli, että se ei ole enää sama puolue, jonka kanssa kaksi vuotta sitten menimme Smolnaan ja tulimme sieltä ulos hallituskumppaneina. Hallituksen maltillisen EU- ja maahanmuuttolinjan takuumiehenä ollut puheenjohtaja Soini ja koko johto heitettiin tylysti ulos ja korvattiin Hommafoorumin tukemilla edustajilla.

Siinä jouduttiin peruskysymysten äärelle. Meidän, Kokoomuksen, oli pakko kysyä itseltämme, mikä meidän arvopohjamme on. Onko se sellainen, että voimme olla samassa hallituksessa sellaisen puolueen kanssa, joka on Jussi Halla-ahon ja hänen taustavoimiensa käsissä? Olisimmeko avaamassa ovia hallitusvaltaan Jussi Halla-aholle ja sitä arvomaailmaa edustaville voimille, jotka hänet nostivat Perussuomalaisten johtoon?

Jos muuten jonkun vielä tekee mieli kysyä, mikä se arvomaailma on, kannattaa käydä katsomassa, mitä Hommafoorumilla ihmisistä kirjoitetaan juuri tälläkin hetkellä. Tai millaista palautetta Perussuomalaisista lähteneet ei-halla-aholaiset kansanedustajat ovat viimeisen viikon aikana saaneet. Ministeri Sampo Terho julkaisikin osan tätä palautetta. Sosiaalisessa mediassa huudetaan kuolemaa pettureille, uhataan väkivallalla näitä kansanedustajia ja heidän perheitään.

Se ei ole oikea tapa kohdata toinen ihminen. Se ei ole sivistynyt tapa kohdata lähimmäinen. Eikä se ole kokoomukselle hyväksyttävä tapa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Sellaiselle puheelle, sellaiselle ajatusmaailmalle ei voi olla sijaa siellä, missä päätetään isänmaan ja suomalaisten asioista. Ei ainakaan Kokoomuksen hyväksynnällä. Tämän haluan tehdä aivan totaalisen selväksi.

Vätys mikä vätys ja lisäksi selkärangaton valehtelija. Persujen arvomaailman hyväksyminen on Petterille hyväksyttävä hinta siitä, että päästään leikkaamaan sosiaaliturvaa ja heikentämään työntekijöiden oikeuksia.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Marinhan vei hallituskumppaneitaan aika lailla 6-0. Siksi hän pystyi tekemään lähes täysin haluamaansa politiikkaa, jolla söi potentiaalisimmat politiikkansa haastajat (eli keskustan ja vihreät) henkihieveriin.
Paitsi että koko hallituskausi puhuttiin nimenomaan kepun vievän Marinia ja muuta hallitusta 10-0. Kriisi toisensa perään ratkaistiin sillä, että kepu sai vaatimuksensa läpi. Keskustan kannatuksessa tämä ei tosin näkynyt, koska sen kenttä on harvinaisen irrallaan todellisuudesta eikä tunnu tietävän, mitä se haluaa: se ei halua vasemmistolaisena pidettyä Saarikkoa (peruste Saarikon vasemmistolaisuuteen tuntuu muuten usein olevan hänen ulkonäkönsä, kertoo sekin jostain) mutta se ei halunnut oikeistolaista Sipilääkään. Ilmeisesti kenttä haluaisi jonkinlaisen PS-liten, joka vastustaa "ilmastovouhotusta" ja maaseudun tyhjenemistä, onnea vaan sellaisen hallituksen muodostamiseen.

Vihreät Marin kyllä raateli elävältä, se pitää sanoa - joskin siinä oli kyse myös puolueen kokemattomuudesta, ja Ohisalo oli Suomen historian surkeimpia puoluejohtajia. Vihreiltä puuttuu täysin linja ja eturyhmä (se on sinänsä virkistävä asia Suomessa minusta, moni ei ole samaa mieltä), minkä vuoksi Marin saattoi iskeä puolueeseen: leikkauksia vastustava, festareilla bilettävä pääministeri puhuttelee 25-vuotiasta YTM:ää hieman enemmän kuin opettajamainen puolue, joka paasaa ilmastonmuutoksesta, ilmastonmuutoksesta ja vielä kerran ilmastonmuutoksesta - josta se YTM toki on huolissaan, mutta ilmastohuolella ei laskuja makseta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Paitsi että koko hallituskausi puhuttiin nimenomaan kepun vievän Marinia ja muuta hallitusta 10-0.

No, eihän se näin mennyt. Marin onnistui aika täydellisesti tekemään puhdasveristä vasemmistodemaripolitiikkaa. Hallituskauden loppuvaihetta kohden Keskusta sitten hätäpäissään ja epätoivoisesti yritti raapia irtopisteitä joissakin kohtuullisen sekundäärisissä asioissa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Soinin PS saattoi olla hyvävelikerho, mutta historia on osoittanut, että kovin paljoa pahaa sanottavaa ei juurikaan jäänyt siitä, miten ministerit Terho, J. Niinistö ja Lindström pyrkivät ottamaan aitoa vastuuta hallitustyöskentelystä ja toimivat Suomen sekä suomalaisten eduksi.
En varsinaisesti ole eri mieltä suuresti, minua vain häiritsee Soinin ja kumppaneiden (joista Terhoa ja Niinistöä pidän kyllä isoina menestyksinä Suomen politiikalle, Jarppa oli symppis mutta ehkä onnellisempi ilman politiikkaa) romantisointi - varsinkin kun PS on Soinin luomus. Jos Soini "oikeasti" olisi halunnut asettua politiikan yläpuolelle, ei hän olisi hyväksynyt Halla-ahoa porukoineen puolueeseen ja sitä kautta mahdollistanut näiden nousua ministereiksi asti.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No, eihän se näin mennyt. Marin onnistui aika täydellisesti tekemään puhdasveristä vasemmistodemaripolitiikkaa. Hallituskauden loppuvaihetta kohden Keskusta sitten hätäpäissään ja epätoivoisesti yritti raapia irtopisteitä joissakin kohtuullisen sekundäärisissä asioissa.
Toki sote-uudistuksessa Keskustan kädenjälki on vahva. Ja puolueen tasolla tuota voi pitää pitkäaikaisen tavoittee toteutumana. Mutta kannattajille asia ei selvästikään näyttäytynyt samassa valossa.
 

Tuamas

Jäsen
Toki sote-uudistuksessa Keskustan kädenjälki on vahva. Ja puolueen tasolla tuota voi pitää pitkäaikaisen tavoittee toteutumana. Mutta kannattajille asia ei selvästikään näyttäytynyt samassa valossa.

Niin, hallituksen isoin päätös ja potentiaalisin keino hillitä nousevia sote-kustannuksia vesitettin liki täydellisesti taipumalla Kepun ajamaan järjettömän suureen määrään sote-alueita.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
En varsinaisesti ole eri mieltä suuresti, minua vain häiritsee Soinin ja kumppaneiden (joista Terhoa ja Niinistöä pidän kyllä isoina menestyksinä Suomen politiikalle, Jarppa oli symppis mutta ehkä onnellisempi ilman politiikkaa) romantisointi - varsinkin kun PS on Soinin luomus. Jos Soini "oikeasti" olisi halunnut asettua politiikan yläpuolelle, ei hän olisi hyväksynyt Halla-ahoa porukoineen puolueeseen ja sitä kautta mahdollistanut näiden nousua ministereiksi asti.

Minullakaan ei sinänsä ole yhtään mitään tarvetta romantisoida Soinin ajan persuja. Olihan puolue silloinkin arvoiltaan umpikonservatiivinen ja minä puolestaan arvoliberaalina olen täsmälleen toisessa päässä janaa. Täysin samaa mieltä olen myös Soinin opportunismista "nuivien" hyödyntämisessä kannatuksen kasvattamiseksi.

Minä vain näen nykyhallituksen vertaamisen Sipilän oikeistohallitukseen hyvin relevanttina. Kyseinen hallitus sai paljon hyvää aikaiseksi elinkeinopolitiikan (jota pidän hyvinvointivaltion pelastamisen kulmakivenä) saralla. Tämä perustui yhtäältä osaaviin sektoriministereihin ja toisaalta siihen, että myös mukana ollut populistipuolue sitoutui hallitusvastuuseen. Nykyiseen oikeistohallitukseen ei valitettavasti päde kumpikaan mainituista kriteereistä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Minä vain näen nykyhallituksen vertaamisen Sipilän oikeistohallitukseen hyvin relevanttina. Kyseinen hallitus sai paljon hyvää aikaiseksi elinkeinopolitiikan (jota pidän hyvinvointivaltion pelastamisen kulmakivenä) saralla.
Roger.

Hyviä kirjoituksia ollut sinulta, antavat ajattelun aihetta.

Sipilän hallituksessa oli minustakin paljon hyvää, harmi että homma meni heti alkuunsa vain niin epäsuosituksi (toki siihen tässä maassa riittää se, että edes väläyttää jotakin ei-konsesuslaista), ettei jatkoon ollut edellytyksiä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olivatko muuten väistyneen hallituksen toimet rasismin kitkemiseksi onnistuneita ja moitteettomia? Moittivatko ihmisoikeusjärjestöt niitä riittämättömiksi vai olivatko kaikki tyytyväisiä? Ei kai uusi hallitus woketusta voi tukahduttaa, antakaa palaa vain, oppositio!
Ymmärtääkseni edellinen hallitus ei sanoutunut irti edes klassisesta rasismista, että selkeästi edistystä on tapahtunut!
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
6. Köyhyysrajan alla olevien määrä kasvaa reilusti.
7. Asunnottomien määrä kasvaa.
8. Mielenosoituksia lieveilmiöineen on ennätysmäärä.
9. Tuloerot kasvavat entisestään.
Jne..

Katsotaanpa nyt sitten taas:

6. Köyhyysrajan alla olevien määrä kasvaa rajusti

Köyhyysraja on suhteellinen: Pienituloisiksi luokitellaan henkilöt, joiden asuntokunnan käytettävissä olevat rahatulot ovat kulutusyksikköä kohden alle 60 prosenttia koko asuntoväestön kyseisen vuoden mediaanitulosta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ylemmissä desiileissä tulot kasvavat nopeammin kuin alemmissa, ihmisiä "putoaa" köyhyysrajan alapuolelle siitä huolimatta, että heidän reaalitulonsa olisivat kasvaneet. Tämän vuoksi "köyhien" määrä lisääntyy aina kun Suomella menee taloudellisesti hyvin. Kun et kuitenkaan usko, voit perehtyä asiaan täällä (linkki vie Tilastokeskuksen sivulle): Pienituloisten määrä kasvoi vuonna 2021 - Tilastokeskus

Olet siis ihan oikeassa, köyhyysrajan alapuolella olevien määrä tulee kasvamaan kun hallitus laittaa Suomen talouden kuntoon. Toki he tulevat olemaan varakkaampia kuin he ovat nyt, vaikka tällä hetkellä laskennallisesti ovat köyhyysrajan yläpuolella.

7. Asunnottomien määrä kasvaa

Ei kasva. Asuntojen hinnat ovat menossa alaspäin ellet välttämättä halua asua Eirassa tai Töölössä.

8. Mielenosoituksia lieveilmiöineen on ennätysmäärä

Niin on kun vasemmisto ja SAK eivät hyväksy demokraattisen vaalin lopputulosta ja yrittävät siksi vaikuttaa hallituksen politiikkaan ulkoparlamentaarisen painostuksen avulla. Näin käy aina kun vasemmisto ei ole vallassa, koska vasemmisto ei pohjimmiltaan hyväksy demokratiaa.


9. Tuloerot kasvavat

Joo, niin kasvavat. Kun kaikkien suomalaisten reaalitulot kasvavat esim. viisi prosenttia, tuloerot kasvavat koska viisi prosenttia on miljoonan tuloista 50 000, sadan tonnin tuloista 5 000 ja kymppitonnin tuloista vain 500 euroa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että köyhemmät olisivat köyhtyneet entisestään. Kysyppä huviksesi köyhältä, ottaako hän mieluummin 500 euroa vuodessa lisää jos samaan aikaan rikas saa 50 000 vai menettääkö hän mieluummin 500 jos samaan aikaan rikkaalta viedään 50 000. Ensimmäisessä tapauksessa tuloerot kasvavat, jälkimmäisessä ne pienenevät.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei kasva. Asuntojen hinnat ovat menossa alaspäin ellet välttämättä halua asua Eirassa tai Töölössä.
Nyt sanon vähän ilkeästi, mutta siis ihan oikeastiko se menee näin? Asumisen maksaa aina joku, jopa täällä pohjoisessa tuppukylässä. Esimerkiksi tällainen opettaja makselee kunnan vuokra-asuntoa täällä ihan saman hinnan kuin maksaisin Pirkanmaallakin. Ja siis sehän on päivän selvää, että totta kai se opettaja maksaa oman asumisensa, koska hänellä on aivan varmasti riittävä palkka siihen, että siitä irtoaa tarvittava asumiseen.

Mutta täällä pohjoisessa on sitten jättimäinen kasa vapaita kunnan asuntoja tyhjillään, joihin kunta sijoittaa ESIMERKIKSI ukrainalaisia. Ei heillä ole rahaa ja valtio/veronmaksajat heidän asumisensa täällä ihan 100 % maksaa. Ja sekin on ihan fine. Sitten kun lähdetään leikkelemään niitä valtionosuuksia niin ei, ei näitä asuntoja kukaan ilmaiseksi kenellekään anna vaan aina joku tämän maksaa. Jos ei valtio niin sitten joku muu.

Se, että asuntojen HINNAT menevät alaspäin ei tarkoita lähellekään vielä sitä, että kaikki asunnottomat tulisivat asunnon piiriin. Muutoinkin tuntuu olevan kovin ruusuinen kuvitelma monella siitä, että kyllähän nuo asunnottomat voi tunkea jonkun pikkukunnan riesaksi ilmaiseksi asumaan. Hyvinvointiyhteiskunnassa se lähtökohtainen ajatus kuitenkin on, että ihmisiä pitäisi auttaa alkuun valtion toimesta. Tämä hallitus laittaa nyt sitten näitä asioita kovalla kädellä "kuntoon" eli se tarkoittaa leikkureita ja joku onnellinen, joka ei vielä ole avun piirissä, tulee jäämään ilman apua.

Itselleni on oikeasti vieras ajatus, että aikuiset ihmiset (enkä nyt sano sinua tähän esimerkiksi enkä halua muutenkaan riidellä kanssasi) oikeasti eivät tunnu ymmärtävän sitä tosiaa, että ihminen tarvitsee tiettyjä lähtökohtia, jotta hän voi nousta pois ahdingostaan. Se on valtavan pieni osa ihmisistä, jotka ovat kroonisesti menetettyjä tapauksia, joita ei vaan voi auttaa eivätkä he apua otakaan vastaan. Esimerkki tästä:

Heikko-osaiset voidaan siirtää/pakottaa asumaan johonkin helvetin kauas kaikesta, vieraaseen ympäristöön ja paikkakuntaan, jossa heidän kuluttamansa tuki on minimaalisen pieni. Kun ihmiset on siirretty hevon tuuttiin niin heillä ei ole palveluita eikä mahdollisuuksia sieltä käsin edes opiskella saati sitten, että siellä olisi jotain töitä. Ja jos ihminen ei pääse sinne töihin vaan hänet ajetaan palveluiden ääreltä väkipakolla kauas niin siitä seurauksena hänen tilanteensa kroonistuu. Sitten sitä apua täytyy antaa joskus tulevaisuudessa moninkertaisesti.

Jos haluamme OIKEASTI hoitaa meidän työttömyysongelmia pitkäjänteisesti niin palvelun pitää pystyä vastaamaan tarpeeseen ja olla valmis investoimaan siihen, mitä se työttömästä työntekijäksi tuleminen maksaa. Ihminen on siis jättimäinen kuluerä ensin, mutta joskus tulevaisuudessa hän ei sitä ole.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
7. Asunnottomien määrä kasvaa

Ei kasva. Asuntojen hinnat ovat menossa alaspäin ellet välttämättä halua asua Eirassa tai Töölössä.
Aha, hinnat tippuu. No sittenhän nämä asunnottomat voikin ostaa asunnon. Sekin ongelma ratkesi hyvällä hallitusohjelmalla.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No, itse olen sitä mieltä, että Orpon hallitus aikoo vähentää rasismia Suomessa ja on tehnyt sitä varten konkreettisen ohjelman, jota työstetään eteenpäin.
Lainaus toisesta ketjusta.

Edelleen olen varsin skeptinen, eivätkä tämänkaltaiset ulostulot toisiksi suurimman hallituspuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajalta ainakaan vähennä skeptisyyttäni:


Pari otetta jutusta:

"Kysymys siis on, millaisia uusia toimenpiteitä hallitus voisi ehdottaa esimerkiksi rasismin kitkemiseksi.

– Mielestäni iso kuva tässä on se, että ratkaisemme ongelmaa, jota meillä ei varsinaisesti ole."


"Pääministeri Petteri Orpo (Kok) totesi torstaina kokoomuksen ministerien kesäkokouksessa Porissa, että nykyinen hallitus tekee töitä rasismin kitkemiseksi ”varmasti enemmän kuin mikään hallitus tätä ennen”.

Mäkelä ei suoraan allekirjoita Orpon sanomaa. Hänen mukaansa pääministerin sanomassa oli kyse ”edellisen hallituksen tekemättömyyden arvostelusta”.

– Olen siinä käsityksessä, että kysymys oli enemmän sellaisesta retorisesta keinosta ilmaista, ettei edellinen hallitus suurista puheistaan huolimatta tuollekaan asialle juuri mitään tehnyt."
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän Persujen tässä vaiheessa olisi hyvä olla nöyränä poikana ja tyttönä pää kumarassa ja samassa rintamassa hallituskumppanien kanssa, yhtään spinnailematta. Ohjeistusta jättää pesukarhukravatit kotiin lienee tullut, mutta kovin vakuuttunut en ole puolueen ryhtymisestä miksikään antirasistiseksi järjestöksi.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Edellinen hallitus heilutteli käsiään kun olisi pitänyt tehdä talouteemme vaikuttavia päätöksiä investointien mahdollistamiseksi ja sitä kautta talouskasvuun. Nyt ei näin käy tai ainakaan tällä hetkellä siitä ei ole merkkejä, vaikka mahdollinen taantuma tekee 1-2 vuotta vielä vaikeaksi.
Tähän pieni muistutus. Edellinen hallitus aloitti työnsä 2019. 2020 iski ensimmäinen pandemia yli sataan vuoteen, aiheuttaen monenlaista hämminkiä. Vuonna 2022 kun pandemia alkoi olemaan voitettu, tuli sen sivuseuraukset, eli koronasulkujen poistamisista aiheutunut inflaatio ja korkojen nousu (joista en muuten muista kenenkään olleen huolissaan pandemian aikana). Tämän lisäksi eräs maa, jonka nimi ei ansaitse tulla mainituksi, aloitti sodan tossa meidän naapurissa. Tämä tarkoitti sitä, että loppuvuoden hallitus keskittyi Nato jäsenyyteen, mikä ainakin minun mielestäni oli ihan oikein.

Huhtukuussa 2023 meillä oli vaalit. Eli toisin sanoen edellisen hallituksen olisi pitänyt tehdä "ikäviä päätöksiä" n. puoli vuotta ennen vaaleja, koska talous. Muuten on käsien heiluttelua.

Koska viimeksi on hallituspuolue tehnyt ikäviä päätöksiä noin lähellä ennen vaaleja? Veikkaan, että ei kovin usein. Ahon hallitus ehkä, mutta niilläpä ei juurikaan ollut vaihtoehtoja.

Joo, sitä vaan yritän sanoa, että vaikka siellä olisi Kokoomus ollut pääministeri puolue, niin eivät taatusti olisi alkaneet sanomaan puoli vuotta ennen vaaleja, että "joo, koronan takia otettiin liian paljon velkaa, nyt pitää säästää ja kukaan ei saa mitään". Ihan samanlaista äänestäjien kosiskelua sieltä olisi tullut.

En nyt siis halua ottaa kantaa siihen, miten edellinen hallitus onnistui työssään, mutta hyvä se on kuitenkin muistaa, millaisessa tilanteessa se joutui toimimaan.

Ei tosiaan nykyiseen hallitukseen liity, mutta ajattelin nyt vaan muistuttaa. Odotan kuitenkin mielenkiinnolla, miten hallitus vastaa, kun raakaöljyn hinta pompsahtaa jossain vaiheessa. Koska pensan hinta ei nouse.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tähän pieni muistutus. Edellinen hallitus aloitti työnsä 2019. 2020 iski ensimmäinen pandemia yli sataan vuoteen, aiheuttaen monenlaista hämminkiä. Vuonna 2022 kun pandemia alkoi olemaan voitettu, tuli sen sivuseuraukset, eli koronasulkujen poistamisista aiheutunut inflaatio ja korkojen nousu (joista en muuten muista kenenkään olleen huolissaan pandemian aikana). Tämän lisäksi eräs maa, jonka nimi ei ansaitse tulla mainituksi, aloitti sodan tossa meidän naapurissa. Tämä tarkoitti sitä, että loppuvuoden hallitus keskittyi Nato jäsenyyteen, mikä ainakin minun mielestäni oli ihan oikein.

Huhtukuussa 2023 meillä oli vaalit. Eli toisin sanoen edellisen hallituksen olisi pitänyt tehdä "ikäviä päätöksiä" n. puoli vuotta ennen vaaleja, koska talous. Muuten on käsien heiluttelua.

Koska viimeksi on hallituspuolue tehnyt ikäviä päätöksiä noin lähellä ennen vaaleja? Veikkaan, että ei kovin usein. Ahon hallitus ehkä, mutta niilläpä ei juurikaan ollut vaihtoehtoja.

Joo, sitä vaan yritän sanoa, että vaikka siellä olisi Kokoomus ollut pääministeri puolue, niin eivät taatusti olisi alkaneet sanomaan puoli vuotta ennen vaaleja, että "joo, koronan takia otettiin liian paljon velkaa, nyt pitää säästää ja kukaan ei saa mitään". Ihan samanlaista äänestäjien kosiskelua sieltä olisi tullut.

En nyt siis halua ottaa kantaa siihen, miten edellinen hallitus onnistui työssään, mutta hyvä se on kuitenkin muistaa, millaisessa tilanteessa se joutui toimimaan.

Ei tosiaan nykyiseen hallitukseen liity, mutta ajattelin nyt vaan muistuttaa. Odotan kuitenkin mielenkiinnolla, miten hallitus vastaa, kun raakaöljyn hinta pompsahtaa jossain vaiheessa. Koska pensan hinta ei nouse.

Tuo on suoraan sanoen aivan höpöä ja valkopesua, mitä tulee talouden reagointiin. Marinin hallitus nimitti Suomen kaikkien aikojen kovimman asiantuntijaryhmän, joka antoi hallitukselle portaat edettäväksi. Kokoomus tuki hallituksen nimittämän työryhmän esityksiä. Hallitus ei.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tähän pieni muistutus. Edellinen hallitus aloitti työnsä 2019. 2020 iski ensimmäinen pandemia yli sataan vuoteen, aiheuttaen monenlaista hämminkiä. Vuonna 2022 kun pandemia alkoi olemaan voitettu, tuli sen sivuseuraukset, eli koronasulkujen poistamisista aiheutunut inflaatio ja korkojen nousu (joista en muuten muista kenenkään olleen huolissaan pandemian aikana). Tämän lisäksi eräs maa, jonka nimi ei ansaitse tulla mainituksi, aloitti sodan tossa meidän naapurissa. Tämä tarkoitti sitä, että loppuvuoden hallitus keskittyi Nato jäsenyyteen, mikä ainakin minun mielestäni oli ihan oikein.

Huhtukuussa 2023 meillä oli vaalit. Eli toisin sanoen edellisen hallituksen olisi pitänyt tehdä "ikäviä päätöksiä" n. puoli vuotta ennen vaaleja, koska talous. Muuten on käsien heiluttelua.

Koska viimeksi on hallituspuolue tehnyt ikäviä päätöksiä noin lähellä ennen vaaleja? Veikkaan, että ei kovin usein. Ahon hallitus ehkä, mutta niilläpä ei juurikaan ollut vaihtoehtoja.

Joo, sitä vaan yritän sanoa, että vaikka siellä olisi Kokoomus ollut pääministeri puolue, niin eivät taatusti olisi alkaneet sanomaan puoli vuotta ennen vaaleja, että "joo, koronan takia otettiin liian paljon velkaa, nyt pitää säästää ja kukaan ei saa mitään". Ihan samanlaista äänestäjien kosiskelua sieltä olisi tullut.

En nyt siis halua ottaa kantaa siihen, miten edellinen hallitus onnistui työssään, mutta hyvä se on kuitenkin muistaa, millaisessa tilanteessa se joutui toimimaan.

Ei tosiaan nykyiseen hallitukseen liity, mutta ajattelin nyt vaan muistuttaa. Odotan kuitenkin mielenkiinnolla, miten hallitus vastaa, kun raakaöljyn hinta pompsahtaa jossain vaiheessa. Koska pensan hinta ei nouse.
Olen erittäin tyytyväinen, että tämä nykyinen hallitus ei ollut hoitamassa noita Marinin hallituksen kriisiaikoja. Siinä olisi tullut Orpolle liikaa yllätyksiä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olen erittäin tyytyväinen, että tämä nykyinen hallitus ei ollut hoitamassa noita Marinin hallituksen kriisiaikoja. Siinä olisi tullut Orpolle liikaa yllätyksiä.
Vähän veikkaan että Orpon hallitus olisi vastaavassa tilanteessa saanut myös työrauhaa enemmän. Mutta toivon vakaasti ettei Orpon hallitus tai kenenkään hänen seuraajansakaan hallitus johdu vastaavien kriisien äärelle reagoimaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vähän veikkaan että Orpon hallitus olisi vastaavassa tilanteessa saanut myös työrauhaa enemmän. Mutta toivon vakaasti ettei Orpon hallitus tai kenenkään hänen seuraajansakaan hallitus johdu vastaavien kriisien äärelle reagoimaan.

Ilmeisesti elän kuplassa tai ainakin eri kuplassa kun muistelen, että koronaa + venäjän hyökkäyksen jälkeisiä toimia ja NATO-jäsenyyttä hallitus hoiti yhdessä opposition kanssa median taputtaessa...

Ne pienet mediaspektaakkelit mitä M:n aikana tuli esille, olivat hänen omaan elämäänsä liittyviä. Eivät hallitukseen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ilmeisesti elän kuplassa tai ainakin eri kuplassa kun muistelen, että koronaa + venäjän hyökkäyksen jälkeisiä toimia ja NATO-jäsenyyttä hallitus hoiti yhdessä opposition kanssa median taputtaessa...
Enemmän oli turhahko sana siellä. Eli siis Orpon hallitus olisi saanut enemmän rauhaa kuin nyt ja verrattavissa määrin Marinin hallitukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös