Petteri Nummelinin paluu!

  • 425 158
  • 1 154

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jep, oikeastaan melkein kaikki muut kuin TPS-fanit, jotka täällä keskustelua ovat käyneet, tai ainakin suurin osa, on keskittynyt pelkästään siihen Petun näkökulmaan, jossa on viis veisattu nämä reilut puolitoista kuukautta sitten jätetyt Nummelinin kommentit, isä-Timon paidan luovutukset jne. Ihan sama juttu Seppäsen kirjoituksessa, joka muuten oli kyllä ihan ok luettavaa. Eikö se nyt ole helppo ymmärtää erityisesti Nummelinin comebackin jälkeen, että TPS:ään suuntautuneet eivät olisi odottaneet mitään tällaista? Kyllähän siitä vitun pahan olon itselleen näin jälkikäteen nyt sai, kun oli siellä almost tippa silmässä katsomassa ja huutamassa Petteriä jäälle, kun tuli Tappara-peliin. Kaikki mediapeli silloin ja kommentit TPS:stä tekivät Nummelinista nyt aika tekopyhän ihmisen. Hänet otettiin vastaan Turkuun legendana, sai samanlaisen ellei huikeamman paluun kuin Mikko Koivu ja Lauri Korpikoski yhteensä, ja sitten tämä.

En uskoisi olevan lainkaan näin vihainen TPS-fanin näkökulmasta, mikäli tuota comebackia ei olisi ikinä tapahtunut.
 

12961

Jäsen
Ei ilmeisesti, koska sai sopimuksen SM-liigasta.

Eiköhän tässä casessa nähdä lopputulos vasta jälkeenpäin. Nimittäin se, jääkö hinta/pelattu ottelu vastaavalle tasolle kuin vaikkapa muilla Lehdolla asioitaan hoidattavalla pelaajilla, kuten esim. Berg, Alatalo, A.Aalto. Hyvin on kyllä Lehdon poika onnistunut näillekin uransa ehtoopuolella vääntämään pitkän ja rahakkaan sopparin tepsiin. Toivottavasti Vahalahti pysyy virkistävänä poikkeuksena tuossa Lehdon tallissa.

BigJ listasikin näitä Lehdon hoitamia pelaajia jo jokunen viesti taaksepäin, mielenkiintoinen lista kieltämättä. Saattaa hyvinkin olla, ettei agentti-TPS -neuvottelusuhde toimi tässä kohtaa ihan toivotulla tavalla, sen verran kalliita risoja on mies Turkuun takavuosina onnistunut kauppaamaan. Hurme sentään päätyi viimeksi Ilvekseen eikä meille.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Niin olihan sillä Diili-Jethron diilaamalla autonromullakin markkinahintana 4000 euroa, mutta oliko se auto sen arvoinen?

Tietämättä lainkaan mitä kukakin on tarjonnut, mutta spekuloitujen yksivuotisen ja 200 000 euron diilin ja kaksivuotisen yhteensä 600 000 euron diilin välissä on aika iso pino euroja. Oma fiilikseni on, että 1 v/200 000 on olosuhteet huomioiden liian vähäinen ja 2 v/600 000 olisi tuon Astra-kaupan tasoinen ylihinta.

Pitäisikö jatkoajan kaikkitietävän palstan äänestää Petun markkina-arvosta? Täällähän kuitenkin tiedetään asiat paremmin kuin pelaaja tai seurat itse.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Musta on vaan siistiä, että Petu menee Lukkoon. Se tarkoittaa sitä, että TPS - Lukko -peleissä on pitkästä aikaa jotakin tunnetta ja fiilistä. Ekaa kertaa sitten 90-luvun puolivälin. Hyvä, hyvä!
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Musta on vaan siistiä, että Petu menee Lukkoon. Se tarkoittaa sitä, että TPS - Lukko -peleissä on pitkästä aikaa jotakin tunnetta ja fiilistä. Ekaa kertaa sitten 90-luvun puolivälin. Hyvä, hyvä!

Jep, toivottavasti silloin saadaan helvetin kova vihellyskonsertti päälle. Ihan sama mitä ulkopuoliset tästä ajattelee, ettei ole mitään velkaa tai ole mikään Ikoni tai mitä tahansa. Ihan eri asia olis, jos ei olis Turussa syksyllä käynytkään. Paidanluovutushetki oli yksi hienoimpia näkemiäni hetkiä jääkiekossa, enkä varmasti ole yksin tämän mielipiteeni kanssa. Meni kyllä kaiken tämän seassa maku koko Petusta. Tää on meidän Palloseura, me oltiin helvetin iloisia kun kuultiin, että #3 sulatetaan ja Petu tulee tänne pelaamaan ja hehkutti, että onpas kiva olla KOTONA, TURUSSA.

Se, että se nyt menikin sitten tohon naapuriin, on kyllä sen oma valinta, mutta samalla perseennäyttö kannattajille, vaikka tekikin sen helvetin monen euron takia. Ihan sama mitä elintä se seuralle näyttää, mutta kannattajille se näyttää persettä.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Laitetaan sama kysymys myös tänne:

Tässä ollut juttua Petusta jo pari päivää ja keskustelua on käyty tulevasta liksasta. Mitä teidän mielestä on maksimi palkka mitä Nummelinille voisi maksaa kaudelta? Missä on kipuraja?
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin ulkopuolisen silmään ja jääkiekon katsojana tietysti lämmittää aina nähdä jos joltain pelaajalta löytyy todellista seurauskollisuutta. Varsinkin Jokerifanina kun omien pelaajien seurauskollisuutta ei ehkä vuosien varrella niin paljon ole ollut kuin muissa jengeissä.

Mulla on kyllä sympatiat vähän enemmän TPS-fanien puolella kun Nummelinin tässä. Varsinkin sen takia kun tässä syksyn mittaan Nummelin kuitenkin on hehkuttanut TPS-sydäntään. Petteri ei kuitenkaan ole se legenda nro 1 nimenomaan TPS-pelaajana ja kuten monesti täälläkin todettua että hän ei ole mitään velkaa mistään seuralle, paitsi tietysti omien syksyn sanomisiensa jälkeen on Lukko-sopimus tietysti aika suurta perseennäyttämistä faneille ennenkaikkea.

Omalta kohdalta Jokereista kun vertaa niin tietysti kaikkein suurin dream come true olisi Selänteen näkeminen meillä jos sopua NHL:ssä ei saada loppukaudeksi. Se olisi niin iso paukku Jokereille, SM-Liigalle, faneille että sitä ei voi verrata case Nummeliniin. Ehkä enemmänkin vaikkapa KHL:ssä vaikeasti aloittaneeseen Janne Lahteen voisi verrata. Jokerikannattajien yksi suurimmista suosikeista 2000-luvulla. Kaveri ei toki ole Jokerikasvatti ja pelannut muuallakin, mutta on viime kauden jälkeen ja juuri äskettäin myös vannonut Jokerisydäntään ja toivoi Jokereille mestaruutta jne. Monien fanien toiveissa onkin ollut että jos KHL-ura ei aukenekaan, niin Lahti olisi ehdottomasti tervetullut takaisin, ja osa onkin ehkä pitänyt tätä jonkinlaisena itsestäänselvyytenä että Lahti tulee takaisin nimenomaan Jokereihin. Olisihan se kieltämättä aika perseestä jos Lahti solmisi ensi kaudesta vaikka sopimuksen Jypin kanssa kaikkien puheidensa jälkeen. Eli täältä suunnalta ainakin löytyy ymmärrystä jollain asteella ymmärtämään TPS-fanien mielipahaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ei kai täälläkään kukaan usko, että Petu tuolla loukkaantumishistorialla ja iällä pelaisia useaa ehjää kautta, kun ei käytännössä enää vuosiin ole sellaisia pelannut?

Arvokkaissa sopimuksissa on aina se riski, että pelaaja loukkaantuu ja joutuu huilaamaan jopa kuukausia. Hyvä esimerkki olkoon Jari Viuhkola Oulusta. Palkka on iso, mutta ei pysty pelaamaan kuin osan peleistä.

Näitä kalliita sopimuksia vastaan on kuitenkin rokote keksitty, joten sinällään nuo eivät ole iso juttu rahallisesti. Pahempi homma on se, ettei pelaajasta saada sitä irti, joka urheilullisesti halutaan.

Se on sitten lopulta seurasta kiinni, miten varautuvat mahdolliseen loukkaantumiseen. Jos kaikki on yhden kortin varassa, niin huonommin käy kun se ykköskortti joutuu telakalle. Hyvin rakennettu puolustus ei ole paniikissa, vaikka Petu jättäisikin 10-20 peliä pelaamatta jonkun vaivan takia.
 
En tiedä onko Nummelin mikään TPS-ikoni, mutta itselleni hän on kuitenkin pelaaja jonka muistan tepsistä. Nättinummen kentän kasvatti, TPS juniorimyllyn läpikäynyt ja tepsissä mestaruuden voittanut pelaaja, jonka liikkumista ja asennetta arvostin. En olisi ikinä uskonut, että näin voi käydä ja olenkin erittäin surullinen jos Petu Lukkoon siirtyy. Surullista on myös se, että tässäkin ketjussa käy kommenttajaan ja mielipiteitään jakamassa joitain helvetin ässä-faneja, jokeri-faneja yms. Tullaan tänne saatana kertomaan, että miten turkulaiset eivät voi mitenkään pitää Petua tepsiläisenä. Voi saatana sentään, kaikki näistä ässä-faneista sekoisivat aivan täysin jos Armia siirtyisi ulkomaan kierroksen jälkeen lukkoon. Kirjoittaisiko joku porilainen sen jälkeen, että kyllähän Armia saa siirtyä juuri sinne minne haluaa, ei se mitään, ei hän mikään seura-ikoni ole, koska ei pelejäkään ole edes 600 kappalatte ässissä puhumattakaan mestaruuksista.

Sitten on nämä roskalehtien jääkiekkotietäjät. On saatana Hiitelää, Leppästä ja Korkkia. My god!! Jumalauta, eikö niillä ole muuta tekemistä, kuin kirjoitella omia aivottomia juttujaan? Kyllä, nyt vituttaa aivan saatanasti, mutta sille on hyvä syy. Goodbye Petu!
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Yhyy..

Fanit marraskuussa:
Nummelin on ihan älyttömän hyvä pelaaja ja pystyy dominoimaan liigaa ja pelaamaan 25-30min matsissa. Toivottavasti saataisiin loppukaudeksi tänne pelaamaan ja vitsi kun olisi ensi vuonna tulossa joukkueeseen. Tähtipelaaja. Miten voikin olla tuon ikäiseksi hyvässä kunnossa ja pystyy pelaamaan vielä 45- vuotiaanakin.

(TPS tarjoaa arvoltaan Koskiranta yms. kumppanit sopparia, Petterillä on plussana vielä aikamoinen media-arvo. YHDEN VUODEN SOPIMUSTA, camoon.)

Fanit joulukuussa:
Nummelin on petturi ja mulkku. Poltetaan paidat ekassa matsissa, kun ei tule tänne pelaamaan halvalla ja rakastele TPS logoa. Onneksi ei tarjottu kahta kautta ja mitään joukkueen parhaita palkkoja, koska liian vanha ja ei pysy kuitenkaan kasassa. Muutenkaan ei nyt niin erikoinen pelaaja enää tuolla iällä.


Nyt karkasi pussileualta Jopo "urheiluarmyn tiiliseinään", varohan nokkaa.

Rahaa ei tässä taloudentilanteessa ole kellään syytää ylimääräisiä. Olen tyytyväinen siihen mitä Vuori ja veljet tarjosivat, ei yhtään liikaa tai liian vähän. Mies on sanonut tulevansa kotiseuraan takomaan loppuvuodet mutta ei kelpaa ei. Nuoria, kunnianhimoisia pakkeja saadaan tuolla rahalla pari kappaletta ja Suikkanen leipoo hyviä poikia. Täytyy ymmärtää realiteetit, Petteri on kuitenkin 40-vuotias, vaikka ois kuinka hyvä liikkumaan ja rakentamaan mutta se on neljäkymmentä. Kausi kaudelta huononee, pelasi nytten muutaman pelin hyvin ja jatkoi sitä Sveitsissä, sitä ei käy kiistäminen. Totuus on vaan se että ukko on jo pahasti ehtoon puolella ja näitä hyviä kausia on jäljellä hyvällä tuurilla 1-2. Tuossa iässä se limitti tulee vastaan, kattokaa Ville Peltosta (39): 2010-2011 65p, 2011-2012 48 p ja miten tämä kausi?! Sami Kapasen kohdalla identtinen tarina. TPS ei katsonut tätä korttia; 40 vuotias, 2 kautta ja 600ke. Niinkö lukon mieskin sanoi, sillä saa Kurtis Macleanin ykkössentteriksi. Seura teki oikein.

PS. Alan vakavasti harkita kaukomatkaa TPS-LUKKO peliin jotta pääsen oman pienen ääneni antamaan kun herra saapuu jäälle jos ja ilmeisesti kun Lukkoon menee. Onhan siitä jo kuusvuotta edellisestä.
 

Nummelin

Jäsen
yritysten tulisi käydä tarjouskilpailua siitä, lukeeko TPS:n paidan helmassa "Hesburger", "Masku" vai "Pizzeria Dennis". Eikä näihin kolmeen mainitsemaani yritykseen kannata kiinnittää liikaa huomiota - muitakin vaihtoehtoja on.

Maskun voinee kaiketi pyyhkiä yli tuosta listasta koska toimitusjohtaja Toivo Sukari haki lokakuussa Maskun Kalustetalon emoyhtiön yrityssaneeraukseen.

Muitakin vaihtoehtoja olisi luultavasti ollut.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Mitä teidän mielestä on maksimi palkka mitä Nummelinille voisi maksaa kaudelta? Missä on kipuraja?

Saman verran kuin Lukko maksaa / TPS maksaa Lockelle. Tätä kuviota voidaan pyöritellä joka suunnasta, mutta yksinkertainen fakta on se, että Nummelin Petteri pelaa Lukon paidassa ensi kaudella. Minusta se on kansankielellä ilmaisten kohtuullisen päin vittua hoidettua lopputulos. Eikä ole eka kerta, eikä siten yksinomaan tämän todellisen spdehuntteri Vuoren syy, vaan tämä tauti elää Turussa vahvana. Hurme, suullinen sopimus, ahneet pelaajat jne. Ei tällaisia pölypäisyyksiä 90- luvulla tarttenut kuunnella. Mutta mitäs tässä, Petteri on paskapää, Lukossa mielisairasta johtoa ja TPS:n päättäjät + apupoika Vuori ajantasalla. Kun edellistä rimpsua luette, niin kukin voi ihan itse miettiä mikä em mahtaa eniten pitää paikkaansa.
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja Liiga
Surullista on myös se, että tässäkin ketjussa käy kommenttajaan ja mielipiteitään jakamassa joitain helvetin ässä-faneja, jokeri-faneja yms. Tullaan tänne saatana kertomaan, että miten turkulaiset eivät voi mitenkään pitää Petua tepsiläisenä. Voi saatana sentään, kaikki näistä ässä-faneista sekoisivat aivan täysin jos Armia siirtyisi ulkomaan kierroksen jälkeen lukkoon. Kirjoittaisiko joku porilainen sen jälkeen, että kyllähän Armia saa siirtyä juuri sinne minne haluaa, ei se mitään, ei hän mikään seura-ikoni ole, koska ei pelejäkään ole edes 600 kappalatte ässissä puhumattakaan mestaruuksista.

Mitä surullista siinä on? Eikö tämä keskustelupalsta ole juuri mielipiteiden vaihtamista varten perustettu. Minusta surullista on se, että kaltaisesi asiantuntijat käyttävät omissa kirjoituksissaan erittäin ala-arvoista kieltä.

En minä ainakaan "sekoaisi aivan täysin", jos Armia tulisi NHL-reissunsa jälkeen pelaamaan Rauman Lukkoon. Kyllähän Armia saa siirtyä juuri sinne, minne haluaa. Ei hän mikään seuraikoni ole, koska ei pelejäkään ole edes 600 kappaletta Ässissä, puhumattakaan mestaruuksista.

Toivotaan, että Petun siirrosta huolimatta Ässät sijoittuu SM-liigassa sekä tällä, että ensi kaudella Lukon ja Tepsin edelle.
 

dexteri

Jäsen
Petterin palkka

Täällä on kovasti puhuttu summista, ja on meinattu että olisi lukko maksanut 300ke. Mistä tämä on reväisty. Onhan tps maksanut ennekin 300ke palkkaa muistelisin näin? Nurmiset ja Bergit ja mitä niitä nyt oli. Ja jos kerran tps tarjosi 100ke liian vähän, niin ei tps ole kehdannut tarjota millään 200ke palkkaa.

Itse näkisin tämän asian nyt että lukko on tarjonnut 350-450ke palkkaa nummelinille, joka on ihan liika tps:n budjetista. Huomioon ottaen kuinka loukkaantumis herkkä pelaaja 40 vuotias mies on. Eikös nummelinilla nytkin ole menneillä kausilla ollut loukkaantumisia? Ja vaikka näitä loukkaantumisia ei ajataletais tps:llä on ihan hyvin pullat uunissa. ei yks mies kesää tee.

Muistellaanpa tilannetta, kun meillä oli Nurminen, ja Berg kokoonpanossa kun koutsina oli muuan rakennusalan mies. Kaikki täälläkin kitisi että puhaltelee muniinsa nämä pelaajat että ja pitäs uusia pelaajia saada muttakun pelaajat syö niin ison osan budjetista.

En kiellä sitä että onnistuessaan peleissä nummelin olisi kullan arvoinen pelaaja, mutta jos ei mitään ihmeellistä tulisi aikaan, olisi ääni aivan toinen kannattajien ja median puheissa. Eli loukkaantuessa, liikkeen uupuessa jne. Tosin en tiedä onko numpan kohdalla mahdollista että ei kiinnostaisi, tai ei ei vauhti riittäisi jne. Mutta ihminenhän hänkin vain on. Mutta oletetko automaattisesti sitä mieltä että nummelin olisi aivan riskitön sijoitus? En nähnyt nummelinin pelejä tällä kaudella kuin yhden, ei hän siinä maaginen ollut, mitenkä muissa?
 

senilix

Jäsen
Sitten on nämä roskalehtien jääkiekkotietäjät. On saatana Hiitelää, Leppästä ja Korkkia.

Älä sekoita Länsi-Suomea ja Leppästä mihinkään "roskalehtiin". Länsi-Suomi on paikallinen 7-päiväinen päivälehti Rauman alueella ja kaiken lisäksi läheisessä yhteistyössä Turun Sanomien kanssa.
 

Fremont

Jäsen
Yli 200000 ei kannata maksaa puolustajalle joka on heikko puolustussuuntaan, olkoot millainen taikuri tahansa hyökkäämään. Jos tepsi on oikeasti tarjonnut 250000, summassa on parikymmentä pinnaa ylimääräistä julkisuusarvon vuoksi.

Petulta sopii ensi kaudellakin odottaan ylivoimalla myös niitä vastustajan suojiin laukomisia ja siitä kiekkoa keskialueelle, viime vuosien nousujohteinen trendi niiden pelien mukaan joita olen itse nähnyt.

Tps tarvitsee hieman erillaista johtajuutta kuin valmentamiseen puuttuvaa yksilöpelaajaa, parasta kaikkien kannalta että Petu menee johonkin muuhun joukkueeseen vaikka osa faneista ei sitä vielä ymmärrä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Yli 200000 ei kannata maksaa puolustajalle joka on heikko puolustussuuntaan, olkoot millainen taikuri tahansa hyökkäämään. Jos tepsi on oikeasti tarjonnut 250000, summassa on parikymmentä pinnaa ylimääräistä julkisuusarvon vuoksi.

Et maksaisi yli 200 000 euroa Erik Karlssonille?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Pakko hieman avautua:

Kuitenkin, nyt on pakko kallistua tepsin päätöksen puolelle. Moni tässä jo on asian todennutkin, mut riski on yksinkertaisesti liian suuri. Petu olisi ollut sopimuskaudellaan jo 41(?) ja kaikkihan ymmärtää, että tuon ikäisen kropan liikkuvat osat alkaa olemaan jo aika kovilla.

Kaksi sanaa: Chris Chelios. Änäri on - etenkin CC:n pelityylillä - vielä vähän kovempi ja rasittavampi sarja kuin kotoinen neitikiekkolijoiden SM-liiga. Jos ja kun CC pystyis vielä 45:na vetämään Änärissä niin tämän syksyisen otannan perusteella Petulla ei olisi ollut hätä päivää SM-liigan tempossa - ellei sitten joku jarkkoruutu olisi saanut päähänsä vetää sitä kylmäksi jollain kyykkytaklauksella tai vaihtoehtoisesti Valtonen&Lämsä käskyttäneet jonkun nimeltämainitsemattoman partajehun muutoin vaan pieksemään Petun suoraan seuraavalle kaudelle.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ei kun kirjoitin puolustussuuntaan heikolta, Karlssonista en maininnut mitään. Oliko jotain muuta älykästä? Tuskin, mutta minäpä heitän pari, Numppa Luganosta -16, Karlsson Ottawasta +16. Käkikelloliiga on mielestäsi kovempi kuin änäri?

Mitä vittua? Numpan viime kauden +/- oli -1. Toissa kaudella, kun Numppa oli -16, oli Karlsson -30. Tällä kaudella Karlsson +7, Numppa +4.

Oliko mitään muuta älykästä?

Karlssonin viime kauden hyvä +/- selittyy hänen huikealla hyökkäysosaamisella. Eli ei Karlsson ole sinänsä hyvä puolustaja, mutta kun kiekko on kun hyökkäysosaaminen on niin kovaa, kompensoi se kevyesti puolustusheikkoudet. Kun kiekko on itsellä, ei tartte pelätä, että se olisi omissa.

Ja itse kirjoitit että ei ole väliä, kuinka kova on hyökkäämään, mikäli omissa on heikko. Tähän tartuin. Ei puolustajia voi enää jakaa noin radikaalisti. Kun on tarpeeksi hyvä, sillä on väliä. Ja Numppa voi ollakin tarpeeksi hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös