Petri Vehanen – raumalainen maailmanmestari

  • 562 325
  • 2 110

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Oikea ratkaisu Peteltä. Tällä hetkellä euroopan paras maalivahti ja rahaa tulee niin miksi ei jäisi sinne? Petellä on perhe ja lapsia elätettävänä. Turvaa hyvin noilla rahoilla oman ja perheen toimeentulon. Uskon, että nämä ovat ne kaksi viimeistä vuotta. Jos on nyt tuon tasoinen niin mihin se taso laskisi parissa kaudessa? Tämä kausi on Norosen show ja sitten kun Pete palaa niin toivon ja uskon, että Heikkilä tai Setänen olisi silloin parin kauden takainen Raanta haastamassa Peteä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Järkevää on Vehasen takoa silloin kun rauta on kuumaa. Nuilla KHL-rahoilla pystyy todennäköisesti rakentamaan tulevaisuutta hyvinkin pitkälle. Tosin ei ole aavistustakaan, jotta mitä hän siellä tienaa, mutta ei ilmeisestikään ihan vähän? Jos nyt vaikka vertaa Noroseen.

Mestaruuksiakin Vehaselle on tullut KHL:n kautta. Toisesta on nyt tuskin syytä hakea KHL-kytköstä. Luulisi olevan kaikille selvää tuo. Kevään maajoukkuevalinnassa vaikutti todennäköisesti KHL-mestaruus, ja -status? Ja toki myös hyvin pelatut KHL:n pudotuspelit männä keväänä, vaikka eväät eivät riittäneetkään ihan loppuun asti. Jotenkin tuntuu siltä, että Vehanen ei ehkä olisi ollut kevään MM-joukkueessa, jos olisi pelannut Lukossa? En tiedä?

En osaa sanoa miten suomalaispelurit suhtauvat eri liigojen mestaruuksiin... Tuntuuko esimerkiksi Kanada-maljan nostaminen komeammalta, kun Gagarin-pokaalin kantaminen. Luulisi kyllä, että Kanada-maljan, sillä tuon Gagarin-pokaalin perinteet ovat vielä aika vähäiset.

Lähinnä tässä Vehasen näkökulmasta näitä tuumailen. Tai siis en suoraan Vehasen tietenkään, vaan hänen ja suomalaisen jääkiekon kannattajan näkökulmasta.

Valitettavaa on se, että väistämättä Vehasen palatessa Lukkoon, jos nyt pelajaana enää edes palaa, uransa on jo laskusuunnassa. Pelaa Kazanissa sitten kaksi tai kolme kautta. En usko kenenkään tulevan tuossa iässä enää paremmaksi. Toinen juttu on taas se, että mihin Vehasen paluun aikainen kunto & taito SM-liigassa riittää? Voi hyvinkin riittää, mutta jotenkin pelkään että ei...

Lukon kannattajana hieman harmittaa tämä tilanne ja kuvio, mutta toki sen ymmärrän.

Linkki YouTubeen, jonka sisältämä suomalainen musiikkikappale sopii tilanteeseen. Mun mielestäni.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eiköhän Vehanen tahko KHL:ää niin kauan kuin rahkeet riittävät. Sitten kun eivät riitä, saattaa tulla vielä kaudeksi jäähdyttelemään jos ikää on alle 40 tai lopettaa suoraan. Siitä olen varma, ettei tämä jää Vehasen viimeiseksi KHL-diiliksi.
 
Saati myyä ne molemmat breikkaamisen jälkeen Venäjälle. Joten mihin päädyttiin. Siihen ettei näitä voi ennustaa, vuosikausiksi.

Tavallaan harmi ettei Vehanen joko saanut paikkaa tai ei halunnut rapakon toiselle puolelle. Oman näkemyksen mukaan varmasti parempi kuin esim. Niemi ja tullut vaikka tuota Phillyn veskarallia seuratessa mieleen mihin olisi pystynyt ko. seurassa.
 
Viimeksi muokattu:

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihan hyvä että Peten jatko Venäjällä selvisi jo nyt. Olisi nimittäin vituttanut vielä enemmän, jos tällainen sopimus olisi julkistettu vasta ensi joulu-tammikuussa. Sillä nyt Lukolla on aikaa miettiä tulevien vuosien maalivahtistrategia kuntoon ja kartoittaa mahdollisia vaihtoehtoja.

Norosella mennään ensi kausi, mutta tuskin enää sitä seuraavaa. Olisi hienoa jos Oskari Setäsestä alettaisiin jo nyt koulia seuraavaa raumalaista ykkösveskaria. Mutta kun muistetaan miten kävi Engrenin, Raannan ja Tarkkien kanssa, niin mitään ei voi sanoa varmaksi.

Onnea kuitenkin Vehaselle Kazaniin. Ja ensi keväänä kotikisoihin taas MM-taistoon.
 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Saati myyä ne molemmat breikkaamisen jälkeen Venäjälle. Joten mihin päädyttiin. Siihen ettei näitä voi ennustaa, vuosikausiksi.

Mitä ennustamista siihen tarvitaan? Eikö voi vain vilpittömästi yrittää koulia omista lahjakkuuksista helmiä ja tarjota heille vastuuta hyvissä ajoin?

Tuskin edelliskauden sijoitus olisi yhtään sen huonompi vaikka Raanta olisi torjunut telkän sijaan.

Ei voi ajatella niin että "ei tohon viitti panostaa ku se kumminkin joskus lähtee"

Joku tolkku ny
 

Fordél

Jäsen
Itse olin pettynyt kun luin uutisen Vehasen jatkosta Venäjällä. Elättelin toiveita, että olisi päässyt vielä NHL:ään näyttämään kyntensä. Ikää alkaa olla kuitenkin jo sen verran, että pakkohan se on ottaa rahat pois kuleksimasta. Jatkaminen maailman toiseksi kovimman sarjan kärkijoukkueessa ei toki ole pelillisestikään huono ratkaisu. Hieno veska, joka on tekemässä hienoa uraa. Toivottavasti nähdään vielä SM-liigassa.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Peten kannalta helvetin hieno juttu, näin hienolle miehelle suo mielellään kaiken maineen ja mammonan (erityisesti mammonan tässä tapauksessa), kun hän on antanut niin paljon sekä Lukkofaneille että kaikille muillekin suomalaisille lätkäfaneille.

Näin Kettu-kannattajana kuitenkin pistää hiukan vituttamaan. Raanta lähti Poriin kehittymään ja Noronen tuskin jatkaa montaa vuotta. Tere tulemast, wiikmanit ja häkkiset!

Mutta jos Pete nyt parin vuoden päästä vielä jaksaa Lukkoon tulla niin en mä hetkeäkään usko, että hän olisi yhtään huonommassa kunnossa kuin nykyään. On se vaan sellainen ihmemies, kyllä se meille sen mestaruuden torjuu sanokaa mun sanoneen.
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Suodaan toki Petelle tämä. Itsekin sanoisin, että jos Teemu jaksaa vetää 41-vuotiaana hyökkääjänä maailman huipulla, niin maalivahdille ja puolustajalle 41 ei pitäisi olla ikä eikä mikään. On meinaan maalivahdin ja puolustajan hommat hieman eri sortimenttia kuin tulosyksikön hyökkääjän. Lisäksi näyttäisi siltä, että koko ajan vanhemmiksi pelaajat pystyvät pelaamaan. Jos Pete palaa Raumalle vaikka 36-vuotiaana, näkisin kyllä, että siinä on vielä näin halutessaan ja ehjänä pysyessään ainakin se viisi vuotta olla huipulla.

Muistetaan nyt, ettei se ole Lukossa käynyt Dwayne Rolosonkaan enää nuori poika ja silti pelaa isossa liigassa. Ja Petehän oli se Dwaynen taakse jäänyt 'junnu'.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Päivän Veikkaajaa lukiessa tuli ilmi semmoinenkin asia että Vehanen oli kesällä sanonut lopettavansa maajoukkuepelit. Pasi Nurmisen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen mieli oli kuitenkin muuttunut ja Pete on luvannut olla keväällä käytettävissä jos tarvetta on.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Alkukausi on ainakin mennyt ihan vihkoon torjuntaprosentilla 89,9, joka on koko liigan huonoimpia.
 

mig24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko tietoa mistä on kiinni? Loukkaantuminen ollut vaivana? Joukkueen peli ei toimi?

Se taktikoi ja pelaa tahallaan huonosti. Saa isot rahat, mutta pääsee jo ensi kaudeksi kotiseuduille. Vakavasti puhuen, niin ei vanhat meriitit taida Venäjällä painaa yhtään, eli jos homma ei suju niin en yhtään ihmettelisi vaikka pistettäisiin ulos jo tämän kauden jälkeen.

Vaihdettaisko taas Noronen<->Vehanen, ja Lukolle miljoona?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minulla ei ole ainakaan mitään tietoa siitä miksi Peten tilastot noin kehnoilta näyttävät. En ole ehtinyt koko sarjaa seuraamaan tänä syksynä tipan vertaa. Mutta ainakin Kazanin maalivahtivalmentaja ehti jossain Peteä kehumaan Kazanin historian parhaaksi maalivahdiksi jossain vaiheessa tätä kuluvaa kautta, tiedä sitten miten sen jälkeen on mennyt. Kyllähän sitä kai asiantuntijatkin jo ennen kautta epäilivät ettei tämän uuden valmentajan komennsossa mennäkään ihan samalla tavalla riemukulkua kuin Biljaletdinovin aikana.

Minä toivon ihan vakavissani sitä että nyt kun Pete ei enää ole niin aliarvostettu maalivahti kuin yleensä, tililtä löytyy maailmanmestaruus ja KHL:nkin mestaruus, hän pelaisi sen verran huonosti että palaisi jo tämän kuluvan kauden jälkeen Lukkoon takaisin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vakavasti puhuen, niin ei vanhat meriitit taida Venäjällä painaa yhtään, eli jos homma ei suju niin en yhtään ihmettelisi vaikka pistettäisiin ulos jo tämän kauden jälkeen.

Kun tuota venäläisten touhua on katsellut niin en yhtään ihmettelisi vaikka pistettäisiin ulos jo kesken tämän kauden. Ei siellä kauan tarvitse huonosti pelata niin seurapomot alkaa kaivella kassakaapista rahaa ja soittelemaan ympäri eurooppaa josko jostain saataisiin isolla dollaripinolla ostettua uusi veskari.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan Pete saanut kutsun linnaan? Ja jos niin onko menossa?

Linnassa ei KHL:ssä pelaavia maailmanmestareita nähdä, koska siellä on kausi täyttä häkää käynnissä. Kazanilla on tänään ja keskiviikkona ottelut ja Suomen itsenäisyyspäivä tuskin riittää KHL-seuroille syyksi liigapelien missaamiselle.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jossain lehdessä luki viikko-pari takaperin että Jarkko Immosen puoliso oli tehnyt kovasti myyräntyötä että Kazanin maailmanmestarit olisivat päässeet edustamaan, mutta ei tainnut onnistua. Harmi.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Vehasta ei kättelyssä näkynyt, mutta Janne Niskala oli saapunut paikan päälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös