Mainos

Peter Jackson ja Tolkienin Hobitti

  • 107 610
  • 541

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Gandalf vs Sauron oli hieno matsi, tykkäsin. Jos Gandalf selviää tästäkin vanhalla kunnon ötökkäpuheltelukotkatapuuntempulla niin en kyllä tykkää, alkaa olla aika nähty juttu jo...


Vähän on itselläni sellainen aavistus, että tällä kertaa ötököiden puhaltelu ei auta. Sen sijaan harras toiveeni olisi, että Radagast toisi mukanaan Rivendellistä Galadrielin (miksipä ei myös Elrondia&Sarumania?) ja sitten otettaisiin oikein kunnolla myllyä Sauronin kanssa erikoistehosteita säästelemättä. En pahastu, mikäli Angmarin Noitakuningas (suosikkihahmojani kun on) saadaan vielä meininkeihin mukaan. Olen sen verran eeppisten taistelujen ystävä, että tämä kohtaus saisi varmasti itselläni aikaan väreilyjä ihan jokaisessa ruumiinosassa.

Kävin itse tuossa viime keskiviikkona tämän leffan katselemassa ja olen kyllä tyytyväinen. Tosin sen verran täytyy lisätä, että extended editionille on nyt kyllä aika suuret odotukset, sillä muutama kohta käsiteltiin leffassa mielestäni aivan liian lyhykäisesti. Nämä kohdat onkin täällä jo aika hyvin listattu, joten en turhaan lähde tässä toistamaan samaa asiaa.

Väliosahan tämä kuitenkin loppupeleissä oli. Paljon alustettiin tulevaa, mutta mitään ei vielä viety loppuun ja siksi nyt onkin aika suuret odotukset viimeistä osaa kohtaan.

Sen verran on kuitenkin pakko avautua, että mielestäni ihan turhaan tähän nyt tuotiin joku romanssi mukaan (Tauriel-Kili). Hyvin oltaisiin pärjätty ilmankin. En sitten tiedä, mitä PJ on suunnitellut viimeiseen elokuvaan tämän sivujuonen kohdalle. Toivottavasti ei mitään laajamittaista, sillä siellä on huomattavasti isompia asioita käsiteltävänä.

Itse Taurielia vastaan minulla ei sinänsä ole mitään ja ihan mukavahan sitä on katsella kaunista haltiamimosaa Bolgien ja Hiisikuninkaiden jälkeen.

Legolasista oli myös tehty aika kylmä tappokone. Ei tullut hänestä ihan samanlaista fiilistä, kuin mitä tuli THS-leffoista (vaikka niissä hän oli tavallaan vieläkin ylivoimaisempi soturina). No, aika triviaalihan Legolas oli hahmona toistaiseksi, vaikka paljon saikin esiintymisaikaa. Viimeisessä osassa Bolgin pääkoppaa koristaa epäilemättä nuoli suoraan Legolaksen viinistä.

Paljon olisi enemmänkin sanottavaa, mutta nyt ei pysty enempää ajatuksia tulostamaan ymmärrettävään muotoon. EE:ia odotellessa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jotenkin sellainen kutina, että Synkmetsä-osioon saattaisi tulla Extended Edition -painoksessa jotain täydennystä. Jos ei muualle, niin haltioiden metsähoviin ainakin, ja erityisesti sammuneen hovimestarin tarinaan. Bomburin olisin mielelläni minäkin nähnyt molskahtavan virtaan ja sammahtavan, Bombur on suosikkikääpiöni muutenkin.

Toisaalta Taru Sormusten Herrasta -elokuvastakin leikattiin elokuvallisesti ihan perustellusti hobittien häröilyä Vanhassa metsässä ja Tom Bombadil, ja tietyllä tavalla ymmärrän kyllä, että jo ennestään melko pitkässä elokuvassa haluttiin karsia ns. partaperseilyä vähemmälle ja siirtyä nopeammin haltioiden hoviin ja sieltä Järvikaupungin kautta Ereboriin.

Kirjassahan oli myös useita kohtia, joissa kääpiöt mölisivät metsässä nähdessään haltioiden yölliset bileet, ja joka kerta haltiat katosivat pimeyteen kuin säikyt metsäneläimet. Jotenkaan nämä kohtaukset eivät vain olisi temaattisesti sopineet Taru Sormusten Herrasta -elokuvien (tai kirjan) antamaan mielikuvaan ylväistä ja jaloista haltioista, vaikka metsähaltiat vähän villimpiä ovatkin kuin muut haltiaserkkunsa. Todennäköisempäähän olisi ollut, että kääpiöporukka olisi suolattu haltiajousilla seuloiksi jos he olisivat päässeet yllättämään haltioiden bileet äkkiarvaamatta.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tänään tuli katsottua Smaugin autioittama maa Suomen Turuus, ja olihan se paljon parempi kuin ensimmäinen osa! Yksi asia pisti silmään; aikaisemmin Gandalfin "taikoja" ei ole juurikaan nähty, mutta tässä osassa velho käytti voimiaan enemmän kuin koko TSH trilogian leffoissa konsanaan. Vaikka kyseessä oli Gandalf harmaa. Voiko tämän tulkita niin, että vaikka Maiarit eivät saaneet näyttää voimiaan suoraan, vaan heidän rooli oli neuvoa ja rohkaista ihmisiä, haltioita ja kääpiöitä taistelussa Sauronia vastaan, mutta koska Dol Guldurissa ei ollut muita katsomassa, oli Gandalf vapaampi käyttämään voimiaan?

Leffasta pidin paljon, ja Smaug oli kaikista epäilyistä huolimatta toteutettu hyvin. Smaugin suojana ei tosin ollut jalokivistä koostuva panssari, vaan omat suomut, mutta tämä sallittakoot. Cumberbatch toimi Samugin äänenä mahtavasti!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuossa joulua ennen tuli tämä katsastettua ja hiukan ristiriitaisat tunnelmat jäi. Paikoin oli kyllä taas väännetty sellaista ihan käsittämätöntä soopaa ja kiertoteita heitetty kehiin, että ei pahemmasta väliä. Lähestyi kirjan idean ja näkökulman persraiskausta. Elokuvan loppupuoli pelasti paljon, sillä Smaug oli ennakkoon viritettyjen pelkojeni vastaisesti äärimmäisen komeasti ja tyylikkäästi toteutettu luikero ja yksistään pelasti elokuvaa todella paljon. Toki Smaugin kohtauksetkin oli melkoisen paisuteltuja ja tungettu ylimääräistä toimintaa lisää, mutta se nyt lienee "pakko" kun kerran tarinassa on mukana lohikäärme. Hyväksytään siis se, vaikka tosin meinasi tietty ikävystyminen iskeä paikka paikoin kun se toimintakohkaus vaan jatku ja jatkui.

Kokonaisuudessaan tämä kyllä jäi ekan osan jalkoihin hieman juuri muutaman pyhäinhäväistyksen, tarinan muuntelun sekä aivan järjettömän typerän hahmon vuoksi, mutta kenties uusintakatselulla homma tasoittuu, kuten teki edellisen elokuvankin kohdalla.

Niin tosiaan katselin sellaisena 3D HFR:na ja eipä tuo nyt järin suuresti vakuuttanut kyllä vieläkään. Ihan mukavia muutamat jutut, mutta en usko, että ihan hirmuisasti olisi menettänyt, vaikka olisi perinteisenä 2D:n tuijotellut. Odotin siis tolta osin enemmän, mitä täälläkin muutama nimimerkit mainosti. Ehkä sitten vika on vaan meikäläisessä ja silmissä, tai jotain muuta.

Maisemissa oli toki paikoin ihan hienoja yksityiskohtia ja syvyyttä. En sitten tiedä olisiko ne ilman 3D:takin toimineet samalla lailla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
anteeksi vaan kaikilta hc-faneilta mutta katsoin trilogian ensimmäisen osan tuossa välipäivinä ja ajattelin siitä tulla lausumaan ei-niin-nöyrän mielipiteeni. Taustaksi sanottava, että kirja on tullut luettua joskus vuosikymmeniä sitten lapsena, joten ihan valalle en kaikista yksityiskohdista mene.

Ei oikein toimi tuo elokuva, mutta erittäin epäkiitollinen tehtävä on myös Jacksonilla ollut. Jos hän noudattaa kirjan juonta orjallisesta, niin elokuvan seuraaminen on tylsää, sillä silloin katsoja tietää etukäteen tarkalleen mitä seuraavaksi tapahtuu. Jos taas juoneen tekee muutoksia, niin silloin kyseessä on lähes rikokseen verratta klassikon raiskaus. Olisin näistä huonoista vaihtoehdoista valinnut silti ensimmäisen. Nyt piti muutamaan kertaan miettiä, että kumpi kirja nyt onkaan kyseessä, Hobitti vai LOTR, sillä tuntui että jälkimmäisen tapahtumia tai ainakin siihen viittaavia juttuja oli uinut leffaan. No eipä tuollaisesta läpyskystä satojen miljoonien dollarien produktiota muuten saa pöhötettyäkään.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Kävin katsomassa tämän Smaug-osan viikko sitten ja pakko sanoa, että ei nyt oikein tehnyt vaikutusta. Lohikäärme oli hienosti toteutettu, mutta muuten ei oikein jäänyt mieleen mitään ihmeellistä. Etenkin se kohtaus koskella kaikkine hyppyineen ja voltteineen kiveltä kivelle sai aikaan lähinnä epäuskoisen hörähdyksen, että voihan vittu mitä paskaa. No, kaipa joku marvelijonne tuostakin äksönistä koki kohahduksen. Muutenkin tuntuu siltä, että koko Hobitti on pelkkää LOTR:n jälkihehkulla rahastamista. Kaikki näyttää ja kuulostaa samalta, mitään oikeasti uutta ja oivaltavaa tuossa ei ole. Päin vastoin, mukaan on sotkettu enemmän päätöntä koohotusta ja mäiskettä. Me not like.
 

Erkenholt

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TUTO, AIK
Olen pitkälti Ramblerin linjoilla. Joku keksi, että yhdeksäntuntinen Tolkien-trilogia tuotti kunnolla rahaa, joten uusi trilogia=lisää voittoa. Melkein toivon, että Jackson olisi tarttunut Hobittiin ennen TSH:aa, jolloin kukaan tuskin olisi keksinyt, että lyhyehköstä lastenkirjasta pitäisi tehdä yhdeksäntuntinen elokuva.

Smaugin autioittama maa oli toki edeltäjäänsä parempi, ja kohtaus, jossa Bilbo ja Smaug väittelivät oli melkein lipun hinnan arvoinen yksinään. Maisemat olivat toki upeita, mutta ne taidettiin nähdä jo TSH-leffoissa. Ainakin minua toimintakohtaukset lähinnä puuduttivat, plussaa sentään siitä, että Smaug ei rikkonut kaikkea liikkuessaan maan alla.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Miten mulla on semmonen käsitys et Hobitin kuvaamista kyllä suunniteltiin noihin samoihin aikoihin kuin Taruakin? Eikös siinä ollut joku sellainen kuvio että hobitti oli tarkoitus kuvata osana tuota TSH : sta trilogiaa. Saatan kyllä muistaa päin honkiakin, mutten usko että Tarun tuotto ja menestys vaikutti mitenkään ratkaisevasti Hobitin kuvaamiseen, ottaen senkin huomioon että jokatoinen päivä hobitin ohjaaja oli Guillermo del Toro ja jokatoinen päivä Peter Jackson. Totta kai oli varmaan helpompi sitten loppujen lopuksi Jacksonin lähteä työstämään Hobittia kun pohjalla oli kuitenkin onnistuneet tuotokset. Huolimatta trilogian tuotoista, olisi joku varmasti jonakin päivänä ohjannut Hobitin, mitä suuremmalla todennäköisyydellä. Jos ei Jackson, niin joku henkilö x.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Miten mulla on semmonen käsitys et Hobitin kuvaamista kyllä suunniteltiin noihin samoihin aikoihin kuin Taruakin? Eikös siinä ollut joku sellainen kuvio että hobitti oli tarkoitus kuvata osana tuota TSH : sta trilogiaa.

Olet oikeilla jäljillä, että Hobitin kuvaamisen suunnittelu aloitettiin yhdessä TSH:n kanssa. Silloin kuitenki Hobitti hylättiin ja päädyttiin kuvaamaan TSH. Sitten, kun päätettiin palata Hobitin pariin, niin del Toro oli ohjaaja oikeastaan koko käsikirjoitusprosessin ajan. Silloin kirjoitettiin kahta elokuvaa. Jostain syystä koko projekti kuitenkin jämähti ja del Toro ilmoitti lähtevänsä tuotannosta. Jackson hyppäsi ohjaajan-pallille ja pian tuotanto saikin vihreää valoa ja Jacksonin Uuden-Seelannin bunkkeria ruvettiin työstämään taas kuvausvalmiuteen.

Kuvauksiin lähdettiin vielä kahden elokuvan suunnitelmalla, mutta sitten kuvausten päätyttyä ilmoitettiin, että tuleekin trilogia, jonka takia piti kuvata vielä viime keväänä/kesänä lisää.

Molemmat osat nähneenä on kyllä pakko sanoa, että trilogiaksi vääntäminen tuntuu tällä hetkellä virheeltä. Juurikin sen takia, että tarina junnaa ihan turhaa paikallaan molemmissa osissa. Mielenkiintoista olisi nähdä jokin rinnakkaistodellisuus del Toron kahdesta Hobitti-elokuvasta
, tai edes Jacksonin. Eipä sillä, kyllä molemmat pätkät on jaksanut vaivatta katsoa ja kyllä molemmissa myös paljon hyvää on. Viiden armeijan taistelua odotellessa..
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
No nyt tuli katsottua kyseinen filmi enkä yhtään ihmettele ylistäviä kommentteja, mitä IMDb:ssa sekä myös täällä on leffasta ilmoille heitetty. Visuaalisesti upea teos ja mikä ilahduttavinta myös näyttelijät loistivat pääsääntöisesti rooleissaan. Smaug oli toteutettu kerrassaan mainiosti.

Pääsääntöisesti siksi, että Orlando Bloomin Legolas oli jälleen kerran täysi vitsi. Miksi ihmeessä häntä roikotetaan mukana näissä Jacksonin Tolkien-filmeissä? Olisihan Legolasin rooliin ollut alunperinkin parempia vaihtoehtoja tarjolla, sillä Hollywood on pullollaan Orlandon ikäisiä näyttelijöitä.

Evangeline Lilly, joka oli täysi farssi Lost-sarjassa, nosti osakkeitaan reippaasti silmissäni tämän leffan myötä. Hienoa työtä kautta linjan ja onneksi hänen taistelujaan päästään näkemään seuraavassakin leffassa. Mikä kissa haltiaksi!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Valitan, pienimuotoisia spoilauksia edessä. En jaksa tagittaa, kun menee vaivalloiseksi.

Evangeline Lilly, joka oli täysi farssi Lost-sarjassa, nosti osakkeitaan reippaasti silmissäni tämän leffan myötä. Hienoa työtä kautta linjan ja onneksi hänen taistelujaan päästään näkemään seuraavassakin leffassa. Mikä kissa haltiaksi!
Kuinka eri tavoin asiat voi nähdäkään.

Evangeline Lillyn täysin turha täytehahmo oli leffan raivostuttavinta antia ja Evangeline itse on jos mahdollista vielä Liv Tyleria surkeampi näyttelijä. Koko suoritus hipoi surkuhupaisuuden huippua. Eräänlaisena antikliimaksina se healing-kohtaus, jossa kyllä oli naurussa pitelemistä... huhhuh.

Kuten sanoit, valitettavasti tuota idioottimaista hahmoa joutuu katsomaan vielä viimeisessä osassakin...

Bloomista samaa mieltä kyllä. LotR:eissa nyt jotenkin meni, mutta tässä leffassa Legolas oli aivan raivostuttavan hölmö hahmo. Vaikka tapahtumat onkin vanhempia, niin ihan noin ylimielinen teini ei jalon Legolaksen olettaisi olevan. Surettaa, että eräs suosikkihahmoni (kirjoita) on tehty noin daijuksi olennoksi. Eräs kummallisuus tässä The Hobbittin Legolaksessa on myös se, että näyttää pitävän piilareita. LotR:ien Legolaksellahan on ruskeat silmät. Mitä lie ihmettä on tapahtunut tuossa saagojen välissä, hmm.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Hmm, tulipahan vihdoin nähtyä tuo ja sikäli siis Tolkien-leffana annan kyllä täydet 5 tähteä mutta yleisesti elokuvana sellaiset 3/5. 20-30 minuuttia turhia tappelukohtauksia olisi hyvin voinut leikata pois eikä itse elokuva olisi kärsinyt siitä mitenkään. Kaitpa nuo tappelupätkät ovat kuitenkin tuottajien vaatimus suureen panostukseen, sääli vain että juuri niitten takia ei leffasarja nouse oikein sellaiseen eeppiseen tasoon kuin LOTR-trilogia ja sen näkee myös katsojaluvuissa, ei-fantasiaihmiselle kolmannessa leffassa ei ole kauheasti odotettavaa. Kahdessa leffassa olisi ollut tarjolla tiukka paketti, mutta mikä ihme pakottaa noihin täysin yhdentekeviin äksönjaksoihin mitkä osaltaan jo pilasivat ykkösenkin tunnelmaa (ikuisuuksia kestäneet takaa-ajot peikkoluolissa jne.), tuntisivatko ihmiset itsensä jotenkin huijatuksi jos leffa kestäisikin vain 2h20min?

Vikasta leffasta tulee kyllä melko rymistelyä, mutta ehkä sinne saadaan jotain laajempaakin kuvaa. Kuitenkin näillä katsojaluvuilla voi ehkä olla onnikin ettei jatkofilmatisointeja taideta tehdä, Silmarillionit yms. olisivat suurempia ja tuttuja näyttelijöitä ei voisi hyödyntää mainostuksessa joten eiköhän tämä ole tässä.

Edit: Ja niinjoo, niille jotka tykkäävät katsoa elokuvia mustavalkoisina kaitafilmeinä, olipa se alun kohtaus sateisen pimeän Briin kaduilla kyllä huikaisevan hienoa HFR:nä, 3D:n olisi voinut toki jättää väliin mutta ensimmäistä kertaa leffassa tuollainen kohtaus oli jotain muuta kuin pimeää pimeää ja pimeää.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei oikein toimi tuo elokuva, mutta erittäin epäkiitollinen tehtävä on myös Jacksonilla ollut. Jos hän noudattaa kirjan juonta orjallisesta, niin elokuvan seuraaminen on tylsää, sillä silloin katsoja tietää etukäteen tarkalleen mitä seuraavaksi tapahtuu. Jos taas juoneen tekee muutoksia, niin silloin kyseessä on lähes rikokseen verratta klassikon raiskaus.

Minkä ihmeen klassikon? Hobitti on suurimmaksi osaksi höpsö ja epälooginen lastenkirja, jossa sitten seassa on viitteitä paremmasta, mutta vain viitteitä. Sinänsä on siis ihan sama mitä muutoksia sinne on tullut (lähinnä kai noita loputtomia ja loputtoman epärealistisia special effects -tappeluskohtauksia ja kuulemma jonkinlainen kääpiö-haltia -romanssi jne. jne.), mutta jos Jacksonin näkökulma ei maita niin eipä tuossa paljon ole tarjottavaa, kun pohjateoskin on, totta puhuen, melkoisen onneton.

Ja mitä sitten Sormusten Herraan tulee niin tietysti elokuvaversioon, jopa trilogiaan on tehtävä merkittäviä muutoksia - ehkä jos aiheesta tekisi kuusi pitkää elokuvaa, aivan kuten alkuperäistekstikin koostuu kuudesta "kirjasta" niin voisi minimoida, mutta ei siltikään eliminoida tälläiset muutokset. Eli kysymys on lähinnä siitä, minkälaisia ne merkittävät muutokset ovat, ei siitä onko niitä - niitä oli täysin pakko olla. Kysymyshän on eri taidemuodostakin. Jacksonin valinta oli sitten kaikessa korostaa taisteluita ja tönkkö-huumoria ja vähentää Tolkienin voisiko sanoa epähollywoodlaisia osuuksia. Täysin ymmärrettävää, täysin taitavasti tehtyä ja täysin epä-tolkienmaista.

Tälläisiä nämä makuasiat ovat, niistä on hauska kiistellä, mutta kukaan ei ole oikeassa eikä väärässä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä mjr, vaikka et nyt itse Hobittia kirjana arvostaisikaan, niin kyllähän se silti on lasten/nuorten kirjojen kiistaton klassikko. Ei toki varmasti samalla kaliibeerilla mitä Sormusten Herra, mutta kun nyt kuitenkin ajattelee, että Hobitin kautta koko juttu oikeastaan käynnistyi, niin ei sen merkitystä voi väheksyä.

Ja minusta Hobitti on edelleen monella tapaa aika epäsovinnainenkin matkakertomus ja rikkoo muutamia muitakin klassisia sankaritarinoiden rajoja. Esim. pääpahan tai pääpahojen surmaajina kunnostautuu varsin epätavalliset ja odottamattomat tahot. Kirjassa tapahtuu asioita yllättävänkin moniulotteisilla tasoilla ottaen huomioon, että se toki sinänsä on ilmaisultaan varsin simppeli ja suhteellisen lyhyt teos.

Kyllä minusta Jacksonilta oli ihan täysin perusteltua tuoda noita vahvemmin Sormusten Herraan liitoksissa olevia tapahtumia mukaan. Joidenkin mielestä ne on silkkaa täytettä, mutta minusta ei. Dol Guldurin tapahtumat esimerkiksi on todella merkittäviä ja kyllä niihin itse kirjassakin ohi mennen viitattiin. Turhaa sen sijaan on kaikki ylimääräinen itseään toistava trapetsitaiteilu ja kamppailuiden pitkittäminen, koska ne menettää tehonsa nopeasti. Ja nuo päälleliimatut siirapit sai kyllä otsasuonen sykkimään, mutta tää on tätä aikaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei minulla ole mitään kiinnostusta alkaa väittelemään siitä, että onko lapsena lukemani lastenkirja epälooginen lastenkirja vai ei. Enemmänkin pointtini oli, että on varsin ymmärrettävää, että elokuvista karsitaan tapahtumia. Sitä en sitä vastoin ymmärrä, että sinne päinvastoin keksitään niitä lisää. Näin ainakin muistikuvieni perusteella kuvittelen käyneen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hyvä mjr, vaikka et nyt itse Hobittia kirjana arvostaisikaan, niin kyllähän se silti on lasten/nuorten kirjojen kiistaton klassikko.

Niin no, varmasti samassa mielessä kuin vaikka jokin Nalle Puh - laittaisikohan Hollywood muuten sinnekin jonkin kärppä ja majava -romanssin bonukseksi? Mutta vaikka kunnioitankin Nalle Puhia lastenkirjallisuuden klassikkona niin se ei ole tekstiä, johon suhtautuisin millään vakavuuden asteella. Eikä siis Hobittikaan. Sen sijaan Sormusten Herra on maailmankirjallisuutta, varmasti hyvin outoa, obsessiivista ja epämodernistista sellaista, mutta kuitenkin. Notta tosiaan minun puolestani Hobitille saa tehdä mitä lystää - mitään kuolematonta aarretta siinä ei pilata, joskaan tuskinpa nämä nälkävuosien pituiset örkki-surffaus -kohtaukset ja kääpiö-romanssit sitä parantavatkaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Notta tosiaan minun puolestani Hobitille saa tehdä mitä lystää - mitään kuolematonta aarretta siinä ei pilata, joskaan tuskinpa nämä nälkävuosien pituiset örkki-surffaus -kohtaukset ja kääpiö-romanssit sitä parantavatkaan.

Se on totta etteivät nämä romanssit tätä elokuvaa paranna, ainakaan minun mielestä. Tällaisen romanssinpoikasen rakentamisen olisi voinut jättää tekemättä elokuvan siitä kuitenkaan kärsimättä - itseasiassa olisi voinut jopa parantua jos tämä romanssi olisi jäänyt näkemättä. Tai olisi sitten yksintein alkanut ja päättynyt haltijoiden linnoituksessa Synkmetsässä jatkumatta sen pidempään.

Hitusen myös kritisoisin näitä paikoin liian pitkiksi venytettyjä toimintakohtauksia, erityisesti se mitä tapahtui haltijoiden linnoituksesta pakenemisen jälkeen oli minusta aivan liian pitkälle vietyä ja tarpeetonta toimintaa. Kirjan henkeä noudattamalla olisi saatu (minusta) oivallisempi kohtaus aikaan, erityisesti pakeneminen sieltä linnakkeesta näin toimien olisi ollut oivallinen lisä elokuvaan ja tuonut hiukan tolkienmaista nerokkuutta tapahtumien kulkuun.

Mutta näistä pienistä miinuksista huolimatta tämä osa oli toimivampi ja parempi kokonaisuus mitä trilogian ensimmäinen osa oli ollut. Se onkin sitten aivan toinen asia ansaitsiko varsin kevyt lastenkirja kolmiosaisen trologian vai olisiko ollut kokonaisuuden kannalta parempi tyytyä kahteen osaan. Minua kyllä kiehtoovat nämä sivujuonteen todella paljon, jotka tuovat syvyyttä enemmänkin Keski-Maahan kuin itse seikkailuun, vaikka toki ne selventävät niitä syitä miksi Gandalf toimi kuten toimi ja mitä kaikki seikat taustalla vaikuttavat. Ja itse asiassa Smaugin kohtaamista lukuunottamatta leffan vaikuttavimmat muut kohtaukset sisältyivät hetkiin jolloin kuvattiin Gandalfin tekemisiä - mitä tämä sitten kuvaa itse elokuvasta, se jääköön jokaisen itsensä mietittäväksi.

vlad.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Evangeline Lillyn täysin turha täytehahmo oli leffan raivostuttavinta antia ja Evangeline itse on jos mahdollista vielä Liv Tyleria surkeampi näyttelijä..

Vähän asian sivusta, mutta mielestäni Liv Tyler on TÄYDELLINEN juuri tuohon Arwenin rooliin.

Parhaiten onnistuneita castingeja TSH-trilogiaan. En voisi kuvitella ketään muuta tuohon hennon hienovaraiseen tulkintaan ja rooliin.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Evangeline Lilly, joka oli täysi farssi Lost-sarjassa, nosti osakkeitaan reippaasti silmissäni tämän leffan myötä. Hienoa työtä kautta linjan ja onneksi hänen taistelujaan päästään näkemään seuraavassakin leffassa. Mikä kissa haltiaksi!

Evageline Lillyn Kate hahmo Lostissa oli sarjan yksi parhaista, ja myös yksi merkittävä syy miksi viimeiset tylsät tuotantokaudet jaksoin katsoa loppuun :) Tariel menetteli, ymmärrettävää että nykyaikana leffaan halutaan myös naisia, Legolas oli taas turha.
 

Morgoth

Jäsen
Ja itse asiassa Smaugin kohtaamista lukuunottamatta leffan vaikuttavimmat muut kohtaukset sisältyivät hetkiin jolloin kuvattiin Gandalfin tekemisiä - mitä tämä sitten kuvaa itse elokuvasta, se jääköön jokaisen itsensä mietittäväksi.

Silmarillionista ei varmaan elokuvaa helposti saa (heh, tosin näkisin itseni mieluusti valkokankaalla) niin nämä "sivujuonteet" kenties tämän elokuvan kannalta ovat mielenkiintoisia pilkahduksia Keski-Maan suuriin tapahtumiin. Itse pidin Gandalfin ja Sauronin kohtaamisesta eniten koko elokuvassa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Silmarrilioniin pohjautuvat kohtaukset ovat mielestäni Hobitti 2 -elokuvan priimaa. Esimerkiksi kohtaus, jossa Gandalfille selviää sormusaaveiden pakeneminen selleistään, on erittäin kiehtova. Kyseinen kohtaus on loistava näyte siitä, minkälaisessa maailmassa hobitit ja muut ötökät elävät. Se on mystinen, jännittävä jne. VALITETTAVASTI Peter Jackson ei ole saanut valkokankaalle lähes mitään muuta kuin kääpiöitä, joista on tehty täysiä spedejä ja muutaman(sataa) turhaa taistelukohtausta jotka eivät poikkea toisistaan millään tavalla. Joo, kyseessä oli alunperin lapsille suunnattu teos. Mutta oikeuttaako se silti tekemään tälläistä keskinkertaista soopaa? Sentään henkilöhahmoihin ja juoneen ei koskettu. Ainiin... *sigh*

Sanon saman, kun sanoin Kuoleman Varjelusten jälkeen: toivottavasti tämä ei jää viimeiseksi filmatisoinniksi.

Potentiaalia olisi paljon parempaan. Alkuperäinen tarina oli hyvä, ja sitä kaikki Tolkien-fanipojat tulivat katsomaan. Miksi pettää fanit ja raahata mukaan täysin absurdeja juttuja? Toivon, todellakin toivon, että Peter Jackson ei ole kokonaan taukki vaan hänen sisällään jokin ääni sanoo "kohtauksessa jossa Bilbo on tajuton... Kuvaa se jonkun toisen näkökulmasta." Viiden Armeijan Taistelu on ainoa taistelu joka on kuvaamisen arvoinen. Jos Jackson pysyy sen kohdalla uskollisena kirjalle, hän on valinnut luovuttajan tien ja koko elokuvasarja voidaan tuomita rahanahneen miehen pelleilyksi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kun Hobitti-trilogia nousi esille tuolla leffa-ketjussa ajattelin kovin omapäisesti ja pröystäillen nostaa ylös tämän ketjun näin hehkeänä kesäiltana, tiedä vaikka Hobitti hetken jutun juurta antaisi.

Lainaus leffa-ketjusta:

Alun perinkin ajattelin, että mahtaako mies millään saada kolmatta osaa kesäksi valmiiksi kun jälkikuvauksia ja muuta post-kuvausta on niin paljon ja vielä pitäisi puskea extended editionitkin valmiiksi. Arveluni meni oikeaan eli kolmaskin osa tulee perinteisesti joulukuussa, ja hyvä niin.

Olisihan se ollut hienoa jos trilogian kolmas osa olisi ilmestynyt jo kesällä, mutta kyllä se siinä vaiheessa kävi selväksi ettei kesään leffaa saada kun ei Smaugin autioittaman maan ee-versiotakaan ole vielä markkinoille tullut ja kun voidaan olla varmoja siitä, että se ee-versio halutaan kuitenkin markkinoille ennen trilogian viimeistä osaa ja näin nostattaa hypeä trilogian huipennuksen alla. Ja kyllähän se kolmas osa minunkin mielestä kuuluu sinne joulukuulle, edes joitain perinteitä on hyvä vaalia!

Odotuksia kolmannelle osalle on, toisaalta kun kahdessa edellisessä osassa Jackson ei ole yltänyt minusta siihen mihin olisi mahdollista ollut yltää, en oikein osaa olla niin täpinöissäni mitä olin aikanaan kun trilogian ensimmäinen osa tuli ensi-iltaan ja kävin sen hyvin lähellä ensi-esitystä katsomassa. Toivottavasti kolmas osa on selkeä huipennus trilogialle ja tarina saa lopulta arvoisensa lopun - se nimittäin pelastaisi todella paljon. Tai sitten viimeistään ee-versio joskus 2015 kesällä tai syksyllä.

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
EE-versiota odottelen toisesta osasta Hobittia, koskahan mahtanee ilmestyä? Tapojeni vastaisesti en edes ostanut toisen osan perusversiota itselleni, vaikka olen aina kaikki aikaisemmat ostanut, sillä odotan suosiolla extended editionia. Perusversion voin hankkia kokoelman täydentäjäksi sitten joskus ihan vain, jotta kokoelma olisi täydellinen.

Ei Hobitti ole elokuvana samanlaista säväystä antanut minullekaan, mutta Hobitin toinen osa oli silti selvästi parempi ja raikkaampi kuin ensimmäinen osa, joka alkoi hienosti mutta degeneroitui loppua kohden ylipitkäksi hiisiluolissa juoksenteluksi, joka muistutti lähinnä videopeliä.

Toki kakkososankin tynnyrissä hyppimistä olisi voinut hieman ehkä karsia, samoin kuin Smaugin mellastusta, mutta siinähän ne menivät. Mitään erityistä ooh ja vauh -efektiä ei Smaug silti aiheuttanut, mutta toisaalta eihän noilla odotuksilla voikaan saada sellaista jälkeä, että se kaikki fanit tyydyttäisi. Mielikuvitus kun on edelleen se paras efekti, eivät tietokone-efektit.

Huipennusta odotan minäkin kolmannelta osalta Hobittia, mutta toivottavasti huipennus ei kuitenkaan ole kolmea tuntia yhtä katkeamatonta mättöä mätön perään, vaan myös hiljaisempia hetkiä ja yksilötason kuvausta on saatu mahdutettua mukaan.

En toivoisi, että kolmososa olisi mikään Transformers 3 tai Man Of Steel, jossa väännetään puuduttavaa pikselimättöä tunti putkeen ilman, että hahmoihin tai tarinaan pääsee mitenkään kiinni. Toisaalta Viiden Armeijan taistelusta pitäisi saada riittävän vaikuttava ja henkeäsalpaava taistelu.

Toiveeni siis kolmososalle olisi, että heti elokuvan alussa saataisiin Smaug-kysymyksen lopullinen ratkaisu hoidettua ilman loputonta juoksentelua ja vääntöä, ja sen jälkeen seuraisi vähän pidempikin piiritys- ja kypsyttelyjakso, jossa annettaisiin tilanteen muhia ja paineiden kasaantua, kunnes sitten räjäytettäisiin potti isolla kärhämällä. Pahin skenaario olisi, että sama mäiske jatkuisi nonstoppina efektikohtauksesta toiseen ilman hengähdystaukoja.

Elokuva saisi myös jatkua ison taistelun jälkeenkin ja kertoa rauhassa Bilbon matkasta takaisin kotiin sekä mielellään siitäkin, mitä sen jälkeen tapahtuu eli miten vuosien varrella käy eri hahmoille, kunnes tarina yhtyy Sormusten Herran alkuun.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Toiveeni siis kolmososalle olisi, että heti elokuvan alussa saataisiin Smaug-kysymyksen lopullinen ratkaisu hoidettua ilman loputonta juoksentelua ja vääntöä, ja sen jälkeen seuraisi vähän pidempikin piiritys- ja kypsyttelyjakso, jossa annettaisiin tilanteen muhia ja paineiden kasaantua, kunnes sitten räjäytettäisiin potti isolla kärhämällä. Pahin skenaario olisi, että sama mäiske jatkuisi nonstoppina efektikohtauksesta toiseen ilman hengähdystaukoja.

Elokuva saisi myös jatkua ison taistelun jälkeenkin ja kertoa rauhassa Bilbon matkasta takaisin kotiin sekä mielellään siitäkin, mitä sen jälkeen tapahtuu eli miten vuosien varrella käy eri hahmoille, kunnes tarina yhtyy Sormusten Herran alkuun.

Lisäisin tähän vielä sen, että toivottavasti ja oletettavasti elokuva näyttää loppuun myös Gandalfin seikkailuja Dol Guldurissa ja "noidan" karkottamista kohti Mordoria jne. Melkeinpä mielenkiintoisin vaihe meille, jotka eivät Tolkienilta ole lukeneet kuin TSH:n ja Hobitin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lisäisin tähän vielä sen, että toivottavasti ja oletettavasti elokuva näyttää loppuun myös Gandalfin seikkailuja Dol Guldurissa ja "noidan" karkottamista kohti Mordoria jne. Melkeinpä mielenkiintoisin vaihe meille, jotka eivät Tolkienilta ole lukeneet kuin TSH:n ja Hobitin.

Tämäkin pitäisi saada selviteltyä suht varhaisessa vaiheessa elokuvaa. Hiukan sellainen kutina, että kakkososan tuleva extended edition avaa Gandalfin seikkailuja Dol Guldurissa teatteriversiota paremmin, ja että vaaditaan aikanaan myös kolmososan extended edition syventämään tätäkin osuutta.

Veikkaisin näin näppituntumalta, että kolmososassa iso G vapautuu suht rivakasti Guldurista ja tämä ohitetaan ns. juoksuvauhdilla (kunhan ei juosten kustuna) samalla kun tärkeitä kohtauksia leikataan pois EE-versiota varten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös