Pesiskausi 2019

  • 357 519
  • 2 431

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
En tiedä mitä sanoa, kun ulkokenttä saa syötyä Piiponniemen ja Rytkösen alta pois ja silti ajolähtöön on tarjota pesille Vikström, N Korhonen ja A Korhonen.

Vähän lässähti tämä Kossu-ottelun alku, mutta pesäpallo on huonoimmillaankin hyvää.
Itse lähdin haistelemaan 2-1s voittoa, kuten hieman heikompia vastaan on turhan usein käynyt, mutta en arvannut noin heikkoa joukkuetta. Toki onhan siellä kaksi vuoroa aikaa.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Käsittämätöntä muuten, että valitaan ruudun monikameratuotantolähetyksiin tällaisia pelejä. Top4 joukkueiden keskenäisiä pelejä tulee niin paljon, ettei niiden pelejä häntäpään joukkueita vastaan tarvitsisi näyttää yhtäkään. Sitten joidenkin joukkueiden pelejä ei tule yhtäkään kauden aikana.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Käsittämätöntä muuten, että valitaan ruudun monikameratuotantolähetyksiin tällaisia pelejä.

Erityisesti, kun Kossu on tainnut olla viime aikoina ruudussa muutenkin suht kattavasti. Sinänsä Nelosen kameraryhmä on usein niin kujalla, että Fanikamerasta tilanteet näkee paremmin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Noin se sitten repeää nopeasti.

Topi Korhoselta pesäpallopornoa, kun mies kotiuttaa Vikströmin mailan tupella.

Ensi torstaina vaihteeksi Kossu monikameralähetyksessä...
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Eikös just tullut monikameralähetyksenä Kossu - Alajärvi?

Oli. Se nyt oli vielä ihan hyvä ottelu, kun häntäpään joukkueet taistelivat isoista pisteistä, mutta tämän päivän ottelu ja ensi viikon Kitee-matsi olisi voitu korvata muilla peleillä.
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Samaa mieltä, ei tuota taaperrusta jaksaisi katsoa kyllä. Jotenkin outoa, ettei esim Pattijokea ole nähty tyyliin kertaakaan monikamerapelissä, Tahkoakin harvoin jne. Sitten tuollaista rämpimistä katsellaan useasti kauden aikana. Jotenkin muistelen, että viime kaudella sama homma.

Kärkiporukoita ei omasta mielestä tässä kohtaa edes tarvitsisi näyttää, niitä nähdään kohta pleikkareissa kyllä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sarjan häntäpäässä tilanne tasoittuu kun SiiPe voitti Kempeleen 2-1.

Kempeleen kolmen lyöjäjokerin taktiikka ei oikein toimi. Pajatson tyhjennys -kunnareita tulee melko paljon, mutta muuten ei toimi kyllä oikein mitään.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Kellähän on sarjan kaamein linko? Tahkon Patrik Vartama heittää laakana lukkarille pitkältä polttolinjan takaa. Tosin joskus pallo menee myös VIP-tiloihin.

Miten tuo sitten mitataan mutta sarjan kovin heitto tutkaan taitaa olla Niko Korhosella.

Jussi Korhonen pystyy heittämään todella kovaa myös seisovilta jaloiltaan, ja sama aiempiin kommentteihin viitaten, välillä kopparin tontilta pallo on mennyt suoraan kotipesän katsomoon.

Joko saa avata keskustelun vuoden pesäpalloilijasta? No, avataan silti: Joni Rytkönen, Sotkamon Jymy
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Miten tuo sitten mitataan mutta sarjan kovin heitto tutkaan taitaa olla Niko Korhosella.

Olisi kyllä mielenkiintoinen kisa, Vartaman en tiedä tutkaan heittäneen, mutta lienee aika korkealla tehtyjen palojen määrässä. Löytyykö tästä muuten tilastoa jostain?

Ja ennen kuin kukaan pahoittaa mieltään, niin pääasiassa tulee seurattua Tahkon pelejä, ja sieltä Vartama ja Hokkanen jäänyt mieleen tehdyissä paloissa. Eli tämä viesti ei perustu faktoihin vaan vahvaan mutuun ja silmäanalyysiin.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kellähän on sarjan kaamein linko? Tahkon Patrik Vartama heittää laakana lukkarille pitkältä polttolinjan takaa. Tosin joskus pallo menee myös VIP-tiloihin.

Niko Korhosella on todennäköisesti kovin heitto, mutta tässä on myös tärkeää muistaa se kuinka nopeasti se heitto lähtee kädestä. Esim. KeKin Jonne Luhtavaaralla on ihan kohtalainen heitto tarvittaessa, mutta sen viritys kestää niin kauan, että on jo myöhäistä heittää, kun taas Severi Lassilan kädestä heitto lähtee todella nopeesti, vaikkei aina niin kovaa heitäkään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kekistä ja Luhtavaarasta tulikin mieleen, että Kekistä on pitänyt kirjoittaa tänne. Erikoinen joukkue. Heidän pelejään tullut seurattua kärkijoukkueiden takaa varmaan eniten, joten ehkä en ihan täysin pihalla ole.

Ennen kauden alkua kirjoiteltiin, että Keki on todella hidas joukkue ja joku kirjoitti Luhtavaaran tuovan vauhtia joukkueeseen. Noh, Luhtavaara on vaihtaja, jota ei juoksuteta kuin pakon edessä. Eli ei ihan putkeen mennyt. Eniveis. Hidasta on. Todella hidasta.

Kärkenä pelaava Lassila on ihan hyvä lukkari ja etenijänopeuskin on ihan hyvä, mutta viime aikoina on ollut valtavia ongelmia päästä kentälle.

Ykköskärjen vaihtajista Keski-Petäjä on pelannut erinomaisesti ja jaksaa edetäkin mukavasti. Määttä pelasi erinomaisen alkukauden, mutta nyt loppukausi mennyt ilmeisesti loukkaantumisten takia plörinäksi eikä peli oikein kulje. Luhtavaara on hyvä vaihtamaan, mutta ei tosiaan hirveästi etene. Ykköskärki on kaikenkaikkiaan ihan ok.

Kakkoskärki Kempeleellä on täynnä statisteja. Suni, Ojala ja Kleemola ovat sisällä täysin statisteja ja Hepokangas ysinä ei koskaan pääsekään lyömään. On tehnyt välillä pahaa katsoa kun Kempele on lähtenyt kakkoskärjellä hakemaan juoksua kärkietenijänä numerolla 6 pelaava Suni, joka etenee kuin superin lyöjäjokeri. Varmaan sarjan hitain kutonen. Viime peleissä Hanhela kohtuullisena etenijänä on ollut vitosena Sunin edessä, mutta harvoin häntäkään kakkoselle on saatu.

Savikoski on ollut erinomainen etenijäjokeri kun Pelkonen on pelannut numerolla, mutta Savikoski oli eilen poissa ja Kekillä kolme kotiuttajajokeria. Tämä voisi toimia jos joukkueessa olisi vauhtia, mutta kun siellä on 3-4 etenemään kykenevää pelaajaa, niin oikeastaan läpilyönnit ovat ainoa keino saada juoksuja. Meriläisen peli ei alkukaudesta kulkenut ollenkaan, mutta parantanut loppua kohti. Matti Korhonen ollut tasaisin lyöjäjokeri.

Juoksuja ja kunnareitahan Kempele on saanut paljon. Pelkonen on varmasti tällä hetkellä yksi superin voimakkaimpia lyöjiä. Valitettavasti kun juoksut tulevat näin ryppäissä, niin kahden jakson voittaminen on epätodennäköistä. Kempele on tehnyt sarjassa 7. eniten juoksuja, mutta on saanut vain yhden kolmen pisteen voiton! En tiedä onko siellä jotain henkistä lukkoa päällä kun tuntuvat melkein joka pelissä kämmäävän toisen jakson ensimmäisen jakson dominoinnin jälkeen.

Eilen oli tulossa kahden pisteen voitto jos Siipe olisi vikassa vuorossa pidetty nollilla, mutta Siipen numero 1 ekalla lyönnillä laittoi takarajalle ja Suni hortoili jossain päästämällä pallon monttuun kunnarin arvoisesti. Tässä vaiheessa tietääkin miten superissa käy kun peli-ilo oli joukkueelta kadonnut. Kekin pelaajat eivät näytä muutenkaan juhlivan onnistumisia kuten muut joukkueet. Harvoin nousevat koko joukkueen kädet ilmaan.

Oulussa toivotaan ja odotetaan, että Lippo pääsisi karsintoihin pelaamaan Kempelettä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
...Joko saa avata keskustelun vuoden pesäpalloilijasta? No, avataan silti: Joni Rytkönen, Sotkamon Jymy

Eipä olisi huono valinta ei, mutta minua henkkoht v*duddaa Mikko Kanalan tilanne. Kaikilla mittareilla, sisällä ja ulkona, yksi kaikkien aikojen parhaimpia mitä olen nähnyt. Vuodesta toiseen loukkaantumiset on riesana. Toki, harjottelu ja sen laatu on yksi olennainen osa kokonaisuutta, että pysyy ehjänä. Kaikesta huolimatta mun mielestä ansaitsisi vuoden pesäpalloilijan tittelin, olisi jo ansainnut toki aiemmin!
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Jatkan omaa juttua kaikkien aikojen parhaimmista pesäpalloilijoista sisä-/ulkopelirooli huomioiden. Mun listalta löytyy, ei välttämättä järjestyksessä, Sami Haapakoski, Mikko Kanala, Janne Vuorinen, Tuomas Jussila, Toni Kohonen, Topi Kosonen, Pasi Pirinen, Sami Partanen! Toki tuohon voisi nostaa monia muitakin varsinkin sieltä kauempaa, Kari Kuusiniemi, Mauri Pyhälahti, Kari Hakkarainen, Olli Hartikainen, Kari Myllyniemi... etc.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Kyllä mä livenä nähdyistä pelaajista pidän Kari "Karra" Kuusiniemeä kovimpana pelimannina. Kaikki hommat kävi. Eteneminen, vaihtaminen ja kotiutus. Helkkarin lahjakas pelaaja joka vielä tiukoissa paikoissa osasi ratkaista pelin ihmesuorituksilla.

Mukava mies muutenkin. Joskus Karran toisella Tahkon stintillä 90-luvulla tuli Hyvinkään Hopealyhdyssä turistuakin pesisjutuista.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mites Jukka Holttinen? Eikös hänkin kuulunut aikansa ehdottomiin tähtiin? Vähän nuori olen tämän aikakauden tähtiin, mutta perimätietona saatu tieto kielii ainakin hurjasta tolpasta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Holdella oli kova tolppa kyllä, muttei nyt ehkä muuten niin häikäisevä pelaaja ollut. Lukkarina toki aatelia. Matti Iivarinen parhaimmillaan menee kyllä tuohon edellisen listan sarjaan, huikea pelaaja niin sisällä kuin lautasen ääressäkin. Toki kun aletaan ammon ajoista puhua alkaahan näitä löytyä. Eino Kaakkolahti, Luoman Kale jne.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lapsuudesta itselle se suurin supertähti oli Matti Iivarinen takatukkineen. Silläkin oli hurjasti vaikutusta, että pelasi lähes paikallisvastustajassa. Kyllähän myös Kytösalmi, Sotkamon numerot 1-3 (Sirviö, Vuorinen, Hakkarainen), Kuusiniemi ja etenkin ensimmäinen kunnon superjokeri Unto Väisänen ovat jääneet mieleen.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Kyllä mä livenä nähdyistä pelaajista pidän Kari "Karra" Kuusiniemeä kovimpana pelimannina. Kaikki hommat kävi. Eteneminen, vaihtaminen ja kotiutus. Helkkarin lahjakas pelaaja joka vielä tiukoissa paikoissa osasi ratkaista pelin ihmesuorituksilla.

Mukava mies muutenkin. Joskus Karran toisella Tahkon stintillä 90-luvulla tuli Hyvinkään Hopealyhdyssä turistuakin pesisjutuista.

Totta joka sana, ja lisätään Kuusiniemen kykyihin vielä tuhoavan kova heittokäsi polttolinjassa. Hän oli todella lajin originellien ihanteiden mukainen monipuolisuusihme
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Holdella oli kova tolppa kyllä, muttei nyt ehkä muuten niin häikäisevä pelaaja ollut. Lukkarina toki aatelia. Matti Iivarinen parhaimmillaan menee kyllä tuohon edellisen listan sarjaan, huikea pelaaja niin sisällä kuin lautasen ääressäkin. Toki kun aletaan ammon ajoista puhua alkaahan näitä löytyä. Eino Kaakkolahti, Luoman Kale jne.

"Mylly-Matti" Iivarinen myös uudisti koko lukkaripelin nostamalla heittoruletin intensiteetin uudelle tasolle ja hakemalla näppejä terhakasti. Kun muut lukkarit alkoivat kopioida Iivarisen liikkeitä, hän ei enää samalla tavalla erottunut vaikka huipun tuntumassa pysyikin. 90-luvun alkupuoli oli lautasen äärellä Hartikaisten, Holttisten ja Kallioiden.

Vertailu ammoisiin aikoihin on yhtä lailla kiehtovaa ja mahdotonta pesiksessä kuin muissakin lajeissa. Muutokset ulkopelin kuvioissa, varusteissa, kentissä yms tekevät sen että ainoa mahdollinen vertailutapa on suhteuttaa pelaajan menestystä omaan aikaansa, ja sekään ei ihan toimi. Jos esimerkiksi Tuomas Tervonen olisi saanut pelata uransa Jymyn ykkösnumerolla Vuorisen, Hakkaraisen ja myöhemmin Komulaisen edessä, saatettaisiin hänet muistaa kaikkien aikojen etenijänä...
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
"Mylly-Matti" Iivarinen myös uudisti koko lukkaripelin nostamalla heittoruletin intensiteetin uudelle tasolle ja hakemalla näppejä terhakasti.
Muistan jostain 80-luvulta kun Ankkurit oli Tahkon vieraana. Peli oli mitälie 30-1 ja Iivarinen pyöritti lukkarina heittomyllyään. Jossain vaiheessa joku turhautuneen oloinen alajärveläinen ulkopelaaja karjaisi jykevällä eteläpohjalaisella murteellaan: "Nyt pallo ilimaan Matti!"
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Niko Korhosella on todennäköisesti kovin heitto, mutta tässä on myös tärkeää muistaa se kuinka nopeasti se heitto lähtee kädestä. Esim. KeKin Jonne Luhtavaaralla on ihan kohtalainen heitto tarvittaessa, mutta sen viritys kestää niin kauan, että on jo myöhäistä heittää, kun taas Severi Lassilan kädestä heitto lähtee todella nopeesti, vaikkei aina niin kovaa heitäkään.
Nuoremmat eivät muista, mutta kovin pompunhakija ja armoton ruoska oli 90-luvun alussa Jymyssä tuhoisaa jälkeä tehnyt Wallinin Pööki. Todella monipuolinen urheilija, jolla oli taustaa myös mäkihypystä ja keihäänheitosta. Pomppasi todella korkealle hakemaan laskeutuvaa pomppua ja ei ollut takaisin maassa, kun ruoska oli jo heilahtanut. Keihästä heitteli parhaimmillaan 70 metrin pintaan ja pallo lähti myös lujaa. Ihan aina ei osunut pesävahdin räpylään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Vaikea tietysti aikakausia verrata, mutta kyllä Sami Haapakoski aika lähellä kaikkien aikojen parasta pesäpalloilijaa on, kun kaikki fyysiset ominaisuudet otetaan huomioon.

Mies harvemmin on pidempiä aikoja telakalla ja vaikea hänestä on heikkoa ominaisuutta löytää. Joku Kanala voi ihan hyvin vetää koko uransa ilman vuoden pesäpallistin titteliä, kun mies ei tunnu pysyvän ehjänä. Se on kuitenkin iso osa fysiikkaa, että onnistuu välttämään loukkaantumiset.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jos esimerkiksi Tuomas Tervonen olisi saanut pelata uransa Jymyn ykkösnumerolla Vuorisen, Hakkaraisen ja myöhemmin Komulaisen edessä, saatettaisiin hänet muistaa kaikkien aikojen etenijänä...

Tervonen ja Jari Saarinen lienevät absoluuttisesti nopeimpia etenijöitä koskaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös