Pesiskausi 2018

  • 315 739
  • 1 955

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pomppu on ärsyttävä varmaan siksi, että se on oikeissa käsissä lähes täydellisen tehokas. Se ei jätä ulkopelille mitään saumaa ja se syö katsojan silmissä pelin kiinnostavuutta. Nämä siis omia syitäni miksi en pompusta pidä. Pidän sen sijaan Jani Komulaisen vaihtolyöntipelistä. Sasu Toikka kulkee tällä hetkellä Komulaisen jalanjäljissä.

Mutta kaikki pelaavat omilla vahvuuksillaan ja kyllähän Koplan pomputtelua on pakko ihailla. Joku Hacklin tiputtamaan lentokoneen pompullaan. Se on taitoa, joskin ehkä yksipuolista sellaista. Hacklin ja Lammila etunenässä osaisivat lyödä monipuolisemmin, mutta ovat pompunlyöjinä lähestulkoon täydellisiä.

Pomppupeli nostaa lukkarin arvoon arvaamattomaan ja siitä syystä pidän pomppua hyvänä lyöntiä. Nyt vaan ei ole muutaman vuoden takaisen Kohosen tasoisia lukkareita.
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pomppua lyödessä tulee kyljet kipeäksi. Ei pysty kunnolla kävelemään seuraavana päivänä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun pesäpallon pelaaminen rajoittuu junnuaikaan, siksi on vaikea ymmärtää et mitä vaikeaa tuon pomppulyönnin poisottamisessa on. Tälleen katsojan silmissä pomppua ois vaikein lyödä ehkä tolppasyöttöön?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Itse yritin joskus pomppua. Yritys jäi yhteen, kun huitaisin kirjaimellisesti omaan nilkkaani. Se tuntui ikävältä ja sitä mietti, että onko tämä sen arvoista, ettei viikkoon kävele. Ei ollut, joten pomppu poistettiin allekirjoittaneen lyöntivalikoimasta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kysynkin kaikilta joita pomppu ärsyttää. Mikä siinä ärsyttää?

Varmaan se, että se on niin helppoa näillä kimmoisilla kentillä. Vaikkei se varmaan oikeasti helppoa ole, ja usein se tohon laittomaksi paukkuu. Mutta se vaan näyttää niin helpolta. Kun pomppu osuu kohdalle, ei etenijää yksinkertaisesti voi polttaa, vaikka tuolla seisoisi peräjonossa muutama äijä odottamassa sitä.

Pätee varmaan muihin lyönteihin myös tuo, että täydellisesti toteutettuna etenijää ei pysty polttamaan. Mutta jos nyt vertaa vaikka latvalatyyppisiin kumuroihin tai Korhosten väliinlyönteihin/läpilyöntileikkureihin, niin kyllä ne minun papereissani ovat paljon hienompia suorituksia onnistuesdaan (pätee myös näpeihin ja lyönteihin, jossa pimitetään lyöntiratkaisu/vaihdetaan sitä viime hetkellä, tai ylipäätään mitä erilaisimpiin vaihtolyönteihin).

Kai tässä mielipiteitä on monia, ja tosiaan niillä tietenkin mennään, mikä on kussakin tilanteessa helpointa/järkevintä. Näillä kimmoisemmilla kentillä tuntuu vaan olevan vähän turhankin helppoa tuo tilanteen tekeminen samantyyppisillä lyönneillä, mutta se on vaan oma mielipide, eikä sillä mitään väliä ole.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jymyn ilme Kohosen johdolla on sellainen, että Jymy on matkustanut Kouvolaan päättämään kautensa. Ei minkäänlaista tunnetta ja ylipäänsä laiskaa pelaamista. Toki KPL:n vahva alku on osaltaan latistanut sotkamolaisten pelifiilistä.
Ne on vaan perhana unohtaneet, että joutuu vielä Vimpeliin lähteä tuossa tapauksessa. Kuten täällä jo sanottua, niin kiinnostaapa edes vähän siinä tapauksessa pronssipelit, jos Jymy tulisi vastaan. Jymyn mitaliputki poikki.. Mutta kyllähän nuo saisi nyt herranjumala olla yhdestä poikki, eikä paras kolmesta, jos se tosiaan näin oli.

Voi kyllä olla Vimpelillä pelituntuma pikkaisen hakusessa pronssimatsissa tauon jälkeen. En usko, että ihan hirveästi on napostellut treenailla enää JoMa sarjan jälkeen.

EDIT: Jaa siis pronssimitalitkin ratkeaa vasta tuolla 15.-16.9. viikonloppuna. Ei hyvää päivää. Suoranaista vittuilua pelaajille. Eikö näitä ole joskus sovittu ja vaihdettu jopa pelipäiviä aikaisemmaksi. Toki se on saattanut edellyttää sitä, että molemmat välieräsarjan on menneet tyyliin 3-0 poikki. Jos siellä olisi esim. JymyJussit pelaamassa, niin saattaisi se pronssi kiinnostaa hieman eritavalla.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ei mutta nyt tuli mieleen! Oliko se Kaisaniemen Tiikerien ekalla superpesiskaudella kun oli välieräsarja (?) Tahkoa vastaan ja yksi peli Pihkalassa pelattiin uudestaan, kun pojat oli vähän käynyt yöllä koventamassa kakkosrajaa ilmeisesti pomppua miettien.
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse yritin joskus pomppua. Yritys jäi yhteen, kun huitaisin kirjaimellisesti omaan nilkkaani. Se tuntui ikävältä ja sitä mietti, että onko tämä sen arvoista, ettei viikkoon kävele. Ei ollut, joten pomppu poistettiin allekirjoittaneen lyöntivalikoimasta.
Kyllä sitä tosissaan harjoitella pitää, jotta hallitsee.
Mutta onhan se komeaa paukuttaa pomppua harrastelijaturnauksissa, missä enemmän on kyse siitä osuuko lyöjä palloon ylipäätään.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Mun mielestä pomppupeli on paljon tylsempää, koska mielenkiintoista on seurata vaihtolyöjän ja ulkopelaajien shakkia, kumpi onnistuu uunottamaan toisen. Kivaa on seurata, kun ei tiedä, mitä lyöjä aikoo tehdä. Pomppupelissä tietää tasan tarkkaan mitä tulee käymään jne. Mutta se siitä, kyllä näitäkin pelejä katselee enemmän kuin mielellään ja taitohan pompun lyöminen on, ei kysymystäkään siitä.

Nyt on Jymy kovassa paikassa, Piiponniemeltä käsittämätöntä sekoilua viidennessä välierässä, kroppa taakse niin ei ainakaan läpi mene. Aiemminkin olen välillä ihmetellyt hänen ei niin varmoja kiinniottoja tarpeettomissa tilanteissa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jännä nähdä finaaleissa et käyttääkö Joma pomppua Kouvolassa. Joukkueessahan on pomppupeliin kykeneviä miehiä, mut Pennasen filosofia on ollu hyvinpitkälti et pomppua ei viljellä.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Tälleen katsojan silmissä pomppua ois vaikein lyödä ehkä tolppasyöttöön?

En tiiä onko vaikein vai ei,mutta kun sä et voi lukkarina syöttää vaihtotilanteeseen tolppaa. Siellä kun on vaikka (terveen) Niilo Piiponniemen jalat tai Teemu Isokedon, niin ei tarttee ku hutilyönnin että vaihto tulee. Onnistuneesta näpylyönnistä puhumattakaan.

En ole itse huipputasolla pelannut enkä pomppulyöntiä osaa, mutta käsittääkseni pomppuun syötetään sellaista matalan rajamailla olevaa, ja sitten jos miettii lautasta kellotauluna ni se pitää sijoittaa johonkin tiettyyn kohtaan, veikkaisin klo 10 olevan aika vittumainen kun 2.rajapomppua lyödään (1.rajapomppuun varmaan klo 5?)
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kivipelto sen sijaan heittää linkkua ja tärkeään paikkaan heittääkin! Sotkamon paloton ajo ja hyökkäyksen paikka toisen jakson alkuun kuivuu lopulta Roopen koppilyöntiin.

Noh, uutta tilannetta päälle näköjään Jymylle..
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Väkisin väänsi kopla yhden juoksun.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Nyt alkaa olemaan Kouvola lähellä finaalia...huikeaa mutta ei vielä nuolasta.
 

Nick Neim

Jäsen
"Lammila nosta tasoa, tääl on peli"

Aika letkee meininki Koplalla, luonnollisesti.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Hienoa kuulla ja nähdä tuota Kouvolan yleisön reagointia, saisivat kuitenkin vielä enemmän painostaa mutta eiköhän se viimeisessä Jymyn sisävuorossa viimeistään ala.

Miksi tuo kenttämölyäjä muuten alkaa mölyämään kesken pelaajan ratkaisevan (viimeisen) lyöntisuorituksen ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös