Pesiskausi 2018

  • 315 689
  • 1 955

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ensimmäistä kertaa vuosiin voi kai todeta, että kaksi avointa välieräsarjaa. Maila on muutaman kerran lähtenyt jonkinlaisena suosikkina Jymyä vastaan välieriin, mutta molemmilla kerroilla sipuli on pettänyt, kun finaalipaikkaa on tosissaan alettu ratkaisemaan. Nyt joensuulaiset pelaavat jotain muuta kuin isoveljeään vastaan ja jonkinlainen yllätyssauma leijuu ilmassa. Toisessa parissa KPL on selkeä ennakkosuosikki runkosarjan perusteella, mutta luotto on kova, että sotkamolaiset käyvät näyttämässä mikä ero on runkosarjalla ja pudotuspeleillä.

Keli kylmenee, syyskuu lähenee ja Roope Korhonen lyö koneitaan käyntiin. Roopen tilastot pudotuspeleistä ovat mykistävät: 205 ottelua, 398 lyötyä juoksua, se tekee 1,9 lyötyä per pudotuspeli. Hurjinta tuossa kovassa tilastossa on se, että finaaleissa Roope on lyönyt 95 juoksua pelaamissaan 45 loppuottelussa. Se tekee 2,1 lyötyä per finaaliottelu, joten taso nousee, kun panokset kovenevat. Nyt ei pelata vielä finaaleja, mutta Roopen kovaa suorittamista tarvitaan, että Jymy sinne jälleen kerran itsensä kampeaa.

Kun omaisuutenne on pelissä, haluatte Roope Korhosen purkamaan kahden palon ajolähtöä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Mielenkiintoiset välieräsarjat tosiaan. Toki on ne pääsääntöisesti ollut menneinäkin kausina, mutta ehkä nyt vielä jotenkin piirun verran lisämausteita kehissä ja parit taas vähän sekoittuneet.

Jymy saanut oikeaan aikaan juuri optimirosterin jalkeille, virettä ylöspäin ja miehet terveiksi. Vielä kun otetaan huomioon kokemus näistä paikoista, niin runkosarjaan verrattuna tilanne on nyt aivan eri, ja en minä rehellisesti sanottuna olisi järin yllättänyt, vaikka Jymy tuosta itsensä jatkoonkin asti kampeaisi. Kopla on suosikki, mutta ei älyttömän iso sellainen. Miten siellä sipuli kestää käsitellä tämä asema, päänupin kesto on varmasti näin niin kuin keskimäärin Jymyläisillä parempi ja ehkä on helpompikin lähteä jopa tällaisesta ns. altavastaajan asemasta. Eiköhän Kopla varsinkin kotona tilannetta saa. Sanoisin, että paljon kulminoituu Toikan peliin numerolla kolme, nyt kun Hacklin ei ole siinä pomputtamassa. Jos vaihtopeli tarkertelee, niin äkkiä voi Iivarinen pyöräyttää palettia ympäri ja Hacklin päävaihtajaksi.

Kodesta on paljon puhuttu ja luulisin, että nyt mies herää. Jos ei, niin sitten taso todellakin on tuo, mutta uskon, että nyt nähdään jälleen sitä samaa Kodea, mitä se oli esim. viime Saarikentän matsissa. Kossu-sarjaa en nähnyt, mutta ilmeisesti ei ollut niissäkään sitten vielä aivan parhaimmillaan, pelattiin kuitenkin jo pudostuspelejä, vaikkakin vain puolivälieriä. Se on toki hieman outoa, jos näin.

Kuten sanoin jo aiemmin, JoMaa pidän tässä kohtaa pahimpana mahdollisena vastustajana Vedolle. Kuitenkin myös siellä, kun pelejä aletaan ratkaisemaan, niin viime vuosilta näytöt kupolin kestosta ovat aika paljon paremmat Vimpelin eduksi. Uskon, että Vedon sisäpeliarsenaali takaa voiton. Harmaita hiuksia asetelmiin tuo mun mielestä nämä Vedon loukkaantumiset versus se, että JoMa on säilynyt aika hyvin ehjänä nyt loppukaudesta. Vedolta ollut nyt useampi mies sivussa ja rosteri on vaihdellut tämän tästä, sekä kaikki jätkät eivät välttämättä ole 100% pelivireessä ja -tuntumassa. Jännä nähdä mahtuuko sieltä lopulta joku Jere Saukko edes rosteriin enää, vaikka olisikin ehjä. Niin mahtavan kauden kuin vetikin. Melkein tuossa jokeripaidassa häneen enemmän luotan tällä hetkellä kuin Heikkalaan. Sormet ja varpaat ristiin, että Sigge pelaisi huomenna. Olisi se julmaa, että runkosarjan paras pelaaja olisi jopa koko pudotuspelit sivussa.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Onpahan räyhäkkä alku peliin. Jymy polttaa Koplan yärjen, Kopla vastaa läpärillä ja kolmella pinnalla. Kopla haavoittaa ykköskärjen ja ottaa kakkosesta kärpäsen, Jymy vastaa kolmella läpärillä ja kuudella pinnalla. Ja ensimmäistä vuoroparia pelataan edelleen.

Jymyn koppariongelmista on aiheellisesti puhuttu, mutta ei Koplankaan takaosasto vallan vakuuta
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ei kovin hyvät merkit Pesäkarhujen osalta, vaikka 2A vasta meneillään. Manse tekee tilannetta vaivattoman jämäkästi kun taasen Porin kärjellä oli edelleen vaikeuksia. Lisäks kotijoukkueella polttelee pallo kiinniotoissa ja heittojen laaduissa on sanomista.

0-3 3A, kakkospuolella polttelee. Manse nostanut tasoaan ja tullut ryöstöretkelle, Porilla tuntuu olevan pahasti puristusta. Suunta vain ylöspäin.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Niin vei Jymy avausjakson 8-9 melkoisten vaiheiden jälkeen.

Komeita lyöntejä nähtiin mutta ulkokentällä sattui molemmilla häpläyksiä ja harhaheittoja. Melkein jäi vaikutelma, että Kopla oli sisällä joukkueista kovempi, mutta avausvuoroparin takakentän hörpyt maksoivat liikaa. Mahtavasti Kouvola punnersi tasoihin vielä neljännen alussa videotarkistelujenkin jälkeen, mutta Jymy väänsi kuin väänsikin voittopinnan vielä kahdella palolla. Roopen ruuti oli vielä vähän märkää mutta Rönkkö otti tahtipuikon
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin se Sotkamo vaan voitto ekan jakson 9-8! Rönköltä kova temppu ratkaisujuoksun lyöminen. Oli kyllä hienoa pesäpalloa kaikinpuolin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Sairasta pesäpalloa. Todennäköisesti koko kauden viihdyttävin jakso, mutta pumpun kannalta hieman väärään paikkaan. Näyttäisi siltä, että tässä sarjassa yhtään jakso ei ole pelattu ennen kuin se on sitten pelattu. Kolmen edellä taisivat molemmat olla, mutta niin vain puolin ja toisin rinnalle ja välillä ohikin. Hyvin Jymy otti tuon kuskin paikan ja piti sen sitten loppuun asti, vaikka Kopla vielä kerran hienosti rinnalle punnersikin.

Positiivinen alku Jymyltä aikaisempiin KPL-otteluihin nähden.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
2. jakson avausjuoksun lyönyt Puisto ykkösellä, mikä hyvä asia. Salmela mailan varressa ei sitten saa kolmella lyönnillä palloa ilmaan ja vuoro päättyy 3-tilanteen kuivumiseen. No, Salmela ottaa puolirikollisilla syötöillään kärkipalon tasottavan alkuun.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Toni Kohonen ja vapaalla kolmoselta kotiin.

Mitä seuraavaksi?
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Jymy on jymy edelleen, huikea peli! Tälläisiä pelejä lisää kiitos. Roopella ei napsunut tänään mailaan, mutta Rönkkö sitten kantoi vastuuta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Katastrofaalisen 1. jakson jälkeen Pesäkarhujen ulkopeli tiivistyi ja muokattuun sisäpeliin tuli tehoja.

Plussa: Puolikuntoinen Puisto tehoilee jaksovoiton arvoisesti
Miinus: Puolikuntoinen Puisto tehoilee ainoana Pesäkarhuista

Ei tule mitään tukea kotiutuksiin osastolta Linna, Ojaniemi, Salmela.

Kyllä tuo 2. peli Tampereella jotenkin anto omaan silmään merkkejä siitä, että Pesäkarhuilla tekemistä oman pelinsä kanssa. Että heidän tekemisessään näkyy paineet ja epäonnistumisen pelko, kun taasen Mansen pelinaiset alko näyttää kulmahammasta kovassa paikassa. Näkyi tänään kotikentällä etenkin 1. jaksolla, mutta taas lopulta pienten marginaalien pelissä myös superissa: Manse iski sen pinnan oletetun suunnitelmallisesti paljon häpläilleestä kakkospuolen linjasta. Itse puolestaan tekivät kovia ulkopelisuorituksia näihin hermopalloihin.

Noh, kaikki on vielä mahdollista. Ja toki, ykköslukkarin poissaolo ja superjokerin puolikuntoisuus antaa vähän anteeks. Mutta aika monen pelaajan suoritusvarmuuden tippuminen paineessa, kovien ratkasujen puute, kovien haastojen puute, peluutuskin kenties. Kaikkinensa ollut tämä trendi kova pettymys ja jos Pesäkarhujen kausi jatkuu pronssipelissä, niin melkonen sukellus ja pannukakku oli tämä kausi.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Olipahan viihdyttävä välieräavaus tuo Kopla-Jymy. Ei mitään ulkopelin juhlaa varsinkaan avausjaksolla. Niin vain kokemus ja rutiini puristi voiton. Tämä on niin useasti nähnyt, että se kokemattomampi joukkue ei vain saa käytettyä niitä omia etsikkoaikojaan hyödyksi tai hölmöilee muuten vain itse, kuten Kopla teki etenkin superin tasoittavalla, kun oli palotonta ajolähtöä tarjolla.

Jollain perversillä tavalla toivoin hieman Jymyn voittoa. Liekkö tuosta violettipaitaisesta laumasta tullut pienen askeleen sympaattisempi, kun ovat muutaman vuoden toiseksi jääneet isommalleen ja pahimmat törkyturvat ovat poistuneet ainakin pelaavasta rosterista. Kai minä vähemmistössä salaa toivon edelleen niitä kahden suurimman Veto-Jymy finaaleja. Tai ehkä ne onkin enimmäkseen muiden joukkueiden fanit, jotka eniten sitä vaihtelua finaaliparin osalta toivoo, luonnollisesti.

Tälle kaudelle Jymyn onneksi heillä on Rönkkö antamassa taustatukea, jos Roopelle ei paras päivä satu. Kahden arveluttavan koppariosaston taisto kääntyi tänään Jymyn hyväksi. Saas nähdä miten meillä huomenna tuo nuori poika takana kakkospuolella selviää, kovaan paikkaan joutuu tai pääsee.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
On sitä tilannetta toisaalta syntynytkin, vaikka kokonaisuus ja suoritustaso antanut sekavan vaikutelman.

sisällä Pori tuntuu olevan Tamperetta jatkuvasti parempi – ainakin tilanteen tekemisessä. Kolmen ottelun jälkeen takatilanteet kirjataan Pesäkarhujen eduksi selkeästi 45–28. Siitäkin huolimatta, että myös monen porilaisvaihtajan taso on heitellyt sarjan sisällä

En tiedä onko Itävalon juoksukunnossa häikkää, kentälle menot välillä vaisuhkoja. Ja turhan usein heikompia vaihtolyöntejä ja joutu uhraamaan itsestään palon ykköselle. Joskus em. tilanteet hyväksyttäviä, mutta kärkipään numerolla ei sais olla vakio.

Kommentti: Pori kaatumassa ongelmiin kotiutusosastolla
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Toistetaan samaa kuin edelläkin, mutta mahtavaa viihdettä kyllä tuo KPL - SoJy näin neutraalina katsojana. Kyllähän Jymyn kokemus tuon ratkaisi, Koplalta ehkä kuitenkin vähän enemmän helppoja virheitä. Pahimpana esimerkkinä Toikan ja Laakson ykköspalot supervuorossa, kun olisi ollut mahdollisuus palottomaan ajolähtöön ja kolmeen kotiutusyritykseen. Muutama ranskalainen:
- Koplan kentällemenon täytyy parantua. Mäentausta 3/8, Nurmio 3/5, Saukko 0/5!
- Kohonen ja Jymyn etukenttä saivat pomppua kohtuullisesti kuriin.
- Koplan kopparit vaikeuksissa, Hacklin erityisesti.
- Hartikainen omasta mielestäni kentän paras pelaaja.

Tavallaan toivoisin, että Kopla voittaisi perjantaina, kyllähän tätä herkkua katsoisi vaikka kaikki viisi peliä. Sunnuntaina voisi vaikka suunnata Kouvolaan, mikäli vain kelit ovat edes suunnilleen suotuisat.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Sellainen peli. Ensimmäisen jakson jälkeen jo kirjoittelinkin, että varmasti yksi kauden viihdyttävimmistä jaksoista, eikä ottelun loppukaan tuottanut pettymystä. Toisella jaksolla juoksuhanat kiinni molemmilta, mutta muuten mukavaa pesäpalloa ja supervuoron koomailu molemmilta kruunasi ottelun. Kotareissa sitten teknistä etumatkaa ja homma pakettiin.

Huomenna vähän hennomman historian omaavien joukkueiden kohtaaminen. Eiköhän kannusteta porukalla sympaattinen JoMa voittoon.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KPL voi vielä mennä finaaleihin, jos takakenttä alkaa pitää. Mutta miksi se alkaisi, kun on pettänyt välierävaiheessa jo vuosikausia. Ensi kaudelle Koplan pitäisi hankkiutua Hacklinista eroon. Mitä tekee pelaajalla, joka on kovassa paikassa aina kentän heikoin.
 

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
Toistan hieman edellisten sanomisia, mutta oli kyllä viimeisen päälle viihdyttävä peli!

Hacklinilta oli kyllä ulkona kohtalaisen katastrofaalista tekemistä. Vaikka Jymyn takakenttää on parjattu (melkein unohtunut jo Koplan ongelmat tuolla tontilla), niin eilen ei ollut kyllä häpläämistä.
Koplan kovimmat etenijät sakkasivat myös aika pahasti. Mäentaustalla ihme säätämistä (ei päässyt oikein kentälle, tuli tyhmiä ykköspaloja, kopinnostossa väärällä irti yms.), Saukko ei päässyt edes kentälle, Nurmio oli ihan OK.

Eilen Hartikainen oli kyllä hyvässä vireessä vaihtotilanteissa. Samoin Kode. Rönkölläkin osui hyvin keppiin ja se oli eilen Jymylle äärimmäisen tärkeä kun Roopella karvan verran vaisumpi päivä. Jatkon kannalta äärimmäisen tärkeää olisi Jymylle, että Rönkön taso jatkuisi tuolla tasolla. Sanomattakin selvää, että Roopen taso nousee seuraaviin peleihin.

Eilen Kopla suuntasi mielestäni yllättävän paljon Hartikaisen tontille yllätysottoja ja kovempiakin lyöntejä. Saa nähdä vaihtuuko suunta ensi peliin.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Ei se Haapakoski ole pelaamassa, vi**n v*ttu. Mitähän sille on sattunut. No, Arttu Ruuskalle toisinto viime kaudesta, jolloin hyppäsi myös tuolle tontille paikkaamaan Siggeä.

Saukko hyppää takaisin tutulle paikalle ja rooliin, jolla on koko kauden vetänyt, ja korvaa Heikkalan jokeripaidassa. Käydännössä yhdellä pitkällä kärjellä menee Veto, vaikka tarvittaessa tuosta saa jonkinlaisen kakkoskärjenkin rakennettua.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Ei se Haapakoski ole pelaamassa, vi**n v*ttu. Mitähän sille on sattunut. No, Arttu Ruuskalle toisinto viime kaudesta, jolloin hyppäsi myös tuolle tontille paikkaamaan Siggeä.

Saukko hyppää takaisin tutulle paikalle ja rooliin, jolla on koko kauden vetänyt, ja korvaa Heikkalan jokeripaidassa. Käydännössä yhdellä pitkällä kärjellä menee Veto, vaikka tarvittaessa tuosta saa jonkinlaisen kakkoskärjenkin rakennettua.

Täysin samat fiilikset. Uskomattoman huonoa tuuria, toivottavasti joku selvyys saadaan tilanteesta, ettei joka peliaamu tarvitse kiroilla kun nimeä ei vieläkään löydy listalla. Nyt vaaditaan Kanalalta paljon, Sigge lyö pallon mihin kohtaan kenttään haluaa, mutta Kanalalle Joman ulkokenttä luo aivan uudenlaisen haasteen Pattijokeen verrattuna. Jos Sigge todellakin on vielä kauankin pois niin jossain vaiheessa olisi kokeilemisen arvoista kokeilla taas Lönniä kolmoseksi. Noh, luotto on edelleen kova, kyllä tuollakin nipulla pitäisi homma hoitaa kotiin.

E: Tässä tosiaan oli viikon tauko edellisestä pelistä, nyt pelataan joka toinen päivä, eli odotukset Samin paluulle pienenee. Tai jos palaisi, kuten viime syksynä, puolikuntoisena, ei ollut hänestä joukkuetta auttamaan. Noh, toivotaan ihmettä.
 
Viimeksi muokattu:

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
Kova on kolaus kyllä Vedolle tuo Haapakosken menetys. väkisinkin tulee sellainen fiilis, että kausi oli siinä. Jos palaakin, niin kysymysmerkki on kuitenkin jos tyyliin suoraan mahdollisiin finaaleihin hyppää sairastuvalta.

Haapakosken poissaolo on käytännössä ainakin tämän päiväisellä kokoonpanolla yhden Puputin verran pois kotiutusarsenaalista.
Toki tuo tämän hetkinenkin (Rinta-aho, P.Ruuska, Mäkelä) kestää vertailun muihin, mutta Puputti on kyllä lähtökohtaisesti kovissa paikoissa noihin muihin verrattuna (etenkin Rinta-ahoon) se, johon minä pelinjohtajana luottaisin.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Kova on kolaus kyllä Vedolle tuo Haapakosken menetys. väkisinkin tulee sellainen fiilis, että kausi oli siinä. Jos palaakin, niin kysymysmerkki on kuitenkin jos tyyliin suoraan mahdollisiin finaaleihin hyppää sairastuvalta.

Haapakosken poissaolo on käytännössä ainakin tämän päiväisellä kokoonpanolla yhden Puputin verran pois kotiutusarsenaalista.
Toki tuo tämän hetkinenkin (Rinta-aho, P.Ruuska, Mäkelä) kestää vertailun muihin, mutta Puputti on kyllä lähtökohtaisesti kovissa paikoissa noihin muihin verrattuna (etenkin Rinta-ahoon) se, johon minä pelinjohtajana luottaisin.

Tämä juuri se hinta on, että Puputti on kotiutuksista pois. Uskon, että kolmen pääkotiuttajan yskiessä laitetaan Lönni numeroksi kolme, jolloin kärjen toimiessa Puputille pitäisi tulla myös kotiutuspaikkoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös