Pesiskausi 2016

  • 179 921
  • 969

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kutkuttava viimeinen kierros meneillään. Ilmeisesti tulospalvelussa ruuhkaa, kun meinaa sekin vähän väliä pätkiä. TV-pelissä Kiri-KaMa jännitys viimeisestä playoffs-paikasta tiivistyy toiselle jaksolle.

Jymy-Veto edennyt totutun tiukoissa merkeissä. Kahden palon tilanteessa sai vielä Rautiainen unelmavedolla käännettyä avausjakson Jymylle. Mites..en ollut vielä radion ääressä, kun tuo Puputin kunnari tuli ja tämä siis 0-tilanteessa?!

Nouseeko Ankkurit vielä suosta?! Voittivat ensimmäisen jakson tehden voittojuoksun 4. vuoron loppuun, aikamoista. Samaan aikaan Kempele otti pataan avausjakson. Mahtaa olla Alajärvellä tunnelma ja jännitys tapissa.

EDIT: Ankkurit johtaa toista jaksoa ja samaan aikaan myös Kempele johtaa toista jaksoa Joensuussa 2-1. Kuitenkin vielä pari vuoroa jäljellä. Nyt ei ole uusintaottelu kaukana, tuo jos mikä pitäisi kyllä nähdä paikanpäällä. Mutta mahdollisimman tiukaksi tuo suora sarjassa säilyminen menee.

Sotkamossa Kanala paukuttanut jo toisen kunnarin Jymyn ulkokentästä 0-tilanteessa.

EDIT2: Nyt näyttäisi siltä, että Kimmo Lukkarista on muodostumassa Kempeleen illan sankari.. Henkilökohtaisesti minä olisin ennemmin halunnut pitää Ankkurit sarjassa. Epäonninen kausi Kivipellon loukkaantumisen kera on saanut joukkueen pelaamaan kauden mittaan rajuhkosti alle oman tasonsa, viime kierroksilla joukkue on taasen osoittanut heräilemisen merkkejä.. No mutta sellaista se urheilu vissin on ja sarjataulukko kyllä osoittaa runkosarjan jälkeen sen mitä kukin on ansainnut.
 
Viimeksi muokattu:

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Jymylle tyylikäs ja puhtoinen 2-0 voitto Vedosta ja hieno lopetus runkosarjalle. Ensi kaudeksi sitten taas valintaottelut niin saadaan runkosarjaan enemmän järkeä.

Kuntopuntari näyttää oikein hyvälle, mutta mikä hienointa tästä päivästä, Piiponniemelle etenijätilaston voitto ! Tänään kolme tuotua Haapakosken nollaa vastaan. Mainittakoon, että jälkimmäiseksi mainittu oli kuusi kertaa kolmospesällä.

Ankkureille sysimusta putoaminen ykköseen ja Kirille viimeinen säälipleijaripaikka. Mukavasti dramatiikkaa tarjosi kyllä viimeinen kierros.

Otteluraportteja odotellessa, pistäkäähän tulemaan ketkä olivat kentillä tänään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Yllätys!

Kahdesta annetusta läpilyönnistä huolimatta mestarin peli alkaa olla raiteillaan, kun kelit kylmenevät. Runkosarjan kakkossija kahdella Veto-voitolla on parempi kuin runkosarjan voitto yhdellä Veto-voitolla.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jymyn voitto toi sopivaa kutinaa syksyn finaaleja ajatellen ja tiivisti lopussa tuon runkosarjataulukon. Onnittelut Sotkamoon ja pikku peikko siellä taas päätään nostaa ...

Vedon pelistä jäi harmittaan pelinjohto - pelisilmää ei oikein ollut. Ottelun lopputuloksella ei niin suurta merkitystä ollut, mutta pitkän kauden jälkeen olisi nyt viimeisen matsin aikana voinut pelinjohto paremmalla pelisilmällä tukea fiksummin pistepörssiratkaisuja. Lätkässä runkkarin pistepörssivoitosta kamppailevat pelaajat eivät kauden vika matsin kolmoserässä oman viivan alla käy jos peli näin merkityksetön lopputulokseltaan kuin Vedolle tänään.. Siksipä jokerilla olisi Samia voinut muutaman kerran kokeilla kotiin, mutta pelinjohto jäässä? Kuusi (6) kertaa kolmosella tuloksetta samalle numerokotiuttajalle ilman jokerivaihtoehtoa tuo painajaisöitä tulevaisuuteen. Nyt tehtiin Matiaksellekin henkinen lukko jota Kohonen käyttää surutta hyväkseen syksyn tullen ...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Olipa Vedon ulkopeli paperia eilen. Pikakelauksella puolen tusinaa läpilyöntiä Jymyltä. Erityisesti Rautiaisen veljekset pommittivat palloa tavoittamattomiin ja Vedon koppariparin nimet tulivat kyllä katsomolle tutuiksi, sen verran paljon olivat selkä kotipesään päin.

Onneksi tosipelit ovat täällä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siellä vissiin tosiaan Vedon pelinjohdossa oltiin sormi perseessä tilanteessa ja annettiin Niilon mennä ohi niukimmalla mahdollisella tavalla.

Sami jäi tosiaan siinä kakkoseksi, mutta en tiedä onko sillä miehelle mitään väliä? Aika monta niitä etenijäkuninkuuksia jo on, muistaakseni 7 kappaletta ja kaikkien aikojen etenijä niin isolla marginaalilla seuraavaan, että ei hänellä ole mitään todistettavaa yhtään kenellekään. Luulen miehellä olleen loppurunkosarjan osalta tavoitteena kärkkäripörssin voitto, jonka siis Haapakoski voittikin ensimmäistä kertaa urallaan.

Etenijäkuninkuus meni siis Piiponniemelle. Lyöjäkuninkuus J-P Vainionpäälle ja uusi ennätys kirjataan nyt muotoon 7+104=111 lyötyä kauden aikana. Kova saa olla se, joka tuon rikkoo, tosin Vainionpäällä itsellään on siihen ihan täydet mahdollisuudet jos vaan saa sellaiset miehet joukkueeseen, jotka saavat hänelle tilannetta rakenneltua nykyistä paremmin. Kärkkäritilaston vei Haapakoski, kärkkäriprosentit Juuso Myllyniemi ja tehopistetilaston jälleen Henri Puputti.

Ihan pitää sellainen asia kysyä @Grainger ilta, että kun R. Korhonen nyt pelasi ihan koko kauden jokerina ja sai lyötyä kunnioitettavat 97 juoksua, niin miten on mahdollista että Henri Puputti lyö numerot hihassaan käytännössä yhtä paljon (92)? Joo, taisi Puputti pelata alkukaudesta 3 vai neljä peliä jokeripaidassa ainakin yhden jakson niissä otteluissa, mutta kuitenkin.

edit. Itse asiassa Puputti taisi siinä tehdä yhden kauden ennätyksen samalla, muistaakseni Juha Korhonen löi numerolla 91 juoksua silloin pari kautta sitten mutta silloin pelattiin myös 2 ottelua enemmän runkosarjassa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ihan pitää sellainen asia kysyä @Grainger ilta, että kun R. Korhonen nyt pelasi ihan koko kauden jokerina ja sai lyötyä kunnioitettavat 97 juoksua, niin miten on mahdollista että Henri Puputti lyö numerot hihassaan käytännössä yhtä paljon (92)?

Varmaan siten, että Puputti löi 92 juoksua. Siten se on mahdollista. Vai mitä ajat takaa? Vedon peli suosii hyviä lyöjiä ja Puputti on sellainen. Siksi juoksuja tulee.

Kiitos kysymästä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varmaan siten, että Puputti löi 92 juoksua. Siten se on mahdollista. Vai mitä ajat takaa? Vedon peli suosii hyviä lyöjiä ja Puputti on sellainen. Siksi juoksuja tulee.

Kiitos kysymästä.

Ole hyvä. No mutta mitäs sitten Jymyn peli suosii, jos ei hyviä lyöjiä?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Pitkälti Matiaksen hyvän alkavan syysvireen ansiota, että jäi minulla saamatta Samin etenijäkuninkuudesta voittorahat, ja häneltä itseltään se viimeinen mahdollisuus etenijätilaston voittoon. Rinta-ahon kotiutukset viimeiseen viiteen runkosarjaotteluun 3/23, näistä Haapakoski oli tuojana 16 kertaa ja peräti kaksi(2)!! kertaa onnistuttiin saamaan mies kotipesään saakka.. Siellä vissiin tosiaan Vedon pelinjohdossa oltiin sormi perseessä tilanteessa ja annettiin Niilon mennä ohi niukimmalla mahdollisella tavalla. Ihan käsittämätöntä uunoilua, vielä toisen jakson viimeisessä vuoroparissakin Matias päästettiin ennen Mäkelää lyömään Haapakoskea kotiin, vaikka herran tilastot oli jo kunniakkaat 0/7.
Oh hoh!

Rinta-aholta kyllä todella hurja sulaminen viidessä viimeisessä pelissä.

Ensimmäiset 23 runkosarjapeliä: - kotiutukset 55/79 = 69,6%
Viimeiset 5 runkosarjapeliä: - kotiutukset 3/23 = 13,0%
Koko kauden saldo: - kotiutukset 58/102 = 56,9%

Kaikista yli 30 juoksua lyöneistä pelaajista Rinta-aho olisi ollut koko sarjan numero ykkönen tuolla 69,6 kotiutusprosentilla!! Vaikea ymmärtää mitä muuta on tapahtunut kuin pään sulaminen? En tiedä.

Sitten pitää nostaa esiin yhden pelaajan aivan järjetön tilasto. Ihmettelen todella suuresti, jos kyseistä pelaajaa ei valita vuoden pesäpalloilijaksi seuraavan parin vuoden aikana.

Mikko Kanala ja kotiutustehot, 23 ottelua.
- kotiutusprosentti täysin mahdoton: 96,6% (28/29)
- 6+22=28 lyötyä

En usko, että kukaan tulee tuota rikkomaan seuraavan 20 vuoden aikana (lue, vähintään 25 lyötyä juoksua vähintään tuolla prosentilla).

Btw. Kanala olisi käytännössä varmasti voittanut etenijäkuninkuuden, jos olisi pelannut kaikki ottelut.

Loppuun vielä pieni ajatusten arvausleikki.
- Arvaatteko kuka oli tällä kaudella sarjan ylivoimaisesti paras ykkös-kakkostilanteen vaihtaja? Aivan ylivoimainen kärkisija vaihtomäärissä, sekä myös ykköstila vaihtoprosentissa kaikki päävaihtajat huomioiden.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Loppuun vielä pieni ajatusten arvausleikki.
- Arvaatteko kuka oli tällä kaudella sarjan ylivoimaisesti paras ykkös-kakkostilanteen vaihtaja? Aivan ylivoimainen kärkisija vaihtomäärissä, sekä myös ykköstila vaihtoprosentissa kaikki päävaihtajat huomioiden.

No en olisi kyllä arvannut ellen olisi tilastoista katsonut. En millään. Jätetään kertomatta julki, jos joku haluaa arvata.
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Tuohon Rinta-Aho keskusteluun, Ehkäpä siellä Kivimäki/Haapakoski - kaksikko on laittanut Matiasta lyömään juuri sen takia, että Rinta-Aholla oli muutama vaikeampi peli alla. Tuosta muutama onnistuminen Jymyä vastaan ja hyvä boosti loppukauteen.

Ja näin muuten harmittaa, että viime sunnuntaina taisi olla viimeinen peli Pihkalassa tällä kaudella, jonka näin paikanpäällä (tänään en pääse paikalle). Mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että Tahkon kausi jatkuisi lauantain jälkeen.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Ihan suorasti ei tuo Puputti vs Roope -vertailukaan onnistu, koskapa eri joukkueilla on eri filosofiat. Jymy käyttää usein kotiutustilanteissa numeromiehiä (Kohonen ja Korhoset) ennen Roopea, kun taas Puputti luonnollisesti lyö kaikki hänelle tulevat tilanteet, ja Vimpeli on rakennellut perusajoa erittäin hyvin. Puputin läpilyönnit pääsevät tilastoissa oikeuksiinsa myös nimenomaan ajoissa, Roope on enemmän kumuramies.

En ole ollenkaan varma, että Vainionpää olisi takonut samanlaisia lukemia Vimpelissä/Jymyssä, jossa vastuu jakaantuu, vaikka etenijät edellä ovat Seinäjusseja parempia.

Olen toki sitä mieltä myös että Puputti on runkosarjan vaarallisin ja monipuolisin lyöjä. Saa nähdä miten pleijareissa käy
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Oh hoh!

Sitten pitää nostaa esiin yhden pelaajan aivan järjetön tilasto. Ihmettelen todella suuresti, jos kyseistä pelaajaa ei valita vuoden pesäpalloilijaksi seuraavan parin vuoden aikana.

Mikko Kanala ja kotiutustehot, 23 ottelua.
- kotiutusprosentti täysin mahdoton: 96,6% (28/29)
- 6+22=28 lyötyä


Loppuun vielä pieni ajatusten arvausleikki.
- Arvaatteko kuka oli tällä kaudella sarjan ylivoimaisesti paras ykkös-kakkostilanteen vaihtaja? Aivan ylivoimainen kärkisija vaihtomäärissä, sekä myös ykköstila vaihtoprosentissa kaikki päävaihtajat huomioiden.


Kanalahan ei nyt varmaan kovin montaa kertaa ole oikeasti ollut kotiutustilanteessa. 6+22, eli eiköhän ne ole tullut jossain 1-2 tilanteessa puhkaistuilla läpäreillä. Mutta tietysti kaikki kunnia vain yhdestä epäonnistumisesta, en minä faktana tiedä montako yksittäistä pinnaa tossa on otettu kolmoselta kotiin Kaniksen lyönneillä.

Arvuutusleikkiin sanoisin Sami Partanen, sillä jostain luin miehen vetävän "unelmien kautta" ja se on päässyt vähän yllättämään, koska Kitee nyt ei muuten ole sarjassa porskuttanut mitenkään tehosijojen kärjessä. Jos en hakisi yllätystä, vastaisin Juha Puhtimäki, tai sitten ehkäpä joku kenellä on aivan mielttömällä varmuudella ykkösrajan pomppu(Kemilä,Hartikainen,ketä näitä nyt on..). Vastaatko @Mazaa privana vai kommentoitko tähän tekstiin?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Imatran nousu alkaa olla selvä. Eipä tartte kenenkään inistä että miksi juhlavuoden Itä-Länsi pelataan divariseuran kentällä, kun se pelataan Superin uusimmalla ja ehkäpä hienoimmalla stadionilla.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
@Mazaa kysymykseen, niin olisko Lammilan Anssi? Eikös siellä ole Lammila ja Hacklin etenkin kotipeleissä pomputtanut miestä huimilla tehoilla eteenpäin. Ja jäi nyt katsomatta, että oliko tuossa joku alaraja esim. pelien määrälle.

Imatran nousu alkaa olla selvä. Eipä tartte kenenkään inistä että miksi juhlavuoden Itä-Länsi pelataan divariseuran kentällä, kun se pelataan Superin uusimmalla ja ehkäpä hienoimmalla stadionilla.
Kukas näin on "inissyt" vai mistä moinen tunteenpurkaus.

Ps. ei ole Saarikenttää voittanutta ;)
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Juu, ja Itä - Länttähän pelattiin aikoinaan pitkään jopa stadikalla, että ei tuo ykkössarjan kentällä pelaaminen niin ihmeellistä olisi. Ainoa tärkeä edellytys pelipaikalle on minusta se, että peli kiinnostaa paikkakunnalla riittävästi, ja Imatran kaltainen pesisnosteessa oleva kaupunki sopisi hyvin ilman superin paikkaakin.

Nyt sitten paikka kuitenkin tuli, ja niin, että pulinat pois. Avausjaksolla noustiin vaikeuksista voittoon, ja toinen jakso oli sitten Imatran näytöstä. Hyvä Reds!
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kanalahan ei nyt varmaan kovin montaa kertaa ole oikeasti ollut kotiutustilanteessa. 6+22, eli eiköhän ne ole tullut jossain 1-2 tilanteessa puhkaistuilla läpäreillä. Mutta tietysti kaikki kunnia vain yhdestä epäonnistumisesta, en minä faktana tiedä montako yksittäistä pinnaa tossa on otettu kolmoselta kotiin Kaniksen lyönneillä.
Kanalalla on noin kymmenkunta kotiutusyritystä ajolähtöön ja niistä juoksuja on tullut selvästi enemmän kuin mitä noita yrityksiä on, epäonnistumisia siis tasan yksi kappale. Kanala on tulevaisuuden superhuippu miespesikseen - toki on sitä jo nyt.

Arvuutusleikkiin sanoisin Sami Partanen, sillä jostain luin miehen vetävän "unelmien kautta" ja se on päässyt vähän yllättämään, koska Kitee nyt ei muuten ole sarjassa porskuttanut mitenkään tehosijojen kärjessä. Jos en hakisi yllätystä, vastaisin Juha Puhtimäki, tai sitten ehkäpä joku kenellä on aivan mielttömällä varmuudella ykkösrajan pomppu(Kemilä,Hartikainen,ketä näitä nyt on..). Vastaatko @Mazaa privana vai kommentoitko tähän tekstiin?
Partanen 10 poeng, koska hän on 1-2 välin kärkkäriprosenttitilaston kärjessä. Partanen ei vain ole enää tuon 1->2 välin (45/53) päävaihtaja, vaan hänellä on paljon enemmän 2->3 vaihtoja (97/121) ja jopa kotiutusyrityksiä (34/60) hänellä on enemmän. Huikea kausi Partasella kuitenkin takana.
@Mazaa kysymykseen, niin olisko Lammilan Anssi? Eikös siellä ole Lammila ja Hacklin etenkin kotipeleissä pomputtanut miestä huimilla tehoilla eteenpäin. Ja jäi nyt katsomatta, että oliko tuossa joku alaraja esim. pelien määrälle.
Lammila oikein. 11 poeng.

Lammilalla on onnistuneita 1->2 vaihtoja huimat 146 kpl, prosentin ollessa 82,5% (146/177) ja tuo prosentti on päävaihtajista koko sarjan paras. Vain Partanen on siis edellä prosentissa. Toiseksi eniten 1->2 vaihtoja on Sami Haapakoskella, eli 122 kpl ja Samin vaihtoprosentti on 74,4%.

Lammilan tehot "vaihtajan" vuosiltaan: 2016 78,95%, 2015 70,14%, 2014 65,55%, 2013 70,06%, 2012 58,29%.

Lammilalta varsin hyvää kehittymistä ainakin huomioiden, että hän on jo 32-vuotias, mutta suunta on menossa vain ylöspäin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ihan mielenkiintoisen runkosarjan jälkeen on vuorossa playoffs, joka on Superpesiksessä maailman tylsin koska kaikki tietää jo valmiiksi miten käy.

Tänään aloitettiin säälipleijarilla ja katsojaluvuista voi käydä miten kiinnosti, eipä mitenkään. On kai samantekevää miten noissa peleissä käy koska jatkossa vastaan tulee Vimpeli ja Sotkamo ja häviö noille on varma. Myös välierän kolmas ottelupari on jo ennalta selvä, sen voittaa Joensuu. Ottelupari Kopla-Oulu jääkin ainoaksi jossa on kaksi mahdollista voittajaa. Välierät jatkaa samaa kuviota, voittajajoukkueet ovat Vimpeli ja Sotkamo. Loppuottelun voittaa Sotkamo mutta pronssipeli on taas vähän enemmän auki, Joensuu saattaa hävitä sen vastustajalleen joka on luultavasti Kopla. Eli hurjasti jännitettävää tiedossa, taas kerran.

Minkä muun sarjan playoffs on yhtä tylsä?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään aloitettiin säälipleijarilla ja katsojaluvuista voi käydä miten kiinnosti, eipä mitenkään.

Hyvinkää-Jyväskylä 871 katsojaa. Kitee-Seinäjoki 502 (!) katsojaa. Hamina-Imatra 2303 katsojaa. En tiedä, oliko Haminan peliin jaettu ilmaislippuja mutta vaikka olisikin, niin kyllä saa pääsarjajoukkueet katsoa peiliin. Toki täytyy sanoa, että eipä markkinointiin jäänyt hirveästi heillä aikaa kun sijat ratkesivat vasta tiistaina. Ja eipä nuo säälipleijarit ole tainneet vetää katsojia missään lajissa, joten sikälikin ne ovat ihan turhia tapahtumia lajissa kuin lajissa. 502 katsojaa, sanotaan nyt että lipun keskihinta olisi vaikka 15 € niin Kitee tienasi n. 7500 €. Toki oheistoimintatulot päälle, mutta kun verot otetaan pois ja kait noista pelaajillekin jotain korvataan sekä toimareille ja sitten Kitee joutuu matkustamaan Seinäjoelle, niin ei noissa ole kyllä taloudellisestikaan mitään järkeä. Pelillisesti vielä vähemmän, ihan sama kumpi voittaa niin on selkeä altavastaaja puolivälierissä ja nyt se altavastaaja antaa vielä tasoitusta rasituksen muodossa, joka on pesäpallossa kyllä aika iso juttu.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan suorasti ei tuo Puputti vs Roope -vertailukaan onnistu, koskapa eri joukkueilla on eri filosofiat. Jymy käyttää usein kotiutustilanteissa numeromiehiä (Kohonen ja Korhoset) ennen Roopea, kun taas Puputti luonnollisesti lyö kaikki hänelle tulevat tilanteet, ja Vimpeli on rakennellut perusajoa erittäin hyvin. Puputin läpilyönnit pääsevät tilastoissa oikeuksiinsa myös nimenomaan ajoissa, Roope on enemmän kumuramies.

Kohonen ja Korhoset ennen Roopea? Ketkä Korhoset? Lähinnä tuo kysymykseni oli kuitti niille, joiden mielestä Roope tekisi jokeripaidassa paljon kovempaa jälkeä kuin numerolla ja olisi "varma" lyöjäkuningas. No niiltä puheilta lähti nyt pohja pois. Toki vertailussa Puputtiin täytyy muistaa, että Puputti on tällä kaudella voinut lyödä yhdessä vuorossa vaikka kuinka monta juoksua, Roope taas ei ole mitenkään pystynyt enempään kuin 4 juoksuun vuoroparissa, jokeri kun on.

En ole ollenkaan varma, että Vainionpää olisi takonut samanlaisia lukemia Vimpelissä/Jymyssä, jossa vastuu jakaantuu, vaikka etenijät edellä ovat Seinäjusseja parempia.

En sitä tarkoitakaan, vaan sitä että jos Seinäjoelle saataisiin pari-kolme selkeää vahvistusta mailanvarteen niin Jukkis pääsisi lyömään miestä pelkästään kotiin. Nythän hän monesti joutuu lyömään miehen ensin kolmoselle ja sitten vasta 1-2 yritystä kotiin.

Olen toki sitä mieltä myös että Puputti on runkosarjan vaarallisin ja monipuolisin lyöjä. Saa nähdä miten pleijareissa käy

Viime vuosina Puputti ja J. Korhonen ovat olleet selkeästi vaarallisimmat ja monipuolisimmat lyöjät. Ja molemmat osaavat myös edetä, että eivät todellakaan ole tukkona kentällä lyöntisuorituksensa jälkeen kuten valitettavan moni huippulyöjä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kukas näin on "inissyt" vai mistä moinen tunteenpurkaus.

Ps. ei ole Saarikenttää voittanutta ;)

No olihan noita puheita silloin, kun mittelö Imatralle myönnettiin. Ja Saarikenttä on varmasti paras kenttä tässä maassa, mutta stadion ei, se on Imatralla.

Nyt kun Imatra nousi, niin tarvetta olisi selkeälle vaihtajajokerille. Siihen rooliin Pasi Kokkonen sopisi kuin nakutettu, mutta en tiedä mitkä ovat miehen jatkoaikeet. Samalla saataisiin mies pois ulkokentältä ja sitten tarvittaisiin toki hyvä koppari. Lyöjäpuolelle joukkue kaipaisi selkeästi vasuria, mieluummin kahta. Imatran uusi stadion kun on sellainen, että kakkosrajasta ei voi lyödä läpi edes teoriassa, ainoastaan yhden pesävälin pääsee olkoon lyönti miten unelmaleikkuri tahansa. Ykkösrajasta sen sijaan saa pallon maisemiin, kun siellä ei katsomoita ole, mutta tällä hetkellä Imatralla ei ole yhtään vasurilyöjää.

Teemu Nikkanen, mites olisi ensi kausi Imatralla?
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Oh hoh!

Sitten pitää nostaa esiin yhden pelaajan aivan järjetön tilasto. Ihmettelen todella suuresti, jos kyseistä pelaajaa ei valita vuoden pesäpalloilijaksi seuraavan parin vuoden aikana.

Btw. Kanala olisi käytännössä varmasti voittanut etenijäkuninkuuden, jos olisi pelannut kaikki ottelut.

Pomminvarmasti olisi ollut ilman loukkaantumisia Vuoden pesäpalloilija jo tällä kaudella. Ja yhtä pomminvarmasti olisi voittanut etenijäkuninkuuden. Aika harvoin nykypäivänä numerolla yksi lyövä pelaaja on ihan kärjessä etenijätilastoissa. Kakkonen ja kolmonen pääsevät etenemisessä ikäänkuin helpommalla koska eivät viiletä kärkenä. Toki kakkosen ja kolmosen tehtäviin kuuluu saatella kärkeä eteenpäin.

Kanala on Superin kirkkaimpia tähtiä jo nyt. Mielestäni noilla Kanalan kotiutustilastoilla voi pyyhkiä persettä, erittäin harvoin Kanala tulee nimenomaan kotiuttamaan miestä kolmoselta.

Roope vs Puputti-keskusteluun kommentoin Mikko Kuosmasen sanoilla: "Sotkamossa pelataan otteluiden voittamisesta, ei tilastot edellä." Hyvä kommentti joka mielestäni aika hyvin kuvaa viime vuosien Vimpelin ja Sotkamon välistä asettelua. Vimpeli takoo runkosarjassa varsinkin kotona mielettömät juoksumäärät, mutta syksyllä polskitaan joka kerta Sapsojärven pyhässä vedessä. Runkosarjan tilastoilla ei tee syksyn kylmissä finaaleissa yhtään mitään. Ja tämän tietää myös häviämisen ruumiillistuma Puputti.

Sanoisin, että tällä kaudella finaalit ovat todella tiukassa. Vimpelillä on niukasti parempi sisäpelimateriaali kuin Jymyllä. Kohonen on tietysti herra ja hidalgo, joka tekee kaikkensa pitääkseen Vimpelin miehet kurissa.

Pieni (sinänsä typerä) pohdinta merkittävimmistä sisäpelaajista mies miestä vastaan:

Isoketo - N. Korhonen x (Isoketo menee paremmin kentälle, mutta Niko liikkuu pesien välillä paremmin)
Haapakoski - Piiponniemi selkeä 1
Kanala - Hartikainen x
Puputti - Kohonen selkeä 1
Rinta-aho - I. Rautiainen niukka 1
Mäkelä - R. Korhonen selkeä 2

Tähän vielä syksyllä kovaa jälkeä tekevä Komulainen, johon ei Vedolta löydy sopivaa verrokkia.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Roope vs Puputti-keskusteluun kommentoin Mikko Kuosmasen sanoilla: "Sotkamossa pelataan otteluiden voittamisesta, ei tilastot edellä." Hyvä kommentti joka mielestäni aika hyvin kuvaa viime vuosien Vimpelin ja Sotkamon välistä asettelua. Vimpeli takoo runkosarjassa varsinkin kotona mielettömät juoksumäärät, mutta syksyllä polskitaan joka kerta Sapsojärven pyhässä vedessä. Runkosarjan tilastoilla ei tee syksyn kylmissä finaaleissa yhtään mitään. Ja tämän tietää myös häviämisen ruumiillistuma Puputti.

Jos pelinjohtajalla olisi käytössä kaikki Suomen lyöjät ratkaisujuoksun lyömiseen viimeisen tasoittavalla, veikkaan että 13/14 pelinjohtajista valitsisi Roopen ennen Puputtia. Ja kaikista Suomen lyöjistäkään siinä ei montaa tule ennen Roopea.

Isoketo - N. Korhonen x (Isoketo menee paremmin kentälle, mutta Niko liikkuu pesien välillä paremmin)
Haapakoski - Piiponniemi selkeä 1
Kanala - Hartikainen x
Puputti - Kohonen selkeä 1
Rinta-aho - I. Rautiainen niukka 1
Mäkelä - R. Korhonen selkeä 2

Kanala - Hartikainen tällä hetkellä selkeä 1
Rinta-aho - I. Rautiainen tällä hetkellä (ja varsinkin syksyllä) selkeä 2
Muuten samaa mieltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös