Pesiskausi 2016

  • 179 887
  • 969

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kouvolassa alkaa muuten olla kriisitunnelma. Hienosti alkanut kausi uhkaa muuttua via dolorosaksi. Annettuja juoksuja tulee ihan liikaa ja vieraspelit ovat täyttä myrkkyä, sillä viidestä edellisestä reissupelistä on yhteissaldona pyöreät nolla pistettä. Epäselvän lukkaripeluutuksen riskit ovat realisoituneet karmealla tavalla, kun Toni Laakso loukkaantui vakavasti ja itseluottamuksensa kilpailutilanteessa kadottanut Joni Rytkönen painii lautaskammo-oireiden kanssa.

Juuri nyt näyttää siltä, että joukkue valuu säälipleijareihin ja tätä kautta mitalpeleihin paluu jää taas haaveeksi. Ja sitten onkin seurajohdolla pohdinnan paikka, että vieläkö jatketaan kaavamaisen Eero Pitkäsen johdolla vai haetaanko ensi kaudeksi raikkaampaa pelinjohtajavaihtoehtoa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Hannu Huuskosen lukkarityöskentelystä olen joskus maininnut muutaman sanan, mutta tänään taidettiin tehdä Oulussa uusi ennätys pelin keston suhteen, kun ottelu kesti 3 tuntia 21 minuuttia, vaikka se ei mennyt edes supervuoroon. Pelin mennessä kotiutuskisaan neljä tuntia olisi saattanut mennä rikki.

Muistaakseni tälle kaudelle haluttiin lyhentää otteluita, mutta Huuskosen syöttäessä se on täysin toteutumaton skenaario. Jokainen kesäkuussa pelattu Oulun matsi on kestänyt vähintään 2 tuntia 30 minuuttia.
 

Histo

Jäsen
Hyvin yleistä, ei tuomareita ole määräänsä enempää. Nimenomaan siis 3t ja tt ovat monesti noita, naisten superissakin on usein takarajalla aika pieniä. Yleensä alemmissa sarjoissa/nuorilla tuomarimääräykset ovat peli-, syöttö- ja kakkostuomarit, paikkakunnalta sitten kaksi muuta.
"Miesten suomensarjassa ja siitä ylöspäin on tuomarien alaikäraja 13 vuotta. Muissa sarjoissa voidaan käyttää nuorempiakin kouluttajan harkinnan mukaan" lukee pesiksen jääviyssäännöissä. Aikuisten peleissä alle 13-vuotiaat eivät siten saa olla (ainakaan virallisesti) pesillä tai takarajatuomarina.

Kuten todettua, 3T ja TT ovat yleensä järjestävän seuran tuomareita ja vaikka virallisesti maakunnan tuomarinimeäjä vastaa siitä, että peleissä on pätevät tuomarit, järjestävät seurat kuka milläkin tavalla henkilöt paikalle. Tuomaritilanteen ollessa yleisesti varsin riittämätön nähdään isojen junnujen peleissä tosi nuoria junnuja aputuomareina. Se ei yleensä ole pelaavien joukkueiden eikä ko. junnujen etu. Harjoittelut pitäisi saada aloittaa pienempien sarjoissa, joissa pelaajat eivät louskuta tuomareille mitä sattuu.

Olen samaa mieltä, että Haapakosken kunnari oli varsin spekulatiivinen ja osa päätuomareista olisi varmasti jättänyt kunnarin antamatta. Aika selvästi Haapakoski pysähtyi kakkospesälle.
Pysähtyminen ei vaikuta kunnarin hyväksymiseen. Selkeä hylkäysperuste olisi sen sijaan ollut, että Haapakoski lähti etenemään kakkospesältä vasta nähtyään sotkamolaisten sähläävän pallon takaisin jokeen. Jos joesta tullut heitto olisi mennyt harhaan ja jäänyt kierimään takakentälle ei kunnaria olisi voinut mitenkään antaa. Mutta nyt se meni pelaajan kautta takaisin, jonka tuomaristo (Aine) ilmeisesti tulkitsi rinnastuvan siihen, jos pallo heitetään takakentällä puuhun. Silloinhan pallo ei palaudu peliin ja kunnari pitäisi hyväksyä vaikka etenijä irtoaisi kakkoselta vasta tuon tilanteen havaitessaan. Tämä puuhun heitto ei taasen Kiteellä riittänyt joku aika sitten kunnarin saamiseen ja niinpä tavan pesisseuraajaa saattaa mietityttää, että mitkä ne kriteerit sitten ovat kunnarille... Kenties Juha Korhonen tietää vastauksen? Onnea Juhalle suosikkipelaajani Karra Kuusiniemen ohittamisesta.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Pysähtyminen ei vaikuta kunnarin hyväksymiseen. Selkeä hylkäysperuste olisi sen sijaan ollut, että Haapakoski lähti etenemään kakkospesältä vasta nähtyään sotkamolaisten sähläävän pallon takaisin jokeen. Jos joesta tullut heitto olisi mennyt harhaan ja jäänyt kierimään takakentälle ei kunnaria olisi voinut mitenkään antaa...
Olen täysin samaa mieltä.

Kirjoitin viestini pelin nähtyäni ja minulle oli liian itsestäänselvää, että tietysti Haapakoski pysähtyi nähtyään pallon, mitä hän ei muuten olisi missään tapauksessa tehnyt. Pallo oli ulkopelaajalla kädessä, mutta heitto oli ilmeisesti jo liikaa mielessä ja pallo lensi takaisin jordanin valtakuntaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Itse en jaksa olla tuohonkaan kovin pettynyt, vaikka runkosarjan voiton kannalta saattoikin olla iso virhe. Loppujen lopuksi olennaisinta on se, että Veto ei tuntunut niin pahalta kuin vuosi takaperin.
Nojaa, en nyt yhden ottelun perusteella lähtisi vielä ainakaan sen isompia suuntaviivoja syksyä ajatellen vetelemään. Näin muutoinhan Veto on ollut ehkä viime kauden vastaavaa ajankohtaa paremmassa vireessä. Mutta tiukoillehan se vetää, että vaihtaisinko viime kauden Rantalahtea tämän kauden Rinta-Aho & Saukko kaksikkoon. Moni puoltaisi jälkimmäistä ja sanoo, että joukkue on hieman vahvistunut - minä näen asian jopa toisinpäin. Ainakin Saukko on kuitenkin aika marginaalipelaaja. Rantalahti oli niin pirun kova täsmäase, niin vaihto, kuin takatilanteisiinkin ja hänet voitiin heittää jokerina mihin kohdin tahansa haluttiin. Hyvänä plussana vielä se, että hän oli yksi harvoista, joilla ei ollut tapana paskoa alleen nähdessään Sotkamon Jymyn logon.

Toinen on ollut Haapakoski, joka säilyttää yleensä tasonsa Jymyä vastaan. Ja kas kas, varmaan kauden eka ykköspalkinto ja hyvää suorittamista eilen - ja kukas siellä olikaan vastassa.. :)

Eilisen keskenäisen ottelun lehdistötilaisuus vielä oheisen linkin takana:
Lehdistötilaisuus: ViVe-SoJy 19.6.2016 - YouTube

Jos syksyä jo ajattelee, niin Vimpeli vaikuttaa olevan kotiuttamisessa vähän turhan vahvasti kupperin varassa. Toki siinä tuli joitakin lentomerkkihyökkäyksiä, mutta ei nuo ViVen pääkotiuttajat ole noissa niin hyviä ja taitavia kuin Jymyn kolme kovaa Koota. Se vähän ihmetyttää, että aiemmin hyvin kakkossaumaa puhkonut Janne Mäkeläkin on noin vahvasti siirtynyt kumuramieheksi.
Eilen löi aika paljon kumuraa, mutta en nyt sanoisi, että koko aiemmalla kaudella on olisi erityisen paljon lyönyt kupperia, vaan kyllä sieltä on tullut saumavetoja, pesän päälle, pieniä yms. Useamman kunnarin on tuolta kakkospesän seuduilta lyönyt. Toki sitten Jymyä vastaan perussettiä, eli ei uskallata lyödä niitä omia hyviä lyöntejä, ja kun lyödään, niin ne lähtee kuin sukalla lyötynä.

Mielestäni Vimpelin suurin ongelma oli tänään pelitaktinen. Odotin Vimpelin yrittävän todella paljon enemmän läpilyöntejä. Jostain ihmeen syystä noita yrityksiä oli vain noin kolmasosa verrattuna keskimääräiseen kotiotteluun.
Totta tuokin. Ja toisaalta ihan vain se, että omat suoritukset eivät onnistuneet ja tuli hemmetin paljon helppoja kämmejä. Silloin peli ei pyöri samanlailla ja niitä läpärien yrityspaikkojakin tulee vähemmän. Myöskin oli useasti jopa kahta paloa esim. Kanalalla alla, jolloin pakostakin joutuu sen vaihtolyöntitilanteen pelaamaan vähän eritavalla.

Kirjoitin viestini pelin nähtyäni ja minulle oli liian itsestäänselvää, että tietysti Haapakoski pysähtyi nähtyään pallon, mitä hän ei muuten olisi missään tapauksessa tehnyt. Pallo oli ulkopelaajalla kädessä, mutta heitto oli ilmeisesti jo liikaa mielessä ja pallo lensi takaisin jordanin valtakuntaan.
Niin ja lisäksi; mentiinkö tuossa ns. heitosta, ei lyönnistä. Pitikö olla kakkospesällä vai yli sen, kun lähtee kunnaria yrittämään omasta lyönnistä eikä heitosta (vissiin vain pesällä asti). Tuskin Haapakoski kuitenkaan oli edes kakkospesällä asti, kun pallo on ensimmäisen kerran lähtenyt kopparin kädestä joesta. Toki tuota tilannetta on tuomariston hyvin vaikea edes arvioida.

Pallohan oli kuitenkin jo heitetty joesta pois, kun Haapakoski lähti kunnaria yrittämään, nähtyään, että toinen Jymyn pelaaja pupelsi sen uudestaan jokeen. Jos siinä yksi juoksu tuli liikaa, niin tottakai se näytteli merkittävää osaa, mutta täytyy ottaa huomioon, että Veto olisi tuosta ilman kunnariakin sen yhden pinnan saanut joka tapauksessa ja Haapakosken kolmoselle. Jonka jälkeen emme voi tietää, miten peli olisi jatkunut, Veto olisi voinut paukuttaa vaikka enemmänkin lisäjuoksuja kuin vain yhden. Lisäksi parilla pinnallahan Jymy tuon jakson hävisi.

Helvetin nopea haku näin muuten Hyvöseltä, kun näytti että Haapakosken lyönti pomppasi kauas virtaavaan jokeen.
 
Viimeksi muokattu:

kit61

Jäsen
Ps. vaikka Veto-lasit on päässä, niin olihan tuo Haapakosken kunnari hyvin kyseenalainen. Kolmostilanne ja yksi juoksu 1+1:sen sijaan ei olisi missään nimessä ollut väärä ratkaisu.

En sanoisi sen olleen edes kyseenalaisen vaan suorastaan sääntöjen vastaisen. Sääntökohdan tarkennushan kuuluu näin :"Yleensä vain 3-taipaleelle omalla lyönnillään ehtinyt juoksija voi tehdä kunniajuoksun, vaikka hän etenisikin osittain heiton aikana." Tässä kohdassa säännöissä olisi tarkentamisen varaa, etenkin kun siinä on ensimmäisenä tuo "yleensä" -sana, joka jättää tulkinnan varaa pt:lle. Kolmostaipaleenhan Haapakoski aloitti kiistatta vasta sitten kun huomasi pallon sirvahtavan epäonnistuneesta heiton kiinniotosta uudestaan jokeen. Todella outo ratkaisu niinkin kokeneelta pt:ltä kuin Antti Aine, ja taatusti kyselen tästä kun näen hänet seuraavan kerran. Kirjuriohjeiden mukaan tuosta ei saisi antaa edes kärkkäriä kolmostaipaleelle.

Ja mitä tulee tuohon täällä keskusteltuun 11-vuotiaan nassikan käyttämisestä 3-tuomarina B-junnumatsissa, niin se on täysin sallittua ja varsin yleistäkin huutavan tuomaripulan takia. Vasta miesten ss-tasolta alkaen vaatimuksena on vähintään 13 vuoden ikä, josta siitäkin välillä joudutaan joustamaan, ja alin mahdollinen tuomarikortti eli F/N riittää. Ja paljon pelejä pelataan kokonaan ilman 3-tuomaria, jonka tärkeimpänä tehtävänä on oikeastaan vain käräyttää kolmoselta irti oleva etenijä taktisen väärän tai hämysyötön yhteydessä. Pesäkilvat pt yleensä tuomitsee kuitenkin sen mukaan mitä itse näkee. Eikä tarvitse kauheasti ihmetellä, miksi tuomariura ei juurikaan houkuttele, jos junnujen runkosarjamatsissa aikuinen pelinjohtaja huutaa naama puinaisena SVP:tä parhaansa yrittäneelle tuomarin alulle.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Oheisesta linkistä näkee myös kivasta kuvakulmasta tuon Vimpeli-Sotkamo pelin Haapakosken kunnarin (sekä sen, miksi Hyvönen sai pallon haettua yllättävänkin nopeasti joesta, kun näytti siltä, että pallo kimpoaa todella kauas vastarannalle..) 19.6.2016 KUNNARI - Sami Haapakoski - YouTube

Ja onhan tänään pelattu jo uusikin kierros.. Veto ei Kirin 3-0 johtoa säikähtänyt toisella jaksolla, vaan nousi samantien rinnalle ja ohi ja täyteen pistepottiin.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
KaMa on ottanut kolmesta ekasta pelista kolme voittoa ja tama on paras aloitus seuralle sitten 80-luvun..
Mitään poisottamatta KaMa:lta, niin ihan mukava on ollut tuo otteluohjelmakin heidän näkövinkkelistä. Yksi peli ollut vieraissa ja se oli roimasti edelliskaudesta heikentyneen Pattijoen vieraana. Hyvinkäältä 2 pinnaa oli toki kelpo suoritus. Rullaillaan kuukausi-pari eteenpäin ja ollaan KaMa:nkin osalta jo huomattavasti viisaampia. Toki Kankaanpää on päävastustajiin nähden vahvistunut + nuoret taas vuoden vanhempia, kun taas osa "päävastustajista" on puolestaan heikentynyt edelliskaudelta.
KaMa laskeutunut pikkuhiljaa niille sijoille, joilla oletinkin porukan olevan. Sijoitus 11 (15 ottelua ja 14 pistettä).
Superpesis 2016 Sarjataulukot - Pesäpallo/Suomi

Viimeisen 10 pelin kuntopuntarissa koko sarjan viimeinen neljällä pisteellä. Kotiutusosastolla Kortelainen & Lankinen taitaa eniten tökkiä, sen vähän mitä olen KaMaa seurannut.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
KaMa laskeutunut pikkuhiljaa niille sijoille, joilla oletinkin porukan olevan. Sijoitus 11 (15 ottelua ja 14 pistettä).
Superpesis 2016 Sarjataulukot - Pesäpallo/Suomi

Viimeisen 10 pelin kuntopuntarissa koko sarjan viimeinen neljällä pisteellä. Kotiutusosastolla Kortelainen & Lankinen taitaa eniten tökkiä, sen vähän mitä olen KaMaa seurannut.
Näitä tilastoja on tullut seurattua hyvin tarkkaan, koska kotiutustehoilla on vedonlyönnin kannalta hyvin ratkaiseva merkitys. Otan mainitsemasi 10 pelin kuntopuntarin otannaksi.

Kortelaisen kotiutustehot ovat käsittämättömän surkeat. Jukka Lankisen kotiutustehot ovat sen sijaan varsin hyvää tasoa. Lankinen pitäisi laittaa lyömään jokaikinen kerta ennen Kortelaista ja Lankisella mielestäni pitäisi ottaa kaksi kertaa kotiin, koska ero näiden kahden välillä on tällä hetkellä todella huima.

- Petteri Kortelainen: 9/46, 19,57%
1/5,1/6,0/2,1/5,0/3,3/6,2/5,1/7,0/3,0/4

- Jukka Lankinen: 16/29, 55,17%
0/4,1/2,1/3,3/4,5/6,1/2,3/4,0/0,2/3,0/1
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Perus Jymyä taas.. Meinaan, että Kiteetä vastaan näyttäisi olevan kovin vaikeaa, kuten viime pelissäkin, ja taasen Veto hoitelee nämä "Kiteet" lähes aina mennen ja tullen. Sitten kas kummaa näiden kahden keskenäisissä käykin yleensä toisinpäin.. Tänään muuten Hartikainen rosterissa mukana jokerina ja Roope taasen pois.

Kirillä kokonaiset SEITSEMÄN kärkilyöntiä 1. jaksolla. Mikähän mahtaa olla ennätys..
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jymyllä on treenikausi ja Tapparan tammikuu päällä. Raavitaan kahden pisteen voittoja ilman tyylipisteitä. Syksyllä raavitaan muuten vaan voittoja ilman tyylipisteitä.

Hartikaisen paluu tuli yllätyksenä. Tokihan tässä on kohta heinäkuu ja kesä ohi. Kovin kauaa paluuta ei voisi venyttääkään, paitsi jos nimi olisi Jarmo Heikkinen.
 

Crick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sotkamon Jymy, Ducks ja FC Barcelona.
Parhaaksi onnistuttiin valitsemaan vain Toni Kohonen, kun se on niin mielettömän mukava ihminen. Oikeasti nyt saatana?
Noh ei tuo nyt hyytävä vääryys ollut, vaikka paras pelaaja onkin totuttu näkemään voittavasta joukkueesta. 9 kärkkäriä (seuraavilla 7) ja todella hyvää lukkarointia koko pelin ajan. Toki oli itsekin vähän vaivautunut ja hämmästynyt kunniasta, mutta ihan ok sinällään meni tuo. J-P Vainionpää löi 4/5 Lännen juoksuista, mutta Kodella oli vielä tuo vahva ulkopeli tukena.
 
Parhaaksi onnistuttiin valitsemaan vain Toni Kohonen, kun se on niin mielettömän mukava ihminen. Oikeasti nyt saatana?
Jos katsoit peliä niin valinta meni oikeaan osoitteeseen. Lähimpänä Vainionpää, mutta Kohonen oli kova sisällä ja ulkona.
Idän onnistujia Lammila, Kohonen, Vikström ja Partanen. Harmittavasti vesilammikot enemmän idän kiusana.
Länneltä koko Vimpelin porukka pienoinen pettymys. Odotin enemmän numeroilta 1-4.
Vesisade kiusasi sisäpeliä molemmilta joukkueilta.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Tuo Itä-Länsi on kyllä jotenkin ristiriitainen tapahtuma ainakin tälle pesisfanille. Aika höntsäähän tuo on jo monta vuotta ollut ja eilinenkin peli Kouvolassa oli ainakin television kautta lähinnä unettava peli. Lisäksi lippujen hinnat on jo vuosia olleet törkeän hintaiset - toki ymmärrän että niillä katetaan myös kuluja,joita varsinkin järjestävälle seuralle tulee.

Silti aika vaikea olisi kuvitella, että tästä luovuttaisiin tai pelattaisiin esimerkiksi joka toinen vuosi...

Idän miehenä ja suosikkiseurojen - Sotkamo, Kouvola, Jyväskylä, Joensuu - ollessa Idässä kyllä jälleen kerran myös tappio miesten pelissä "korpeaa" kuitenkin. Onhan näissä peleissä aina myös vähän Sotkamo vs Vimpeli asetelma, muita seuroja unohtamatta. Tosin minun puolesta Länsi voi jatkossakin voittaa, kunhan vaan Jymy sitten hoitaa syksyllä Vedon finaaleissa ;)

Eilinen peli oli kuitenkin niin tasainen, että mielestäni ihan perusteltua löytää kentän paras pelaaja hävinneestä joukkueesta. Kyllähän Kohonen pelasi hyvän pelin ja valinnalle on perusteet. Ei kait nyt parhaan pelaajan tarvitse aina automaattisesti voittajajoukkueesta olla?!
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Eilinen peli oli kuitenkin niin tasainen, että mielestäni ihan perusteltua löytää kentän paras pelaaja hävinneestä joukkueesta. Kyllähän Kohonen pelasi hyvän pelin ja valinnalle on perusteet. Ei kait nyt parhaan pelaajan tarvitse aina automaattisesti voittajajoukkueesta olla?!
Kohonen pelasi hyvän pelin, se on totta. Kohosta ei ole koskaan aikaisemmin valittu Itä-Lännessä kentän parhaaksi ja nyt haisi vahvasti siltä että tilanne haluttiin "oikaista".

Ottelun yhtenä merkittävänä ratkaisutekijänä olivat jokerilyöjät, Vainionpää (4/7) vs. Niemi (0/6). Kosonen piti hyvin Niemeä kurissa, Kohonen ei siihen kyennyt Vainionpäätä vastaan. Lännen jokeriosasto oli muutenkin vahva, lännen lyödyistä ja tuoduista vain yksi tuotu juoksu (Kanala) meni jokeriosaston ulkopuolelle.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tuo Itä-Länsi on kyllä jotenkin ristiriitainen tapahtuma ainakin tälle pesisfanille. Aika höntsäähän tuo on jo monta vuotta ollut ja eilinenkin peli Kouvolassa oli ainakin television kautta lähinnä unettava peli. Lisäksi lippujen hinnat on jo vuosia olleet törkeän hintaiset - toki ymmärrän että niillä katetaan myös kuluja,joita varsinkin järjestävälle seuralle tulee.

Ei monta vuotta, vaan montakymmentä vuotta. Krapulapalloahan Itä-Länsi on, mutta hyvät bileet pesisväelle. Ei ihan yksi tai kaksi kertaa ole, kun on oletettuja ysin miehiä tippunut "äkillisen vatsataudin" takia jokeriksi.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ottelun yhtenä merkittävänä ratkaisutekijänä olivat jokerilyöjät, Vainionpää (4/7) vs. Niemi (0/6). Kosonen piti hyvin Niemeä kurissa, Kohonen ei siihen kyennyt Vainionpäätä vastaan.
Kohonen pelasi erittäin hyvän ottelun ja hänen valintansa kentän parhaaksi ei ollut vääryys.

J-P Vainionpäätä ei ole tällä kaudella saanut kiinni kukaan muukaan, mistä kertoo J-P:n lyötyjen juoksujen tilasto:
1x1, 4x2, 3x3, 1x4, 3x5, 2x7, 1x11, yht. 62 juoksua 4,13 juoksua/ottelu

Vainionpää ei ole siis jäänyt juoksuitta kertaakaan ja tuo yli neljän juoksun lyöntikeskiarvo on käsittämätön.
 
Viimeksi muokattu:

Nick Neim

Jäsen
Vainionpää ei ole siis jäänyt juoksuitta kertaakaan ja tuo yli neljän juoksun lyöntikeskiarvo on käsittämätön.
Osaatko @Mazaa heittää ulkomuistista tai löydätkö jostain, mikä on yhden kauden ennätys nimenomaan tuossa lyöntikeskiarvossa? Onko Vainionpää kärjessä, vai löytyykö historiasta vieläkin kovempaa jälkeä?

E: En kehtaa erillistä oneliner kiitos viestiä pistää, mutta iso kiitos noista alapuolella olevista tilastoista.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Osaatko @Mazaa heittää ulkomuistista tai löydätkö jostain, mikä on yhden kauden ennätys nimenomaan tuossa lyöntikeskiarvossa? Onko Vainionpää kärjessä, vai löytyykö historiasta vieläkin kovempaa jälkeä?
Osaan. Vainionpään tahti lyöntikeskiarvon suhteen on selvästi paras kautta aikojen.

Viiden kärki alltime-listalla on...
1. 2013. Janne Mäkelä 3.8 (99)
2. 2004. Sami Joukainen 3.7 (103)
3. 2014. J-P Vainionpää 3.6 (109)
4. 2011. Janne Mäkelä 3.5 (91)
5. 2013. Roope Korhonen 3.5 (90)

Tässä lista eri vuosien parhaista vuosilta 1990-2015 (min. 10 ottelua)

2015. Ossi Meriläinen 3.1 (93 juoksua)
2014. J-P Vainionpää 3.6 (109)
2013. Janne Mäkelä 3.8 (99)
2012. Jere Dahlström 3.0 (77)
2011. Janne Mäkelä 3.5 (91)
2010. Sami Joukainen 3.0 (79)
2009. Jere Dahlström 3.1 (75)
2008. Mika Laukkanen 2.7 (65)
2007. Jere Dahlström 2.8 (73)
2006. Jere Dahlström 2.9 (78)
2005. Sami Joukainen 3.3 (82)
2004. Sami Joukainen 3.7 (103)
2003. Sami Joukainen 2.8 (72)
2002. Riku Kytösalmi 2.8 (77)
2001. Petri Raittila 3.4 (95)
2000. Simo Eerikäinen 3.4 (96)
1999. Sami Ahola 2.8 (79)
1998. Sami Ahola 3.1 (87)
1997. Sami Ahola 2.8 (77)
1996. Sami Ahola 2.3 (68)
1995. Simo Eerikäinen 2.7 (75)
1994. Hannu Seppä 2.2 (35, vain 16 ottelua)
1993. Simo Eerikäinen 2.9 (82)
1992. Kari Kuusiniemi 2.3 (61)
1991. Ari Uusitalo 2.5 (65)
1990. Unto Väisänen 2.4 (63)

Kuten alta voi nähdä, kuluva kausi on varsin kova, jos tahti jatkuu samanlaisena.

2016. J-P Vainionpää 4.1
2016. Jere Dahlström 3.7
2016. Juha Niemi 3.6
2016. Roope Korhonen 3.6
2016. Henri Puputti 3.2

Viime vuosina kovia keskiarvoja on saavutettu myös kärkimiehen takana.

2015. Juha Niemi 3.1 (93)
2015. Hannu Kiukkonen 3.1 (92)
2014. Juha Niemi 3.4 (103)
2014. Janne Mäkelä 3.2 (96)
2014. Jere Dahlström 3.2 (95)
2013. Roope Korhonen 3.5 (90)
2013. J-P Vainionpää 3.4 (88)
2013. Jere Dahlström 3.2 (84)
2013. Juha Niemi 3.2 (82)
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Oliko juuri päättynyt Kitee-Hyvinkää kautta aikojen ensimmäinen 2000-luvun Superpesis-matsi, joka päättyi tasan?
Kiteellä alkoi sataa vettä kuin Saimaasta kaatamalla ja tuomaristo päätti jättää supervuoron pelaamatta.

Kitee-Hyvinkää 1-1 (3-5,3-1,0-0)

Pakko ihmetellä tuota ratkaisua, sillä kai vesisade olisi loppunut puolessa tunnissa ainakin säätutkan mukaan?!?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pakko ihmetellä tuota ratkaisua, sillä kai vesisade olisi loppunut puolessa tunnissa ainakin säätutkan mukaan?!?
Jos vettä on tullut kuin esterin hanurista ja jää kentälle, vaikka sade loppuisikin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös