Pesiskausi 2015

  • 249 128
  • 1 501

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Ja näin meni Jymylle jälleen. Paremmuudesta ei tänään kentällä jäänyt epäselvyyttä, mutta todella harmi tuo Puputin puuttuminen ja Haapakosken puolikuntoisuus,

Onnea Jymy, mutta onnea myös Veto. Hurjan taistelun tekivät tällä kaudella altavastaajan asemasta, ja hyvällä tiellä ollaan myös Joensuussa ja Pattijoella. Ensi vuosi saattaa olla neljän kauppa
 
On se kyllä hurjaa, kun esim. Komulaisella 18 mestaruutta ja yhteensä 26 mitalia, ja lisää tulee seuraavina vuosina.
Ja Kohosellakin 16 mestaruutta ja 21 mitalia. Ja ensi vuonna seuraava mestaruus sitten!
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvä taistelu ei varmaan Vimpeliä paljon lämmitä. Viisi hopeaa putkeen. Sinänsä kova mitaliputki, mutta varmaan on tuskallista hävitä jatkuvasti finaaleissa.

Sotkamo pystyy kyllä vääntämään tiukatkin sarjat itselleen hurjalla prosentilla. Milloinkohan Sotkamo on viimeksi lanattu kunnolla finaaleissa? Ei tule mieleen kuin IPV vuonna 1991. Molemmat pelit IPV:lle 10-1. Mutta Sotkamon dynastia alkoikin oikeastaan vasta tuon jälkeen.

Onhan tämä todella yksitoikkoista, vaikka tiukka sarja nytkin oli, mutta jotain Sotkamossa tehdään merkittävästi paremmin kuin muualla.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onnea Sotkamolle, parempi voitti kuten aina käy. Miksi se oli parempi, onkin sitten ihan toinen juttu.

Harmittavasti tämä viides peli nyt vaan ratkesi jo siihen, kun Puputin poissaolo ilmoitettiin. Kopparit pelasivat hyvin, siitä ei ole kysymys, mutta Nygårdin liike ei vaan loukkaantuneena riitä ulkona mihinkään. Käsikin on aika vaisu. Vaikka ekan jakson jälkeen olinkin sitä mieltä, että sisäpelissä Puputin poissaolo ei niinkään näkynyt, niin kyllähän se täytyy sanoa että kyllä se näkyi ja pahasti. Maailman paras pesäpalloilija on pois kokoonpanosta, niin kyllähän se tuntuu, se on selvä. Haapakoski myös pelasi ilmeisesti koko finaalit loukkaantuneena, mikä selittää paljon, ja olihan hänkin yhden finaalin pois.

Ensi kaudeksi sellainen uudistus olisi kiva, että finaalit purkkiin n. viikossa. Siis vaikka niin, että finaalit la-su-ke-la-su.

Onnea Jymy, mutta onnea myös Veto. Hurjan taistelun tekivät tällä kaudella altavastaajan asemasta, ja hyvällä tiellä ollaan myös Joensuussa ja Pattijoella. Ensi vuosi saattaa olla neljän kauppa

Jos huhuista pitää edes puolet paikkansa, niin nykyinen Joensuu hajoaa aika pahasti. Eikä tuo Pattijoenkaan nykyinen runko kovin paljoa hurraahuutoja aiheuta.

Mitä ihan yleisesti miesten pesiksen tilanteeseen tulee, niin se ei ole lajille hyväksi että Veto on ollut finaaleissa kuusi kertaa putkeen ja Sotkamokin päässyt nyt viiteen. Tuohon soisi tulevan muutoksen niin, että joku pystyisi kaksikon tosissaan edes haastamaan. Joensuukin oli lopulta ihan lapanen välierissä. Tälle kaudelle sanottiin, että Veto taistelee korkeintaan pronssista, jos onnistuvat maksimaalisesti, mutta niin vain voittivat runkosarjan ja ei ollut huolen häviää finaaliin pääsystä.

Ensi kaudella mikään ei viittaa siihen, etteikö sama kaksikko ratko mestaruuden seuraavanakin syksynä. Sotkamon koko runko jatkaa, taitaa olla ainoastaan Komulaisella sopimus katkolla ja sitten pelinjohtaja Korhosella. Vedolta lopettavat Rantalahti ja Lönnmark, mutta parilla täsmähankinnalla molemmat ovat korvattavissa pelillisesti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pelinjohtajan sanoin, Sotkamon Jymy ei olisi Sotkamon Jymy, jos se ei olisi Sotkamon Jymy.

Mielenvikainen sarja, siitä kuuluu iso kiitos molemmille osapuolille. Veto on kaikessa ärsyttävyydessään äärettömän rakas vihollinen, enkä voisi kuvitella, että kenenkään muun lyöminen olisi yhtä arvokas kuin vimpeliläisten. Mikko Rantalahti, hattu päästä. Harras herrasmies pitää kyllä hyvin kutinsa, niitä vetolaisia, joille olisin mestaruuden suonut, kunhan se ei olisi tullut Jymyn kustannuksella. Tuomo Lönnmark menee täysin samaan kastiin, Lönnillä onneksi yksi mestaruus on. Kiitos koko Vedolle tästä sarjasta, ensimmäistä kertaa tämä tuntui oikeasti finaalisarjalta. Kiitos Vedon kannattajille, hyvät mätöt saatiin aikaiseksi näiden kekkerien aikana. Haapakoskella nivunen tai nivuset ihan finaalissa, huhua oli ilmassa, mutta pelit eivät jätä juuri vaihtoehtoja.

Jymyn kohdalla eivät sanat enää riitä. Isot pelaajat ovat isoja, kun kannua jaetaan, "rivimiehet" täyttävät roolinsa. Ylivertainen dynastia tässä maassa, lajista riippumatta. Jymyn isoja pyssyjä moitittiin, kun eivät katkaisseet Vedon niskoja viime sunnuntaina toisella jaksolla, tänään nämä samaiset miehet sen tekivät. Jani Komulainen ja Roope Korhonen ottivat roolia, kun Toni Kohonen samalla riisui Janne Mäkelän ja kumppanit aseista ensimmäisen ulkovuoron jälkeen.

Kiitos Jymy, eihän näihin kyllästy koskaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Viestin lähetys vähän viivästyi, mutta josko nyt onnistuisi:

Ja se oli siinä sitten se valssi. Vedolla oli toisella jaksolla ne omat paikkansa, mutta kotiutukset jäivät hyvin vaisuiksi ja ihan tuli muutamat viime finaalisyksyt mieleen. Jymy löi sitten naulan arkkuun neljännen aloittavalla. Eipä tuolla sisäpelillä enempää olisi ansaittukaan. Isoketo & Kanala pelasi sisällä hyvin, mutta sen jälkeen oli vaikeuksia. Mielestäni jäi ylipäänsä hieman tämä viides peli vaisuksi tasoltaan, jossain määrin tuli sarjan toinen peli mieleen. Johtui ainakin siitä, että Veto ei pystynyt kunnolla haastamaan ja kamppailemaan voitosta, vaikka toisella jaksolla näennäisesti pelissä roikkuikin mukana. Sisällä ei tullut alkuunkaan riittävästi niitä "voittavia/kovia suorituksia". Sitten voi olla, että kun oma joukkue ottaa turpaan, niin se vielä ruokkii tuota edellä mainittua fiilistä.

Harmittaa vietävästi, ettei Veto päässyt parhaalla kokoonpanollaan haastamaan, mutta kai tähän pitäisi sanoa, että se on urheilua se. Tuntuu vain, että noita loukkaantumisia/sairasteluja on sattunut tuhottoman paljon Vedolle juuri finaalipelien ajalle. Ei varmasti ollut henkisesti joukkueelle helppo paikka, kun johtaja & kapteeni jäi ratkaisupelistä sivuun. No se niistä selittelyistä. Kokonaisuudessaan Vedolta kuitenkin loistava kausi lähtökohtiin nähden, uusia nuoria kavereita ajettiin sisään, muutoksia aika paljon edelliskauteen jne. Tämä lause oli vielä pakko jälkeenpäin lisätä yhteenvetona menneestä kaudesta. Eli lähtökohtiin nähden hopea oli vähintäänkin tyydyttävä suoritus, vaikka ei juuri nyt Vetolaisia varmasti hirveästi lämmitä.

Huhhuh, pitkä oli kausi ja sitäkin pidemmälle venyi pelit, kun vielä finaalitkin menivät aina tähän viidenteen peliin asti - niin jo oli aikakin loppua, voisi joku sanoa :) Nyt on "hivenen" tyhjä olo pesiksen osalta ja on syytä vetää kunnolla happea, ennen kuin jaksaa alkaa spekuloimaan ensi kaudella. Tällä hetkellä tuo tuntuu hyvin kaukaiselta. Sinänsähän syksy/talvi on mielenkiintoista aikaa, kun saa seurata joukkueiden rakentumista - kuka siirtyy ja minne siirtyy.

Rantalahdella tippa linsissä Pron haastattelussa. Hieno mies ja urheilija kaikinpuolin. Mitkähän on nuo kaverin suunnitelmat jatkon kannalta. Kyllä olisi Rantsulla niin paljon annettavaa vielä pelikentille ja Vedollekin, että harmittaa vietävästi, kun ei tätä virtuoosia saa enää mailanvarressa seurata.

Eipä tässä tällä erää muuta irtoa - takki on kirjaimellisesti tyhjä. Turpaan tulee oikealta ja vasemmalta, kun vielä Sportkin onnistui omansa sössimään. Onnittelut Jymylle ja sen kannattajille! Erityisesti niille muutamalle, joiden kanssa täällä on pitkin kesää väännetty. Asianomaiset kyllä tietää ketä tarkoitan ;) Ensi kaudella taas allekirjoittaneen kynä laulaa täällä palstan pesisosiossa - halusitte sitä tai ette!

Ensi kaudeksi sellainen uudistus olisi kiva, että finaalit purkkiin n. viikossa. Siis vaikka niin, että finaalit la-su-ke-la-su.
Kyllä. Tai ainakin hieman nopeamalla tahdilla saisi pelata nykyiseen verrattuna. Jotenkin liikaa odottelua pelien välissä ja kerkeää tuossa viikon aikana melkeinpä unohtumaan koko pesisfinaalit ja "kiima" laskemaan. Kausi venyiiii ja venyiiiii.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
KPL julkaisi sitten heti kauden päättymisen jälkeen Toni Laakson kaksivuotisen sopimuksen. Samalla Kopla kertoi tehneensä jatkosopimukset Sasu Toikan ja Ossi Meriläisen kanssa. KPL ilmoitti myös budjetoitujen tulojen ylittyneen 100 000 eurolla ja tämän vuoksi tulos on "selkeästi positiivinen". Hyvää tekemistä Kouvolassa tällä hetkellä.

Nyt pulahtamaan järveen.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kalliiksi on tullut vedolle Puputin ja Kuusiston Antin härkäparilla vedetty tanssi kopin päällä Sotkamossa. Viisi hopeaa. Viisi kylmää hopeaa. No asiaakin: Jännästi kyllä osa viven pelaajista jäätyy finaaleissa, itselle suurin pettymys oli jo ulospäinkin alistunut Haapakoski. Mäkelän lyönnin sai Kohonen kuriin, kahtokaapa miten muutti syöttöä mäkelälle sen jälkeen kun mäkelä löi kaksi juoksua. Hienosti teki Jymy, kun ei lähtenyt savonjokeen poikaa pesemään. Antaa sitten vedon joskus toteuttaa se operaatio, koska vedon reviiriähän se on.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hieno peli oli tänään vaikka olisi toivonut kotijoukkueellekin enemmän juoksuja. Todella tiukkaa on taistelu ja hyviä suorituksia paljon näiden kahden välillä.

Pesiksen kannalta toivoisi jo jotain vaihtelua tähän marssijärjestykseen. Aina samat joukkueet finaalissa. Vielä kun molemmat on noin pieniltä paikkakunnilta keskeltä ei mitään niin ei tarvitse ihmetellä että Sotkamon pj radiossa valitteli, että on vaikeaa saada bisnestä kasvatettua. Sinänsä hankala tilanne kun yksi syy siihen on se, että itsellä on vain niin kova jengi ettei ihmiset oikein enää innostu kuin mestaruudesta.

Onnittelut Sotkamoon ja tietysti Vimpeliin myös. Itsekin kävin Saarikentällä kerran tänä kesänä ja olihan se kokemus.
 
KPL julkaisi sitten heti kauden päättymisen jälkeen Toni Laakson kaksivuotisen sopimuksen. Samalla Kopla kertoi tehneensä jatkosopimukset Sasu Toikan ja Ossi Meriläisen kanssa. KPL ilmoitti myös budjetoitujen tulojen ylittyneen 100 000 eurolla ja tämän vuoksi tulos on "selkeästi positiivinen". Hyvää tekemistä Kouvolassa tällä hetkellä.
Aika merkittävä värväys kyllä Laakso, vaikka ei lukkarina pelaisikaan. Vai olikos se Rytkönen lähdössä pois vai miten se oli.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Niin päättyi kausi omien juhliin jälleen kerran vaan on takki tyhjä kuten herrat Komulainen ja Rantalahtikin haastatteluissa totesivat.

Ensinnäkin kiitokset Jymylle loistavasta kaudesta, joka ei todellakaan ollut helppo missään vaiheessa. Usko omaan tekemiseen ei kuitenkaan horjunut missään vaiheessa ja tästä paras todiste on kuunnella vaikkapa Jymyn pelien lehdistötilaisuusvideot.

Kiitokset Vimpelin Vedolle, pelaajille ja seuralle loistavista olosuhteista ! Tällä kertaa Poikaa silitettiin teidän kotikentällä, mutta uitetaan edelleen huomenna rakkaassa ja pyhässä Sapsojärvessä. ISO käsi ja hatunnosto Lönnille ja Taikurille, laji jää kaipaamaan kaltaisianne persoonia ja taitureita. Isoja herrasmiehiä molemmat !

Kiitokset myös palstakirjoittajille kuluneesta kaudesta, pesisristeily odottaa ja loput palkinnot on vielä jaettavana.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Roope Korhonen painelee sitten jalkaleikkaukseen, jänne pomppii miehen omien sanojen mukaan miten sattuu, eikä kolmospuolelle ole voinut lyödä käytännössä koko kaudella. Korhosen vammakierre tällä kaudella oli muutenkin surkuhupaisa, mies pelasi käytännössä puolenkymmentä ottelua terveenä. Talvikaudella menivät molemmat nivuset ja sitten tuo nilkka heti kauden alussa. Siitä huolimatta runkosarjassa 20 ottelussa 51 lyötyä ja 11 pudotuspelissä 25 lisää. Että kyllä niitä vammoja on muillakin kuin Vedon avainpelaajilla.

Sekä Roope että Kohonen jatkavat ensi kaudellakin pesäpalloa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Niinhän se pesiskausi päättyi eilen sekä miesten että naisten osalta. Hienoa tietysti henkilökohtaisesti se, että miesten puolella mestaruus meni jälleen Kainuuseen. Mutta tosiaan helpolla ei nyt tullut sekä kausi että finaalit huomioiden.

Eilen kuitenkin Jymy näytti mitä on voittamisen kulttuuri. Vedon huikea aloitus ja 2-0 fanaattisen kotiyleisön edessä ei sotkenut Jymyn peliä. Hyvällä omalla pelillä noustiin jaksovoittoon. Toisella jaksolla kävi kyllä mielessä jo viime sunnuntai, kun Jymykään ei tuntunut juoksuja tekevän ja Vedolla oli aina tasoittava vuoro. Jos siitä olisi tullut 1-0 johto, niin tiedä millainen sinivalkoinen hurmos olisi vallannut Saarikentän ja yleisön...

Sotkamon ulkopeli oli kuitenkin onneksi betonia toisella jaksolla, harvoinpa Veto jää kokonaan ilman juoksuja jakson aikana varsinkaan kotikentällä.

Hieman tietysti harmitti eilen, että naisten puolella Jyväskylä ei vienyt tänäkään vuonna mestaruutta, vaan meni Lapualle myös viidennen kerran peräkkäin, ja ihan ansaitusti.

Tuosta finaalien otteluohjelmasta...aika harvahan on pelitahti tosiaan kun vain viikonloppuisin pelataan. Sinänsä mullekin kävisi hyvin, jos pelattaisiin viikollakin. Mutta semmoinen haaste siinä on, että arkipelit pitäisi aloittaa viimeistään klo 17 mahdollisen pimeyden takia. Tämä varmaan tiputtaisi jonkin verran yleisömääriä ja samoin vierasfanien lukumäärää vähentäisi selkeästi. Eikä itsekään välttämättä ehtisi töistä töllön ääreen tasan klo 17 mennessä joten sekin harmittaisi :)

Vuonna 2008 on tainnut viimeksi olla arkipäivä käytössä finaaleissa. Silloin pelattiin to-la-su-la-su. Tietysti tämmöistä voisi kokeilla vaikka jo ensi kaudella?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Nyt jos Veto vie mestaruuden ilman valtakunnan parasta pesäpalloilijaa, olisi se erittäin kova urheiluteko ja eipä ainakaan jäisi paremmasta jossiteltavaa.
Maailman paras pesäpalloilija on pois kokoonpanosta, niin kyllähän se tuntuu, se on selvä.

Tuossa muuten tuli tutkittua "maailman parhaan pesäpalloilijan", Henri Puputin, finaalitilastoja ennen tämän kauden neljännen finaalin yhdellä lyönnillä tullutta 1+3 arvoista puhkaisua. Jos otetaan finaaliotteluita mukaan vuodesta 2012 lähtien, Puputti oli iskenyt 12 finaaliottelussa kaksi kunnaria, kaksi tavallista ja tuonut kuusi juoksua. Näyttääkö maailman parhaan pelaajan tilastoilta? Vertailun vuoksi Jani Komulaisen KOLME viimeistä finaaliottelua tänä syksynä toivat saldon kaksi kunnaria, kuusi tavallista ja neljä tuotua.

Jos ynnätään kausien 2012-15 finaalit, niin
Henri Puputti 13 ottelua, 3+5 lyötyä ja kahdeksan tuotua
Jani Komulainen 14 ottelua, 3+21 lyötyä ja 13 tuotua
Roope Korhonen 14 ottelua, 1+25 lyötyä ja seitsemän tuotua.

Maailman parhaan pitää olla paras myös parhaita vastaan. Siksi Jymyn kolmen Koon koplaa on kovin vaikea ohittaa, kun maailman parasta pesäpalloilijaa mietitään.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko
Jymyssä aikaansaatu voittamisen kuttuuri on kyllä jotain sellaista, mitä voisi yrittää vähän perinpohjaisemmin tutkia ja olisiko sitä hyödynnettävissä muidenki suoalaisjoukkueiden käyttöön yli lajirajojen. Maajoukkueita etunenässä ajattelen. Vai onko kyse vain näistä muutamasta superpelaajasta, jotka eivät vaan saatana hyydy, oli tilanne mikä tahansa. Kapteeni Komulaisen sanoin "Kovat on kovia, me kokeneet pelaajat kannoimme vastuumme." Kun Jymyn kovien ja kokeneiden herrojen finaalisuorituksia vertaa Vedon vastaaviin, niin joka vuosi Vimpeliltä joku pettää pahemman kerran. Neljä edellistä vuotta se on selkeästi ollut Puputti, tänä syksynä Haapakoski. Puppe voi olla kova runkosarjassa, mutta finaaleissa Kohosen käsittelyssä ei juuri mitään. Okei, kunnari Hiukassa oli kova juttu, mutta vain yksi hyvä lyönti.

Kokeneiden ja kovien herrojen sisäpelisuoritusten ohella tämä sarja ratkesi lukkareihin. Jos nämä kaksi herraa olisi ollut toisin päin, sarja kävellen 3-0 Vimpelille. Oikeasti, valovuoden ero! Loukkaantumiset ja sairastumiset ovat aina ikävä juttu. Jymy jos joku on niiden kanssa tällä kaudella paininut ja siksi mestaruus on entistä arvokkaampi. Hyvönen oli koko finaalisarjan helisemässä ja hänen tonttiaan pommitettiin raivoisasti. R Korhonen - Piiponniemi koppareiksi, niin johan varmuus paranee!

Täällä on muutamaan otteeseen haluttu finaalit pelattavan nopeammin läpi, ja arkipelit käyttöön. Olen ymmärtänyt, että pimenevien iltojen takia niin ei tehdä. Tai sitten ottelut tulisi aloittaa jo neljältä eikä sekään yleisöä palvelisi. On syytä muistaa, että Itä-Suomessa pimeä tulee vielä vähän aikaisemmin ja pohjoisessa päivät ovat lyhyempiä. Ja kyllä, Sotkamon Jymy pelaa finaaleissa myös ensi kaudella.

Kuka on vuoden 2015 pesäpalloilija? Ei pitäisi löytyä Mikko Kanalan, Jani Komulaisen, Toni Kohosen ja Tuomas Jussilan ulkopuolelta. Kanala on nuori, hänen aikansa ja vuoronsa tulee vielä. Kode palkittiin viime kaudella ja ei ole koskaan ollut liiton mieleen.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Jos ynnätään kausien 2012-15 finaalit, niin
Henri Puputti 13 ottelua, 3+5 lyötyä ja kahdeksan tuotua
Jani Komulainen 14 ottelua, 3+21 lyötyä ja 13 tuotua
Roope Korhonen 14 ottelua, 1+25 lyötyä ja seitsemän tuotua.

Maailman parhaan pitää olla paras myös parhaita vastaan. Siksi Jymyn kolmen Koon koplaa on kovin vaikea ohittaa, kun maailman parasta pesäpalloilijaa mietitään.

Tilasto on vakuuttava ja keskustelun pohjaksi on hyvä ottaa faktatietoa. Helpostihan itse kukin urheilua seuratessaan elää mielikuvien varassa: viimeaikainen yksittäinen, näyttävä suoritus jää mieleen paremmin kuin tasaisempi tekeminen.

Samaan aikaan pitää kuitenkin muistaa, että pelaajien yksilöiminen joukkuelajissa on aina vähän kyseenalaista. Puputti esimerkiksi pelasi pitkään kakkosnumero hihassaan: on siis ilmeistä, ettei hän kotiuta yhtä paljoa kuin myöhemmin lyövät ja/tai jokerit. Ja olisiko Komulaisella ja Korhosilla tuollaisia lukemia, jos 1) edellä ei olisi viilettänyt loistava kärki, joka tarjosi jatkuvasti mahdollisuuksia,2) jos he olisivat joutuneet lyömään Kohosen kieroihin syöttöihin paineen pehmentämän Huuskosen lahjapallojen sijaan ja 3) jos heidän olisi pitänyt puskea päin Jymyn betonista ulkokenttää?

Totta on, ettei Puputti ole koskaan ollut ratkaisupeleissä ihan parhaimmillaan ja siksi minäkin sijoitan Kohosen ja Komulaisen hänen edelleen maailman parasta pesäpalloilijaa arvioitaessa. Pesiksessä, samoin kuin monessa muussakaan joukkuelajissa, yksittäinen pelaaja ei kuitenkaan pääse loistamaan tilastoissa ilman joukkueen tukea, olipa millainen virtuoosi tahansa
 

Kine

Jäsen
Suosikkijoukkue
PattU, Raahe-Kiekko, RJK, TeKi, AS Moon
Täällä on muutamaan otteeseen haluttu finaalit pelattavan nopeammin läpi, ja arkipelit käyttöön. Olen ymmärtänyt, että pimenevien iltojen takia niin ei tehdä. Tai sitten ottelut tulisi aloittaa jo neljältä eikä sekään yleisöä palvelisi. On syytä muistaa, että Itä-Suomessa pimeä tulee vielä vähän aikaisemmin ja pohjoisessa päivät ovat lyhyempiä. Ja kyllä, Sotkamon Jymy pelaa finaaleissa myös ensi kaudella.

Tuo pitää paikkansa, että idässä aurinko nousee ja laskee aikaisemmin kuin lännessä. Päivä on kuitenkin pohjoisessa pidempi kuin etelässä kevätpäiväntasauksesta aina syyspäiväntasaukseen (ensi keskiviikkona) saakka. Itse olisin sitä mieltä, että finaalit pelattaisiin läpi kahtena viikonloppuna, jolloin ensimmäinen peli olisi jo torstaina (kuten 2008). Finaalitunnelma pysyisi tiiviinä ja mestaruus saattaisi ratketa jo ensimmäisen viikonlopun aikana.
 

M77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koskenkorvan Urheilijat ,
Porin Ässät
Jos ynnätään kausien 2012-15 finaalit, niin
Henri Puputti 13 ottelua, 3+5 lyötyä ja kahdeksan tuotua
Jani Komulainen 14 ottelua, 3+21 lyötyä ja 13 tuotua
Roope Korhonen 14 ottelua, 1+25 lyötyä ja seitsemän tuotua.

Maailman parhaan pitää olla paras myös parhaita vastaan. Siksi Jymyn kolmen Koon koplaa on kovin vaikea ohittaa, kun maailman parasta pesäpalloilijaa mietitään.

Vuosina 2012-2014 Puputti suoritti peräti seitsemän kotiutusyritystä finaaleissa, niistä neljä onnistui. Mutta kivat tilastot olet saanut aikaiseksi.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Tuossa muuten tuli tutkittua "maailman parhaan pesäpalloilijan", Henri Puputin, finaalitilastoja ennen tämän kauden neljännen finaalin yhdellä lyönnillä tullutta 1+3 arvoista puhkaisua. Jos otetaan finaaliotteluita mukaan vuodesta 2012 lähtien, Puputti oli iskenyt 12 finaaliottelussa kaksi kunnaria, kaksi tavallista ja tuonut kuusi juoksua. Näyttääkö maailman parhaan pelaajan tilastoilta? Vertailun vuoksi Jani Komulaisen KOLME viimeistä finaaliottelua tänä syksynä toivat saldon kaksi kunnaria, kuusi tavallista ja neljä tuotua.

Jos ynnätään kausien 2012-15 finaalit, niin
Henri Puputti 13 ottelua, 3+5 lyötyä ja kahdeksan tuotua
Jani Komulainen 14 ottelua, 3+21 lyötyä ja 13 tuotua
Roope Korhonen 14 ottelua, 1+25 lyötyä ja seitsemän tuotua.

Maailman parhaan pitää olla paras myös parhaita vastaan. Siksi Jymyn kolmen Koon koplaa on kovin vaikea ohittaa, kun maailman parasta pesäpalloilijaa mietitään.

Tulipas tyhjentävä vastaus. Jos siis joku on joskus esittänyt kysymyksen tai pohtinut oletkohan huono voittaja. Heti finaalin jälkeen moisia kaivelemassa ja vielä niin ettet edes tarkastele suoriutumisen onnistumisprosentteja. Sehän onkin suuri yllätys, että (osana vuosista suvereenin) voittajan pelaajilta löytyy joukkuelajissa yleensä paremmat "tehopistetilastot" :O Disclaimer: en ole kummankaan finaalijoukkueen fani, enkä jaksanut edes seurata finaaleja koska KHL-kausi on ollut jo käynnissä.

Mut joo kausi on ohi ja nyt jännitetään sitten ensikauden sopimuksia. Vimpelissä tulee ainakin taas muutoksia kuten myös Pattijoella. Seinäjoella ja Hyvinkäällä taitaa olla pakka aikalailla auki vielä? Mielenkiintoisia aikoja kun "isolla rahalla" ei kukaan lähde montaa ukkoa näinä aikoina liikuttamaan vaan syyt siirroille tulee yleensä muuta kautta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Maailman parhaan pelaajan pitäisi tehdä joukkueestaan parempi, eikä olla suurimpia alisuorittajia vuodesta toiseen. Kyllähän tuo kolmas finaali kaikkine luovutuksineen ja hörppäyksineen oli malliesimerkki tästä valtakunnan ykköspelaajasta.

Puputilla liian vähän kolmostilanteita? Tekisi niitä sitten, kuten Roope ja Jani tekevät.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Maailman parhaan pelaajan pitäisi tehdä joukkueestaan parempi, eikä olla suurimpia alisuorittajia vuodesta toiseen. Kyllähän tuo kolmas finaali kaikkine luovutuksineen ja hörppäyksineen oli malliesimerkki tästä valtakunnan ykköspelaajasta.

Puputilla liian vähän kolmostilanteita? Tekisi niitä sitten, kuten Roope ja Jani tekevät.

Voittaja(typpi) nostaa tasoa ja tekee joukkueestaan paremman. Useita voittajia sisältävä joukkue nostaa tasoaan pelien kovetessa. En muuten ole sitä mieltä itse, että Puputti olisi paras. Itse olen sitä mieltä, että "maailman parasta" tai mitään parasta ei mitata finaaleissa ja finaalitilastoilla (varsinkaan puuttellisesti valituilla tilastoilla). Tiukoissa finaaleissa ja tiukoissa pudotuspelisarjoissa yleensäkin mitataan henkilötasolla voittajatyypit ja joukkueen kyky tasonnostoon - ei sitä pitkänajan perustasossa ja suorituksessa maailman/maan/kulmakunnan parasta.
 

Da-Capo

Jäsen
Voittaja(typpi) nostaa tasoa ja tekee joukkueestaan paremman. Useita voittajia sisältävä joukkue nostaa tasoaan pelien kovetessa. En muuten ole sitä mieltä itse, että Puputti olisi paras. Itse olen sitä mieltä, että "maailman parasta" tai mitään parasta ei mitata finaaleissa ja finaalitilastoilla (varsinkaan puuttellisesti valituilla tilastoilla). Tiukoissa finaaleissa ja tiukoissa pudotuspelisarjoissa yleensäkin mitataan henkilötasolla voittajatyypit ja joukkueen kyky tasonnostoon - ei sitä pitkänajan perustasossa ja suorituksessa maailman/maan/kulmakunnan parasta.

Itse olen tästä eri mieltä. Mielestäni pään kestävyys kuuluu huippu-urheiluun olennaisena osana ja on yksi avaintekijöistä, jotta aivan huipulle ja suurimpien joukkoon on mahdollista päästä. Yleisurheilusta esimerkkinä nousee mieleen Asafa Powell. Arvokisoissa aina lapanen, vaikka kaikkien aikojen tilaston nelonen ja maailmanennätystäkin aikoinaan hallussaan pitänyt.

Toki tasaista suorittamista pitää arvostaa, mutta "maailman parhailta" löytyvät nämä molemmat (pitkän ajan perustaso ja "finaalimenestys") osa-alueet.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Itse olen tästä eri mieltä. Mielestäni pään kestävyys kuuluu huippu-urheiluun olennaisena osana ja on yksi avaintekijöistä, jotta aivan huipulle ja suurimpien joukkoon on mahdollista päästä. Yleisurheilusta esimerkkinä nousee mieleen Asafa Powell. Arvokisoissa aina lapanen, vaikka kaikkien aikojen tilaston nelonen ja maailmanennätystäkin aikoinaan hallussaan pitänyt.

Toki tasaista suorittamista pitää arvostaa, mutta "maailman parhailta" löytyvät nämä molemmat (pitkän ajan perustaso ja "finaalimenestys") osa-alueet.

Tavallaan totta, mutta joukkueurheilussa asia on paljon vaikeampi määrittää yksilölajeihin verrattuna. Esimerkiksi koripallossa aika moni yhdysvaltalainen on sitä mieltä, että Lebron Jamesia ei voi laskea lajihistorian suuriin, koska hän on voittanut finaaleissa vain kahdesti ja hävinnyt neljästi eikä hän siksi ole 'voittajatyyppi'. Huomaamatta tällöin jää, että kolmella näistä kerroista hänen joukkueensa ei olisi pitänyt edes yltää finaaliin, mutta yhden pelaajan panos on saanut joukkueen ylisuorittamaan.

Sama Puputin kohdalla: aika monena vuonna Vimpelin tie finaaliin olisi ollut merkittävästi hankalampi ilman Puputtia. Uskon myös täysin, että jos Puputti olisi edustanut Sotkamon Jymyä vaikkapa Antti Hartikaisen asemasta, Puputti tunnettaisiin nyt niin ikään moninkertaisena mestarina ja lajilegendana. Jos Puputti siirtyisi ensi kaudeksi Jymyyn ja joukkue voittaisi, voitaisiinko häntä pitää parempana pelaajana kuin nyt?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuka on vuoden 2015 pesäpalloilija? Ei pitäisi löytyä Mikko Kanalan, Jani Komulaisen, Toni Kohosen ja Tuomas Jussilan ulkopuolelta. Kanala on nuori, hänen aikansa ja vuoronsa tulee vielä. Kode palkittiin viime kaudella ja ei ole koskaan ollut liiton mieleen.

Kun tämän kauden tilastoja katselee, niin aika vaikea on Henri Puputtia ohittaa vuoden pesäpalloilijaa valittaessa. Lyöjätilaston kuudes (81 lyötyä), vaikka ei ollut jokeri, seuraavaksi paras numerolla lyönyt löi 62 juoksua. Kärkilyöntitilaston neljäs, vaikka pääasiassa oli siis kotiuttajan eikä vaihtajan roolissa. Etenijätilastossakin 30 tuotua ja sijoitus 22, vaikka pelasi siis numerolla 4 tai 5. Sanomattakin on selvää, että tehopistetilasto oli Puputin heiniä, muut ei paria-kolmea lyöjäjokeria lukuunottamatta päässeet lähellekään. Eihän vuoden pesäpalloilijan tittelistä pitäisi olla mitään epäselvää kenellekään.
 

Da-Capo

Jäsen
Jos Puputti siirtyisi ensi kaudeksi Jymyyn ja joukkue voittaisi, voitaisiinko häntä pitää parempana pelaajana kuin nyt?

Hyviä pointteja ja esimerkkejä. Kun nyt nimenomaan haetaan yksilönä "maailman parasta", niin tällöin on myös katsottava tämän yksilön suorittamista kaikilla osa-alueilla. Suoraan joukkueen menestystä ei siis voida tuijottaa, vaan juuri tämän yksittäisen pelaajan edesottamuksia. Mutta totta puhut, että vaikea täysin joukkueurheilussa määrittää, koska joukkueet ovat eri tasoisia ja tällöin yksilöiden arvottaminen hankaloituu.

Oma pointtini on kuitenkin aiemmin mainitsemassani pään kestävyydessä eli että suoritustaso säilyy tai pikemminkin jopa nousee, mitä kovemmaksi panokset käyvät. Se ominaisuus "maailman parhaalta" löytyy aina lajista riippumatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös