Tähän on pakko tarttua, olkoonkin että se on ilmeisesti osin kieli poskella kirjoitettu. Salmela ei ole tällä hetkellä edes viiden parhaan naispesäpalloilijan joukossa, saati sitten paras. Salmela on toki naisten tasolla hyvä lukkari, mutta kaukana siitä mihin esim Sirpa Pollari pystyi. Valtakunnan paras heittokäsi lähentelee jo hyvää huumoria, Salmela ei puhtaasti heittelemällä tee yhtään kärpästä. Tuolta voit käydä tarkistamassa kenellä naisten superissa on kovin käsi.
Salmelassa on paljon hyvää, mutta ylimielisyys ja omaan pussiin pelaaminen laskevat osakkeita. Seuraapa seuraavan kerran kuinka Salmela montako juoksua Salmela lahjoittaa sillä ettei viitsi ottaa palautusheittoa kunnolla kiinni ja pallo sirvahtaa räpylästä. Lisäksi Salmelan lyöntiratkaisut ainakin Kirittärien aikaan palvelivat lähinnä Kaisa Salmelaa, ei joukkueen yhteistä etua.
Mitä kierteisiin takavääriin? ja taktisiin vääriin tulee, niin ainakin viime syksynä Salmelan pelaamista helpotti se että pelinjohtaja Nalle Viljanen oli ottanut Porin merkin selville.
Sanotaan alkuun, että Pollari on Pollari, mutta taisi lopettaa jo.
Ei Salmela varmaan voita heiton pituuskilpailuja, mutta heittää lujaa pesille asti ja keskimäärin melko kiinniotettavia heittoja, ts. ei mene ohitse tai tule jalkoihin tai jotain. Porin heikkoushan on kiinniottopuolella. Harhaheitoilla ja epäonnistuneilla kauhomisilla lahjoitetaan juoksuja hyvin paljon. Varsinkin tuon kauhomisen lopettaisin, kun seitsemän kertaa kymmenestä lipsahtaa räpylän alta kauemmaksi.
Ehkä minulle tyypilliseen tapaan mukana oli myös hieman ylisanoja. Ketkä kuuluvat top 5:een, menee jo makuasioiden puolelle, ja aika korkealle arvostan Salmelan pelaamisen. On totta, että omaan pussiin pelaamista ei voi arvioida pelkän alkukauden perusteella, siihen tarvitaan pitempi aika nähtyjä pelejä. Se vain, että lukkari on asemassa, jolloin ainakin ulkovuorossa oma etu on hyvin pitkälle sama kuin joukkueen etu. Sisävuorossa Salmelalta löytyi kuitenkin motivaatiota syöksyä, sitä naiset eivät harrasta kovin paljon, muu Porin joukkue viimeksi ikinä. Numerolla neljä pääsee suht. usein kotiuttamaankin.
Kierteisillä takaväärillä tarkoitin kierteitä, jotka nipin napin osuvat lautasen reunamille tai sitten aivan lautasen viereen. Lisäksi harrastaa todella rasittavan oloisen matalan ja kierteisen heittelyä. Ei ole mitään uutta tähtitiedettä lukkaripelissä, mutta ei niihin ole kiva lyödä. Nalle Viljanen sai jonkun yliotteen kyllä Porista, ja jos merkki on tiedossa, niin heikompikin lukkari kostaisi siitä kyllä. Naisten peleissä on ollut ihan piristävää käydä, Ulvilan taival superissa oli niin epätoivoinen, enkä ole ykköspesistä ehtinyt käydä katsomassa, vaikka pari tuttua siellä pelaa.
Viljanen vie kyllä nykyistäkin Porin pelinjohtoa tennislukemin, mutta jos kohdataan ratkaisupeleissä, on jännä nähdä Salmelan vaikutus käytännössä. Muutenkin voi olla aika herkkää urheiluviihdettä tarjolla siinä tapauksessa.
Tässäkin tekstissä on pientä ristiriitaa. Kirjoitat ensin että välilyönneillä pääsee lähes aina kotiin, mutta seuraavassa lauseessa kuitenkin toteat että koppareilta löytyy heittokättä. Eikö hyvällä heittokädellä pitäisi pystyä polttamaan kotiin sitten? Se on totta että superin parhaat etenijät kulkevat pesänvälit sen verran vauhdikkaasti että heidän polttaminen välipesille on lähes mahdotonta. Lisäksi hyvä välilyönti on tehokas kotiutusratkaisu varsinkin merkattuna, niin miehissä kuin naisissakin.
Kröhöm, yritetäänpä tarkentaa, tekstiin lipsahti todella ristiriitaa. Merkattu välilyönti polttolinjan ja takakentän väliin on mitä käytetyin kotiutusmuoto, mutta lähinnä yritin sanoa, että usein naisissa riittää jo pomppu polttolinjalle asti. Siis sitä heittokättä puuttuu "keskikentältä", vahdeilta ja polttajilta, miehiä huomattavasti enemmän. Millä poltat, jos kolmosen läheltä et heitä kotiin ilman pomppua? Niitäkin on naisten peleissä nähty.
Takakenttä polttaa naisten peleissäkin silloin tällöin, miehissä toki useammin. Ilman sovinismia veikkaan, että ero lienee fyysinen.
Viimeksi muokattu: